Θα «αγοράσουμε» την όποια συμφωνία;
08/07/2015 19:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα «αγοράσουμε» την όποια συμφωνία;

Το εγχειρίδιο της κομμουνιστικής προπαγάνδας έχει σε περίοπτη θέση το αξίωμα «δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω»

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε μετά από μήνες περίσκεψης στην επιλογή του δημοψηφίσματος, για να βγει από την μέγγενη των δανειστών από τη μια και των εσωκομματικών του αντιπάλων από την άλλη.

Η επιλογή να πήγαινε σε συμφωνία θα τον έφερνε αντιμέτωπο με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Η επιλογή να οδηγούσε την κατάσταση σε ευθεία ρήξη με τους πιστωτές θα σήμαινε οριστική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Βγήκε από το δίλημμα, προκρίνοντας τη λύση του δημοψηφίσματος. Με τον τρόπο βγήκε από μία κατάσταση που θα έχανε σε κάθε περίπτωση και πήγε σε μία άλλη κατάσταση, στην οποία θα έβγαινε κερδισμένος ότι κι αν ψήφιζαν οι Έλληνες.

Εξηγούμαστε: Στο «ΝΑΙ» θα επιχειρούσε μια ηρωική έξοδο, θα άφηνε τα κλειδιά στον επόμενο (δοτό) Πρωθυπουργό Κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» και θα θριάμβευε μετά από λίγους μήνες στις εκλογές, καθώς τα μέτρα θα είχαν εξαγριώσει για ακόμη μία αφορά τους ψηφοφόρους. Κι αυτός θα τα είχε αρνηθεί πανηγυρικά.

Στο «ΟΧΙ» θα έβγαινε πανίσχυρος να επιβάλει την άποψη του στο εσωτερικό, να συντρίψει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να παλέψει για μια «καλή» συμφωνία στο εξωτερικό.

Ποντάρει στο γεγονός ότι τώρα που απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να πάει στη ρήξη, δεν θα του ζητήσουν «παπάδες».

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε: οι εταίροι του έκοψαν τον βήχα, σεβόμενοι μεν το αποτέλεσμα, τονίζοντας όμως πως η συμφωνία θα περάσει και από τις υπόλοιπες δεκαοκτώ Δημοκρατίες της Ευρωζώνης.

Αν ήθελε τη ρήξη δεν έχει λογική η αποπομπή Βαρουφάκη. Θα μπορούσε να του φανεί για ακόμη λίγο χρήσιμος, βγαίνοντας με τη γνωστή του παρρησία να υπερασπιστεί το σχέδιο της δραχμής.

Γιατί τέτοιο σχέδιο υπάρχει, το διακονούν τα τουριστικά και εξαγωγικά τραστ. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας που θα ωφεληθούν άμεσα από την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Υποτιμημένου γενναία, ασφαλώς.

Τη στιγμή αυτή φαίνεται ότι η δραχμή δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδια του Πρωθυπουργού. Βγήκε τόσο ενδυναμωμένος από το δημοψήφισμα, όσο δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Δεν έχει κανένα λόγο να ωθήσει περαιτέρω τα πράγματα στα άκρα.

Θα αγοράσει την όποια συμφωνία, θα κερδίσει πολιτικό χρόνο, θα επανέλθει μία σχετική κανονικότητα στη χώρα και εκεί πάνω θα εδραιώσει την πολιτική του κυριαρχία.

Το σχέδιο της δραχμής αποσύρεται από το προσκήνιο προς το παρόν, για να ξαναβγεί από το συρτάρι, σε ενδεχόμενη αποτυχία εφαρμογής των μέτρων της συμφωνίας ή στην επόμενη μεγάλη πολιτική κρίση.

Το εγχειρίδιο της κομμουνιστικής προπαγάνδας έχει σε περίοπτη θέση το αξίωμα «δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω». Μετά τη ρήξη και το δημοψήφισμα, περιμένουμε συμφωνία.

