Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
16/06/2015 14:39
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Προέχει η σύσταση ταχύτατα ενός μετώπου αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να παρακολουθείτε και να ακολουθείτε, διοργανώστε έστω μια διαδήλωση κατσαρόλας. Αν και αυτό σας είναι ανέφικτο, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αφεθεί αδιατάρακτα ανεξέλεγκτος, σε λίγο οι κατσαρόλες δεν θα έχουν χρεία για τους πεινασμένους.

Πριν μερικά χρόνια δυο νεαροί μαθητές στην Πάτρα είχαν αρνηθεί να λάβουν μέρος στον σχολικό εορτασμό για το «Πολυτεχνείο», δηλώνοντας ότι δεν πιστεύουν το ιστορικό γεγονός για το οποίο τούς επιβάλλεται να συμμετάσχουν σε τιμητική του εκδήλωση. Προκαλώντας έκπληξη, αίσθηση και εννοείται καταιγισμό επιθέσεων από τα «προοδευτικά» ζόμπι. Χωρίς πάντως, αν θυμάμαι καλά, να τιμωρηθούν.


Όταν το είχα διαβάσει κι εγώ στιγμιαία ένοιωσα έκπληξη. Πώς δυο παιδιά γεννημένα δεκαετίες μετά το «Πολυτεχνείο» υιοθετούν τέτοια στάση; Αμέσως μετά όμως παραδέχθηκα την πολιτική τους ωριμότητα.

Οι νεαροί αρνούνταν με δήλωση και παρουσία να νομιμοποιήσουν τον νομιμοποιητικό μύθο της μεταπολιτευτικής Αριστεράς. Και για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά κάτι επιβλαβές οφείλεις να το αρνηθείς ολοκληρωτικά. Η προβοκάτσια με τους ελευθέρους σκοπευτές στο Πολυτεχνείο για να ανατραπεί ο Παπαδόπουλος, έγινε μεταπολιτευτικά με προπαγάνδα και μαρτυροκοπτική ο μύθος που παρείχε ηθικό πλεονέκτημα στην Αριστερά. Καθώς (αφέθηκαν και) επέτυχαν να επιβάλουν στην κοινή συνείδηση ότι «η Δεξιά σκότωσε στο Πολυτεχνείο τους φοιτητές, τα παιδιά μας», ασχέτως του αν ειδικά μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είχε σκοτωθεί κανένας φοιτητής.

Το ηθικό πλεονέκτημα στοιχειοθέτησε την ιδεολογική ηγεμονία, αυτή επέφερε την πολιτική και η ιδεολογικοπολιτική πλέον έφερε την εξουσία της ευρύτερης Αριστεράς το 1981, οπότε κάθε δεξιός βαφτίστηκε «φασίστας». Με εφαλτήριο τον κοινωνικό χάρτη που εκείνη η αναίμακτη επανάσταση διαμόρφωσε, ήρθε σήμερα στην εξουσία το κομμουνιστικό κόμμα. Ανεξαρτήτως του αν η φράξια που κράτησε το λογότυπο και τον επίσημο τίτλο αποτελεί ξεχωριστό πολιτικό σχηματισμό.

Ίδια βιβλία έχουν διαβάσει, ίδιους ήρωες λατρεύουν, ίδια λείψανα προσκυνούν, ίδιες θεωρίες πιστεύουν, στις ίδιες οργανώσεις έχουν συνυπάρξει. Ο ιστορικός, στελεχιακός και κομματικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προέλευση, κατ’ εκτίμηση, 70-75% το ΚΚΕ, το υπόλοιπο τον αριστερίστικο χώρο και το αριστερό τμήμα του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού, το δεξιό ήταν ο Κύρκος με κληρονόμο τον Κουβέλη. Στο ΚΚΕ αλλά και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε απευθύνει ο Τσίπρας επίσημη πρόταση συγκυβέρνησης το 2012 και το 2015.

Σκέφτομαι λοιπόν ότι η αστική πολιτική τάξη δεν δείχνει να διαθέτει την πολιτική οξυδέρκεια των αμούστακων 16χρονων μαθητών. Για να αντιμετωπίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρνηθείς καθ’ ολοκληρία το δικαίωμά του να κυβερνά. Είναι θέμα ποιότητας ανθρωπίνου παράγοντα. Είναι ακριβώς σαν να έχουμε βάλει οδηγό σε σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδάκια έναν μεθυσμένο τυφλό. Αυτά που βιώνουμε σήμερα και επί πέντε μήνες είναι τα αποτελέσματα μιας ιστορικής τερατογενέσεως. Ανέλαβε και ασκεί την εξουσία σε ένα αστικό κράτος μια σέχτα ορκισμένων εχθρών του αστικού καθεστώτος. Αν αφεθεί, θα διαλύσει οριστικά τα ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αστικό κράτος, σε μια περαιτέρω οικονομική/κοινωνική ανατροπή με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες.

Αυτό το πολιτικό «παρά φύση», κομμουνιστές να διοικούν αστικό κράτος, σφραγίζει όλες τις εξελίξεις και είναι η εξήγηση γιατί δεν βρίσκουν την άκρη που αγωνιωδώς αναζητούν μετά την 25η Ιανουαρίου οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές παγκοσμίως, για το «πού το πηγαίνει ο Τσίπρας;». Πώς να αντιληφθούν, όταν στη Δύση αυτά που κατατρέχουν το μυαλό των ΣΥΡΙΖΑίων έχουν εξαφανισθεί πριν δεκαετίες.

Στο μισό μυαλό του Τσίπρα καλπάζουν μαυροσκούφηδες, η ΟΠΛΑ εκτελεί δωσιλόγους, η Καισαριανή αντιστέκεται στον Σκόμπυ. Σε κάποιες δηλώσεις οφείλει να δίδεται σημασία, όταν είχε πάει στην Ευρωβουλή να συναντήσει τον Μανώλη Γλέζο του είχε πει «ορκιστήκαμε στους αγώνες μας να αντισταθούμε».

Και στο άλλο μισό του μυαλό αγωνιά για το πώς θα μείνει ο ίδιος δημοφιλής και δεν θα απολέσει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο με τυχόν συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει ο ηγέτης που θα πυροδοτήσει την επικράτηση της πολιτικής Αριστεράς στον ευρωπαϊκό Νότο για αρχή, μετά γιατί όχι παγκοσμίως. Πώς κλείνει τη δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»; «Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης».

Στις 28 Ιανουαρίου 2015 γράφαμε : «Σήμερα πρέπει να καταγράψουμε άλλο ένα ενδεχόμενο. Την εξώθηση της σύγκρουσης με την ΕΕ στα άκρα, με όποιες συνέπειες μπορεί αυτή να έχει για τη χώρα. Ένα chicken game στο οποίο ο Τσίπρας πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να στρίψουν οι άλλοι».

Πλέον φοβούμαι ότι οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν. Οι προθέσεις και τα σχέδια του Τσίπρα ήταν και είναι απλά. Απλοϊκά για την ακρίβεια, η απλοϊκότητα είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς, καθώς απαρτίζεται κυρίως από μειονεκτικούς οι οποίοι εξ αυτού αδυνατούν να αντιληφθούν σύνθετες πραγματικότητες.

Ο Τσίπρας εκφράζει πολιτικά το αίτημα των πάσης φύσεως ευνοημένων από τον δανειακό πακτωλό που έρρευσε μετά το 1981, κατά βάση αυτών που αμείβονται και συνταξιοδοτήθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 250.000 ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 1981, το 1 εκατομμύριο έφθασαν οι στο ευρύτερο Δημόσιο πριν το Μνημόνιο, ενώ και σήμερα ο αριθμός παραμένει ο ίδιος, απλά πολλοί μεταπήδησαν από εν ενεργεία σε συνταξιούχους μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Η πλειοψηφία τους, ανέβηκαν κοινωνική τάξη κοπιάζοντας ελάχιστα και απόλαυσαν υλικό επίπεδο ζωής το οποίο δεν άξιζαν, και το γνωρίζουν, με δημόσιο χρήμα, χρήμα που όμως το κράτος δανειζόταν. Αλλά αυτό ουδέποτε τους απασχόλησε επί τριάντα πέντε χρόνια, το θεώρησαν και το θεωρούν φυσιολογική κατάσταση. Όταν καταδείχθηκε ότι δεν ήταν φυσιολογική, όταν ήρθε ο λογαριασμός, όταν επιπλέον δανεικά ήταν αδύνατο να ληφθούν άρα η προσωπική τους ευζωία ετίθετο εν κινδύνω, αρνήθηκαν να το αποδεχθούν. Εκείνο που επιζητούν είναι επιστροφή στο ανέφελο 2008. Και για να το επιτύχουν έφεραν στην εξουσία πρώτα τον ΓΑΠ και τώρα τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας πίστευε ότι η εκλογή του καθιστά το αίτημα των ακολούθων του διεθνές δίκαιο, στο οποίο οφείλει να υποταχθεί κάθε κρατική υπόσταση και κάθε χρηματοπιστωτικός οργανισμός. Πίστευε ότι η σημαντική γεωπολιτική θέση της χώρας, τα φλερτ με Ρωσσία, Κίνα, BRICS, ο φόβος για το «ξήλωμα του πουλόβερ» του ευρώ θα έκαναν τους πάντες να γονατίσουν.
Και, πρώτον, να του χαρίσουν τα χρέη, δεύτερον, να συνεχίσουν να τον χρηματοδοτούν. Έτσι ώστε να μην θιγεί το επίπεδο ζωής των ακολούθων του, να ανοίγει νέες δημόσιες υπηρεσίες διορίζοντας κομματικούς πιστούς, να επαναπροσλαμβάνει την πελατεία Κατρούγκαλου. Αυτή είναι η «πολιτική λύση» που εμμονικά ζητά, μια στο μιλητό απαίτηση «δώστε μου λεφτά». Χωρίς όρους, χωρίς έγγραφες προτάσεις με αριθμούς, χωρίς αξιολόγηση, αυτό είχαν μάθει από το 1981 για πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα το «παράλογο» ή «ακατανόητο» στην πολιτική συμπεριφορά του Τσίπρα, όπως διαβάζω σε αναλύσεις, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το αίτημα των ακολούθων του. Δώστε μας λεφτά να συνεχίσουμε να περνάμε καλά, με άλλοθι την επίκληση μιας ανθρωπιστικής κρίσης η οποία όμως δεν αγγίζει τους κρατικοδίαιτους ακολούθους του Τσίπρα, παρά τον τομέα της ιδιωτικής οικονομίας ο οποίος βρίσκεται στο καναβάτσο αλλά ουδείς από την κυβέρνηση ενδιαφέρεται εμπράκτως.

Αντιθέτως, ακατανόητη και παράλογη είναι η απάθεια με την οποία παρακολουθούν τον εθνικό κατήφορο οι αστικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από σοβαρότατο κίνδυνο για το καθεστώς, τη χώρα, το έθνος. Να θυμίσω δυσαρεστώντας ότι επί της ουσίας τίποτα το διαφορετικό από ό,τι σήμερα, εκτός από το ένοπλο της καταστάσεως, δεν συνέβαινε το 1946 με την απόπειρα εγκαθιδρύσεως λαϊκής δημοκρατίας. Τίποτα το διαφορετικό από το 1965-67. Εφτά χρόνια δικτατορίας υπέστησαν οι Έλληνες για να ανασχεθεί -ανεπιτυχώς- η υπονομευτική κοινωνικά δράση των ιδίων που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.

