Καταρρέει ο Τσίπρας
23/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέει ο Τσίπρας

Δεν ξέρουμε αν ζούμε τις τελευταίες μέρες της κυβερνητικής Πομπηίας, αλλά τουλάχιστον ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα, προτού χαθεί η χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε όλα τα χαρτιά του και χάνει. Η τιμωρία θα είναι βαριά. Ο πέλεκυς θα πέσει και θα είναι αμείλικτος.

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, έλεγαν παλιά για τον Τσίπρα που ήταν πανταχού παρόν. Έκανε κριτική, καταγγελίες, υποσχέσεις. Αγκάλιασε την Εκκλησία, τους συνδικαλιστές, επιχειρηματίες της δραχμής, μέσα ενημέρωσης, φορείς, δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, δημάρχους και περιφερειάρχες, βιομήχανους, εμπόρους.

Ευσχήμως και με υπομονή την τελευταία διετία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει με το μέρος του μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ένα σημαντικό κομμάτι του κεντρώου και του δεξιού χώρου. Από τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του Δημοσίου μέχρι τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές αλλά και πολλούς νοικοκυραίους και επιτυχημένους επιστήμονες.

Πίσω απ' όλα ο Αλέξης κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με ευρεία υποστήριξη αν και με όχι μεγάλο ποσοστό, το 36% δεν το λες και... λαϊκό κίνημα της Αριστεράς.

Τρεις μήνες τώρα ο κόσμος και όλοι οι παραπάνω έδειξαν και δείχνουν ανοχή, περιμένουν, κρατούν πολλές φορές την ανάσα τους και υπομένουν ακόμη και τους κλόουν της κυβέρνησης που δεν ξέρουν τι τους γίνεται αφού νομίζουν ότι η χώρα είναι παιχνιδάκι, σαν το τρενάκι του Καμμένου στο προεκλογικό σποτ.

Μέσα σε λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σιγά – σιγά τους συμμάχους και οδηγείται σε ραγδαίους ρυθμούς στην απαξίωση. Αν μάλιστα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε η πτώση θα είναι τόσο δυνατή που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. «Σώνεται το λαδάκι στο καντήλι» της κυβέρνησης που βρίσκεται μόλις 3 μήνες στην εξουσία.

Οι 100 ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτές που περάσαμε από τις εκλογές και μετά. Αλλά είναι και οι 100 μέρες μοναξιάς του Τσίπρα που σιγά – σιγά χάνει τα στηρίγματά του. Και ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πόσο λάθος έκανε στις 25 του Γενάρη και να βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμη ο λογαριασμός δεν έχει βγει. Δεν έχουμε πληρώσει ακόμη τον ΕΝΦΙΑ που θα αλλάξει όνομα. Δεν έχουμε πληρώσει το φόρο εισοδήματος που θα είναι ο ίδιος με πέρυσι. Δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα.

Οι σύμμαχοι και συνεργάτες στην αναρρίχησή του στην εξουσία, εγκαταλείπουν το καράβι, πριν το εγκαταλείψει και ο καπετάνιος.

Δείτε ορισμένα παραδείγματα:

Ο Καλφαγιάννης, κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής στην ΕΡΤ, κηρύσσει πόλεμο στον Παππά γιατί δεν έκανε όσα τους έταξε. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στην ουσία η επανασύσταση γίνεται με βάση τη ΝΕΡΙΤ και με ψαλιδισμένους τους συνδικαλιστές.

Ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μόνο... υποψήφιος βουλευτής δεν ήταν, τα πήρε... κρανίο με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ετοιμάζει κινητοποιήσεις.

Δήμαρχοι, ακόμη και Συριζαίοι και όχι «γαλάζιοι» έχουν εξοργιστεί με την κυβέρνηση για τα αποθεματικά.

Διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο που ήταν Συριζαίοι βγάζουν ανακοινώσεις για τα αποθεματικά ενώ το ίδιο κάνουν και καθηγητές. Δικηγόροι που είχαν κλείσει το μάτι στον Τσίπρα του ασκούν σκληρή κριτική ενώ μέχρι και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να πουν πλέον καλό λόγο γιατί δεν έκανε όσα τους υποσχέθηκε.

