16/10/2009 04:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα του λογαριασμού έφτασεΗ ώρα του λογαριασμού έφτασε. Η οικονομία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, κάτι που ομολογούν πλέον και τα κυβερνητικά στελέχη. Η αναζήτηση εδώ και τώρα 10 δις ευρώ προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Ακόμη κι αν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου λάβει την πολυπόθητη παράταση από την Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα, τα φορολογικά μέτρα είναι σίγουρα. Όπως λέει και το γνωστό ρητό: «μόνο από την εφορία και το Χάρο δεν γλιτώνει κανείς».

Χθες αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι το έλλειμμα είναι κοντά στο 12%, ότι τα έσοδα του κράτους στο 9μηνο έχουν μειωθεί δραματικά και ότι τίποτε στην ουσία δε λειτουργεί στην αγορά. Η οικονομία εκτροχιάστηκε και πλέον το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βγάλει από το συρτάρι του το «κρυφό» πρόγραμμά του για την οικονομία, εκείνο που δεν είναι αρεστό στον κόσμο και θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Οι πληροφορίες για το τι προτίθεται να κάνει ο τσάρος της οικονομίας είναι σκοπίμως συγκεχυμένες. Μόλις πιάσουμε τον... πάτο του πάτου τότε θα βγουν τα σκληρά μέτρα και θα βαπτιστούν αναπόφευκτα αφού, όπως θα πουν, η «καμένη γη» πρέπει να αναζωογονηθεί.

Το κρυφό αυτό πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει:

 Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Έχει να γίνει άλλωστε τρία χρόνια αναπροσαρμογή οπότε είναι μέσα στους αρχικούς σχεδιασμούς. Έτσι η κυβέρνηση θα εισπράττει περισσότερα έσοδα από αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές και κληρονομιές και φυσικά από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Με αύξηση των αντικειμενικών θα μπορέσει το οικονομικό επιτελείο να αυξήσει τα αφορολόγητα για κληρονομιές – γονικές παροχές παρουσιάζοντας το μέτρο ως φιλολαϊκό. Στην ουσία δε θα είναι αφού με υψηλότερες αντικειμενικές θα πιαστούν περισσότεροι στην απόχη. Οπότε καλό είναι να περιμένετε μια αύξηση της τάξης του 50%-60%.

Αύξηση των έμμεσων φόρων. Ποτά, τσιγάρα, καύσιμα θα είναι πιο «τσουχτερά» αλλά τα έσοδα για το κράτος θα είναι μεγάλα.

 Η αύξηση του ΦΠΑ αποκλείστηκε αλλά μόνο προς ώρας, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον.

 Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες θα περιλαμβάνει και ενιαία φορολογική κλίμακα. Στην απόχη θα πιαστούν όσοι παίρνουν λεφτά από μερίσματα και όλα τα εισοδήματα που φορολογούνται σήμερα αυτοτελώς. Για παράδειγμα υπάλληλος που παίρνει 1.000 ευρώ μισθό και άλλα 1.000 από διάφορα επιδόματα σήμερα δεν φορολογείται με την γνωστή κλίμακα και για τα 2.000 ευρώ. Πλέον όλα θα μπαίνουν σε ένα καλάθι και θα φορολογούνται με το νέο συντελεστή που θα ορίσει η κυβέρνηση. Οπότε, καλά ξεμπερδέματα.

Άλλος τρόπος να βρεθούν χρήματα είναι η περιστολή των δαπανών, όχι μόνο των κρατικών αλλά και άλλων όπως τα επιδόματα που παίρνουν διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως για παράδειγμα οι εφοριακοί ή ακόμη και πολλοί λιμενεργάτες μιας και είναι στο προσκήνιο. Φανταστείτε λοιπόν αντίδραση από το «ξεβόλεμα» τόσων ετών...

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων μπορεί να βαφτίζονται» πράσινα έτσι για να ικανοποιηθεί και η περιβαλλοντική μας ευαισθησία στην ουσία όμως θα είναι «τσουχτερά». Την επόμενη χρονιά επομένως ετοιμαστείτε για χοντρό χαράτσι.

