Θα καταφέρει ο Τσίπρας να βαφτίσει το κρέας – ψάρι;
12/02/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα καταφέρει ο Τσίπρας να βαφτίσει το κρέας – ψάρι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βρει μια… σύνθετη ονομασία του νέου μνημονίου, άλλη για το εξωτερικό κι άλλη για το εσωτερικό ακροατήριο.

Μια μεγάλη απόφαση πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Από αύριο θα απολύσει όλους τους οικονομολόγους του και θα προσλάβει τον… Γιώργο Μπαμπινιώτη μαζί με μια στρατιά γλωσσολόγων. Ο λόγος είναι ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει όλοι οι φιλόλογοι μαζί να αποφασίσουν πώς θα βαφτίσουν διάφορες «επικίνδυνες» λέξεις.

Δηλαδή, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέντε μέρες για να αποφασίσει τι θέλει για την Ελλάδα. Η Δευτέρα είναι η ημέρα της κρίσης, η D-Day, της Ελλάδας. Θα γίνει μια νέα αρχή ή θα είναι ημέρα Αποκάλυψης;

Όπως έδειξαν τα πράγματα η κυβέρνηση κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να βαφτίσει το κρέας – ψάρι. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί τον Μπαμπινιώτη με τα λεξικά για να του πει πώς αλλιώς θα ονομάσει το Μνημόνιο. Η πληροφορία λέει ότι θα ονομαστεί «τρέχον πρόγραμμα» και θα υπάρξει μια «σύνθεσή» του με αυτό που θα έρθει στη συνέχεια.

Η τρόικα θα ονομαστεί «ομάδα εμπειρογνωμόνων» η οποία θα έρχεται στην Αθήνα κατά καιρούς για να συζητά το πρόγραμμα. Και ο Βαρουφάκης θα λέγεται… πρωταθλητής στο ανσάμπλ αφού οι πιρουέτες του είναι καλύτερες κι από Ολυμπιονίκη και είχε και το κασκόλ Μπέρμπερι να τον εμποδίζει.

Μετά τα χθεσινά πολλά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Το πρώτο το ξέραμε. Ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν απόφαση στο έκτακτο Γιούρογκρουπ αλλά θα μαθαίναμε τις προθέσεις όλων. Οι Γερμανοί ήταν σκληροί αλλά ακόμη πιο σκληροί ήταν οι Πορτογάλοι, οι Φιλανδοί, οι Ιρλανδοί. Απαίτησαν παράταση του μνημονίου κι ας ονομαστεί όπως διάολο θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης αφού πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδοχή του αιτήματος αυτού αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία και ο Σόιμπλε έφυγε νωρίτερα. Μετά από μαγειρέματα για το πώς θα βάφτιζαν τις «επίμαχες» φράσεις ώστε να ικανοποιηθούν όλοι, τελικά η συνεδρίαση κατέληξε σε αδιέξοδο. Άλλωστε υπήρχε αυτό το περιθώριο.

Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Ότι οι επόμενες πέντε ημέρες θα είναι «κολασμένες» για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι είναι χαλαροί και περιμένουν και δε φαίνεται να κάνουν πίσω στο ουσιαστικό ζήτημα της παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος. Θα περιμένουν την Ελλάδα να καταθέσει το αίτημα και μέχρι τότε θα αναλάβουν δουλειά οι… γλωσσολόγοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βρει μια… σύνθετη ονομασία του νέου μνημονίου, άλλη για το εξωτερικό κι άλλη για το εσωτερικό ακροατήριο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι εγκλωβισμένοι στις υπερβολικές εξαγγελίες τους για σκίσιμο των μνημονίων και πλέον πρέπει να αποφασίσουν εντός πέντε ημερών πώς να κάνουν την κωλοτούμπα. Φαίνεται να κατάλαβαν ότι η Γερμανία δυστυχώς για την Ελλάδα δεν κάνει πίσω και μαζί της είναι και πολλές άλλες χώρες στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Σε πέντε μέρες η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει μια απόφαση ώστε να σταματήσει η εκκρεμότητα που διαλύει τη χώρα. Αν θέλει ρήξη ας μας το πει μια και καλή να πάρουμε τα μέτρα μας. Αν ψάχνει έναν έντιμο συμβιβασμό επίσης πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Ελπίζουμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα να μην επιλέξει το δρόμο της καταστροφής αλλά την οδό της μικρότερης δυνατής ζημιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Chris avatar
  Chris 12/02/2015 07:57:26

  Από εχθές το απόγευμα τα Ευρωπαικα ΜΜΕ αναφερόντουσαν στο Μπαρουφακειο σχέδιο χαρακτηρίζοντας το ως μη "ξεκάθαρο" η "συγκεκριμένο" και ότι θα απορριφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη από το Eurogroup. Το βράδυ λοιπόν διαβάσαμε ότι το Προγράμμα δεν ήταν " συμπαγές"????αλλα αποτελεί βάση για περαιτέρω συζητήσεις. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών περίμεναν εχθές το απόγευμα συγκεκριμένες "concrete" προτάσεις και ο Baroof-aki, αφού τους ταλαιπώρησε επι μισή ωρα χωρίς να λέει τίποτα στο τέλος τους είπε ότι δεν θα δεχτούμε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Την Δευτέρα λοιπόν οι Ευρωπαίοι θα του παρουσιάσουν πολυ μα παρά πολυ "concrete" ιδέες. Το λυπηρό της υπόθεσης ειναι ότι μας κοροϊδεύει όλος ο κόσμος, αναπτυγμένος και μη.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/02/2015 08:33:29

  Μόνη λύση να του δώσουν δυό ονόματα, Νέο Μνημόνιο-Γέφυρα,ας πούμε.Πώς λέμε Ερνέστο Τσε-Γκεβάρα; έτσι. Για νονούς δεν έχουμε πρόβλημα έχουμε μπόλικους,όσο για το τραπέζωμα μετά το βαφτίσι, ξέρουμε ποιός θα το πληρώσει...

 3. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 12/02/2015 08:55:32

  Εάν επιτευχθούν μερικές από τις ελληνικές αξιώσεις, παραδείγματος χάρη, η μείωση του απαιτηθησομένου πρωτογενούς πλεονάσματος από 4,5% σε 1,5% και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μικρή σημασία θα έχουν οι ονομασίες.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΙΚΟ 12/02/2015 11:45:29