Όσο για τον επιχειρηματικό κόσμο; Είναι στα κάγκελα καθώς βλέπει ότι διαλύονται τα πάντα. Από βιομήχανους (όσοι έμειναν) μέχρι εφοπλιστές και φυσικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χάνονται στην αβεβαιότητα και τη δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης. Όταν δεν μπορούν να πάρουν πρώτη ύλη από το εξωτερικό γιατί τους ζητούν μετρητά. Όταν δεν μπορούν να πάρουν δάνειο γιατί έχει διαλυθεί το τραπεζικό σύστημα. Όταν είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο σε ποιους θα τα ρίξουν;

Οι δε γιατροί πνέουν μένεα κατά του Κουρουμπλή γιατί απειλείται η λειτουργία των νοσοκομείων.

Και εκτός από αυτούς να θυμίσουμε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκαν σε άλλες συνιστώσες και τώρα ετοιμάζονται να κουνήσουν μαντίλι.

Δεν ξέρουμε αν ζούμε τις τελευταίες μέρες της κυβερνητικής Πομπηίας, αλλά τουλάχιστον ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα, προτού χαθεί η χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε όλα τα χαρτιά του και χάνει. Η τιμωρία θα είναι βαριά. Ο πέλεκυς θα πέσει και θα είναι αμείλικτος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 23/04/2015 06:56:08

  "... ο κόσμος και όλοι οι παραπάνω έδειξαν και δείχνουν ανοχή ..." Τόσο η ανοχή όσο και η αντοχή έχουν όρια. Όπως έχει όρια και η κοροϊδία. Το κυβερνητικό τσίρκο δοκιμάζει όλα τα όρια. Και φαίνεται πως πιστεύει ότι έχει να κάνει με ηλίθιους. Ας είναι όμως, είχαν το δικαίωμα να αποδείξουν ποιοι ακριβώς είναι. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο Αλέξης ζητήσει προσωπικά από τον καθένα μας να συμβάλει από το υστερημά του για τη σωτηρία του τόπου, ευχαρίστως θα δώσω ότι μπορώ σε ρευστό. Με τους ζητιάνους είμαι φιλεύσπλαχνος, πόσο μάλλον όταν στη συνέχεια θα προβούν σε ευεργεσία υπέρ Πατρίδος. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να με μετατρέψουν σε "εθελοντή αιμοδότη" μέσω των όποιων καταθέσεων. Γι' αυτό και θα βρούν πλέον μόλις 500,00 ευρώ! Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν η εμπιστοσύνη καταρρέει ή μάλλον όταν έχει ήδη καταρρεύσει!

 2. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 23/04/2015 07:13:58

  Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τα γραφόμενα αλλά σε διαφωνώ κάθετα με τον χαρακτηρισμό συλλήβδην των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα ως "τεμπέληδων εραστών της εύφορης κοιλάδας του δημοσίου" δεν μπορεί μεμονωμένα περιστατικά κατά κύριο λόγο συνδικαλιστών του δημοσίου να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων έχει γυρίσει την πλάτη σε τέτοια φαινόμενα και σε τέτοια πρόσωπα πληροφορηθείτε σχετικά με το πόσο χαμηλά έχει πέσει η συμμετοχή των υπαλλήλων σε εκλογές σωματείων ακόμα και των υπηρεσιακών συμβουλίων όπου η συμμετοχή σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το..."μυθικό" ποσοστό του 20% , η άλλοτε κραταιά ΑΔΕΔΥ έχει 16 μήνες να συγκροτήσει προεδρείο

  • Λένα avatar
   Λένα @ Δημήτρης Τραπεζιώτης 23/04/2015 11:20:06

   Όταν "λεφτά δεν υπάρχουν" δεν υπάρχει και ενδιαφέρον για σωματεία. Έτσι πάει.

 3. makis avatar
  makis 23/04/2015 08:56:11

  Ελλάδα: Χρόνια πολλά μνημόνιο! Πέρασαν 5 χρόνια από το Καστελόριζο Σαν σήμερα, 23 Απριλιου 2010, ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο να ανακοινώσει την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ, σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο επώδυνης «οδύσσειας» της οικονομίας, τις συνέπειες της οποίας, ουδείς https://shar.es/1psX9T

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/04/2015 09:57:13

  Υπάρχει πολλή μίσος για τον Σαμαρά. Δυστυχώς την ζημια του την έκανε ο τσίπρας. ξεσήκωσε τον ελληνικό λαό απέναντι σε φανταστικούς εχθρούς τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς. ενώ ο ίδιος έχει κάνει πολύ χειρότερα σε μόλις 100 μέρες διακυβέρνησης. η κατάσταση ίσως να μην είναι αναστρέψιμη.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Παρατηρητής 23/04/2015 10:49:58

