Και εις άλλα με υγεία… Αλέξη
08/07/2015 11:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και εις άλλα με υγεία… Αλέξη

Την Κυριακή, ίσως και νωρίτερα, θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρώπης όπως θέλει η συντριπτική πλειοψηφία, έστω και με σκληρά μέτρα ή αν θα κουδουνίζουν στις τσέπες μας σε λίγους μήνες οι δραχμούλες.

Τα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής και τα τελεσίγραφα που μας έδωσαν είναι γνωστά κι αν κάποιοι βλέπουν πίσω από τις γραμμές κάποια συμφωνία καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι. Διότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ούτε ειρμό, ούτε και μπέσα ώστε να πιστέψεις ότι θέλουν συμφωνία κι όχι έξοδο από το ευρώ.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις, όχι γιατί είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά γιατί οι πληροφορίες που παίρνουμε δεν είναι και τόσο καθησυχαστικές. Πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την επικράτηση ακραίων θέσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θέσεις που οδηγούν στο Grexit. Όμως αυτά είναι θεωρίες και θα τα δούμε όλα τα επόμενα 24ωρα.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μετά τις εξελίξεις τι ήταν αυτό που τελικά ψήφισε την Κυριακή ο κόσμος και τι νόημα είχε το δημοψήφισμα. Διότι, όπως γράφαμε από την προηγούμενη Κυριακή, το συντριπτικό «όχι» μπορεί να είναι ευχή, μπορεί και κατάρα για τον κ. Τσίπρα. Και η αποθέωση από το… κυνηγητό απέχει πολύ λίγο.

Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι εγκλωβισμένος και όλο το σκηνικό το έστησε είτε γιατί επέλεξε το κόμμα του είτε γιατί έχει… αυτοκτονικό ιδεασμό και μαζί μ’ αυτόν θα πάρει όλη την Ελλάδα.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι κι αν συμβεί σε πέντε ημέρες, ο πρωθυπουργός είναι ο μεγάλος χαμένος. Αν επιλέξει τη ρήξη και το Grexit αφενός θα έχει πάει κόντρα στη ρητή εντολή του ελληνικού λαού για διατήρηση της χώρας στο ευρώ και αφετέρου θα έχει αθετήσει (δεν είναι η πρώτη φορά) τη συμφωνία που έκανε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή του ελληνικού λαού όταν θα αρχίσουν να διαφαίνονται οι καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ. Ο αντίστοιχος Αργεντινός πρόεδρος, αν και λαοπρόβλητος, μόλις 7 ημέρες άντεξε. Μετά πήρε το ελικόπτερο.

Αν πάλι επιλέξει τη συμφωνία θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο μνημόνιο διετούς διάρκειας. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά φαίνεται ότι θα πάρουμε μια… μπροστάτζα για να βγάλουμε τον Ιούλιο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μέτρα και θα έχουμε το χρόνο για συζητήσεις μιας μεγάλης συμφωνίας για χρηματοδότηση η οποία θα γίνει μόνο αν ανοίξουν καυτά ζητήματα όπως το εργασιακό, ασφαλιστικό κ.λπ. Αν και δεν το βλέπουμε να συμφωνεί ο Τσίπρας και η παρέα του, αν το κάνει αυτό θα πρέπει να το εξηγήσει και στον ελληνικό λαό.

Κυρίως στους 3,5 εκατ. Έλληνες που ψήφισαν (ούτε κι αυτοί ξέρουν τι) το «όχι». Για σκεφτείτε. Επτά ημέρες θα κρατήσει το… θαύμα Τσίπρα και οι πανηγυρισμοί. Αυτοί που πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τώρα θα τον φτύνουν, αν και αυτό δεν μας ενδιαφέρει και πολύ αρκεί να σωθεί η χώρα.

Με μια συμφωνία που ουσιαστικά είναι νέο σκληρό μνημόνιο ο Τσίπρας έχει τις εξής επιλογές:

Έρχεται σε ρήξη με κομμάτι του κόμματός του, αλλά θα χλευαστεί και από μέρος του ελληνικού λαού.

