Η ύψιστη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας
20/06/2015 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ύψιστη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας

Ακόμη και συμμαχία με τον διάβολο πρέπει να κάνει ο Σαμαράς αν είναι να βγει η χώρα από την καταστροφική δίνη της «αριστεράς του τίποτα»

Όταν η χώρα κινδυνεύει, όταν η σημαία της Ελλάδας έχει βουλιάξει στις λάσπες το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Έχει κανείς δικαίωμα να μην βάλει πλάτη; Μπορεί οποιοσδήποτε σοβαρός Έλληνας να επιτρέψει να γίνεται ο βιασμός της χώρας του μπροστά του και να μην αντιδρά;

Η απάντηση είναι αυτονόητη και απευθύνεται αυθόρμητα και σε εκείνους που ξαφνικά θυμήθηκαν να ασκήσουν κριτική στον Σαμαρά γιατί είδε τον Σημίτη ή γιατί συμμάχησε με τον Καραμανλή. Η κορυφαία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους πρόθυμους ηλίθιους της ΝΔ είναι ότι η ύψιστη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας. Είναι η προστασία των κατακτήσεων ετών, είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας.

Επομένως, ακόμη και συμμαχία με τον διάβολο πρέπει να κάνει ο Σαμαράς αν είναι να βγει η χώρα από την καταστροφική δίνη της «αριστεράς του τίποτα».

Και τον Σημίτη θα πρέπει να δει και να τον ακούσει, και τον Παπαδήμο, ακόμη και τον… Μητσοτάκη που λέει ο λόγος γιατί ο δεύτερος δεν θα ήθελε να τον δει. Η εθνική προσπάθεια, η ευρωπαϊκή συμμαχία που αποφάσισε να προωθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ δεν χωρά αποκλεισμούς και ο καθένας μπορεί να βάλει πλάτη για να βγούμε από έναν κίνδυνο ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε, αντίστοιχη της Μικρασιατικής, καταστροφή.

Το επόμενο διάστημα ο Σαμαράς θα αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του ευρωπαϊκού μετώπου. Θα γίνουν συζητήσεις με όσους είναι πρόθυμοι να δώσουν ό,τι μπορούν από τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποτρέψουν το κακό. Οι καιροί και οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές ή ύπουλα σχέδια στο πίσω μέρος του μυαλού. Ούτε οι εχθροί είναι άλλοι. Οι εχθροί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και όλοι οι… πυροβολημένοι που αφήνονται να κάνουν κουμάντο στην πατρίδα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι, πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί. Μας αρέσει ο Σημίτης ή ο Παπαδήμος; Όχι δεν μας αρέσουν, όμως, είναι αναμφισβήτητα ευρωπαϊστές, έχουν βάλει το λιθαράκι στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Και είναι σίγουρα πολύ καλύτεροι από όλους εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για δελτίο τροφίμων, επιστροφή στη δραχμή ή καύσιμα με κουπόνια.

Στο κάτω – κάτω ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν θα τους παντρευτούν, αλλά μπορούν να τους έχουν μαζί στη μεγάλη συμμαχία της κεντροδεξιάς για την Ελλάδα που έβαλε ο Κ. Καραμανλής στην Ευρώπη. Και όλοι μαζί να κάνουν τα πάντα για να εξεγείρουν τον κόσμο, να βγει στις πλατείες, να διατρανώσει την πίστη του στην ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι στη χώρα – μπανανία. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί σκηνικό εμφυλίου πολέμου χωρίζοντας τους πολίτες, ο Σαμαράς και το ευρωπαϊκό μέτωπο πρέπει να κάνουν το αντίθετο. Να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν, να προτείνουν, να απαιτήσουν ή να αποτρέψουν παντού μια ενδεχόμενη καταστροφή της Ελλάδας. Στους χώρους δουλειάς, στις βόλτες, στις διακοπές, στα καφενεία, μέσα στο ίδιο το σπίτι του ο καθένας οφείλει να καλλιεργήσει την εθνική ταυτότητα του Έλληνα και ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Όχι, η Ευρώπη δεν είναι πάντα καλή. Δεν έχει προτείνει ή δεν έχει κάνει μόνο καλά στην Ελλάδα. Έχει προβλήματα, δυσλειτουργίες, ανισότητες, πιέσεις για μια πιο… ευρωπαϊκή αντί για πατριωτική προοπτική. Είναι όμως χίλιες φορές καλύτερα από τα Σοβιέτ που θέλουν να φτιάξουν οι ψευτοαεριστεροί.

