Η
18/04/2015 20:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η 'a la carte σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα Μέσα Ενημέρωσης

Περίεργη άποψη έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης και το ρόλο της δημοσιογραφίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ διαλαλούν χωρίς καμία αιδώ ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να παρουσιάζουν την κατάσταση αποκλειστικά κατά πως βολεύει την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ!

Τον τελευταίο καιρό ουκ ολίγοι υπουργοί και βουλευτές έχουν διατυπώσει ευθέως αυτή την άποψη περιλούζοντας με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους δημοσιογράφους. Η πιο ήπια έκφραση που χρησιμοποιούν είναι τα «μνημονιακά παπαγαλάκια».

Σε κάθε περίπτωση όταν αναδεικνύονται οι αντιφάσεις, οι ανεπάρκειες, τα κραυγαλέα λάθη και oι αστοχίες της κυβέρνησης φταίνε πάντα η «διαπλεκόμενη ενημέρωση» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το ζήσαμε με την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν εισέβαλαν στο προαύλιο της βουλής οι αντιεξουσιαστές. Το είδαμε με την ανεκδιήγητη υπουργό μετανάστευσης που επιμένει ακόμα ότι οι μετανάστες λιάζονται στα παγκάκια του κέντρου της Αθήνας. Για να μη θυμηθούμε άλλες περιπτώσεις. Τελευταία το ακούσαμε και από τον Νίκο Βούτση ο οποίος απείλησε μάλιστα ότι θα κοπεί και από τη ρίζα το φαινόμενο «μνημονιακά μέσα ενημέρωσης» να είναι το «μακρύ χέρι της ΝΔ», ενώ δύο μέρες πριν ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης προέβαινε και σε συστάσεις προς τους δημοσιογράφους για το πώς θα πρέπει να παρουσιάζουν τις δηλώσεις ξένων παραγόντων αναφορικά με τη χρεοκοπία και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ (ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά)!!!

Πιθανόν μπροστά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα η «διαπλοκή» να είναι ένας καλός «ανεμόμυλος» για να πουλά στο πόπολο παραμύθι συγκρούσεων ως άλλος Δον Κιχώτης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς. Πιθανά να έχουν καθεστωτική αντίληψη στο ΣΥΡΙΖΑ και να πιστεύουν ότι η Αυγή και το Κόκκινο πρέπει να μείνουν ως τα μόνα ενημέρωσης στη χώρα.

Όπως και να έχει όμως η αλαζονεία αυτή είναι πρωτοφανής και θυμίζει το «πας μη Έλλην βάρβαρος». Για να εξηγούμαστε είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε ότι δεν είναι υπαρκτά τα φαινόμενα διαπλοκής, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που υποκρύπτουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα. Ασφαλώς είναι έτσι και πρόκειται για ένα τεράστιο καρκίνωμα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής της χώρας.

Ωστόσο γεννάται ένα ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί όλα αυτά τα ανακάλυψαν όψιμα; Μήπως θυμούνται καλά όλους αυτούς που σήμερα καταγγέλλουν ως μνημονιακά παπαγαλάκια τι πρωτοσέλιδα είχαν προεκλογικά; Επίσης οι γεννήτορες του αυριανισμού στην Ελλάδα με τους οποίους ο Τσίπρας και οι συν αυτώ χαριεντίζονται ανήκουν στις «αντιμνημονιακές δυνάμεις»;

Και με την ευκαιρία. Κοντεύουν να κλείσουν τρεις μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και από τα πρώτα πράγματα, για την ακρίβεια το πρώτο, που είχε υποσχεθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν η επαναφορά του briefing. Δηλαδή της καθημερινής on camera ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όπου όλοι με τις ερωτήσεις τους και τις απαντήσεις της κυβέρνησης εκτίθονταν στην κοινή γνώμη και γίνονταν αντικείμενο ελέγχου της κοινωνίας για τις θέσεις που έπαιρναν. Ακόμα να το δούμε από την κυβέρνηση της… διαφάνειας.

Ή μήπως και αυτό θα έχει την τύχη του προεκλογικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης που από την υπόσχεση για υλοποίησή του στις πρώτες 100 μέρες πήρε ορίζοντα τετραετίας, στη συνέχεια πάγωσε για να εγκαταλειφθεί δια της διολίσθησης και τελικά να έρθει να το αντικαταστήσει το τρίτο μνημόνιο;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. tt avatar
    tt 18/04/2015 22:50:26

    Αυτός είναι ο τσαβισμός.

  2. ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια 18/04/2015 22:55:14

    Δεν είναι περίεργη άποψη.Είναι η κομμουνιστική άποψη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.