Κίνδυνος εθνικού διχασμού
16/09/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνδυνος εθνικού διχασμού

Η χώρα βρίσκεται μεταξύ της δημοκρατικής ομαλότητας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και από την άλλη του άκρατου λαϊκισμού και ενός πολιτικού εξτρεμισμού χωρίς προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων.

Δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς είναι καλός ή κακός πρωθυπουργός, θα κριθεί όπως όλοι από τον ελληνικό λαό και από την ιστορία. Ομοίως δεν ξέρουμε αν πράγματι η κυβέρνηση που είναι στα πράγματα εδώ και 2,5 χρόνια είναι καλή ή κακή. Κι αυτή θα κριθεί και στο κάτω – κάτω αφού η χώρα υπάρχει και δεν έχει γίνει Αργεντινή φαίνεται ότι και ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν κάνει κάτι καλό.

Αυτό που ξέρουμε, όμως, όλοι και που το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, είναι ότι η χώρα βρίσκεται πράγματι προ ενός εθνικού διχασμού. Το περιέγραψε ορθά ο Β. Βενιζέλος, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική οδηγούν τη χώρα σε διχασμό ενώ είναι η ώρα για συμφιλίωση και πανεθνική προσπάθεια. Ασχέτως αν και ο κ. Βενιζέλος έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα όσα συνέβησαν στη χώρα, αυτή τη φορά μίλησε σωστά.

Όμως, πιο ξεκάθαρα το περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο της «Καθημερινής» και των «International New York Times» με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση». Ο κ. Σαμαράς μίλησε με απλό τρόπο για μια χώρα που είναι βαθιά διχασμένη στη πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν. Δεν γνωρίζω πολλές κοινωνίες που θα μπορούσαν να αντέξουν τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα δίκαια παράπονα ο ελληνικός λαός δεν αγκάλιασε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα. Η Ελλάδα επέστρεψε αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων ετοιμάζουν την τελευταία τους επίθεση, κάνουν ότι μπορούν με ψεύτικες υποσχέσεις για γρήγορες λύσεις όμως όσο περισσότερο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική τόσο περισσότερο εκτίθενται. Τα όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού».

Τι είπε με λίγα λόγια; Ότι η χώρα βρίσκεται μεταξύ της δημοκρατικής ομαλότητας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και από την άλλη του άκρατου λαϊκισμού και ενός πολιτικού εξτρεμισμού χωρίς προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων. Εμείς θα λέγαμε ότι ανάλογος λαϊκισμός απειλεί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κι εκεί υπάρχουν… εξτρεμιστές και παρτάκηδες.

Επομένως, μια πατρίδα που έχει ανάγκη όλες τις δυνάμεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται, κινδυνεύει να δει ένα σκηνικό εμφυλίου πολέμου που τόσο κόπο κάναμε να ξεχάσουμε. Κι έρχεται ο κ. Τσίπρας και η παλιοπαρέα μιας σταλινικής αριστερής παρέας με ένα ιδεολογικό τουρλουμπούκι, να ξαναζωντανέψουν μνήμες.

Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι πρόκειται για υπερβολή. Τι εθνικός διχασμός και κουραφέξαλα, λέει ο Βενιζέλος. Τι εξτρεμισμός λέει ο Σαμαράς.

Κι όμως, επειδή η Ελλάδα έχει ροπή στην αυτοκαταστροφή, κι επειδή το πολιτικό προσωπικό και το σύστημα είναι αδύναμο, δεν είναι καθόλου υπερβολή.

Στη χώρα έχουν αρχίσει να σχηματίζονται δύο πόλοι οι οποίοι είναι θέμα χρόνου να συγκρουστούν μέχρι τελικής πτώσεως. Οι πόλοι αυτοί έχουν «μέλη» από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, όμως, σχηματίζουν ιδιότυπες συμμαχίες χωρίς καν να το γνωρίζουν. Για παράδειγμα μοιάζει πολύ ο λαϊκισμός του Καμμένου με αυτόν του Τσίπρα. Ή της Χρυσής Αυγής με βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόση ομοιότητα έχουν τα λεγόμενα κάποιων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που λαϊκίζουν καθημερινά στα τηλεπαράθυρα των Αυτιάδων αδιαφορώντας για το αν η χώρα τους αντέχει.

Αυτή η ιδιότυπη συμμαχία των «λύκων» έρχεται να επιβάλει ένα μοντέλο που νομίσαμε ότι αφήσαμε πίσω λόγω κρίσης. Το μοντέλο που υπόσχεται τα πάντα, που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό αδιάντροπα, που είναι ξεπουλημένο σε επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά που το παίζει ταυτόχρονα «καθαρό».

