Καταστροφή μιας χώρας
05/09/2015 12:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταστροφή μιας χώρας

Οι 7 καταστροφικοί μήνες για τη χώρα απέδειξαν ότι η Αριστερά είναι καλή μόνο για να διαβουλεύεται με τον εαυτό της και να πίνει κανένα ουζάκι στα Εξάρχεια

Τώρα που η αριστερή παρένθεση φαίνεται να οδηγείται στο τέλος της ας κάνουμε μια αξιολόγηση αυτής της κυβέρνησης που ο τόπος επέλεξε στις 25 του Γενάρη. Ας δούμε πόσο πετυχημένη ήταν, πέρα της οικονομίας που βεβαίως δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση για να καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί.

Το οικονομικό κομμάτι το αφήνουμε γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα του διδύμου της συμφοράς Τσίπρα – Μπαρουφάκη και θα γραφτεί στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη διαπραγμάτευση που έγινε ποτέ. Μπορεί και να διδάσκεται στα πανεπιστήμια μάλιστα, να βλέπουν οι φοιτητές και να καταλαβαίνουν ποιοι λεηλάτησαν την Ελλάδα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ας πάμε στο μεταναστευτικό. Τι γίνεται στα νησιά το βλέπουμε, αυτό που ακόμη δεν έχουμε δει είναι θύματα και από την πλευρά των Ελλήνων. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τους πρόσφυγες και μας συγκλονίζει όλους να βλέπουμε μικρά παιδάκια πνιγμένα. Σύντομα όμως να είστε σίγουροι θα υπάρξουν και Έλληνες που θα χαθούν αφού η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είναι δεδομένο ότι ακροδεξιά στοιχεία επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δημιουργήσουν επεισόδια. Κάποια στιγμή θα τα πληρώσουμε ακριβά. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 7 μήνες για να μειώσει αν όχι να αποτρέψει τα κύματα μεταναστών; Απολύτως τίποτε. Ή μάλλον έκανε. Έβαλε την ακατάλληλη κυρία στην πιο σημαντική θέση. Με ύφος μπλαζέ, εναλλακτικής πλούσιας γυναίκας που δήθεν αγωνίζεται για ανθρώπινα δικαιώματα η κυρά Τασία έκανε τα πάντα για να εντείνει το πρόβλημα. Διέλυσε κάθε δομή, άνοιξε τα σύνορα και η μόνη της πρεμούρα ήταν να φτιάξει χώρο φιλοξενίας 800 ατόμων όταν καθημερινά μπαίνουν χιλιάδες. Έφτιαξε επιτροπές εξέτασης των χαρτιών τους, έκδοσης πιστοποιητικών, επαναπροώθησης κάποιων στις πατρίδες τους; Έφτιαξε δομές στα νησιά; Βρήκε έστω και 2-3 πλοία να αποσυμφορήσει τα νησιά;

Στη δύσκολη στιγμή την έκανε και όταν τη ρωτούσαν απαντούσε «εγώ δεν ξέρω, δεν είμαι τώρα υπουργός».

Η υπόθεση του μεταναστευτικού είναι το μεγαλύτερο, μαζί με την οικονομία, έγκλημα της κυβέρνησης Τσίπρα και θα το πληρώσει στις κάλπες.

Να πάμε στην Παιδεία: Με Μπαλτά και με Χασάπη στο υπουργείο διέλυσαν μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει και είχε την ευρύτατη αποδοχή της Βουλής και της κοινωνίας. Επανέφεραν ενισχυμένο τον συνδικαλισμό στα Πανεπιστήμια, έκαναν ξανά τους φοιτητές και τα κομματικά μαγαζιά αφεντικά στις Σχολές. Διέλυσαν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκάλεσαν μπάχαλο με τον ΦΠΑ. Η Παιδεία σε 7 μήνες γύρισε 7 χρόνια πίσω. Άξιοι…

Στην Υγεία έτσι κι αλλιώς η κατάσταση είναι κάκιστη εδώ και χρόνια. Αλλά κάτι πήγε να γίνει προηγουμένως, ένα νοικοκύρεμα, ένα μάζεμα στα οικονομικά και ένα τέλος στο πάρτι.

Στην εξωτερική πολιτική, ο Νίκος Κοτζιάς μόνο εχθρούς δημιούργησε με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του, την εμπλοκή του με Ρώσους εθνικιστές, την τακτική των υπόγειων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Και τελικά η ελληνική διπλωματία δεν προχώρησε ούτε κατ’ ελάχιστον, αντιθέτως απαξιώθηκε ακόμη περισσότερο.

Σε θέματα ανεργίας και εργασίας έγιναν… πολλά. Προσλήφθηκαν 1 – 2 χιλιάδες αχρείαστοι στην ΕΡΤ, μερικές χιλιάδες αχρείαστοι στο δημόσιο ενώ απολύθηκαν δεκάδες χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της καταστροφής στην οικονομία. Πανηγυρίζει ο Κατρούγκαλος για το έργο, ο κύριος «12%», έλεος.

Πλήρης η αποσάρθρωση στα συνταξιοδοτικά, τα ταμεία κατέρρευσαν, χιλιάδες οδηγήθηκαν στη σύνταξη αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, διαλύθηκε κάθε κοινωνική δομή.

