Θεοί, μύθοι, ήρωες και βρετανική δολιότητα
09/11/2014 15:39
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θεοί, μύθοι, ήρωες και βρετανική δολιότητα

Το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 περιέχει πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, στους οποίους μια χαρά συμμετείχε κι η βρετανική ομάδα, που παρήλασε κι αυτή ενώπιον του χορτοφάγου και ψυχοπονιάρη Αδόλφου, ο οποίος λίγο μετά, με βρετανική ανοχή και συναίνεση κατάπιε αμάσητη κοτζάμ Τσεχοσλοβακία. Το ίδιο πλάνο που χρησιμοποίησαν οι Άγγλοι για τους αγώνες του 2012, χρησιμοποίησε κι ο ΕΟΤ στο βίντεο για την προβολή της χώρας μας, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes». Αντίστοιχα πλάνα και φωτογραφίες από τους αγώνες που οργάνωσε η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, υπάρχουν και στην σελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι απλά …αγώνες και τους έχουν διοργανώσει καπιταλιστικές, κομμουνιστικές, χώρες με κάθε είδους καθεστώς.

Αυτό το πλάνο «ανακάλυψε» στο ελληνικό βίντεο ο γνωστός «Guardian» και πήγε να το κάνει θέμα, έχοντας ραντεβού με την πεπονόφλουδα. Το τσακάλι που πήρε την μισελληνική εργολαβία δεν πρόσεξε την πηγή του πλάνου.

Αυτή η μικρή βρωμιά – γκάφα κάποιου Άγγλου δημοσιογράφου, από μόνη της είναι ασήμαντη. Υπάρχει όμως ένα ευρύτερο πλαίσιο, τόσο ιστορικά, όσο και στην σημερινή συγκυρία, που αξίζει να επισημάνουμε. Γιατί τώρα; Γιατί έτσι;

Καταρχήν να υπογραμμίσουμε πως ο Τύπος στην Βρετανία, που δεν είναι πια μεγάλη κι ο ήλιος δύει κάθε βράδυ, όπως σε όλες τις χώρες, υπηρετεί τις γενικές κατευθύνσεις της ευρύτερης εθνικής πολιτικής.

Σήμερα υπάρχουν δυο θέματα ανοιχτά, που εξηγούν μικρές και μεγαλύτερες βρωμιές, κατά την μακρά παράδοση της «δόλιας Αλβιώνος»: το ένα είναι η αναζωπύρωση της συζήτησης για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα, που εκτίθενται στον μεγαλύτερο πάγκο κλεπταποδόχου, που καλείται Βρετανικό Μουσείο, χωρίς να περιέχει και πολλά βρετανικά δημιουργήματα. Η πλειοψηφία των εκθεμάτων που υπάρχει εκεί μέσα είναι προϊόν πλιάτσικου από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τις Ινδίες κλπ. Είναι τα λάφυρα της αποικιοκρατίας. Με την δύναμη του στόλου τους και τα όπλα του πάντοτε μισθοφορικού στρατού τους, τα καθάρματα της Αυτής Μεγαλειότητος, λεηλάτησαν πολιτισμούς στα μήκη και τα πλάτη της γης. Με θρασύτητα δε ισχυρίζονται πως είναι πιο ικανοί και άξιοι φύλακες αυτών των μνημείων τέχνης των ανθρώπινων πολιτισμών, από τα κράτη των ίδιων των λαών που τα δημιούργησαν. Κι όταν εγείρουν θέμα τα κράτη για επιστροφή των κλοπιμαίων, τότε η άρνηση συνοδεύεται από την συκοφαντία.