 Καλές οι διακηρύξεις για εισπρακτικό μέτρο, κακό μέτρο, τέχνασμα και άλλα τέτοια σε ότι αφορά την τακτοποίηση ημιυπαίθριων αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Οπότε μην περιμένουν όσοι έχουν κλείσει ημιυπαίθριους να την βγάλουν τσάμπα.

 Τα επόμενα, διαρθρωτικού χαρακτήρα, μέτρα αφορούν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65, νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, ψαλίδι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 Οπότε, φίλοι μου καθίστε και απολαύστε το. Μπλε ή πράσινος ο λογαριασμός είναι βαρύς. Και όπως ξέρετε το λάθος δεν αναγνωρίζεται με την απομάκρυνση από την κάλπη.

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/10/2009 05:00:30

  Καλά τα πολιτικά αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη.

  Από την άνοιξη του 2008 με την εμφανή αύξηση των spreads φάνηκε, στους συμμετέχοντες ή παρατηρητές της Αγοράς, ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν προφανές (με το στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα) από το τέλος των Ολυμπίακών Αγώνων του 2004. Και σίγουρα το πρόβλημα δεν έιναι μόνο Ελληνικό, αλλά εμείς εδώ ζούμε και αυτό βλέπουμε.

  Η αδυναμία διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων να περιορίσουν έξοδα και να μειώσουν φόρους οδηγεί νομοτελειακά σε αδιέξοδο. Αδιέξοδα ωστόσο για «Κράτος» με δικαίωμα να φορολογεί, δεν υπάρχουν. Αρα θα φορολογήσει. Και θα φορολογήσει γιατί εμείς το ζητάμε. Μετρηθείτε μεταξύ σας. Πόσοι ζούμε από παροχές του Ελληνικού ή Ευρωπαϊκού κράτους; Ποιός πληρώνει αυτές τις παροχές;

  Η φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων με αφήνει παγερά αδιάφορο. Φορολογείστε τους στο έπακρο. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας επίσης. Ξεσκίστε τους. Ας πάνε περπατώντας, ας πάνε στο χωριό τους, δεν με νοιάζει. Ποτά τσιγάρα κάυσιμα επίσης.

  Μην αυξησετε τον ΦΠΑ. Μειώστε τον φόρο εισοδήματος, μηδενίστε τους εταιρικούς φόρους σε εταιρικό εισόδημα που δεν μοιράζεται. Φορολογήστε σαν εισόδημα κάθε εταιρική παροχή, αυτοκίνητα και τέτοια. Εισόδημα είναι. Δεν «αγαπώ» τους επιχειρηματίες ή τους μισθωτούς, αλλά είναι η μόνη παραγωγική ομάδα, και όταν αυτοί, βαριεστημένοι ή απελπισμένοι τα παρατήσουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα φορολογουν ο ένας τον άλλο, και οι Γαλλογερμανοί θα μας πάρουν τις παραλίες.

  Καλή τύχη. Δεν θα είναι εύκολο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 16/10/2009 08:39:57

   Αρχαίε, πιστεύω τα ίδια, grosso modo.
   Με τη διαφορά -που αποτελεί πάγια διαφωνία μας- ότι καταλογίζω πολιτικές ευθύνες.
   Δεν ήρθαν εξ ουρανού, σαν τον μετεωρίτη που -λέγεται- εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.
   Το πρόβλημα του χρέους άρχισε με τα spread το 2008 επειδή 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ (+3 χρόνια Μητσοτάκης) είχε δανειστεί, από 1981-2004, 180 δις €, όταν το 81 το χρέος ήταν 0,2 δισ €.
   Κι αυτό για να "ταΐσει" μια κάστα, που έγιναν οι κομματικοί λεγεωνάριοι, και να δημιουργήσει πράσινο κρατικό μηχανισμό.
   Και επειδή μάς φόρτωσαν με μια άχρηστη Ολυμπιάδα κόστους 15 δις €.
   Κάποιος θα πλήρωνε με τόκο - και δεν ήταν οι ίδιοι.

   Ο λογαριασμός ήρθε για τους άμυαλους ψηφοφόρους - όχι για το ΠΑΣΟΚ.

 2. anetos avatar
  anetos 16/10/2009 07:15:13

  "...είναι η μόνη παραγωγική ομάδα, και όταν αυτοί, βαριεστημένοι ή απελπισμένοι τα παρατήσουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα φορολογουν ο ένας τον άλλο, και οι Γαλλογερμανοί θα μας πάρουν τις παραλίες...."

