Ιφιγένεια ο Βαρουφάκης για να γλιτώσει ο Τσίπρας;
26/07/2015 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιφιγένεια ο Βαρουφάκης για να γλιτώσει ο Τσίπρας;

Τι έχει στα χέρια του ο Βαρουφάκης και τον φοβούνται;

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα στοιχεία γύρω από το σχέδιο του Βαρουφάκη να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή. Ουδείς αμφισβητεί ότι αυτός ο απίθανος κλόουν – οικονομολόγος είχε κρυφή ατζέντα ενώ διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους. Κρυφή από τον κόσμο αλλά όχι από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Όποιος προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο είναι ψεύτης.

Ο κ. Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά τι σχεδίαζε το «asset» όπως είχε χαρακτηρίσει τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό. Τώρα λοιπόν αίφνης διαρρέονται στον τύπο μέρη του σχεδίου που είχε όπως υποκλοπές ΑΦΜ, χάκερ από συνεργάτες του, παράλληλα νομίσματα κ.λπ. Είναι προφανές ότι πρόκειται για διαρροές που έρχονται… καρφί από το Μαξίμου. Αποφάσισε το πρωθυπουργικό περιβάλλον να δώσει στεγνά το «πουλέν» του πρωθυπουργού που κάποτε έμοιαζε να είναι θεός και τώρα πάει να γίνει η Ιφιγένεια για να γλιτώσει ο βασικός υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα πράγματα είναι απλά. Πριν τις εκλογές μια ομάδα υπό τον Τσίπρα και με επικεφαλής τον Βαρουφάκη ετοίμαζαν ένα σχέδιο Β το οποίο είχε πολλές πτυχές. Το σχέδιο αυτό άγγιζε το αντίστοιχο που είχαν οι Λαφαζάνηδες και οι Λαπαβίτσες. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και όλοι μαζί ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Όταν ο Τσίπρας κατάλαβε που πήγαινε το καράβι, όταν αντιλήφθηκε ότι η ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν τεράστια άδειασε τον υπουργό του και έστριψε το καράβι. Όμως η ζημιά είχε γίνει. Έξι μήνες καταστροφής, κλειστές τράπεζες και capital controls τσάκισαν τη χώρα η οποία θα πληρώσει για χρόνια την ομάδα της δραχμής.

Τώρα λοιπόν προσπαθούν να δώσουν τον Βαρουφάκη βορά στα media και πιθανότατα στη Δικαιοσύνη για να γλιτώσουν αυτοί;

Το ερώτημα είναι όμως ένα: Τι έχει στα χέρια του ο Βαρουφάκης και τον φοβούνται; Είναι αλήθεια ότι ηχογραφούσε τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του, όπως έκανε και στο Eurogroup; Είναι αλήθεια ότι έχει στοιχεία που μπορεί να τινάξει στον αέρα το πρώην φιλαράκι του;

Κι αν είναι να καθίσει στο Ειδικό Δικαστήριο ο Βαρουφάκης γιατί να μην κλειστεί και ο Τσίπρας με την κλειστή ομάδα του Μαξίμου που απεργάζονταν βρόμικα σχέδια κατά της Ελλάδας;

Τα μαχαίρια βγήκαν. Ο κόσμος θα καταλάβει τι του σκάρωνε η πιο άθλια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης; Και μήπως υπάρχουν οικονομικές πλευρές της υπόθεσης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 26/07/2015 13:26:24

  Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά ότι από μια στιγμή και μετά-κάπου μετά τη Σύνοδο στη Ρίγα- ο Τσίπρας είχε παραγκωνίσει τον Βαρουφάκη και ουσιαστικά τον είχε μετατρέψει σε επίτιμο ΥΠΟΙΚ, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Αλίμονο όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Σύντομα τον επανέφερε στο προσκήνιο και του πρόσφερε πλήρη αποκατάσταση των παλιών του αρμοδιοτήτων-αν όχι και ενισχυμένη. Αυτό μαρτυρούν τα σενάρια που τώρα αποκαλύπτονται και που σε μεγάλο βαθμό είναι σενάρια αυτής της δεύτερης φάσης. Ενδεικτικό αυτού του νέου ενισχυμένου ρόλου του Βαρουφάκη είναι ότι ο Τσίπρας μόνο στο Βαρουφάκη έκανε τόσο προνομιακές επικοινωνιακές αβάντες όπως οι συμβολικές βόλτες μαζί του στον Εθνικό Κήπο για να ταΐσουν μαζί τις πάπιες που λέγεται ελληνικός λαός κουτόχορτο. Το ευτύχημα είναι ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες της υστερικής ΠτΒ υπάρχει έτοιμη εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια και η χρονική τους επέκταση είναι ρουτινιέρικη διαδικασία. Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να μεταβληθεί σε ανακριτική και να στοιχειοθετήσει κατηγορίες για βαριά, κακουργηματικής φύσης, παραπτώματα. Είναι αστείο να θέλουν να απαλλάξουν το Τσίπρα από τέτοιες κατηγορίες. Και ο καλύτερος τρόπος για να εκτεθεί σ'αυτές είναι το σφυροκόπημα στο Βαρουφάκη. Δύσκολα ένα τέτοιο εγωιστικό άτομο θα θελήσει να σηκώσει μόνος του τέτοιες βαριές κατηγορίες(εδώ μιλάμε για ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ! αλλού μας παρέπεμπαν σε πραξικοπήματα και τελικά άλλοι τα απεργάζονταν! ή αλλιώς "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται")

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 26/07/2015 14:01:46

  ...Κρυφή από τον κόσμο αλλά όχι από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του... Φυσικά και ΔΕΝ ήταν κρυφή. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν το είχε παραδεχτεί αποκαλύπτωντας ότι δεν βιντεοσκοπούσε τις συνομιλίες του με τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης παρά τους μαγνητοσκοπούσε. Διότι ο λόγος του ήταν "ρευστός" κι "ευέλικτος" για να τα θυμάται μετά το τέλος της συνεδρίας. Τα ήξεραν όλα και δεν έπρατταν τίποτα περί του αντιθέτου. Ελπίζω ο Ελληνικός Λαός να δείξει και ν' αποδείξει ορθή κρίση κατά τις επόμενες εκλογές.

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 26/07/2015 14:32:41

  αν ο chip δεν ήξερε ποιος είναι ο μέγας μπαρούφ τότε όχι για πρωθυπουργός δεν κάνει αλλά ούτε για συντονιστής τοπικής. το ερώτημα είναι: όντως δεν ήξερε? και το ερώτημα που ακολουθεί είναι: δεν ξέρει ΤΩΡΑ που οδηγεί το νέο μνημόνιο και τα καραγκιοζιλίκια με την τρόικα?

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 17:06:40

  Ό,τι και να ...θυσιάσει, δεν γλιτώνει με τίποτε πια.

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 18:59:02

   Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες! Για κάποιον Τζορτζ Σόρος έχετε ακουστά φαντάζομαι! Ο κόσμος μας είναι πραγματικός, δεν είναι ρομαντικός! Κάποιοι έχουμε μεγαλώσει αρκετά. Κάποιοι άλλοι πάλι ...

   • Ανναμπουμπούλα avatar
    Ανναμπουμπούλα @ airman 27/07/2015 08:38:20

    Kαλά τώρα. Εσείς που τάχα...μεγαλώσατε, όλο με παραμύθες, θρύλους και δεισιδαιμονίες τρέφετε την κινδυνολόγα σας φαντασία.

    • airman avatar
     airman @ Ανναμπουμπούλα 27/07/2015 08:51:06

     Πάντως κάποιοι άλλοι έχουν την πεποίθηση ότι ζούμε στο Ζαΐρ του 1960, σχεδιάζοντας αναλόγως. Ο Μομπούτου καταπιανόταν μεταξύ άλλων με θρύλους και δεισιδεμονίες. Μόνο που φοβάμαι ότι κάποια τα δικά μας παλικάρια μπορεί να έχουν πέσει και στην "παραμύθα"!