   Το μίσος αυτό ειναι φυσιολογικό - είναι το μίσος των κερδισμενων της πασοκρατίας που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ ψυχραιμια 23/04/2015 11:25:18

    Έβλεπα ψες την συνέντευξη σαμαρά στο μέγκα και μου έκανε εντύπωση το μισητό βλέμμα ιδίως τον νεαρών που ήταν παρόντες. είναι απίστευτο. δεν είναι μόνο η πασοκοκρατία. έχει πειστεί η ελληνική κοινωνία ότι για όλα τα δεινά της ελλάδας φταίει η διετής διακυβέρνηση σαμαρά βενιζέλλου

    • Παράξενος avatar
     Παράξενος @ Παρατηρητής 23/04/2015 14:14:39

     Aφού οι περισσότεροι νέοι σήμερα είναι μηδενιστές, τι περιμένεις; Το ότι κάποιος ηγείται ενός κόμματος που θεωρείται συντηρητικό είναι για αυτούς αρκετό για να τον μισούν. Είναι κοινωνιολογικό το θέμα, έχει καταρρεύσει ο πολιτισμός μας και η κοινωνία έχει διασπαστεί σε άτομα που δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν ούτε να συνεννοηθούν, πολύ περισσότερο να καταλάβουν ποιος λέει αλήθεια. Δεν ξέρουν καν τι σημαίνει αλήθεια,τη συγχέουν με την άποψη και δεν τους νοιάζει τι λες, μόνο αν κατατάσσεσαι στους "εχθρούς".

     • Cure avatar
      Cure @ Παράξενος 23/04/2015 15:34:49

      Πάρε πίσω αυτήν την έκφραση σε παρακαλώ πολύ γιατί και εγώ νέος είμαι..Θα μας μάθεις τι σημαίνει αλήθεια?Είσαι ο κάτοχος της μήπως? Στις εκλογές του 12 δηλαδή ήτανε σοφότερος ο λαός η κάτι τέτοιο?

     • Παράξενος avatar
      Παράξενος @ Cure 23/04/2015 18:13:54

      Έγραψα οι "περισσότεροι". Επίσης, πού είπα ότι θα μάθω στον οποιοδήποτε την αλήθεια; Τέλος, είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι μου άρεσε η διακυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ; "Απαντάς" σε πράγματα άσχετα με όσα είπα.
      Είναι ικανοί πολίτες οι νέοι; Ας δικτυωθούν μέσω ίντερνετ κι ας καταθέσουν συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα στη βουλή. Αν π.χ. 100.000 άτομα παραδώσουν υπογεγραμμένα συγκεκριμένα, εφικτά αιτήματα οι βουλευτές θα πρέπει να τους ακούσουν.

     • dim avatar
      dim @ Cure 23/04/2015 20:43:40

      Χαλάρωσε νέε... Είπε: "οι περισσότεροι"... τελεία και παύλα... Μάθε να διαβάζεις σωστά...

    • George N avatar
     George N @ Παρατηρητής 23/04/2015 15:38:43

     Οι νέοι έχουν πειστεί και έχουν δίκιο. Μπορεί να μην μπορούν να το εκφράσουν σωστά ή να μην κάνουν τις πιο ευνοϊκές για αυτούς επιλογές αλλά οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις ευνόησαν σκανδαλωδώς τους συνταξιούχους εις βάρος τους. Το 18% ΑΕΠ (50% πάνω από ότι θα έπρεπε) που δίνεται σε αυτούς είναι φόρος εργασίας (εισφορές) στους νέους. Δηλαδή ανεργία ή μισθοί πείνας. Το ίδιο έχει γίνει και με την υπερφορολόγηση των οικογενειών αλλά και της μεσαίας τάξης για να μείνει ανέπαφο το μέγεθος του δημοσίου. Η ψήφος αυτών ήταν αντι-ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και όχι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ στοχοποίησε αυτά τα τμήματα του πληθυσμού και αυτά με την σειρά τους στοχοποίησαν την ΝΔ. Αποτελούν δε την πλειοψηφία που συνεχώς μεγαλώνει. Πρόκειται για κινούμενη άμμο που αύριο θα μπορούσε να υποστηρίξει XA. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μια και αυτός πρεσβεύει μια ακόμα πιο αδιέξοδη πολιτική.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ George N 23/04/2015 16:29:39

      Ασ ψηφιζαν τζήμερο. Ας ψήφιζαν λεβέντη , έστω σταύρο θεοδωράκη. πήγαν και ψήφισαν σύριζα. η αλήθεια (και είναι απάντηση στον φίλο cure) ότι η νέα γεννιά είναι γαλουχημένη με τις αρχές που αποτέλεσαν την βάση της καταστροφής της χώρας. το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. η αλλιώς θα ήταν άλλα τα αποτελέσματα των εκλογών.