   Ιδού ο Έλληνας, ιδού η κατάντια της χώρας! Βρε ανόητοι Συριζαίοι, αυτό που σας λένε οι Ευρωπαίοι είναι πολύ απλό: Έχεις κάποιες ενστάσεις, θέλεις κάποιες τροποποιήσεις. Έχεις και ένα θέμα βιωσιμότητας χρέους. Βάλε κάτω σε ένα χαρτί τις συνέπειες των τροποποιήσεων που ζητάς, διότι εγώ ξέρω ότι το 2022 έχουμε δεσμευθεί όλοι να έχεις χρέος 108% του ΑΕΠ. Και έλα να μου πεις μετά να συζητήσουμε τι θα κάνουμε από το πόσο προβλέπεις να πέσουν έξω τα νούμερα που έχουμε δεχθεί μέχρι στιγμής. Και εσείς τώρα κάθεστε και έχετε ονειρώξεις παραχωρήσεων και μειώσεων του πρωτογενούς πλεονάσματος και τρίχες κατσαρές, όταν η κυβέρνησή σας δεν έχει όχι απλώς τεκμηριώσει όλα αυτά που ζητάει, αλλά δεν τα έχει καν παρουσιάσει σε ένα χαρτί! Αυτό που πήγαν να συμφωνήσουν χθες, αν δεν το κατάλαβες, ήταν να γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα ("εμπειρογνώμονες" θα τους λέμε τώρα) και να τα βάλει η τρόικα κάτω με χαρτί και μολύβι και να δει αν υπάρχει καμία λύση. Ούτε καν αυτό δεν δέχθηκε η κυβέρνηση που ψήφισες. Ποια μείωση στόχων και τρίχες κατσαρές! Πώς θα έρθει; Έτσι από μόνη της; Έτσι ανοργάνωτα; Όλα κατατείνουν στο ότι αυτή η κωλοτούμπα μέσα στο Eurogroup έγινε για να μην φύγει ο Ντράγκι απο τη συνεδρίαση και πάει κατευθείαν να κόψει τον ELA. Και μόλις είδαν ότι τη σκαπουλάρανε για χθες (αφού άρχισαν να το διαλύουν και είχαν φύγει οι περισσότεροι υπουργοί), μετά τα πήραν πίσω και τα γύρισαν ότι "όχι-όχι, δεν το δεχόμαστε τελικά, δεν το δέχεται τάχα ο πρωθυπουργός μας". Να δούμε πόσο μακριά θα πάνε με αυτή την απατεωνίστικη συμπεριφορά. Διότι όσο περισσότερο εξοργίζουν αυτούς από τους οποίους εξαρτάται η τύχη μας αυτή τη στιγμή, τόσο σκληρότερη θα είναι η ανώμαλη προσγείωση. Αλλά αφού έχουν τους στόκους τους Νεοέλληνες να τους υποστηρίζουν φαντασιωνόμενοι ως τάχα "επιτυχίες" την απεμπόληση πραγματικών επιτυχιών που η χώρα τις είχε για δεδομένες μέχρι χθες - την επίτευξη δηλαδή των πρωτογενών πλεονασμάτων - τι άλλο να περιμένουμε; Ζήτω η απατεωνική, ζήτω η παραπλάνηση, ζήτω το ψέμα. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και εδώ μάλλον θα χαίρονται ακόμη λιγότερο.

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Διογένης 12/02/2015 12:22:07

    Συγκρατήσου, βρε Διογένη, συγκρατήσου.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΙΚΟ 12/02/2015 12:59:47

     Εύκολο είναι; :-)

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΙΚΟ 12/02/2015 13:31:27

     Ποιός είναι,η Άλυτη; Τέρας αυτοσυγκρατήσεως;... :-)

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ ΙΚΟ 12/02/2015 14:16:52

     Πώς νά συγκρατηθεί! Απατεωνίσκοι είναι καί πολύ φθηνιάρηδες. Αλλά «μιλούν» κατευθείαν στόν «γραικυλισμό» (θράσος, μεμψιμοιρία καί κουτοπονηριά) τού μέσου Έλληνα.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Ιαπετός 12/02/2015 20:11:31

      Ναι αλλά μαζεύουν "αυθορμήτως" χιλιάδες στις πλατείες Υπερ της κυβερνητικής πολιτικής (!). Αυριο θα μαζευτουν χιλιάδες που δεν θα τους καταβληθεί ή θα τους καταβληθεί μειωμένη η συνταξη. Το είδαμε ξανά το έργο με τον ΓΑΠ. Και μυαλό δεν έβαλε ο Ελληνας.

   • George N avatar
    George N @ Διογένης 12/02/2015 13:35:32

    Πρέπει να δοθεί χώρος για το u-turn του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς δεν γίνεται. Ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπάρχουν από το 2015 και ιδίως από το 2016 είναι ρεαλιστικά, ούτε τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ούτε οι ρυθμοί ανάπτυξης. Χρειάζονται adjustments στο πρόγραμμα και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία. Θα χρειαστεί κάτι ανάλογο και στο μέλλον. Και προφανώς ο V for Vanity θα θυσιαστεί αλλά μικρή σημασία έχει. Το ουσιαστικό είναι ότι όλο το πολιτικό φάσμα (εκτός από ΧΑ,ΚΚΕ) θα έχει συμφωνήσει σε τακτικό επίπεδο σε ένα πολυετές σχέδιο για την οικονομία αλλά το κυριώτερο και σε ένα στρατηγικό στόχο. Την παραμονή της χώρας στην Δύση. Το ότι δεν φορολογούμαι κεφάλαιο αλλά απόδοση ή ότι δεν υπάρχει μείωση ανεργίας χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις κτλ θα τα μάθουμε στην πορεία...

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ George N 12/02/2015 15:54:49

     Τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα του 2015 και του 2016 ήταν απολύτως ρεαλιστικά. Τον Μάρτιο του 2014 το Μεσοπρόθεσμο, που ενέκρινε η τρόικα, προέβλεπε για το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% και μέχρι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο είχαμε υπερεπίτευξη ΚΑΙ αυτού του στόχου. Υπόψιν ότι ο μνημονιακός στόχος για το 2014 ήταν 1,5%. Και αυτό, παρά το ότι ο Σαμαράς είχε μοιράσει περίπου 0,25% του ΑΕΠ σε "κοινωνικό μέρισμα". Δηλαδή, χωρίς "κοινωνικό μέρισμα" και χωρίς τις εκλογές, μαζί με τον κυβερνητικό πανικό του Σεπτεμβρίου που έφερε τις 100 δόσεις και αλλαγή ρητορικής που επέφεραν χαλάρωση του εισπρακτικού μηχανισμού, το 3% θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε σχεδόν από το 2014! Άρα, το 2015 πάλι θα είχαμε υπερεπίτευξη στόχων και το 2016 "χαλαρά" θα πετυχαίναμε το 4,5%. Μετά, με την άνοδο του ΑΕΠ και την μείωση της ανεργίας θα μπορούσαμε σταδιακά να πάμε σε μείωση/κατάργηση ΕΝΦΙΑ, τέλους επιτηδεύματος, εισφοράς αλληλεγγύης και έκτακτης εισφοράς, χωρίς να διακινδυνευθεί αυτό το 4,5% του ΑΕΠ. Τα πλεονάσματα αυτά έγιναν μη ρεαλιστικά από την ώρα που άρχισε να "πλησιάζει" ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αφενός λόγω του νεοδημοκρατικού πανικού, αφετέρου λόγω του παγώματος στην αγορά που έφερε η προεδρική εκλογή και η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στη συνέχεια. Μέχρι τότε ήταν ρεαλιστικότατα. Κάποτε πρέπει να γραφτεί σωστά η ιστορία της κρίσης. Χωρίς ιδεοληψίες εθνικής αυτοϋποτίμησης (που αυτή έφερε, στην πραγματικότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία) και με προσήλωση σε αυτό που πραγματικά έγινε.

