Θα γίνει ο Αλέξης, Αλέξανδρος;
16/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα γίνει ο Αλέξης, Αλέξανδρος;

Όσο ο χρόνος περνά τόσο τα σενάρια και οι ανοικτές θύρες κλείνουν. Ο πρωθυπουργός ας αποφασίσει τουλάχιστον πατριωτικά, αν του έχει μείνει λίγο αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

Με τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ ή για χρεοκοπία να πληθαίνουν, τους ξένους να μας βάζουν όλο και περισσότερο το μαχαίρι στην πληγή και το Μαξίμου να απαντά με «συρτάκι» λέγοντας ότι δεν θα πατήσουν τις «κόκκινες» γραμμές τους, πλέον η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Λεφτά δεν θα δούμε ούτε τον Απρίλιο, ίσως να δούμε στις 11 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε να πάρουμε από πέρυσι το καλοκαίρι έστω κι ένα ευρώ από τα δάνεια.

Επομένως, το επόμενο διάστημα η χώρα θα πορευτεί με ό,τι μπορεί να μαζεύει από φόρους και αποθεματικά κι από την εσωτερική στάση πληρωμών. Και ταυτόχρονα κανείς δεν θα αποκλείει ένα ατύχημα που θα προκαλέσει τεράστιες βλάβες στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση κινείται σε πολύ αργούς ρυθμούς λες κι αυτή έχει το πάνω χέρι, λες και οι δανειστές είναι αυτοί που πιέζονται. Λες και χρεοκοπεί η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα.

Κι όμως, αυτό που πράγματι βλέπουμε καθημερινά είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της πραγματικής οικονομίας. Το χρηματιστήριο έχει εξαϋλωθεί, οι τράπεζες δεν υπάρχουν, οι καταθέσεις φεύγουν με ρυθμό 200 εκατ. ευρώ την ημέρα, το πρωτογενές πλεόνασμα που περιμέναμε να είναι το 2014 στο 0,8% του ΑΕΠ ανακοινώθηκε ότι ήταν μόλις 0,4% λόγω κατάρρευσης εσόδων Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Οι διεθνείς οίκοι μας υποβαθμίζουν και μιλούν για ύφεση πάνω από 1% φέτος ενώ περιμέναμε ακόμη και ανάπτυξη πάνω από 2%.

Τι μένει στην Ελλάδα; Ο τουρισμός που πάει καλά, όμως, που δεν αποκλείεται να αρχίσουν ακυρώσεις λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα αλλά και της «μπαχαλοποίησης» με μετανάστες και κουκουλοφόρους.

Υπό το βάρος μιας πιθανής στάσης πληρωμών, δηλαδή μιας χρεοκοπίας σύντομα, οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα λιγοστεύουν. Όχι μόνο δεν έχει χρόνο να ξεδιπλώσει ένα νέο σχέδιο αποφυγής της καταστροφής αλλά χάνει και τα όποια χαρτιά του έχουν μείνει.

Αν θα ήθελε να κάνει κάποιος προβλέψεις για το τι θα συμβεί το επόμενο δίμηνο θα έλεγε με πολύ βεβαιότητα ότι η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση, όμως, ένα τέτοιο σενάριο θα σημάνει αυτόματα πλήρη αποκλεισμό από τις αγορές όχι για την ήδη αποκλεισμένη οικονομία αλλά για τις επιχειρήσεις. Πώς θα αγοράζουν πρώτη ύλη π.χ. οι ελληνικές εταιρείες χωρίς ρευστό και χωρίς εγγυήσεις; Για να μην πούμε για το λουκέτο που θα μπει την ίδια στιγμή στις τράπεζες.

Έτσι λοιπόν, τα σενάρια, οι διέξοδοι που έχει ο πρωθυπουργός είναι οι εξής:

1.Το πρώτο είναι να κάνει την... kolotoumba που λένε και οι ξένοι. Να συμφωνήσει σε επώδυνα μέτρα, να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές και να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει. Αυτό, όμως, θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, η Βαβέλ θα καταρρεύσει και πιθανότατα να διασπαστούν οι ακραίοι. Τότε ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να στηριχθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις ή να πάει σε εκλογές.

