Κορίτσια, ο... Παπαδημούλης!
11/08/2014 16:43
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορίτσια, ο... Παπαδημούλης!

Ο Παπαδημούλης, αδέρφια, ενοχλείται σφόδρα από τα άγρια και πολεμοχαρή τραγούδια και τα συνθήματα των λοκατζήδων της θρυλικής 35 Μοίρας Καταδρομών στο Σταυροβούνι της Κύπρου.

Ενοχλείται, διότι του χαλάνε την αυτοσυγκέντρωση, όταν μιλάει με τον λογιστή του για την απόδοση των μετοχών και των καταθέσεών του. Διότι, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του, θυμίζω, ο ευαίσθητος αγωνιστής της Αριστεράς και η συμβία του «έχουν δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα οκτώ βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ» (Δεξί εξτρέμ). Τα έχει γράψει όλος ο Τύπος. Και επειδή τα λεφτά πάνε στα λεφτά, ως ευρωβουλευτής στο τέλος της θητείας του θα έχει παντελονιάσει μερικές κατοσταριές χιλιάδες ευρώπουλα επιπλέον, πέραν της ταλαίπωρης βρυξελλιώτικης ζωής του με κρύο φουά γκρα και ενοχλητικές μπουρμπουλήθρες στη σαμπάνια.

Η τρυφερή αντιρατσιστική ψυχή του έμεινε με ανοιχτό το στόμα στην πληροφορία ότι οι καταδρομείς τραγουδάνε μοβόρικα τραγούδια και συνθήματα. Παλιά στην καθοδήγηση, φαίνεται, τους λέγανε ότι στα ΛΟΚ πρέπει να μαθαίνουν κοπανέλι και να τραγουδάνε το «Τ’ αγόρι μου, τ’ αγόρι μου, τ' αγόρι μου, γλυκό και τραγανό σαν καραμέλα».

Τα άγρια πολεμοχαρή τραγούδια και τα συνθήματα είναι άγραφος νόμος και κανόνας σε όλες τις ειδικές δυνάμεις όλου του κόσμου. Δεν τα προβλέπει κανένας κανονισμός, αλλά είναι «δευτέρα φύση» του καταδρομέα. Δεν υπάρχει στα τέσσερα μήκη και πλάτη του ορίζοντα μονάδα Καταδρομέων κι εν γένει των ειδικών δυνάμεων, από τις ΗΠΑ ως τον Κόκκινο Στρατό, που να τραγουδάει το «Ενα φράγκο η βιολέτα, τσιγκολελέτα». Για αίμα μιλάνε και ξεφτιλίζουν τον πιθανό εχθρό, που έχει πάντα όνομα. Μπορεί στις πολύ σκληρές μονάδες, εκεί όπου υπηρέτησαν προοδευτικά σερνικά σαν τον Παπαδημούλη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, να τραγουδάνε μόνο Κραουνάκη, διότι τέτοιους βαρβάτους προοδευτικούς δεν πρέπει να τους πωρώνεις κι άλλο. Αμα τους αγριέψεις κι άλλο, πάρ' τα κάτω τα Χειμερινά Ανάκτορα στο πιτς φιτίλι.

Λοιπόν, ευαίσθητοι σύντροφοι και συντρόφισσες, θα σας πω μερικά μυστικά, αλλά μην τα μαρτυρήσετε παραπέρα. Η Τριάντα Πέντε -στην Κύπρο για τις Μοίρες Καταδρομών κατά περίεργη παράδοση δεν λες η Τριακοστή Πέμπτη αλλά η Τριάντα Πέντε- είναι η ενδοξότερη Μοίρα. Είναι η παλιά Α΄ Μοίρα Καταδρομών, που τον Ιούλιο του 1974 με διοικητή τον Παπαμελετίου πήγε νύχτα με τα Νοράτλας (Επιχείρηση «Νίκη») από το Μάλεμε στην Κύπρο και κράτησε το αεροδρόμιο και τη Λευκωσία, μαζί με την ΕΛΔΥΚ και το Τάγμα του Αλευρομάγειρου.