Διεθνή τσιμπούρια, λαφυραγώγησαν και ματοκύλησαν Έλληνες στην Κύπρο, την αχανή Ινδία, λαούς της Αφρικής, της Αμερικής, με βάρβαρους τρόπους και δόλιες μεθόδους που πρώτα τις ακόνισαν πάνω στους Κέλτες γείτονες τους, τους περήφανους Σκώτους και τους αγέρωχους Ιρλανδούς. Έχουν μετέλθει παντός μέσου, από την ωμή βία και την αγχόνη, όπως στην Ινδία και την Κύπρο, ως την εξόντωση δι’ οργανωμένου λιμού (Ιρλανδία). Εκεί όμως που είναι μάστορες είναι στο διαίρει και βασίλευε, στο να χρησιμοποιούν μειονότητες ως ρουφιάνους τους κατά της πλειονότητας. Έτσι χρησιμοποίησαν τους μουσουλμάνους κατά των ινδουιστών στην Ινδία, τους Τουρκοκύπριους κατά των Ελληνοκυπρίων, τους Διαμαρτυρόμενους των κατεχόμενων κομητειών της Β. Ιρλανδίας, κατά της καθολικής πλειοψηφίας της όλης Ιρλανδίας.

Με τις πλέον βρώμικες μεθόδους, ως και δολοφονίες ηγετών, δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν υπέρ των συμφερόντων τους.

Αν δεν το ξέρετε, ακόμη δεν έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του Foreign Office που αφορούν την δολοφονία του Καποδίστρια. Μαντέψτε γιατί. Γιατί, ακόμη και σχεδόν δύο αιώνες μετά, οι Έλληνες δεν θα καταπιούν αμάσητη την αλήθεια, δεν θα πουν «νερό κι αλάτι» για την βρετανική δολιότητα.

Το άλλο ζήτημα είναι η κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν συναυτουργία της Βρετανίας στα εγκλήματα του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Στην Κύπρο και στο Αιγαίο το Λονδίνο λειτουργεί ως εχθρός μας. Είναι εχθρός μας. Σήμερα ο Κάμερον αβαντάρει τον τσαμπουκά του Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ. Θυμηθείτε το, ο τουρκικός ισλαμικός στρατός κατοχής θα είναι πιο εύκολο να φύγει από την Κύπρο, παρά να ξεκολλήσουμε το βρετανικό τσιμπούρι και τις βάσεις του από το νησί. Η Βρετανία χρησιμοποίησε τους Τούρκους βάζοντας τους στο παιχνίδι εναντίον μας κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ κι έκτοτε τους υποστηρίζει σθεναρά σε κάθε παρανομία.

Μην σας κάνουν λοιπόν εντύπωση οι βιντεομαϊμουδιές. Όταν έχεις κρεμάσει δεκαοχτάχρονα παιδιά στην Κύπρο το 1955-1959, για να αποτρέψεις την Ένωση με την Ελλάδα, που υποσχόσουν στους Κυπρίους το 1940 για να πολεμήσουν 45.000 από αυτούς μαζί σου καίτοι δεν είχαν υποχρέωση στράτευσης, αυτά είναι ψιλά γράμματα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 09/11/2014 16:12:00

  Η Κύπρος πρέπει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, να αρχίσει να θέτει θέμα "αποικιοκρατικού καθεστώτος" για τις Βάσεις (κλείνοντας παράλληλα το ματάκι στους Αμερικάνους - και στα αφεντικά τους ,τους Ισραηλινούς- , πως αυτούς θα τους βολέψει). Κατα τα άλλα , δυο παρατηρήσεις: 1. Κατα την γνωστή Ελληνική ταινία ,η Αγγλία δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να στείλεις το παιδί σου να γίνει άντρας. 2. Ο όρος "φουστιά" δεν βγήκε τυχαία! 1+2 ,τι το ψάχνετε?

 2. Naruto avatar
  Naruto 09/11/2014 16:58:28

  Πρέπει να δείξουμε κατανόηση στου Άγγλους . Είναι δύσκολο απο δήμαρχος να καταλήξεις κλητήρας , απο ευγενής με Πύργο και μπάτλερ σε πολυκατοικία των ανατολικών προαστίων του Λονδίνου ,απο κοσμοκράτορες κοντεύουν να χάσουν και την μεγάλη Βρετανία και να μείνει μόνο Αγγλία . Το μόνο που έμεινε είναι τα κλεμένα της ένδοξης εποχής των πειρατών σε στεριά και θάλασσα .