Όπως πάντα, η Αριστερά αδυνατεί να κατανοήσει τους διεθνείς συσχετισμούς ισχύος. Το 1944 πίστευε ότι θα επιβληθεί στον Τσώρτσιλ. Το 1946 ότι θα ανατρέψει τη Συμφωνία της Γιάλτας. Το 1967 ότι θα καταλύσει τα στρατόπεδα που είχε σχηματίσει ο Ψυχρός Πόλεμος (όταν οι εργοδότες τους τον επόμενο ακριβώς χρόνο έδειχναν στην Πράγα πως αυτό ήταν εκατέρωθεν αδύνατο). Σήμερα ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν άνευ όρων.

Το βασικό σφάλμα που κάνει ο Τσίπρας και το μικρονοϊκό επιτελείο του στην ανάλυση της κατάστασης είναι η παραδοχή πως μπορείς να εκβιάσεις τον ισχυρό. Οι ισχυροί δεν εκβιάζονται, αυτό αποτελεί και την ισχύ τους. Και έχει αποδειχθεί πως μάλλον είναι προτιμότερο να αποδεχθείς την πρώτη προσφορά του ισχυρού διότι η δεύτερη θα είναι χειρότερη – εκτός αν είσαι αποφασισμένος να χύσεις το αίμα σου. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο Τσίπρας και δυστυχώς η χώρα.

Ο ανεπρόκοπος συρφετός φαντασιώνεται ότι είναι καπεταναίοι του ΕΛΑΣ που αντιστέκονται με τη σειρά τους ξανά στους Γερμανούς κατακτητές. Ενώ οι φήμες για σχεδιασμούς που οδηγούν σε ρήξη με την Ευρωζώνη και υιοθέτηση του Ισλανδικού μοντέλου χρεοκοπίας δεν μπορεί να διασταυρωθεί πόσο βάσιμες είναι, αλλά σίγουρα η επιλογή απηχεί τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικοποιήσεις τραπεζών τους ενθουσιάζουν. Όμως ο βασικός παράγων της ισλανδικής ανάκαμψης, εκτός από το μικρό μέγεθος της οικονομίας και την εξωτερική βοήθεια, υπήρξε ότι οι Ισλανδοί στράφηκαν ξανά σε αυτό που παραδοσιακά έκαναν και είχαν εγκαταλείψει, την αλιεία βακαλάου. Εδώ σε περίπτωση ρήξης εξωτερική βοήθεια δεν μπορεί να υπάρξει και οι ΣΥΡΙΖΑίοι απλά θέλουν να κάθονται. Οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν αποκλειστεί, η Βαλαβάνη μίλησε μόνο για δημόσιες.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ούτε κατ’ ελάχιστο αντιληφθεί με τί και ποιους θα είχαν να κάνουν. Κάποιες μυστικές δηλώσεις μετανοίας για την υπονόμευση της προηγούμενης κυβέρνησης είναι άχρηστες. Τώρα όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με μια καρκινική για την Ευρωζώνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον χωρίς να έχουν απώλειες, με πρώτη την απώλεια την πίστης για το ευρώ. Δεν μπορεί λοιπόν να αποκλείεται ένα τελεσίγραφο ή ένας «ξαφνικός θάνατος» αλά Κύπρο, τις συνέπειες του οποίου θα πληρώσουν καταλυτικά ακριβώς εκείνοι που υπέστησαν έως σήμερα τα πάνδεινα. Με αχαρτογράφητη την μετέπειτα πορεία.

Το ότι έπρεπε λοιπόν να πει ένας ξένος αξιωματούχος πως «το παιδί είναι βλαμμένο» είναι το αντίστοιχο με τον μικρό και το «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Όλοι το βλέπουν, κανένας δυστυχώς δεν το λέει, εκτός από μερικούς σαν τον Πάγκαλο και τον Τζήμερο που για το συγκεκριμένο, αδίκως, χαρακτηρίζονται οι «τρελλοί του χωριού».

Η χλιαρή λοιπόν αντιμετώπιση της διακυβέρνησης Τσίπρα, η οποία απαιτεί ακατάπαυστη πολιτική αντιπαράθεση, συνιστά επικίνδυνη παράλειψη. Πλέον δεν είναι θέμα πολιτικό, είναι θέμα δαρβινικά υπαρξιακό. Η ελληνική κοινωνία έχει τις δυνάμεις για να επιβιώσει; Νοούμενη ως οργανισμός, έχει τις δυνάμεις να εξουδετερώσει τα καταστροφικά για την εθνική οντότητα πολιτικά υποκείμενα, ό,τι ακριβώς κάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια στα βακτήρια εντός του ανθρωπίνου οργανισμού;

Η θεσμική εξάπαντος αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος δεν μπορεί να θεωρείται ταμπού. Τα δικαστήρια ακυρώνουν εμπορικές πράξεις οι οποίες αποδεικνύεται ότι αποτελούν προϊόν εξαπάτησης. Και το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου υπήρξε προϊόν πολιτικής εξαπάτησης. Αλλά κυρίως οδήγησε τη χώρα σε μοναδική διεθνή απομόνωση και ανίκανη να υποστηρίξει οικονομικά την ύπαρξη της. Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, ακόμα και οι «πεθαμένοι» Βούλγαροι υπόρρητα, διαγκωνίζονται για την στιγμή που η οικονομική ανέχεια θα οδηγήσει σε αποδεδειγμένη αδυναμία να υπερασπίσουμε την επικράτειά μας.

Προσπαθούμε να καταλήγουμε με προτάσεις και λύσεις, όχι μόνο αναλύσεις. Αλλά σε ένα τοπίο με τον ΣΥΡΙΖΑ μοναδικό πρωταγωνιστή ό,τι και να προταθεί καθίσταται μάταιο. Πολιτικά προέχει η σύσταση ταχύτατα ενός μετώπου αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να παρακολουθείτε και να ακολουθείτε, διοργανώστε έστω μια διαδήλωση κατσαρόλας. Αν και αυτό σας είναι ανέφικτο, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αφεθεί αδιατάρακτα ανεξέλεγκτος, σε λίγο οι κατσαρόλες δεν θα έχουν χρεία για τους πεινασμένους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 16/06/2015 14:55:19

  Συγχαρητηρια κυριε Σαμαρα και κυριε Καραμανλη.Σας πιστεψαμε , σας ακολουθησαμε παντου.ΠΑΝΤΟΥ!!!! Σε νικες και σε ηττες ,σε χαρες και λυπες ,σε θριαμβους και σε ταπεινωσεις.ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.Ενα καλοπαιδι καταστρεφει το εθνος κι εσεις ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΠΑ!!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Νεοδημοκρατης 16/06/2015 15:50:40

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ᾿Ιδοῦ ἡ ἀπορία. . .

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Νεοδημοκρατης 16/06/2015 16:48:32

   κριτηρια για τρολλς: 1)ψηφιζαν παντα νεα δημοκρατια. απο τα γεννοφασκια τους. η νδ οπως φαινεται ειχε 99% σε ολες τις εκλογες. 2)θελουν με καποιο τροπο να αποσυσπυρωσουν: στο προκειμενω βαζοντας σαμαρα και καραμανλη στο ιδιο καδρο. αν απαντησεις υπερ καποιου αφηνεις αιχμες για τον αλλο και ετσι αρχιζουμε σε ενα κρισιμο αρθρο να μιλαμε για αρες μαρες κουκουναρες.
   ενιοτε ειναι οντως δεξιοι που εχουν τρομαξει απο την προπαγανδα του αδυναμου και κουρασμενου σαμαρα και τρελλαθηκαν. αν ειστε αυτο δειξετε εμπιστοσυνη στον Α.Σαμαρα οτι θα κανει το συμφερων για τη πατριδα. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ο αδωνις το πρωτοπαλληκαρο και βασικος εκφραστης της γραμμης σαμαρα στη νουδου ειναι καθε μερα σε εγρηγορση και δινει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΧΕΣ. δειξετε εμπιστοσυνη και υπομονη. στο κατω κατω δεν φταιει ο σαμαρας αν βαλαμε στην ελλαδα για κυβερνηση ενα τρελλο.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Παρατηρητής 16/06/2015 19:26:14

    Μέγα λάθος, τουλάχιστον γιά μένα, ἡ ἑρμηνεία σου γιά τό σχόλιο τοῦ Νεοδημοκράτη. Μᾶλλον ἐσύ ἔχεις πρόβλημα αὐτοδιορισμοῦ. . .

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ Φωτεινή 16/06/2015 21:35:13

     σεβαστο το σχολιο σου. ομως ειτε το ενα ειναι ειτε το αλλο. στο συγκεκριμενο σχολιο : τι ακριβως μπορει να κανει ο Α.Σαμαρας και δεν το εκανε; ο Κ.Καραμανλης δεν εχει θεσμικο ρολο. Ο Σαμαρας που εχει τι, απο τον θεσμικο του ρολο του επιτρεπει να αντιδρασει; εχουμε εκλελεγμενη κυβερνηση παιδια αυτοι εχουν και το πεπονι και το μαχαιρι. αμαν λεμε ειαμστε σε αδιεξοδο αυτο εννοουμε! και δεν ειναι επι προσωπικου τα σχολια. η χωρα καιγεται. και καιγεται διοτι οπως ειπε και ο Α.Σαμαρας δεν εχουν καταγραφει στη συνειδηση των δικων μας πολυ συγκεκριμενα πραματα. εχουν φλομωσει το κοσμο στα ψεματα. Εχουμε μια αραδα απο δηθν καραμανλικους που μιλουν εξονοματος του καραμανλη. ο καραμανλης μη θελοντας να ριξει λαδι στη φωτια δεν μιλα και ορθως. εχει διαψευσει αρκετες φορες οτι απειχουν δικες του αποψεις τα οσα λεγονται. τι αλλο μπορει να κανει ενας πολιτικος που αποσυρθηκε τιμια και με το κεφαλι ψηλα το 2009;

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Παρατηρητής 17/06/2015 00:58:37

      Σωστός. ῞Οπως βλέπεις ὁ ΑΣ μίλησε μέ τόν ΚΚ ἀπόψε. ᾿Εγώ περιμένω ἀπό τόν ΚΚ νά δηλώση δημόσια τήν ὑποστήριξη του στόν ΑΣ. Νομίζω αὐτό θά συσπειρώση τήν βάση. ΙΜΗΟ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νεοδημοκρατης 16/06/2015 17:28:22

   Δεν πας καλά! Ο Σαμαράς προσπάθησε να αποτρέψει τις εκλογές όσο κανείς. Και τώρα στη Βουλή προειδοποιεί ευθέως τους Συριζανέλ ότι θα πάμε σε εξεταστική εναντίον τους έτσι και κάνουν τη ζημιά. Τι να κάνει; Χούντα; Για σοβαρέψου λίγο. Η Ντόρα τι θέλει να το παίξει μας λες;

   • gunner avatar
    gunner @ Γεώργιος Τ. 17/06/2015 00:40:42

    Εξεταστική όπως αυτή για τον Παπανδρέου;

    • task avatar
     task @ gunner 17/06/2015 21:14:37

     ας τον ψηφιζες να είχε αυτοδυναμία και τοτε να του ζητούσες τον λόγο

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 16/06/2015 15:16:05

  Σου απαντω στα οσα ορθοτατα και με δραματικο τροπο πριγραφεις: "Ελα μωρε , θα τα βρουνε στο τελος. Τασια πιασε μια μπυρα" "Μπαμπη εκλεισες διακοπες φετος;" "Μιλησες με τον γιαννη; θα ανοιξουνε θεσεις στο δημοσιο χωρις προκηρυξη. Ετσι μου πε" "Δεν πληρωσα τον φορο και εχω λεφτα επιτελους για να κανω κανενα φτιαξιμο στο σπιτι και να παμε διακοπες σε τετραστερο σαν κανονικοι αθρωποι" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλος τροπος.