     • George N avatar
      George N @ Διογένης 12/02/2015 17:02:10

      Είναι μια ανάγνωση αλλά υπάρχει κι ο αντίλογος με την εκτίναξη των χρεών στην εφορία, των κόκκινων δανείων στις τράπεζες, τον αριθμό των οφειλετών, την επικίνδυνη κατάσταση του συνταξιοδοτικού, την κατάρρευση της κτηματαγοράς, την αποεπένδυση και άλλα. Πιστεύω ότι θα είχε νόημα το δημοσιονομικό κατοστάρι που έτρεξε η προηγούμενη κυβέρνηση αν δεν κουβαλούσε μαζί της το βάρος ενός μεγάλου κράτους. Το κράτησε σφιχτά όμως μέχρι τέλους και φοβάμαι ότι ο συνδυασμός ήταν καταδικασμένος από την αρχή. Το εντυπωσιακό ήταν ότι δεν ανάψαν προειδοποιητικά, όταν οι πρώτες εκτιμήσεις για "απογείωση" διαψεύστηκαν. Πιστεύω ότι η φοροδοτική κατάρρευση θα ήταν η πιο πιθανή κατάληξη της προηγούμενης προσπάθειας. Εκ του αποτελέσματος....η κοινωνία πρόλαβε και διέκοψε το πείραμα. Δεν άντεξε. Το ίδιο καταδικασμένο μοιάζει και το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιο χρόνο κι αν συμφωνήσει ή υποσχεθεί, όσο κι αν χαμηλώσει ο πήχης (ακόμα και το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα) θα περάσει από κάτω μια και έχει στο DNA του την πρόσθεση κι άλλου βάρους.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 12/02/2015 10:30:31

  Όλα τα διεθνή μέσα συμφωνούν ότι οι Δραγασάκης-Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει στο ανακοινωθέν, το οποίο μιλούσε καθαρά για "διερεύνηση δυνατοτήτων επέκτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του υπάρχοντος προγράμματος". Και εξαρτούσε κάθε επόμενο πρόγραμμα από αυτή την επιτυχή ολοκλήρωση. Υποτίθεται ότι ο Τσίπρας έθεσε "βέτο" σε αυτή την ανακοίνωση. Αλλά... αφού είχε φύγει ο Σόιμπλε από τη συνεδρίαση! Το κυριότερο που θέλουν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα, είναι μια παράθεση πινάκων και στοιχείων που να δείχνει πώς θα επηρεάζει το ένα ή το άλλο πρόγραμμα την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Π.χ. λέγαμε ότι φέτος θα είμαστε στο χι ποσοστό χρέους και του χρόνου στο ψι. Χρειάζεται ένας πίνακας που να λέει ότι με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέτος θα είμαστε στο ωμέγα και του χρόνου στο ύψιλον ποσοστό χρέους. Όσο δεν φέρνουν αυτό, τόσο θα τους κλείνουν την πόρτα. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό που συνέβη χθες ήταν στημένο, προκειμένου να κερδίσουν μερικές ημέρες ακόμη πριν την καταστροφή. Πήγαν δηλαδή όλοι εκεί βέβαιοι για "ρήξη", ήρθαν ο Βαρουφάκης και ο Δραγασάκης "όχι, μα τι λέτε, εμείς ρήξη, όχι, άπαπαπα, να κοιτάξτε, μέχρι να συζητήσουμε για επέκταση του προγράμματος δεχόμαστε", κάπου εκεί ησύχασαν κάπως οι υπόλοιποι, συντάχθηκε η ανακοίνωση, έφυγε ο Σόιμπλε και αμέσως μετά πήραν τηλέφωνο στον Τσίπρα και τους μάλωσε που δέχτηκαν "διερεύνηση της δυνατότητας" παράτασης του Μνημονίου. Αλλά ο Βαρουφάκης έπαιξε το ρόλο του και τώρα προσποιείται ότι, να, θέλουμε λίγο ακόμη για να το περάσουμε με τους δικούς μας που, ε να, είναι αριστεροί και δεν τα γουστάρουν πολύ αυτά, αλλά σιγά σιγά θα τους πείσουμε. Άρα (σε παρένθεση) μην μας κόβετε ακόμη τον ELA καλοί μου άνθρωποι, διοτι εμείς προσπαθούμε και στο τέλος θα το περάσουμε. Το τελευταίο δεν το είπαν ανοικτά, αλλά αυτός ήταν ο στόχος τους. Να αποφύγουν να τραβήξει την πρίζα ο Ντράγκι. Βέβαια, καλό το κόλπο, αλλά τους δίνει χρόνο μέχρι τη Δευτέρα και, κυρίως, σπατάλησε και όση ακόμη αξιοπιστία τους είχε απομείνει (δεν νομίζω να ήταν και πολλή). Δεν πρόκειται τώρα να ξαναπιστέψει κανείς τον Βαρουφάκη και θα του λέει, πριν δεχθείς, ρώτα και τον πρωθυπουργό σου. Και δεν θα ξαναπιστέψουν και τον Τσίπρα εύκολα. Θα του λένε "εμπιστεύεσαι τον Βαρουφάκη" και αυτός θα λέει "ναι" και θα του λένε "πώς, αφού κάνει άλλα από αυτά που του λες". Στο τέλος θα σταματήσουν και να συζητάνε μαζί μας. Και εντωμεταξύ, αυξάνεται σταδιακά και η πιθανότητα, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, να τα φορτωθεί όλα ο Βαρουφάκης σαν καλή "Ιφιγένεια". Με τέτοιο χθεσινό άδειασμα, που προσπαθούν να μην το εμφανίσουν ως άδειασμα και που όντως να μην ήταν ήταν, εάν όλα ήταν στημένα. Πάντως ως άδειασμα εμφανίζεται. Η αναξιοπιστία της Αθήνας είναι σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με χθες, 11 Φεβρουαρίου. Προσποιήθηκαν ότι έκαναν ένα βήμα προς συμφωνία, αλλά το πήραν πίσω. Άραγε να το αποτολμήσει εκ νέου ο Τσίπρας; Οι πιέσεις από Ελλάδα θα είναι πολύ μεγάλες. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έχει έναν τρόπο να τεστάρει την αντίδραση των συνιστωσών και να τους τη φέρει μέχρι τη Δευτέρα. Αν όλα πάνε καλά, δηλαδή, που πιθανόν να μην τολμήσει. Και μέχρι τότε, η ΕΡΤ παραμένει κλειστή, οι καθαρίστριες δεν έχουν επαναπροσληθεί και αρχίζουν δεύτερες σκέψεις περί των ιδιωτικοποιήσεων. Και ο Λαφαζάνης μένει με το στόμα ανοικτό. Τι θα κάνει άραγε; Θα ρίξει την "κυβέρνηση της αριστεράς"; Να δούμε.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Διογένης 12/02/2015 11:05:46