Από την άλλη υπάρχουν ακόμη κάποιες δυνάμεις που κάνουν προσπάθειες, λάθη, γκάφες και ανοησίες αλλά που τουλάχιστον προσπαθούν για μια σύγχρονη Ελλάδα. Για τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για μια πατρίδα που δεν θα είναι δέσμια των ξένων αλλά και των ντόπιων συμφερόντων. Ένα διαρκές αίτημα εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, απαλλαγμένης από το ρουσφέτι και την κομματοκρατία.

Δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς και η παρούσα κυβέρνηση μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το μοντέλο, όμως τουλάχιστον κάνουν την προσπάθεια.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει τη χώρα στον εθνικό διχασμό. Το πλήρωσε για δεκαετίες αυτό. Ας μην την ξαναπάθει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. danas avatar
  danas 16/09/2014 07:22:23

  H δεξιά παράταξη είναι αυτή που ξαναέφερε την δημοκρατία στην χώρα μας. Δεν επιτρέπεται να γράφετε οτι επειδή ο σύριζα διαφωνεί είναι πολιτικός εξτρεμιστής . Ε όχι κι έτσι, δεν ταιριάζει στην παράδοση της μεγάλης δεξιάς παράταξης .

  • τασος avatar
   τασος @ danas 16/09/2014 13:01:53

   έτσι πάει

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/09/2014 07:30:09

  Όλοι οι κραυγάζοντες εάν φθάσουν στην εξουσία θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αναλάβουν την ευθύνη να φύγουν από την ευρωζώνη ή όχι.Για να δούμε τι θα κάνουν.Μέχρι στιγμής ορκίζονται ότι θα τετραγωνίσουν τον κύκλο.

  • danas avatar
   danas @ ψυχραιμια 16/09/2014 08:05:14

   θα τα μαζέψουν τί θα κάνουν? τί έκανε ο σαμαράς? αφού δεν έχουμε λεφτά ρε παιδιά γίνεται να πουλάς ύφος όταν χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου?

   • Naruto avatar
    Naruto @ danas 16/09/2014 09:21:16

    Ναι αλλά ο Τσίπρας και υφος πουλάει και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στους απελπισμένους .Ακόμα και σαν κόλπο για ψήφους να το χρησιμοποιεί πάλι επικίνδυνο είναι γιατί οπως λέει και ο αρθρογράφος έχουμε σαν λαός μια τάση για αυτοκατασροφή .

 3. JIM BIM avatar
  JIM BIM 16/09/2014 08:08:57

  Τα τελευταία 5 χρόνια οι κυβερνήσεις ασκούν αντιλαϊκή πολιτική. Ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε τον ελληνικό λαό ότι εχει την δυνατότητα να κάνει ορθολογικότερη οικονομική πολιτική. Τώρα που σχεδόν τελείωσε η οικονομική ύφεση και αρχίζει η ανάκαμψη υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να την ελέγξουν .... Οι οποίες χρησιμοποιούν τον Τσίπρα και το κακό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζουν σε ένα νέο 1981, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται εκρηκτικό και ο λαός ειναι στα όρια του οικονομικά και ψυχολογικά. Η κοινωνία χρειάζεται έναν ηγέτη που θα την οδηγήσει σταθερά σε ασφαλές περιβάλλον, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΣ. Εάν επικρατήσουν οι αριστερές υστερικές φωνές, η Ελλαδα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες όχι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές, ίσως και εθνικές. Το καλό σε αυτό ειναι ότι η Αριστερά θα εξαφανιστεί μετά την καταστροφή και κανείς δεν θα θέλει να ταυτίζεται με αυτούς. Ελπίζω να έχουν καταστρέψει την Ελλαδα ....

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ JIM BIM 16/09/2014 18:50:53

   '' ...Το καλό σε αυτό ειναι ότι η Αριστερά θα εξαφανιστεί μετά την καταστροφή και κανείς δεν θα θέλει να ταυτίζεται με αυτούς. Ελπίζω να έχουν καταστρέψει την Ελλαδα ....'' Μ ά λι σταααααα! Τι ακριβώς έχετε πιεί είπαμε; Μπόμπα Jim Bim?