 3. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 16/06/2015 15:37:42

  Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περπατήσουμε ως χώρα το δρόμο που επιλέξαμε. Το δρόμο του σύριζα. Το που και πως θα μας βγάλει θα φανεί στο τέλος. Κάθε άλλη λύση και πρόταση είναι μάταιη ετούτη την ώρα. Ζούμε τον μύθο μας, το όνειρο μας ,πρέπει να ξυπνήσουμε κάποια ώρα πληρώνοντας το κόστος. Κανείς όμως δεν μπορεί να γίνει πιστευτός και πολύ περισσότερο αρεστός όταν προσπαθεί να διαλύσει τα ωραία όνειρα. Εστω και απατηλά.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ ορεσείβιος 16/06/2015 17:39:57

   Έτσι. Μόνο με κατοχή και τζιχαντ θα καταλάβει ο ψηφοφόρος ότι μπαίνουν 1000 Σομαλοί την ημέρα. Κουράστηκα πια. Συρία θέλουν, Συρία θα ζήσουμε. Συρι(ζ)α

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ορεσείβιος 16/06/2015 20:12:03

   Το πρόβλημα αγαπητέ ορεσείβιε είναι ότι,θα πληρώσουμε το κόστος χωρίς να ξυπνήσουμε. Ακόμη στο όνειρο θα ζούμε...

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/06/2015 08:04:38

    Ολα τα όνειρα έχουν ένα τέλος. Είτε ξυπνάς, βλέπεις την πραγματικότητα και επανέρχεσαι στην αληθινή ζωή, είτε περνάς στον αιώνιο ύπνο όπου δεν υπάρχουν όνειρα. Όλα αυτά, όπως και οι επιλογές έχουν το κόστος τους. Κατά τα άλλα , αυτά τα περί δεξιάς παράταξης κλπ κλπ είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει, ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή δεξιά παράταξη. Το πόσο γραφικοί γίνονται πολλοί "δεξιοί", είτε μετέχουν είτε δεν μετέχουν στην κυβέρνηση, από τον τρόπο που γλείφουν την πιό παλαβή αριστερά και φτύνουν την εκπρόσωπο της δεξιάς νουδου, δείχνει το μέγεθος αλλά και τις δυνατότητες της δεξιάς παράταξης. Το πρόβλημα για πολλούς χρήσιμους ή πονηρούς δεν είναι η κυβέρνηση αλλά..η αντιπολίτευση. Επομένως αυτός είναι ο εχθρός του έθνους και της τσέπης μας. Δεξιοί, εντός εισαγωγικών, είναι οι περισσότεροι από αυτούς. Το μόνο μέτωπο που μπορεί να δημιουργηθεί είναι μέτωπο κακοκαιρίας με βροχές και χαλάζια αυτή την εποχή.

 4. Got avatar
  Got 16/06/2015 15:45:37

  Από αντί...χορτάσαμε σε αυτόν τον τόπο! Εκείνο που συνιστά αδήριτη ανάγκη, είναι να εκπροσωπηθούν επιτέλους επάξια, όλοι αυτοί εκεί έξω που επιμένουν να δημιουργούν, να ιδρώνουν, να κοπιάζουν, να αγχώνονται, να ξενυχτούν, να προβληματίζονται, να πετυχαίνουν, να πληρώνουν! Αν όλοι αυτοί - και είναι πολλοί, πάρα πολλοί - νιώσουν ασφάλεια κάτω από μια αντάξια τους πολιτική στέγη, αυτόματα έχεις τη πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα όχι μόνο σε ασφαλή μονοπάτια, αλλά σε λεωφόρους δόξας!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Got 16/06/2015 17:35:12

   Το λαθος που κανεις ειναι οτι δεν ειναι πολλοι.....Οι αλλοι ειναι περισσοτεροι και οσο πανε σε λιγο θα γινονται και ακομα πιο πολλοι με λαθρο και Αλβανους ψηφοφορους συν ολους οσους διοριζονται η επαναπροσλαμβανονται. Το να διαχειριστει η κυβερνηση το χαος αλλα χωρις κανενα στο κεφαλι της ειναι πιο απλο γι αυτην απο το να υπακουσει σε Ευρωπαϊκες εντολες και να υποστειλει τη σημαια.

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Ρηνα 16/06/2015 17:42:12

    ΕΠΈΛΕΞΕ Συρία ο ψηφοφόρος. Α ήξερε ο Γκιαούρης ότι θα γίνει μειονοτητα. Είναι αργά για δάκρυα.

 5. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 16/06/2015 17:56:49

  Πράγματι, κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μετά την κατάθεση Ρουμελιώτη πρέπει να παρθούν δραστικά αντισύριζα μέτρα γιατί δε μας βλέπω καθόλου καλά.

 6. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 16/06/2015 19:19:53

  Προς παρατηρητη: ΗΜΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.Επισης:οχι για παντα στην αρρωστημενη εμπαθεια της Μπακογιαννη.Προς Γεωργιο Τ:Αφησε σε παρακαλω πολυ τις ευκολες και προσβλητικες γνωματευσεις.ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.Δεν δεχομαι να εχουν δικαιωθει σε ολα και ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.Δεν δεχομαι πολιτικοι της δικης τους εμπειριας και του δικου τους αναστηματος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να ξυπνησουν τον λαο απο το ληθαργο και να τον συνεφερουν απο τις ψευδαισθησεις του.Οταν η Ελλαδα καταρρεει.Οταν η Ελλαδα χρεοκοπει απο αδιστακτους αμοραλιστες.ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ!

 7. Naruto avatar
  Naruto 16/06/2015 19:25:19

  Ειχα γράψει και παλιά οτι ο εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ έγινε υπόγειος και ψυχρός πόλεμος .Και ενω η αστική τάξη αμέριμνη δημιουργούσε την νέα Ελλάδα της προόδου και της Ευρώπης η αριστερά ζαλισμένη απο το όπιο του κομμουνισμού υπέσκαπτε και σαμποτάριζε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης . Έτσι μια στραβοτιμονιά των αςτικων κομμάτων έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μέσα σε πέντε μήνες κοντεύει να διαλύσει την χώρα . Επιβάλλεται η συσπείρωση των κομματων της αντιπολίτευσης για την άμεση ανακοπή της πορείας προς τον όλεθρο . Δεν υπάρχει πλέον χρόνος σε λίγους μήνες οι αριστεροί θα ενισχυθούν απο χιλιάδες ελληνοποιημένους Αφρικανούς και Ασιάτες και τότε καληνύχτα Ελλάδα . Μια ερώτηση όμως με τρώει τωρα τελευταία , αν είχαμε βασιλιά με εξουσία θα φθάναμε ποτέ ως εδώ ;

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Naruto 16/06/2015 22:07:41

   Στην ελληνική αστική τάξη αναφέρεσαι όταν γράφεις πως "η αστική τάξη αμέριμνη δημιουργούσε την νέα Ελλάδα της προόδου κλπ κλπ"?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Βαγγέλης 17/06/2015 07:47:58

    Aμέριμνος κάποιος "αστός" αν ήταν εν όσω δρούσε η 17Ν και το ελληνικό κράτος απέφευγε να κάνει πραγματική έρευνα για να τη συλλάβει πρέπει να ήταν ανόητος.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ ψυχραιμια 17/06/2015 15:36:25

     Γι' αυτό ζητάω τη διευκρίνιση...

     • Naruto avatar
      Naruto @ Βαγγέλης 17/06/2015 21:39:53

      Με τον όρο αμέριμνη βασικά εννοώ οτι η αστική τάξη πίστευε οτι με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου θα καταλάγιαζαν τα πολιτικά πάθη και οι κομμουνιστές θα σχημάτιζαν ενα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα οπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ . Τελικά ομως ενας σκληρός πυρήνας κόλλησε εκει στο 44-50 και μας ταλαιπωρεί ακόμα .

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Naruto 17/06/2015 22:19:26

      Πράγματι, έτσι πίστευε αλλά ως λούμπεν αστική τάξη, κοτζαμπάσικη, (καλύτερα να λέγονταν "διοικητική τάξη") είχε στο νου της μόνο την άνοδο του δικού της βιοτικού επιπέδου. Δεν καταλαγιάζουν ποτέ τα πάθη έτσι. Αποτέλεσμα αυτού, μετά από 25 χρόνια ακραίου διχασμού ('49-'74), ήταν η δημιουργία του πασόκ από τον Ανδρέα ο οποίος χρησιμοποίησε κομμουνιστική φρασεολογία για να πάρει την εξουσία το '81. Και ήταν λογικό να πιάσει το κόλπο. Τη συνέχεια την ξέρετε. Η λούμπεν αστική τάξη δημιούργησε αναγκαστικά λούμπεν εργατική τάξη, λούμπεν εργαζόμενους, νεόπλουτους, απατεώνες, λούμπεν αστική δημοκρατία εν ολίγοις. Κυρίως γι' αυτό δεν μπορούσαμε ποτέ να λειτουργήσουμε ως χώρα - ως κοινωνία- και ο εμφύλιος είναι και θα είναι πάντοτε παρών καταστρέφοντας και τους μεν και τους δε. Φαίνεται όμως πως είναι βολική κατάσταση για κάποιους λίγους κι απ' τις δυο πλευρές, κατά το "διαίρει και βασίλευε".

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Naruto 17/06/2015 17:03:54

   Αγαπητε Naruto σου απαντω: απλα οχι. Σε παλιο σχολιο μου εδω, ειχα πει οτι παρολα τα λαθη η βασιλεια παντα ειναι εγγυηση του πολιτευματος. Δεν υπαρχει περιπτωση "πολιτειακης ανωμαλιας" με ενα βασιλια ρυθμιστη.

