Ιδού το κράτος της Αριστεράς
07/05/2015 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού το κράτος της Αριστεράς

Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες με την Αριστερά και το δράμα μόλις άρχισε...

Όσο πλησιάζουμε στη συμφωνία, που μακάρι να γίνει να ηρεμήσουμε και να πάμε για κανέναν μπανάκι, αναρωτιόμαστε το εξής: Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι σκέφτονται οι κεντρώοι και οι δεξιοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τον έκαναν κυβέρνηση.

Θα ήταν πράγματι εντυπωσιακό να πουν φωναχτά τα όσα σκέφτονται για την κυβέρνηση των 100 ημερών, για όσα του υποσχέθηκε και για όσα «κατάφερε» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εντάξει, ο κακός Σαμαράς είναι αντιπολίτευση και πλήρωσε το τίμημα που του αναλογεί. Σειρά είχε ο Τσίπρας να αναλάβει την εξουσία και με βάση τα όσα υποσχέθηκε να κυβερνήσει.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει στο εργασιακό και το ασφαλιστικό αλλά το φανταζόμαστε. Παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις, απολύσεις, τέλος οι πρόωρες συντάξεις, ίσως περικοπές σε επικουρικές και ποιος ξέρει τι άλλο. Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, όμως, το ερώτημα αν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί αν ήξεραν τι θα γινόταν. Αν γνώριζαν ορισμένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης όπως:

1.Αύξηση ΦΠΑ για χιλιάδες προϊόντα βασικής κατανάλωσης. Ο Ενιαίος Συντελεστής θα πάει είτε στο 15%-16% είτε χειρότερα στο 18%-19%. Θα μειωθούν δηλαδή τα... αυτοκίνητα και θα αυξηθούν σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Άραγε τι θα γίνει με τον τουρισμό που ο... κακός Σαμαράς ήθελε να αυξήσει τον ΦΠΑ; Είναι καλύτερο το χαράτσι στα ξενοδοχεία και οι αυξήσεις που θα έρθουν;

2.Ιδιωτικοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι θα παγώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις και ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι άνδρο «λαμόγιων» και πρέπει να κλείσει. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα δοθούν και τα αεροδρόμια στους κακούς Γερμανούς, θα πουληθεί και το Ελληνικό και παίζεται και η ΔΕΗ. Τι έκαναν δηλαδή απ' όσα είχαν υποσχεθεί;

3.Φημολογείται ότι οι φόροι για τη διετία 2015-2016 θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ. Αυτά δεν είναι υφεσιακά μέτρα;

4.Ο κακός και αντισυνταγματικός ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και φέτος και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Πλήρωνε κορόιδο ιδιοκτήτη που περίμενες «δίκαιο φόρο» και αφορολόγητη την πρώτη κατοικία.

5.Αλήθεια τι γίνεται με τη 13η σύνταξη; Θα δοθεί γιατί πολύ αμφιβάλλουμε.

6.Από το πρόγραμμα 12 δισ. της Θεσσαλονίκης καμιά 200αριά εκατομμύρια θα δοθούν για την ανθρωπιστική κρίση. Τα υπόλοιπα σύντροφοι που είναι;

Και αφού είδαμε όλα αυτά έχουμε κι άλλα χειρότερα:

Για παράδειγμα τον απίστευτο κυνισμό με τον οποίο διορίζονται τα «δικά μας παιδιά» στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδέρφια, ξαδέρφια, μανάδες και γκόμενες έχουν γίνει στελέχη σε καίριες θέσεις. Πρώτη φορά αριστερά.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε τις τροπολογίες και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Γιατί κάνει ακριβώς τα ίδια; Δεν έχει... ήθος.

Για να μη μιλήσουμε για τα σκανδαλάκια, τα βολέματα και τα ρουσφετάκια σε «δικούς μας» επιχειρηματίες. Ούτε γιατί τα νοσοκομεία και τα σχολεία έχουν διαλυθεί. Ούτε γιατί άρπαξαν τα αποθεματικά από παντού.

Να μη μιλήσουμε για μια χώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν πληρώνει κανέναν. Και τέλος να μην μιλήσουμε για τον Βαρουφάκη που είναι μια κατηγορία καταστροφής μόνος του.