2.Το δεύτερο σενάριο είναι να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές, να μη δεχθεί άλλα μέτρα και βεβαίως να συμβεί το ατύχημα με στάση πληρωμών, εσωτερική και εξωτερική. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι θα συμβεί λίγο μετά. Το αναλύει η γερμανική Die Zeit η οποία μιλά για χρεοκοπία εντός του ευρώ. Δηλαδή λουκέτο στις τράπεζες, διάσωση αυτών κι όχι της οικονομίας, περιορισμός κεφαλαίων και κούρεμα καταθέσεων, πολύ σκληροί όροι για την Ελλάδα, πολύ σκληρή ζωή για τους Έλληνες μέχρι να... αποφασιστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

3.Το τρίτο σενάριο είναι αυτό των... εκλογών. Δηλαδή η κυβέρνηση να πηγαίνει χαλαρά συνεχώς, να μη βγάζεις άκρη μαζί τους και όταν έρθουν τα δύσκολα να ρίξει το μπαλάκι στο λαό. Θα πρόκειται για βλακωδέστατο σενάριο που δεν θα έχει αποτέλεσμα αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβγεί πάλι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα αδιέξοδά του.

4.Το τέταρτο είναι αυτό που κι εμείς εδώ στο antinews έχουμε αναλύσει. Δηλαδή το plan B, η έξοδος από το ευρώ, ένα παράλληλο νόμισμα, μια δραχμούλα και η Ελλάδα μόνη της να απομονωθεί. Θα ζητήσει βοήθεια από Μόσχα, από Πεκίνο, από Τεχεράνη, μπορεί κι από Καράκας, αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Τότε η Αλβανία και η Βουλγαρία θα φαντάζουν... υπαρκτός παράδεισος.

5.Υπάρχει και το πέμπτο σενάριο. Αυτό που βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του ο Φλαμπουράρης και ο Τσίπρας. Δηλαδή να αλλάξουν γνώμη οι Ευρωπαίοι και να μας δώσουν τα φράγκα χωρίς δεσμεύσεις. Να μας ξαναδώσουν 30-40 δισ. γιατί θα έχουν φοβηθεί τον Τσίπρα, τον Σκουρλέτη ή τους Podemos. Σενάριο που θα το θέλαμε όλοι αλλά είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

6.Τέλος υπάρχει και το σενάριο του δημοψηφίσματος που σιγοακούγεται και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά με τι δίλημμα; Αν είναι ευρώ ή δραχμή θα έχει ενδιαφέρον η μάχη. Αν είναι συμφωνία με σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία και απόλυτη φτώχεια, επίσης θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά έχει τα πολιτικά κότσια να το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας;

Όσο ο χρόνος περνά τόσο τα σενάρια και οι ανοικτές θύρες κλείνουν. Όμως, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να μας πει ο Τσίπρας τι θέλει για την Ελλάδα, για την οικονομία, για την υστεροφημία του. Ο λαός τον ψήφισε καλώς ή κακώς, τον στηρίζει και αυτός πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι, όποιο κι αν είναι αυτό.

Ας αποφασίσει τουλάχιστον πατριωτικά, αν του έχει μείνει λίγο αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 16/04/2015 08:13:57

  Πότε γυρίζει ο minister V από το υπερατλανικό ταξίδι; Τί "νέα" θα μας φέρει; Τί "μεζέ" θα έχει το ουζάκι που θα πιεί ο κάποτε σύμβουλος του ΓΑΠ με τον πλανητάρχη;

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/04/2015 08:15:06

  Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι εθνομηδενιστής, όπως όλη η αριστερά στην Ελλάδα (προσθέτω ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έκανε τον εθνομηδενισμό κυρίαρχη κουλτούρα, αποδομώντας την κοινωνία σε ελάχιστες δεκαετίες). Άρα μπορούμε να καταλάβουμε τι δεν πρόκειται να κάνει.

 3. Routing avatar
  Routing 16/04/2015 08:34:22

  Θέλουμε εθνικό νόμισμα και έξοδο από την ΕΕ. Αν δεν σας αρέσει, ξυδάκι, γιατί έτσι θα γίνει και σύντομα μάλιστα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Routing 16/04/2015 13:53:15

   Και ποιοι είστε "εσείς"; Ο Τσίπρας πάντως άλλα λέει.

  • Mind the G.A.P. avatar
   Mind the G.A.P. @ Routing 16/04/2015 15:36:50

   자동 음성 인식 Για να μην κουράζεσθε: καλημέρα στα κορεάτικα σημαίνει. Θα το χρειασθείτε επίσης και αυτό, πολύ σύντομα, όπως φαίνεται.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Routing 16/04/2015 17:02:12

   Μπορεί να γίνει έτσι και εμείς να πιούμε το ξυδάκι αλλά εσείς θα πάρετε πάλι τον δρόμο για την Τασκένδη ή μάλον για την Β. Κορέα όπου επιτέλους θα ευτυχίσετε .