Οταν θα γραφτεί η Ιστορία του αγώνα της Κύπρου, ο Παπαμελέτης, όπως τον αποκαλούν οι άνδρες του, αυτός ο σεμνός πολεμιστής από τα Δερβενοχώρια, θα λάβει θέση δίπλα στον Καραϊσκάκη. Αντρες του ήταν ο ταγματάρχης Μανουράς, που ξεφτίλισε τους Τούρκους νικώντας τους στο αεροδρόμιο, ο Κοϊμτζόγλου και ο Μπικάκης, που τσάκισαν τα τανκς κι ένα Τάγμα Πεζικού στον Δεύτερο Αττίλα στη μάχη της Σχολής Γρηγορίου, γλιτώνοντας τη Λευκωσία από ολική κατάληψη.

Αυτή η μονάδα έμεινε στην Κύπρο και μετονομάστηκε σε 35 Μ.Κ., ενώ η Α΄ Μ.Κ. ανασυγκροτήθηκε στην Ελλάδα. Τα παιδιά που είναι εκεί, «εγγόνια» του Παπαμελετίου, είναι όλοι εθελοντές στις καταδρομές και πολλοί εθελοντές στην Κύπρο. Βλέπουν το ασπράδι των ματιών των στρατιωτών του Αττίλα. Αν ποτέ γίνει κάτι, το περιθώριο αντίδρασής τους είναι λίγα λεπτά της ώρας, όσο θέλει ο Παπαδημούλης να πιει τον εσπρέσο του στο Φίλιον ή στην Γκραν Πλας των Βρυξελλών. Η μονάδα έχει ένα κατεβατό πεσόντες. Μια ολόκληρη διμοιρία, με επικεφαλής τον ΔΕΑ (ΠΖ), ήδη λοχαγό μετά θάνατον, Δημήτριο Τσαμκιράνη από τις Ελευθερές Καβάλας, έπεσε υπέρ πατρίδος όταν καταρρίφθηκε το Νοράτλας πάνω από το αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Οι καταδρομείς, οι καταδρομείς-αλεξιπτωτιστές, οι πεζοναύτες κι οι βατραχάνθρωποι είναι επίλεκτοι πολεμιστές, ως τέτοιοι εκπαιδεύονται κι όχι ως προοδευτικές μπαλαρίνες. Δεν είναι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου, δεν είναι προοδευτικοί ταβλαδόροι των Εξαρχείων ούτε αριστεροί επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες όπως ο Παπαδημούλης. Είναι οι άγρυπνοι προκινδυνεύοντες φύλακες του έθνους. Είναι όλοι εθελοντές, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Ο τελευταίος από αυτούς έχει προσφέρει και προσφέρει πολύ περισσότερα στην πατρίδα απ’ ό,τι ο Παπαδημούλης και οι συν αυτώ. Οπως σε όλους τους στρατούς του κόσμου, σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης Ιστορίας, τα τραγούδια και τα συνθήματά τους είναι πολεμοχαρή, όχι… χρυσαυγίτικα, προσωποποιούν τον εχθρό, μιλάνε για αίμα, θάνατο, είναι άγρια και προκλητικά. Τα τραγουδάμε στο στρατόπεδο και στο βουνό, δεν είναι για μόστρα και κατανάλωση, κι ανόητος αυτός που το κοινοποίησε. Αυτοί που τα τραγουδούν όμως είναι προορισμένοι, αν χρειαστεί, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, να πάνε εκεί όπου δεν τολμούν οι πολλοί, σε συνθήκες που τρέμουν οι πολλοί, και να μην κάνουν βήμα πίσω. Το έχουν κάνει πολλοί στο παρελθόν και τα ονόματά τους θα τα βρουν οι «σύντροφοι» χαραγμένα στο μάρμαρο.

Ετσι είναι, Παπαδημούλη μου, τα τραγούδια των πολεμιστών μιλούν για αίμα. Γιατί ήθελες να μιλούν; Για καρότα;

(Δημοσιεύεται στη Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. npcomplete avatar
  npcomplete 11/08/2014 19:17:49

  Δηλαδή εμείς που δεν είμαστε "πολεομοχαρείς" και δεν "διψάμε για αίμα" δεν είμαστε ικανοί να πολεμήσουμε για τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας και τους συμπατριώτες μας ? Διάβασε λίγο ιστορία ...

  • ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ avatar
   ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ @ npcomplete 11/08/2014 22:36:49

   Σαφώς και θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Ομως φίλε μου, εμείς θα πολεμήσουμε το πολύ στην πρώτη γραμμή. Οι καταδρομείς θα πέσουν ΕΠΑΝΩ στον εχθρό, ή και στα μετόπισθεν του εχθρού , δηλαδή στην φωλιά του λύκου. Πρέπει να έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά να σκοτώσουν και να σκοτωθούν. Τα πατριωτικά τραγούδια τους βοηθάνε να εξυψώσουν το ηθικό τους και να πάρουν δύναμη. Επίσης να σκέπτονται συνέχεια τον στόχο τους. Είναι απάνθρωπο, το ξέρω. Αλλά και αποτελεσματικό. Και το σημαντικότερο δεν το κάνουν αγγαρεία. Πάνε εθελοντικά....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ npcomplete 13/08/2014 01:05:40

   Με πρόλαβε ο Ευστράτιος και με κάλυψε. Γι΄αυτό, αγαπητέ, λέγονται Ειδικές Δυνάμεις κι όχι Δυνάμεις Ότι κι Ότι.

 2. Σερεμέτης Νικόλαος avatar
  Σερεμέτης Νικόλαος 11/08/2014 19:39:42

  Ωραία του τα λες και πολύ όμορφα τα σούρνεις. Στις μονάδες τους μέσα οι ειδικές δυνάμεις είναι μια χαρά ανεκτό έως θεμιτό να λένε πολλές κουβέντες παραπάνω και να φωνάζουν μοβόρικα συνθήματα. Θα είχε όμως ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η κριτική σου αν δεν είχες υπερασπιστεί ακριβώς το ίδιο και την μονάδα ειδικών δυνάμεων που φώναζε πριν τρία χρόνια παρεμφερή συνθήματα σε επίσημη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου πηγαίνει ο γονιός με το παιδί του να γιορτάσει. Τότε είχες πει πως όταν το τσοπανόσκυλο γαβγίσει λίγο παραπάνω, απλά του τραβάς το λουρί και πως δεν του κόβεις τα αχαμνά. Δίκιο είχες αλλά εσύ από την άλλη δεν έκανες καν αυτό και υπερασπίστηκες απολύτως το δικαίωμά τους να φωνάξουν τέτοιο σύνθημα σε επίσημη εθνική εορτή.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 20:25:36

  Απολαυστικό, το διάβασα σήμερα στην ". Φαήλε, δεν κατάλαβες ακόμα πως έχουμε γίνει ούλοι αδέρφια, τούρκοι έλληνες και λοιποί; ο ελλαδικός (ψευτο)διεθνισμός, πάντως, έχει 2 προσωπεία: το 1ο έιναι αυτό των ντεμέκ αριστερών με τις δεξιές τσέπες, όπως το περιέγραψες κρυστάλλινα. το 2ο είναι της δεξιάς (αλλά και μέρους της ντεμέκ αριστεράς) να μας φυλάν τα σύνορα και να μας ταϊζουν ξένοι, οι "εταίροι" όπως τους ευφημίζουν.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/08/2014 20:57:53

  Απο την μια διαβαζοντας καποια σχολια ειναι αστα να πανε απο την αλλη σε πιανει το παραπονο οταν διαβαζεις για το ''όταν καταρρίφθηκε το Νοράτλας πάνω από το αεροδρόμιο Λευκωσίας''.Απεναντι απο το Χιλτον προς το Καραβελ περασα προχθες και ειδα ενα σεμνο μνημειο για αυτους που επεσαν '' τοις κεινων ρημασι πειθομενοι '' με το Νορατλας .Ειναι γραμμενα τα ονοματα ολων σε μια στηλη .Τιμη και δοξα . Με επιασε το παραπονο γιατι δεν εγινε μια καταθεση στεφανου στα παληκαρια αυτα μετα ειπα ετσι ειναι ,οι μνημες ενοχλουν.Παντα τουτη η γωνια της γης ειχε ενα προβλημα .Ειχε πολλους γενναιους αλλα και παπαδημουλειους εφιαλτες .