Η ραχοκοκαλιά της συμφωνίας υπάρχει στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό. Οι λεπτομέρειες δεν είναι σημαντικές, αν υπάρχει η βούληση υιοθέτησης της συμφωνίας από τη μεριά της ελληνικής Κυβέρνησης και ταυτόχρονα να αποδειχθεί ότι η βούληση των πιστωτών είναι να μην ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα.

Νικητής ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος, με το ερώτημα έτσι διατυπωμένο σαν να ζητά συναίνεση για εθελοντική συμμετοχή σε πειραματικό εμβόλιο, ο Τσίπρας δεν θα ηγηθεί της "μικροαστικής επανάστασης". Τουλάχιστον όχι προς το παρόν.

Η διαβεβαίωση προς τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς και προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ, δεν μπορεί απλά και εύκολα να παρθεί πίσω.

Θα αφαιρούσε σημαντικό τμήμα του προσωπικού του πολιτικού κεφαλαίου και ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν το σπαταλά ασκόπως.

Θα κλείσει το μάτι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους να θάψουν «το τσεκούρι του πολέμου», αλλά επιφανειακά, όχι βαθιά.

Πέτυχε αυτό που ήθελε. Όλοι πλέον τον έχουν ικανό για τη ρήξη.

Και τώρα ως κλασικός απρόβλεπτος παίκτης θα πάει στην πεπατημένη.

Οι τζογαδόροι κάνουν πάντα αυτό που δεν περιμένει ο αντίπαλος.

Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μπλόφες δεν βγαίνουν πάντα σε καλό, ιδίως όταν είναι συνεχόμενες.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΔΥΣΣΕΥΣ Κ. avatar
  ΟΔΥΣΣΕΥΣ Κ. 08/07/2015 20:40:56

  Μικρέ Οδυσσέα θερμά συγχαρητήρια!!! Αυτή ακριβώς πιστεύω κι εγώ οτι είναι η στρατηγική του Τσίπρα. Εκτός αν οι Γερμανοί αποφάσισαν να σπάσουν τον Γαλλογερμανικό άξονα και να φτιάξουν μια δική τους Γερμανική Ε.Ζ. με 2-3 άλλους που ίσως τους ακολουθήσουν. Ήδη ο Μανουέλ Βάλς τους πρόλαβε, αποδεχόμενος την πρόταση Τσακαλώτου που κατατέθηκε απόψε...

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 08/07/2015 21:04:40

  Αγαπητέ Μ.Ο, κανείς από τους δύο παίκτες δεν γίνεται να βγεί ωφελημένος απ΄τη ρήξη και πάνω απ΄όλα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν' ΆΦΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ κάτι τέτοιο, οι Αμερικανοί (για τους δικούς τους λόγους), όσο και να ονειρεύεται ο Σόϊμπλε. Απ΄την αρχή ήταν βέβαιο, με χρέη αστρονομικά που ούτε με θαύμα δε γίνεται ποτέ να πληρώσουμε, πως θα πηγαίναμε σε 3ο μνημόνιο. Το μόνο που παίζεται πραγματικά, είναι να μπεί επί τέλους η βιωσιμότητα του χρέους στο τραπέζι, να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και το βάρος των μέτρων, να μετακινηθεί προς το μέρος αυτών που είναι πιο εύκολο να το σηκώσουν. Η Ευρώπη ή θ΄αλλάξει και θα μετατραπεί σε Ένωση συνεργαζόμενων και αλληλέγγυων λαών, ή θα εκφυλιστεί και θα διαλυθεί από μόνη της. Δεν θα είναι η Ελλάδα που θα αποσχιστεί. Ποτέ δεν παίχτηκε τέτοιο σενάριο στα σοβαρά, ούτε και ο Ελληνικός λαός θα προσφερόταν να το υποστηρίξει. Αξιοπρεπή και ισότιμη συνύπαρξη απαιτούμε κι όχι ελεύθερη πτώση στο χάος, χωρίς αλεξίπτωτο.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 08/07/2015 22:48:27

   Κ. Τσίπρα;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Άλυτη Εξίσωση 08/07/2015 23:44:31

   Γιανη?

