Κυριαρχία Τσίπρα;
26/09/2015 14:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυριαρχία Τσίπρα;

Την ώρα που ο «νέος Παπανδρεϊσμός» σχεδιάζει ανενόχλητος την παραμονή του στην εξουσία για καμιά 10αριά χρόνια το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι πλήρως διαλυμένο

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό στην Ελλάδα. Ένα κόμμα, που δεν είναι κόμμα αφού έχει ακόμη συνιστώσες, κι ένας κάλπικος πολιτικός όπως ο Τσίπρας, χωρίς μόρφωση, εμπειρία αλλά και πολιτικό φιλότιμο κάνουν… πάρτι στην Ελλάδα. Μαζί τους μια παρέα ψεκασμένων, κατά κύριο λόγο ακροδεξιών, ρατσιστών και συνωμοσιολόγων, λαϊκιστών που αποτελούν το πρόθυμο δεκανίκι μιας άθλιας κυβέρνησης απλά και μόνο για πέντε υπουργικούς θώκους, και ποιος ξέρει τι άλλο στο παρασκήνιο.

Αυτά τα δύο μορφώματα κυβερνούν τη χώρα, ορίζουν τις τύχες μας και έχουν καταλάβει το κράτος το οποίο θα χρησιμοποιήσουν σαν λάφυρο τα επόμενα χρόνια. Και το εννοούμε ότι θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Ο Αλέξης θα μας κάτσει στο σβέρκο για πολλά χρονάκια και ούτε που θα το καταλάβουμε.

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι ο τρόπος που ο Τσίπρας θα ηγεμονεύσει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θα απαλείψει τις ακρότητες και θα μετεξελιχθεί σε έναν πολιτικό φορέα ο οποίος θα «τρυγάει» από τα δεξιά μέχρι τον… ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα είναι το αγαπημένo παιδί, ακόμη και των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

Το φλερτ με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες είναι η απόδειξη των παραπάνω. Ο Τσίπρας μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ και θα κυριαρχήσει όπως έκανε και ο Ανδρέας τη δεκαετία του ’80. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα; Θα κάθονται και θα κοιτάνε σα… χάνοι τον νέο Αντρέα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τι μένει από όλη αυτή την εικόνα; Η διαφθορά, το κράτος – λάφυρο που από το 1984 η παρέα του Παπανδρέου έκανε δικό της. Δεν θα αργήσουν και στην παρούσα κυβέρνηση να σκάνε τα σκάνδαλα και τότε μόνο το όνομα θα ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ.

Όμως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, και κυρίως η Νέα Δημοκρατία, δεν έβαλαν μυαλό. Δεν πήραν μαθήματα από τα παθήματα της δεκαετίας του ’80 αλλά και του ’90 όταν κυριάρχησε ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη και της παρέας του. Άφησαν τους… σοσιαληστές να κάνουν πάρτι με την Ελλάδα, να τη διαλύσουν και τα κομμάτια της να τα πληρώνουμε εμείς τώρα. Κι όχι μόνο την άφησαν αλλά και όταν κλήθηκαν να κυβερνήσουν ενδιάμεσα την Ελλάδα (Μητσοτάκης και Καραμανλής) το μόνο που κατάφεραν ήταν να την αποδιαλύσουν. Συνέχισαν το κράτος των λαμογιών, της σπατάλης, της ρεμούλας να κυριαρχεί και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την περίφημη επανίδρυση του κράτους που τόσο απαραίτητη ήταν.

Ποιος θυμάται άραγε τι γινόταν στη ΝΔ όταν ήταν κυρίαρχοι οι Πασόκοι; Δεν θυμάται γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτε για να θυμάται. Εσωτερικές έριδες, οικογενειοκρατία, οι φατρίες που συγκρούονταν για την αρχηγία, εσωστρέφεια, έλλειψη οράματος, εγκατάλειψη του λαού, των φιλελεύθερων πολιτικών αλλά και της πατριωτικής Δεξιάς, η οποία μάλιστα «ποινικοποιήθηκε» από συγκεκριμένους κύκλους που χαρακτηρίζουν ακροδεξιό και μίασμα όποιον αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να μην τη βλέπει να καταστρέφεται.

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά; Την ώρα που ο «νέος Παπανδρεϊσμός» σχεδιάζει ανενόχλητος την παραμονή του στην εξουσία για καμιά 10αριά χρόνια το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι πλήρως διαλυμένο. Στο κέντρο γίνεται της τρελής. Ο Ποτάμης έφαγε μια ξεγυριστή σφαλιάρα γιατί ψάρευε σε θολά νερά και δεν έχει ιδέα από πολιτική. Δεν μπόρεσε να εκφράσει το διαφορετικό που χρειάζεται ο τόπος και είναι έτοιμος να βαρέσει διάλυση. Στο ΠΑΣΟΚ ακόμη πανηγυρίζουν γιατί το 5% έγινε 6% και έχουν και μια έπαρση γι’ αυτό. Αντί να μαζευτούν όλοι μαζί και να βρουν έναν ηγέτη που θα συγκροτήσει το πραγματικό κέντρο, αυτό που θα πάει κόντρα στον Τσίπρα, έχουν φτιάξει τα «κάστρα» τους, σήκωσαν τα μπαϊράκια και ασχολούνται πώς θα διατηρήσουν τα μικρομάγαζά τους.