     • George N avatar
      George N @ Παρατηρητής 23/04/2015 17:46:14

      Φυσικά και κάνανε λάθος και αυτό θα το ανακαλύψουν λίαν συντόμως. Έτσι μαθαίνει κανείς πάντως. Μέσα από τα λάθη του. Αλλά αν η νέα γενιά -τα παιδιά της Αλλαγής- κάνουν λάθη ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να τους κουνά το δάκτυλο είναι η προηγούμενη γενιά που τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα. Το σωστό πάντως είναι το μεγαλύτερο αστικό κόμμα να συνέλθει και να σκεφτεί το πως μπορεί να αναπτυχθεί η χώρα και να βγει να μιλήσει πειστικά για αυτό.

     • Παράξενος avatar
      Παράξενος @ George N 23/04/2015 18:16:58

      Δε γνωρίζεις σε ποια γενιά είμαι ούτε αν τα έκανα μαντάρα. Αν πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η νοοτροπία στην Ελλάδα και δε θέλετε να δυσαρεστήσετε κανένα θα περιμένετε μάταια να χάσει το σύριζα και το κάθε σύριζα.

     • George N avatar
      George N @ Παράξενος 23/04/2015 19:10:12

      Το παίρνετε προσωπικά και προφανώς δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Ούτε ξέρω σε πια γενιά ανήκετε, ούτε και θα είχε κάποια σημασία. Μιλούσα συνολικά. Για τον μέσο όρο. Επίσης προφανώς η νοοτροπία στην Ελλάδα έχει πρόβλημα. Ομολογώ ότι πολλές φορές την βρίσκω σοκαριστική. Έχει όμως υπάρξει φοβερή βελτίωση! Την δεκαετία του 80 μου "εξηγούσαν" γιατί είχε δίκιο η ΕΣΣΔ που κατέρριψε το κορεάτικο τζάμπο με αποτέλεσμα τον θάνατο 270 επιβατών. Έτσι απλά....το "εξηγούσαν". Η πτήση είχε κωδικό 007 άρα ήταν κατασκοπευτική λέγανε... Πόσο κακιά ήταν η Θάτσερ χωρίς να έχουν πάει μια φορά στην Αγγλία ως έστω τουρίστες. Για το πόσο άσχετος είναι ο Ρέηγκαν με το οικονομικά αφού πίστευε ότι τα έσοδα μεγαλώνουν αν οι συντελεστές φορολογίας μειωθούν. Σε μία χώρα που είχε καταρρεύσει οικονομικά, που φώναζε ότι την τελευταία φορά που επένδυσε κανείς σε αυτήν ήταν τουλάχιστον 15 χρόνια πριν, γελάγανε σε βάρος μιας χώρας που είχε ανάπτυξη κοντά στο 8%! :-) Και μια και δουλεύω με νέα παιδιά στην Ελλάδα μπορώ να πω με σιγουριά....καμιά σχέση με τους πατεράδες τους. Νομίζω μετά από αυτά....κάποιους τους δυσαρέστησα. Αν και θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι γιατί τα παιδιά τους δεν βγήκαν σαν κι αυτούς.

     • Παράξενος avatar
      Παράξενος @ George N 23/04/2015 18:05:13

      Ρώτα νέους τη γνώμη τους για διάφορα εθνικά θέματα και θα δεις γιατί ψηφίζουν σύριζα.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ Παράξενος 23/04/2015 19:46:45

      αν όντως η νέα γεννιά είχε πραγματικό εθνικό πολιτικό οικονομικό κλπ αισθητήριο θα είχε καταλάβει τη κοροιδία που υφιστανται εδώ και δύο μήνες. την άλλη την κοροιδία του πασοκ και της νέας δημοκρατίας του παυλόπουλου την κατάλαβαν μόλις κόπηκε το χαρτζιλίκι. αυτό εμένα μου δίνει ικανοποιητική απάντηση. και αυτά στα λέει κάποιος που είναι γέννημα του δευτέρου μισού της δεκαετίας του 80