Στη ναυτιλία ο Δρίτσας απλώς ήταν ωσεί… παρών αφού θεωρεί πως οι εφοπλιστές είναι εγκληματίες και κεφαλαιοκράτες οπότε δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους. Στον τουρισμό η... μπεμπέκα των ψεκασμένων απλά συνέχισε μια δουλειά που είχε γίνει εδώ και χρόνια και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει αν της πιστωθεί θετικά το φετινό ρεκόρ. Οι φτηνές τιμές και οι εμπόλεμες ζώνες στη Μεσόγειο σε συνδυασμό με τη «φούσκα» της Τουρκίας που έσκασε είναι οι βασικές αιτίες της αύξησης του τουριστικού κύματος.

Στον τομέα της Ανάπτυξης ο Σταθάκης, αν και γνώστης της αγοράς δεν έκανε απολύτως τίποτε. Αντιθέτως κινδυνεύει να χάσει λεφτά από το ΕΣΠΑ η χώρα εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων. Ούτε μια επένδυση δεν έφεραν, ούτε ένα έργο δεν ξεκόλλησε Αλλά πώς να κάνεις δουλειά όταν πας στις 10 το πρωί στο υπουργείο και φεύγεις 5 το απόγευμα για ούζα πέριξ της πλατείας Συντάγματος;

Παντελώς ανύπαρκτοι οι Φλαμπουράρηδες, Κουίκ, Παππάδες και λοιποί οσφυοκάμπτες της εξουσίας του Τσίπρα που απλά παίρνουν το μισθό τους απλά και μόνο για να χαριεντίζονται στα τηλεπαράθυρα και να πετάνε και καμιά ανοησία για το όραμα της κυβέρνησης.

Τι να πει κανείς για τα δημόσια έργα όπου ο πρώην Πασόκος και όψιμος αριστερός Σπίρτζης κατέστρεψε όποια προσπάθεια είχε γίνει για επανεκκίνηση. Τα πάντα έχουν τελματώσει, έργα έχουν μείνει μισά, ο κόσμος βρίζει, εργολάβοι μικροί και μεγάλοι απλήρωτοι, ανεργία λόγω των κλειστών εργοταξίων.

Στο τραπεζικό κομμάτι διέλυσαν υγιείς τράπεζες που είχαν πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί, άρχισαν να δίνουν δάνεια και να κινείται η οικονομία. Με την πολιτική τους οδηγούν τα τραπεζικά ιδρύματα στα χέρια ξένων ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας των καταθέσεων των Ελλήνων. Το κυριότερο που έγινε: Χάθηκε οριστικά η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Η «πίστη» δεν υπάρχει πια και δύσκολα ο πολίτης θα εμπιστευτεί ξανά τις τράπεζες.

Τέλος, στο φορολογικό κομμάτι και την είσπραξη εσόδων είχαμε τη λαίλαπα Βαλαβάνη – Μάρδα και τώρα του εφοριακού Αλεξιάδη. Αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις, αναβολής μεταρρυθμίσεων, άδεια ταμεία, ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ, οι αντικειμενικές αξίες ίδιες αν και υποσχέθηκαν ότι θα τις αλλάξουν τον Μάιο. Μόνο αυξήσεις στους φόρους και τίποτε άλλο. Και μαζί μ’ αυτά η πλήρης κατάρρευση της προεκλογικής φούσκας περί πάταξης της φοροδιαφυγής. Αν υπήρχε λίγη τσίπα θα είχαν παραιτηθεί όλοι εκείνοι, με πρώτο τον Νικολούδη, που υπόσχονταν δισεκατομμύρια από διάφορες λίστες ή που έλεγαν ότι θα κυνηγήσουν τους μεγαλο-οφειλέτες και ήδη τα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 80 δις.

Θα μπορούσε να γράψει κανείς χιλιάδες λέξεις για την αποτυχία της πρώτης φοράς αριστερά που ελπίζουμε να είναι και η τελευταία. Δεν υπήρξε τομέας που να έγινε μια σοβαρή επιτυχία, με εξαίρεση ίσως κάποιες βελτιωτικές κινήσεις από τον Γ. Πανούση ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κάνει πολλά όταν κάποιοι του έλεγαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί είναι… μπάτσοι.

Αφήνουμε για το τέλος το συνεταιράκι του Αλέξη, τον στρατηγό Πάνο ο οποίος θα μείνει στην ιστορία του υπ. Εθνικής Άμυνας για τα εξής: 1. Για τη σύμβαση των 500 εκατ. ευρώ την ώρα που η χώρα δεν είχε να πληρώσει ούτε συντάξεις. 2. Για τη δήλωσή του ότι ο στρατός μπορεί να εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας για την οποία υπεύθυνη είναι η αστυνομία. 3. Για τις ατέλειωτες παρελάσεις του και τα ταξίδια με τα λεφτά του κράτους μόνο και μόνο για να κορδώνεται στις παρελάσεις.

Άξιος ο μισθός του, όπως και των υπολοίπων υπουργών που πέρασαν από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει στις εκλογές όχι με βάση τα προγράμματα, άλλωστε αυτά συνήθως δεν τηρούνται είναι πλαστά. Αλλά με βάση το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά. Και οι 7 καταστροφικοί μήνες για τη χώρα απέδειξαν ότι η Αριστερά είναι καλή μόνο για να διαβουλεύεται με τον εαυτό της και να πίνει κανένα ουζάκι στα Εξάρχεια. Η εξουσία δεν τους πάει γιατί είναι ιδεοληπτικοί, την μισούν και μαζί μισούν ό,τι καλό πάει να γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.