Όσο για τη ΝΔ, τι να πει κανείς, τα έχουμε γράψει όλα. Ένα χάος για ένα κόμμα που έπρεπε να ανατρέψει τα πάντα, που έπρεπε αυτή τη στιγμή να βγει στο λαό και να διεκδικήσει αυτό που του κλέβει ο Τσίπρας. Τη ζωντάνια, το νέο, το όραμα. Τσακώνονται για το ποιος φταίει περισσότερο, διαγκωνίζονται για την αρχηγία και για το ποιος είναι πιο όμορφος και πιο νέος. Είναι ο Κυριάκος, είναι ο Τζίτζι, είναι η Όλγα ή μήπως να κάνουμε αρχηγό τον Βαγγέλα με τη μουστάκα γιατί «δεν πάτησε το τρένο όλους τους μάγκες κι έμεινε ένας»;

Αμ, όλους σας πάτησε το τρένο φίλοι Νεοδημοκράτες απλά δεν το καταλάβατε. Και σας πάτησε από τον περασμένο Ιανουάριο όταν μετά την ήττα αντί να αλλάξετε πυροβολούσατε τον Σαμαρά που σας είχε κάνει ανθρώπους.

Με ένα τελειωμένο πολιτικό σύστημα, λοιπόν, ο Τσίπρας θα είναι ο απόλυτος άρχοντας. Στους τυφλούς θα βασιλεύει ο μονόφθαλμος μαζί με τον «κουλό» τον ψεκασμένο κι ας αναρωτιόμαστε εμείς πώς έπεσε τόσο χαμηλά η Ελλάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει πάτος, η πατρίδα κάθε μέρα θα βουλιάζει όλο και περισσότερο, κάθε μέρα που ο Τσίπρας και η παρέα του θα αποσυντίθεται, μαζί θα σαπίζει και το πολιτικό πτώμα της χώρας. Γιατί; Γιατί κανείς δεν έχει την τόλμη να τα αλλάξει όλα. Να διαλύσει τα διαλυμένα κόμματα και να φτιάξει κάτι καινούργιο. Και ειδικά γιατί η ΝΔ ως το αντίπαλον δέος δεν έχει το κουράγιο να ανατρέψει τον κακό της εαυτό και να φτιάξει κάτι καινούργιο. Όσο ο Νεοδημοκράτης θα βλέπει τις ίδιες οικογένειες, τα ίδια επώνυμα να κάνουν κουμάντο, τόσο θα φεύγει μακριά.

Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένα κόμμα πάνω από τα κόμματα. Που θα μπορεί να καλύψει και την πατριωτική δεξιά και το κέντρο απλά γιατί όλοι αγαπάμε την πατρίδα και δεν μπορούμε να την βλέπουμε στα νύχια του Αλέξη. Ίσως αν το καταλάβουν αυτό όσοι σοβαροί άνθρωποι έμειναν, τότε μπορεί η κυριαρχία Τσίπρα να λήξει νωρίτερα. Μέχρι τότε, φάτε Αλέξη και Πάνο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 26/09/2015 18:13:35

  Τα πρώτα δείγματα γραφής: Αλλάζουν ονομασίες σε υπουργεία, όπως πχ παιδείας. Με τα χρήματα που θα δώσουν σε νέες σφραγίδες και ταμπέλες θα μπορούσαν να διορίσουν χιλιάδες αναπληρωτές.. Είμαστε σοβαροί? ΙστορίαΤουΑνθρώπου

  • Eva avatar
   Eva @ ΙστορίαΤουΑνθρώπου 28/09/2015 08:55:16

   Ειναι αυτο που λεμε μειωση των δαπανων. Αραγε αυτες τις εργασιες τις αναλαμβανει το εθνικο τυπογραφειο?

 2. sender avatar
  sender 26/09/2015 23:39:28

  Μα η '''κυριαρχία''του Τσίπρα είναι δοτή.Πάντα η δεξιά σ'αυτήν εδώ την αποικία πιθανώς θα χάνει,γιατί μιλάει ακόμα για έθνος,σύνορα,παράδοση,δημιουργία.Αυτά δεν συγχρονίζονται με τον βηματισμό της ΝΤΠ.Μόνο μια κατ'επίφασιν αριστερά(πολυπολιτισμική,ανοικτών συνόρων,με μια γλώσσα ίδια κι όμοια με αυτήν της παγκοσμιοποίησης,με μια αμφίβολη ηθική),μπορεί.Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί η μανιώδης επίθεση σε κάθε προσπάθεια της δεξιάς στην χώρα.Δεν την αφήνουν να πάρει ανάσα.Την αφήνουν μόνο στα μεσοδιαστήματα που η ψευδο-αριστερά τους χρειάζεται χρόνο ανασυγκρότησης.Γι'αυτό επιμένω,κι'ας ακούγεται ηττοπαθές.Αυτοί(οι αυτονόητοι),όποια σπουδαία προσωπικότητα και να αναδείξει ο εθνικός(πείτε τον δεξιό-αστικό-δημοκρατικό κλπ)χώρος,θα βρίσκεται στην μέγγενη της μανιώδους καταδίωξης των εντοπίων και διεθνών εκβιαστών.Γιατί όλο και κάποα ''ΟΧΙ",θα προτάξει.Μια περίπτωση θα υπήρχε να αλλάξει αυτή η τρομοκρατία,αν ο ελληνικός λαός(άμποτε να πάψει να είναι λαός και να γίνει ενσυνείδητος πολίτης),ξυπνήσει.Αλλά αυτό ανήκει,προς το παρόν στον ιδεατό χώρο της ελπίδας.