Κανείς δεν είναι… ευρωλιγούρης και ο καθένας οφείλει να διαφυλάττει την πατρίδα του και την εθνική του ταυτότητα. Όμως, το «ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι ένα αξίωμα που η ζωή το έχει σφραγίσει. Έχει λυθεί το θέμα αυτό και απορούμε με εκείνους που δεν θέλουν το ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της λαίλαπας του Τσίπρα. Οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα πάμε με τις δυνάμεις που στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είτε καλύτερα να γίνουμε από τώρα Αλβανία του Χότζα. Ο καθείς εφ ω ετάχθη και ό,τι επιλέγει για τη ζωή του. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τώρα θα φανούν οι πατριώτες που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους κι όχι στην… τσέπη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. proaristos avatar
  proaristos 20/06/2015 15:34:44

  Έχουμε επιλέξει εδώ και αιώνες. Δύση (όχι ανατολή), Ανάλυση (όχι τυφλή πίστη). Ορθολογισμό (όχι δόγμα). Εστω καθυστερημένα, με εξαιρέσεις, με το ζορι, με….. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ !!! Διαρκώς και υπογείως, σε ιστορικές φάσεις, παρεισφρέει η μυστικοπάθεια, η κρυψίνοια, η πτώση, η εσωστρέφεια, ο απομονωτισμός. Προπαγανδίζονται από διάφορες μειοψηφίες – θρησκευτικές ή ψευτο-κοινωνικοπολιτικές – που συγκεντρώνουν αργόσχολους – ρεμάλια; δηλαδή κατάλοιπα, λεχρίτες, τσουτσέκια, μπούληδες (…με το μπαρδόν για τις λέξεις!) που φύονται, ευδοκιμούν και αναπτύσσονται στο σύστημα που θέλουν να καταλύσουν. Γουστάρουν την ύλη τρελά!!. Έφτιαξαν περιουσίες. Οι μπαμπάδες τους ήταν ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ. Είναι οι – ντε και καλά – αντισυστεμικοί, φρούτα του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Λειτουργούν με την ακαλλιέργητη επιθυμία και μόνο. Το ανεξέλεγκτο συναίσθημα. Με χαμηλή αυτογνωσία, άψαχτοι, γεμάτοι ψυχώσεις που δεν αντιμετώπισαν ποτέ, γιατί είναι κατά βάση ΔΕΙΛΟΙ!! Αλλά πονηροί, επίμονοι, κουραστικοί, μίζεροι, θρασείς…. Όμως μέσα τους, ΚΟΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. Αποτελούν την εγγύηση για τη συντήρηση των προβλημάτων του δυτικού συστήματος, τη μη επίλυσή τους. Επιβιώνουν και αναπαράγονται μέσα στο πρόβλημα – στην αρρώστια. Δεν έχουν πρόταση. Οι πιο ακίνδυνοι από αυτούς είναι ουτοπιστές. Οι άλλοι όμως είναι απλά ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ. ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ?