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 09/11/2014 20:45:20

  Έτσι, έτσι. Και επίσης, για να συκοφαντούν οι Βρεττανοί την καμπάνια του ΕΟΤ μάλλον έχουν ήδη σημάδια, ότι το Ελληνικό τουριστικό προϊόν θα τα πάει ακόμη καλύτερα, την επόμενη σεζόν.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/11/2014 20:54:54

  Υπάρχει διασύνδεση της Γκάρντιαν με συριζαίους και αριστεριστές στην Ελλάδα που παρακολουθούν τον "ρατσισμό" και τον "εθνικισμό" της κοινωνίας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ψυχραιμια 09/11/2014 21:07:17

   Πάντως αν είχαν τέτοιες διασυνδέσεις και σε άλλες χώρες της ΕΕ όπως ας πούμε, στη Γαλλία, τότε πιθανόν θα είχαν ανακόψει την άνοδο της Λεπέν...αλλά δεν τα κατάφεραν. Οπότε ή δεν έχουν ή δεν έχουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ ή πρόκειται για ελαττωματικούς "κοριούς"

  • Νικολάου Κώστας avatar
   Νικολάου Κώστας @ ψυχραιμια 10/11/2014 18:58:18

   Λάθος κάνεις. H διασύνδεσή τους είναι με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Αλαβάνο για να μας πάνε στη Δραχμή. Ο Τσίπρας θα βγεί τελευταίος απ' το Ευρώ όπως δήλωσε πρόσφατα, μετά την αποχώρηση και της Γερμανίας...

 5. Κρίτων avatar
  Κρίτων 09/11/2014 21:35:58

  Φαήλε, το άρθρο είναι απλά γκρινιάρικο, οι Άγγλοι , εν τέλει όλοι φροντίζουν για τα συμφέροντά τους, εκτός ημών. Το 58 οι Αβέρωφ-Καραμανλής πάτησαν την πεπονόφλουδα και έμπασαν τους Τούρκους στην Κύπρο. Ας πρόσεχαν οι ηλίθιοι. Το 74 ή το 76, δεν θυμάμαι, ο Καραμανλής απέσυρε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και ξανμπήκαμε με χειρότερους όρους και με την ανάσα των τούρκων στο Αιγαίο. Η διεθνής πολιτική με αυστηρή προσήλωση σε ιδεολογίες, σε αρχές κοκ είναι για βλάκες. Ο κόσμος είναι ζούγκλα και αν δεν αλλάξουμε στην χώρα αυτή θα μας φάνε (ξανά) τα θηρία.

 6. George N avatar
  George N 09/11/2014 23:16:00

  Τι νόημα έχει να κατηγορείς κάποιον γιατί προασπίζεται τα συμφέροντά του? Χρέος σου να ευθυγραμμίσεις τα δικά του με τα δικά σου. Να προσπαθήσεις τουλάχιστον. Και μια και τα συμφέροντα άλλοτε είναι αντίθετα κι άλλοτε κοινά, τι νόημα έχει να θυμάται κάποιος μόνο τα πρώτα? Επιλεκτικά βγαίνει και το αντίθετο συμπέρασμα: Αν δεν υπήρχε ο Byron θα υπήρχε φιλελληνική κίνηση? Αν δεν ήταν ο Codrington θα είχε απελευθερωθεί η Ελλάδα? Αν δεν υπήρχε η Victoria που θα είχαν φτάσει οι Τούρκοι στον "ατυχή πόλεμο"? Αν δεν υπήρχε ο Loyd George τι θα είχε πάρει η Ελλάδα στο Παρίσι? Αν δεν υπήρχε ο Scobie τι θα είχε γίνει στην Αθήνα το 44? Αν δεν υπήρχαν οι Αγγλοι θα υπήρχε η Ελλάδα? Οι Τούρκοι πάντως λένε πως όχι. Ισως κάτι να ξέρουν.

  • Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
   Κάνω ότι δεν βλέπω @ George N 09/11/2014 23:40:05

   Αγαπητέ George N, Κοινή συνισταμένη των απαντήσεων στις ερωτήσεις σου #3-#7 είναι η βασιλεία στην Ελλάδα και οι σχέσεις αίματος με το Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα οι αγαθές προθέσεις των Άγγλων πάνε περίπατο. Δεν θα ήθελες να είναι αυτό το συμπέρασμα του συλλογισμού σου.

   • George N avatar
    George N @ Κάνω ότι δεν βλέπω 10/11/2014 14:52:46

    Καταρχήν είναι μόνο μια νοητική άσκηση. Δεν λέω πραγματικά ότι χωρίς την Αγγλία, η Ελλάδα δεν θα υπήρχε. Απλά ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος οι Αγγλοι να είναι κατά των Ελλήνων ή των Τούρκων όπως πολλοί στις δύο χώρες πιστεύουν. Ούτε φυσικά και έχουν αγαθές προθέσεις. Η εξωτερική πολιτική της Αγγλίας γίνεται υπέρ των Αγγλων. Εχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα στην σύνοδο των Παρισίων βγήκε νικήτρια παρά την Βασιλική οικογένεια. Αν είχε πάει ο Κωνσταντίνος αντί για τον Βενιζέλο στο Παρίσι ίσως η Ελλάδα έβγαινε με σύνορα στον Ισθμό!

    • Νικολάου Κώστας. avatar
     Νικολάου Κώστας. @ George N 10/11/2014 19:06:35

     Ναι αλλά χωρίς την Ελλάδα αγαπητέ George, ξεχνάς οτι η Αγγλία και η μετέπειτα Μεγάλη Βρεττανία δεν θα υπήρχαν καθόλου, ή ο λαός της θα ζούσε ακόμα στα δέντρα τρώγοντας βελανίδια... Τό άρθρο του Φαήλου είναι άψογο και ευγενέστατο έναντι των Άγγλων. Δεν δικαιούνται μόνο αυτοί να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Εμείς το δικαιούμαστε περισσότερο απ' τους Άγγλους, και με θεμιτά αλλά και με αθέμιτα σαν τα δικά τους και χειρότερα αν μπορούμε μέσα, καθότι αυτοί μας διδάσκουν οτι μεταξύ λαών δεν υπάρχει συναίσθημα. Οι Αγγλοι που αναφέρεις έδρασαν κυρίως ως μεμονωμένοι Άνθρωποι και όχι ως Άγγλοι και μάλιστα συκοφαντήθηκαν και κυνηγήθηκαν απο την άρχουσα τάξη της Αγγλίας...

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ George N 10/11/2014 00:12:40

   Aν δεν υπηρχαν οι Αγγλοι , θα υπηρχε μια Ελληνικη Κυπρος, δεν θα υπηρχε το ΕΑΜ, θα υπηρχε μια Ινδια, θα υπηρχε μια Ιρλανδια, δεν θα υπηρχαν τοσα πολλα κρατιδια στην Αγγλοφωνη Αφρικη, τα νησακια θα ανηκαν στην Αργεντινη, το Ευρω δεν θα εχει εκ των εσω πολεμο, οι φορολογικοι παραδεισοι θα ηταν ελαχιστοι και τοσα αλλα.....

   • George N avatar
    George N @ Ρεαλιστης 10/11/2014 00:38:52

    Αυτά έγραψε ο Φαήλος :-) Απλά αντέστρεψα την λογική για να δείξω ότι επιλεκτικά μπορούμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Α. H Κύπρος πρέπει να είναι Ελληνική μια και η πλειοψηφία είναι Ελληνες και ας βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία και μακριά από την Ελλάδα. Β. Τα νησάκια έπρεπε να ανήκουν στην Αργεντινή μια και είναι πιο κοντά της και πιο μακριά από την Αγγλία, παρά το ότι το σύνολο των κατοίκων είναι Αγγλοι. Υποστηρίζεις ταυτόχρονα και τα δύο?

