Κυβέρνηση «Μαρία Αντουανέτα»
27/02/2015 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση «Μαρία Αντουανέτα»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο κόσμος δε θέλει δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια». Ας φάμε αξιοπρέπεια λοιπόν.

«Ο λαός δε θέλει λεφτά ή δουλειές. Ο λαός θέλει αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, μιμούμενος αριστουργηματικά τη βασίλισσά της Γαλλίας στην οποία αποδίδεται η φράση «εάν ο λαός δε θέλει ψωμί ας φάει παντεσπάνι».

Εμείς θα πούμε στον κ. Βαρουφάκη το εξής: όπου ακούς αξιοπρέπεια, κρέας μυρίζει.

Και ως γνωστόν αξιοπρέπεια χωρίς δουλειές δεν υπάρχει.

Επίσης το πρόβλημα της ρευστότητας δεν λύνεται με Αξιοπρέπεια κύριοι.

Για να παραφράσουμε και λίγο τον Μαρξ, η Οικονομία είναι η βάση και η Αξιοπρέπεια το εποικοδόμημα. Αλλιώς δε θα είχαμε Υπουργό Οικονομικών, αλλά Υπουργό Αξιοπρέπειας.

Με αξιοπρέπεια κ. Βαρουφάκη, ο κόσμος δε μπορεί να τα βγάλει πέρα στο καθημερινό του μετερίζι. Ο κόσμος θέλει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα οδηγήσει στην έξοδο από τη Μνημόνια. Αλλά από ότι φαίνεται οδηγούμαστε σε τρίτο και πιο σκληρό Μνημόνιο.

Ακριβώς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση της κατάστασης.

Ακριβώς γιατί αυτή η κυβέρνηση το μόνο που έχει να προσφέρει, μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της, είναι ανέξοδες κορώνες με άρτο και θεάματα.

Και δεν είναι μόνο η συναισθηματική έπαρση με την οποία προσπαθούν να διαποτίσουν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι οι δημιουργικές ασάφειες που μόνο έλλειψη σοβαρότητας δείχνουν.

Και αν κάποιοι διαρρέουν πως το show του Γιάνη, βρίσκεται στο τέλος του, εν τούτοις, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

"Αριστεροί" υπουργοί πρώην κατασκευαστές (λέγε με Φλαμπουράρη) παίζουν με σοβαρά πράγματα, όπως το πιστωτικό γεγονός. Μια δράκα αλαζόνων πολιτικών μπλοφάρουν και με ύφος καρδιναλίων μιλούν από τηλεοράσεως για πιστωτικά γεγονότα.

Σκεφτείτε να το έλεγε αυτός κάποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον σκεφτείτε τι έγινε, όταν το είπε αυτό προεκλογικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Τώρα, που βγαίνει από τα πλέον επίσημα χείλη, δεν ανοίγει ρουθούνι.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, υπογραμμίζει σήμερα πως «θα αυξηθεί το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες στην ΕΡΤ, για να ανοίξει.»

Φανταζόμαστε, πως δεν εννοούν θα αυξηθεί με όρους αξιοπρέπειας.

Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση και τα πλεονάσματα σε ελλείμματα, και με τους επικεφαλής του κυβερνητικού επιτελείου να μιλάνε για πιστωτικά γεγονότα σαν να πρόκειται για κάτι το απλό, η λέξη αξιοπρέπεια παίρνει άλλη σημασία

Σύντροφοι, προσέξτε όμως, άλλο κοινωνία, άλλο επικοινωνία.

Γιατί κάποια στιγμή ο μήνας του μέλιτος θα τελειώσει.

Ελπίζουμε μόνο να μην έχει τελειώσει και η χώρα.

Για την ιστορία να θυμίσουμε λίγο το τέλος της Βασίλισσας της Γαλλίας: Στις 5 και 6 Οκτωβρίου 1789, ο λαός του Παρισιού ξεχύθηκε στο βασιλικό ανάκτορο των Βερσαλλιών και εξαγριωμένος κατευθύνθηκε προς το υπνοδωμάτιο της Μαρίας Αντουανέτας. Εκείνη από μια μυστική έξοδο κατάφερε να φτάσει στα διαμερίσματα του βασιλιά και έτσι γλίτωσε το λιντσάρισμα. Αλλά αν και γλίτωσε, η βασιλική οικογένεια, αιχμαλωτίστηκε. Στη συνέχεια την μετέφεραν στο Παρίσι. Η βασίλισσα όμως προσπάθησε να δραπετεύσει μαζί με τον βασιλιά και τα παιδιά της, βοηθούμενη από φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό. Η προσπάθεια της αυτή απέτυχε, καθώς συνελήφθη κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, όταν κάποιος αναγνώρισε τον Λουδοβίκο από την απεικόνιση του προσώπου του σε ένα νόμισμα. Φυλακίστηκε στο Παρίσι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογενείας και καρατομήθηκε.

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/02/2015 15:17:43

    Ο Βαρουφάκης προσπαθεί να μας προετοιμάσει για τα χειρότερα που έρχονται. Γι' αυτό μας μιλάει για αξιοπρέπεια αντί των χρημάτων.Αυτά μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε...

  2. Sacco avatar
    Sacco 27/02/2015 19:51:55

    Τι λες να κάνουμε Vanzetti?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.