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ airman 27/07/2015 09:14:52

      Εντάξει. Υπάρχουν και οι εξωγήϊνοι και φταίνε σίγουρα για το μνημόνιο 3, όπως και για τα 2 προηγούμενα. Απέκτησαν τον έλεγχο των (αν)εγκεφάλων των σοφών μας ηγετών και κατάφεραν να μας καθυποτάξουν.

     • airman avatar
      airman @ Ανναμπουμπούλα 27/07/2015 09:43:43

      Εδώ που τα λέμε ο Γιάνης με ένα "ν" φέρνει λίγο στο mister Σποκ! Λέγε-λέγε μπορεί και να πεισθεί κάποιος! Ποτέ δεν ξέρεις! Άσε που μπορεί να μπούνε ιδέες στους παραφιλολογούντες της Κουμουνδούρου για υπονόμευση της Κυβέρνησης από "διαπλανητικούς παράγοντες" ή ακόμα και για "διαγαλαξιακό πραξικόπημα"! Αλήθεια τα νεφελίμ με ποιους είναι;

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ airman 27/07/2015 13:25:45

      A, τα Νεφελίμ, είναι σταθερά με τον Π.Καμμένο, αλλά όχι με αυτόν που προσφάτως ...παραπάτησε και βρέθηκε στα τέσσερα, με τον άλλον, τον αντιμνημονιακό οπλαρχηγό της τζάμπα υπερήφανης διαπραγμάτευσης.

 5. George N avatar
  George N 26/07/2015 17:43:55

  Οι δηλώσεις περί αγορών που θα χορεύουν δείχνουν ή κάποιον σε παραλήρημα με ανάγκη άμεσης περίθαλψης είτε κάποιον που έχει πειστεί (προφανώς από τον Βαρουφάκη) ότι κρατάει πυρηνικό όπλο. Η μη πληρωμή του ΔΝΤ, η άρνηση να πάρει την συμφωνία που του προτάθηκε, οι εκμαιεύσεις για την απάντηση στο "game over", το δημοψήφισμα εκτός χρόνου και εκτός προγράμματος δείχνουν κάτι αντίστοιχο των δοκιμών πυρηνικών για να επιδειχθεί η ετοιμότητα και η δυνατότητα χρησιμοποίησης. Οι δηλώσεις Σοιμπλε ότι ελπίζει να είναι κατανοητές οι συνέπειες, ο πανικός κι ο έρπης την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, τα γέλια την Δευτέρα μετά και η υπογραφή σε όποιο χαρτί βρίσκεται πρόχειρο από τότε δείχνουν ότι το flatline των αγορών πιστοποίησε ακόμα και για τον Τσίπρα ότι το πυρηνικό.....ήταν μπαλόνι. Μπαλόνι για τους άλλους...για την Ελλάδα όντως ήταν πυρηνικό που έσκασε πάνω στο κεφάλι της.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ George N 26/07/2015 23:51:48

   +++++

 6. Δρόμος avatar
  Δρόμος 26/07/2015 18:09:40

  Μιά χαρά τους δούλευε όλους ο Τσιπράκος και μια χαρά τα είχαν σχεδιάσει για πάρτη... του αυτοί που τα σχεδίασαν όλα, να είναι δηλ. αυτός που θα φέρει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Με πονηριά και μαεστρία βέβαια μην ξεβρακωθεί το "παιδί" Μέχρι πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα όλα πήγαιναν ρολόϊ... σύμφωνα με το σχέδιο. Το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος περίμενε για να έχει κερδίσει τα πάντα. Μιλάμε για την απόλυτη νίκη του ίδιου και με τις ευλογίες.... παρακαλώ του λαού. Για κακή του τύχη όμως ο λαός τον άκουσε και του έδωσε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ που τον ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ σε χρόνο μηδέν. Όσο και άν τώρα προσπαθούν να τον στηρίξουν με διάφορα κόλπα, το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου ήταν ο τάφος του.