    • Ανναμπουμπούλα avatar
     Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 10:48:08

     Άλλο είναι η Ιστορικά Ελληνική Κύπρος και άλλο η Αγγλική Αποικία των Φώκλαντ 1)‘’…Η προϊστορία της Κύπρου αρχίζει με την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στο νησί κατά τη 10η χιλιετία π.Χ., σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, και τελειώνει με το πέρασμα από τη 2η στην 1η χιλιετία π.Χ. και τις απαρχές των κοινωνικοπολιτικών διεργασιών που θα καταλήξουν στην ίδρυση των κυπριακών βασιλείων της ιστορικής περιόδου. Η Προϊστορία της Κύπρου αρχίζει με την Νεολιθική εποχή σε αντίθεση με τον Ελλαδικό χώρο όπου ανακαλύφθηκαν κατάλοιπα ανθρώπινης παρουσίας ήδη από την Παλαιολιθική εποχή. Οι πρώτοι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο το 1400π.Χ. σε κυπριακά λιμάνια, κυρίως στα νότια και ανατολικά, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες ειρήνης που επικρατούσαν στην περιοχή. Η Κύπρος όμως εξελληνίστηκε πλήρως μετά τον Τρωικό πόλεμο, με τους Αχαιούς να κατακλύζουν το νησί. Τότε οι ιθαγενείς του νησιού που οι σύγχρονοι μελετητές ονόμασαν Ετεοκύπριους, εξελληνίστηκαν και από τότε το νησί κατοικείται από Έλληνες (Αχαιούς). Ο πληθυσμός των λεγόμενων Ετεοκύπριων ήταν ασήμαντος σε σχέση με αυτό των Αχαιών, ζούσαν στην Αμαθούντα, και εξαφανίστηκε κάθε ίχνος τους το 450π.Χ…..’’ 2) ‘’ Οι Νήσοι Φώκλαντ, (Αγγλικά:Falkland islands) (που ονομάζονται και Μαλβίνας από τους Αργεντινούς) είναι μια συστάδα νήσων περίπου 280 μίλια ανατολικά από το στενό του Μαγγελάνου στον Ατλαντικό, μεταξύ 51° 15΄ και 53° νοτίου πλάτους και 57° 40΄ και 62° δυτικού μήκους με έκταση 12.173Km2 και πληθυσμό 3.140 κατοίκους σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2008. Πρωτεύουσα είναι το Στάνλεϋ ή Πορτ Στάνλευ (Port Stanley) που βρίσκεται στην Ανατολική Φώκλαντ και είναι η μοναδική πόλη των νήσων. Η συστάδα αυτή που την αποτελούν η Ανατολική Φώκλαντ (6.682Km2), η Δυτική Φώκλαντ (5.278Km2) και 100 πλέον νησίδες είναι σήμερα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος,[2] ενώ η κυριαρχία της αμφισβητείται από την Αργεντινή.’’ Απόλυτα ατυχής λοιπόν η ….σύγκριση.

     • George N avatar
      George N @ Ανναμπουμπούλα 10/11/2014 14:37:49

      Δεν ισχυρίστηκα ότι η Κύπρος και τα Falcklands είναι το ίδιο ή ότι έχουν την ίδια ιστορία. Ούτε καν ποια αρχή πρέπει να υπερισχύει. Της εγγύτητας ή του πληθυσμού. Απλά ότι δεν μπορούν να υπερισχύουν και οι δύο ταυτόχρονα.

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 14:44:14

      Tης Ιστορικής συνέχειας και εθνικής συνείδησης του ντόπιου λαού είναι το λογικό και δίκαιο.