Περνάει τη συμφωνία από τη Βουλή αλλά μετά παραιτείται γιατί δεν μπορεί να την υλοποιήσει και πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σε εκλογές.

Κάνει… δημοψήφισμα. Εδώ έκανε για μια ανύπαρκτη συμφωνία γιατί να μην κάνει και για μια υπαρκτή;

Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο «πανίσχυρος» Τσίπρας είναι χαμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και το πολιτικό του καντηλάκι έχει αρχίσει να σβήνει, εκτός κι αν κάνει… αριστερή χούντα με φανατισμένους οπαδούς και τα τανκ του Καμμένου στους δρόμους.

Εκείνους που λυπόμαστε πράγματι εμείς οι… γερμανοτσολιάδες, εκτός από τα 50 εκατ. ευρώ που πήγαν χαμένα για το δημοψήφισμα, είναι οι υποστηρικτές του «όχι» που πανηγύριζαν στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Θα δουν πόσο πρόσκαιρη είναι η χαρά και πώς μετατρέπεται σε πίκρα όταν εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε έναν ιδεοληπτικό, νεομπολσεβίκο και ερασιτέχνη πολιτικό.

Και εις άλλα με υγεία… Αλέξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanos avatar
  thanos 08/07/2015 13:32:14

  Ο λαός ψήφισε απαλλαγή από την φορομπηχτικη πολιτική αλλά πολύ σύντομα θα γινη κοψοχερης

  • Eva avatar
   Eva @ thanos 08/07/2015 16:46:45

   Ε καλα. Πρωτη φορα θα ειναι?

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 08/07/2015 13:34:47

  ==================== Στου Ευρωκοινοβουλίου λημέρια μπαινοβγαίνει γελαστός κουβαλώντας τα χαμπέρια ο περιχαρής ταγός. ~ Τάχα, πόια η ευτυχία που κρυφή μας την κρατά ; Εγγυημένη σωτηρία ή βουτιά στο πουθενά ; ~ Πόθεν έσχες ηγεμόνα γέλια ευδαιμονικά ; Δαίμονες μα και τελώνια ενθάδε σφίγγουν τη θηλιά ~ Θαλερών των γηραιών μας εξαντλούνε αντοχές στις ουρές της καταφρόνιας στης αβύσσου της αυλές. ~ Αυλακώνουν πίκρας δάκρυα φαρμακώνουνε ψυχές ψιθυρίζουν κάποια αδύναμα "γιατί" στις γειτονιές ... ~ Γητευτήκαν οι Ερινύες κι ανερμάτιστα γελάς σε θριάμβου σου αψίδες νοερές παραπατάς... ==================

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ roadrunner 08/07/2015 16:03:30

   Μπράβο, roadrunner, ωραίο!

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ roadrunner 08/07/2015 18:33:04

   Μπράβο, roadrunner, ωραίο! Το' χεις, που λένε..

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Θόδωρος Hellados 08/07/2015 18:50:24

    Ευχαριστώ ... Καλύτερα να μην βλέπαμε τις δραματικές σκηνές των συνταξιούχων στις ουρές, παράλληλα με την κυβερνητική αναλγησία των αρμόδιων ....καλύτερα να μην το είχα γράψει..

    • Θόδωρος Hellados avatar
     Θόδωρος Hellados @ roadrunner 09/07/2015 16:43:12

     Θα περάσουν όλα, αγαπητή roadrunner. Το σημαντικό έγινε: Αφυπνίστηκαν αυτοί που έπρεπε να αφυπνιστούν για να υπάρχει ισορροπία. Τώρα οι αντίθετες φυγόκεντρες δυνάμεις θα αλληλοεξουδετερωθούν και θα υπάρξει αρμονία και πρόοδος ξανά προς το Κέντρο. Και πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζουμε, θέλω να πιστεύω.. Όσο για τους ηλικιωμένους, μην ανησυχείς. Είναι γερές κοκκάλες, το λέει η καρδιά τους! Αφού έφτασαν σ' αυτήν την ηλικία θα πάνε και παρακάτω. Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε... Ο γέρων νέος εγένετο, ο δε νέος άδηλον ει εις γήρας αφίξεται. Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος μτφρ: Ο γέρος υπήρξε νέος αλλά ο νέος δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει να γίνει γέρος