Αυτές είναι οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, το μέγιστο έργο που περιορίστηκε στο πώς θα αποφυλακίσει τον Ξηρό και πώς θα προστατέψει τους μπαχαλάκηδες.

Κι αναρωτιόμαστε: Όλοι αυτοί που απόθεσαν τις ελπίδες τους στην «πρώτη φορά Αριστερά» που έχουν κρυφτεί τώρα; Τι λένε και τι κάνουν; Ιδίως οι κεντροδεξιοί της εύφορης κοιλάδας που «μίσησαν» τη Νέα Δημοκρατία και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν να πουν από τον απολογισμό των 100 ημερών.

Ιδού το κράτος της Αριστεράς, λοιπόν. Όπως λένε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν η ομάδα δεν παίζει μπάλα «Εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες με την Αριστερά και το δράμα μόλις άρχισε...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 07/05/2015 16:30:25

  ''Ούτε γιατί τα νοσοκομεία και τα σχολεία έχουν διαλυθεί. Ούτε γιατί άρπαξαν τα αποθεματικά από παντού.'' Από kostoday: Αλλο παράδειγμα αφορά στο νοσοκομείο Κω, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας έλαβε 10.000 ευρώ και τον Μάρτιο 87.943 ευρώ, όταν πέρυσι το πρώτο τετράμηνο είχε ήδη λάβει τακτική επιχορήγηση 295.000 ευρώ…
  Τα πολυεθνικά κράτη δεν έχουν δημόσια νοσοκομεία, είναι γνωστό αυτό. Οι ευρωπα'ι'κές χώρες είναι εθνικά κράτη, 90% αυτόχθονες. Στις ΗΠΑ ως γνωστόν, ακόμα και το obamacare απλά έβαλε ιδιωτικά συμβόλαια στην διατίμηση. Θα ανακαλύψουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τι έγινε, αλλά θα είναι πια αργά για την Συρία των Βαλκανίων. Υλικό: http://www.heritage.org/research/commentary/2007/06/look-to-milton-open-borders-and-the-welfare-state

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΤΤ 07/05/2015 17:26:37

   Αφήστε να δουν οι συνδικαλιστές του ΕΣΥ που πέρυσι έβριζαν και προπυλάκιζαν υπουργούς τι ωραία θα διαλύσει το ΕΣΥ ο Κουρουπλής με τον Τσίπρα που τους αποθέωναν το βράδυ των εκλογών! Μόνο τότε μπορεί να συνέλθει αυτός ο κοιμισμένος λαός. Και αν...

 2. συνήγορος του διαβόλου avatar
  συνήγορος του διαβόλου 07/05/2015 16:49:48

  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούνται να μιλάνε για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα υπόλοιπα που λες έχουν βάση. Δεν πιστεύω κανένα κόμμα και κανένα πολιτικό!!

  • GLAD avatar
   GLAD @ συνήγορος του διαβόλου 07/05/2015 18:41:41

   Οι επιλογές σου είναι δύο : ή συμμετέχεις να τα αλλάξεις ή φτιάχνεις δικό σου κόμμα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ συνήγορος του διαβόλου 07/05/2015 20:23:14

   Ή διαλέγεις το λιγότερο κακό ή απέχεις έως ότου να βρεθεί ο Άγιος να κυβερνήσει. Έως τότε μόνο ο Σαμαράς είναι κατάλληλος για ηγέτης.

   • GLAD avatar
    GLAD @ Γεώργιος Τ. 07/05/2015 21:46:06

    Με την προηγούμενη διατύπωση μου , ήθελα απλώς να στηλιτεύσω την συντηρητική ή απολιτίκ στάση πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα , που κατά την γνώμη μου είναι βασική αιτία της κυριαρχίας της αριστερής "άποψης" και ως εκ τούτου επιβλαβής για την κοινωνία και επικίνδυνη όταν προσλάβει και χαρακτήρα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας όπως αποδεικνύεται στις μέρες που ζούμε. Την άποψή μου αυτή έχω και άλλες φορές διατυπώσει και δεν εννοούσα τίποτα περί Σαμαρά , πολύ δε περισσότερο που και επ' αυτού έχω αναφερθεί κατά το παρελθόν.

