Κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων, ταχυδακτυλουργών και τσαρλατάνων
23/04/2015 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων, ταχυδακτυλουργών και τσαρλατάνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχει βαλθεί να ενηλικιωθεί πολιτικά μαθαίνοντας τα μυστικά της πολιτικής «στου κασίδη το κεφάλι» και γι’ αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχει βαλθεί να ενηλικιωθεί πολιτικά μαθαίνοντας τα μυστικά της πολιτικής «στου κασίδη το κεφάλι» και γι’ αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τη χώρα.

Την ώρα που με ένα κρεσέντο παραφωνιών και αντίλαλων το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ή συμφωνία ή εκλογές ή δημοψήφισμα, την ώρα που με την ίδια ευκολία στο υπουργείο οικονομικών ο ανεκδιήγητος υπουργός Μάρδας τα χαράματα διαπιστώνει ότι του λείπουν 400 εκ ευρώ, το μεσημέρι στο δρόμο προς το γραφείο του τα βρίσκει και το βράδυ ενώπιον των βουλευτών δηλώνει ότι έχει και πλεόνασμα, την ίδια αυτή ώρα η κυβέρνηση αφού διαρρέει ότι ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ «ή συμφωνία ή εκλογές», ή αλλιώς διατυπωμένο «ή συμφωνία τώρα ή παρελθόν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», έρχεται να διαψεύσει τον εαυτό της σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε δέχεται, ούτε στέλνει τελεσίγραφα».

Ποιος σοβαρός άνθρωπος στο εξωτερικό μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον κυβερνητικό θίασο της πεντάρας; Ποιος μπορεί να συμφωνήσει μαζί του; Και κυρίως πάνω σε τι ακριβώς να συμφωνήσει κάποιος μ’ αυτή την κυβέρνηση; Σε ποια γραμμή; Της συμφωνίας που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν ή της εκ των πραγμάτων ρήξης και χρεοκοπίας;

Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να κάνει όλα τα υπαρξιακά της προβλήματα και τα ενδότερα ψυχολογικά της δράματα, προβλήματα μιας ολόκληρης χώρας. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή και τελικά η μόνη αλήθεια από όλα όσα έχει πει ως τώρα είναι ότι θα το κάνει Κούγκι μπας και μπορέσει να συγκρατήσει τα κομμάτια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που είναι ανίκανη να σηκώσει το βάρος μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων πριν η βλάβη για την οικονομία και την κοινωνία να είναι ανήκεστος.

Το θέατρο του παραλόγου δε, είναι ότι μέχρι πριν από λίγες ώρες το Μαξίμου διαμήνυε ότι η συμφωνία και η λύση είναι κοντά γιατί υπάρχει σύγκλιση και τελικά με εντολή πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών από το Παρίσι δήλωνε ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να δοθεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφωνούν σχεδόν σε όλα στα τεχνικά κλιμάκια, από τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα μέχρι και τον σκληρό πυρήνα της δημοσιονομικής πολιτικής και των μακροοικονομικών στόχων.

Παράλληλα στο εσωτερικό αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να παρουσιάζει ως αντιμνημονιακή πράξη την ΠΝΠ για τη ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ, των πανεπιστημίων και όποιου άλλου δημόσιου φορέα κινείται σ’ αυτή τη χώρα για να βρει κανένα φράγκο για να βγάλει τις ανάγκες του μήνα.

Ταυτόχρονα έχει καταφέρει ότι πιο απίθανο έχει καταφέρει κυβέρνηση ποτέ σ’ αυτή τη χώρα. Να μετατρέψει τον Ξηρό, τη 17Ν και την εγχώρια τρομοκρατία σε ρυθμιστές μιας ολόκληρης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές και φυσικά η χώρα να κρέμεται στα μανταλάκια της Ευρώπης για πιθανό Grexit ακόμα και στο …ποδόσφαιρο.

Αναρωτιέται κανείς ακόμα και σε εκλογές ή δημοψήφισμα αν αποφασίσει τελικά να πάει ο Τσίπρας ποιο θα είναι το διακύβευμα και αν θα έχει κανένα νόημα όταν θα έχει γίνει συντρίμμια μια ολόκληρη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση ή δεν έχει γραμμή και στόχο ή συνεχίζει να κυνηγάει ανεμόμυλους ή έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει –είτε αυτό είναι συμφωνία, είτε είναι ρήξη– και το κρύβει. Όλα είναι το ίδιο πιθανά να συμβούν. Το επόμενο κατόρθωμα της κυβέρνησης θα είναι να αποδείξει κιόλας ότι θα καταφέρει να τα κάνει πράξη όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα.