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ proaristos 20/06/2015 19:21:58

   Επειδή ο φθόνος , είναι ισχυρό συναίσθημα στον Έλληνα .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ proaristos 20/06/2015 22:03:12

   Σε ποιές θρησκευτικές μειοψηφίες αναφέρεστε;

   • proaristos avatar
    proaristos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 22:22:19

    Στους φανατικούς, τις παραθρησκευτικές οργανώσεις /ομάδες & τους μοναχούς/μοναστήρια που αυτονομούνται έξω από τις αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων - Επίσημη Εκκλησία, τους υποκριτές που καλύπτουν με τη θρησκεία τον υλισμό τους και γενικά τον κάθε αμόρφωτο θρησκόληπτο που επειδή έχει ο ίδιος αδύναμη πίστη, γίνεται καταγγελτικός, επιθετικός και αγενής. Αυτός που πιστεύει είναι ήρεμος διότι έχει δύναμη.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ proaristos 20/06/2015 22:41:08

     Όσοι οργανωμένα θέτουν τους εαυτούς τους εκτός της επίσημης Εκκλησίας,θεωρούνται πλέον σχισματικοί και η Εκκλησία παύει κάθε πνευματική κοινωνία μαζί τους,εκτός αν μετανοήσουν και επανέλθουν. Ζήτησα την διευκρίνηση,διότι μου φάνηκε κάπως αόριστη η αναφορά,ευχαριστώ.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2015 11:47:32

      Μαλλον τους παλαιοημερολογιτες φωτογραφιζει.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρηνα 21/06/2015 15:12:48

      Έτσι.

  • κατωυποστάθμης avatar
   κατωυποστάθμης @ proaristos 21/06/2015 07:58:22

   άλλοι πάλι τούς φασίζοντες τούς αποκαλούν κομμουνίζοντες η σταλινίζοντες η και..... κανελίζοντες ,και γεγονώς είναι οτί αυτή η τέλος παντων όπως και να την πείς νοοτροπία του ολοκληροτισμού ζεί σε όλο το φάσμα των πολιτικών με πιο επικίνδυνους αυτούς που κρύβονται με την μάσκα του κεντρωου-κεντροκάτι

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 20/06/2015 16:32:55

  ο καραμανλικός πυρήνας στήριξε τον Σαμαρά το 2009. Σαμαράς και Καραμανλής ταιριάζουν στη πατριωτική εξωτερική πολιτική και στην εθνική ταυτότητα. Θυμηθείτε, ο ΚΚ είναι θρήσκος όπως και ο ΑΣ, και είχε κατηγορηθεί για την υπογραφή που έβαλε για τη διατήρηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Όσο αφορά το Σημίτη, ο ίδιος δεν ευθύνεται για τις πονηριές που έκαναν διάφοροι άλλοι. Όπως φυσικά ισχύει για το Καραμανλή. Προσπάθησε να φτιάξει κάποια πράγματα στην οικονομία, όμως δεν μπορούσε να καταφέρει και πολλά όταν τον κρατούσε το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ. Διαφωνούσα στην εξωτερική του πολιτική. Αλλά στο μητσοτακέικο τα ίδια ήθελαν.. Γενικά προσέγγιζε τη κεντροδεξιά. Για ορισμένα στελέχη του όπως πχ ο Χρυσοχοιδης έχω πολύ καλή άποψη. Καλός υπουργός δημόσιας τάξης, και με "δεξιές" απόψεις στο μεταναστευτικό. Έπιασε και τη 17Ν. Μη το ξεχνάμε αυτό. Σαφώς προτιμότερος από Συριζαίους αλλά και από αρκετούς εντός της ΝΔ.

  • proaristos avatar
   proaristos @ ουδέτερος 20/06/2015 17:20:18

   Να σου προτείνω μια έκτακτη συμμαχία της ανάγκης πριν τη συμφορά ? Σαμαράς, Αλ. Παπαδόπουλος, Δήμας, Γιαννίτσης, Βρούτσης, Σημίτης, ..κάποιος από το Μητσοτακέϊκο, Κατσανιώτης, Φλωρίδης, Φορτσάκης, Πανούσης (…του Αξίζει !), Χατζηδάκης, Χατζημαρκάκης, Τζήμερος, Μάνος, Βερνίκος, Τατσόπουλος, Γιανναράς, Ράμφος, και πολλοί άλλοι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ που τους ζητώ συγνώμη που δεν τους αναφερω !!!!