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Routing 16/04/2015 23:06:09

   ΜΑΚΑΡΙ. Αυτό θέμε, να ζήσετε το όνειρό σας επιτέλους. Με λέβα, ρούβλι, ό,τι θέλετε εσείς. Μετά, όση Ελλάδα απομείνει ελεύθερη, ίσως μόνο η Κρήτη λόγω οπλοκατοχής, να βάλει μυαλό. Αν και δεν το βλέπω. Η τζαμαχαρίγια του πρώην Γιουνανιστάν, νυν Μπαγκλαντές της Δύσης πάντως δεν θα περνάει καλά.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Routing 16/04/2015 23:06:17

   ΜΑΚΑΡΙ. Αυτό θέμε, να ζήσετε το όνειρό σας επιτέλους. Με λέβα, ρούβλι, ό,τι θέλετε εσείς. Μετά, όση Ελλάδα απομείνει ελεύθερη, ίσως μόνο η Κρήτη λόγω οπλοκατοχής, να βάλει μυαλό. Αν και δεν το βλέπω. Η τζαμαχαρίγια του πρώην Γιουνανιστάν, νυν Μπαγκλαντές της Δύσης πάντως δεν θα περνάει καλά.

 4. Naruto avatar
  Naruto 16/04/2015 09:05:17

  Τα πιθανότερα σενάρια είναι το δεύτερο και στην συνέχεια το εκτο . Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα ερωτήματα που θα τεθούν σε ένα δημοψήφισμα που αποκλείεται να είναι σαφή δηλαδή του τύπου euro ή δραχμή ,Ευρώπη ή Ασία κλπ . Πιθανότατα θα στοχεύει στο θυμικό των Ελλήνων και θα είναι του τύπου , θέλετε νέα μνημόνια και υποταγή στους δανειστές ? ή υπερήφανη , ανεξάρτητη και αδέσμευτη Ελλάδα ? Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα πρέπει να απαιτήσει τα ερωτήματα να εγκριθούν απ' όλα τα κόμματα και να μην υπερβαίνουν τις δύο με τρείς λέξεις .

 5. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 16/04/2015 09:30:11

  Εάν περιμένουμε ο Αλέξης να γίνει Αλέξανδρος τότε θα μείνει η χώρα για πολύ στο περίμενε. Οι καταστάσεις επιβάλλουν να αναληφθούν στο άμεσο μέλλον πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός ανανεωμένου κεντροδεξιού μετώπου απαλλαγμένο από τα βαρύδια του παρελθόντος έτοιμο να παίξει για μία ακόμη φορά τον ιστορικό του ρόλο για το καλό της χώρας

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 16/04/2015 09:38:50

  Ε οχι και πατριωτισμός! Αυτά ειναι φασιστικά. Εκτος αν πατρίδα εννοείτε το Μπαγκλαντές , τότε ναι, ειναι πατριώτης και δουλεύει για το μεγαλείο του Μπαγκλαντές και την εξάπλωση του στην Ευρώπη. Τωρα μάχεται τους Γερμανούς, δεν έχετε δει την Ομόνοια που εχει γεμίσει SS; Οι Έλληνες ψήφισαν για κυβερνηση κομμουνιστές με σφυροδρέπανα, το 2015... Το ζήτημα λοιπόν ειναι ΔΑΡΒΙΝΙΚΟ, ο λαός δεν ζει σε αυτόν τον αιώνα και θα εξαφανιστεί οπως του αξίζει, θα γινει χριστιανική μειονοτητα εν μέσω Πακιστανών. Βλέπουμε έναν λαό να υποδέχεται τους εισβολείς που στέλνει ο προαιώνιος "εχθρός του γένους " (Κουντουριώτης) με ανοιχτές αγκάλες. Μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία, τόση εθελοδουλεία. Το 1453 πολεμήσαμε και χάσαμε. Σήμερα στρατηγοί, ναυαρχοι, πολιτικοί, κοιτάνε ατάραχοι τον μαζικό εποικισμό της χώρας. Δυο εκατομμύρια μας υποσχέθηκε χτες η αρμόδια υπουργός μέχρι το τέλος του έτους, με δωρεάν στέγαση και σίτιση εξόδοις του ελληνα, και δεν ζητάει την αποπομπή της ούτε καν η ΝΔ. Ευτυχώς που την βρίζει ο Πανουσης δηλαδή. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτη η παράκρουση, αλλα όταν δεν υπαρχει καν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που το εχει και ένα σαλιγκάρι με τον μονοκυτταρο εγκέφαλο του, θα εξαφανιστούμε. Δεν υπαρχει άλλη κατάληξη.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΤΤ 16/04/2015 10:00:24