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 08/07/2015 13:58:19

  Η πλειονότητα έχει υιοθετήσει το αναρχικό, μηδενιστικό σύνθημα "να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς". Το ξεκίνησαν οι νέοι, το υιοθέτησαν και οι γονείς, που δεν τολμούν να πάνε κόντρα στα μεγαλωμένα με αντίστροφες αξίες και ιεραρχίες παιδιά τους. Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν η πρόβα τζενεράλε. Τώρα ξεκινάει η ταινία και θα είναι υπερπαραγωγή. Κάτι σε mad max. Δηλώνει η κοινωνία η διαλυμένη σε παθητικοεπιθετική μάζα (παθητική στην προσωπική ζωή της, επιθετική προς τους άλλους) πως είναι υπέρ του ευρώ για να κρύψει τις αληθινές προθέσεις της. Αυτές δεν είναι άλλες από την έξοδο από τον πολιτισμένο κόσμο, την είσοδο σε καθεστώς βίας και καταπίεσης, με συνακόλουθα την καταστροφή του μισητού άλλου, τη αφαίρεση της ελευθερίας του και την απώλεια της ευημερίας του (από την οποία κάτι θα τσιμπήσουν όσοι είναι πιστοί στο Κόμμα). Ο τσίπρας εκφράζει την κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια κοινωνική δυναμική, την οποία ανατροφοδοτεί με την υποστήριξη των πατρόνων του στο εξωτερικό. Ο μηδενισμός, που δημιουργήθηκε από τον εθνομηδενισμό, τον παρασιτικό καταναλωτισμό, την ανομία, τον ηδονισμό και την ανοχή στη βία έχει καταπιεί σχεδόν τα πάντα. Μάταια κάποιοι προειδοποιούσαν. Στα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε τις συνέπειες.

 4. dikastisdredd avatar
  dikastisdredd 08/07/2015 15:44:58

  Τα σημαντικότερα σημεία στην ομιλία του Βέλγου επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών: Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω αν θέλετε Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας Των προνομίων στους εφοπλιστές Των προνομίων της Εκκλησίας Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων Των προνομίων των ελληνικών νησιών Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση Εχουμε και εμείς ευθύνη, βέβαια, και θα την εξετάσουμε Αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις Εχετε μια συγκεκριμένη επιλογή Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε τον λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια, ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (σ.σ.: όχι τον καινούργιο, είπε, τον κανονικό). Σωστά λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Τον λογαριασμό όμως δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες. Υπνοβατείτε προς ένα Grexit. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα: της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Όλα αυτά βάλτε τα σε ένα πακετο και φέρτε τα στο τραπέζι. Πρέπει να βρούμε μία συνολικά αποδεκτή πρόταση κι εσείς πρέπει να το κάνετε, γιατί δεν υπήρξε πρωθυπουργός στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή, πήρατε διπλή εντολή, άρα εσείς είστε που πρέπει να θέσετε τέλος στη διαφθορά στην Ελλάδα. Δεν είναι το ερώτημα αν εκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πρέπει να επιλέξετε πώς θα μείνετε στην Ιστορία, ως εκλογικό ατύχημα ή ως πραγματικός ηγέτης. Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ένας ψευδοπροφήτης Αν θέλουμε να αποφύγουμε το Grexit, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να καταρτίσετε έναν οδικό χάρτη, να καθορίσετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα. Είμαι θυμωμένος διότι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν είδαμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Πηγή: Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης | iefimerida.gr