 8. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 16/06/2015 20:20:04

  το οτι πρέπει να μαζευτεί λαός που να βαράει τέντζερέδες ειναι ώρα να γίνει και επιτακτικά ,,,,αλλά , χωρίς αποφασισμένους ηγέτες να ξεπεράσουν αυτά πού τους χωρίζουν και μια αξιωματική αντιπολίτευση τόσο μικρή η και μίζερη δεν το βλέπω ,κατάφεραν να μονιάσουν γαλάζιοι και πράσινοι στα εδρανα της κυβέρνησης αλλά στις πλατείες;;; γιατι να διαδηλώνω παρέα με τον κεπτοπασόκο η τον φασίστα χρυσαυγίτη η τον βορβορώδη και γλοιώδη ποταμίσιο , απ πα πα κάθομαι σπίτι, μην περπατήσω μαζί τους καί με κακοχαρακτηρίσουν κιόλας,,είναι ετσι η δεν είναι;ασε που ο πασοκοποτάμης ΔΕΝ θα κατέβει ούτως η άλλως,εδω είστε και εδω είμαστε,και αν κατάλαβα καλά σήμερα πήρε το αυτί μου οτι κάνουν λέει συναντήσεις με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία ατινα την ενημερώνουν, λέει,οχι ομως με όλην, κάποιους τούς αποκλείουν ,ονόματα δεν λέμε, οι υπόλοιποι ομως το δέχονται αυτό , κιχ δεν κάνουν, αρα λοιπόν καλός ο Τσίπρας και δημοκράτης ,αλλά λάθος αρμενίζει.απλώς, τότε γιατί να τον κάνω να νοιωσει την απειλή οτι θα το πλήρώσει το εγκλημα που κάνει και γιατί να πιστέψω οτι ειναι απειλή και γιατί να συνδράμω στο στριμωγμα του ;αφού το υπόλοιπο κομματικό σύστημα τον θεωρεί απλά πλανεμένο αλλά μέρος του; , να πάνε ολοι τους να πνιγουν οπως λέει και η αηδιασμένη.. θείτσα μου που κάποτε ετρεχε στούς δρόμους οργισμένη να υπερασπιστεί την νοικοκυρεμένη αστική φιλελευθερη δημοκρατία μας απο τα νυχια του Παπανδρεισμού

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/06/2015 00:43:30

  Στα "αστικά κομματα" και την "αστική ηγεσία" περιλαμβάνετε και το ΠΑΣΟΚ;Διότι για χρόνια γράφατε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερά και μάλιστα κάποιοι καραμανλικοί είχαν και σχέδιο κυκλωτικής κίνησης με προσεταιρισμό της κανονικής αριστεράς ( αυτής που κυβερνά τώρα) για να χτυπήσουν αυτό που λένε τώρα αστικό κόμμα Πασόκ. Άλλοι και εδώ έγραφαν για το πόσο εκτιμούν τον "αριστερό πατριώτη" Λαφαζάνη και πόσο πραγματικός εχθρός είναι οι "μεσαιοχωρίτες" "αστική ηγεσία" φαντάζομαι και αυτοί.Άλλοι θεωρούσαν μέγα εχθρό τους "νεοταξίτες" νεοφιλελεύθερους,μάλλον και αυτούς "αστικά κόμματα". Μήπως θεωρούμε "αστική ηγεσία" και το Πασοκογενές Ποτάμι του οποίου ο αρχηγός Θεοδωράκης έκανε σήμερα αφού είδε τον Τσίπρα την κωμικοτραγική δήλωση ότι δύο δρόμοι υπάρχουν και η Ευρώπη είναι αριστερά. Κύριοι ήλθε η ώρα να πληρώσει η Ελλάδα τις αμαρτίες της.Όλη η Ελλάδα γιατί όλη ξεπουλήθηκε στα παιδιά του πολυτεχνείου και στην αριστερά.Όλη η Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει άλλη χώρα που όλα τα κόμματά της αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα σταλινικά εγκλήματα σε ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης λίγο πριν την κρίση. Ο Σουηδός εισηγητής του ψηφίσματος δήλωσε ότι έλαβε 4.000 απειλητικές επιστολές για το ψήφισμά του για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και όλες ήσαν από την Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα γιατί όλη η Ελλάδα έφριξε επειδή ο ουκρανικός λαός γκρεμίζει τα αγάλματα του τυράννου Λένιν που η ίδια έχει θεοποιήσει. Όλη η Ελλάδα γιατί όλη έκλεισε τα μάτια στην καταστροφή της πρωτεύουσάς της το Δεκέμβριο 2008 από τους σημερινούς κυβερνώντες και μάλιστα συκοφάντησε ξένες χώρες για να αθωώσει τους εμπρηστές της αριστεράς που περιθάλπει και κρύβει μέσα της. Για όσους ενδιαφέρονται την Πέμπτη στο Σύνταγμα γίνεται μια συγκέντρωση υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Όποιος θέλει να πάει μπορεί και να ανεμίσει τη σημαία με τα μπλε αστέρια που μας έδωσε ένα βιοτικό επίπεδο που δεν το αξίζαμε.Αλλά είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο κακομαθημένος μεταπολιτευτικός Έλληνας που βαδίζει. Μόνο η χρεωκοπία μπορεί να τον ξυπνήσει και να καταλάβει τι σημαίνει αριστερά. Όσο για τους εθνικούς κινδύνους και τους γύρω εχθρούς μην ανησυχείτε για όσο διάστημα οι συριζαίοι έχουν κάποιο μυαλό και δεν φεύγουν και από το ΝΑΤΟ.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 17/06/2015 04:05:54

   Επικίνδυνοι για τη χώρα οι Συριζαίοι και κανένας δεξιός δεν τους εμπιστεύεται, επειδή όμως είσαι της λογικής «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντε-έξι», έχω να σου πω:
   Δεν φρίττουμε που ο «Ουκρανικός λαός» (πιο ορθά: η χούντα και οι υποστηρικτές της) κατεβάζουν από τα βάθρα τον αρχικουκουέ Λένιν (που ούτως ή άλλως έχει καθηλωθεί από την ιστορία και το άγαλμά του εξυπηρετούσε μόνο την ιστορική μνήμη) αλλά επειδή, τον κατεβάζουν για να «ανακυκλώσουν» το βάθρο του για να στήσουν επάνω αγάλματα του Σουχέβιτς και του Μπαντέρα. Ναζιστών! Ο δε Δεκέμβρης του 2008 θα ήταν το δικό μας ξενοκίνητο Μαϊντάν (λόγω λιμανιών και αγωγών) αλλά επειδή ακριβώς εξυπηρετείς αυτές τις «ξένες χώρες» (την εξής μία!) που «η Ελλάδα συκοφάντησε» εστιάζεις στο ότι οι μαριονέτες σας, που νόμιζαν ότι κάναν επανάσταση τρομάρα τους, ήταν αριστεροί (και τους αποδίδεις επιτελικό σχεδιασμό). Ναί, τέτοιοι φανατικοί ήταν μεν εκείνοι οι αριστεροί - όμως γι'αυτό ακριβώς τους πατήσατε κι εσείς τόσο εύκολα τα κουμπάκια και κάναν τη βρωμοδουλειά σας, εν πλήρη αγνοία των, και πλήρως παραμυθιασμένοι περί του αντιθέτου! Περί της ΕΕ που δήθεν «μας έδωσε ένα βιοτικό επίπεδο», έχω να πω ότι, πρώτον έχει αντικατασταθεί σε ανύποπτο χρόνο από μια άλλη οντότητα με το ίδιο ακριβώς όνομα και δεύτερον, ότι μας έδωσε ένα βιοτικό «τυράκι» που πήρε πίσω σε βάθος χρόνου. Ακόμα κι άν δεν είχαμε ως λαός διαπράξει το ολέθριο σφάλμα του πασοκισμού (που επέσπευσε την απώλεια ανταγωνιστικότητας και δημιούργησε χρέη), και πάλι σε βάθος χρόνου θα βρισκόμασταν σε πρόβλημα, όπως όλες οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, απλώς όχι τόσο έντονο. Κανένας δεν θα διαδηλώσει λοιπόν για κανένα ευρωτυράκι και για κανένα ευρωκαθρεφτάκι. Την χρεωκοπία, να την γλιτώσουμε, αλλά για πάρτη μας, και όχι χάριν καμιανής Ευρώπης και καμιανής Αμερικής που κόπτεται για το Ευρωμαντρί της. Όσο για το ψευδοεπιχείρημα ότι οι φιλελέδες δεν είναι εσωτερικός εχθρός επειδή εσωτερικός εχθρός είναι οι αριστεροί, είναι ακριβώς αντίστοιχο με το να ισχυρίζεται κάποιος: «Είναι επικίνδυνο για την υγεία να τρώει κάποιος σάπιο κρέας σκύλου. Το πύον δεν είναι σάπιο κρέας σκύλου. Άρα είναι ΟΚ να τρώει κανείς πύον.» ΥΓ: Ζητώ συγνώμην από το πύον που το παρομοίασα με τον φιλελευθερισμό.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΚΜ 17/06/2015 10:09:29

    Ρε ανόητε αυτοί που έκαναν την εξέγερση του 2008 είναι τώρα κυβέρνηση και εσύ λες ότι είχαν πλήρη άγνοια και ήσαν μαριονέτες.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ψυχραιμια 17/06/2015 19:30:00

     Τα «στρατιωτάκια» (οι φυσικοί αυτουργοί των μπαχάλων) εννοώ ότι ήταν μαριονέτες. Δεν αναφερόμουν στα στελέχη της αριστεράς, και ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι δεν ήταν εν γνώσει, ορισμένων εξ αυτών των στελεχών, ότι παίζαν το παιχνίδι σας. Όπως και να'χει, ακόμα κι άν αυτά τα στελέχη έχουν κάποιες άλλες ικανότητες (προπαγάνδα, συσπείρωση κλπ), σε επιτελικό επίπεδο, δεν είναι ικανοί να μοιράσουν δυο γομαριών σανό. Ενώ εσείς αντιθέτως, έχετε αναγάγει σε επιστήμη (χωρίς υπερβολή - κυριολεκτικά το προσεγγίζετε επιστημονικά το θέμα) την οργάνωση και την καθοδήγηση χρωματιστών επαναστάσεων - και δή χωρίς να πολυφαίνεστε. Εκεί που δεν τα πάτε καθόλου καλά, είναι στον έλεγχο της μετέπειτα κατάστασης, όταν πλέον ανατρέψετε το μη αρεστό σε σας καθεστώς ή κυβέρνηση, όπως δείχνει η πρόσφατη διεθνής εμπειρία.

   • akenaton avatar
    akenaton @ ΚΜ 17/06/2015 20:15:22

    Εσείς δηλ είστε τώρα δεξιος ετσι; LOL

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ akenaton 17/06/2015 20:36:49

     Ναι ρε πληθυντηκάκια. Εσύ όμως είσαι φιλελές!

     • κατωυποστάθμης avatar
      κατωυποστάθμης @ ΚΜ 18/06/2015 18:31:52

      ερώτημα ενός ακροδεξιού με το συμπάθειο ,τι ειναι φιλελές;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ κατωυποστάθμης 18/06/2015 21:11:47

      Φιλελές σημαίνει «φιλελεύθερος», συντετμημένο έτσι ώστε να παραπέμπει στο «κουκουές». Oι δε πιστεύουν στην υλιστική cargo cult του μαρξισμού και της αταξικής κοινωνίας του Λένιν και του Έγγελς, ενώ οι μεν πιστεύουν στην εξίσου υλιστική cargo cult του φιλελευθερισμού και της «Ανοιχτής Κοινωνίας»©® του Σόρος και του Πόππερ. Στην πραγματικότητα, τους συνδέουν πάρα πολλά!

     • proaristos avatar
      proaristos @ ΚΜ 18/06/2015 21:45:48

      el.wikipedia.org

  • αλεξης1 avatar
   αλεξης1 @ ψυχραιμια 17/06/2015 08:16:45

   "Ο Σουηδός εισηγητής του ψηφίσματος δήλωσε ότι έλαβε 4.000 απειλητικές επιστολές για το ψήφισμά του για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και όλες ήσαν από την Ελλάδα." Δεν έπρεπε να του κάνει εντύπωση διότι και στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας μόνο η Ελλάδα απο όλη την ΕΕ ήταν αντίθετη και μάλιστα με 93%!!!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ αλεξης1 17/06/2015 10:11:23

    Ήσαν και άλλοι,π.χ. Ρωσία.Αλλά υπήρξαν ρωσικά κόμματα που υπερψήφισαν το ψήφισμα για τα εγκλήματα του κομμουνισμού,ελληνικά δεν υπήρξαν.