   Τα ειπες ολα.Το παιχνιδι ειναι καλα στημενο και να ειμαστε σιγουροι οτι θα βρθεουν λυσεις για τις ονομασιες γεφυρες που θα πεισουν το ποπολο οτι δοθηκε γενναια μαχη και κερδηθηκε προς οφειλος {?} του λαου εις εκπληρωση της εντολης που δοθηκε στις εκλογες της 25.1.15.Μετα θαρθουν οι μελισσες με τα μελισσοπουλα προς πληρη κυριαρχια στο εσωτερικο μετωπο στα πλαισια της ''εξισωτικης '' λαικιστικης πολιτικης των Τσιπρολαφαζανιστων . *Ακυρωση των διακρισεων και αξιολογησεων προς τα κατω μην τυχον και εχουν ψυχολογικο προβλημα οσοι διακριθουν στα πλαισια της αμιλλας στο πεδιο των γνωσεων και των ικανοτητων. *Μετατροπη καθε ιδιωτικης πρωτοβουλιας σε κρατικη πρωτοβουλια -παρεμβαση {ιδιωτικοποιησεις ,επιδοτησεις ,επενδυσεις κλπ} στα πλαισια της αλωσης της κοινωνικης αντιδρασης μεσω της εξαρτησης και της καλυψης αναγκων του ποπολου{''Αναγκα και θεοι πειθονται''}. *Μετατροπη των δομων του ''ενστολου'' κρατικου μηχανισμου {ενοπλες δυναμεις ,αστυνομια ,ΚΥΠ κλπ} με το μπολιασμα ''ενδοφλεβιων '' ξενιστων τυπου εκπροσωπησης μειονοτητων ,μουσουλμανων ,μεταναστων ,ενοποιησεων σωματων ,αλλαγης εργου -δραστηριοτητων κλπ με σαφη προσανατολισμο εισαγωγης του θεσμου του πολιτικου κομμισαριου σε καθε κρατικη εκφανση εξουσιας με στοχο τον επηρεασμο-καθοδηγηση {εδω να δειτε εκμεταλλευση του αισθηματος του φοβου } του φρονηματος του ποπολου. *Δημιουργια πυρηνων κομματικης οργανωσης -γιαφκας γειτονιας {βλεπε αστυνομικο της γειτονιας } στα πλαισια της ανατολικογερμανικης υπηρεσιας πληροφοριων {βλεπε ταινια ''Η ζωη των αλλων ''} και της ρωσικης KGP. *Μεταβατικο διαστημα 6 μηνων για την προετοιμασια δημοψηφισματος επι της δραχμης η ευρω {βλεπε ''η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα ''} * Διχαστικη γλωσσα προσβολης των πολιτικων αντιπαλλων προς καμψη του πολιτικου αγωνιστικου φρονηματος των {βλεπε προγραμματικες δηλωσεις του συριζοσυνοθηλευματος{υφος & ηθος } & ψοφοειδη παρουσια της ΝΔ στην Βουλη } Αυτα προς το παρον ως προσωπικες εκτιμησεις στην περιπετεια που μπηκαμε και που προσωπικα δεν βλεπω να βγαινουμε στον αιωνα τον απαντα . Καληνυκτα Ελλαδα .

   • Hunter avatar
    Hunter @ Ραβινος 12/02/2015 12:14:25

    Ο τρίτος και ο τέταρτος αστερίσκος σου είναι ακριβώς έτσι! Αυτό με τους political officer όπως είχαν ο Στάλιν, ο Χότζας και ο Τσαουσέσκου στο Στρατό και στην Αστυνομία, είναι στα σκαριά (το ξέρω από μέσα)! Η δε Αστυνομία της γειτονιάς θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα, όχι την καταστολή του εγκλήματος, αλλά αρχικά την παρακολούθηση (με σκοπό την πρόληψη)! Έτσι ακριβώς θα αναγράφεται αυτολεξεί κιόλας ("παρακολούθηση") στο καταστατικό με τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας... Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω...

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ Hunter 12/02/2015 12:21:31

     Πες μας κι άλλα, πες μας κι άλλα...

     • Hunter avatar
      Hunter @ Αιρετικός 12/02/2015 13:08:18

      Αιρετικέ, πληροφορίες ότι θα βγάλουν κι έκτακτες θέσεις για ιδιώτες, οι οποίοι θα "βοηθούν" την αστυνομία της γειτονιάς στην "παρακολούθηση", πρέπει να τις διασταυρώσω πρώτα... :) :) :) :) :) :) Φτιάχτηκες, έτσι;;; :) :) :) :) :)

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Hunter 12/02/2015 13:15:58

      Αντιθέτως...

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Hunter 12/02/2015 13:06:33

     Άρχισα να ...σκιάζομαι λιγάκι, καλούτσικη η προσπάθεια, αλλά μήπως μπορείτε αγαπητέ να υπεισέλθετε σε ...ανατριχιαστικότερες λεπτομέρειες και να γίνετε και λίγο πειστικότερος;;; Άμα δεν έχει το αφήγημα βραστά αυγά στις μασχάλες, αφαίρεση ονύχων και κρέμασμα ανάποδα, με τόσα που έχουμε υποστεί πια, πολύ δύσκολα ...τσιμπάμε!

     • Hunter avatar
      Hunter @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 13:28:20

      Εγώ έγραψα για την κύρια αρμοδιότητα (όπως αυτή σχεδιάζεται και θα αναγραφεί στα χαρτιά) της συγκεκριμένης υπηρεσίας (αστυνομία της γειτονιάς). Πώς ακριβώς θα δουλεύει πού να ξέρω;;; Όπως υπάρχουν επιζήσαντες του Άουσβιτς, υπάρχουν κι επιζήσαντες τέτοιων "παρακολουθήσεων" αναλόγων υπηρεσιών του Χότζα, του Γιαρουζέλσκι, του Τσαουσέσκου κ.λ. και μπορούν να αφηγηθούν... Άλλωστε οι δομές και οι υποδομές των υπηρεσιών ασφαλείας Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες Πληροφοριών (ειδικά των τελευταίων) και των χιτλεροφασιστικών και των σταλινοφασιστικών καθεστώτων, ήταν ίδιες, εφάμιλλες και είχαν την ίδια μεθοδολογία... Στρατιωτική δομή και recruiting πολιτών (οι Εβραίοι είναι διδάκτορες σε αυτό). Ο Τσίπρας δεν φαντάζομαι φυσικά να έχει τέτοια πράγματα κατά νου, αλλά δεν ξέρω τι σχεδιάζει η παρέα παλαιοκομμουνιστών του Λαφαζάνη... Αυτοί είναι για όλα ικανοί... Υ.Γ.: Όπου έχει εφαρμοστεί η (προληπτική) παρακολούθηση, έχει εφαρμοστεί μετά και η "προληπτική σύλληψη και φυλάκιση"...

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Hunter 12/02/2015 13:38:17

      (Ο Τσ. δεν φαντάζομαι αλλά ο Λ. δεν ξέρω τι σχεδιάζει..) Αα, τόσο έγκυρες πληροφορίες...

     • Hunter avatar
      Hunter @ Αιρετικός 12/02/2015 22:09:52

      Εάν δεν κατάλαβες μέσα από τις γραμμές, μπορώ αν θέλεις να σου δώσω μία εικόνα για τη δομή των σωμάτων ασφαλείας, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και αρμόδιους για όλα τα σώματα το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο πλέον θα προϊστατε (ατύπως)... Ένα κλειστό γκρουπ πέριξ του πρωθυπουργού θα ηγείται (ελεγκτικά) των σωμάτων ασφαλείας καθώς και όλων των ελεγκτικών μηχψανισμών (ΣΔΟΕ κτλ.) όπως και των υπηρεσιών πληροφοριών (του στρατού, της αστυνομίας, της προστασίας του πολιτεύματος, της (αντι)κατασκοπείας κτλ. Αν θέλεις, σε ενημερώνω και για κάθε σώμα ξεχωριστά, αν σε ενδιαφέρει ειδικά κάποιο σώμα.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Hunter 12/02/2015 14:19:07

      Χαχαχαχα! Τελικά η μόνη λύση είναι : http://www.balomenosdoors.gr/porta-asfaleias-axi-home-3d.html προμήθειες ικανές να εξασφαλίσουν την επιβίωση για 2-3 χρόνια, σκάψιμο υπόγειου τούνελ που θα οδηγεί χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας και κυρίως, βαρύς οπλισμός, κατάλληλος να υπερασπιστεί τη σωματική μας ακεραιότητα σε περίπτωση ενορχηστρωμένης επίθεσης! Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα τελικά. Αν γλιτώσουμε από τους τοκογλύφους εκβιαστές, μας την έχουνε στημένη οι κατσαπλιάδες Συριζοταλιμπάν. Μετανοείτε, ήγγικε γάρ η παντοκρατορία των φαντασιόπληκτων ...κομμουνιστοφοβικών :-) !!