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ proaristos 20/06/2015 17:36:54

    έχω μια αντιπάθεια στα πολιτικά τζάκια και στο νεποτισμό. Για αυτό στηρίζω και το Σαμαρά ενάντια στους εσωκομματικούς αμφισβητίες της .. πλάκας. Ο Κατσανιώτης είναι μια αξιόλογη περίπτωση νέου βουλευτή, δεν κληρονόμησε έδρα και διακρίθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Καμία σχέση με τον Νταβλούρο στη ποιότητα. Μακάρι το 90% των βουλευτών να ήταν σαν τον Κατσανιώτη. Σε όλα τα κόμματα. Ο Πανούσης ίσως είναι ο πλέον σοβαρός στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χατζηδάκης δεν νομίζω ότι έλαμψε με την απόδοση του στη κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Κυριάκος ήταν πολύ φοβικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να προβληματίζει και όσους τον ψήφισαν.. Ο Σαμαράς θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, όμως χρειαζόμαστε πραγματική ανανέωση στη πολιτική ζωή του τόπου..

   • Φιλελεύθερος avatar
    Φιλελεύθερος @ proaristos 20/06/2015 18:21:34

    Ξέχασες τον Λαλιώτη.....

    • proaristos avatar
     proaristos @ Φιλελεύθερος 20/06/2015 19:47:36

     Προφανως δεν τον ξεχασα. Ειναι - by default - εκτός. Θα σου ζητούσα όμως να προσθεσεις / διαγράψεις / αντικαταστησεις ονόματα στον προχειρο κατάλογο. Δεν έχουμε χρόνο ούτε περιθωρια για τις μικροδιαφορές μας.

     • Φιλελεύθερος avatar
      Φιλελεύθερος @ proaristos 20/06/2015 20:41:09

      Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα της πραγματικής οικονομίας, που είναι ικανοί και....έντιμοι για να βοηθήσουν την ανόρθωση της χώρας με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Ένα καλό παράδειγμα ο Θεοδωρόπουλος της chipita, αλλά το κακό με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι....τρέχουν να περισώσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της ανικανότητας των πολιτικών μας.

     • proaristos avatar
      proaristos @ Φιλελεύθερος 20/06/2015 21:24:25

      Συμφωνώ ! Επιχειρήσεις , Βιοτεχνίες, Μηχανουργεία, Μικροηλεκτρονική, Λογισμικό............. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ !! Δεν θα πολιτευτούν όμως οι επιχειρηματίες. Βραχυπροθεσμα θα αντιπροσωπευτούν από πολιτικούς με ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαν να πολιτευτούν κάποιοι από αυτούς. Μια ΓΕΡΟΥΣΙΑ απο δημιουργικούς ανθρώπους με αρχές θα είναι μόνιμη λύση. Η Βουλή δεν θα αλλάξει χαρακτήρα εύκολα. Τα τελευταία χρόνια - με αφορμή το σύνθημα "έξω τα τζάκια" - γέμισε με blockheads (urbandictionary: low intelligence & very low common sense)

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ proaristos 20/06/2015 23:23:32

      Η Βουλή δεν θα αλλάξει χαρακτήρα εύκολα. Τα τελευταία χρόνια - με αφορμή το σύνθημα "έξω τα τζάκια" - γέμισε με blockheads (urbandictionary: low intelligence & very low common sense) Την πιο καταστροφική ατάκα στελέχους της κυβέρνησης Σαμαρά την είπε πολιτικός γόνος. Ο Βαρβιτσιώτης με την απαράδεχτη ατάκα του για τον ΕΝΦΙΑ, έγινε σημαία της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλαμε πρίγκιπες και βασιλιάδες να μας κυβερνούν επ' άπειρον δεν θα είχε φύγει ο Γλύξμπουργκ.

