Καβάλα στο κύμα της ανανέωσης
10/10/2015 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καβάλα στο κύμα της ανανέωσης

To σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, πλην μόνο κάποιων βολεμένων δομών που βγάζουν λεφτά και έχουν εξουσία, απαιτεί ανανέωση. Απαιτεί τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, ζητά νέους ανθρώπους και νέες ιδέες.

Το βλέπουμε καθημερινά, το ακούμε απ’ όλους, είναι εθνική απαίτηση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο βασισμένη στη σαπίλα της μεταπολίτευσης αλλά και στους περαστικούς σωτήρες της Αριστεράς. Η νέα Μεταπολίτευσης άργησε αλλά σιγά – σιγά έρχεται. Όπως κάθε τι στην Ελλάδα έτσι και η ανατροπή έρχονται με χρονοκαθυστέρηση, αφού δεν γίνεται αλλιώς ας περιμένουμε.

Ο ελληνικός λαός ζητά εδώ και χρόνια μια πατριωτική πολιτική από τα κόμματα. Να αγαπούν πρώτα τη χώρα τους και μετά τους εαυτούς τους. Να θυσιάζονται για τους πολίτες, να μπαίνουν πλούσιοι στην πολιτική και να φεύγουν πένητες κι όχι το αντίθετο. Όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο μαύρος καβαλάρης ο οποίος ονομάστηκε στην ιστορία ως «φτωχός πρωθυπουργός» γιατί πέθανε και δεν είχε ούτε τα έξοδα της κηδείας του.

Ο ελληνικός λαός φωνάζει τα τελευταία χρόνια αλλά κανείς από τα μεγάλα κόμματα δεν άκουγε. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν χαμένοι στην εσωστρέφειά τους, το βόλεμά τους, τις μίζες τους, το κομματικό τους κράτος. Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας να τους σαρώσει όλους και το ΠΑΣΟΚ να είναι διαλυμένο ενώ η ΝΔ με το ζόρι κρατιέται στην επιφάνεια.

Βεβαίως ο κόσμος που φωνάζει έχει κι ένα άδικο. Ο ίδιος επιλέγει τους κυβερνήτες, όμοιος ομοίω αεί πελάζει, που έλεγαν και οι σοφοί. Αν λοιπόν δεν αλλάξει ο λαός πώς να περιμένουμε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα; Αν ο ελληνικός λαός δεν σταματήσει μόνος του το ρουσφέτι, το αίτημα για βόλεμα, την κομματοκρατία, τη θεωρία «να καεί το σπίτι του γείτονα και να ψοφήσει και η κατσίκα του» πώς περιμένει να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα;

Όμως, φαίνεται ότι δεν πάει άλλο. Έχει τελειώσει η Ελλάδα της μεταπολίτευσης ή τουλάχιστον βρίσκεται στην εντατική με σωληνάκια. Την συντηρούν ακόμη οι φαμίλιες που κυβερνούν, που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, που τρέμουν στην ιδέα ότι θα χάσουν το μαγαζάκι τους. Κατάντησαν την Ελλάδα ένα μικρό μαγαζάκι αλλά επιμένουν να το κρατούν ανοικτό έστω κι αν δεν πατάει άνθρωπος. Τρεις οικογένειες σημάδεψαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες. Φτάνει πια. Όχι άλλα ιερά τοτέμ, η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται όμηρος των οικογενειών που συνεχώς ανανεώνονται. Οι παππούδες κληρονομούν στα παιδιά και τα παιδιά στα εγγόνια, θέσεις στο δημόσιο, βουλευτικές έδρες, υπουργικούς θώκους, ενίοτε και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι θέλει να ανατρέψει τα πάντα. Αυτόν τον άνεμο αλλαγής, που πολλές φορές έχει λάθος βάσεις, εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας. Μπήκε καβάλα στο κύμα της ανανέωσης γιατί απλά κατάλαβε αυτό που οι δεινόσαυροι των άλλων κομμάτων δεν μπορούσαν να δουν. Μπορεί να είναι ο νέος… Παπανδρέου, μπορεί η αλλαγή που ευαγγελίζεται να είναι ψεύτικη, μπορεί να στηρίζεται σε παλιές και φθαρμένες δομές. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος τον πιστεύει γιατί θέλει να πιστέψει ότι κάτι αλλάζει.

