Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ
04/04/2015 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά όλα εδώ πληρώνονται, δυστυχώς για τη χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας «φαντάστηκαν» τη ρήξη για να κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και έφεραν τα πράγματα σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο και πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την… ελπίδα.

Ένας-ένας οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν. Το ΔΝΤ στις πλάτες του οποίου υπολόγιζε ο Τσίπρας για μια αναμέτρηση με τη Μέρκελ τον άδειασε κανονικά και του χαλάει και όλες τις φιέστες που στήνει στο εσωτερικό της χώρας για να βαφτίσει το κρέας ψάρι ενόσω η Ελλάδα βαδίζει στα βράχια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φεύγει άρον άρον για την Ουάσινγκτον και θα έχει συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να ζητήσει και από το ΔΝΤ να μεταθέσει χρονικά την απαίτησή του για παρεμβάσεις και μέτρα περικοπών στο ασφαλιστικό αλλά και στις εργασιακές σχέσεις με αιχμή τις απολύσεις. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στους «θεσμούς» είναι σαφείς ως προς αυτό και θέλουν μέτρα εδώ και τώρα.

Αυτό ακριβώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους μύχιους πόθους της Αθήνας που θέλει να ροκανίσει το χρόνο για να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο γνωρίζοντας ότι τέτοια μέτρα δεν μπορεί να τα περάσει ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που στο Μαξίμου θέλουν λύση κομμάτι το κομμάτι με σταδιακή εκταμίευση χρημάτων και όχι λύση πακέτο με όλα τα μέτρα μέσα όπως θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλά και το ΔΝΤ που κρατάνε κοινή στάση.

Σημειώνουμε ότι το ΔΝΤ αναγκάστηκε να διαψεύσει τα συνεχή δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που έκαναν λόγο για ανάκληση των τεχνικών τους κλιμακίων από την Αθήνα εξαιτίας της καθυστέρησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το ΔΝΤ αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για συνήθη εναλλαγή κλιμακίων.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι είναι επίσης μύθος οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος του μνημονίου. Οι θεσμοί όπως βάφτισε η κυβέρνηση την τρόικα ζητάνε ευθέως να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου. Διαφορετικά δεν θα απαιτούσαν τα μέτρα που απαιτούν τώρα και ουσιαστικά είναι τα ίδια που απαιτούσαν από την κυβέρνηση Σαμαρά ωθώντας την ουσιαστικά –σε συνδυασμό με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας- στις πρόωρες εκλογές πριν από μερικούς μήνες.

Έτσι μετά τις σφαλιάρες του Ντράγκι τον οποίο προεκλογικά ο Τσίπρας τον παρουσίαζε ως φιλαράκι του ενάντια στη Μέρκελ, τώρα και η Λαγκάρντ του υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και δεν την ενδιαφέρει καθόλου που ο πρωθυπουργός κορόιδευε προεκλογικά υποσχόμενος τέλος του μνημονίου χωρίς να λέει κουβέντα για το σκέλος της συμφωνίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ που λήγει το 2016.

Ο Τσίπρας και η παρέα του έχτισαν πάνω σε ένα ψέμα μια στρατηγική εξαπάτησης των πολιτών και τώρα οι φερόμενοι –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- ως σύμμαχοί του, Ντράγκι και Λαγκάρντ αποδεικνύουν ότι πάνω απ’ όλα λειτουργούν ως εκφραστές των διεθνών θεσμών που εκπροσωπούν. Προφανώς ο κύριος Τσίπρας έχει μπερδέψει τους όρους της διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες με τους όρους των διαπραγματεύσεων μεταξύ διεθνών οργανισμών και κρατών. Αλλά τελικά όλα εδώ πληρώνονται, δυστυχώς για τη χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας «φαντάστηκαν» τη ρήξη για να κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και έφεραν τα πράγματα σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο και πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την… ελπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Beam avatar
  Jim Beam 05/04/2015 12:45:24

  Δεν είμαστε στο 1981, είμαστε στο 2015 κύριε Τσίπρα. Λεφτά δεν υπάρχουν παρά τις διαβεβαιώσεις της ΑΥΓΗΣ, είμαστε υπερχρεωμένοι και ανήκουμε εις την Δυση, δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών, ούτε μικροκομματικών και προσωπικών στρατηγικών. Οι λογικές Κατρουγκαλου έχουν ξεπεραστεί.

  Ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για αλλαγή, σας εμπιστεύτηκε την τύχη του και εσείς πειραματίζεσται.
  Δεν υπάρχει χώρα που είναι σύμμαχος και με την Δύση και με την Κίνα, Ρωσία, Ιράν .... Δεν υπάρχει χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που να προσπαθεί να συμμαχήσει με τους αντιπάλους.
  Δε υπάρχει λογική στην απαίτηση διαγραφής του χρέους και στην άρνηση συνεργασίας με τους δανειστές για να βρεθεί μια λύση.
  Δεν είναι δυνατό να λέτε ότι θα αλλάξετε την ΕΥΡΩΠΗ και την ίδια στιγμή να καταστρέφουν οι δικοί σας τα Πανεπιστήμια και να μην κάνετε κάτι για αυτό.
  Δεν είναι κομμουνιστές - Μαρξιστές οι Έλληνες που σας ψήφισαν, παρά ένα μικρό ποσοστό, τους υπόλοιπους τους εξαπατήσατε με υποσχέσεις ....

  Υποσχεθήκατε οτι θα βγούμε από το μνημόνιο, ότι θα δοθούν πίσω οι μισθοί και οι συντάξεις και άλλα πολλά ....
  Τι σας εμποδίζει να αλλάξετε την λειτουργεία των Νοσοκομείων, τι σας εμποδίζει να βελτιώσετε την λειτουργεία των σχολείων, ποιος σας εμποδίζει να δίνεται σισιτια, ποιος σας εμποδίζει να ανασχεδιάσεται την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ποια πρωτοβουλία έχετε πάρει για την αλλαγή του κράτους υπέρ του πολίτη ???

  Πως θα αυξηθεί η παραγωγικότητα στον δημόσιο τομέα ? ποιες αλλαγές θα γίνουν στη λειτουργεία της Δημόσιας Διοίκησης, των ΔΕΚΟ κλπ ?

  Τι θα κάνετε με την ανεργία, πως θα επαναλειτουργήσει ο ιδιωτικός τομέας ?
  Τι θα γίνει με την φορολογία, έμμεση και άμεση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μεγάλα έργα υποδομής ?

  Ποια τα σχέδια και οι καινοτομίες που προτείνετε για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ?

  Τέλος πάντων ποιο το όραμα εκτός των λεονταρισμων, τύπου : θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα διαγράψουμε το χρέος κλπ ?

  Ποια είναι η πρόταση σας για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας ? τι θα παράγουμε, πως θα ζούμε, τι θα κάνουμε ????

  Αυτή η έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού, η έλλειψη εμπειρίας και η επιπόλαια και παρορμητική εξωτερική και ενεργειακή πολιτική σας, η σχεδόν υστερική κυβέρνηση σας είναι επικίνδυνη και ικανή για τα πάντα !!!!
  Όσον αφορά τον συντονισμό και τον τρόπο διοίκησης της κυβέρνησης σας, απλά δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο Τσίρκο !!!!! Θα γράψουμε βιβλίο για την ανικανότητα συνεννόησης και συντονισμού δέκα Υπουργών ...

  Κατα τα άλλα ελπίζουμε ο καλός Θεός, προστάτης της Ελλάδας να μας απαλλάξει από την παρουσία σας γρήγορα, αναίμακτα και χωρίς οικονομικές ή γεωπολιτικές περιπέτειες.
  Είναι καλό να σας αναφαίρω ότι ο σοφός λαός λέει ότι όταν τσακώνονται τα Βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια ..... Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι άρρωστο βατράχι !

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 05/04/2015 23:11:57

  O ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ . ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ.
  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ .....ΣΩΤΗΡΙΑ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.