  • sender avatar
   sender @ sender 27/09/2015 01:04:04

   συγγνωμη διόρθ..Αυτοί(οι αυτονόητοι),όποια σπουδαία προσωπικότητα και να αναδείξει ο εθνικός χώρος(πείτε τον δεξιό-αστικό-δημοκρατικό κλπ),δεν θα επιτρέψουν να επιτύχει και έτσι θα βρίσκεται στην μέγγενη..

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/09/2015 06:18:44

  Εγώ δεν βλέπω κανένα διεθνή εκβιαστή.Μόνο εγχώριους που έχουν τη συγκατάθεση του λαού.Δεν ψηφίζει στην Ελλάδα κάποια ΝΤΠ αλλά οι Έλληνες.Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες αυτών που δεν μπορούν να κερδίσουν την πλειοψηφία και τις εκλογές.

  • sender avatar
   sender @ ψυχραιμια 27/09/2015 12:44:46

   Κάποιος είχε πει το 2009 ''We are observing the birth of Global Governance '',και αργότερα το 2010 ''we need global governance,global financial governance,and we need it fast''..Η κοινή γνώμη,είναι ανεπηρέαστη από τον ανηλεή πόλεμο που έγινε στους Προέδρους της ΝΔ;εγώ πάντως αυτό,μόνο έτσι το αιτιολογώ,γιατί έχω θυμώσει με το διαρκές αυτομαστίγωμα και την εναλλαγή αρχηγών στην ΝΔ,παράξενα σκάνδαλα(που εύκολα συγχωρούνται στα άλλα΄'' σοσιαλιστικά'' κόμματα),σιωπές,αμηχανία ψηφοφόρων,ήττα.Και πάντα υπάρχουν τα γεωστρατηγικά παιχνίδια και ένας κρυμμένος θησαυρός.Και ένας αμόρφωτος,παραπληροφορημένος,κακομαθημένος''λαός''Δεν είναι όλα τόσο απλοϊκά,όσο φαίνονται.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 27/09/2015 09:22:15

  Ολα καλα και ολα ωραια οσα λετε αλλα φταιει και ο Σαμαρας που σηκωθηκε κι εφυγε λες και δεν ηξερε τι θα γινοταν -εκτος κι αν εχει στο μυαλο του κατι σαν την Πολιτικη Ανοιξη - μετα τις εκλογες του Ιανουαριου τ.ε.Το ειχαμε πει ,το ειχαμε φωναξει ,το ειχαμε κραυγασει Αντωνη πηγαινε στην βαση για αναβαπτιση σου και εξουδετερωση των ''δελφινων'' τυπου Δενδια ,Στυλιανιδη κλπ.Δεν το εκανε και τωρα παρακολουθει τον επιθανατειο ρογχο της παλαι ποτε ισχυρας ΝΔ λες και ειναι μουσαφιρης και οχι νοικοκυρης και μαλιστα επιτυχημενος .Ποιος του ειπε του κατοικου της Ραφηνας οτι ειμαστε κτημα του ?Ποιος του ειπε οτι μπορει να οριζει τις τυχες ενος ολοκληρου λαου παιζοντας το εργο βλεπε,ακου,σωπα ? Ο ΑΣ εαν θελει να υπερασπιστει την υστεροφημια του η να παιξει ρολο στα μελλουμενα πρεπει να παρει τις αποφασεις του .Περιμενουμε !

  • Fotini avatar
   Fotini @ Ραβινος 28/09/2015 07:25:16

   ᾿Εξαντλήθηκε ἡ ὑπομονή μας, Ραβῖνε! Μέχρι τίς 2 ᾿Οκτωβρίου πρέπει ὁ ΑΣ νά δηλώση τίς προθέσεις του. ῾Η ΝΔ μέ τούς "νεανίσκους" ἄπειρους, ἐγωκεντρικούς καί ἄσχετους ὑποψήφιους ἀρχηγούς θά γίνη σίγουρα συνιστῶσα τοῦ νεοπασοκ. Κάργα ΔΕΞΙΟ ὑποψήφιο ἀρχηγό χρειάζεται ἡ παράταξη. ῞Οσο καί νά ἐκτιμοῦσα τόν ΚΚ, ἡ ἀπραξία καί ἡ σιωπηρή ὑπονόμευση τοῦ ΑΣ μ᾿ ἔχουν ἐξοργίσει. Κρῖμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.