«Ιδιοκτήτες» και «μουσαφίρηδες», Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
27/09/2015 06:10
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ιδιοκτήτες» και «μουσαφίρηδες», Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες

Όποιος θέλει κόμμα στα μέτρα των ιδεοληψιών του, με αποκλεισμούς, θα βρεθεί με ένα κλειστό κλαμπ να παίζει μπριτζ με τους κολλητούς του

Η βλακεία είναι συμπαντική δύναμη. Γνωστόν. Κι ο Αϊνστάϊν το έχει πει, πως ίσως είναι και άπειρη. Ακούω λοιπόν, από αυτοδιορισμένους μπάτλερ, πως στην ΝΔ υπάρχουν από την μια «ιδιοκτήτες», προνομιούχοι μεγαλομέτοχοι και από την άλλη μουσαφιραίοι, παρίες κλπ. Πως υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να μιλούν και κάποιοι που πρέπει να το βουλώνουν ή να σηκωθούν να φύγουν, προφανώς για να φτάσουν τα κρουασάν, η κρεμ μπριλέ και το φουά γκρα για όσους μείνουν. Κάποιοι θέλουν να γίνουμε Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ορντινάτσα του ετοιμάζουν επέλαση κι εμείς θα βγάλουμε τα μάτια μας;

Σε ένα μεγάλο φιλελεύθερο πατριωτικό κόμμα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, ούτε επετηρίδα που έχει να κάνει με την …αρχαιότητα. Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν είναι Τάγμα Πεζικού, ούτε σπίτι να έχει κάποιος τίτλους στο Υποθηκοφυλακείο.

Η ΝΔ είναι ή τουλάχιστον οφείλει να είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, με αρχές, ιδέες και αξίες, όπου χωράνε όλοι, από την σκληρή δεξιά ως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς.

Κι αφού αρέσκονται πολλοί στις αναφορές στον ιδρυτή της παράταξης, θα θυμίσω μερικά πράγματα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που δεν ήταν τζάκι, από την βουτηγμένη στο αίμα μεταπολίτευση (τα βλάσφημα κι ανιστόρητα περί αναίμακτης μην τα ξανακούσω, λες κι οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες της Κύπρου ήταν τίποτα) ως την πρώτη εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας απορρόφησε από τα ρέστα της Εθνικής Παράταξης μέχρι και το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων ενός «μουσαφίρη», που έγινε Πρωθυπουργός και νίκησε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο «μουσαφίρης» ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Καραμανλής επίσης, ανήκει στο «τζάκι» που έφτιαξε ο θείος του αλλά δεν νίκησε επειδή καθόταν σπίτι του και έστελνε τ’ όνομα να πολεμάει. Αν δεν ήταν φυσική ηγεσία θα βολόδερνε από ήττα σε ήττα μέχρι να αντικατασταθεί.

Όμως νίκησε. Και τα εύσημα του ήταν το Βουκουρέστι, οι συμφωνίες με την Ρωσία, ο πατριωτικός χειρισμός σε συνεργασία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο του Σχεδίου Ανάν. Και φυσικά η μόνη σοβαρή προσπάθεια χτυπήματος της διαπλοκής στον πυρήνα του προβλήματος δεν έγινε από καμμιά αριστερά αλλά από τον Κώστα Καραμανλή με τον νόμο για τον βασικό μέτοχο. Τότε συσπειρώθηκε όλη η λάσπη κι η παρακμή εναντίον του, ακόμη κι η πολύ βαριά πρόοδος ήταν κουβαλητής των νταβαντζήδων. Και ξέρουμε ποιος πήρε σβάρνα την Ευρώπη με το αεροπλάνο του και τον δικηγόρο του, ως τον Μπαρόζο έφτασε για να προστατεύσει την τσέπη του. Τώρα φτιάχνει και κόμματα παραγγελιά. Δεν ξεχνώ το MEGA στα Δεκεμβριανά αίσχη, να δείχνει το ίδιο κτίριο που καιγόταν από διαφορετικές μεριές για να νομίζουν τα πρόβατα πως είναι διαφορετικά κτίρια.