     • proaristos avatar
      proaristos @ ουδέτερος 21/06/2015 11:47:34

      Δυστυχώς φίλε, πιάνουμε τα άκρα. Απ' τα τζάκια πήγαμε στα... φτηνά αερόθερμα. Σήμερα όμως ο γόνος είναι "μη χείρον ...". Εν κατακλείδι : ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 2ο ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ για να αντισταθμίσει την παραστρατημένη βουλή. https://el.wikipedia.org

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ proaristos 21/06/2015 12:28:07

      είναι και στο χέρι του Σαμαρά να αναδείξει νέα καταξιωμένα άτομα όπως ο Κατσανιώτης. Θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Ακόμα και άτομα που τον πίστεψαν και έλπιζαν ότι θα κυβερνήσει με σοβαρούς, άρχισαν να απογοητεύονται. Μπορεί να δουλέψει και στην αναδόμηση της ΝΔ. Να έχει ΤΟ και ΝΟΔΕ που να φέρνουν κόσμο και όχι να μοιράζουν σταυρούς στο κάθε τζάκι..

     • George N avatar
      George N @ proaristos 21/06/2015 13:01:36

      Να προσθέσω ανθρώπους που να καταλαβαίνουν από αγορές. Υπάρχει απίστευτη άγνοια για το πως λειτουργούν και τι κάνουν. Από την άλλη χωρίς αυτές όπως αποδείχτηκε απλά δεν υπάρχεις. Ούτε ως οικονομία και μετά από λίγο ούτε ως χώρα. Δεν γίνεται τα συμβούλια κορυφής της ΕΕ να πρέπει να τελειώσουν πριν ανοίξουν οι αγορές στο Τόκιο, Υπουργοί Οικονομικών στις Αγγλοσαξωνικές χώρες να είναι πάντα άνθρωποι με εμπειρία στις αγορές, πρόεδροι και πρωθυπουργοί των G7 να ξεκινούν τις οικονομικές τους ομιλίες με αναφορά στις αγορές και σε μας τo ΠΑΣΟΚ πχ να νομίζει ότι θα με μια σφραγίδα από το Ecofin για το πρόγραμμα του το 2009 θα τις ξεγελάσει ή από την άλλη η ΝΔ να εκπονεί σχέδιο για έξοδο στις αγορές το φθινόπωρο του 2014 χωρίς ταυτόχρονο μνημόνιο. Αυτές, κεντρικές επιλογές και οι δύο, δείχνουν ότι οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων (των πιο φιλικών στις αγορές!) δεν είχαν κοντά τους κάποιους που τις καταλαβαίνουν στο ελάχιστο. Δεν ξέραν που πατάν και που πηγαίνουν με ολέθρια αποτελέσματα για τους ίδιους αλλά κυρίως για την χώρα. Σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο χωρίς υπουργό άμυνας/στρατιωτικούς όταν μια ήττα στις αγορές έχει απείρως μεγαλύτερες συνέπειες από μια ήττα σε πόλεμο. Στην πρώτη έχεις τελειώσει ενώ στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα να ζήσεις και να ξαναπροσπαθήσεις...

     • proaristos avatar
      proaristos @ George N 21/06/2015 13:52:34

      Συμφωνώ απολύτως ! Ζήσαμε για 30 χρόνια μέσα στον κρατισμό "δεξιό κι' αριστερό". Και επί ΝΔ που έκλεινε προς τη Λαϊκή Δεξιά παρά το Φιλελευθερισμό. Αναπτύχθηκαν ελεύθερα, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες - κάτι σαν τον "ευρύτερο δημόσιο τομέα" που παρήγαγαν προϊόντα/υπηρεσίες τα οποία πωλούσαν ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΆ στο κράτος! ΦΟΒΕΡΉ ΠΑΤΈΝΤΑ ευκαιριακού / τυχοδιωκτικού πλουτισμού. Υπάρχουν μεγάλες ιδιωτικές βιομηχανίες στις οποίες διοριζόντουσαν εκατοντάδες κηφήνες όπως ακριβώς στο δημόσιο, από τον βουλευτή της περιοχής. Διεστραμμένη Οικονομία. «Σοβιετικό μοντέλο». Αντι-Επιχειρηματικό κλίμα. Γνωρίζω τις περιπτώσεις ελληνικών καινοτομιών που μπλοκαρίστηκαν από τον βλαπτικό κρατισμό που συντηρείται με μίζες. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Αντιαεροπορικά όπλα, Ειδικό Λογισμικό, .....ακόμη και το ταλαιπωρημένο αλλά πρακτικό αυτοκινητάκι, το pony 4ης γενιάς που ακόμη δεν παράγεται !!!!!!!!!!!, κ.ο.κ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΌΣΧΟΛΟΙ.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Φιλελεύθερος 21/06/2015 15:49:12