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 20:50:30

      Η εξισωση ειναι απλη :Διατηρηση στην εξουσια = Κατασταλτικοι-εκφοβιστικοι μηχανισμοι .Απο την στιγμη που το χρεος ''δεν ειναι βιωσιμο '' και οι παροχες - υποσχεσεις θα ειναι λιγες αφου φυγει το λουστρο των κομπιναδορικων κουτοπονηριων των σιριζοκατσαπλιαδων οπως τους λες το ποπολο θα αναζητα τα υπεσχημενα και τοτε θα αρχιζει να δουλευει το παρακρατος της ομαδικης & προσωπικης καταστολης μεσω του ιστου της κομματικης αραχνης σε ολες τις κρατικες εκφανσεις {παιδεια,εργασια,τοπικη κοινωνια ,σωματα ασφαλειας ,στρατιωτικη & δικαστικη ιεραρχια ,εκπροσωπησεις θρησκευτικων & εθνικων μειονοτητων ,ΜΜΕ ,ομαδες υποστηριξης κομματικης δομης κλπ}.Ως προς τους ''τοκογλυφους εκβιαστες '' ας συνεχισει την εθνικολαικιστικη πολιτικη η συριζοπαρεα και τοτε θα δει {εαν δει } δανεισμο και κοστος εξυπηρετησης του { επιτοκια } που σε συγκριση τα σημερινα επιπεδα του 0,5 % θα ειναι απιαστο ονειρο.Ειναι αλλο νασαι κομμουνιστης ιδεολογος και αλλο ψευτο κουλτουριαρης μαρξιστης .Με τους κομμουνιστες κανενα προβλημα με τους ημιμαθεις μαρξιστες οπαδους της ''απαξιωσης της αριστειας'' {Μπαλτας } και της ''εξισωτικης ''κυβερνητικης πολιτικης {Τσιπρας } αλλοιμονο στον Ελλαδα και τον εξυπνωτερο λαο του κοσμου .Καληνυκτα Ελλαδα .

     • Hunter avatar
      Hunter @ Ραβινος 12/02/2015 22:12:07

      Ραβίνε, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με το πρόσχημα ότι θα πρέπει να ελέγχονται από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, θα ελέγχονται από ένα κλειστό γκρουπ 4-5 ατόμων.

     • Hunter avatar
      Hunter @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 22:02:23

      Τους κομμουνιστές δεν τους φοβάται κανείς Έλληνας. Όταν και όσες φορές χρειάστηκε στην Ελλάδα, τους έδωσε ο ελληνικός λαός αυτά που έπρεπε...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Hunter 13/02/2015 09:21:32

      @ Hunter @ Ραβίνος Πόσων χρόνων είσαστε αγαπητοί; Την Ελληνική κοινωνία, ΔΕΝ την απασχολούν αυτά που σας βασανίζουν! Δεν ζούμε στο παρελθόν, ούτε μας κυνηγούν φαντάσματα. Προτιμούμε να στρεφόμαστε κατά των υπαρκτών, σημερινών εχθρών και να μη σπαταλάμε τις ψυχοδιανοητικές μας δυνάμεις σε παρελθοντολογίες, μισαλλοδοξίες και νοσηρά απωθημένα μίση. Ρεαλισμός πια!

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Άλυτη Εξίσωση 13/02/2015 09:34:08

      Νομίζω ότι χάνεις τα λόγια σου. Πάντα ο Έλληνας , από ιδιοσυγκρασία, ψάχνει για Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 13/02/2015 10:14:06

      Ενώ η κακιά Μέρκελ, ο κακός Σόιμπλε, ο καλός Ομπάμα κλπ. βολεύουν. ΄Η όπως έλεγε ο Εμ.Ροίδης "Όσον ευκολώτερα πιστεύομεν και ταχύτερα λησμονούμεν, τόσον μεγαλειτέρα είναι η ασυνειδησία εκείνων που μας απατούν."

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/02/2015 10:46:41

      Μάλλον εκτός θέματος είσαι. Τουλάχιστον ως προς αυτά που λέει η "Άλυτη Εξίσωση"

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Aegean Light 13/02/2015 15:32:59

      Eκτός θέματος είναι Τσίπρας και λοιποί που υφάρπαξαν την αντιμνημονιακή -ούτως καλούμενη- ψήφο , για να τρατάρουν ένα μνημόνιο ακόμη και μια τρόϊκα . Ουάου που θα έλεγε και ο "στυλίστας" του συγκροτήματος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 12/02/2015 11:55:03

   Πάντως στο ροκάνισμα του χρόνου συμφωνεί και ο Σαμαράς. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231385027 Όσο περισσότερο περνάει ο χρόνος τόσο δυσκολεύει το δημοψήφισμα για έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν εγκριθεί το πρόγραμμα - γέφυρα και εφησυχάσει ο κόσμος πολύ δύσκολο το καλοκαίρι να τον ξαναξεσηκώσουν για δημοψήφισμα.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 12/02/2015 12:19:24

    Το ερώτημα είναι, τι εννοεί ο καθένας με τον επιπλέον χρόνο. Η Ευρώπη (και πιθανότατα και ο Σαμαράς, αν και δεν το λέει εντελώς καθαρά) εννοεί "παράταση του Μνημονίου" και ο Τσίπρας εννοεί "πρόγραμμα γέφυρα", δηλαδή μη παράταση του Μνημονίου. Το "ροκάνισμα χρόνου" (η λέξη "ροκάνισμα" σημαίνει ότι αυτό γίνεται επίτηδες) σημαίνει πολύ απλά ότι σε λίγες εβδομάδες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Κάποιες φορές μας άφησαν στο παρελθόν να εκδώσουμε επιπλέον έντοκα γραμμάτια και να μείνουμε παραπάνω καιρό στον ELA, όμως τότε ήταν σαφές ότι η Ελλάδα μένει σε πρόγραμμα. Τώρα, γιατί να μας αφήσουν, όταν ο Τσίπρας σου δίνει την εντύπωση ότι θα πάρει ό,τι του δώσουν και μετά θα απαιτεί και άλλα και άλλα; Ο χρόνος λοιπόν προϋποθέτει και χρήμα και εφόσον δεν υπάρχει χρήμα δεν υπάρχει και χρόνος. Και ας λέει ο Σαμαράς για περισσότερο χρόνο. Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτε. Δυόμιση εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει υπερπολύτιμο χρόνο με βλακείες, αυτή είναι η πραγματικότητα.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Διογένης 12/02/2015 12:41:03

     Διογένη, δεν θα έχει πρόβλημα σε λίγες εβδομάδες να πληρώσει "μισθούς". Υπάρχουν και οι καταθέσεις στις τράπεζες όπως γνωρίζεις... Θα "δανειστεί αναγκαστικά" τις καταθέσεις των πολιτών που σε πείσμα των (παρελθόντων καιρών) δεν ρήμαζαν με πιστωτικές κάρτες στα τουριστικά θέρετρα, για να πληρώσει τους "μισθούς" των ψηφοφόρων του (ΔΕΚΟ, ΝΕΡΙΤ, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, Φωτόπουλοι και σία)...

     • foros1 avatar
      foros1 @ Hunter 12/02/2015 13:09:37

      ποιες καταθέσεις και πόσες είναι διαθέσιμες άμεσα από αυτές; γιατί, αν δεν κάνω λάθος, όλες οι τράπεζες του κόσμου (εκτός ίσως των φορολογικών παραδείσων), διακινούν σε δάνεια το μεγαλύτερο ποσοστό τους. πάντως πρέπει και η αντιπολίτευση, αντί να μιλά μόνο για τούμπες, να τονίζει στην κυβέρνηση ότι διαπραγματεύσεις σημαίνει και υποχωρήσεις, αλλιώς μιλάμε μόνο για τελεσίγραφα. ... και ο κ. Τσίπρας δεν εκλέχθηκε μιλώντας για τελεσίγραφα, αλλά για μη μονομερείς ενέργειες και όχι εκτός ευρώ.