Δείτε στο ΠΑΣΟΚ τι γίνεται, δείτε ποιοι είναι στη Βουλή σήμερα κι αν έχουν καμιά σχέση με τα κόμματα προ 10ετίας. Κυρίως δείτε τι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα δεινοσαύρων που η μόνη ανανέωση, έστω και ημιτελής, έγινε το 2009 με τον Σαμαρά. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχέδιό του για τη Νέα Ελλάδα αλλά τουλάχιστον προσπάθησε όσο κανείς άλλος στη ΝΔ. Και τώρα ο κόσμος του κόμματος έρχεται να ζητήσει την πραγματική αλλαγή. Ανατροπή στα πάντα ζητά, στο όνομα, στο έμβλημα, στις δομές, στην στρατηγική και κυρίως στη φιλοσοφία που πρέπει να έχει ένα αστικό κόμμα.

Το αίτημα της ανανέωσης στη ΝΔ είναι το αίτημα της ρήξης σε όλη την Ελλάδα. Και όταν λέμε ανανέωση δεν εννοούμε μόνο ηλικιακή. Πρέπει να αλλάξουν όλα, κυρίως οι αξίες τις οποίες πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. Το παλιό και το φθαρμένο δεν έχει θέση ούτε στη χώρα, ούτε στη ΝΔ. Μπορεί να αποσυρθεί, να δίνει καμιά συμβουλή αλλά δεν μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Οι καιροί ου μενετοί. Η χώρα χρειάζεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της πραγματικούς στρατιώτες κι όχι συνταξιούχους στρατηγούς. Χρειάζεται αξιοσύνη, οι άριστοι να κυβερνούν κι όχι οι αρεστοί, απαιτείται μια εκ βάθρων αλλαγή η οποία μόνο από τον χώρο της κεντροδεξιάς μπορεί να προέλθει. Η Αριστερά δοκιμάστηκε και απέτυχε και τώρα για να μη χάσει τα προνόμια μεταλλάσσεται. Ο Αλέξης από Τσε Γκεβάρα έγινε Θάτσερ, όμως, δεν κρύβει ούτε την ανικανότητά του, ούτε την ατολμία του για ρήξεις. Μόνο η ΝΔ μπορεί να το κάνει αυτό… αρκεί να τολμήσει να αλλάξει και να μην επιτραπεί στα τελειωμένα τζάκια να κάνουν ξανά το παιχνίδι τους.

Ο γνωστός επιστήμονας και «σοφός» Στίβεν Χόκινγκ είπε: «Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή» ενώ ένας Σκοτσέζος ψυχίατρος είχε τονίσει: «Ζούμε σε μια περίοδο της ιστορίας που η αλλαγή έχει πάρει τέτοια ταχύτητα, ώστε αρχίζουμε να βλέπουμε το παρόν όταν ήδη απομακρύνεται».

Αυτά τα έχουν καταλάβει στη ΝΔ; Αλλά κυρίως τα έχει καταλάβει ο ίδιος ο ελληνικός λαός; Ελπίζουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

Το αίτημα της ανανέωσης έρχεται να υπηρετήσει και το Antinews. Τηρώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του ήθους και της πίστης ότι μόνο ο εκσυγχρονισμός (όχι του Σημίτη, ο πραγματικός) της κοινωνίας και των κομμάτων μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία της πατρίδας. Πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα βάζουμε την αγάπη για την Ελλάδα η οποία με όλα τα κακά της και τα καλά της είναι το μέρος που γεννηθήκαμε, αγαπάμε να… μισούμε και θα πεθάνουμε.

Η μόνη μας κληρονομιά είναι οι αξίες που μας κληροδότησε ο φίλος, σύντροφος, δάσκαλος και Αρχηγός. Αυτές τις βασικές γραμμές δεν πρόκειται να τις παραβιάσουμε ποτέ. Θα αλλάξουμε αισθητικά, θα γίνουμε καλύτεροι, θα ομορφύνουμε, θα βάλουμε τη σφραγίδα μας στο νέο πολιτικό σύστημα που ανατέλλει έχοντας μια βαριά κληρονομιά.

Η πρόκληση της νέας αρχής που φαίνεται να ξεκινά για την Ελλάδα μας έκανε να αλλάξουμε και την αγαπημένη σας παρέα, το αγαπημένο σας μέσο έκφρασης της χαράς, της λύπης, της οργής, της αντίθεσης και της αντίδρασης.