 4. ΑΡΗΣ ΜΕΣΟΥΝΤΑΣ avatar
  ΑΡΗΣ ΜΕΣΟΥΝΤΑΣ 16/09/2014 08:21:57

  Γιατι δεν ρωτατε τον Τραγκα , που επι δικτατοριας ηταν διαπιστευμενος της απογευματινης , ως αστυνομικος ρεπορτερ , και μπαινοβγαινε στα αστυνομικα δεδομενα της χουντας. Κατι ξερει αυτος απο υπονομους

 5. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 16/09/2014 08:54:50

  Εθνικός διχασμός προκύπτει όταν στα πλαίσια συγκεκριμένου έθνους έχεις μια κάστα χρυσοπληρωμένων πολιτικών, επιτρόπων, επαγγελματιών "ευρωπαϊστών", τραπεζιτών, "φίλων" κλπ που κάνουν "μεταρρυθμίσεις" εναντίον της ζωής, της εργασίας, της αξιοπρέπειας και της περιουσίας των πολλών προκειμένου να μαζεύουν λεφτά για να ζουν πολυτελώς οι "εκλεκτοί". Ο μόνος εθνικός διχασμός που έχει υπάρξει και που μπορεί να υπάρξει οπουδήποτε, προκύπτει εξαιτίας της προκλητικής οικονομικής ανισότητας. Τον καμουφλάρουν βέβαια οι εκ δεξιών και εξ αριστερών πονηροί με διάφορες ιδεολογικές μάσκες.

 6. GregA avatar
  GregA 16/09/2014 09:51:43

  Σίγουρα η Ευρώπη θα αλλάξει το τρόπο αντιμετώπισης των χρεωμένων κρατών. Σίγουρα η πολιτική Μέρκελ θα αντικατασταθεί με πολύ ηπιότερη δημοσιονομική πολιτική στην Ε.Ε. Σίγουρα για να συνεχίσει η Ε.Ε. θα υπάρξει πιό ανθρώπινος και πιό ρεαλιστικός σχεδιασμός από την εξουθένωση των κοινωνιών. Τότε και μόνον τότε θα γίνει ουσιαστική συζήτηση για το Ελληνικό χρέος. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν στο σχεδιασμό της πολιτικής της χώρας ήταν προς όφελός μας η ταύτιση με τη τευτονική θεώρηση των πραγμάτων ή θα ήταν προτιμότερη η αντιπαράθεση. Σήμερα είμαστε εναρμονισμένοι με τα "θέλω" της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. Τι θα γινόταν εάν είχαμε επιμείνει σε λεονταρισμούς; Ποτέ δεν θα το μάθουμε. Ο πολιτικός χρόνος είναι σχετικός και διαφέρει από τον πραγματικό. Άρα η δικαίωση των πολιτικών θα καθυστερήσει αρκετά, τόσο ώστε δεν θα είναι δυνατή η σύγκριση των εφαρμοσμένων πολιτικών. Σημασία έχει η ετοιμότητα της παράταξης να παίξει το ρόλο που της έχει τάξει η ιστορία όταν επανακληθεί να διαχειρισθεί τις τύχες της.

 7. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 16/09/2014 10:34:18

  Κυβέρνηση Σύριζα σημαίνει: Στην αρχή λαϊκίστικη πολιτική με παροχές ώσπου να καταλάβουν ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά αλλά μόνο στο γκρεμό. Στη συνέχεια αναδίπλωση και προσπάθεια συμμαζέματος, αλλά θα είναι ήδη πολύ αργά. Επιδείνωση των σχέσεων μας με την Ευρώπη, ίσως εκδίωξή μας από την Ευρωζώνη. Δέσμευση των αποταμιεύσεων των καταθετών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλες οι θυσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια πάνε στράφι. Η χώρα σε απόλυτη ένδεια. Θα καταναλώνουμε μόνον ότι παράγεται στην Ελλάδα, χωδρίς δυνατότητα εισαγωγής μηχανημάτων, ανταλλακτικών, καυσίμων κλπ, αφού θα πρέπει να πληρώνονται σε Ευρώ ή Δολλάρια τα οποία δεν θα έχουμε. Τώρα αν αυτό θα μας οδηγήσει και σε διχασμό ή και σε εμφύλιο, ίδωμεν...

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ ΒΟΡΕΙΟΣ 16/09/2014 18:45:15

   Αν απαιτηθεί να καταναλώνουμε μόνον ότι παράγεται στην Ελλάδα, λες να ξαναδούμε πχ εκείνα τα ψυγεία "ΕΣΚΙΜΟ" στα σπίτια μας? Λες να αποκτήσουμε πάλι διατροφική αυτάρκεια? Χμμμ, δε θα 'ναι κακό για τους πολλούς εξαιρουμένων ίσως των διεθνιστών (άρα αριστερών?) εισαγωγέων. Ίσως αυτοί προκαλέσουν κανέναν εμφύλιο προκειμένου να συνεχίσουν να κονομάν μοσχοπουλώντας την κινέζικη σαβούρα τους.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Ιδιώτης 16/09/2014 21:04:34

    Πάντως ἡ παραγωγή τῶν ἐγχώριων αὐτοκινήτων μας PONY ἔγινε πραγματικότης!! Ξεφορτωθεῖτε τά γερμανικά λοιπόν καί ἀγορᾶστε αὐτοκίνητα MADE IN GREECE!