     • George N avatar
      George N @ Ανναμπουμπούλα 10/11/2014 15:10:15

      Οι ντόπιοι είναι Σκώτοι και Ουαλοί από τις αρχές του 19 αιώνα. Ψηφίζουν σε ποσοστά πρωην κομουνιστικών κρατών να μείνουν στο HB. Πιο πριν ήταν ουσιαστικά ακατοίκητα. Είχαν προσπαθήσει Αγγλοι, Γάλλοι και Ισπανοί αλλά σίγουρα δεν τα κατοικούσαν Αργεντινοί. Άρα θεωρείς ότι πρέπει να είναι μέρος του ΗΒ. Κάτι μου λέει ότι δεν σου αρέσει το συμπέρασμα :-)

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 15:18:53

      H ΕΛΛΗΝΙΚΗ Kύπρος μόνο με ενδιαφέρει, που δεν αποτελεί συγκρίσιμο παράδειγμα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα των αποικιοκρατών και των ...φυτευτών τους στις πρώην αποικίες.

     • George N avatar
      George N @ Ανναμπουμπούλα 10/11/2014 15:32:53

      Και καλά κάνεις. Σε ενδιαφέρουν -όπως λες- μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας της Κύπρου και των Ελλήνων. Το ίδιο ισχυρίστηκα ότι κάνουν και οι άλλοι για τα δικά τους. Οπότε.....συμφωνούμε :-)

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 15:54:37

      Λάθος. Με ενδιαφέρει να μην συσχετίζετε (κι εσείς και οι ...άλλοι) τεχνηέντως εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις, για να καταλήξετε σε λανθασμένα συμπεράσματα, που αδικούν την Ελληνική Κύπρο, εξισώνοντας την εγκληματική πράξη της ειβολής και κατοχής, με τις συμφεροντολογικές επιδιώξεις παρηκμασμένων αποικιοκρατών.

     • George N avatar
      George N @ Ανναμπουμπούλα 10/11/2014 16:40:25

      Που έγινε η εξίσωση Ανναμπουμπούλα? Ούτε καν εξέφρασα την άποψή μου επί του θέματος. Σύμφωνα με αυτά που είπα: Αν πχ καταδίκαζα την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο προφανώς και θα καταδίκαζα την αντίστοιχη της Αργεντινής. Αν αντίθετα υποστήριζα την εισβολή στην Κύπρο έπεται ότι δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω την παραμονή των νησιών στο HB. Αυτό που δεν θα μπορούσα να κάνω είναι να....εξισώνω τα δύο (εγκληματική εισβολή και συμφεροντολογικές επιδιώξεις), όπως λες. Το να μην συσχετίζω " τεχνηέντως εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις" ή το να μην καταλήγω σε "λανθασμένα συμπεράσματα" είναι κάλεσμα σε αυτολογοκρισία? Λυπάμαι γιατί άθελά μου....μάλλον σε εκνεύρισα.

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 17:18:17

      Ησυχάστε. Καθόλου δεν με εκνευρίσατε φυσικά. H σοφιστεία, είναι μία μέθοδος κι αυτή.... :). Απλά ο συσχετισμός που επιμόνως επιχειρείτε Φώκλαντ-Κύπρος, αντικειμενικά είναι άκυρος. Δεν θέλετε να το δείτε και χάνουμε άδικα την ώρα μας, συνεχίζοντας την ...επιχειρηματολογία επί του άσχετου παραλληλισμού. Μπορούμε να γράφουμε μέχρι αύριο λοιπόν μη λέγοντας απολύτως τίποτε, εφόσον επιμένετε να συγκρίνετε κεράσια με βατόμουρα..... Μπορούμε, αλλά δεν θα έχει νόημα. :)

  • Ανναμπουμπούλα avatar
   Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 10:50:42

   ''Αν δεν υπήρχε ο Scobie τι θα είχε γίνει στην Αθήνα το 44?'' Aυτό ειδικά, μην το συζητάτε! Μας καταϋποχρέωσαν οι ...σύμμαχοι.

   • George N avatar
    George N @ Ανναμπουμπούλα 10/11/2014 14:31:07

    Από την μεριά αυτών που επιθυμούσαν ένα αστικό καθεστώς, εννοείται. Προφανώς η άλλη μεριά θα το θεωρεί ασυγχώρητη επέμβαση.