  αριστο!

 3. Vachus avatar
  Vachus 16/10/2009 07:16:38

  Αρχίζουνε τα γλέντια!!
  Συγχαρητήρια στους ¨Ελληνες!

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 16/10/2009 08:43:24

  "Μην αυξησετε τον ΦΠΑ. Μηδενίστε τους εταιρικούς φόρους σε εταιρικό εισόδημα που δεν μοιράζεται. Φορολογήστε σαν εισόδημα κάθε εταιρική παροχή, αυτοκίνητα και τέτοια. Εισόδημα είναι".
  Συμφωνώ απολύτως, archaeopteryx, και επαυξάνω. Και με αρκετά άλλα, που αναφέρεις παραπάνω.
  Αλλά φοβάμαι ότι οι εγχώριοι επιχειρηματίες - πλήν εξαιρέσεων - το έχουν χάσει το τρένο. Η αχίλλειος πτέρνα τους είναι κυρίως (αλλά όχι μόνη) η έλλειψη εταιρικής διακυβέρνησης. Δεν τη γλυτώνουμε την κυριαρχία Γάλλων, Γερμανών, κυρίως όμως Αραβικών και Κινεζικών κεφαλαίων στον εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη. Το σύνθημα που επικρατεί στους Έλληνες κατόχους επιχειρηματικών μεριδίων γίνεται σιγά σιγά κραυγή μυριόστομη: "Πούλα, πούλα".
  Ψυχή που είναι να βγεί, άς βγεί πιό γρήγορα και ανώδυνα. Άς φύγουν οι χαλασοσπίτιδες κι ας μείνουν μόνον όσοι έχουν ακόμη λίγη από την "προτεσταντική ηθική" (κατά Μax Weber).

 5. citypress-gr.blog avatar
  citypress-gr.blog 16/10/2009 08:45:22

  Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 10-15 μέρες για να αποδειχθεί τελικά ποιός είχε δίκαιο αυτος που έλεγε την αλήθεια η ο καταλληλότερος.

  Σε λίγεσ μέρες έρχονται τα καλύτερα.

 6. trellakias avatar
  trellakias 16/10/2009 08:49:30

  Ας φανταστούμε δηλαδή να πηγαίναμε σε εκλογές τον μάρτιο του 2010 με όλα αυτά τα προβλήματα που επιμελώς έκρυβε η προηγούμενη κυβέρνηση και που η σημερινή με περίσισα βλακεία δέχθηκε να λύσει.
  Ο λαζόπουλος την τρίτη έκανε την εξής απλή ερώτηση που πράγματι χρίζει περεταίρω σκέψης :Ποιός άραγε είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών? Ο Παπανδρέου, ή ο Καραμανλής?
  Δεν ξέρω δηλαδή που πάει το πράγμα και μήπως πάλι περιμένουμε την βοήθεια, του από μηχανή θεού όπως κατά καιρούς στην Ιστορία της Ελλάδας, βλ. δάνεια απελευθέρωσης, βοήθεια-υποτέλεια απο ξένες δυνάμεις, δόγμα Τρούμαν, πακέτα ντελόρ-ευρωπαικής ένωσης.
  Ανάλογα με τα χρωματιστά γυαλιά που φορά ο καθένας μας θα βλέπει τις λύσεις των προβλημάτων, θα γίνονται οι ατέρμονες κουβέντες ακαδημαικά αλλά λύση ΠΟΥΘΕΝΑ.
  Δυστυχώς σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς οι μόνοι που χαίρονται είναι οι μαυραγορίτες-τράπεζες, και τα άκρα. Είτε κόκκινο, είτε μαύρο, άκρο είναι αυτό που στα αφτιά του απλού πολίτη γίνεται πιο ακουστό. Μακριά από τέτοιες λύσεις γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του εκφυλισμού της κοινωνίας, και παρανοικούς ηλίθιους κρυφούς "δημοκράτες" να θέλουν να μας κυβερνήσουν!
  Εκεί είναι ο πραγματικός κίνδυνος και όχι στις επικοινωνιακές νεφελώδεις αλχημίες της σημερινής κυβέρνησης που τόσο σύντομα δυστυχώς έπεσε στα δύσκολα που μόνη της έκανε τάζοντας τα πάντα σ' όλους προεκλογικά, ούτε στα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ. για την ηγεσία της και την προεδρία που αν το καλοσκεφτεί κάποιος δεν πολύ ενδιαφέρει τις μάζες του ελληνικού λαού που βρίσκονται σε δινή οικονομική θέση.
  Υπάρχει έλλειμμα σκέψης, παραγωγής, θέσεων, πολιτικών ταγών που θα δώσουν λύση στα προβλήματα της κοινωνίας και εύχομαι ο Λαός να είναι ώριμος και να κλείσει τα αυτιά του στις " Σειρήνες" των παντώς χρώματος άκρων!!!!!

