Κάψτε τα όλα
21/03/2015 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάψτε τα όλα

Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τους πειράζει η ευταξία και η καθαριότητα. Θέλουν πανεπιστήμια διαλυμένα, πολιτιστικά μνημεία και κτίρια κατεστραμμένα και βρώμικα, αυτοκίνητα καμμένα στο κέντρο, κλειστά καταστήματα και πολίτες να μην τολμούν να κάνουν τη βόλτα τους ή να πάνε στη δουλειά τους μη τυχόν και κάποιος «μπάχαλος» τους ανοίξει το κεφάλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της καταστροφής στη Νομική, των διαλυμένων αγαλμάτων και της βεβήλωσης της εκκλησίας, έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Αφού αρχικά πήγαν κάποιες καθαρίστριες αορίστου χρόνου και ζήτησαν τη μονιμοποίησή τους (για την οποία συμφώνησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φυσικά), η συζήτηση περιστράφηκε στα επεισόδια και στο μπάχαλο στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε λοιπόν πήραν το λόγο δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοικτής Πόλης, της παράταξης δηλαδή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει μια Αθήνα… ανοικτή, ελεύθερη κι ωραία. Είπαν λοιπόν ότι δεν… δεν αντιλαμβάνονται την εμμονή του δήμου της Αθήνας, δηλαδή του Καμίνη, στην ευταξία και την καθαριότητα. Κι ότι εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το συνεχές ενδιαφέρον για να καθαρίσουν τα κτίρια από τα γκράφιτι.

Μάλιστα κάποιος Συριζαίος, που δεν ξέρουμε αν φορούσε κουκούλα ή όχι είπε στον Καμίνη μέσες άκρες «ε, δεν έγινε και τίποτε. Ένα αυτοκίνητο κάηκε, θα το αποζημιώσει η ασφαλιστική».

Σκεφτείτε ότι αφού εξερράγη μέχρι και ο δήμαρχος γιατί κατάσταση μιλάμε ότι επικρατεί μέσα στο δήμο από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων ενός κόμματος που αυτή τη στιγμή κυβερνά τον τόπο.

Είναι προφανές ότι τους πειράζει η ευταξία και η καθαριότητα. Θέλουν πανεπιστήμια διαλυμένα, πολιτιστικά μνημεία και κτίρια κατεστραμμένα και βρώμικα, αυτοκίνητα καμμένα στο κέντρο, κλειστά καταστήματα και πολίτες να μην τολμούν να κάνουν τη βόλτα τους ή να πάνε στη δουλειά τους μη τυχόν και κάποιος «μπάχαλος» τους ανοίξει το κεφάλι.

Δεν τους ενοχλεί που ο εθνικός ποιητής Παλαμάς έχει πάνω του μαύρη μπογιά και το σήμα της αναρχίας. Και τι είναι ένα καμμένο αυτοκίνητο ή μια βεβηλωμένη εκκλησία; Θα τα πληρώσει η ασφαλιστική ή το παγκάρι της Εκκλησίας που έχει και πολλά.

«Και τι έγινε μωρέ». Είναι η φράση που θα μπορούσε να γίνει το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δραστηριότητές του.

Τι έγινε που οδηγούμαστε στη δραχμή; Θα παίρνουμε ρεύμα και τρόφιμα με το δελτίο που λέει και ο Λαπαβίτσας.

Τι έγινε που καταντήσαμε περίγελος της Ευρώπης; Δε φταίμε εμείς φταίνε οι κουτόφραγκοι.

Τι έγινε που έχουμε το Βαρουφάκη υπουργό; Και τα τσίρκα έχουν πάντα έναν κλόουν.

Τι έγινε που καίγεται η Αθήνα; Τα παιδιά να είναι καλά και να μην ανοίξει κανένα κεφάλι.

Τι έγινε που τα πανεπιστήμια συνεχίζουν να είναι κέντρα ανομίας και ορμητήρια των μπαχαλάκηδων; Το πανεπιστημιακό άσυλο να είναι καλά κι όλα τα άλλα…

Αυτή είναι λοιπόν η ζωή μας. Η τάξη, η ασφάλεια, η βόλτα με τα παιδιά στο δρόμο, η καθαριότητα, η έλλειψη βρωμογκράφιτι στους τοίχους είναι… ποινικό αδίκημα. Η βρωμιά, η μπαχαλοποίηση, η λεηλασία, η κλοπή, οι καμμένες περιουσίες, τρόπος ζωής.