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Ρεαλιστης 09/07/2015 07:12:01

    :-) Ευχαριστώ θερμά αγαπητοί Αδώνηδες, για τα καλά σας λόγια. Mε κολακεύετε!

 3. Vassilis avatar
  Vassilis 08/07/2015 21:46:09

  Μ.Ο. Μπραβο, συγχαρητηρια. Σου διεφυγε κατι , αλλα θα το αναφερω... Καπου εκει πριν το δημοψηφισμα εψαχναν τροπο να παρουν την διαχειριση των τραπεζων, αλλα τους χαλασε τα σχεδια η νεραιδα του δασους. Εαν ειχαν παρει την διαχειριση των τραπεζων δεν θα εκαναν το δημοψηφισμα....και σιγουρα σημερα το αρθρο σου αυτο δεν θα υπηρχε. Καλη συνεχεια και υπομονη....μια μερα θα μαθουν να ακουνε αυτα που διαβαζουν.

  • ΟΔΥΣΣΕΥΣ Κ. avatar
   ΟΔΥΣΣΕΥΣ Κ. @ Vassilis 08/07/2015 22:19:06

   Αν η "πληροφορία" σου αληθεύει, τότε ο Τσίπρας δεν θα είναι απλά Τρικούπης ή Ελευθ. Βενιζέλος που του είπε ο Φερχόφσταντ, αλλά ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αυτοπροσώπως, διότι αυτό το σενάριο θα σήμαινε οτι τα έχουν κανονισμένα με τον Πούτιν και μόνο αν οι Γερμανοί την Κυριακή μας διαγράψουν ΟΛΟ το χρέος , ίσως και να καταφερουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ ΟΔΥΣΣΕΥΣ Κ. 09/07/2015 08:19:18

    Χμμμ Ισως να μας διαγραψει ολο το χρεος το ΔΝΤ για να καταφερει να μας κρατησει στην Ε.Ε.

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Vassilis 09/07/2015 10:53:39

   Mακάρι να έχεις δίκιο. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρουν.

  • M.O. avatar
   M.O. @ Vassilis 09/07/2015 18:33:07

   Βασίλη, δεν το έχω ακούσει καν ως σενάριο αυτό που λες. Σε ευχαριστώ για τα επαναλαμβανόμενα καλά λόγια. Το σενάριο της επίτευξης συμφωνίας που πρότεινε το άρθρο χθες μέσα από συγκεκριμένη συλλογιστική φαίνεται ότι δικαιώνεται

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ M.O. 10/07/2015 00:25:00

    Να ερθει στην βουλη ο Στουρναρας...Δεκα ημερες σε καθημερινη βαση αυτο ελεγαν...τοσο η Ζωη...οσο και τα συριζοτρολλς με τα χιλιαδες ποσταρισματα. Τις Τραπεζες της εκλεισε ο Ντραγκι. Ποιος απο τον συριζα ειπε ποτε την αληθεια στο θεμα αυτο? Κανενας. Ενα αλλο παραδειγμα...
    16.06.2015 ο Λαπαβιτσας "σκυλοβριζε" την κυβερνηση του οτι δεν εχει κλεισει της τραπεζες...( στο Αμερικανικο περιοδικο JACOBIN ). Την Δευτερα με κλειστες πλεων της τραπεζες και με της ουρες στα ΑΤΜ τα βλεπει ολα καλα...( ΣΚΑΙ Radio ). 01.07.2015 Κατηγορει τον Ντραγκι οτι εκλεισε της τραπεζες...( ΜΕGA ). Τι περιεργες συμπτωσεις...