Δεν ξεχνώ τα super με τους ψευδείς τίτλους «Καίγονται δεκάδες διαμερίσματα στο Κολωνάκι», «Καίγεται η Εθνική Βιβλιοθήκη». Ψέματα και δίψα γι’ άλλο αίμα για να τον ρίξουν, μαζί με τους Αμερικανούς που είχαν εξοργιστεί για την προσέγγιση με τους Ρώσους. Πυρκαγιές ολοκαυτώματα το 2007, οργανωμένες ταραχές το 2008, με κύματα επιθέσεων και από τους νταβαντζήδες.

Σφάλμα μέγα που δεν βρήκαμε πιο δυναμικούς τρόπους να ξεπατώσουμε αυτό το σύστημα, που βάζει τα συμφέροντα του πάνω από την Πατρίδα και υπηρετεί και ξένα συμφέροντα.

Και δεν ξεχνώ στην ίδια περίοδο της ανελέητης υπονόμευσης το περίφημο editorial του ΔΟΛ με απειλές κατά της ίδιας της χώρας.

Γι’ αυτά θα τον τιμώ πάντα με σεβασμό, για τον πατριωτισμό του και γιατί έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για το Έθνος, δεχόμενος απειλές και ανελέητο πόλεμο. Όχι για το όνομα, γιατί είναι πιο «παλιός» κλπ.

Μόνο τον δυσφημούν λοιπόν οι αυτοδιορισθέντες μπάτλερ, που τίποτα δεν διδάχτηκαν από το ήθος του και προσπαθούν να πυροδοτήσουν μίσος, διχασμό και διάσπαση.

Σας θυμίζω πως άλλος ένας Πρωθυπουργός μας που νίκησε δεν ήταν πολιτικό τζάκι, ο Αντώνης Σαμαράς. Αστός, ναι, πολιτικό τζάκι όχι.

Και δεν θα φτάσουμε σε ανάποδο ρατσισμό, να αποκλείουμε ανθρώπους από την πολιτική λόγω ονόματος. Όμως το παιχνίδι να είναι ανοιχτό κι όχι στημένο. Διότι λόρδους και βαρώνους δεν έχουμε. Είπαμε, οι τελευταίοι αληθινοί Έλληνες αριστοκράτες έπεσαν πολεμώντας στα τείχη της Βασιλεύουσας. Σήμερα η αριστοκρατία μας βρίσκεται στον κόσμο της εργασίας, των επιστημών, των τεχνών. Στους άριστους σε ό,τι κάνουν, από το χωράφι ως το πανεπιστήμιο ή το πιλοτήριο του μαχητικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσκίσει την οικονομία, ξεχαρβάλωσε τα σύνορα, έβαλε στο Υπουργείο Παιδείας έναν νεοσταλινικό αρνητή της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, μια εθνοαποδομήτρια και μια φιγούρα του θεάτρου σκιών που μιλάει με οσίους. Ετοιμάζουν νόμο κουστούμι για τον Ρωμανό, επαναφέρουν τους αιώνιους φοιτητές, το άγος του πανεπιστημιακού ασύλου και άλλα ωραία, που συνιστούν μια μηδενιστική ατζέντα ξεχαρβαλώματος. Στην οικονομία έρχεται επέλαση φόρων, ενώ οι επιδόσεις τους στις μεταρρυθμίσεις είναι χειρότερες από χελώνας.

Από αυτή την εσωκομματική διαδικασία πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί. Να κάνουμε σύνταξη κι όχι τους ζυγούς λύσατε.

Κι είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά την ατζέντα, τις ιδέες, τις προτάσεις.