   Απλούστατα φίλε μου η παράκρουση οφείλεται στό " μωραίνει κύριος όν βούλεται απολέσαι " Πιστεύω οτι κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι τσιπροκαμμένοι θα αφυπνιστούν αλλά τότε θα χρειαστεί άλλο ενα 1821 για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω . Δυστυχώς οι Έλληνες δεν μαθαίνουμε απο τα παθήματα των άλλων και όπως πολύ σωστά αναφέρεις ψηφίζουμε κουμμουνιστές το 2015 , ε τότε καλά να πάθουμε .

 7. товарищ Θόδωρος avatar
  товарищ Θόδωρος 16/04/2015 09:39:02

  Καλά είναι όλα αυτά που λέτε... Αλλά κάποιοι μιλούσαν για τους "αγανακτισμένους" με την κυβέρνηση Σύριζα. Να η ευκαιρία! Οι μεταλλωρύχοι διαμαρτύρονται και κάνουν πορείες. Στήριξτε τους "παντοιοτρόπως"! Υπέρ των επενδύσεων δεν είμαστε? Όπως ο Σύριζα προκαλούσε, δημιουργούσε, συντηρούσε και φούντωνε εστίες έντασης όσο ήταν αντιπολίτευση, τώρα να τα "λουστεί" που είναι κυβέρνηση. Για να δούμε θα τους αρέσει το φάρμακο τους? Υ.Γ. Οι "πραγματικοί σύντροφοι" του ΚΚΕ, του Εργ. Κέντρου και των Σωματείων που είναι να στηρίξουν τον δικαιότατο αγώνα των μεταλλωρύχων? ΤΟΥΜΠΕΚΑ, Ε?! Τουμπεκί ψιλοκομμένο!.. Χα, χα, χα! Σας "καπελώνει", σας καταπιέζει κανένας "σύντροφοι"? Δεν πιστεύω! Χα, χα, χα!

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ товарищ Θόδωρος 16/04/2015 20:57:38

   Ταβάριτς το ΚΚΕ έχει προ πολλού πουληθεί στους κληρονόμους του Χόννεκερ. Ομως το ερώτημα είναι πού είναι η και αξιωματική αντιπολίτευση να συμπαρασταθεί στους διαδηλούντες υπέρ των παραγωγών πλούτου εταιρειών που δημιουργούν θέσεις εργασίας?

   • товарищ Θόδωρος avatar
    товарищ Θόδωρος @ οδυσσεύς Κ. 16/04/2015 21:30:20

    Αγαπητέ πολυμήχανε, έχεις δίκιο για το ΚΚΕ. Όπως κατάλαβες ειρωνικά το λέω.. Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, πως δεν κάνει τίποτε? Βγαίνει φωτογραφίες μαζί τους! Ξέρεις τι "βάρος" έχει αυτή η φωτογραφία μετά? Που να πάνε δλδ? Μόνο ο Άδωνις τόλμησε να πάει ανάμεσα τους και να πάνε να βρουν τον υπουργό. Αυτόν που έχουμε όλοι για λαϊκιστή.. Οι άλλοι φοβούνται μη φάνε καμιά αδέσποτη από τους αναρχικούς. 3 και μια τους πάει! Χα, χα! Εδώ πια οι τροχαίοι δεν βγαίνουν πια να ρυθμίσουν την κίνηση. Φοβούνται κι αυτοί μην τις αρπάξουν. Καταντούμε φυλακισμένοι και τρομοκρατημένοι μέσα στην ίδια μας την χώρα! Υ.Γ. Και οι καραβιές με τους λαθρο ολοένα και έρχονται!.. Και η "υπουργός" της ηλιοθεραπείας μιλάει για μόνιμους χώρους φιλοξενίας... Αν μετά εγώ δω τίποτε ΧΑτες να τους κυνηγάν και να τους δέρνουν, φταίω εγώ αν τυχόν μου περάσει από το μυαλό να μην πω τίποτα?

 8. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 16/04/2015 09:47:08

  Η Ελλάδα καταρρέει και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λιάζονται στις πλατείες και λένε τη μια χαζομάρα μετά την άλλη... Σήμερα βγήκε και η είδηση πως ο ΕΟΠΥΥ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός, ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...http://www.matrix24.gr/.. Και εις ανώτερα .................