 7. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 16/10/2009 08:52:57

  Με τέτοιο έλειμμα και εμφανή την αδυναμία οποιασδήποτε λύσης φαίνεται και μια πρώτη εξήγηση γιατί ο χθεσινός "καταλληλότερος" Κ.Κ. το έβαλε στα πόδια. Πού να πάει με τους Παπαθανασίου και τους Παυλόπουλους;
  Αν προσθέσουμε και την προφανή προσωπική του αδυναμία να χωρίσει έστω και δύο γαϊδουριών άχυρα και την κούραση που πρέπει να έχει παιδιόθεν, φαίνεται και μια δεύτερη.

 8. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 16/10/2009 08:53:07

  Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει!

  Ο Κ.Κ είπε συγκεκριμένα τι θα κάνει και εν πάσει περιπτώση τα μέτρα θα ήταν πολύ πιο ελεφριά από την πράσινη φορό-επέλαση της ΛΟΥΚΑ.

  Ηθελέστα και παθέστα αξιότιμε Έλληνα ψηφοφόρε που φηφίζεις με βάση το κουτσομπολιό των προποτζίδικων και των πρωινάδικων τύπου Καμπουράκη-Οικονομέα.


  Να συμπληρώσω μόνο στην ανάρτηση ότι η τωρινή κυβέρνηση ότι θα επανέλθει ο κατηργημένος φόρος κληρονομιάς και γονικής παροαχής επανέρχεται και μάλιστα χωρίς καμία εγγύηση ότι θα είναι ελαφρύτερος από τον προηγούμενο.

  Όσοι έχετε αυτοκίνητα, ακίνητα, καταθέσεις ετοιμαστήτε για γερό ξήλωμα.

  Πρέπει να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ

  Δωρεάν σπίτια σε λαθρομετανάστες

  Κομματική επέλαση

  Έργα σε νταβατζήδες

  Αστικές ρήτρες σε ξένες επενδύσεις που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταστρατηγεί τις συμβάσεις και άρα πρέπει να τους καταβάλλει αποζημιώσεις.

  • Παλιός Οννεδίτης avatar
   Παλιός Οννεδίτης @ Dubai Expatriate 16/10/2009 14:07:19

   Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Και έρχονται και καλύτερα με τον μεταμοντέρνο ΓΑΠ. Imagine και πάσει Θεού

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ Dubai Expatriate 17/10/2009 14:28:30

   Εάν αυτά κατάλαβες πρέπει ν' ανησυχείς για τις εγκεφαλικές σου λειτουργίες.

 9. lypon avatar
  lypon 16/10/2009 08:57:22

  Βρε Expatriate, γιατί θα ήταν πολύ πιό ελαφρά; Αφού το μέγεθος του φαρμάκου καθορίζεται από το μέγεθος της ασθένειας...

  Ακριβώς τα ίδια θα έκανε και ο έρμος ο ΚΚ.

  Αλλά εσύ, μην αρχίζεις από τώρα τη σκληρή αντιπολίτευση. Θα σου δωθούν πολύ καλύτερες ευκαιρίες στο μέλλον, δυστυχώς.

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/10/2009 09:23:38

  H Eλευθεροτυπια σημερα έδωσε την Γραμμή...
  ΄Παραλάβαμε Χαος΄...
  Μάλιστα.
  Οποτε τό Προγραμμα τών 100 Ημερών θα γινει προγραμμα τετραετίας και Λιτότητας..
  Η Παραμύθα κράτησε δεκα μέρες...