      Σιγά να μην καθήσει ν' ασχοληθεί ο Θεοδωρόπουλος με το ελληνικό κράτος! Ο Θεωδορόπουλος τρέχει όχι για να σώσει την επιχείρησή του, αλλά για την κάνει παγκόσμια! Έχει ήδη παρουσία σε 44 χώρες και επεκτείνεται συνεχώς. Ένα γαλλικό έδεσμα, το κρουασάν, μαθαίνει η ανθρωπότητα να το τρώει απο μια ελληνική επιχείρηση. Επίσης, ήμουν στη Γερμανία όταν Bake Rolls είχαν κατακλύσει τα γερμανικά σούπερ-μάρκετ κάπου το 1999-2000 με τεράστια επιτυχία, τέτοια, που οδήγησε τους τοπικούς ισχυρούς παίκτες της αγοράς να βγάλουν άθλιες απομιμήσεις του προϊόντος, ίσα ίσα για να πετάξουν εκβιαστικά έξω από τα σούπερ-μάρκετ την Chipita... Δυστυχώς το κατάφεραν τότε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουν στο μέλλον. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον χαλαλίζω για το ελληνικό κράτος. Ίσως, εάν συναινετικά του έδιναν απεριόριστες δικτατορικές εξουσίες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, π.χ. 10 χρόνια, να κατάφερνε να αλλάξει τη χώρα. Να γινόταν ένα είδος Λυκούργου, που θα αναλάμβανε να φτιάξει θεσμούς με διάρκεια και προσαρμοσμένους στο πετσί του Έλληνα. Αλλά τέτοια πράγματα είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν σήμερα.

     • proaristos avatar
      proaristos @ Διογένης 23/06/2015 11:22:26

      ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (βλ. Λυκούργο όπως και εσυ προτείνεις ) ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1

 3. Νικόλαος Μάνεσης avatar
  Νικόλαος Μάνεσης 20/06/2015 16:38:55

  Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία της Δευτέρας! Είναι επιτακτική υποχρέωση της αστικής παράταξης, που ανέκαθεν έβαζε πλάτη στα δύσκολα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δικαιώσει τον Αντώνη Σαμαρά ,αρκεί μέχρι τέλους να αποδείξει ότι στήριξε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικόλαος Μάνεσης 21/06/2015 16:58:53

   Βιάζεσαι πολύ... Κάτσε να την περάσει από το ΥΣ και την ΚΟ του σύριζα και των ανέλ πρώτα, αν υπάρξει... Πάμε για δημοψήφισμα ή άτακτη χρεοκοπία. Τέλος. Δυστυχώς...

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 22:12:54

  Με τον διάβολο δεν μπορεί και να θέλει,να συμμαχήσει ο Σαμαράς.Τον έχει προλάβει ο Τσίπρας... Τον Μητσοτάκη μπορεί να τον δεί και μετά,αυτός πάντα επιζεί από τις καταστροφές... Σοβαρά τώρα,αν φτάσουμε να επιθυμούμε μαζί με τον Σαμαρά να μας σώσουν ο Σημίτης,ο Χρυσοχοΐδης ο αδιάβαστος και ο Τατσόπουλος,τότε αρχίζω και σκέφτομαι μήπως τελικά καλύτερα να τα βροντήξουν τη Δευτέρα...