    • αλεξης1 avatar
     αλεξης1 @ ψυχραιμια 17/06/2015 13:05:18

     Bρέ Ψυχραιμία, μην το παρακάνουμε...Είχαμε κομμουνισμό στην Ελλάδα και αρχιπέλαγα γκουλάκ για να στείλει τουλάχιστον η ΝΔ ή έστω το ΛΑΟΣ, ένα ψήφισμα που να καταδικάζει τον Σταλινισμό στην Ελλάδα? Οι Ρώσοι δικαίως το έκαναν, αφού είχαν θύματα απο τον Στάλιν εν καιρώ ειρήνης βέβαια. Δεν μιλάμε κατα τη διάρκεια του εκεί εμφυλίου του 1918...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 17/06/2015 17:41:20

   Μαζί με πολλά σωστά πράγματα, μπλέκεις και ορισμένα ατεκμηρίωτα μνημονιακά κλισέ, τα οποία επιδιώκεις να τσουβαλιάσεις μαζί με τα πολλά σωστά. Π.χ.: Ποια είναι η ΕΟΚ που μας έδωσε βιοτικό επίπεδο "που δεν αξίζαμε"; Το βιοτικό επίπεδο του 1980 ήταν χειρότερο του 1989; Όχι! Η διαφορά του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την λοιπή ΕΟΚ ήταν μικρότερη, το 1989 είχαμε πάει πιο πίσω. Οι κυβερνήσεις του 1990 βελτίωσαν την κατάσταση, διότι άρχισε να παράγεται ξανά κάποια αύξηση ΑΕΠ, τώρα πια όμως με τρόπο διαφορετικό από τον προ ΕΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κοινοτικά κονδύλια διέφθειραν και δεν βοήθησαν τη χώρα. Ποιος φταίει για αυτό, η Ευρώπη ή η Ελλάδα; Εγώ θα πω και οι δύο, αλλά οι ευθύνες της Ελλάδας δεν αλλάζουν το προφανές γεγονός ότι τα ίδια τα κοινοτικά κονδύλια ήταν πηγή διαφθοράς, ίσως περισσότερο από όσο τα εθνικά κονδύλια: Ήταν το "τζάμπα χρήμα" το οποίο μοίραζε η Ευρώπη για να αυτοδιαφημιστεί, ενώ στην πραγματικότητα το πλήρωναν τα κράτη μέλη, δηλαδή πάλι εμείς (εστώ και αν ήμασταν καθαροί λήπτες). Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Λαφαζάνης είναι προτιμότερος από τον Τσίπρα; Εάν π.χ. ο Σαμαράς είχε απέναντί του τον Λαφαζάνη ως κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα είχε βρει τρόπους θεσμικής συνεννόησης με την αντιπολίτευση. Εάν σήμερα ήταν ο Λαφαζάνης πρωθυπουργός, θα είχε πάει εξαρχής σε ρήξη, χωρίς να βαυκαλίζεται με μικρονοϊκούς εκβιασμούς από αυτούς που περιγράφει το άρθρο: Δεν θα είχε πληρώσει το ΔΝΤ και θα κρατούσε τα τελευταία μετρητά της χώρας για να προετοιμάσει αυτό στο οποίο πιστεύει ως πολίτης και ως πολιτικός. Ο Τσίπρας πιστεύει σε κάτι; Με τον Λαφαζάνη υπάρχει κοινό έδαφος σε ζητήματα όπως π.χ. τα σχέδια Ανάν, με τον Τσίπρα τι κοινό έδαφος υπάρχει; Δεν έχει σταθερή άποψη, θα την άλλαξει όσες φορές χρειαστεί και όπου χρειαστεί, αρκεί να παραμείνει στην εξουσία. Ο Λαφαζάνης ήταν έντιμος να πει ότι, αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε, να παραδώσουμε την εξουσία, κάτι φυσικά που ο καταληψίας της εξουσίας δεν μπορεί ούτε καν να διανοηθεί. Ο Λαφαζάνης έχει την εντιμότητα να μιλά για "Λένινγκραντ", τη στιγμή που το υποχείριο αμερικανικών συμφερόντων, ο αρχηγός του, παίζει με τη φωτιά χωρίς να κάνει, έστω, κινήσεις ουσιαστικής προσέγγισης με τη Ρωσία που θα μπορούσαν όντως να στηρίξουν τη χώρα, αλλά μενει στην επιφάνεια αξιοποιώντας τις ιδεολογικές θέσεις ανθρώπων όπως π.χ. ακριβώς ο Λαφαζάνης, προκειμένου και πάλι να κάνει τους μικρονοϊκούς και άνευ της παραμικρής ουσίας εκβιασμούς του. Θέλει να διαβάζει κανείς με πολλή προσοχή σχόλιά σου σαν κι αυτό, προκειμένου να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος, τόσο, που δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτό το τσουβάλιασμα δεν είναι εντελώς αθώο.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/06/2015 06:29:46

  @ KM Διαβάζοντάς σε ο αρθρογράφος Προφήτης μπορεί να δει ακριβώς τι δεν πάει καλά με την Ελλάδα (όχι ότι δεν τα ξέρει αλλά λέμε). Η μόνη σου διαφορά από την αριστερά είναι ιστορικού τύπου.Αντιευρωπαισμός και γενικά αντιδυτικισμός και αντιφιλελευθερισμός σας ενώνουν.Οπότε μαζί με τον Πολύδωρα,τον Γιανναρά,τον Μπαλτάκο (που χτυπάει "προσοχή στην κυβέρνηση της αριστεράς") και ένα σωρό άλλους τύπους της "λαικής δεξιάς" μπορείτε να προσχωρήσετε στον Καμμένο και τους συνοδοιπόρους του σύριζα για να πολεμήσετε τους "τοκογλύφους" που κατά το άρθρο δικαίως αρνούνται να του δώσουν λεφτά χωρίς αριθμούς και αιτιολογία.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 17/06/2015 18:22:27

   Αυτά όλα είναι άδικες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες. Ο αντιευρωπαϊσμός της αριστεράς (όσος υπάρχει, διότι υπάρχει και η φιλοευρωπαϊκή αριστερά) έχει άλλη υφή, "ταξική", ας πούμε έτσι για να συνεννοούμαστε, ενώ αυτός της δεξιάς έχει σχέση με την υπονόμευση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων από πολιτικούς σχηματισμούς της Δύσης. Ο αριστερός αντιδυτικισμός είναι άκαμπτος, αγκυλωμένος, συμπλεγματικός, ενώ ο δεξιός είναι τέτοιος μόνον στο βαθμό που η Δύση επιμένει να βλάπτει τα ελληνικά ζητήματα. Υπάρχουν και "δομικές" αποκλίσεις μεταξύ ελληνικής δεξιάς και Δύσης, αλλά αυτές επί του παρόντος δεν έχουν πολιτική σημασία τέτοια, που να συντηρούν έναν επίκαιρο αντιδυτικισμό. Ο Πολύδωρας, ο Γιανναράς και ο Μπαλτάκος δεν ανήκουν στη "λαϊκή" δεξιά, ανήκουν στην ανόητη δεξιά. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ο δε Καμμένος δεν είναι καν δεξιός, ο τύπος ήταν παλιά ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη ΝΔ επειδή τον κατάλαβαν τι κουμάσι ήταν και δεν τον ήθελαν για υποψήφιο βουλευτή. Κοινός παρανομαστής: Αυτή η υποτιθέμενη πολιτική εκπροσώπηση της λαϊκής δεξιάς δεν μπορεί να εκφράσει απολύτως κανέναν. Δεν υπάρχει σήμερα πολιτική εκπροσώπηση της λαϊκής δεξιάς. Για την ακρίβεια, υπάρχει και είναι ο Σαμαράς, με τη διαφορά ότι το (πολιτικό) παιχνίδι το έχασε από τις 30 Νοεμβρίου 2009, όταν απεμπόλησε εξαρχής τη λαϊκότητα του κινήματος που τον εξέλεξε. Πολλοί άνθρωποι τον ψήφισαν επειδή είπε "να πάψουμε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε δεξιοί" και είδαμε ότι αμέσως μετά άρχισε μια διαφορετική πορεία, συμβιβασμένη με την ιδεολογική παντοκρατοία της δεξιάς. Δεν θέλησε να ρισκάρει να βάλει ιδεολόγους να ηγηθούν τμημάτων του κόμματός του, έτσι π.χ. δεν τόλμησε τελικά να στηρίξει τον Χατζή για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και στήριξε Παπαμιμίκο, που τον έκανε και γραμματέα του κόμματος και είδαμε μετά τον Ιανουάριο του 2015 τις κινήσεις του. Ο Χατζής έφυγε μεν κάποια στιγμή καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα, αλλά το θέμα δεν είναι αν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που άνθρωποι σαν τον Χατζή θα μπορούσαν όχι απλώς να μην φύγουν, αλλά και να αποτελέσουν κεφάλαιο για την παράταξη και για τη χώρα, να αποτελέσουν τη μαγιά εντίμων ανθρώπων που θα αγωνίζονταν για κάτι καλύτερο. Η πραγματικότητα είναι ότι, για να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός, εγκατέλειψε τη λαϊκή δεξιά σε στελεχιακό επίπεδο και εν μέρει και σε επίπεδο ψηφοφόρων. Ένα μέρος αυτών (στελεχών) πήγε σε Καμμένο, ένα άλλο μέρος έμεινε άστεγο, ενώ οι ψηφοφόροι μοιράστηκαν μεταξύ ΝΔ, Καμμένου και Χ.Α. Το 2015 κάποιοι πήγαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς απέδειξε, όμως, το 2012-2015 πώς μπορεί να συνδυαστεί η πολιτική ένταξη στη λαϊκή δεξιά με αποδεκτού επιπέδου συμβιβασμούς που είναι αναγκαίοι σήμερα στην Ελλάδα για να κυβερνηθεί. Απέδειξε ότι είναι ακόμη συμβατός ο ελληνικός πατριωτισμός με τα δυτικά γεωπολιτικά συμφέροντα. Και απέδειξε επίσης, από την ανάποδη, ότι τίποτε δεν είναι εφικτό όσο δεν καταφέρνει να πάρει τον λαό μαζί του. Αυτό το τελευταίο είναι ένα δίδαγμα που δεν φρόντισε να το εξαγάγει από την κυβερνητική του εμπειρία και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο λάθος και σήμερα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Διογένης 17/06/2015 23:22:22

    "Τεράστιο" σχόλιο, Διογένη, ιδίως για τη διάκριση δεξιού και αριστερού αντιευρωπαϊσμού.
    Ο Φάκτορας από πάνω θα χαμογελάει με υπερηφάνεια για το επίπεδο της σχολιογραφίας...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διογένης 18/06/2015 08:17:14