 11. tiramola avatar
  tiramola 16/10/2009 09:36:11

  Όλα αυτά που γράφονται εδώ με αποκορύφωμα το σχόλιο του Ντουμπάι ότι τα μέτρα θα ήταν ελαφρύτερα με κυβέρνηση ΚΚ γράφονται πρίν ακόμα η νέα κυβέρνηση ανακοινώσει τι μέτρα θα πάρει...
  Θα διαψευστήται οικτρά...

 12. Υ. avatar
  Υ. 16/10/2009 09:42:49

  Εγώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεκουραστώ, και τα καλύτερα έρχονται.

 13. Υ. avatar
  Υ. 16/10/2009 10:52:50

  Χαλαρή Συνομοσπονδία, με τους απέναντι και τους από πάνω

 14. Vachus avatar
  Vachus 16/10/2009 11:01:36

  Mάγκες μην αγχώνεστε καθόλου!Θα πουλήσουμε κάτι άχρηστα οικοπεδάκια στην Μακεδονία, την Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Να που θα βρεί τα λεφτά ο ΓΑΠ.

 15. ΠΜ avatar
  ΠΜ 16/10/2009 11:03:58

  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ

  Ο για μία εξαετία Πρωθυπουργός Καραμανλής περιέγραφε προεκλογικά την Ελληνική Οικονομία με τα μελανότερα χρώματα.

  Ο για μιά εξαετία Αρχηγός της Αντιπολίτευσης και διεκδικητής της Πρωθυπουργίας Παπανδρέου ήταν πιο επιεικής από τον Καραμανλή στις περιγραφές της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας.

  Δέκα ημέρες μετά ο νικητής των εκλογών Παπανδρέου παρουσιάζει την κατάσταση με τα ίδια μελανά χρώματα όπως την περιέγραφε προεκλογικά ο Καραμανλής.

  Συμπεράσματα:
  Διαχρονικά οι Παπανδρέου (Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος) όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχαν εύκολες λύσεις.
  Αντίθετα οι ΚΑραμανλήδες πιο δύσκολοι

  Σε άλλη χώρα θα μπορούσαν να συμβούν αυτά;;;

  ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

 16. bananaRepublic avatar
  bananaRepublic 16/10/2009 11:32:44

  Όπως τα βλέπω τα πράγματα, όπου νά' ναι θα αρχίσουν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ με βολές εναντίον των "νέων και άφθαρτων" στελεχών που επέλεξε ο ΓΑΠ, στη συνέχεια εναντίον του Πάγκαλου που αποτελεί το μαλακό υπογάστριο του ΓΑΠ και τέλος εναντίον του ίδιου του ΓΑΠ. Αυτό θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα μέσω των ΜΜΕ με στόχο την αντικατάσταση κάποιων νέων υπουργών από "παλιά και έμπειρα στελέχη του Κινήματος", ώστε να τεθεί υπό κηδεμονία ο ΓΑΠ και να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά το σύστημα.

 17. george avatar
  george 16/10/2009 11:45:37

  Τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι κυρίως εισπρακτικού χαρακτήρα. Το βασικό ζητούμενο είναι τα διαρθρωτικά μέτρα, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορούν τον εξορθολογισμό της οικονομικής λειτουργίας του κράτους και τα ασφαλιστικά - εργασιακά θέματα. Το έργο που πρέπει να γίνει είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κατά την άποψη μου περιλαμβάνει την διαμόρφωση του προϋπολογισμού και κυρίως των δαπανών με τελείως διαφορετικό τρόπο (με προϋπολογισμούς προγραμμάτων και εκτίμηση τουλάχιστον στην αρχή των δαπανών από μηδενική βάση), την αλλαγή στο ασφαλιστικό με τα βαρέα και ανθυγιεινά και την πρόωρη συνταξιοδότηση κα τέλος την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού (το οποίο σήμερα ούτε θέλει αλλά και δεν μπορεί).
  Από την πολιτική πλευρά, όλοι (οι σκεπτόμενοι) το ξέραμε ότι τα μέτρα είναι αναπόφευκτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ωστόσο, πρέπει να κατακριθεί ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, πριν από τις εκλογές και η σημερινή κυβίστηση.

 18. Lavazza avatar
  Lavazza 16/10/2009 12:00:17

  Πέραν από τα οδυνηρά μέτρα που δεν τα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, έχει (το ΠΑΣΟΚ) να ξεπληρώσει και συναλλαγματικες "100 ημερών" προς διάφορα συμφέροντα (εντός και εκτός Ελλάδος)...