Είναι φοβερό πως μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να είναι απλά μια γραφική περίπτωση κυβέρνησης μπορεί να προκαλέσει τέτοιο χάος στη χώρα ανάλογο με αυτού του Big Bang.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 23/04/2015 16:46:54

  Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από όσο φαίνεται. Η ευρεία στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία δείχνει ότι αυτά τα καραγκιοζλίκια που κάνει έχουν απήχηση. Και η καταστροφή που φέρνει και έρχεται όλο και πιο κοντά έχουν αποδοχή. Γιατί; Πολύ φοβάμαι ότι η ελληνική κοινωνία για πρώτη φορά έχει μια κυβέρνηση που την εκπροσωπεί πραγματικά. Με όλες τις αντιφάσεις της και με όλες τις αδιέξοδες επιλογές της. Η κοινωνία του "ξέρεις ποιος είμαι γω ρε" έχει πλέον την κυβέρνηση που της αξίζει: Την κυβέρνηση του "ξέρεις ποιος είμαι γω ρε". Ο κόσμος δεν στήριξε τον Σαμαρά διότι δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει την κατά πάντα ανωτερότητά του. Ο κόσμος δεν ψηφίζει αξιοκρατικά. Ψηφίζει συμπλεγματικά. Θέλει να θαυμάζει τον αρχηγό του, αλλά δεν μπορεί να του θυμίζει ο αρχηγός του, πόσο άχρηστος, τεμπέλης κλπ. είναι ο ίδιος. Γι' αυτό έγινε ο Ανδρέας αυτό που έγινε και αγαπήθηκε τόσο πολύ το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο Τσίπρας σήμερα έχει τόσο μεγάλη αποδοχή. Δεν είδα δυστυχώς τη χθεσινή συνέντευξη Σαμαρά, όμως πολύ φοβάμαι ότι μια τέτοια συνέντευξη, όσο επιτυχημένη και εάν ήταν, δεν είναι σε θέση να αλλάξει απολύτως τίποτε. Το πολιτικό κλίμα θα αλλάξει "από μόνο του", με την έννοια ότι η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί, πριν από την οικοδόμηση της εναλλακτικής πρότασης. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά με τη χώρα, αλλά δεν φαίνεται να πάνε. Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα; Αν ο Τσίπρας θέλει να πάει σε ρήξη, γιατί δεν πάει; Αν είναι να μην συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, γιατί δεν κηρύσσει από τώρα τη λήξη των διαπραγματεύσεων; Κάτι δεν κολλάει σε αυτή την ιστορία και αυτό που δεν κολλάει είναι μια τεράστια συνωμοσία κατά της χώρας, πολύ καλύτερα προετοιμασμένη από τη συνωμοσία του ΓΑΠ. Ας σκεφθούμε μόνον ότι η υπερβολικά ακριβοθώρητη Lazard δουλεύει για τον Βαρουφάκη δωρεάν... Γιατί; Επειδή μας αγαπάει; Αστεία πράγματα! Από εκεί μπορεί κανείς να καταλάβει το διακύβευμα...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Διογένης 23/04/2015 17:36:22

   Ήταν πολύ καλός ! Η άνεση , η εμπειρία του , οι γνώσεις του , αλλά και η ευθύτητα του λόγου του στο να παραδέχεται λάθη του ,ή κακώς κείμενα , έδειχναν την ανωτερότητά του . Διάφορα κολπάκια ( τον είχαν πλάτη στη κάμερα, ενώ ήταν αυτός ο καλεσμένος , αναγκάζοντάς τον να κάνει στροφή για ν' απαντήσει στο κοινό ) και κυρίως , ο αγενής τρόπος της διακοπής της ροής του λόγου του από τους δημοσιογράφους , όχι μόνο δεν πέτυχαν το στόχο τους , αλλά έδειξαν για ακόμη μία φορά , πόσο ξεχωριστός είναι και πόσο φθόνο αυτό προκαλεί .... Βλέποντάς τον σκεφτόμουνα συνεχώς , .... μια παράταξη , ένας άνθρωπος ....