Να δούμε τι είναι αυτός ο μεσαίος χώρος. Εγώ ξέρω το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, πολεμιστές της Στρατιάς ήταν κι οι δυο παππούδες μου, που είχε πίσω του Βενιζέλο, τον Μαύρο Καβαλάρη τον Πλαστήρα, τον Παπαναστασίου κ.α. Ο μεσαίος χώρος τι έχει; Τον …Λούλη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο;

Γίνεται Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά;

Και προς τα πού είναι απώλειες μας; Σκόρδο – κρεμμύδι, στραβόγιαννα. Δεξιά.

Πρώτα κατοχυρώνουμε, διασφαλίζουμε τον πυρήνα μας και μετά πάμε για αμφίπλευρη διεύρυνση, που και εφικτή και σκόπιμη είναι.

Εάν ξεριζώσουμε την καρδιά της παράταξης και την πετάξουμε στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξουμε πως είμαστε όπως μας θέλουν αυτοί, καλά κρασιά.

Διότι μερικοί αυτό κάνουν.

Ετεροκαθορίζονται, επιτρέπουν στους ανακυκλωμένους σταλινικούς, μαοϊκούς, αντεξουσιαστές κλπ του ΣΥΡΙΖΑ και τους προπαγανδιστές της δικτατορίας της αριστεράς στον δημόσιο λόγο, να καθορίζουν το «καλό» και το «κακό». Ενοχικά, ανόητα παραχωρούν πολιτικό έδαφος, χάνουν την μάχη των ιδεών. Μην μας πουν «ακροδεξιούς» κλπ. Ποιοι; ΟΙ κόκκινοι, ροζ ή παρδαλοί φασίστες, οι χρυσαυγίτες που απλά δεν πιστεύουν στο Έθνος και είναι ρατσιστές, όχι απέναντι στους ξένους αλλά απέναντι στους Έλληνες. Μας λένε φασίστες οι φασίστες και εμείς τσάϊ και συμπάθεια.

Κι ας το ξεκαθαρίσουμε. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι, τυχοδιώκτες, ολετήρες και πρέπει να τους πολεμήσουμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα για να φύγουν από την εξουσία ή είναι έτσι κι έτσι, καλά παιδιά που κάνουν …λάθη, οπότε ας γίνουμε πολτός μαζί τους. Και τα δυο πάντως δεν μπορεί να είναι.

Και για να τελειώνουμε. Το Έθνος, η εθνική ταυτότητα, ο πατριωτισμός, ο φιλελευθερισμός, είναι μέσα στις καταστατικές αρχές της παράταξης. Δεν νοείται χωρίς αυτές. Επί μέρους διαφωνίες μπορεί να έχουμε σε άλλα, πχ για λεπτομέρειες ή σοβαρά θέματα στην οικονομία, για τις δόσεις κράτους κι ελεύθερης αγοράς. Όμως δεν νοείται ΝΔ χωρίς εθνικό πρόσημο, χωρίς προστασία της πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας, χωρίς κύριο μέλημα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, χωρίς μηδενική ανοχή στην τρομοκρατία και στο περιθώριο, χωρίς σθεναρή στάση και μαχητικό σχέδιο σε όλο το μέτωπο αντιπαράθεσης με τον τουρκικό επεκτατισμό, από την Καρπασία και το Αιγαίο ως την Θράκη, χωρίς αυστηρότητα απέναντι στον σκοπιανό κι αλβανικό σωβινισμό. Και φυσικά είμαστε η ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη αλλά πάμε ως Έλληνες στην Ευρώπη κι όχι ως επαρχιώτες των Βρυξελλών, διεκδικητές των συμφερόντων του Έθνους μας.

Όποιος θέλει κόμμα στα μέτρα των ιδεοληψιών του, με αποκλεισμούς, θα βρεθεί με ένα κλειστό κλαμπ να παίζει μπριτζ με τους κολλητούς του.