  Τζάμπα νομίζετε κουβαλήθηκαν οι Κοκκαλαίοι (και λοιποί Κοκκαλαίοι) στη συγκέντρωση του ΓΑΠ...;;;

 19. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/10/2009 12:17:08

  Για του λόγου το αληθές, ο ΓΑΠ δεν εφήβρε τα αδιέξοδα, αλλά την δια μαγείας κατάργησή τους (Θα πάρει Νόμπελ μαγείας). Και ο Πάπας να γινόταν στην σημερινή φάση πρωθυπουργός, ρόπαλο θα κράταγε. Εδώ διαφαίνεται και ο στρατηγικός νους του ΚΚ. Μπροστά στα αδιέξοδα καλοδέχτηκε την πρόταση για εκλογές από την κ Μπακογιάννη και τον κ. Σουφλιά, αφού μπρούσε να την φορτώσει σε αυτούς. Γνωρίζοντας ότι θα έχανε τις εκλογές, δεν δίστασε να μιλήσει σε μια πολύ σκληρή γλώσσα, ώστε να βγεί εκ των υστέρων και να ισχυριστεί "Εγώ σας τα έλεγα. Ήμουν ειλικρινής, γι αυτό τιμωρήθηκα". Και μην νομίζουμε ότι πίστευε, ότι το μαστίγιο είναι σε θέση να εγγυηθεί την ευτυχία μετά από δυο χρόνια. Αυτά δεν τα πιστεύουν ούτε οι κότες, γνωρίζοντας ότι το ποσοστό του ψαράλευρου στις τροφές ορνιθοτροφείων θα κορυφωθεί άμεσα.
  Η καρέκλα του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, έχει πλέον εκτοξευτήρα. Γι' αυτό πρέπει να επιταχυνθούν οι εξελίξεις της συρρίκνωσης Εθνικού χώρου, πλήρους κοινωνικής μπαχαλοποιήσεως, πείνας και απογνώσεως, με στόχο το ψυχολογικό σοκ των γηγενών, στην κατεύθυνση κυβερνήσεων "συνεργασίας", κι άντε να βρεις τους ανευθυνοεπεύθυνους.
  Αλλά γιατί να κλαίμε; Και η καταστροφή της Κύπρου δεν έφερε την αποκατάσταση της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα; Υπάρχουν τόσα έμπλαστρα και λάβδανα για την ισχιαλγία. Κι αν κοπεί κανένα ποδάρι, δείτε τα νέα μοντελάκια του Μπένετον σε μπαστούνια, δεκανίκια και ξύλινες θήκες.
  Η δεξιά έδειξε ότι μπορεί να διδάσκεται από την αριστερά και μπράβο της. Έχουμε ακόμη πολλά βέλη στην φαρέρτρα μας να κληροδοτήσουμε. Αλλά προς Θεού, αξιότιμοι φίλοι, μακρυά από Βάρκιζες.
  Άντε, "Καλή Αντιπολίτευση" και τις δύσκολες ώρες στο πλευρό σας.

 20. Υ. avatar
  Υ. 16/10/2009 12:28:38

  Δήλωση Σαμαρά (Παρασκευή μεσημέρι)
  “Μας προετοιμάζουν για έκτακτη εισφορά, που θα πλήξει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

  Η προεδρία της ΝΔ ξεκαθάρισε, και ξεκίνησε η πραγματική αντιπολίτευση

 21. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 16/10/2009 12:40:17

  εμμέσως πλην σαφώς 4 χρόνια λιτότητας για να πέσει το έλλειμμα στο 3% υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο Reuters.
  Ο Κ. Καραμανλής έλεγε 2 χρόνια, τελικά ποιος έλεγε την αλήθεια προεκλογικά!!

  Μάλλον πρέπει να αρχίσουν να παρακαλάνε τον Καραμανλή να μην φύγει απο την ηγεσία της ΝΔ

 22. Katapiesmenos avatar
  Katapiesmenos 16/10/2009 13:01:08

  Ρε παιδιά τι καθεστε και σκάτε; Για αναρωτηθήτε "Ποιός πληρώνει φόρους ;"
  Κι αυτό το λέω γιατί μόνιμος κάτοικος εξωτερικού είπα και εγώ να παντρευτώ στην πατρίδα.
  Και μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις πήρα ενα ολόκληρο 20% σε αποδείξεις.