 4. iconology2009 avatar
  iconology2009 08/07/2015 22:48:16

  Σε άλλες συγκυρίες, κυβέρνηση που θα έκανε αυτά της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πέσει σε ένα 24ωρο. Είναι λοιπόν εκεί πάνω, ζωντανή και αλαζονική όσο ποτέ. Γιατί; Κάπως πρέπει να εξηγηθεί αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι πρώτα απόλα χρειάζονται έναν αναλώσιμο με κάποια διάρκεια και ο σχετικά άφθαρτος-επιμένω άφθαρτος αλλά όχι και αδιάφθορος-Τσίπρας, με το επικοινωνιακό του αγαπητηλίκι είναι μια καλή και αβανταδόρικη περίπτωση για όσους θέλουν περιπτώσεις χειραγωγήσιμες στην Ελλάδα. Μού θυμίζει την περίπτωση Σημίτη ο Τσίπρας. Ξεκίνησαν και οι δυό τη πρωθυπουργική τους καριέρα με κτηνώδους, θηριώδους ζημιάς λάθη για τη χώρα-Ίμια και Οτσαλάν ο πρώτος, αποτυχία διαπραγματεύσεων και για πρώτη φορά στη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κλειστές τράπεζες.(συνέβη μάλιστα με τον δεύτερο το απολύτως σχιζοφρενικό τα λάθη του όχι μόνο να επικροτούνται, έστω με τον όποιο δημοκρατικά προβληματικό τρόπο αλλά και επικροτούμενα να ανατρέπονται την αμέσως επομένη μέρα επιβεβαιώνοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αλλά με το τρόπαιο ακόμη και της ανατροπής στα χέρια του κατ'επάγγελμα ασυνεπούς! Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα παράδοξα; Γιατί πολύ απλά ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ κανένα σύμπαν δεν μπορεί να συνωμοτίσει σε βάρος σου-ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! Τόσο απλά. Μ' άλλα λόγια: μάγκες μου το κουμάντο ακόμη το κάνει η Αμερική. Αυτή κατάφερε ακόμη και μας επέβαλε έναν πατενταρισμένο πανίβλακα, τον Παπανδρέου, στον Τσίπρα θα βρει πρόβλημα;

 5. Mitsuko avatar
  Mitsuko 09/07/2015 00:52:34

  Ποια συμφεροντα εξυπηρετει ο τσιπρας και η κυβερνηση του τελικα,γιατι αφησαν να φυγουν τοσα δις απο τις τραπεζες χωρις να παρουν μετρα γιαυτο,γιατι αρμεξαν τα αποθεματικα ταμεια απο τους δημους και οχι μονο,γιατι ο κατρουγκαλος εκανε διορισμους. Γιατι εκανε δημοψηφισμα ο τσιπρας και πως θα υπογραψει μνημονιο οταν η ρητορικη του ηταν διαφορετικη πριν 5 μηνες? Μας δουλευουν κανονικα ολους,ολα ειναι στημενα,μιλημενα,κανονισμενα απο τα ξενα συμφεροντα,μας οδηγησαν στο γκρεμο επιτηδες και στο και πεντε ντεμεκ θα δωσουν λυση με 3ο μνημονιο που θα μας αποτελειωσει,κανεις δεν θα μιλησει η αντιδρασει γιατι θα μας απειλησουν με χρεοκοπια και πληρη απομονωση.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/07/2015 06:43:49

  Tα κομμουνιστικά κόλπα όμως τα ξέρει πολύ καλά ο αντίπαλος.Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση μετά από κάποιο Γιούρογκρουπ ο Σόιμπλε είπε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη και τον ίδιο : Μην ξεχνάτε ότι τη δεκαετία του 80 ως υπουργος Εσωτερικών διαπραγματευόμουν με υπουργούς του ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας.Ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

 7. tasius avatar
  tasius 09/07/2015 09:42:49

  Δηλαδή το ενδεχόμενο να μην πάρουμε συμφωνία δεν παίζει πια? Μήπως έχουν αποφασήσει ήδη οι έξω ότι θα δούμε πόρτα εξόδου και επομένως όλο αυτό γίνεται για να πείσει ο Τσίπρας ότι προσπαθεί να μείνει στο Ευρώ και ότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι και Ευρωπαιστής??