   • συνήγορος του διαβόλου avatar
    συνήγορος του διαβόλου @ Γεώργιος Τ. 07/05/2015 22:34:57

    γενικώς είμαι απαισιόδοξος για τον τόπο.. και δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ άνθρωπος να μπορέσει να φτιάξει ένα νοικοκυρεμένο κράτος... Ο Σαμαράς έχει ικανότητες και είναι όντως μαχητής, η ΝΔ θέλει παρά πολλές αλλαγές για να γίνει ελκυστική.

 3. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 07/05/2015 17:20:00

  ο Μαραντζίδης απο εδω τήν Θεσσαλονίκη, ποταμίσιος μεν,εχει γράψει ενα πολύ καλό βιβλίο [εφαγε και μερικές ξώφαλτσες για αυτό από τα δειλά κουκουλοφοράκια] σχετικά με την οικτρή διαχείρηση των όποιων εργοστασίων ειχαν πέσει στα χέρια των παπουδων των τσιριζα κατα τον ανταρτοπόλεμο ,απόλαυση να το διαβάσει κανείς και να βγαζει συμπεράσματα για το πόσο κενό ειναι το κρανίο πολλών που κατά τα άλλα στόμα εχουν[για αμπελοφιλοσοφίες ] και μιλιά δεν έχουν

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ κατωυποστάθμης 07/05/2015 18:35:30

   Αυτό το τελευταίο το είχε πει και ο Κύρκος (πατέρας)...

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 07/05/2015 17:46:06

  Σήμερα το απόγευμα μιλούσα με έναν από τους δεξιούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρω από κοινό μας φίλο, εμένα δεν τόλμησε να μου το πει. "Θα υποχωρήσουν οι Γερμανοί γιατί δεν τους συμφέρει να διαλυθεί το ευρώ", μου είπε. Έτσι σκέφτονται οι δεξιοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Στην κοσμάρα τους. Χάνουμε τα λόγια μας. Νομίζω όμως ότι για πρώτη φορά αυτή η εκδίκηση θα φαγωθεί ζεστή. Δεν έχει κρυώσει ακόμη τίποτε. Πόσο μάλλον εάν τα μέτρα θα είναι όντως 14 δις.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Διογένης 07/05/2015 18:34:22

   Varoufakis/ star minister: "Διαπραγμάτευση σημαίνει και ρήξη". Σήμερα: "Διαπραγμάτευση σημαίνει και συμβιβασμοί". Εμείς πάντως πρώτα θα ξεμείνουμε από ψυχοφάρμακα.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 07/05/2015 21:24:57

   Το 70% των Ελλήνων πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, όπως τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις και το ασφαλιστικό, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis. Γιά τόν ΕΝΦΙΑ καί νέες θέσεις εργασίας δέν ρωτήθηκαν μάλλον. Τί έχεις Γιάννη μ'; Τί έχω πάντα. Ο μισός ενήλικος πληθυσμός είναι συνταξιούχοι, υποψήφιοι συνταξιούχοι καί Δ.Υ. Τί άραγε νά θέλουν; "Να υποχωρήσουν οι Γερμανοί γιατί δεν τους συμφέρει να διαλυθεί το ευρώ". Νάχουμε ευρώ (όχι δραχμές) νά τρώμε. Ο Καραμανλής ο βραχύς έφυγε, γιατί τόλμησε νά πεί ότι δέν θά δώσει αυξήσεις καί ήρθε ο κ. «λεφτά υπάρχουν». Ο κ. «λεφτά υπάρχουν» έφυγε, γιατί «λεφτά δέν υπάρχουν» ή δέν ήξερε πού πήγαν. Ο Σαμαράς έφυγε, γιατί τόλμησε (μερικώς) νά «εξορθολογήσει» τά οικονομικά. Ο Τσίπρας ήρθε, γιατί υποσχέθηκε «τέρμα η λιτότητα», δηλαδή λεφτά υπάρχουν. Ο επόμενος πού θά έρθει, τί θά υποσχεθεί ακριβώς; Κοινή λογική; ή σφάξτε τούς άλλους μισούς;