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ραβινος 11/08/2014 21:53:06

   δεν είχαν χρόνο για τέτοια, εδω είχαμε επίσκεψη από τον λουξεμβούργιο πρίγκηπα που εργάστηκε σαν λιοντάρι για να μας κρατήσει στο στενώ, πως θα μας απομυζούν άλλωστε;

 5. PartB avatar
  PartB 11/08/2014 20:59:56

  Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Δ' ΜΚ, αυτό που είδα πάντως δεν ήταν συνθήματα που πρωσοποποιούν τον εχθρό. Τα συνθήματα που λέγαμε περιείχαν τον εχθρό σαν έννοια μόνο και όχι "ονομαστικά". Αυτό είναι θεμιτό διότι την ταυτότητα του εχθρού δεν την καθορίζουμε εμείς αλλά η πολιτική ηγεσία ως έκφραση του civil supremacy. Επίσης το κλίμα που κυριαρχούσε δεν ήταν εθνικιστικό του στυλ "θα φάμε τους Τούρκους" αλλά μιλιταριστικό. Κατά την άποψη μου ο μιλιταρισμός αποτελεί μια από τις εκφάνσεις του επαγγελματισμού στις ειδ. δυνάμεις.

  • Λούσυ avatar
   Λούσυ @ PartB 13/08/2014 12:04:01

   Γιατί, με ποιους άλλους κινδυνεύουμε να εμπλακούμε, με τους ...Κλίνγκον;

 6. Σίμος avatar
  Σίμος 12/08/2014 00:07:57

  ολες οι μοναδες καταδρομων εκαναν θραυση στη κυπρο.. Εκαναν το καθηκον τους και με το παραπανω...εξου και η πολεμικη τους ετοιμοτητα δικαιολογειται εν μερει και λογω και της ιστοριας τους αλλα και της αποστολης που θα επιτελεσουν... Τυγχανουν μεγαλου σεβασμου στην κυπρο διοτι ο κοσμος ξερει τι εκαναν και το 64 και το 67 και το 74. Ατυχες το σχολιο του Παπαδημουλη....μαλλον δεν προλαβαν να τον ενημερωσουν τι και πως....

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/08/2014 01:17:36

  Όταν έχουν γεμίσει τα Καρπάθια Δράκουλες, μη τα βάζετε με τον Βάν Χέλσινγκ, αγαπητοί Τρανσυλβάνιοι και λοιπές αιμοβόρες δυνάμεις.

 8. Darki avatar
  Darki 12/08/2014 07:39:32

  Μαριαααα,μαριιιιααα,τα μπουτια σου ειναι κρυα.. Να σπασουμε τα συνορααα να μπουμε στην Τουρκιααα.... και .. Οοοο μπαρμπα Μπηλιος... (ολοι ,μαζι.

 9. Zugzwang avatar
  Zugzwang 12/08/2014 10:22:20

  Σωστα, καλα και αγια ειναι αυτα που μας λες κυριε Κρανιδιωτη. Το προβλημα μας ομως ειναι οτι η Ν.Δ ετοιμαζεται να ψηφισει μαζι με τον Παπαδημουλη (και τη Ρεπουση και τον Βενιζελο) το νεο αντιρατσιστικο νομοσχεδιο, το οποιο δεν αναγνωριζει τις γενοκτονιες των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας και δεν τιμωρει τους αρνητες τους, ενω αναγνωριζει αλλες γενοκτονιες .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 13/08/2014 12:05:01

   Δεν είσαι ακριβής. Περίμενε λίγο...

 10. Seagull avatar
  Seagull 12/08/2014 10:54:07

  Δύσκολα μπορείς να διαφωνήσεις με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Ομως κύριε Κρανιδιώτη τέτοιο χτύπημα κάτω από την μέση εν μέσω ραστώνης και κυρίως όταν η " όλη " αριστερά είναι απασχολημένη με την ολοκλήρωση το εγχειρήματος " ιπποδρομιακό στοίχημα" νομίζω είναι υπερβολικό!!