    Σωστή παρατήρηση αλλά στο μυαλό του μέσου ανθρώπου αυτά συγχέονται.Όταν πουλάς άκριτα εθνικιστικό σανό στον κόσμο να ξέρεις ότι αυτό θα τον εκμεταλλευθούν και άλλοι,ακόμη και ...εθνομηδενιστές. Εάν ο άλλος έχει διαπαιδαγωγηθεί χωρίς βασικές έννοιες πολιτικής και οικονομίας μόνο με το σανό γιατί να μην πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να χαρίσουν όσα δάνεισαν; Στην πραγματική ιστορία οι "άκαμπτοι,αγκυλωμένοι,συμπλεγματικοί" θέρισαν όσα έσπειραν οι δεξιοί τρείς φορές στην πρόσφατη ιστορία με το ΕΑΜ,το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.Και τα τρία μεγάλα ρεύματα της αριστεράς βασίσθηκαν στη μετάλλαξη ενός προηγούμενου δεξιού εθνικισμού.Ο ανόητος Πολύδωρας και ο ηλίθιος Αμβρόσιος έχουν προγόνους. Ότι το ΕΑΜ βασίσθηκε στον εθνικισμό που είχε καλλιεργήσει ο Μεταξάς είναι φανερό και από τα ονόματα των οργανώσεών του (ΕΑΜ,ΕΛΑΣ - και το όνομα της χώρας στην καθαρεύουσα άμα λάχει - ΕΠΟΝ βάζουμε ένα Π στην ΕΟΝ). Ότι το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύθηκε το κυπριακό,το ΝΑΤΟ -CIA - προδοσία,τις βάσεις του θανάτου,τα σκλαβοπάζαρα της ΕΟΚ που ήταν το ίδιο συνδικάτο το ξέρουν όσοι τα έζησαν. Και ότι τώρα ο σύριζα εκμεταλλεύθηκε τη ρωσοπληξία και τη αντινεοταξία των καραμανλοχριστοδουλικών είναι επίσης προφανές. Οι αρχαίοι έλεγαν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εδώ όμως έχουμε τρις.ΤΡΙΣ. Την εποχή του Αντρέ διάφοροι ηλίθιοι της δεξιάς νόμιζαν ότι θα τον αντιμετωπίσουν διαδίδοντας ότι είναι πράκτορας των Αμερικανών που κατά τα άλλα έβριζε. Τους έλεγα ότι όταν έχεις παρόμοιο επιχείρημα σημαίνει πολύ απλά ότι παραδέχεσαι ότι οι Αμερικανοί είναι εχθρός και άρα πρώτοι πρώτοι πράκτορες είναι οι δικοί σου πολιτικοί που επιμένουν ανοιχτά στην παραμονή του ΝΑΤΟ και των βάσεων.Η ηλίθια απάντησή τους ήταν ότι ναι είναι εχθρός αλλά ένας εχθρός που πρέπει να υπομείνουμε γιατί αλλιώς θα είναι χειρότερα.Και την ίδια στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι πούλαγαν ιστορίες για Λεωνίδα,Θερμοπύλες,Παλαιολόγους και άλλους ηρωικώς πεσόντες.Ε,πολύ λογικά πολλοί ψηφοφόροι εγκατέλειψαν αυτή τη σχιζοφρένεια. Το ίδιο και τώρα.Τοκογλύφοι,νενέκοι,μερκελιστές άρα να πάμε σύριζα και ανέλ.Τι θα πει είναι "εθνομηδενιστές" οι συριζαίοι;Γιατί αυτοί έφτιαξαν αρχικά το ΕΑΜ τι ήταν; Συνεπώς οι εκκλήσεις του Προφήτη έφθασαν αργά. Όταν πουλάς εθνικιστικό σανό αλλά θέλεις μετά να σταματήσεις τα δαιμόνια που εξαπέλυσες και αυτό γίνεται για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ στην πρόσφατη ιστορία σου είσαι άξιος της τυχης σου. Τα δαιμόνια θα ολοκληρώσουν τον καταστροφικό κύκλο τους. Πήγαινε εσύ Διογένη να πείσεις ότι είναι "εθνομηδενιστές" οι συριζαίοι αλλά όσοι υπέγραψαν μνημόνιο "πατριώτες".Καλή τύχη.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Διογένης 18/06/2015 21:30:21

    Ευγε Διογενη, και παντα τετοια.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Διογένης 21/06/2015 18:52:47

    Τρεις σύντομες παρατηρήσεις στο σχόλιό σας: 1. Δεν υπάρχει "φιλοευρωπαϊκή αριστερά" στην Ελλάδα. Είτε το "φιλοευρωπαϊκή" είτε το "αριστερά" περισσεύει. 2. Τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα εντός της Ε. Ε. και της λεγόμενης "δύσης", κάτι που πρώτος υποστήριξε αναφανδόν ο ΚΚ ο Μέγας και μας "έχωσε" εκεί με το ζόρι και την ορμήνεια να "μάθουμε κολύμπι". Αυτό το κατάλαβε αμέσως και ο - οξυδερκής κατά τα άλλα - λαοπλάνος "αριστερός" Ανδρέας. Μονάχα που δεν μάθαμε κολύμπι από δαύτον αλλά "βουτιές" στο ευρωπαϊκό χρήμα που ερχόταν τζάμπα και σωρηδόν: ΜΟΠ, Πακέτα Ντελόρ, Επιδοτήσεις, επενδυτικοί νόμοι, κ.α. 3. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο Σαμαράς σήμερα - και από ότι βλέπω το έχει αντιληφθεί ήδη - είναι πως πρέπει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν κατά την πρόσφατη διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ, με την φοροεπιδρομή στην μεσαία τάξη και την απομάκρυνση από τον φυσικό εκλογικό χώρο (target group ελληνιστί) κάθε δεξιού κόμματος, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματική τάξη της χώρας. Να είστε καλά.

 11. αλεξης1 avatar
  αλεξης1 17/06/2015 08:19:35

  Δηλαδή τώρα οι νοικοκυραίοι θα πάρουν τις κατσαρόλες και θα βγούν στο πεζοδρόμιο? Δεν το νομίζω...

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/06/2015 12:00:32

  @ KM & ψυχραιμία "Ανατολικοστραφείς" και "Δυτικοστραφείς", υπάρχουν και στην αριστερά και στη δεξιά...με τους κεντρογενείς η κατάσταση είναι παρόμοια, άν και η παράδοση τους οδηγεί στη συμμαχία με τις "δυνάμεις της θάλασσας".... η αρχαιοελληνική παράδοση οδηγεί στη "Δύση", η βυζαντινή"ανατολικότερα"... οk!, είμαστε λαός "ανάδελφος", που αδυνατεί,εδώ και δύο αιώνες,να σηκώσει το βάρος της ιστορίας και της..μυθολογίας του! ο έτερος"ανάδελφος" λαός, μετά το caso που υπέστη στο Β΄πόλεμο, ανασυντάχθηκε και ελέγχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων...why don't we?... Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αχρήστων διαιρέσεων... ήδη,έπρεπε, να ηγούμαστε των Βαλκανίων,σε ειδική σχέση με ΕΕ, πολύ καλές σχέσεις με Αμερικανούς, ανταλλαγή"ορθοδόξων"φιλοφρονήσεων με τους Ρώσσους... ανοίγματα στον δεύτερο και τρίτο κόσμο... δύσκολο;..προφανώς!... εκεί φαίνεται,όμως, η ποιότητα των λαών! Επειδή είμαστε στα πολύ κάτω μας, δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω διαιρέσεων, που είναι και ετεροχρονισμένες άλλωστε... ελπίζω, ο Καγκελάριος Faymann να κάνει κάποια καλή δουλειά σήμερα και με τον δέσμιο του παρελθόντος του-άν και νέο- πρωθυπουργό... αρκετοί,απο τους μεσευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες,είχαν καλή θέληση και κοινή λογική!

 13. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/06/2015 12:44:42

  Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους : υπάρχει και κυβερνά ένα αριστερό παρακράτος, πολύ πιο μακροβιο από το δεξιό ( 1949-1974=24 χρόνια, 1974-2015= 40 χρόνια ήδη). Ενώ το δεξιό παρακράτος ήταν περί των αστυνομικών μηχανισμών το αριστερό είναι σε όλη την πνευματική παραγωγή : από το εκκ μέχρι τα δημοτικά, αρκεί να βρίζεις τους Έλληνες για να πας μπροστά. Πρόσφατα σε συνδικαλιστικές εκλογές εκπαιδευτικων αναδείχτηκε ισχυροτατη, πέραν των λοιπών κομμουνιστών, η παράταξή του ανταρσυα. Αναρχικοί εθνομηδενιστες μπροστινοι των Παστουν, διδάσκουν τα παιδιά. Όλα βαίνουν καλώς. Ούτε είναι ακραίο φαινόμενο. Το αριστερό παρακράτος εστραφη κατά του έθνους αμφισβητωντας την ύπαρξη του δεκαετίες τώρα. Υιοθετώντας αμασητες τις θέσεις του κόμητος Μεττερνιχ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουμε καν. Πράγματα που αν έλεγε κανείς για τους Αρμένιους (600 χρόνια τουρκοκρατία) τους βαλτικους λαούς (500 χρόνια ρωσοκρατια) ή τους Εβραίους (2000 χρόνια χωρίς κράτος), τον οδηγούσαν στη φυλακή, είναι οι θεσεις των "μετριοπαθων" αριστερών (ποτάμι πχ). Δεν μιλάω καν για τα σφυροδρέπανα που κυβερνάνε... πλουσιοπαιδα με κλασικό σύνδρομο Τσε (που βγάζουν τα παιδιά τους Ερνέστο...) υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια. Μέχρι την ηλικία των 24 δικαιολογούνται. Αλλά κυβέρνηση αριστεριστων είναι απλά αυτοκτονικος ιδέασμός ολοκλήρου έθνους. Δεν νοείται κράτος με ιδεολογία "αν όλα τα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια". Κι όμως από τον Ιανουάριο 2015 περάσαμε στην τελική φάση του αριστερισμου : Κατάργηση συνόρων. Η Τασία μας υποσχέθηκε 2,5 εκατ. Παστουν και Σομαλούς για αρχή. Και 36% των ψηφοφόρων είπαν ναι. Δεν αξίζουν χατζάρα λοιπόν; ‎

 14. Don kixotis avatar
  Don kixotis 17/06/2015 13:45:50

  Ο Ελληνικός Λαός ή όσοι ακόμα νιώθουν Έλληνες θα πρέπει μετά απο 5 Μήνες διακυβέρνησης του Σφύριζα να βγει να διαμαρτυρηθεί για τα εξής: Α) Τις Ορδές των Μεταναστών-Παράνομων-Παράτυπων-"Προσφύγων Μορφωμένων με i-pad"..οι οποίοι Έχουν ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και έχουν ερωτική διάθεση αφού περιμένουν στην ουρά στους Οίκους Αντοχής...Μετά θα βγούν έτοιμοι στην Ελληνική Κοινωνία για τα περαιτέρω... Β) Για το Νομοσχέδιο που Ψηφίστηκε Υπέρ της απόδοσης Ιθαγένειας σε παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς λες και η Ιθαγένεια είναι κάτι που "Δωρίζεται-Θεσμοθετείτε ή Δίνεται".....Γ) για την Ψήφιση Υπέρ της Ανέγερσης του Τεμένους στον Βοτανικό στα πλαίσια του αφελληνισμού,σημειωτέον δε ΔΕΝ υπάρχει Επίσημο Αίτημα απο καμία Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας για Ανάγκη Κτισίματος Τεμένους..άρα το κάνανε οι εδώ Ελληνόφωνοι...εδώ και 20 Χρόνια το προωθούν ανεξαρτήτως κυβερνήσεως...Όλοι το Ίδιο Αφεντικό Υπηρετούν..Δ) την εισαγωγή της Κάρτας Σίτισης "Υποτίθεται" για να βοηθήσουν τους έχοντας ανάγκη λόγω Ανθρωπιστικής Κρίσης..αφού πρώτα αλλάξανε το Αρχικό της Όνομα απο ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ μιας και υπήρχαν σφοδρότατες αντιδράσεις στην Δημόσια Διαβούλευση λόγω θρησκευτικών Πεποιθήσεων σε συνδυασμό με την καταπάτηση Ατομικών Ελευθεριών+Ανθρώπινων δικαιωμάτων αφού το Ηλεκτρονικό Φακέλωμα πλέον γίνεται το "Όχημα" που θα μας βάλει στην Νέα Εποχή....ώστε να μπορούν να μας παρακολουθούν...μέσω του RFID...(Ενσωματωμένο τσιπάκι που παρακολουθεί την καθημερινότητα του πολίτη). Ε) Το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων Ζευγαριών για να κατοχυρωθούν νομικά μαζί και με τις παρελάσεις "Υπερήφανων" Ομοφιλόφυλων...αλήθεια για ποιό λόγο νιώθουν Υπερήφανοι..;; κάνανε κάτι για την Πατρίδα που πρέπει να νιώθουν καλά;;; Ζ)Την Νομιμοποιήση της Ινδικής Κάνναβης ώστε καπνίζοντας ΟΛΟΙ μπάφους να βρίσκονται σε απόλυτη Αφασία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και έτσι να περάσουν αυτά που θέλουν... Αυτές ήταν οι Προτεραιότητες του ΣΦΥΡΙΖΑ σε μια Ελληνική Κοινωνία με ένα σωρό πολυεπίπεδα προβλήματα 1,5 εκατομμύριο άνεργοι,τα 5 τελευταία χρόνια είχαμε επίσημα 6.000 περίπου αυτοκτονίες αλλά ανεπίσημα είναι σίγουρα παραπάνω,πολλοί Έλληνες Τρώνε απο τα Σκουπίδια,δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά τους λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ),Χαράτσια-ΕΝΦΙΑ-χρωστάνε σε Εφορία-Τράπεζες,έχουν γίνει κατασχέσεις σπιτιών,τα ποσοστά των Αστέγων έχουν αυξηθεί δραματικά και το πρόβλημα των απανταχού "Ευαίσθητων" ΜΚΟ-ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ είναι να υπερασπίζονται-προασπίζονται με ιδιαίτερο πάθος-δυναμική οτιδήποτε Αλλοδαπό/αλλόφυλο/αλλόθρησκο ενώ για τον Έλληνα Αδιαφορούν-δεν τους καίγεται καρφί..Ίσα-Ίσα Μισούν κάθε τι Ελληνικό και το χλευάζουν..ακολουθούν εντολές των Υπερεθνικών Αφεντικών τους..ΝΤΠ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-CLUB BILDEBERG αυτή είναι η Ουσία+ όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Don kixotis 17/06/2015 17:08:37

