Θα τους αφήσουμε να μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ;
04/07/2015 13:52
Του Μίλτου Π. Χρυσομάλλη
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τους αφήσουμε να μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ;

ΝΑΙ στην Ενότητα. ΝΑΙ στηνΕλλάδα. ΝΑΙ στην Ευρώπη. Ναι στο Ευρώ.

Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας μας.Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σταμάτησε τη διαπραγμάτευση, ενώ είχε ήδη συμφωνήσει για μέτρα 8 δισεκατομμυρίων και με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής μας οδήγησε στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας μετά το 1974. Μας οδήγησε στο διχασμό και στα πρόθυρα της Εθνικής τραγωδίας.

Η θέση μας στον πολιτισμένο κόσμο, όπως την οραματίστηκε και την πραγματοποίησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, μια θέση που αντιστοιχεί σε μια ασφαλή αυλή, ειδικά για την Ελλάδα που βρίσκεται σε αυτήν τη γωνιά των Βαλκανίων, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Πέντε μήνες γεμάτοι κωλυσιεργία, ψέματα, υπεκφυγές και συστηματικό σαμποτάζ των πραγματικών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση έφερε την χώρα σε αδιέξοδο. Τώρα, πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον λαό να ψηφίσει ναι ή όχι σε μία συμφωνία με τους εταίρους την οποία κανείς δεν γνωρίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους πολίτες να πουν όχι για να μεταθέσει τις ευθύνες. Επειδή ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη. Ζητάνε από εσάς να πείτε όχι για να μπορούν τη Δευτέρα να πούνε όταν έρθει η καταστροφή - γιατί με την έξοδο από την Ευρώπη θα έρθει η καταστροφή - “Εμείς δε φταίμε. Σας ρωτήσαμε!”

Δε θα τους αφήσουμε να μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί απαντάει στις προκλήσεις της Τουρκίας, γιατί της ζητά να συμμορφωθεί με το κοινοτικό κεκτημένο ως υποψήφια χώρα, γιατί εργάζεται για τη σταθεροποίηση των Σκοπίων και την ανάσχεση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων τους, γιατί επιχειρεί να φέρει στον ευρωπαϊκό δρόμο την Αλβανία.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί με τον τουρισμό να δέχεται 100αδες ακυρώσεις και τους τουρίστες να αναζητούν μετρητά στις ουρές ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι φταίνε οι ξένοι.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να έχει γίνει Διεθνές, με πτήσεις προς όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δε θέλουμε εμείς οι Μεσσήνιοι να αλλάζουμε συνάλλαγμα και να βγάζουμε βίζα για να μπορούμε να ταξιδέψουμε.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί με τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια τα επόμενα χρόνια, θα μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς και θα μπορούν οι αγρότες μας να παίρνουν επιδοτήσεις για τα την παραγωγή τους.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί το κοινό μας νόμισμα, το ευρώ, που μας θωρακίζει από τις υποτιμήσεις και τις διεθνείς κρίσεις διασφαλίζει τους κόπους μας και τους κόπους των γονιών μας. Αν αλλάξουμε νόμισμα η αξία των σπιτιών μας θα μειωθεί τραγικά, τα στεγαστικά δάνεια θα υπερδιπλασιαστούν και το λόμπι της δραχμής που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό θα αρπάζει τις περιουσίες μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη για να μην οδηγηθεί ο άνεργος, ο αδύναμος, ο μισθοσυντήρητος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο συνταξιούχος στην απόλυτη εξαθλίωση.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί με την Ε.Ε. η γενιά μου και τα νεότερα παιδιά μπορούμε να κάνουμε Erasmus, να παίρνουμε πτυχίο χρηματοδοτούμενο από πρόγραμμα Jean Monnet, να ταξιδεύουμε δίχως διασυνοριακό έλεγχο, να δουλεύουμε ελεύθερα σε όποια χώρα των 28 θέλουμε.

Θέλουμε να τα χάσουμε όλα αυτά;

Στις Βρυξέλλες το λένε όλοι. Ανεξάρτητα από την τελική διατύπωση της ερώτησης, όχι σημαίνει όχι στην Ευρώπη.

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ΝΑΙ επειδή συμφωνούμε με τους δανειστές. Τα λάθη και τις ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούμε να τα διορθώσουμε όταν είμαστε μέλος της και όχι όταν βρισκόμαστε σε απομόνωση. Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν πιστεύουμε πως η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη θα μας κρατήσει στην Ευρώπη.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κάνουν έξωση από το σπίτι μας.

ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στην Ευρώπη. Ναι στο Ευρώ. Πάνω και πέρα από κόμματα, με ενότητα, με σύνεση, με σεβασμό στις θυσίες όλων.

Μίλτος Χρυσομάλλης,

Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.