   • airman avatar
    airman @ Diamond Angel 24/04/2015 16:04:50

    Χαρακτηριστική περίπτωση ο στρατιωτικός συνδικαλιστής που έφτασε κοντά στα 3 λεπτά για να διατυπώσει ερώτηση (τελικά κατάφεραν και τον διέκοψαν οι δημοσιογράφοι) για να πάρει στρόγγυλη απάντηση του ενός λεπτού! Μάλλον ενθουσιάστηκε που του έδωσαν το λόγο και είπε να το ευχαριστηθεί! Στο τέλος έμεινε με την "ξυνή" γι' αυτόν απάντηση!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Diamond Angel 25/04/2015 10:04:48

    Για να το πω όπως το σκέπτομαι: Ένας μυαλωμένος Πατριώτης ανάμεσα σε ένα λαό εν γένει υλιστών και απάτριδων, δηλαδή ανοήτων εγωπαθών. Μας βρίζω αλλά πλέον ζούμε σε τεράστια παρακμή ως κοινωνία και έθνος. Η Πατρίδα αιμμοραγεί χάνεται και γουστάρουμε αυτούς που τη σκοτώνουν επειδή μας λένε ότι το αίμα είναι αρκετό και θα αντέξει. Μόνο που ο αιματοκρίτης είναι χαμηλά εδώ και καιρό...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 23/04/2015 20:12:21

   δυστυχώς η ελληνική κοινωνία έχει την κυβέρνηση που είναι ο καθρέφτης της. αριστερο εθνικόφρωνος λαικισμός. αυτοί ήμασταν πάντα. υπό αυτή την έννοια η νέμεσις είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη να κτυπηθεί το τέρας του εν λόγω λαικισμού.

   • cockpit2 avatar
    cockpit2 @ Παρατηρητής 23/04/2015 23:12:48

    ΖΧαίρομαι που έστω και αργά κατάλαβες πόση βλακεία δεν νικιέται μετίποτα...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 23/04/2015 23:08:22

   Διογένη οι ¨ ξέρεις ποιός είμαι γω ρε ¨ είναι ενα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων του Τσίπρα . Δυστυχώς τον έχουν ψηφίσει και πολοί άλλοι που ψήφιζαν ΝΔ , οι περισσότεροι για να εκδικηθούν για την απώλεια του εισοδήματος τους ή της εργασίας τους . Στον επικοινωνιακό τομεα το κόμμα απλώς βαθμολογείται με μηδέν . Οτι θα έχανε ψήφους σε μια τέτοια συγκυρία ηταν δεδομένο , γι αυτό και έπρεπε τα μέτρα να επιλέγονται με περισσότερη προσοχή . Ο ΕΝΦΙΑ πχ ηταν φανερό οτι θα εξελισσόταν σε χαριστική βολή ,το έλεγαν και το γνώριζαν όλοι μόνο εκει στην ΝΔ δεν κατάλαβαν τίποτε . Σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι η ανασυγκρότηση του κόμματος είναι εκ των ούκ άνευ .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 25/04/2015 10:07:20

   "Ο κόσμος δεν στήριξε τον Σαμαρά διότι δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει την κατά πάντα ανωτερότητά του. Ο κόσμος δεν ψηφίζει αξιοκρατικά. Ψηφίζει συμπλεγματικά. Θέλει να θαυμάζει τον αρχηγό του, αλλά δεν μπορεί να του θυμίζει ο αρχηγός του, πόσο άχρηστος, τεμπέλης κλπ. είναι ο ίδιος. Γι' αυτό έγινε ο Ανδρέας αυτό που έγινε και αγαπήθηκε τόσο πολύ το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο Τσίπρας σήμερα έχει τόσο μεγάλη αποδοχή." Τα είπες όλα αδερφέ. Κόμπλεξ κατωτερότητας είναι λόγω μεγάλου εγωϊσμού. Αυτό μας έφαγε τους Έλληνες στους αιώνες και δεν μπορέσαμε να ενωθούμε επί μακρόν πίσω από έναν ηγέτη για να προοδεύσουμε, π.χ. Καποδίστριας και Ελευθέριος Βενιζέλος.

 2. kromanos avatar
  kromanos 23/04/2015 18:22:04

  gaidourinoidialogoi.wordpress.com

 3. airman avatar
  airman 24/04/2015 16:08:46

  "... Grexit ακόμα και στο …ποδόσφαιρο" Στο ποδόσφαιρο εκτός των διεθνών ενώσεων (UEFA-FIFA) βρίσκονται τρεις χώρες, το Σουδάν, το Πακιστάν και η Ινδονησία. Στο ικονομικό πεδίο επίσης τρεις χώρες στην ιστορία έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε ικονομικές υποχρεώσεις τους (προς το ΔΝΤ εάν δεν απατώμαι). Η Σομαλία, το Σουδάν και η Ζιμπάμπουε. Ο Αλέξης πασχίζει να καταφέρει να ΜΗ γίνουμε η τέταρτη χώρα και στις δύο περιπτώσεις. Μέγας άθλος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.