   Επειδη εχω καταλαβει απο καιρο σου δινω συγχαρητηρια!

   • Don kixotis avatar
    Don kixotis @ Ρηνα 18/06/2015 11:53:56

    και εγώ έχω καταλάβει ότι μας δουλεύουν ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ-ΓΑΖΙ..!!!κανονικά εδώ και Πάρα μα Πάρα Πολλά Χρόνια βάζοντας μπροστά τον Μανδύα του Χ ή Ψ κόμματος/ιδεολογίας αλλά υπηρετώντας το ίδιο αφεντικό...υλοποιούν τα σχέδια της Παγκοσμιοποιήσης + των περιούσιων..βάζουν το δικό τους λιθαράκι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Πάντως μπράβο που υπάρχουν μερικά άτομα που ΔΕΝ είναι Κομματικά Λοβοτομημένα ΧΑΠΑΤΑ..

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Don kixotis 17/06/2015 22:01:44

   Don kihotis, Soros-Varoufakis-δραχμή-῾Ελληνοποιήσεις λάθρο=globalization;;;

 15. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/06/2015 17:14:46

  Το θεμα ειναι οταν θα ερθει η ωρα της ομολογιας-γιατι πλησιαζει-να θυμηθουμε τι ενδυθηκαμε καποτε σε καποια κολυμπηθρα......κατι που οι περισσοτεροι σημερα δειχνουν οτι το εχουν ξεχασει. Με τα παιδια μας διασκορπισμενα σε χωρες που θα βομβαρδιζονται η σε συνορα που θα παραβιαζονται, με δραματικες ελλειψεις και με διαρκη φοβο, ισως σηκωσουμε τα ματια και ζητησουμε βοηθεια απο εκει που πρεπει και απο κει που δεν την αρνειται......

  • Don kixotis avatar
   Don kixotis @ Ρηνα 19/06/2015 12:56:03

   Προφανώς αναφέρεσαι στον θεό;; έτσι δεν είναι;; έχεις δίκιο τα έχουμε ισοπεδώσει όλα...για αυτό θα φάμε γερό χαστούκι (αυτό που βιώνουμε δεν είναι τίποτα..μπροστά σε αυτό που έρχεται..) για να στρώσουμε χαραχτήρα...Παρατράβηξε πια αυτή η κατάσταση

 16. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/06/2015 18:02:25

  «Ζούμε σε μια χώρα που ακόμη και η αλήθεια μπορεί να πει ψέματα, όπως είπε ο Ζήσιμος Λορεντζάτος».

  Αυτά δήλωσε στο «Βήμα» ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, για όσα διαχέονται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση. »Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ορισμένοι «γνήσιοι» συνεχίζουν να βρίζουν, να προπηλακίζουν, να εξορίζουν, να λοιδορούν ό,τι και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Παλιές αρρώστιες σε νέες μορφές «αριστερής» χυδαιολογίας. »Οι χυδαίοι που θεωρούν «φασιστικό» ότι δεν τους μοιάζει, καιρός είναι να μπουν στο υπόγειο της ιστορίας. »Η Κυβερνώσα Αριστερά ζει και κινείται στο φως. Ό,τι και όποιος ζει στο σκοτάδι μόνο κακό θα της κάνει. »Πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα από τους α(σ)κόπως αριστερούς που κάνουν ο,τιδήποτε για ν’ αποτύχει η Κυβερνώσα Αριστερά ώστε να μπορούν και πάλι να παίζουν τα διπλά – τριπλά σκοτεινά (και συχνά «βρώμικα») παιχνίδια τους. »Έλεος! Δεν είναι αυτοί οι εκφραστές της Ελλάδας μετά την κρίση. Δεν θέλει ο ελληνικός λαός τέτοιους ανθρώπους να ορίζουν το μέλλον του. »Ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία. »Καθηγητής Γιάννης Πανούσης
  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης»

 17. UncleStgm avatar
  UncleStgm 17/06/2015 18:11:25

  Αγαπητέ Προφήτα, Δυστυχώς ή ευτυχώς, η απολιτική "αντιμνημονιακή ΕΑΔΕ" (ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ξέρει), δηλαδή το ξεζούμισμα των φτωχών Ελλήνων για να διατηρήσουν το lifestyle τους οι Έλληνες μεγαλο-μεσοαστοί δεν είναι γέννημα της αριστεράς. Ούτε καν του ΚΚΕ. Ξεπήδησε απο την "καρδιά" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τα Ζάππεια και με τις αυτόματες "αριστεροποιήσεις" μεγαλοαστών ΠΑΣΟΚων. Με τους Καμμένους, Κουίκ και άλλους παρακοινώμενους του Καραμανλή. Με τους Μητρόπουλους, Κατσέληδες, τους μεγαλοαστούς Βαρουφάκηδες, με τους "διανοούμενους" Γιώργους Κασιμάτηδες (ο παρακοιμώμενος και εξ απορρητων του Μεγάλου Εκμαυλιστή) και τις κόρες και γιούς τους, πάντα κολλητούς στον χρηματιπιστωτικό τομέα. Αυτή η "αντιμνημονιακή ΕΑΔΕ" είναι η ίδια η πολιτική της αποτυχημένης ελληνικής ελίτ. Της πολιτικής και πνευματικής ελίτ. Μονη της η κατά Παπάντριου "ελίτα" έφαγε το κεφάλι της. Και κανείς απλός πολίτης δεν θα λυπηθεί γι αυτήν. Αγαπητέ Προφήτα, τούτων λεχθέντων, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι εντός αυτού του πλαισίου δεν υπάρχει λύση. Αφήστε λοιπόν τους νεκρούς να θάψουν τα πτώματά τους. Μετά, σεις οι πενθούντες συγγενείς και εμείς οι παγερά αδιάφοροι, επιτέλους ελεύθεροι απο το βάρος και την αφαίμαξη των ζόμπι, το ξανασυζητάμε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ UncleStgm 17/06/2015 23:41:38

   Θείε ή sic transit ή stgm κλπ, η συλλογιστική σου είναι τυπική αριστερού. Εδώ χάνεται η πατρίδα κι εσύ λες να αφήσω τα πτώματα να θάψουν τα πτώματα.
   Ποιος μωρε; Ο γελοίος Τσίπρας, ποιον;
   Τον αρχιμεγαλοαστό, το οποίον εννοείς εσύ (και εγώ) στο σπίτι του οποίου ο Τσίπρας στέλνει τον μεγάλο του γιο να παίξει με τον αντίστοιχο μεγάλο γιο;

   Ξύπνααααα
   Η ΠΦΑ δεν είναι τιμωρός Ζορρό, θέλει μόνο ένα πράγμα : να γίνει καθεστώς στη θέση του καθεστώτος

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Προφήτης 18/06/2015 12:25:12

    Το κράτος χάνεται Προφήτη, το βαθύ κράτος, αυτό που έφτιαξαν καθ' εικονα και ομοίωσή τους οι ελληνικές μεταπολεμικές ελίτ και κατέστρεψε πατρίδα και απλούς ανθρώπους. ¨Οχι η πατρίδα. Στα τσακίδια το κράτος τους και οι ελίτ μαζί. Στην πραγματική τους πατρίδα, εκεί που είναι το βιός τους. Στην Καραιβική. Εμείς οι λοιποί μένουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Επι τέλους, χωρίς τους βρυκόλακες.

 18. UncleStgm avatar
  UncleStgm 17/06/2015 18:16:52

  Πάντως ο Πάγκαλος, ως ατομική και οικογενειακή περίπτωση είναι το διαχρονικό απόσταγμα, η πεμπτουσία, του παρακμιακού, αποτυχημένου και περιδεούς ελληνικού αστισμού. Η μνημειώδης έκφραση "μαζί τα φάγαμε" δείχνει την ιδεολογία του τυπικού Έλληνα αστού: Έμ άρπαγας και μοναχοφάης, εμ θέλει να συκοφαντεί και τους ληστευμένους ως συνενόχους.

 19. UncleStgm avatar
  UncleStgm 17/06/2015 18:24:56

  Καθόλου παράλογη η απάθεια με την οποία παρακολουθούν τον εθνικό κατήφορο οι αστικές δυνάμεις. Δικό τους έργο είναι ο κατήφορος. Όπως ο παλιός "Κατήφορος" με τον Φούντα και τη Λάσκαρη είναι κοινωνικό προιόν, αυτών που είχαν το πάνω χέρι στην ιστορία. Παγώνουν τωρα οι αστοί, βλέποντας τον εαυτό τους μέσα στον καθρέφτη του έργου τους. Θα μπορούσαν βέβαια, αυτοί που τόσο καιρό τραγούδαγαν τη σηκωμένη "φούντα του τσολιά", τώρα να χορεύουν για να διασκεδάσουν τις τύψεις τους. Ομως τι χορό να χορέψει μια αστική τάξη με διαβήτη, πίεση, αρθριτικά, καχεκτικό ραχιτισμό και καρκίνο σε μεταστατική φάση;

  • αλεξης1 avatar
   αλεξης1 @ UncleStgm 17/06/2015 19:24:39

   .Αγαπητέ θείο, πήρες τ' όπλο σου βλέπω. Πέστα χρυσόστομε..