    • Ιδιώτης avatar
     Ιδιώτης @ Fotini 16/09/2014 23:57:27

     Δε θα 'ταν άσχημα. Αλλά αν δεν οδηγείς "μπέμπα" με 152 δόσεις , θεωρείσαι παρακατιανός από τους "εθνικά υπερήφανους"...

 8. blue nile avatar
  blue nile 16/09/2014 10:50:32

  Από αυτούς που θα ψηφίσουν Τσίπρα μόνο ελάχιστοι τον θεωρούν ικανό να βγάλει την χώρα από την Κρίση ή επιδοκιμάζουν το αριστεροφανές τουρλουμπούκι του. Όσο όμως δεν αλλάζει η κατάσταση στην πραγματική οικονομία τόσο η απελπισία και η απόγνωση θα γεννούν οργή και τιμωρητική επιθυμία. Η Βαιμάρη είναι πιο κοντά από ποτέ... Γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Οι λανθασμένες επιλογές των Ευρωπαίων ηγετών είναι ικανές για πολλά δεινά τόσο εδώ όσο και αλλού. Όποιος επισκέφτηκε την Ιταλία πρόσφατα θα δει ότι θυμίζει καζάνι που βράζει. Το μόνο που μας σώζει είναι η πρόκριση μιας πανευρωπαικής λύσης αντιμετώπισης της Κρίσης. Ως τότε ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διαπραγματευτεί το χρέος. Οι πολίτες μάλλον θα κάνουν υπομονή ακόμα και ομαλότητα θα υπάρξει. Για λίγο όμως.

 9. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 16/09/2014 11:34:19

  Ψυχραιμία. Εκεί πολύ πολύ...ψηλά, οι τραγικά αποκλεισμένοι στην αυταπάτη τους ασκούντες την εξουσία, αδυνατούν (ή αρνούνται ;) ν΄ αντιληφθούν τις βάρβαρα εξουθενωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν εξαναγκάσει τον Ελληνικό να αγωνίζεται προς επιβίωση κι έτσι επιμένουν, να ερμηνεύουν λανθασμένα κατά το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, ακόμη και τα συναισθήματά μας!! Εκτός του οτι προσπαθούν βιαίως να μας επιβάλλουν την τεχνητή αισιοδοξία που μόνο η προσωπική τους χλιδή δικαιολογεί, θέλουν και να μας εκφοβίσουν εκ του ασφαλούς.... Δεν εννοούν οτι θα τους γυρίσει μπούμεραγκ; Μα τι επιμονή κι αυτή σε ...σκουριασμένα και άσφαιρα όπλα; ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ κι όσο κι αν προσπαθούν, τη μπάλα εμείς, θα την κρατήσουμε στο γήπεδο. Δεν πάει στην εξέδρα.... Έχουμε οργή, απογοήτευση και άκρως τιμωρητική διάθεση, που κατευθύνονται όμως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ! Προς τους ενεχόμενους και εμπλεκόμενους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προς τους ευδαίμονες εγωπαθείς και το συρφετό των αναίσθητων δοξολόγων αυλικών τους. Οι αριστεροί, οι δεξιοί και οι αριστεροκεντροδέξιοι πολίτες αυτής της χώρας (οι μη καθήμενοι στα πλουσιοπάροχα τραπέζια των ''ολακαλά'' ιδιοτελών τρομολάγνων καταστροφολόγων), δεν έχουμε τίποτε, μα τίποτε να μοιράσουμε μεταξύ μας. Ας μην μιλούν λοιπόν για ...διχασμούς. Ξέρουμε πια καλά οτι το μόνο που φοβούνται, είναι μήπως κάποια στιγμή ΕΝΩΘΟΥΜΕ, μήπως ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ και τότε εισπράξουνε αυτό ακριβώς, που τόσα χρόνια τους χρωστάμε..... :-) Ξέρουν αυτοί.

  • Seagull avatar
   Seagull @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 16/09/2014 12:48:02

   Αν ποτέ ξυπνήσουμε, αν ποτέ ενωθούμε και αν ποτέ ομονοήσουμε έλα να μου το πεις κι εμένα... να συμμετάσχω στην μεγάλη επανάσταση του έθνους. Κράτα μικρό καλάθι καλού - κακού γιατί οι ενδείξεις είναι αποκαρδιοτικές.

   • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
    ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Seagull 16/09/2014 14:11:47

    Οφείλουμε να στοχεύουμε ψηλά, ώστε να επιτύχουμε το μείζον. Με την ηττοπάθεια, τον ατομικισμό και τη μηδενιστική θεώρηση δεν πρόκειται να φτάσουμε ποτέ, πουθενά.

    • Naruto avatar
     Naruto @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 16/09/2014 14:29:43

     ΣΩΣΤΟΣ

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 16/09/2014 15:55:43

   Αγαπητέ/η ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ, συμφωνώ για την
   Ψυχραιμία. .... Οι αριστεροί, οι δεξιοί και οι αριστεροκεντροδέξιοι πολίτες αυτής της χώρας... δεν έχουμε τίποτε, μα τίποτε να μοιράσουμε μεταξύ μας. ... Και τίποτα να χάσουμε πλέον. Έχω την γνώμη ότι... Ούτε η ΝΔ είναι τόσο χαμηλά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ψηλά, παρά τον θόρυβο που κάνει. Απλά όταν σκάσει η φούσκαι θα κάνει περισσότερο. Αυτούς μην τους κλαις. Εμείς οι περισσότεροι να σταθούμε όρθιοι και όταν ισσοροπήσουμεί να ξανατραβήξουμε μπροστά. οι γονείς μας και οι παπούδες μας πέρασαν χειρότερα αλλά προχώρησαν (μη με παρεξηγείς, δεν κάνω κήρυγμα, απλά προβληματίζομαι) )

   • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
    ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Σωκράτης 16/09/2014 16:11:18

    Απλά χρειάζεται να μην ...''κολλάμε'' και να μην ''ανήκουμε''. Να μην παρασυρόμαστε από την τακτική ''Διαίρει και Βασίλευε'', που εξυπηρετεί μόνον αυτούς που επιχειρούν να μας διχάσουν για να μας ελέγχουν. Τώρα που οι περισσότεροι έχουμε χάσει πια πάρα πολλά και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, καιρός να τους γυρίσουμε την πλάτη και να μη διστάσουμε στιγμή να τους αλλάζουμε άμα τη αποδείξει της φαυλότητας και της ανικανότητάς τους. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΕΙΣ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ . Δεν τις αξίζουν. Συνεχής εναλλαγή των ....μνηστήρων στην εξουσία, ώσπου να υποχρεωθούν να μας σεβαστούν και να μας υπολογίζουν. (Η άλυτη εξίσωση)

 10. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 16/09/2014 12:14:09

  Ο πολύς ο κόσμος δεν θα πιάσει τον σφυγμό και δυστυχώς δεν πρόκειται να αντιληφθεί οτι στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια τυπική αντιπαράθεση μεταξή Δεξιάς και αριστεράς, ούτε καν μια μάχη μεταξύ ευρωπαϊκής προόδου και εσωστρεφούς οπισθοδρόμησης: θα αναμετράται η σταθερότητα με το απόλυτο χάος. Ο ερχομός του χάους, πίσω από τα χαμόγελα του Τσίπρα και τον χαρακτηριστικό, ανάλαφρο παλιμπαιδισμό που διακρίνει την κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, περνάει σχεδόν απαρατήρητος και πολύ νομίζουν οτι ψηφίζοντας ροζ-αριστερά θα φέρουν ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό κι όχι καταστροφή σε όλα τα επίπεδα. Το δίλημμα πρέπει να περιγραφεί ευκρινώς και ευτυχώς κάποιοι στο Μάξιμο αρχίζουν να καταλαβαίνουν πού ακριβώς θα πρέπει να επικεντρωθεί η επικοινωνιακή τακτική. Εξάλλου η τακτική αυτή οδήγησε έως τώρα σε δυο συνεχόμενες νίκες -πλην ευρωεκλογών όπου η ψήφος ήταν χαλαρή. Οι παράμετροι που οδήγησαν τότε σε αυτή την επιλογή προεκλογικής αντιπαράθεσης όχι απλώς δεν εκλείπουν, αλλά έχουν ενισχυθεί σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ψήφος στον Τσίπρα είναι εθνική αυτοχειρία και αυτό πρέπει να επικοινωνηθεί στον κόσμο για ακόμα μια φορά δυνατά, με κάθε τρόπο.

 11. SSD avatar
  SSD 16/09/2014 13:04:50

  Υπάρχει κανείς στην Κυβέρνηση που να αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Μπλα-Μπλα που λένε όλοι μηδενός εξαιρουμένου αλλά όλοι περιμένουν αποφάσεις και μέτρα όχι για την προστασία του πολιτικού συστήματος αλλά για τους πολίτες και την χώρα.