     • Hunter avatar
      Hunter @ foros1 12/02/2015 13:38:03

      foros 1, η κυβέρνηση να διευκρινίσει ξεκάθαρα τι θα πει η φράση του Λαφαζάνη "θα πληρώσουν οι έχοντες"... 1.) με πόσα λογίζεσαι ως "έχων";;; 2.) λογίζονται ως "έχοντες" κι αυτοί που έχουν άσπρες καταθέσεις.;;; 3.) πώς θα πληρώσουν οι "έχοντες";;; Θα τα "δανείσουν αναγκαστικά" στο κράτος που έλεγε ο Γλέζος;;; Θα τους τα "κουρέψει"ο Λαφαζάνης;;; Πώς ακριβώς;;;

     • George N avatar
      George N @ Hunter 12/02/2015 14:06:13

      Ότι και να πουν δεν έχει σημασία μια και δεν θα εισπράξουν έσοδα αλλά κατάρρευση κλάδων οικονομίας και αύξηση ανεργίας όπως έγινε με τους προηγούμενους και τα χαράτσια. Αν υπήρχαν καταθέσεις που μπορούσαν να μεταφρασθούν σε χρήματα θα τα έπαιρναν μέσω Τ-Bills. Και όλες τις καταθέσεις να κατάσχουν δεν θα πάρουν cent :-)

     • Hunter avatar
      Hunter @ George N 12/02/2015 14:13:59

      George N, αυτοί δεν θα πάρουν (στην τελική) cent, αλλά κάποιος που έχει π.χ. 200.000 καταθέσεις, θα πάει για ενημέρωση και θα του γράψει π.χ. 35.000... Μετά;;;

     • George N avatar
      George N @ Hunter 12/02/2015 14:53:23

      Δεν έχει νόημα. Δεν κερδίζουν κάτι. Ουσιαστικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι όταν ο τύπος που χρωστάει στην τράπεζα έρθει και ξεχρεώσει το δάνειο του αντί να τα πάρει ο καταθέτης, θα τα πάρει το κράτος. To σχέδιο κολλάει στον τύπο που θα έρθει να ξεχρεώσει σε Ευρώ ενώ γύρω του γίνεται της Συρίας....εδώ δεν έρχεται τώρα που γίνεται της Ελλάδας :-)

     • dim avatar
      dim @ Hunter 12/02/2015 20:45:20

      Φυσικά και θα έχει πρόβλημα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Το πρόβλημα θα είναι πρόβλημα χαρτονομισμάτων, δεν θα υπάρχουν αεροπλανιές αυτή τη φορά... Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πιστωθούν κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά οι δικαιούχοι αυτοί δε θα μπορούν παρά να σηκώνουν μόνο 20 - 30 ευρώ την ημερα, και αυτά μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων... Εκει να δω μετά στη Βουλή, για πότε θα ξαναμπούν τα κάγκελα, και θα παραταχθούν τα ΜΑΤ για να γλυτώσει ο Τσίπρας και η παρέα του από την οργή 5 εκατ. συνταξιούχων, μισθωτών κλπ κλπ κλπ...

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ ψυχραιμια 12/02/2015 12:31:18

    Αγαπητέ/η ψυχραιμία, αρχίσαμε να συμφωνούμε με αυτά που γράφεις ... Πάντως στο ροκάνισμα του χρόνου συμφωνεί (συμφωνούμε με τον) και ο Σαμαράς. ... .... Εάν εγκριθεί το πρόγραμμα - γέφυρα (κωλοτούμπα) και εφησυχάσει ο κόσμος πολύ δύσκολο το καλοκαίρι να τον ξαναξεσηκώσουν για δημοψήφισμα.....

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ψυχραιμια 12/02/2015 20:20:52

    Ομως τον Σεπτέμβρη θα ψηφίσουν και οι 18ρηδες.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/02/2015 09:23:06

     ...Eνώ δεν βολεύει ε; Πω πω ζημιά!

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 13/02/2015 10:07:08

      Δεν βολεύει την πατρίδα -αν σας ενδιαφέρει. ΄Η άν όπως ο Φίλης έλεγε στον σκάΙ ότι το "δεν πληρώνω" εφαρμοζόταν για την πατρίδα επί κυβέρνησης Σαμαρά και όχι τώρα επί κυβέρνησης Τσίπρα. Το κόμμα πάνω από όλους (σας). Αλλη η πατρίδα τότε κι άλλη τώρα. Αυτό δεν θα σας οδηγήσει πουθενά αλλά ζήστε το όνειρό σας. Καληνύχτα σας.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Διογένης 12/02/2015 12:19:11

   Τους εξαπάτησε ο V. ή τον άδειασαν? Αποφασίστε...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Αιρετικός 12/02/2015 12:57:53

    Προς τα έξω εμφανίζεται ως "άδειασμα", το πιθανότερο όμως είναι να πρόκειται για συμφωνημένη με τον Τσίπρα εξαπάτηση των Ευρωπαίων. Εξάλλου, το ρεπορτάζ λέει ότι μίλησαν πολλές φορές με Τσίπρα οι Δραγασάκης-Βαρουφάκης στη διάρκεια του Eurogroup. Άρα, μάλλον για εξαπάτηση πρόκειται. Αυτή η μορφή της εξαπάτησης όμως, που φαίνεται ως "άδειασμα" του Βαρουφάκη, καθιστά ευκολότερο για τον Τσίπρα, όταν θα παύσει πια να του είναι χρήσιμο το "επικοινωνιακό άστρο" του Βαρουφάκη (ή όταν καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται), να τον θυσιάσει ως "Ιφιγένεια". Διότι τώρα, το όποιο πολιτικό κόστος προς τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για την μη ολοκλκηρωθείσα κωλοτούμπα το φορτώνεται ο Βαρουφάκης.

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ Διογένης 12/02/2015 13:13:41

     Με μπερδεύετε, πολύ συριζαιϊκά μου τα λέτε...

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Διογένης 12/02/2015 14:45:51

     Ο Τσίπρας καί η Μέρκελ έχουν ένα κοινό. Δέν ανέχονται κανέναν δίπλα τους, πού επικοινωνιακά νά τούς σκεπάζει. Ο Βαρουφάκης θά πληρώσει γιά τήν επικοινωνιακή εικόνα πού παρουσιάζει. Θά φροντίσει ο ίδιος ο Φύλαρχος καί η καμαρίλα του γι' αυτό. Κατά τά υπόλοιπα γιατί συγχίζεσται; Ο «μνημονιακός» Σαμαράς τό είπε στήν Βουλή τελείως ξεκάθαρα. Εμείς θά πηγαίναμε στήν προληπτική γραμμή στήριξης καί θά βρίσκαμε τά λεφτά από πού; Από τίς αγορές (απόλυτα εφικτό, άν δέν είχαμε τά συριζαϊκά ντράβαλα, πού εκτίναξαν τά Spread καί καθιστούν τήν έξοδο στίς αγορές αδύνατη). Ο «αντιμνημονιακός» Τσίπρας θέλει ένα εξάμηνο πρόγραμμα-γέφυρα (δηλαδή ένα εξαμηνιαίο νέο μνημόνιο), τό οποίο θά αντικατασταθεί στήν πορεία από μιά τετραετή «νέα συμφωνία» (δηλαδή από ένα τετραετές νέο μνημόνιο). Τό πρώτο ήταν τό μνημόνιο τής λιτότητας. Τό δεύτερο θά βαπτισθεί πρόγραμμα αναχαίτισης τής ανθρωπιστικής κρίσης. Χαρακτηριστικά τού πρώτου μνημονίου ήταν τά κινήματα «δέν πληρώνω». Χαρακτηριστικά τού δεύτερου μνημονίου θά είναι ότι: όποιος δέν πληρώνει, δέν είναι πατριώτης καί η κατάσχεση όλης τής κινητής καί ακίνητης περιουσίας του θά είναι η μικρότερη τιμωρία του.