 9. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/04/2015 10:15:28

  κ. Πρωθυπουργέ, Είσαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Φρόντισε να μην τσακίσεις τη χώρα, μπορεί να σε δικαιώσουν οι σύντροφοι, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν θα σου συγχωρέσουμε ποτέ να μας βάλεις σε πειράματα που έχει ξεπεράσει όλη η οικουμένη, εκτός από μερικούς δικούς σας που δικαιώνουν τον Όργουελ κάθε μέρα. Το πλαίσιο που λειτουργεί όλος ο κόσμος είναι αυτό που είδες, ΒΕΛΤΙΩΣΕ το για εμάς τους Έλληνες αν είσαι ικανός. Αλλά η μαγκιά είναι μέσα στο παίγνιο να κερδίσεις! Αν είσαι απέξω, κέρδος δεν γίνεται και δεν θα χορτάσει η κοιλιά μας από την ιδεοληψία σας (άσε που δεν είναι και τόσο ανώτερη). Κάποιοι από εμάς δεν χρειάζεται να το ζήσουμε τι θα πάθει το μωρό αν βάλει το χέρι του στην πρίζα. Το ξέρουμε. To ξέραμε δυστυχώς από την αρχή. Εσείς θέλετε να το δείτε. Το μωρό μήπως να το λυπηθείτε... Έστω την τελευταία στιγμή. ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΗ. ΥΓ> Δεν του το έχω για Αλέξανδρος. Αλλά φτάσαμε να επικαλούμαστε φιλότιμο μπας και δεν μας καταστρέψουν.... (γιατί θα καταστρέψουν, όπως το θέλουν, όμως θα το κάνουν στους μικρούς, οι μεγάλοι έχουν φυλαχτεί από Αλέξηδες χρόνια τώρα. κι από Αλέξανδρους ακόμα!)

 10. Eva avatar
  Eva 16/04/2015 10:51:27

  Καμμία τύχη. Ήδη στράφηκε κατα εργαζομένων εργατων.

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 16/04/2015 13:58:04

  Πότε θα γίνει ο Αλέξης Αλέξανδρος; Απλούστατα, ΠΟΤΕ! Διότι πολύ απλά το πλήρες όνομά του είναι Αλέξιος, όχι Αλέξανδρος. Με άλλα λόγια: Δεν το 'χει. Δεν είναι στο DNA του να γίνει ποτέ Αλέξανδρος. Θα μείνει πάντοτε εκεί, στο ημιτελές, στο λίγο, στο ανεπαρκές. Είναι πολύ λίγος για τις περιστάσεις. Με τις πιο αδίστακτες μεθοδεύσεις εκμαίευσε την άλωση της εξουσίας από μέρους του και τώρα την κρατάει ως αυτοσκοπό, χωρίς να ξέρει και ο ίδιος τι να την κάνει. Κάποιος είπε κάποτε ότι η τραγικότητα στη ζωή του ανθρώπου έρχεται πραγματικά όχι σε περιπτώσεις που δεν πετυχαίνει, αλλά που πετυχαίνει τους στόχους του. Διότι τότε αντιλαμβάνεται ότι αυτοί οι στόχοι δεν είχαν και ιδιαίτερο νόημα. Κάτι τέτοιο βιώνει ο Αλέξης αυτή τη στιγμή. Και θα το βιώνει μέχρι να φύγει κυνηγμένος από τους πολίτες, όπως έφυγε ο ΓΑΠ μετά την μεγαλειώδη 28η Οκτωβρίου 2011.

 12. ΤΤ avatar
  ΤΤ 16/04/2015 14:19:17

  Σοβαρα, τι αλλο πρέπει να γινει για να ζητήσει η ΝΔ αποπομπή αυτής της γυναίκας και αναστροφή πολιτικής; Να την πιάσετε στα πράσα να φέρνει η ίδια Σομαλούς; Και οι συντροφοι της την βρίζουν.

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/04/2015 15:54:33

  Oπως έλεγε ο Ελύτης στον Μικρό Ναυτίλο του "Είναι τόσο σχετικά τα μεγέθη που αυτοκαταργούνται. Ενα ικανό μυρμήγκι βαρύνει ­ σε απόλυτο αξία ­περισσότερο από έναν μέτριο πρωθυπουργό" Κι αυτό θα περάσει. Με πόνο βεβαίως βεβαίως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.