  Αρα αφού ΟΛΟΙ δουλεύουν με μαύρα και κυκλοφορούν με Cayenne ποιός τους φταίει;

 23. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 16/10/2009 14:01:30

  ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΕΝΕΩΝ
  ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΕΠΑΥΛΕΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΟΙ ΤΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ....

 24. aris lalidis avatar
  aris lalidis 16/10/2009 14:19:21

  Aντε να βαλουν πλατη οι tiramoles να στεριωσουμε
  το σοσιαλισμο στην Ελλαδα συντροφοι.

 25. pacman avatar
  pacman 16/10/2009 14:22:18

  ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ,ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ 65, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

 26. PANAGOS avatar
  PANAGOS 16/10/2009 14:32:49

  Απελπισία, καταστροφή, μαύρο μέλλον!
  Που είσαι Καραμανλή να μας σώσεις!
  Μόνο εσύ μπορείς!

 27. PELIAS avatar
  PELIAS 17/10/2009 19:10:28

  'Ας πούμε πρώτα για τον Γιωργάκη. Μας έλεγε σε κάθε προεκλογική του εμφάνιση ότι, χρήματα υπάρχουν. Λίγες μέρες μετά ψάχνει να τα μαζέψει απο τις άδειες τσέπες των Ελλήνων. Αυτοί που με τοσο ενθουσιασμό τον ψήφισαν θα του δώσουν και όσα ζητήσει για να καλύψει την έκτακτη οικονομική ανάγκη, για την οποία μας μίλησε χθές στις προγραμματικές του δηλώσεις;.

  Το περίμεναν ή όχι; Γιατί οι Νεοδημοκράτες είχαν τουλάχιστον ενημερωθεί απο τον Κωστάκη για τα αναμενόμενα και κανείς δέν μπορεί να ισχυρισθεί το αντίθετο.

  Γιωργάκη πές μας τώρα. Τα ήθελες και τα'λεγες ή δέν καταλάβαινες, τί μας έλεγες;

  Και άν πείς ότι, δέν ήξερες, τότε κακώς ξεκίνησες, παντελώς ανενημέρωτος, να μιλήσεις στον λαό που σε πιστεψε. Θα μπορούσε έτσι να σε χαρακτηρίσει κανείς απο ανεύθυνο και αφελή μέχρι βλάκα. 'Αν πάλι ήξερες, τότε τον καρόϊδευες εν γνώσει σου και σήμερα αναδεικνύεσαι στον υπ'αριθμόν ένα πολιτικό απατεώνα και αγύρτη. Και ξέρεις βέβαια Γιωργάκη μας ότι, οι πολιτικοί απατεώνες τελειώνουν πολύ γρήγορα αλλά και πολύ άσχημα.

  Πρίν προλάβουν να τελείωσουν όσα τους ανέθεσε ο Λ.Οίκος. Μέχρι και ο Ολυ Ρέν, που μέχρι χθές σε στήριζε ανοιχτά, σήμερα με νέες δηλώσεις φαίνεται ότι, έβαλε πολύ νερό στο κρασί του.

  Τελικά Γιωργάκη μας, άν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχα όσο θα ζείς στο Καστρί θα πεισθείς ότι, ο Κωστάκης σου ετοίμασε τον δρόμο για να κάνεις όσα αυτός δέν ολοκλήρωσε, γιατί όπως καταλάβαίνεις για την δουλειά αυτή χρειαζόταν το κορόϊδο. Και για την δουλειά αυτή είσαι άψογος Γιωργάκη μας.

  Εμείς όμως τί χρωστάμε να δεχόμαστε τις ανακολουθίες σου;

  PELIAS

 28. john avatar
  john 25/10/2009 16:13:19

  Τώρα που βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, νομίζετε ότι είναι δυνατόν να μην την εφαρμόσετε; Και πως θα πληρώνουμε τα υπέρογκα πρόστιμα που θα μας επιβάλλουν για τη μη συμμόρφωση;
  Στο http://www.equal-rights-greece.com γράφω για το πως φτάσαμε εμείς σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.