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 07/05/2015 18:06:48

  Το σύριζα το ψήφισε μαζικά ο homo pasokus, ο οποίος δε σκέφτεται παρά μόνο την τσέπη του και ευδοκιμεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980, συν η εθνομηδενιστική μερίδα που αυξάνεται ραγδαία από τη δεκαετία του 1990 (και σχετίζεται με το homo pasokus). Δεν το έβγαλαν οι δεξιοί, αν με τον όρο δεξιό εννοούμε το φιλελεύθερο ή το συντηρητικό (για να έχει νόημα η χρήση των λέξεων). Όσο για τους κεντρώους, ο όρος μπορεί να σημαίνει σχεδόν οτιδήποτε. Επίσης, ας έχουμε υπόψη ότι οι όροι δεξιά και αριστερά δεν έχουν την ίδια αντιστοίχιση με στρώματα στην ελληνική κοινωνία που είχαν π.χ. πριν δέκα χρόνια. Δυστυχώς, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν καταλαβαίνουν ότι δε θα επιβιώσουν μεσοπρόθεσμα με ρημαγμένο ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (συν τους άνεργους) είναι παθητικοί. Αν μετρήσουμε π.χ. πόσες πορείες έχουν γίνει στην Αθήνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και πόσες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της συγκρότησης παραγωγικών δομών θα πάρουμε μια ιδέα τι φταίει. Το ότι γίνονται πλέον και πορείες για τη νομιμοποίηση ναρκωτικών ουσιών δείχνει το βαθμό διάλυσης και παραίτησης της κοινωνίας. Ο Έλληνας στην ουσία σήμερα δε θέλει εκλογές αλλά προστάτη. Τη χώρα την έχει γραμμένη κανονικά. Αυτό είναι πολιτισμικό πρόβλημα, όχι οικονομικό, αν και έχει φυσικά οικονομικές συνέπειες. Βέβαια, υπάρχει κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται αλλά αυτό μικραίνει και κουράζεται σιγά σιγά, ιδίως αφού δεν έχει την υποστήριξη του κράτους από παλιά.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Παράξενος 07/05/2015 19:27:51

   Ορθότατα. Πέραν των διαπιστώσεων , απαιτείται συμμετοχή και κυρίως προτάσεις , διάλογος και φυσικά αποφάσεις. Δηλαδή διαδικασίες .

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Παράξενος 08/05/2015 16:33:01

   Έτσι. Η Ελλάδα χάνεται.