  • MCA avatar
   MCA @ Διογένης 12/02/2015 12:42:22

   Διογένη μακάρι να ήταν στημένο. Αυτό σημαίνει σχέδιο. Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει οργάνωση, αλλά επικρατεί πλήρη ασυνεννοησία. Υπ΄αυτές τις προϋποθέσεις δεν έχουμε πολλές πιθανότητες ως χώρα να επιτύχουμε στις διαπραγματεύσεις. Ίσως είναι η απειρία του πρωτάρη. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.

 5. Aegean Light avatar
  Aegean Light 12/02/2015 11:50:55

  Αυτή τη στιγμή δεν συζητείται κανένα νέο πρόγραμμα. Εκείνο που συζητείται είναι αν θα δοθεί παράταση στην νέα Κυβέρνηση για να παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το παλαιό. Η Ελλάδα το επιδιώκει από μηδενική βάση (με ταυτόχρονη κάλυψη των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της χώρας για το μεσοδιάστημα) ενώ το Βερολίνο επιμένει να ολοκληρωθεί πρώτα το προηγούμενο πρόγραμμα (e-mail Χαρδούβελη κ.λ.π.) Τα βαφτίσια (κρέας – ψάρι) αν συμβούν δεν θα συμβούν τώρα αλλά στο τέλος της προθεσμίας (αν δοθεί) και με την παρουσίαση του προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Aegean Light 12/02/2015 12:53:56

   Δηλαδή, αρνούμεθα να συνεχίσουμε το συμφωνημένο πρόγραμμα, κι επιπλέον ζητάμε φρέσκα λεφτά για να τους παρουσιάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού ένα νέο πρόγραμμα (κι αν θα το εγκρίνουν)... Γιατί, δεν είχε έτοιμο πρόγραμμα η κυβέρνηση;;; Μήπως χρειάζεται 5-6 μήνες να το καταρτίσει για να δει που πάει το πράγμα με τα άλλα ακροαριστερά κόμματα στις εκλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία (οι οποίες όμως μας έδειξαν με μεγαλοπρέπεια το μεσαίο δάχτυλο);;; Κι αν μας πούνε τη Δευτέρα, "δεν υπάρχουν φρέσκα λεφτά με τη μη συνέχιση (έστω παράταση) του υπάρχοντος προγράμματος";;; Εδώ σε θέλω κότσυφα...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Hunter 12/02/2015 12:59:48

    Οι εκλογές είναι το Νοέμβριο... Δεν ζήτησαν απ΄ότι λένε οι ίδιοι φρέσκα λεφτά... Για να ετοιμάσεις πρόγραμμα πρέπει να ξέρεις και τα πραγματικά δεδομένα που παραλαμβάνεις...

    • Hunter avatar
     Hunter @ Αιρετικός 12/02/2015 13:57:57

     Κατάλαβα... Παρέλαβε "χάος" ο Τσίπρας... Όπως και όλοι οι προκάτοχοί του φυσικά μετά το 1974 μέχρι σήμερα... Τυχαίο;;;

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Hunter 12/02/2015 14:02:01

      Όχι δεν είναι τυχαίο, όλα είναι μια ελληνική συνωμοσία...Καλή αποκριά!

     • Hunter avatar
      Hunter @ Αιρετικός 12/02/2015 22:16:41

      Ελληνική συνομωσία από συγκεκριμένες φατρίες κατά του ελληνικού λαού πρωτίστως...

   • Aegean Light avatar
    Aegean Light @ Hunter 12/02/2015 13:00:07

    Τα ερωτήματά σου στους Κυβερνώντες ! Εγώ απλά περιέγραψα πως έχει η κατάσταση.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Aegean Light 12/02/2015 14:05:33

     Εάν μας πούνε τη Δευτέρα: "χωρίς ΠΑΡΑΤΑΣΗ (και με τη λέξη μέσα γραμμένη στο ανακοινωθέν) του υπάρχοντος προγράμματος δεν καθόμαστε να συζητήσουμε για καινούριο πρόγραμμα κι επιπλέον STOP τα λεφτά και ότι ήθελε προκύψει (ναούμε)"... Εάν μας το πούνε τη Δευτέρα αυτό όλοι μαζί οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας), τότε πες μου σε παρακαλώ, τι πιστεύεις ότι πρέπει να απαντήσουμε.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Hunter 12/02/2015 14:15:42

      Στο έγραψα και σε άλλο σχόλιο μην δίνεις βάση στις παλιοφυλλάδες (Bild , Focus κ.λ.π.) Κάνε υπομονή μέχρι την Δευτέρα και θα εκπλαγείς. Ελπίζω ακόμη και εσύ ευχάρηστα.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 12/02/2015 14:45:09

      ευχάριστα

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Aegean Light 12/02/2015 15:59:30

      Αγαπητέ Aegean Light Όταν οι Bild , Focus κ.λ.π. έγραφαν κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν έγκυρες, τώρα που γράφουνκατά της τωρινής κυβέρνησης είναι παλιοφυλλάδες. Μοναδική μας διέξοδος λοιπόν είναι να διαβάζουμε "Αυγή" και "Εφημερίδα των Συντακτών" για έγκυρη ενημέρωση

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Σωκράτης 12/02/2015 21:12:10

      Ποτέ δεν θεώρησα αυτές τις εφημερίδες έγκυρες. Και μάλιστα όταν καταφερόντουσαν εναντίον της χώρας είτε χλευάζοντας την προηγούμενη Κυβέρνηση είτε τον πρώην Πρωθυπουργό εξοργιζόμουν αφάνταστα παρόλο που δεν είμαι ψηφοφόρος τους. Κωλοφυλλάδες τις έλεγα τότε κωλοφυλλάδες τις λέω και τώρα.

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 13:28:22

  Ψυχραιμίααααα !! Μόλις καθίσαμε στο τραπέζι του εστιατορίου, μας παρουσίασαν και το τρέχον ...μενού τους που περιλαμβάνει αποκλειστικά μεταλλαγμένα και (σάπιο) κρέας, κι ύστερα ...κόλλησε η δουλειά, γιατί ξάφνου απαιτήσαμε να εμφανιστεί ο ...κρυφός τους κατάλογος, εκείνος ο special με τα Α΄ποιότητας ...ψαρικά, που τον κρατάνε αποκλειστικά για τον εαυτό τους. Καραβίδες, γαρίδες, αστακούς, κ.λπ. Καταλαβαίνετε.... Σημασία έχει να λάβουνε σαφέστατα το μήνυμα οι θρασείς ομοτράπεζοι, πως τα ''κορόϊδα'' πια, δεν κοροϊδεύονται. Αν τώρα ο κατάλογος θα γράφει απ΄έξω ''Vegetarian Menu'' για ...ξεκάρφωμα, για να μη γίνει δηλαδή ορατή η έως σήμερα αισχρή απατεωνία τους και στους λοιπούς κατ΄επανάληψη υποβαθμιζόμενους... λαούς-πελάτες, δεν έχει και μεγάλη σημασία για εμάς. Τι θα σερβιριστεί στο πιάτο μας μας ενδιαφέρει αποκλειστικώς για την ώρα. Ύστερα, βλέπουμε....