 20. Διογένης avatar
  Διογένης 17/06/2015 18:29:04

  Εύγε για το άρθρο, Προφήτη. Θα σταθώ μόνον στο τελευταίο κομμάτι του, αυτό για την αντίδραση που θα έπρεπε να έχουμε. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς, στους οποίους υπακούει ο άνθρωπος για να δημιουργήσει μια στοιχειώδη μαζικότητα στις επιλογές του. Ξέρω όμως ότι, όσο και να είμαστε πολλοί σήμερα αυτοί που αντιτιθέμεθα στην πολιτική Τσίπρα, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μια έστω και μικρή διαδήλωση κατά της σημερινής κυβέρνησης. Θυμάμαι το 2010, είχε γίνει μια διαδικτυακή έκκλησή ακόμη και από εδώ το antinews για να μαζευτούν κάποιοι για φτιάξουν μια διαδήλωση κατά της κυβέρνησης ΓΑΠ. Πήγα κι εγώ από εκεί που ήταν το σημείο συνάντησης, συνολικά 7-8 άτομα ήταν εκεί! Τίποτα, απολύτως τίποτα, θλίψη! Μετά οι "αγανακτισμένοι", που στο κάλεσμά τους συμμετείχε μέχρι και η... Αφροδίτη Αλ-Σαλέχ, η ευνοούμενη του ΓΑΠ, είχαν μαζικότητα. Γιατί εκεί υπήρχε και στα άλλα, αυθόρμητα καλέσματα δεν υπήρχε; Δεν ξέρω. Πάντως για τον ίδιο λόγο δεν θα υπάρξει και σήμερα. Αντιθέτως, αυθόρμητη μαζικότητα υπήρξε κατά την μνημειώδη εξέργερση της 28ης Οκτωβρίου 2011, αλλά εκεί ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στις παραλάσεις για άλλο λόγο. Να παίζει ρόλο η δυνατότητα συγκέντρωσης μιας στοιχειώδους μάζας; Δεν ξέρω. Πάντως ξέρω ότι σήμερα η αντίδραση είναι, για αυτούς τους λόγους, αδύνατη. Ούτε τον εαυτό του δεν θα μαζέψει όποιος καλέσει σε μια δυναμική διαδήλωση κατά του Τσίπρα, και δεν θα φταίει και ο ίδιος! Τι θα κάνουμε, λοιπόν; Πολύ φοβάμαι ότι δεν μας μένει τίποτε άλλο, παρά να περιμένουμε περίπου μοιρολατρικά την καταστροφή...

 21. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/06/2015 22:01:27

  ''Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ούτε κατ’ ελάχιστο αντιληφθεί με τί και ποιους θα είχαν να κάνουν'' Ενώ με σεβασμό αγαπητέ Προφήτη διαβάζω κάθε άρθρο σου και απόλυτα ταυτίζομαι με τα γραφόμενά σου,δεν μπορώ εντούτοις να δεχθώ ότι οι Ευρωπαίοι,που γνωρίζουν κάθε πιθαμή του οικονομικού,κοινωνικού,ασφαλιστικού, μισθολογικού μας βίου,και των εκλογοκομματικών μας τάσεων και διαστροφών,να τους είχε διαφύγει τί μέρος του λόγου ήταν το συνοθύλευμα που εκλήθη κάποια-καταραμένη-στιγμή, να μας κυβερνήσει-καταστρέψει! Δεν έβλεπαν,δεν άκουγαν τίποτε από όσες προεκλογικές στρακαστρούκες αμόλαγαν; Το θεσσαλονικιώτικο ρεπερτόριο δεν το διάβασαν; Όχι τίποτε άλλο,μας τους φόρτωσαν αφού ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Σαμαρά,μην τους δίνουμε και το άλλοθι ότι δεν ήξεραν! Ήξεραν πολύ καλά λοιπόν, ποιούς διάλεξαν για να περνούν συνομιλώντας τα μουντά,θλιβερά ευρωπαϊκά τους απογεύματα,ας λουστούν λοιπόν εκείνοι τις επαναστατικές αγραββάτωτες ασάφειες κι εμείς που τους ψηφίσαμε,την καταστροφή...

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/06/2015 22:24:40

   Ομολογώ φίλε μου οτι και εμένα με προβλημάτισε η απομάκρυνση του Σαμαρά υπέρ του Τσίπρα . Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζαν τις ιδεοληψίες των Συριζαίων ενω γνωρίζουν ακόμη και τι τρώμε . Μπορεί ο Σαμαράς να μην ηταν τέλειος αλλά και συνεργάσιμος ηταν και η οικονομία ειχε αρχίσει σιγά σιγά να λειτουργεί . Τι λάθος έκανε δεν κατάλαβα , εκτός και αν η απομάκρυνσή του αφορά σχέδια των ευρωπαίων που δεν γνωρίζουμε .

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Naruto 17/06/2015 22:34:08

    To ξυράφι του Όκκαμ λέει: Γερμανική πλεονεξία και Γερμανικός μαξιμαλισμός, σε συνδυασμό με Γερμανική ακαμψία. Άς πρόσεχαν, θα χάσουν κι αυτοί περισσότερα από όσα θα έδιναν (βάσει συμφωνίας άλλωστε) στον Σαμαρά. Κι εμείς όμως, θα πάμε χαμένοι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/06/2015 23:29:50

   Φίλε Κυθήριε, είμαι απόλυτος. Όχι δεν μπορούσαν να διανοηθούν το περιεχόμενο του μυαλού ενός κνίτη που συνεχίζει να πιστεύει ως αληθινά αυτά που έμαθε στις οργανώσεις, κόντρα στις πραγματικότητες. Νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με ενός τύπου "ιδιομορφία" την οποία, πίστευαν, θα μανιπουλάρουν και θα πάρουν από αυτόν περισσότερα από ο,τι από τον Σαμαρά

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Προφήτης 18/06/2015 08:42:22

    Η απαντηση σ αυτα που αναρωτιεστε αγαπητοι φιλοι, αν ηξεραν η δεν ηξεραν οι Ευρωπαιοι με ποιους εχουν να κανουν, ειναι καπου στη μεση. Καποιοι κυκλοι, κυριως οι πραγματιστες οικονομολογοι και τεχνικοι κλιμακιων που ρυθμιζουν οικονομικα status, σαφως και ΔΕΝ ηξεραν γιατι η κοσμικη ισχυς τους εχει δωσει τη πεποιθηση οτι μπορουν να κουμανταρουν οποιαδηποτε χωρα με οποιαδηποτε κυβερνηση εκβιαζοντας απλα και κουνωντας τα οικονομικα τους οπλα εναντιον της. Υπαρχει ομως και μια αλλη καστα ανθρωπων-πολυ λιγων-οι οποιοι πραγματικα μανιπουλαρουν ολοκληρο το κοσμο χωρις να φαινονται και των οποιων τα σχεδια ειναι σκοτεινα. Κοροϊδευουν οσους εχουν κατα καιρους προσπαθησει να τα φερουν στο φως ως συνομωσιολογους, αλλα δεν παυουν να κινουν αυτοι τα πιονια τελικα. Φαινεται λοιπον στη δικη τους σκακιερα το μικρο πιονι του Τσιπρα εξυπηρετουσε τα σχεδια τους και το κουνησαν, επενδυοντας και στην ανθρωπινη φιλοδοξια και θα καταλαβουμε τι σκοπο ειχαν οταν ολοκληρωθει η παρτιδα. Προς το παρον μονο υποψιαζομαστε αλλα με βασιμες υπονοιες, ειδικα εμεις οι Ελληνες οι οποιοι εχουμε προειδοποιηθει για καποια γεγονοτα που ερχονται, πιο πολυ απο αλλους λαους.....

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Προφήτης 18/06/2015 09:36:36

    NAI. Εδώ δεν το πίστευαν οι εντός και θέλησαν να το ζήσουν. Νόμιζαν πως οι αναρχοαυτονομο-μπαφο-ανταρσυα είναι ...σοσιαλδημοκρατία. Αλλά τι να πεις για της αλληνής. Τους εκλέξαμε για κυβέρνηση. Και τώρα όλοι κάνουν (εμφανώς) συμμαχίες στην Ε.Ε. Αλλά εναντίον μας!!! Μιλώ για την παρέμβαση 4 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και θυμήθηκα κάτι συμμαχίες του νότου κλπ.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Προφήτης 18/06/2015 11:55:37

    Είσαι τόσο σίγουρος , Προφήτη ; Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική , την επιρροή των μαζών, οι άνθρωποι της ισχύος , έχουν μελετήσει κάθε λεπτομέρεια , ώστε η επιτυχία των στόχων τους να είναι εγγυημένη και ο αστάθμητος παράγοντας να ελαχιστοποιείται , όσο το δυνατόν περισσότερο . Πιστεύω , πως δεν τους ενδιέφερε το μυαλό του κνίτη Τσίπρα αντιθέτως, το χρησιμοποίησαν για να πετύχουν το στόχο τους , δηλ. , να πάρουν περισσότερα απ' αυτά που θα έπαιρναν από τον Σαμ . Άλλωστε , ένας τέτοιος ( Τσίπρας ) είναι ευεπίφορος για τα σχέδιά τους , ( λόγω χαρακτήρα ), όπως πλέον φαίνεται καθαρά ( τουλάχιστον γι' αυτούς που έχουν την ικανότητα να βλέπουν ) . Δεν χρειαζόταν καν , ούτε οι προεκλογικές στρακαστρούκες ή το πρόγραμμα Θεσ/κης , όπως λέει ο Κυθήριος , δεν περιμένουν αυτά για να μάθουν τον άλλο . Τον γνωρίζουν ήδη και έχουν ήδη δρομολογημένο το ρόλο του καθενός . Χωρίς καμμία διάθεση συνωμοσιολογίας , γιατί μπορεί μεν αυτοί που κινούν τα νήματα να έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια και να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη , αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την απόφαση του κόσμου . Και εδώ ο κόσμος επέλεξε με βάση τ' απωθημένα του , τον ατομικισμό του , τη κουτοπονηριά , τα κεκτημένα του και είναι άξιος της τύχης του .

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/06/2015 21:03:23

  @ Kατωυποσταθμης Φιλελές προφανώς είναι ο φιλελεύθερος.Δηλαδή κάποιος που έχει την κατά δήλωσιν της ιδεολογία της ΝΔ. Από το 1974 ο Καραμανλής δηλωσε ότι η ιδεολογία της ΝΔ είναι ο "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός".Ο Μητσοτάκης μιλούσε για "νεοφιλελευθερισμό" ,ο Έβερτ επανέφερε τον καραμανλικο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και ο Καραμανλής Β΄τον μετέτρεψε σε "κοινωνικό φιλελευθερισμό". Πάντως επι 41 συναπτά έτη ο φιλελευθερισμός με διάφορα επίθετα ήταν επισήμως η ιδεολογία της ΝΔ. Τώρα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτό και περιφρονούν τους φιλελέδες αλλά παραμένουν ψηφοφόροι του κόμματος των φιλελέδων είναι ένα μυστήριο.Και να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν άλλα δεξιά κόμματα,έχει γεμίσει ο τόπος.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 18/06/2015 22:17:25

   Αυτό βάσει του οποίου πορευόμαστε είναι οι αρχές μας και οι αξίες μας (συντηρητικοί και δεξιοί) και όχι τί θα υπαγορεύσει το Κόμμα ότι αυτές πρέπει να είναι, όπως επί ΕΣΣΔ. Οι αρχές μας και οι αξίες μας προυπήρχαν του γερο-Καραμανλή και συνεχίζουν να υπάρχουν μετά από αυτόν. Έρχονται δε σε αντίθεση με αυτές της ψευτοθρησκείας που διακονείς. Η βάση της ΝΔ ποτέ δεν ήταν φιλελεύθερη, δεξιά ήταν. Ο φιλελευθερισμός προσπάθησε να επιβληθεί από τα πάνω προς τα κάτω αλλά η βάση τον εξέμεσε. Ούτε γκέη παρελάσεις θέλουμε, ούτε γκέη δεξιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.