 12. kosvag avatar
  kosvag 16/09/2014 15:27:31

  Πρωθυπουργός: < Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση ….τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα>. Άρα κατά τον πρωθυπουργό γίναν τόσο!!!! ριζικές μεταρρυθμίσεις. Γιατί < Η χώρα βρίσκεται μεταξύ της δημοκρατικής ομαλότητας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων… > ? Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε στην Ελλάδα. Επίσης κανένα πλάνο-όραμα για την χώρα δεν βλέπει ο λαός ούτε από τον Τσίπρα, δεν δεν υπάρχει λόγος για διχασμό. Ίσως η Ελλάδα 1) να γλίτωσε μέχρι σήμερα την χρεοκοπία (όμως ελεγχόμενη θα ήταν/είναι ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις), 2) ίσως να γλίτωσε από διαμελισμό ή κάτι τέτοιο (αν και χώρα της ΕΕ) ποιος ψηφοφόρος μπορεί να ξέρει όμως??? 3) δείχνει να περπατάει η ΑΟΖ (αυτό μάλιστα, από μόνο του θα κάνει τον Σαμαρά ημίθεο) αλλά: στα υπόλοιπα χάλια-χάλια και διαγωνισμοί με ένα διαγωνιζόμενο, δλδ μια απ’ τα ίδια, τι να διχάσει τον λαό?

  • ΚΒΣ avatar
   ΚΒΣ @ kosvag 16/09/2014 17:47:51

   Στις συνθήκες που παρέλαβε τη χώρα, το να την γλιτώνει κανείς από χρεοκοπία, διαμελισμό και να περπατάει και την ΑΟΖ δεν είναι καθόλου λίγο για να τα σταχυολογούμε επιγραμματικά προσπερνώντας τα σαν κάτι σύνηθες και αυτονόητο. Ευτυχώς ο κόσμος έδειξε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές πως και κρίση έχει, και διακυβεύματα ξέρει να αναγνωρίζει.

   • kosvag avatar
    kosvag @ ΚΒΣ 17/09/2014 13:00:36

    Αγαπητέ ΚΒΣ, όντως στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος ψήφισε από ένστικτο γιατί νιώθει οτι υπάρχουν διακυβεύματα και πολυπλοκότητα στη γεωστρατηγική θέση που βρίσκεται η Ελλάδα (ούτε η φοβέρα είχε θετικό ταμείο νομίζω). Χοντρικά συμφωνούμε για το χτες, αλλά δεν τσουλάει σήμερα ούτε φαίνεται (πλην ΑΟΖ) να τσουλήσει και αύριο - και αν συνεχίσει έτσι μικρή σημασία θα έχει το χτες.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2014 16:34:22

  Όποιος έχει διαστροφές και κότσια, και θέλει τρελίτσες άς τολμήσει: Υπάρχουν πολίτες και εδώ, στην Ελλάδα, τον περιμένουμε. Αυτή τη φορά ίσως θα έχουμε και πλάτες. Η Ελλάδα δεν είναι πια "single" όπως το 1967 (για να ρίχνουν οι Παπα-ντόγκ ζάχαρη στα ρεζερβουαρ των ΡΕΟ), ούτε "Πουέρτο Ρίκο" για να παίζει ποκα ο μπαρμπα Χένρυ. όπως το 1974.
  Γλυτώσαμε απο τις τίγρεις. Ξεφύγαμε απο τους καρχαρίες. Θα μας φάνε τώρα οι κοριοί; (παραφράζοντας τον Βλαδίμηρο Μαγιακόφσκι)

  • Μητσόβας avatar
   Μητσόβας @ Uncle Stgm 16/09/2014 17:00:11

   Πράγματι θείο. Θα φτάσουν ως εκεί ? Είναι στ' αλήθεια τελικά ο νέος Μέγας Αλέξανδρος ο Τσίπρας που να τον φοβούνται τόσο όλοι οι λεφτάδες? Λες στον τάφο μαζί με τον Ηφαιστίωνα να βρούνε και κανέναν προπάπο του Τσίπρα? Αλλά αυτός είναι Ηπειρώτης, δισύλλαβος, Τσι-πρας, δεν είναι Μακεδών...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Μητσόβας 16/09/2014 18:08:34

    Υβρίδιο συνάντησης εξαιρετικών ποικιλιών, μακεδονο-ηπειρωτικών ήταν ο Αλέκος: Ξέχασες τη μάνα του, την Ολυμπιάδα. Βέρα Ηπειρώτισσα και με γαλάζιο αίμα, αναντάν παπαντάν.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Uncle Stgm 16/09/2014 19:16:21

   Για τις πλάτες ποιούς έχεις υπ'οψιν ?