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/07/2015 16:04:47

  Έχω καιρό να γράψω. Είμαι εξοργισμένος. Αυτός ο αλλοπρόσαλλος θίασος που παριστάνει την κυβέρνηση από τις 25/01 έπειξε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Ο Σόιμπλε και όσοι θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο σύμμαχο. Και τώρα κινδυνεύουν να ανατραπούν όλες οι γεωπολιτικές σταθερές της χώρας μέσα σε τρεις μέρες. Αν διαβάσει κανείς το Σκριπ και την Καθημερινή μετά τις εκλογές του 1920 παρατηρεί τρομερές ομοιότητες. Το Οίκαδε το Αλέξη και των ηλίθιων που τον στηρίζουν χορεύοντας στο Σύνταγμα θα πληρωθεί πολύ ακριβά απότ ους πιο αδύναμους, που "δεν έχουν τίποτα να χάσουν" και "δεν έχει πιο χαμηλά". Λέμε ότι πέντε χρόνια τώρα κανείς δεν εξήγησε στον κόσμο τις αιτίες της οικονομικής κρίσης. Λάθος. Υπήρξαν φωνές που μίλησαν για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Αλλά δεν ακούστηκαν. Καταπλακώθηκαν από τις κραυγές των συνωμοσιολόγων. Ο κρατικός παραστισμός τα κατάφερε. Αρνούμενος να παραδώσει τα προνόμιά του, αποδέχεται ασμένως την καταστροφή της χώρας. Δεν τον νοιάζει να πληρώνεται σε δραχμές, φοίνικες ή γρόσια. Αρκεί να μη χάσει τη θεσούλα του, τη βολή του. Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ολιγάρχες, ρετιρέ του Δημοσίου, μεγαλοσυνταξιούχοι (είναι χιλιάδες), βρήκαν καινούργιο Κίσινγκερ για να κατηγορούν. Λέγεται Σόιμπλε. Και πέντε χρόνια τώρα αυτοί την πέρασαν ζάχαρη καταστρέφοντας κάθε δημιουργική επιχείρηση, κάθε δημιουργικό άνθρωπο που δε στήθηκε έξω από τα γραφεία τους, που δεν αφισοκόλλησε, που δεν έγλυψε. Ο όχλος έναν Κλέωνα θέλει πάντα. Και τον βρήκε. Έχω νέα για τους απελπισμένους και τους ανέργους. Έχει κι άλλο κάτω. Τόσο που δε φαντάζεστε. Βαρέθηκα. Επόμενη στάση Χρυσή Αυγή. Τόσο ηλίθιοι είναι οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Ανίκανοι να σκεφτούν, ανίκανοι να ακούσουν. Θέλουν, λέει, αφήγημα και όραμα. Πάει να πει παραμύθι. Και φαντάζονται ότι αυτοί οι Κολοκοτρώνηδες του καφενείου και οι Βελουχιώτηδες του φέησμπουκ, θα τα βάλουν με ολόκληρο τον κόσμο γιατί λέει η Ευρώπη είναι κακιά και μας ζουλεύει. Οίκαδε λοιπόν, πληρωτέο επί τη εμφανίσει σε πληθωριστικές δραχμούλες. Βαρέθηκα. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, δεξιοί και αριστεροί, είμεθα ολίγοι. Δεν ξέρω πια αν απομένει και μαγιά...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/07/2015 17:16:06

   Ίσως οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να ήταν αρκετά περισσότεροι, αν αφαιρούσαν το παραμορφωτικό φίλτρο της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος από την σκέψη τους. Καθημερινά, διασταυρώνω περιπτώσεις προσώπων του κοινωνικού περίγυρου (άριστα καταρτισμένους επιστήμονες συχνότατα), που ενστερνίζονται μια παραλλαγή της αλήθειας γιατί αυτή εξυπηρετεί τα πολύ στενά προσωπικά τους συμφέροντα. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ανθρώπους που στήριξαν την πορεία τους στο πελατειακό παλαιοκομματικό σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα, αντί για τις δυνάμεις τους. Πώς θεραπεύεις τη γάγγραινα λοιπόν ;

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ roadrunner 09/07/2015 11:46:36

    Δια της αποκοπής του μολυσμένου μέλους..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.