 8. LaM avatar
  LaM 09/07/2015 13:22:44

  Κάπου εκεί που θα κάνει το ένα βήμα πίσω, πρέπει να έχει προλάβει η κεντροδεξιά να ανασυνταχτεί, και να μαζέψει και όσες από τις δυνάμεις της τριγυρίζουν ανέντακτες ή θυμωμένες σε κόμματα και αποκόμματα δεξιά και αριστερά μας. Δεν συγχωρείται καθυστέρηση, γιατί όπως –εξαιρετικά- αναφέρει ο αρθρογράφος, δεν θα τα παρατήσουν και θα ξαναπροσπαθήσουν να μας πάνε στην δραχμή, και εκτός της Ευρώπης σε επόμενο χρονικό σημείο, όταν η κοινωνία συν τοις άλλοις θα είναι πλήρως εξουθενωμένη από το μνημόνιο Τσιπρα των 12+δις, που θα παρακαλάει για «λύτρωση» και τέλος του μαρτυρίου. Καμιά καθυστέρηση στην εκλογή αρχηγού, συγχώρηση σε λάθη πάλαια, κάλεσμα πανστρατιάς δεξιών κεντροδεξιών, φιλελευθέρων, και κεντρώων. Όλοι χωράνε, και έχουμε πιο πολλά να μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