  • proaristos avatar
   proaristos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 22:27:24

   Θα σου ζητούσα να προσθεσεις / διαγράψεις / αντικαταστησεις ονόματα στον προχειρο κατάλογο. Να προκυψει έτσι μια συνισταμενη για μια ικανη και αναγκαία πλειοψηφία.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ proaristos 20/06/2015 23:01:27

    Αγαπητέ proaristos,ειλικρινά δεν θα μπορούσα με ευκολία να προσθέσω ονόματα στον κατάλογό σας,εκτός ίσως από κάποια πρόσωπα που γνωρίζω ερμηνεύοντας κάποιες γνωστές θέσεις τους,ότι ενδιαφέρονται ως γνήσιοι Πατριώτες για την σωτηρία και την πρόοδο της Ελλάδας. Ο Κων.Χολέβας για παράδειγμα,ή ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ή ο Μανόλης Μαυρομάτης... Σίγουρα όμως θα διέγραφα από αυτούς που αναφέρεις,τον Τατσόπουλο,τον οποίο ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι δεν αστειεύεσαι συμπεριλαμβάνοντάς τον. Επίσης τον Τζήμερο,τον Μάνο, τον Σημίτη,τον Φλωρίδη και τον γερμανοπροσκυνημένο Χατζημαρκάκη. Συμφωνώ όμως απόλυτα με τον Φορτσάκη που αναφέρεις και τον Αλ.Παπαδόπουλο. Πρέπει να συμφωνήσεις όμως ότι μια τέτοια σύνθεση προσώπων,είναι πολύ δύσκολη να πραγματοποιηθεί,αν δεν υπάρξει πανστρατιά δυνάμεων πέρα και πάνω από συμφέροντα,διχόνοιες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες...

    • proaristos avatar
     proaristos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 23:32:00

     Όλοι τους έχουν καλή και κακή πλευρά - δεν υπάρχει απόλυτο καλό χωρίς κακό μέσα του - και αντίστροφα..... Αυτή είναι η βάση της ελληνικής σκέψης που επινόησε το "μέτρο". Ακόμα και ο συριζα είναι καλό το ότι έγινε εξουσία! Πως αλλοιώς θα αποδεικνυόταν ότι αυτή η συνομοταξία / συμμαχία των άεργων συνδικαλιστών με bon-viveur άκαπνους καθηγητές, είναι βαθιά ιδιοτελής, κοινωνικά αναίσθητη, διανοητικά αρρωστημένη και εθνικά διαλυτική ?

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2015 15:51:18

     Ο Χατζημαρκάκης είναι φαιδρή περίπτωση. Κοινός απατεώνας. Του στέρησαν τον διδακτορικό τίτλο στη Γερμανία, διότι τον είχε πάρει με απάτη. Έσχατη ξεφτίλα. Παραδόξως (ή μήπως όχι;), αυτό το συμβάν δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, αν και σχετικά πρόσφατο...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ proaristos 20/06/2015 23:09:58

    Αγαπητέ proaristos,ειλικρινά δεν θα μπορούσα με ευκολία να προσθέσω ονόματα στον κατάλογό σας,εκτός ίσως από κάποια πρόσωπα που γνωρίζω ερμηνεύοντας κάποιες γνωστές θέσεις τους,ότι ενδιαφέρονται ως γνήσιοι Πατριώτες για την σωτηρία και την πρόοδο της Ελλάδας. Ο Κων.Χολέβας για παράδειγμα,ή ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ή ο Μανόλης Μαυρομάτης... Σίγουρα όμως θα διέγραφα από αυτούς που αναφέρεις,τον Τατσόπουλο,τον οποίο ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι δεν αστειεύεσαι συμπεριλαμβάνοντάς τον. Επίσης τον Τζήμερο,τον Μάνο, τον Σημίτη,τον Φλωρίδη και τον γερμανοπροσκυνημένο Χατζημαρκάκη. Συμφωνώ όμως απόλυτα με τον Φορτσάκη που αναφέρεις και τον Αλ.Παπαδόπουλο. Πρέπει να συμφωνήσεις όμως ότι μια τέτοια σύνθεση προσώπων,είναι πολύ δύσκολη να πραγματοποιηθεί,αν δεν υπάρξει πανστρατιά δυνάμεων πέρα και πάνω από συμφέροντα,διχόνοιες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες...