 7. Vassilis avatar
  Vassilis 27/07/2015 06:55:51

  Χακερ για να παρει τα ΑΦΜ.... Ποιος ο λογος να βαλεις ΧΑΚΕΡ να κλεψει κατι απο το συστημα??....ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. Δηλαδη ο Βαρουφακης εβαλε καποιον να κλεψει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεδομενα?

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Vassilis 27/07/2015 12:17:11

   Σωστός. Μήπως και αυτη η "ΕΙΔΗΣΗ" είναι μούφα των ΜΜΕ όπως λέει κι ο Βαρουφάκης? Και γιατί να μη "χακέψει" και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και να δείξει οτι έχουμε πιάσει ήδη τους στόχους του μνημονίου?

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 27/07/2015 12:50:45

    Μαλλον δεν με καταλαβες. Απο την στιγμη που εχεις τον απολυτο ελεγχο του συστηματος, ο μονος λογος να βαλεις χακερ να παρει τα δεδομενα ειναι ενας και μονο ενας....Να μην δει ο διαχειριστης οτι τα εχεις κανει αντιγραφη. Τωρα, εαν εκανε κατι τετοιο ...τοτε πρεπει να γινει ελεγχος του ολου συστηματος να δουν εαν εχουν αφησει πορτες ανοιχτες...και να δουν εαν εχουν αντιγραφη δεδομενα. Ολα τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για παιδακια του δημοτικου. Οσο για το χακεριασμα της ΕΛΣΑΤ που λες...ειναι σταχτη στα ματια...η δεν βλεπεις καλα.

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ Vassilis 27/07/2015 13:39:12

     ρε αδερφε αμαν σας λεω οτι ο κοσμος που τους ψηφισε και αλλα και κοσμος που τους πιστεψε(και ας μην τους ψηφισε) ειναι σε ψυχολογικο σοκ, νομιζετε ειναι υπερβολες! ο αλλος λεει οτι αν ηταν ετσι θα χακκαρε την ελστατ! αρνουνται να πιστεψουν οτι οι σωτηρες τους ειναι οι ολετηρες τους. ειναι ολη η κοινωνια σε σοκ . οπως τον αρρωστο που τις πρωτες μερες που του ανακοινωσαν νοσο που δεν γιατρευεται ζει στην αρνηση.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 27/07/2015 17:36:12

      Εδώ μιλάμε για 6 μήνες παράκρουση και πλέον μετά την πολύ οδυνηρή επέμβαση για αυτό που υποτίθεται ότι έκανε θεραπεία. Και έπαθε μετάσταση και κόμη εμπιστεύεται τον αλμπάνη ο "σοφός" λαός...

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ Παρατηρητής 27/07/2015 17:42:55

      Αγαπητε φιλε Παρατηρητη. Εχεις απολυτο δικιο σε οσα αναφερεις και σιγουρα αυτα που γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνο. Την απαντηση την εδωσα παραπανω οχι γιατι ηταν αναγκη αλλα γιατι μου την βαραει με τα ΤΡΟΛΛ....Ειδικα οταν κανουν τα παντα για αποπροσανατολισμο. Σημ. Δεν αρνουνται να πιστεψουν...απλα ψαχνουν δικαιολογιες.

     • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
      ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Vassilis 27/07/2015 19:01:59

      .Αν εσείς πιστεύετε σοβαρά οτι ο Βαρουφάκης θα χάκευε τα ΑΦΜ (άν είναι δυνατόν!!!) και σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια ευτυχής χώρα ξεχρέωτη με δραχμή υποτιμημένη κάπως κατά 20-30%, τότε όντως επρόκειτο για ένα σοβαρό σχέδιο. Αν όμως ήταν απλά μια παιδιάστικη βλακεία (κοινώς μακακία)και οι Ευρωπαίοι θα επωφελούνταν απ' αυτήν, για να μας πετάξουν εκτός Ευρώ, τότε εγώ είμαι Τρόλ κι εσείς ευφυέστατοι...