Αλλάζουμε γιατί είναι η ώρα η δική μας γενιά να κάνει τις μικρές, καθημερινές της επαναστάσεις. Ανανεωνόμαστε γιατί στο… υπερηχητικό που μας οδηγεί στη νέα εποχή δεν μπορούμε να μένουμε πίσω.

Είμαστε οι ίδιοι αλλά πιο… φινετσάτοι. Καλή ανάγνωση.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 10/10/2015 20:05:22

  ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ NEW LOOK!

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 10/10/2015 20:25:33

  Θερμά Συγχαρητήρια κύριε Πάνο Ζήση και από καρδιάς Ευχές, για επιτυχίες πολλές
  και δημοσιογραφικές πρωτιές.

  Από ψηλά ο πατέρας, θα χαμογελάει υπερήφανος για τον πανάξιο διάδοχό του!

  Ευχαριστίες για τη δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράζω, με όλα τα λάθη και τις
  ατέλειές μου, τις απόψεις και τις σκέψεις μου, οι οποίες πάντα πηγάζουν από την ψυχή μου.

  Το antinews.gr είναι το πρώτο στην κατηγορία του!
  "Δεν μάς χωρούν τα στάδια", έλεγε ο αείμνηστος ιδρυτής Βασίλης Ζήσης.

  Καλή συνέχεια, με κάθε έκφραση εκτίμησης,
  Δήμητρα Μ.

 3. mezapos avatar
  mezapos 10/10/2015 20:36:07

  Μπράβο άψογο

 4. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 10/10/2015 20:42:13

  Καλή αρχή

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/10/2015 21:43:40

  Συγχαρητήρια για την εξέλιξη και καλυτέρευση του Antinews κ.Ζήση.
  Μια παραίνεση μόνο,γιατί δεν βάζετε και πρωτοσέλιδα εφημερίδων,για να μην ψάχνουμε αλλού. Δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό,αλλά πιστεύω ότι θα εξυπηρετούσε. Με εκτίμηση, καλή επιτυχία.

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/10/2015 22:24:12

  Μπράβο για την καλή δουλειά που κάνετε και την ανανέωση της σελίδας επίσης.

 7. Vassilis avatar
  Vassilis 10/10/2015 23:21:05

  Συγχαρητηρια....

 8. δημης avatar
  δημης 11/10/2015 00:27:12

  καλορίζικοι...

 9. Pikeman avatar
  Pikeman 11/10/2015 07:04:43

  Πολύ καλό!!! Καλορίζικο τονέο look!

 10. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 11/10/2015 08:19:23

  Καλή νέα αρχή.

 11. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 11/10/2015 08:52:16

  Καλή αρχή σε όλα τα επίπεδα !

 12. Δρόμος avatar
  Δρόμος 11/10/2015 10:25:26

  Eξαιρετικό!

 13. blackunder avatar
  blackunder 11/10/2015 22:41:04

  Καλορίζικοι!

 14. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 11/10/2015 22:57:30

  Καλη επιτυχια στηο νεο εγχειρημα,καλο αγωνα,ευχαριστουμε για την δυνατοτητα εκφρασης,και ελπιζουμε με τις οποιες δυναμεις διαθετει εκαστος εξ ημων και υμων να αλλαξουμε και να πετυχουμε πολλα και θαυμαστα.Ο δρομος ειναι δυσκολος ομως καπου τελειωνει το σκοταδι. Μην ξεχναμε το εξης¨΄ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 12/10/2015 15:44:59

  Καλή επιτυχία και σε αυτή την αναβάθμιση του Αντινιούζ.

 16. akenaton avatar
  akenaton 12/10/2015 21:47:28

  Πολύ κομψό το νέο λέη-αουτ. Εύχομαι πάντα επιτυχίες.
  Με πολλή συγκίνηση....

 17. akenaton avatar
  akenaton 12/10/2015 22:14:02

  Πολύ κομψό το νέο λέη-αουτ. Πάντα επιτυχίες!
  Με πολύ συγκίνηση.

  Ακενατόν

 18. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 13/10/2015 19:22:40

  Με (υ)γεια η νέα ανανέωση του antinews!
  Καλοτάξιδο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.