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Naruto 16/09/2014 20:44:16

    Britisch navy, flotte française, έ θα δουν απο μακρυά το τουρλουμπούκι δεν θα πλακώσουν και οι του русский флот (Ρούσκι φλοτ διαβάζεται, δια τους μη κατέχοντες την γλώσσα των Ρώς). Ο "6ος" φυσικά θα είναι εκεί... Τι να σου κάνουν μετά οι "Λαγκαρδιανοί"; Με πληρωμένους δολοφονους δεν γίνεται πόλεμος... Το πολύ πολύ να κάνουν κανένα "φονικό στην άμμο", όπως λέει η παλιά καντάδα. Φυσικά η κυρα Κριστίν έχει μαζέψει στη σωματοφυλακή της όλο το απογονικό σόι του Ντ' Αρτανιάν, γιαπωνέζους νίντζα και σαμουράι, πιστόλια απο το ουέστ.. Τους τζεντάι τους άφησε για τον επόμενο πρωθυπουργό μας... Πάμε σαν άλλοτε, όπως σε κάτι μεσσηνιακές ακτές παλιά... Είμαστε ως χώρα, μια κατάσταση τουρλουμπούκι

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Naruto 16/09/2014 20:52:31

    Θα το πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους οι λίσταρχοι "Λαγκαρδιανοί": Πάνω απο 5 % παρακράτηση "επανεισαγωγής" δεν συμβιβάζονται... Άχ έρμε κυρ Δραγασάκη, ξέρεις απο ποντικαράδες, αλλά αυτοί, οι τύπου "πανταλάκι" έχουν μέγεθος ιπποπόταμου. Και σύ, μπαρμπα Μηλιέ που πας με το ρεβόλβερ να κυνηγήσεις Στεγόσαυρους ποικιλίας Atheniensis Falsianicus-Langard; "Μάζευε κι ας είναι ρώγες" έλεγε η γιαγιά μου

 14. toxo avatar
  toxo 16/09/2014 17:22:23

  Το λεγόμενο σαμποταζ στον Έβρο έγινε το 1965,λίγο πριν τα Ιουλιανά,και δεν ήταν ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των ΡΕΟ,(πολλοί ακόμη λένε ΤΑΝΚΣ),αλλά επέμβαση στο σύστημα φρένων.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ toxo 16/09/2014 18:10:07

   Ευχαριστώ, ζητώ συγγνώμη για την ελαφρά ανακρίβεια. Στον Έβρο....Εθνική υπευθυνότητα!

 15. foths avatar
  foths 16/09/2014 19:29:29

  ''Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει τη χώρα στον εθνικό διχασμό'' όσο πληρώνουν τα κορόιδα τους βολεμένους του δημοσίου και τις άγαμες θυγατέρες αυτών, κομμάτι δύσκολο να αποφευχθεί, έχετε αναρωτηθεί ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της χ.α. και γιατί επιμένουν να την ψηφίζουν ?

 16. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 16/09/2014 19:57:05

  Τα λεφτά που μαζεύονται από τη δικιά μας στέγνα (στέγνα σαν τον αφυδατωμένο μέσα στο λιοπύρι) δεν θα είναι ο έξυπνος ο Αλεξάκος να 'ρθει να τα μοιράσει και να γίνει μάγκας. Αφήστε, τα μοιράζουμε κι εμείς άμα είναι. Έξυπνοι Συριζαίοι!.. "Εκλογές εδώ και τώρα". Γιατί? Για να ξαναρχίσουμε πάλι μέχρι να μάθουν κι αυτοί? Δεν έχει. Θα περιμένετε τη σειρά σας (αν έρθει). Θα κάτσει ο ΑΣ μέχρι τον Ιούνιο του 2016, να κάνει αυτά που είναι να κάνει. Ήδη γίνονται κάποια, όχι απαραίτητα οικονομικά. Τώρα πια δεν έχει καμιά δικαιολογία. Λεφτά κάποια περίσσεψαν, έχει 2 χρόνια καιρό. Θα τα μοιράσει? Θα μειώσει την ανεργία με επενδύσεις? Θα τα κάνει υποδομές? Θα τα δώσει στην Εθνική Παιδεία? Αλλού? Ας κάνει αυτό που καταλαβαίνει, όλοι ξέρουμε ποιο είναι το σωστό. Ας το κάνει και ας έρθει να ξαναζητήσει την ψήφο μας, αν νομίζει ότι την αξίζει. Κι όσο για τον εθνικό διχασμό που προβληματίζει τον αρθρογράφο, δεν πιστεύω να είναι η κατάσταση όσο υπερβολικά παρουσιάζεται. Όσο μπορώ να ξέρω από την καθημερινότητα μου, ο κόσμος κατάλαβε ότι "ο τζάμπας πέθανε" και αρχίζει να "αποτοξινώνεται". Ναι, δεν έχει (έχουμε) λεφτά, αλλά καταλαβαίνει πια. Αυτό, βέβαια, είναι και καλό -προφανώς- αλλά θα γίνει πολύ πιο απαιτητικός προς τους κυβερνώντες του και δεν θα αποδέχεται λάθη είτε από αμέλεια, είτε επί σκοπώ. Θα ζητάει απολογισμό και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα, "τα λεφτά μας να πιάνουν τόπο". Σ' όποιον (από τους κυβερνώντες) έχει μείνει το παλαιοκομματικό "έλα μωρέ τώρα... καλά, εντάξει... τι ψάχνεις..." και τέτοια, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ!