Αν θέλουμε να ανασυγκροτηθούμε και να διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους μηδενιστές κι επικίνδυνους από την κυβέρνηση, τότε ας έχει η διαδικασία εκλογής ευ αγωνίζεσθαι, να συζητήσουμε ανοιχτά τις ιδέες, την ουσία, το πρόσωπο μας στην Ιστορία και στο τέλος, αφού αποφασίσει κυρίαρχα η βάση, ενωμένοι κι ας μην συμφωνούμε σε όλα, ας πολεμήσουμε τον αληθινό αντίπαλο.

Στο κάτω – κάτω, αδέρφια, αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 27/09/2015 08:19:08

  Όπως αποφάσισε ο κόσμος το 2009, έτσι θα αποφασίσει και τώρα. Θα ζυγίσουμε, θα μετρήσουμε και θα επιλέξουμε αυτόν που θέλουμε εμείς και όχι αυτόν που θέλουν τα διάφορα βιλαέτια της Ν.Δ. Το παν είναι η ενότητα μετά.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Δρόμος 27/09/2015 09:59:11

   Φαηλο, ναι σε όλα! !!! Γιατί θα καταντήσουμε να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση ξανά, πάνω σε αποκαιδια. ....

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 27/09/2015 10:12:33

  ...θα βρεθεί με ένα κλειστό κλαμπ να παίζει μπριτζ με τους κολλητούς του... Το μπρίτζ είναι τεχνικό παιχνίδι που απαιτεί υψηλό δείκτη ευφυίας και ικανότητες συγκέντρωσης , ανάλυσης κ.α. Εν ολίγοις δεν είναι για τους πολλούς .Φαήλο πιστεύεις αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετοί μέσα στο κόμμα σήμερα ικανοί να παίξουν μπρίτζ ? Εισαι πολύ αισιόδοξος....Για τάβλι τους κόβω τους περισσότερους

  • Μαρια Κ avatar
   Μαρια Κ @ Ελενα Κανελλοπούλου 27/09/2015 11:17:45

   Αδωνις Γεωργιαδης.

   • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ @ Μαρια Κ 27/09/2015 20:02:27

    Φαήλος Κρανιδιώτης.

 3. Eva avatar
  Eva 27/09/2015 16:50:09

  Οταν η ομαδα κοιμαται εχει αναγκη απο καλες μεταγραφες.

 4. Vassilis avatar
  Vassilis 27/09/2015 21:13:55

  Μπραβο Φαηλο.-

 5. Hunter avatar
  Hunter 28/09/2015 08:22:06

  Κάπου διάβασα χθες ότι ο Μεϊμαράκης (αν τελικά βάλει και βγει) θα "καθαρίσει" το κόμμα από τη "συνιστώσα του ΛΑΟΣ" και τους "Σαμαρικούς"... Μετά με ποιούς θα μείνει;;; Με τους πασόκους;;; Αυτοί πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κουνάνε πλέον από εκεί... Με τους "Μητσοτακικούς";;; Αυτοί κατέβασαν τη Ντόρα για πρόεδρο μετά έκαναν και τη ΔΗ.ΣΥ και πήραν το τρίτο το μακρύτερο και τις δύο φορές... Όχι μπριτζ αλλά ούτε τετράδα να παίζουν "ξερή" δεν θα συμπληρώνουν...

  • Eva avatar
   Eva @ Hunter 28/09/2015 08:57:29

   Θα καθαρισει κι απο τους ψηφοφορους ετσι.

  • sender avatar
   sender @ Hunter 28/09/2015 09:50:24

   Το μόνο που μπορούν να''καθαρίζουν'' είναι η ΝΔ.Και τους πολίτες της.Να δούμε πότε θα αρχίσουν να συνθέτουν.

 6. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 28/09/2015 22:48:22

  Ο αρχηγός της ΝΔ, αγαπητέ Φαήλο , πρέπει ,να είναι πρόσωπο , που θα ενώσει την βάση . Ας προσέξουμε στην επιλογή του λοιπόν, διότι το αισθητήριό μας πάσχει ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.