  • Hunter avatar
   Hunter @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 14:10:27

   Πριν μιλήσουμε για τους ομοτράπεζους εκεί που πάμε κάθε τόσο έξω στα εστιατόρια, ας μιλήσουμε για τους ομοτράπεζους που τρώμε μαζί 2-3 φορές την ημέρα μέσα στο σπίτι μας..... Μάλλον, αυτοί τρώνε κι εμείς κοιτάμε...

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Hunter 12/02/2015 14:26:13

    Αυτοί θα λάβουνε τα ...νόμιμα, μόλις κοπάσει η τρικυμία και καθαρίσει ο ορίζοντας. Δεν μπορεί πια να γίνει αλλιώς...

 7. Naruto avatar
  Naruto 12/02/2015 13:30:23

  Απο τα παραπάνω σχόλια βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα οτι η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς συγκεκριμένους στόχους και σχέδιο .Οι μεθοδευμένες κινήσεις όμως απο την πρώτη ημέρα ,η συγκρουσιακή διάθεση και η αυτοπεποίθεσή τους δείχνουν άλλα . 1) Υπήρχε σχέδιο οργανωμένο πολυ προ των εκλογών . 2) Υπάρχουν εξασφαλισμένες εναλλακτικές λύσεις . 3) Ενεργούν με τις πλάτες κάποιας υπερδύναμης . Αν δεν ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω τότε πρόκειται για μια ομάδα επικίνδυνων αφιονισμένων τυχοδιωκτών που η πτώση τους θα είναι παταγώδης και μόνο ο θεός θα μας σώσει .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Naruto 12/02/2015 13:34:29

   Ακριβώς αυτό! Απλή η εξήγηση...

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Naruto 12/02/2015 13:50:37

   Ουάουυ...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Naruto 12/02/2015 14:04:14

   Τα παραπάνω σχόλια αγαπητέ Naruto, δεν ...προδικάζουν επ' ουδενί ούτε τις υφιστάμενες αντικειμενικές συνθήκες, ούτε βεβαίως και την έκβαση του πολέμου. Εκφράζουν μόνο τις προσωπικές εκτιμήσεις, φοβίες, εμμονές και ιδεοληψίες ακόμα, των ''ποιητών'' τους. Ο Θεός δε, μας έχει ήδη σώσει. Τώρα η σειρά μας....:-)

   • Naruto avatar
    Naruto @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 14:16:25

    Θα προτιμούσα να ήταν η σειρά του Θεού γιατί εμείς ο απλός λαός τα έχουμε χάσει κυριολεκτικά .

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Naruto 12/02/2015 14:38:22

     Ο Θεός, είναι μονίμως πανταχού παρών. Η ελεύθερη βούληση και η συνείδησή μας δε, είναι και τα πολυτιμότερα δώρα του.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Άλυτη Εξίσωση 12/02/2015 15:36:21

    Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

    • LEON avatar
     LEON @ Διογένης 12/02/2015 16:05:52

     TO ΦOΒΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΨΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΠΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ"....ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ LEON 12/02/2015 20:35:58

      Αφού πήγε στο Γιουρογκρουπ ο Βαρουφ χωρίς γραπτές προτάσεις. Τί υποδηλώνεται; ΄Η όπως έλεγε το 2012 για την κυβέρνηση Σαμαρά ο Παπαδημούλης -και ταιριάζει γάντι με το σημερινό σοου των Βρυξελλών- ότι "στηνουν σκηνικό δήθεν σκληρής διαπραγματευσης κι επικινδύνου αδιεξόδου με την τρόϊκα για να χρυσώσουν το "χάπι" των άγριων μέτρων"(twitter).

 8. Than avatar
  Than 12/02/2015 13:58:24

  Η Πορτογαλία, που βγήκε από το μνημόνιο και αποπλήρωσε τα χρέη της, αποδεικνύει οτι το προγραμμα μπορεί να δουλέψει αν το ακολουθήσεις με συνέπεια και εθνικη ενότητα και συνειδητοποιήσεις οτι εσυ και όχι οι άλλοι Ευρωπαίοι ευθύνονται για την κρίση στη χώρα σου και εσυ θα τη βγάλεις από την κρίση με σκληρή προσπάθεια.Εμείς αφού είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση που επι 2.5 χρόνια υπονόμευε τα πάντα και προσταζε να μην πληρώνουμε τους φόρους μας, τώρα που έγινε κυβέρνηση βαφτίζει γερμανοτσολιάδες όλους εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη και δε στρατεύονται μαζί της σε διαδηλώσεις υποστήριξης της.Πάντα στη ζωή υπάρχουν δυο δρόμοι: ο ένας είναι ο δρόμος της δουλειάς, της συνέπειας και της ενότητας. Οποία κυβέρνηση τον ακολουθεί γίνεται δυσάρεστη αλλά στο τέλος πετυχαίνει. Ο άλλος είναι ο δρόμος της εξαπάτησης. Προσπαθείς να κρατηθείς κοροϊδεύοντας το σύστημα και... όσο πάει.Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επιλέξει το δεύτερο δρόμο, συνειδητά, και προς τα έξω και προς τα μέσα.Το δυνατό της χαρτί είναι η υποστήριξη της διαπλοκής των μέσων ενημέρωσης και μιας ομάδας δημοσιογράφων τύπου Ευαγγελάτου, Χατζηνικολαου, Βαξεβάνη και άλλων, οι οποίοι και θα βαφτίσουν το κρέας ψάρι και το άσπρο μαύρο κάθε φορά.Πιστεύω, οτι η μεσαία τάξη της χώρας θα υποφέρει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο ποτέ άλλοτε.Και είναι η μεσαία τάξη που θα ξυπνήσει κάποια στιγμή και θα τους ανατρέψει, ελπίζω.

 9. Μάνια avatar
  Μάνια 12/02/2015 19:12:48

  Εντωμεταξυ εχουν ξεκινησει οι απώλειες και οι πληγες α) Τουρισμος Απο πληροφορίες φιλων Γερμανων , οι Γερμανοι αναβαλλουν τις διακοπες τους στην ΕΛλάδα.Μπορει να συμφωνουν οτι χρειαζεται αλλαγη στην Ελλαδα, -δηλαδη το βρωμερο πασοκικο συστημα- ομως δεν αντεχουν αλλο αυτο το σφυροκοπημα εναντιον της Γερμανιας και του Γερμανικου λαου . Το παιρνουν και αυτοι προσωπικα πλεον .. β) Δανειζομαστε με μεγαλυτερα επιτοκια
  γ) τρυπα εσοδων 1 δις αφου κανεις δεν παει να πληρωσει τιποτα δ) προβλημα ρευστοτητας στην τραπεζες
  ...κτλ Ηδη μετραμε απωλειες. Οτι θετικο παει να διαλυθει , και να μας φορτωσουν τα αντεθνικα τους μετρα..

 10. konkon avatar
  konkon 12/02/2015 21:30:05

  Θα βαφτίσει το αγριογούρουνο πουρναρόψαρο.

 11. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 13/02/2015 09:16:46

  Το καλύτερο ψάρι είναι το ζυγούρι... Το ψαρονέφρι του γλυκού νερού είναι νόστιμο... Φάτε μάτια ψάρια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.