 9. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 09/07/2015 18:08:02

  Δέστε εγγύτερα και το σενάριο υπηρεσιακής κυβέρνησης ή ειδικού σκοπού ή δεν ξέρω 'γω τι.. (Βγαίνει και σε copy-paste μούρλια!) Ο Αλεξάκος βρίσκεται μπροστά στο ρέμα και πίσω του είναι ο γκρεμός. Αν ήταν να πάει σε ρήξη, πολύ κακώς -κάκιστα- πήγε σε δημοψήφισμα και μάλιστα μ' αυτό το ατυχέστατο ερώτημα. Πήρε ένα "όχι" που ήδη χάθηκε! Τι κατάφερε? Να εκτονώσει τον κόσμο που ήθελε να βροντοφωνάξει "όχι"? Μόνο έτσι. Και μετά να πάρει τα χειρότερα μέτρα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος έπρεπε να 'ταν "ναι" ή "όχι" στο €. Τότε θα έπιανε τόπο και θα ήταν δυνατό όπλο προς χρήση στις διαπραγ/σεις με τους εταίρους. Τώρα, το 'κανε από απειρία και ερασιτεχνισμό? Το 'κανε δόλια για τον προαναφερθέντα λόγο? Δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι αυτοπαγιδεύτηκε. Τι κάνει τώρα? 1. Υπογράφει και φέρνει τα μέτρα στη βουλή. Τρώει μια μούτζα από τον Λαφαζανοβιτς και όλους του Λαφαζανοβιτς. Και ίσως προστεθούν κι άλλοι σ' αυτούς, μιας και το "όχι" του δημοψ/τος είναι νωπό. Κάποιοι θα το ακολουθήσουν, αφού "ο Λαός μίλησε". Οι αριστεροί (και μάλιστα οι απολιθωμένοι) είναι πιο παθιασμένοι και δεν υποχωρούν εύκολα. Δεν φαίνεται άλλωστε? Όλοι το 'χουμε καταλάβει! Αν τώρα δεν πάρει ικανές ψήφους από την αντιπολίτευση, πάει, πέφτει η κυβέρνηση. Πάμε σε εκλογές και -προσέξτε!- με τον Αλεξάκο ταπεινωμένο και τον Σύριζα διαιρεμένο, μπορεί και 70-30 υπέρ Λαφαζανοβιτς. Αλλά η χώρα θα αιμορραγεί ακόμα, θέλουμε άμεσα ρευστό να ζήσουμε, ασφυκτιούμε. Ωπ, να μια κυβέρνηση αλά Παπαδήμου να πάρει όλα τα "απεχθή" και "απαίσια" μέτρα μέχρι τις εκλογές. Ο Παπαδήμος δεν έκανε και το PSI? Αλλά ο Αλεξάκος αφήνει έτσι τα ηνία στον Λαφαζανοβιτς, ο οποίος θα είναι ο νέος αντιμνημονιακός ηγέτης! Με τα υπόλοιπα του Σύριζα που θα του έχουν απομείνει, τι να κάνει ο Αλεξάκος? Τίποτε! Άλλος ένας αποτυχημένος μνημονιακός πολιτικός θα είναι. Άρα μάλλον αποκλείεται να φέρει για ψήφιση το 3ο μνημόνιο στην Βουλή. 2. Εγκρίνεται από τους εταίρους το σχέδιο της κυβέρνησης για ESM αλλά δεν το φέρνει αρχικά στη Βουλή. Το φέρνει αντίθετα στην ΚΟ του Σύριζα. Τα spread εντωμεταξύ πέφτουν ραγδαία (στο 19% έχουν φτάσει, έχουν κατηφόρα τώρα..), η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται και όλοι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Καλεί και τις κάμερες στην ΚΟ και προσπαθεί να τους πείσει. «Όσοι εναντιωθούν, θέλουν το κακό μας, το κακό της Πατρίδας» αφήνει να εννοηθεί. Έχει και την αντιπολίτευση (πλην των ακραίων) σύσσωμη μαζί του. Διαφωνεί ο Λαφαζανοβιτς, κάτι ψελλίζει για «όχι» που είναι και το αποτέλεσμα του δημοψ/τος αλλά δεν πείθει. Ο Αλεξάκος του λέει: «Δεν έφερα εκείνο του δημοψ/τος, άλλο είναι αυτό, έχει και ελάφρυνση χρέους». Χρεώνει -διαρρέοντας κατάλληλα- και στον Mr V. ότι αυτός φταίει με την παραλίγο γκάφα που θα τα τίναζε όλα στον αέρα: «Είναι και λίγο τζογαδόρος, πανάθεμα τον, αυτός φταίει». Καθάρισε, βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος.. Το φέρνει στην Βουλή και περνάει με ψήφους πολλούς, Σύριζα και αντιπολίτευση. Σ’ αυτό το σενάριο όμως, πως θα κυβερνήσει? Θα έχει τεράστια εσωτερική αντιπολίτευση και την ίδια την αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κόσμος με τις πρώτες περικοπές θα στραφεί εναντίον κι αυτού. Ούτε κυνήγι της διαφθοράς, ούτε κολοκύθια.. Όλοι κοιτάν τι έχουν μες το πορτοφόλι.. Τα capital controls και οι βίαιες καταστάσεις που ζούμε (υποχρεωτικές αργίες εργαζομένων κ.λ.π.) δεν τις καταλαβαίνει ακόμα ο κόσμος ή δεν φαίνεται ο αντίκτυπος τους γιατί γίνονται πολύ γρήγορα. Π.χ. οι μικρο-ομολογιούχοι του PSIφάνηκε να ξεσηκώθηκαν βδομάδες ή μήνες μετά. Δλδ. πάλι σαν αποτυχημένος μνημονιακός θα καταλήξει, μόνο που θα γίνει λίγο μετά. Ούτε αυτό το θέλει. Άρα? Λέω εγώ τώρα: Γιατί να μην φέρω στην ΚΟ του Σύριζα το 3ο μνημόνιο και να αρχίζω να φωνάζω περισσότερο απ’ τους άλλους? Τους παίρνω όλους με το μέρος μου, έχω και τον λαό μαζί μου, τι άλλο θέλω? Αλλά εντολή για ρήξη δεν έχω, ο κόσμος θέλει το €, γιατί έχει μεν ταλαιπωρηθεί και κουραστεί πολύ απ’ αυτήν την ιστορία αλλά δεν έχει τρελαθεί εντελώς κιόλας και βλέπει το βάραθρο της δραχμής. Πήρε και ένα μικρό μαθηματάκι με τα capital controls για το τι σημαίνει δραχμή… Να και μια άλλη χρησιμότητα τους που έγιναν. Έτσι?.. Διαλύω την Βουλή και πάω σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει. Αντιμνημόνα μέχρι τέλους και δεν συμμαζεύεται! Αλλά επειδή ασφυκτιούμε, δεν μπορούν να γίνουν άμεσα εκλογές!... Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι? Θέλουμε κατιτίς να την περάσουμε. Τσουπ, να η κυβέρνηση ειδικού σκοπού για όλα τα «απαίσια» μέτρα. Εκεί θα την πατήσουν και οι μενσεβίκοι του Σύριζα: Σαν κορόϊδα που είναι, αυτούς θα προτείνει να γίνουν μέλη της υπηρεσιακής. Θα ΄χει και Συριζαίους, δεν μπορεί, πρώτο κόμμα είναι. Οπότε για κανά 6μηνο -8μηνο ηρεμούν τα πάντα, ανοίγουν οι τράπεζες, λεφτά θα υπάρχουν και μπόλικα και ο Αλεξάκος όλο και μαζεύει ψήφους να χτυπήσει ένα 45-46% τον Απρίλιο του 2016 και να γίνει πολύ μεραγκλαντάν Πρωθυπουργός μετά. Με αριστερή και κοινωνική πολιτική και τέτοια… Και την γλυτώνει μια και καλή! Και να δείτε που θα κάνει δουλειά μετά, θα δώσει στον κόσμο που θα τον αποθεώνει. Όσο για την αντιπολίτευση? Μαύρο φίδι που την έφαγε! Έχεις πολύ φαντασία θα μου πουν κάποιοι.. Μπορεί, λέω εγώ. Ακατέργαστες ακόμα σκέψεις για το μέλλον.. Όποιος θέλει, ευχαρίστως συμπληρώνει.