    • Ανναμπουμπούλα avatar
     Ανναμπουμπούλα @ George N 10/11/2014 14:41:50

     ...Από τη μεριά αυτών που δεν θεωρούν δημοκρατική την δόλια επέμβαση ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μιας χώρας, με αποτέλεσμα να αιματοκυλάνε έναν λαό; Υπάρχει και αυτή η οπτική.

    • Seagull avatar
     Seagull @ George N 10/11/2014 17:37:00

     Τελικά ούτε αυτό το καταφέραμε, εννοώ την δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού κράτους.... τζάμπα το αιματοκύλισμα θα έλεγα εγώ. Αυτό όμως που αποδεικνύεται είναι ότι με τις παρεμβάσεις τρίτων στα εσωτερικά μιάς χώρας ο μόνος ίσως κερδισμένος είναι ο έξωθεν παράγοντας, τότε η Αγγλία είχε κερδίσει διότι με τον ένα ή άλλο τρόπο επανέφερε τον Βασιλιά στην Ελλάδα ο οποίος της φάνταζε και ως ο αποκλειστικός υποστηρικτής των τότε ... συμφερόντων της. Η συνέχεια είναι λίγο ως πολύ γνωστή, άφησε το κρατίδιο στα χέρια των άλλων φίλων και συμμάχων να συνεχίσουν το παίγνιο. Το παράδειγμα αυτό ισχύει απόλυτα και σήμερα όπου βλέπουμε την κατάληξη χωρών όπως το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λιβύη και πολλών πολλών ακόμη που έχουν υποστεί την βαναυσότητα των έξωθεν παρεμβάσεων....

     • George N avatar
      George N @ Seagull 10/11/2014 20:34:25

      Για σύγχρονο αστικό κράτος απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το θέλει ένας λαός. Να έχει συνειδητοποιήσει δλδ ότι μεσοπρόθεσμα κερδίζεις πιο πολλά αν υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι παρά αν προσπαθείς να πιάσεις τον διαιτητή υπέρ σου. Η στιγμή που γίνεται κατανοητό ότι αν ο διαιτητής πιάνεται, θα πιαστεί από όλους και όχι μόνο από σένα είναι η αρχή του αστικού κράτους. Κάτι σαν: https://www.youtube.com/watch?v=mM6OIlreneA Τώρα που θα βρούμε τον μαύρο μονόλιθο...είναι ένα θέμα :-)

     • Νικολάου κώστας avatar
      Νικολάου κώστας @ George N 11/11/2014 17:08:40

      Aυτό που δεν κατάλαβες φίλε George είναι οτι οι κανόνες πρέπει να είναι πρωτίστως σεβαστοί απο τους ισχυρούς ενος κράτους, διότι οι ισχυροί έχουν την ικανότητα να τους παραβαίνουν χωρίς να πιάνονται και έτσι γίνονται ακόμα πιο ισχυροί. Ενώ οι αδύναμοι και να τους παραβούν μιά. τη δεύτερη θα πιαστούν και θα πληρώσουν και τη δική τους παράβασηκαι ολόκληρη εκείνη των ισχυρών. Έτσι λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα που δυστυχώς είναι προς το παρόν το "μή χείρον" που διαθέτουμε. Αλλά και στο ποδόσφαιρο που ανέφερες, τον διαιτητή δυστυχώς οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να τον εξαγοράσουν ευκολώτερα. Οι φτωχοί δεν άχουν το χρήμα...Και έτσι, όπου φτωχός και η μοίρα του που λέει κι ο λαός...

     • George N avatar
      George N @ Νικολάου κώστας 12/11/2014 14:09:59

      Μα Κώστα για αυτό θέλεις κράτος δικαίου. Για να προφυλαχθείς από τους ισχυρούς. Κράτος δικαίου μπορείς να έχεις είτε με καπιταλιστικό είτε με σοσιαλδημοκρατικό είτε με σοσιαλιστικό (δημοκρατικό) μοντέλο στην οικονομία. Το έχει αποδείξει η ιστορία (ΗΠΑ, Σουηδία, Αγγλία αντίστοιχα). Στο μεταφεουδαρχικό (καλή ώρα) δικαιοσύνη απονέμουν οι ισχυροί και συ βρίσκεις το δίκιο σου ανάλογα από την απόσταση που σε χωρίζει από αυτούς. Το δε κράτος είναι ιδιοκτησία τους.