Δεν ξέρουμε αν θυμόμαστε καλά, όμως, δεν ψηφίσαμε κάτι τέτοιο στις 25 Γενάρη. Εκτός κι αν ο νεοελληνικός πολιτισμός βρήκε αυτό που του αξίζει…

Τους αφιερώνουμε το ποίημα του δύσμοιρου Κωστή Παλαμά «Γύριζε»

«Γύριζε, μὴ σταθῇς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,

ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδῶ, τὸ προσκυνᾷ ἡ πλεμπάγια,

ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθῇ μιὰ σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ.

Ἀλάργα. Μόρα τῆς ψυχῆς τῆς χώρας τὰ μουράγια.

Ἀπὸ θαμποὺς ντερβίσηδες καὶ στέρφους μανταρίνους

κι ἀπὸ τοὺς χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.

Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! Χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!

Σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.

Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,

ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,

κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,

τῶν Εὐρωπαίων περιγελᾷ καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.

Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,

καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.

λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι

κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 21/03/2015 12:34:03

  Τελείωσε η Ελλάς, οπότε δεν χρειάζονται πια εθνικοί ποιητές. Το κέντρο του Αθήναμπαντ θα ακολουθήσει την πορεία της ειρηνικής μας συνύπαρξης με το Ισλάμ: Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Λευκωσία, Κυρήνεια, Αμμόχωστος... Αθήνα, Πάτρα. Ο Έλληνας ψήφισε να πουλήσει την πατρίδα του για το επίδομα άγαμης θυγατέρας. Θα τα χάσει και τα δύο, γιατί τέτοιοι λαοί δεν αξίζουν πατρίδα. Δεν θέλω παράπονα, μόνο όσοι δεν ψήφισαν ΣΑΝΕΛ δικαιούνται να παραπονιούνται.

 2. airman avatar
  airman 21/03/2015 19:49:48

  "... και πολίτες να μην τολμούν να κάνουν τη βόλτα τους ή να πάνε στη δουλειά τους μη τυχόν και κάποιος «μπάχαλος» τους ανοίξει το κεφάλι." Μέχρι να βρεθεί ο πρώτος που θα αναγκασθεί να πάρει το νόμο στα χέρια του, ο οποίος βέβαια σαφώς και θα είναι "φασίστας", "ρατσιστής" ή τουλάχιστον "εθνικιστής". Τότε οι ορδές των βανδάλων, προερχόμενων και από τα δύο άκρα, είναι που θα ξεχυθούν στους δρόμους των πόλεων για να επικρατήσει χάος. Εάν δεν καταφέρουν να επιφέρουν χάος με την οικονομική ασφυξία (όπως περιέγραψε την κατάσταση με τις τράπεζες ο minister V σε παλαιότερο άρθρο του περί επιστροφής στη δραχμή) θα το προσπαθήσουν με τον άλλο τρόπο. Ξέρουν κάποιοι πως να ανάψουν το φυτίλι. Και τότε είναι που το Κούγκι θα ωχριά μπροστά στις εξελίξεις. Μακάρι να μην είναι τόσο επικίνδυνοι!

 3. Naruto avatar
  Naruto 21/03/2015 23:03:31

  Πρίν λίγα χρόνια σε μια συζήτηση ενας Ιταλός τεχνικός μου είπε : Εσείς οι Έλληνες είστε έξυπνοι και δημιουργικοί αλλά έχετε ενα πολύ κακό ελάττωμα δεν σέβεστε τίποτα και κανέναν . Προφανώς ο άνθρωπος είχε καταλάβει πολλά για την ιδιοσυγκρασία μας .

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2015 00:12:22

  Διαφωνώ στο ότι δεν ψήφισε αυτό ο ελληνικός λαός.Αυτο ακριβώς ψήφισε και τους ήξερε καλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.