  • 40doctor avatar
   40doctor @ Παράξενος 08/05/2015 22:26:01

   Παράξενε, το σχόλιο σου είναι πολύ καλό και θα το πάρω ως αφορμή να γράψω και εγώ από κάτω, δεν θέλω να σου κάνω κριτική, απλά δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω άποψη... Δυστυχώς ο homo pasokus κυριάρχησε και κυριαρχεί και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Τα ατομικά συμφέροντα είναι κοντόφθαλμα και εδώ πρέπει να παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις για να προάγουν το κοινό καλό και για να έχουν σύνταξη και οι επόμενες γενιές και όχι μόνο η γενιά των «ευλογημένων πασόκων» του 1980, που ακούσια υπονόμευσαν το μέλλον μας με την ψήφο τους, δυστυχώς με την ανοχή και ενίοτε τη συνενοχή και της ίδιας της ΝΔ. Είναι κακό να ψηφίζει ο καθένας ανάλογα με τη τσέπη του; Όχι. Είναι όμως κακό να κυβερνιέται αυτός ο τόπος σύμφωνα με τις τσέπες κάποιων, όχι μόνο των «ολίγων», αλλά και των συντεχνιών. Είναι τραγική η ιδεολογική σύγκλιση όλων των κομμάτων στην προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων, αντί για την προώθηση των κοινωνικών αιτημάτων. Πασχίζουν όλοι να κατοχυρώσουν τα προνόμια των γιατρών και των φαρμακοποιών με το νομοθετημένο υπερ-κέρδος επί των φαρμάκων και όχι τα συμφέροντα του πολίτη που ζητά επαρκείς υπηρεσίες υγείας σε κόστος ανάλογο με τις οικονομικές του δυνατότητες. Οι πολλοί είναι οι πολίτες και όχι οι συντεχνίες. Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο που εξέθρεψε γενιές και γενιές καταστρεπτικών συντεχνιών στην χώρα με αριστερό «επίχρισμα». Τι δουλειά έχουμε να νομοθετούμε αν θα ανοίγουν ή όχι τις Κυριακές τα μαγαζιά; Οι καταναλωτές και οι εμπορικοί σύλλογοι τελικά διαμόρφωσαν το ωράριο, δουλειά του κράτους είναι να διαμορφώσει πλαίσιο λειτουργίας και όχι ωράριο. Ρόλος του κράτους είναι να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλ. να πληρώνονται τις Κυριακές και να πατάξει την μαύρη εργασία και όχι να υπαγορεύσει πότε θα ανοίγει κάθε κατάστημα. Έτσι ταπώνονται οι εργατοπατέρες και έρχεται η ανάπτυξη. Είναι συντεχνιακό και αντιαναπτυξιακό να ακολουθούν όλοι ένα ωράριο που βολεύει τους «νοικοκυραίους» που κλείνουν το μεσημέρι, πάνε σπιτάκι τους να φάνε και αφού ξεκουραστούν, μετά ξαναπάνε στο μαγαζί και επιβάλλουν στους πελάτες τους ποιες ώρες θα πάνε να ψωνίσουν; Σε αυτό το μαγαζί δουλεύει ο «νοικοκυρούλης» με την κυριούλα του και κάνα δυο ακόμα και δίπλα στο κατάστημα αλυσίδας δουλεύουν 2-3 βάρδιες εργαζομένων, 4πλάσιοι και 5πλάσιοι από ότι στο μαγαζάκι του «νοικοκυραίου». Αυτό το έχω δει σε βιβλιοπωλεία ίδιου μεγέθους, που είναι δίπλα-δίπλα στη γειτονιά μου. Ποιος προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και ποιος σέβεται τον καταναλωτή, την τσέπη του και τις ανάγκες του; Αν το μικρό βιβλιοπωλείο εξειδικευτεί και διαφοροποιήσει το προϊόν του θα επιβιώσει ακόμα και αν δίπλα του είναι ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο, αλλιώς να το κλείσει και να ανοίξει κομμωτήριο. Είναι αυτό νεοφιλελεύθερο; Μπορεί κάποιοι να σπάζεστε με το παράδειγμα, αλλά μην αρχίσετε την ανάλυση για τα κωλομάγαζα, δείτε την γενικότερη εικόνα. Λοιπόν, όταν ξεπεραστούν αυτές οι ιδεοληψίες τότε θα έρθει η ανάπτυξη και η πολιτική θα υποστηρίζει υγιή κοινωνικά αιτήματα και όχι συντεχνιακά συμφέροντα. Κατ’επέκταση, τότε οι πολιτικές δυνάμεις θα αντιπροσωπεύουν δυνάμεις προόδου και ανάπτυξης και όχι τα απολιθώματα του πελατειακού κράτους, που η ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί ή να πάρει με το μέρος της. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί, γιατί είναι αντι-δεξιά, αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεται. Το μισό πολιτικό προσωπικό της εκπροσωπεί συντεχνίες και το άλλο μισό είναι τόσο βολεμένο και έχει πρόσβαση στην πίτα ακόμα όταν είναι στην αντιπολίτευση, έτσι δεν χαλάει τη ζαχαρένια του για κανέναν και για τίποτα, ούτε καν για τους νεοδημοκράτες που τους ψηφίζουν χωρίς προσμονή ρουσφετιού. Για αυτό λοιπόν ο κάθε κύριος Δένδιας περιμένει υπομονετικά τη σειρά του να διαχειριστεί ένα σύστημα χωρίς να αλλάξει τίποτα. Για αυτό η τακτική του ώριμου φρούτου είναι political correct και must για την ΝΔ. Εσύ φίλε αν δεν είσαι πολύ βολεμένος, δεν έχεις κάτι να περιμένεις από κανέναν ατσαλάκωτο κύριο με μανικετόκουμπα, που δεν κάνει αντιπολίτευση. Αν δεν είσαι βολεμένος σε μία συντεχνία που ρουφά και αυτή το αίμα των Ελλήνων, τότε μάλλον υποστηρίζεις το Σαμαρά που προσπάθησε να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, γιατί το προεκλογικό πρόγραμμα του για την ανάπτυξη ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το βγάλανε όταν σίγουρα πια δεν θα παίρνανε κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να το εφαρμόσει όταν ήταν κυβέρνηση, γιατί έτσι θα βγαίναμε από την κρίση ταχύτερα και με λιγότερες απώλειες. Αλλά η ατολμία και ο πολιτικός υπολογισμός με λάθος κριτήρια, τελικά υπονόμευσε και τη χώρα και τον Σαμαρά. Τώρα η ΝΔ σου γύρισε την πλάτη όπως πάντα και βγήκε η μεζούρα που μετράει τον «καραμανλισμό» του καθενός μας και κάποιοι αρχίσανε τις χαριτωμενιές με τους συριζαίους και την ανταλλαγή πολιτικών φιλοφρονήσεων, λες και θα έχει ποτέ ο νεοδημοκράτης ρουσφέτι από το σύριζα. Το κακό είναι ότι ο Σαμαράς πήγε να παίξει με τους όρους ενός συντεχνιακού-πελατειακού κράτους που ζήταγε λεφτά, χωρίς να τάξει τίποτα. Πόνταρε και αυτός σε κάποιες συντεχνίες, αλλά κυρίως πόνταρε στον λαό και στην κοινή λογική. Τελικά ο σύριζα έβαλε περισσότερους στην κάλπη με τσιτάτα και ταξίματα. Πως σας φαίνεται ωρε συναγωνιστές αυτή η ανάλυση;