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Παρατηρητής 23/04/2015 13:48:28

   Είναι το μίσος όλης της προοδευτικαρίας εναντίον των νοικοκυραίων που δεν λένε πολλά και δουλεύουν. Οι "προοδευτικοί" το μόνο που ξέρουν είναι να συνδικαλίζονται, να πουλάνε "μούρη" και να βαυκαλίζονται με το "ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Κατεβάζω τον διακόπτη και τέρμα". Αυτή κατάντησαν την Ελλάδα περίγελο του σημερινού δημοκρατικού κόσμου παγκοσμίως.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/04/2015 17:35:10

    Διορθώνω: "Αυτοί"

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 23/04/2015 11:31:37

  πανταχού παρών στην 2η γραμμή

 6. ΜαξίμουΣΥΝ avatar
  ΜαξίμουΣΥΝ 23/04/2015 13:06:19

  Ο πεινασμένος δεξιός καρβέλια ονειρεύεται.Ήρθαμε για να μείνουμε δεκαετίες.ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τέλος.Ήρθε η ώρα της Αριστεράς.

  • airman avatar
   airman @ ΜαξίμουΣΥΝ 23/04/2015 14:29:09

   Η αριστερά δε φαίνεται καθαρά, μάλλον λόγω μεγάλης απόστασης. Ξέμεινε περιμένοντας την ελπίδα κι αυτή.

  • tt avatar
   tt @ ΜαξίμουΣΥΝ 23/04/2015 14:48:50

   μια δεκαετία θα κρατήσει η αριστερά. Μετά το κόμμα θα ειναι Τζαμαα Αλ Ισλαμιγια. Ετοιμαστείτε, άπιστοι.

   • Naruto avatar
    Naruto @ tt 23/04/2015 22:17:19

    Μου αρέσει η αισιοδοξία σου .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΜαξίμουΣΥΝ 23/04/2015 22:16:08

   Κύριε Στρατούλη εσείς; Το Μαξίμου δεν είναι ΣΥΝιστώσα,θα σας εγκαταλείψει πολύ σύντομα..

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/04/2015 13:45:22

  Στη φωτο ο κ.Τσίπρας κοιτάζει το ρολόϊ του. Μάλλον θέλει να την κάνει για να λυτρωθεί από τη διακυβέρνηση. Ενας πρόεδρος 15μελούς ήταν το παιδί τί να περιμένει κανείς. Να κυβερνήσει; Να διοικήσει; ή να έχει εμβληματική παρουσία στα διάφορα φόρα που συζητιέται το μέλλον της δόλιας πατρίδας μας και να έχει φωνή. Προσωπικά αυτό που με κάνει θηρίο δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια και η κοροϊδία τους έναντι του χειμαζομένου λαού. Είναι αυτό το σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη τους, λες και είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί και οφφικιούχοι μιας άλλης χώρας , μιας χώρας που έχει λύσει όλα της προβλήματα και προσβλέπει στο μέλλον. Οι μοιραίοι και άβουλοι. Ετσι θα μείνουν στην Ιστορία. Εκτός βεβαίως από τον διασκεδαστή Π.Καμμένο και τον εσμό του που μας χαρίζει άφθονο γέλιο μέσα στην θλίψη μας.

  • dim avatar
   dim @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/04/2015 20:41:23

   Η ευθύνη δεν είναι στον Τσίπρα για ό,τι συμβεί. Η ευθύνη ανήκει στον ελληνικό λαό... Όταν ψήφιζε Τσίπρα, ήξερε ότι ψήφιζε έναν ανεύθυνο, άπειρο και εντελώς ακατάλληλο πολιτικό, που το μόνο που είχε κάνει ως τώρα στη ζωή του ήταν καταλήψεις, πορείες, διαμαρτυρίες, απεργίες, υπατίες, υπεράσπιση τρομοκρατών κλπ κλπ κλπ...

   • Διονυσία Περικλεους avatar
    Διονυσία Περικλεους @ dim 24/04/2015 09:42:50

    σωστά

 8. Berlusconication avatar
  Berlusconication 23/04/2015 20:56:02

  Δεν είναι ο μόνος... http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_withdrawal_from_the_eurozone

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.