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 27/07/2015 20:50:50

      καλα το θεμα ειναι αν θα τα καταφερνε/μπορουσε; η οτι ειχες ενα υπουργο οικονομικων που ηθελε και ειχε στοχο το διπλο νομισμα; η οτι επισης ο ιδιος που ταχα διαπραγματευοταν την εντολη μενουμε ευρω με καλυτερους ορους - την ιδια ωρα προσπαθουσε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να κανει το αντιθετο . Και με γνωση του τσιπρα; Ελα δεν ειναι δυνατον να μην γινεται κατανοητο τι συμβαινει.

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 27/07/2015 22:08:02

      Το ΘΑ ΧΑΚΕΥΕ που λες....στα απλα ελληνικα ειναι ΘΑ ΕΚΛΕΒΕ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 27/07/2015 17:35:01

    Αν δε δώσεις πρόσβαση στο ΓΛΚ στην τρόικα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δε τα υπολογίζουν ως αξιόπιστα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Vassilis 27/07/2015 17:34:14

   Δεν ήθελε τα ΑΦΜ. Ήθελε να δημιουργήσει λογαριασμούς παράλληλου νομίσματος συνδεδεμένους αυτόματα με το ΑΦΜ για να παρακάμψει την ΓΓΕ και την ΕΚΤ για έκδοση IOUs για πληρωμή μισθών και συντάξεων όταν θα έκλειναν οι τράπεζες. Μιλάμε για καθαρές πρακτόρικες δουλειές από υπηρέτες του λαού. Με άλλα λόγια για ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Γεώργιος Τ. 27/07/2015 20:02:01

    Ετσι ακριβως....Πρακτορικες Δουλειες

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Γεώργιος Τ. 27/07/2015 20:41:31

    τα πραματα πλεον ειναι πολυ φανερα. για μενα εαν ο κοσμος δεν αντιδρασει σε ολα αυτα, γινεται πλεον καθαρο οτι συναινει στην συμφωνια γεφυρα για δραχμη που υπεγραψε ο τσιπρας εδω και 2 βδομαδες. δηλαδη δεν ειναι δυνατον να μην καταλαβαινουν τι συμβαινει. δεν ειναι δυνατον να μην αντιδρουν σε τιποτα δεν ειναι δυνατον να δινουν στον τσιπρα-βαρουφακη το απολυτως ελευθερο να κανουν οτι γουσταρουν.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Vassilis 27/07/2015 23:48:43

   καλα μιλαμε για βλακες η κατι αλλο συμβαινει εδω. ξερει κανενας ποιος ειναι ο διαχειριστης του συστηματος taxis?

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Παρατηρητής 28/07/2015 06:45:55

    Φιλε Παρατηρητη.... Θα στο πω διαφορετικα αυτο που ρωτας...μπας και βρουμε απαντηση. Δεν ειναι μονο τα ΑΦΜ του απλου κοσμου στο συστημα, ειναι επισης και τα δεδομενα απο τριτους, Τραπεζες, ΟΤΑ, Ασφαλιστικα ταμεια, Τελωνειακες εφαρμογες κτλ κτλ. Με απλα λογια το συστημα ειναι η ραχοκοκαλια της διαχειρισης της οικονομιας. Τωρα εαν λεει ο Βαρουφακης οτι εβαλε τον κολητο του να παρει τα ΑΦΜ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ( Χακεριασμα ) και δεν τον εχουν δεσει ακομα χειροποδαρα, δεν βρισκω απαντηση.
    Σημ. Δεν ειναι βλακες....απλα δεν εχουμε εικονα για το τι μπορει να κανει καποιος με τοσα δεδομενα στα χερια του. Καλημερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.