  • Θόδωρος 17.06.201? avatar
   Θόδωρος 17.06.201? @ Θόδωρος 17.06.201? 16/09/2014 20:03:51

   "...Αυτό, βέβαια, είναι και καλό -προφανώς-..." το ότι αποτοξινώνεται εννοείται..

 17. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2014 21:24:16

  Φόροι και πρόστιμα ύψους 142,5 εκ. ευρώ βεβαιώθηκαν έως τις 15 Σεπτεμβρίου από εμβάσματα και «λίστες» φοροφυγάδων, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτήρη, ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ότι ενώ έως την 21η Μαρτίου του τρέχοντος έτους (οπότε ο ίδιος απάντησε στη Βουλή σε αντίστοιχη ερώτηση της βουλευτού) είχαν επιλεγεί προς έλεγχο 1.071 σήμερα είναι 1.343 και έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις ενώ είχαν ελεγχθεί 146 υποθέσεις. «Το συμπέρασμα από την σύγκριση των στοιχείων αυτών είναι ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ελεγχόμενων υποθέσεων και των φόρων που βεβαιώνονται κάτι που οφείλεται στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο που υποδηλώνει την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο και αφετέρου στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για πρώτη φορά γίνεται συγκέντρωση και επεξεργασία σε τέτοια έκταση που έχουν ελεγκτικό ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης προς την κυρία Ξυροτήρη η οποία καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όπως είπε η βουλευτής -με αιχμή τις πρόσφατες δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα- το γεγονός ότι δεν έχουν παραχθεί έως σήμερα τα αναμενόμενα αποτελέσματα δείχνει ότι «η αναποτελεσματικότητα καλά κρατεί» και ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Έκανε δε μνεία σε φημολογία σύμφωνα με την οποία το ΣΔΟΕ δεν δίνει τα τελικά αποτελέσματα ελέγχων αν δεν υπάρξει άνωθεν έγκριση για να πει ότι αυτό δημιουργεί σκέψεις ότι «μεγάλα συμφέροντα του εξωτερικού και εσωτερικού σας πιέζουν να μην προχωρήσετε σε ελέγχους». Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως η λίστα Λαγκάρντ είναι υπό δικαστική διερεύνηση, οι δικαστικές αρχές έχουν τον ρόλο της διερεύνησης «και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τέτοιας έκτασης έρευνα και σε τέτοιο βάθος χρόνου δεν έχει ξαναγίνει, εξειδικεύοντας πως δημιουργήθηκε ειδική τεχνογνωσία για την εξεύρεση και την ανάλυση των στοιχείων, έγινε ταυτοποίηση ονομάτων με φορολογούμενους, συγκέντρωση των στοιχείων των λογαριασμών από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα και άλλων περιουσιακών στοιχείων, έγινε μεγάλη επεξεργασία όλων αυτών και μετά με βάση τα συμπεράσματα έχουν δοθεί πλέον πάρα πολλές υποθέσεις από τους εισαγγελείς σε ελεγκτές τόσο του ΣΔΟΕ όσο και σε ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που λειτουργούν ως προανακριτικά όργανα. «Επιταχύνεται πλέον λόγω της τεχνογνωσίας που δημιουργήθηκε και της μεγάλης και σε βάθος επεξεργασίας των στοιχείων ο αριθμός ολοκλήρωσης των υποθέσεων» επισήμανε επίσης. Καταλαβαίνουμε; "Επιλέγουν" 1300 Λομπαρδιανές υποθέσεις και ελέγχουν τις 300 μέσα σε τόσους μήνες. Και τα δικαστήρια "διερευνούν" σπεύδοντας βραδέως (και πληρώνονται χωρίς περικοπές)... Καβάλα στον σάλιαγκα τον κόσμο γύρισα. Μας περνούν για Οττεντότους και αμπορίτζιναλς το 1800 που δεν έχουν δεί ποτέ χαρτονόμισμα... Άγριο δούλεμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.