 11. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 12/08/2014 13:05:08

  Σιγά ρε Παπαδημουλη θα σκίσεις κάνα καλσόν. Παρεπιπτοντως κανένα σχόλιο για τα εγκλήματα των τζιχαντιστων από τον κυριο ευρωβολευτη αλλά αν έτρωγε καμιά φάπα κανένας Πακιστανός θα έσκουζε σαν χήρα

 12. ADASK avatar
  ADASK 12/08/2014 21:16:13

  Αγαπητέ Φαηλο, Ωραία τα λες. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανεις μαζί σου, (εγώ συμφωνώ και επαυξάνω), έχεις μια άποψη για τη ζωή, για την πατρίδα, για το έθνος. Επειδή εισαι αν δεν κανω λάθος κομματικό στέλεχος, μπορείς σε παρακαλώ να πληροφορήσεις την αφεντιά μου, αν μπορείς βέβαια και αν ξέρεις, τι άποψη έχουν για τα εθνικά μας θέματα (ελληνοτουρκικό, σκοπιανό, υφαλοκρηπίδα, οικονομικές ζώνες κλπ) οι διαφοροι ειδήμονες και αυθεντίες στους οποίους εχει η είχε αναθέσει το κόμμα σου (πρώην μας) τη διαπραγμάτευση και το χειρισμό της οικονομικής κρίσης. Θα με ενδιέφερε τα μάλα τι άποψη έχουν για όλα αυτά π.χ. οι Παπαδήμος, Στουρνάρας, Χαρδουβαλης, Καραβίτης (ξέρεις αυτός με το κόκκινο πουκάμισο του ΥΠΟΙΚ), Θεοχαρης (κυρίως αυτός) καθώς και όλοι οι παρόμοιοι "τεχνοκράτες". που το βράδυ για να συνεχίσουν τη δουλειά θέλουν ένα καλό σούσι. Και κάτι ακόμα, αν δεν ξέρουν για τα εθνικά θέματα, ξέρουν τι έτσι ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ .? η ΟΥΚΑΣ; ΥΓ. Νομίζω ότι το θηρίο ο Μπικακης , πριν λιανισει τους βαρβάρους, είχε γευθεί ένα σούσι....τι λες Φαηλο?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ADASK 13/08/2014 10:19:29

   Γιατί,την ίδια δουλειά κάνουν;Ζήτησε κανείς από το Στουρνάρα να γίνει αρχηγός στρατού;

   • ADASK avatar
    ADASK @ ψυχραιμια 13/08/2014 10:36:35

    όχι, κανένας, αυτό μας έλειπε. Απλά για μένα, όταν κάποιος, έστω και τεχνοκράτης, ρυθμίζει τη ζωή μου, ειναι σημαντικό να ξερω τα πιστεύω του, την κοσμοθεωρία του, την αντίληψη του για τη ζωή και την πατρίδα. Αυτά...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ADASK 13/08/2014 12:09:45

   Τους έχω δέσει στο υπόγειο σε καρέκλες με την σταγόνα να στάζει στο μέτωπο τους. Μόλις πιω καφέ, θα κατέβω να τους ρωτήσω τις απόψεις τους.

   • ADASK avatar
    ADASK @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/08/2014 14:56:23

    ευχαριστώ για την ειρωνία, προφανώς θέλετε να πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους. Όμως θα έπρεπε.....

   • ADASK avatar
    ADASK @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/08/2014 14:56:40

    ευχαριστώ για την ειρωνία, προφανώς θέλετε να πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους. Όμως θα έπρεπε.....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ADASK 13/08/2014 15:19:50

     Αστειεύομαι, δεν ειρωνεύομαι. Δεν τους ξέρω προσωπικά κι ούτε έχω διαβάσει πουθενά, πχ συνετεύξεις του με θέμα τα εθνικά, οπότε που να ξέρω; Δεν είναι όμως αυτοί που θα καθορίσουν πολιτική στα εθνικά...