 10. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 09/07/2015 19:04:42

  Σε συνέχεια του παραπάνω συλλογισμού μου, η μόνη περίπτωση να μην την φάει το μαύρο φίδι την αντιπολίτευση είναι να παραιτηθεί τώρα ο ΠτΔ (χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους) και να πάμε πιο γρήγορα σε εκλογές (Σεπτ. '15), με ένα μικρό πακέτο ανάσας μέχρι τότε από τους εταίρους και βραχύβια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σ' αυτήν την περίπτωση θα μπορέσει να σταθεί σε προεκλογικό αγώνα η αντιπολίτευση παρουσιάζοντας την αποτυχημένη πολιτική του Σύριζα που μας έφερε μέχρι εδώ. Και με τον κόσμο "ζεματισμένο" ακόμα από τα τελευταία γεγονότα. Βέβαια, τα παραπάνω προϋποθέτουν να υπάρξει πολύ καλή συνεννόηση με τους εταίρους και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση μέχρι τότε, ώστε να φανεί στον κόσμο ότι τα πράματα ομαλοποιήθηκαν μετά από παρέμβση της αντιπολίτευσης κ.λ.π. Πάντως σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις υπάρχει ρίσκο αρκετά μεγάλο γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Δεν γίνεται και καμιά σχετική δημοσκόπηση τελευταία να δούμε τάσεις...

 11. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 09/07/2015 19:47:47

  ...για μια στιγμή... Το Ελλ. κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε λέει την πρόταση μας. Ποια είναι αυτή? Πρέπει να μάθουμε. Κάτι γίνεται... Προς Antinews:
  Υ.Γ. Αν τυχόν είναι όντως καίρια τα σχόλια μου και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα (λέω τώρα αν έπεσα τόσο μέσα πια!), τα δημοσιεύετε κι αργότερα ;)

 12. M.O. avatar
  M.O. 09/07/2015 20:22:03

  Οι εξελίξεις έως τώρα επιβεβαιώνουν απόλυτα το άρθρο. Ο Τσίπρας έπεισε τους πάντες ότι είναι ικανός για τη ρήξη, αλλά δεν θα την κάνει (λογικά)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.