 6. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 07/05/2015 19:08:13

  η αλλαγη στ0 φπα ειναι η μεγαλυτερη ζημια για τα ν0ικ0κυρια και αφ0ρα τ0υς παντες με πιθανη ετησια επιβαρυνση ανα ν0ικ0κυρι0 μεγαλυτερη τ0υ ενφια επειδη 0μως ειναι καθημερινα μικρ0π0σα να δειτε πως 0υτε μυτη δε θ 'αν0ιζει

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 07/05/2015 20:29:54

  Την πιο ολοκληρωμένη νομίζω,απάντηση μου την έδωσε ψηφοφόρος του σύριζα ο οποίος για χρόνια ψήφιζε ΝΔ. Νιώθω ,μου είπε,όπως ένιωθες εσύ πριν τις εκλογές. Εσύ ,μου είπε,έψαχνες λόγο για να ψηφίσεις Σαμαρά λέγοντας πως οι φόροι και η απώλεια εισοδήματος ήταν αναγκαίοι. Τώρα και εγώ προσποιούμαι πως δεν μετάνιωσα,λέγοντας πως ο ενφια δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Και οι δύο προσποιούμαστε .....!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μεγάλες στιγμές 08/05/2015 00:47:51

   Μόνο που οι πράξεις του Σαμαρά είχαν αποτέλεσμα γύριζαν το καράβι ενώ η απραξία και ρίσκο του Τσίπρα την βουλιάζουν. Βίοι αντίθετοι λοιπόν και τόσο φθηνές δικαιολογίες μόνο αφελείς πιστεύουν.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Γεώργιος Τ. 08/05/2015 07:39:38

    Γιώργο όλοι ψηφίζουν όμως.Και ο αφελής ειναι ο καλύτερος οπαδός.Πρόσεξε πως οι νέοι όροι στο φπα και μερικά δις νέα μέτρα,θα παρουσιαστούν ως επιτυχία.

 8. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 07/05/2015 20:58:01

  Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από τα χρόνια της είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις εκλέχθηκαν με....ψέμματα. Αυτό δείχνει και την ανωριμότητα του Λαού μας που πάντα είναι συνένοχος σε όλα....Αλήθεια αν από το 2010 είχαμε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών χωρίς να...υπολογίζουν πολιτικά κόστη πιστεύετε ότι τώρα δεν θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σαν χώρα από ότι είμαστε τώρα??? Προσωπικά το πιστεύω ακράδαντα.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Φιλελεύθερος 09/05/2015 07:11:46

   Αγαπητέ "Φιλελεύθερος" Και ποιός θα υποστήριζε την κυβέρνηση "τεχνοκρατών"; όταν ούτε οι Νεοδημοκράτες (βουλευτές και ψηφοφόροι) δεν στήριξαν τη δική τους κυβέρνηση;

 9. makis avatar
  makis 07/05/2015 21:02:20

  Ελλάδα: Η λύση στην οικονομική ασφυξία με 5 απλές κινήσεις φορολόγησης του πλούτου! [Photo] Τη λύση διαψεύδει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα μέτρα που έρχονται https://shar.es/1pMYcI

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.