     • ADASK avatar
      ADASK @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/08/2014 18:46:49

      εντάξει, συγγνώμη, δεν κατάλαβα το αστείο. Πάντως εδώ θα διαφωνήσουμε, αυτοί, κυρίως αυτοί χαραζουν πλέον τη γραμμή και στα εθνικά θέματα. Γιατί αυτοί ειναι οι αντιπρόσωποι και οι εκφραστές της παγκοσμιοποίησης. Ειλικρινά σου μιλάω, χωρις να τους ξερω και εγώ, (συνεντεύξεις τους δεν έχω διαβάσει γιατί απλά δεν υπάρχουν), έχω την αίσθηση ότι η έννοια πατρίδα (οπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε) δεν υπάρχει στο μυαλό τους. Βεβαίως μια ισχυρή πατρίδα πρέπει πρωτίστως να ειναι ισχυρή οικονομικά. Τι γίνεται για να "ορθοποδησουμε"; Εξαφανιζουμε τη μεσαία τάξη, εξαθλιωνουμε πλήρως τους ασθενέστερους, στέλνουμε όλο το νέο επιστημονικό δυναμικό στην ξενητια. Και "άμα λαχει", μετακομιζουμε και στο "Ποτάμι" (όταν πλέον δεν έχουμε κυβερνητική θέση). Έτσι, για να επηρεάζουμε τις εξελίξεις απο παντού.

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/08/2014 23:28:01

  Το ωραίο είναι ότι οι Σκοπιανοί πήραν αφορμή από την ανάρτηση αυτή του Παπαδημούλη και έκαναν διάβημα στο Γραφείο του Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και συγκεκριμμένα στον Θεοχάρη Λαλάκο. Δεν θέλουν οι Σκοπιανοί καλύτερους πρεσβευτές στην Ελλάδα από τους Συριζαίους...

 14. roadrunner avatar
  roadrunner 12/08/2014 23:58:50

  Κι αυτοί που το διακίνησαν το βίντεο ας έβαζαν εκεί ένα σηματάκι, όπως στις ταινίες της τηλεόρασης.. για να προστατέψουν τους "ευσυγκίνητους" ψηφοφόρους του κ. Παπαδημούλη, ας πούμε : "Ακατάλληλο για ευαισθητούληδες αριστερίσκους-Επιθυμητή η παπαδημούλεια συναίνεση".

 15. Nikos avatar
  Nikos 13/08/2014 08:11:04

  ανοησιες άλλων εποχών κύριε Κρανιδιώτη τα μόβορικα τραγουδάκια εξυψωσης ηθικού. Θα ήταν απείρως χρησιμότερο για το ηθικό και τη πολεμική ετοιμότητα των ανδρών ο εφοδιασμός τους με σύγχρονα μέσα και συνεχή πολεμική εκπαίδευση που όπως ξέρετε δε υπάρχει λόγω μνημονιων και ελλειπους στελέχωσης των μονάδων με αποτέλεσμα μόνο "ειδικές δυνάμεις " να μην ειναι. Έφεδρος Α ΜΑΚ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikos 13/08/2014 12:07:43

   Οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις και πολλές άλλες σύγχρονων χωρών εξακολουθούν αυτές τις "ανοησίες", διότι το ηθικό τα έχει πάντα ανάγκη αυτά τα αρχέγονα μέσα ανύψωσης του. Κι η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφεις. Προβλήματα υπάρχουν αλλά μια χαρά Ειδικές Δυνάμεις έχουμε.

 16. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 13/08/2014 11:06:02

  Πές τα Χρυσόστομε Φαήλο. Να αγιάσει το στόμα σου (το χέρι σου).

 17. Agrofylakas, Καναδας avatar
  Agrofylakas, Καναδας 19/08/2014 06:54:15

  Τι μου θυμιζεις βρε Φαηλο "χρονιαρες" μερες. Το Ταγμα μου ηταν το πρωτο που πειρε διαταγη να παει Κυπρο με τα Νορατλας. Στις 3:00 το πρωι πειραμε το ακυρον και τελικα ' αγιασαν ' οι λοκαντζηδες. Εμεις αργα και μετ' εμποδιων φτασαμε εξω απο την Κυπρο με το Ρεθυμνο γαι να μας γυρισουν πισω οι 'συμαχοι' και να καταληξουμε στην Ροδο. Πεντα αδελφια, τρεις εφεδροι αξιωματικοι και ενας εσαντζης "τοις κοινων ρημασι πειθομενοι".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.