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/11/2014 23:57:31

  Για τους Άγγλους συμφωνώ και επαυξάνω,αλλά φίλε Φαήλο,οι Αυστραλοί θα έχουν ένα δίκιο αν μας κατηγορήσουν,αφού μέσα στα πλάνα από την Ελλάδα μας,το σπότ περιλαμβάνει και την παραλία των 12 Αποστόλων στο Πόρτ Κάμπελ της Αυστραλίας. Όχι τίποτε άλλο,αλλά είναι και διάσημη...

 8. Πνεύμα Αντιλογίας avatar
  Πνεύμα Αντιλογίας 10/11/2014 15:09:19

  Εμείς οι νεοέλληνες, παρά τους δύο αιώνες κρατικής επαιτείας και διαρκής καρπαζιάς, δεν μπορούμε να χωνέψουμε τη διαχρονική ρήση του Πάλμερστον περί αιωνίων συμφερόντων και ουχί φιλίων. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που η Ελλάς έχει καταστεί και επισήμως γερμανικό προτεκτοράτο, οπότε η Βρετανία έχει κάθε συμφέρον να τη σαμποτάρει. Παρεμπιμπτόντως, αγαπητέ Φαήλε, ο λόρδος Έλγιν ήτο "αγέρωχος Σκώτος"...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πνεύμα Αντιλογίας 11/11/2014 13:43:44

   Οι αγέρωχοι Σκώτοι είχαν ηττηθεί κι υποταχθεί αιώνες πριν. Ο εν λόγω ήταν απλά άλλος ένας λακές με σκωτζέζικη καταγωγή.

   • George N avatar
    George N @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/11/2014 14:11:21

    Οι Σκώτοι ποτέ δεν ηττήθηκαν! Ούτε και έχουν ποτέ υποταχθεί. Πέσανε έξω οικονομικά είναι η μαύρη αλήθεια....Η φυλή με τους πιό καλούς οικονομολόγους, οι άνθρωποι που αν υπολόγιζαν λάθος τις προμήθειες ή την βαρυχειμωνιά θα πέθαιναν από την πείνα....πέσανε έξω ως συλλογική οντότητα.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/11/2014 18:40:09

  "...ακόμη δεν έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του Foreign Office που αφορούν την δολοφονία του Καποδίστρια. Μαντέψτε γιατί. Γιατί, ακόμη και σχεδόν δύο αιώνες μετά, οι Έλληνες δεν θα καταπιούν αμάσητη την αλήθεια, δεν θα πουν «νερό κι αλάτι» για την βρετανική δολιότητα..." Αυτό το λέει όλα! Ήταν πίσω από τη δολοφονία του μεγαλύτερου σε ήθος και αυτοθυσία Κυβερνήτη μας μετά το Βυζάντιο. Αυτού που τα πέταξε όλα (χρήματα, αξιώματα, καλοπέραση) και πρόσφερε το είναι του στην Πατρίδα. Αυτός ήταν ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και μακάρι οι γονείς να μεγαλώνουν παιδιά με τέτοια αίσθηση καθήκοντος και αγάπη για την Πατρίδα και τους συνανθρώπους... Όσο για τους Βρετανούς, ας μην ξεχνάμε ποιας εθνικότητας ήταν αυτοί που αποίκισαν τη Β. Αμερική και εξολόθρευσαν εκατομμύρια άμαχους για το χρυσό, το πετρέλαιο, τα διαμάντια κλπ. Όχι ότι Ολλανδοί, Ισπανοί και Ιταλοί στη Ν.Αμερική πήγαν καλύτερα. Αυτές ναι, είναι γενοκτονίες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.