    • ΕVA avatar
     ΕVA @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2015 01:09:57

     Πως να γίνει αυτό το πατριωτικό μέτωπο πριν την συμφορά, αυτοί είναι μανούλες στην προπαγάνδα και στην συκοφαντία, πραγματικά συνεργάζονται με τον διάβολο! πρέπει η άλλη Ελλάδα κι όχι αυτή που έσκουζε τόσα χρόνια, να ξεσηκωθεί δυναμικά, αυτό θα τους ζορίσει τους θρασύδειλους! άραγε υπάρχει χρόνος; αυτή πρέπει να φύγουν άμεσα!

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 20/06/2015 23:29:20

  μόλις διάβασα ότι ο Κουρακης μίλησε για ανάγκη να εκπαιδευτούν τα παιδιά στη κατανόηση της διαφορετικότητας. Όλα τα λύσαμε.. Μόνο αυτό είχε μείνει..

  • proaristos avatar
   proaristos @ ουδέτερος 21/06/2015 11:31:33

   Ο κ. Κουράκης την ημέρα της έκλειψης - πριν λίγους μήνες - είχε βγάλει επείγουσα εγκύκλιο και καλούσε τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα της 20ηςΜαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00). βλέπε: http://www.antenna.gr/news/Society/article/394859/ektakta-metra-sta-sxoleia-gia-tin-ekleipsi-ilioy Τα ιδιωτικά σχολεία - από την άλλη πλευρά - είχαν εξοπλιστεί με μέσα, ώστε να παρατηρήσουν ακίνδυνα το φαινόμενο. Η εγκύκλιος του θυμίζει ΜΕΣΑΙΩΝΑ & ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ !! Ο κ. Κουράκης έχει φοιτήσει στο κολλέγιο της ΚΝΕ.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ proaristos 21/06/2015 12:32:02

    είναι τραγικοί.. δυστυχώς δείχνουν πιο ανώριμοι και από το ΠΑΣΟΚ του 1981.

 6. chp avatar
  chp 21/06/2015 11:37:56

  Αλ. Παπαδόπουλος, Γιαννίτσης, Σημίτης, Φλωρίδης, Χατζημαρκάκης, Τατσόπουλος...... Αλήθεια θα μεταμφυτεύσετε και Ελιές? Προσοχή ! Ειναι γέρικες ,δεν κάνουν καρπό και έχουν και πολλές ....κουφάλες . Σοβαρά τώρα , να γίνει συστράτευση ,οκ . Με ποιό σκοπό ? Να δώσουν οι Ευρωπαίοι αυτό που δεν έδωσαν στον Σαμαρά ? Για να γίνει η Ελλάς απότομα αφοπλισμένη Βουλγαρία ? Ουσιαστικά μια κυβέρνηση συνεργασίας θα επιταχύνει τις εξελίξεις προς την ανατίναξη του σημερινού πολιτικού σκηνικού και θα οδηγήσει σε ριζοσπαστικές δυνάμεις να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με tea-party!

  • proaristos avatar
   proaristos @ chp 21/06/2015 13:17:18

   Βιάζεσαι, παλληκάρι. Μη σε κυριεύει το συναίσθημα. Η αξία δεν έχει σχέση με την ηλικία. Κάποιοι από τους ανωτέρω μίλησαν πριν 20 χρόνια για το ασφαλιστικό, τη φοροδιαφυγή, τον κρατισμό. Γι’ αυτό και τους ΕΔΙΩΞΑΝ "με το γάντι". Οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει πολύ πράμα !! (πέρα από τον επίσημο δανεισμό). Εννοώ τα : ΜΟΠ, ΚΠΣ Ι, ΚΠΣ ΙΙ, ΚΠΣ ΙΙΙ, ΕΣΠΑ, ΣΕΣ (τρέχον). Δεν έπιασαν τόπο όμως. Πήγαν σε ένα μέρος του πληθυσμού – το πιο καπάτσο – αυτό που εργαζόταν λιγότερο αλλά «δημοσιοσχετιζόταν» περισσότερο ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ! ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΙΚΑΝΟΙ, ΕΥΦΥΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΙ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ. ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ OYTE ΤΑ ΚΥΡΙΛΕ FREAKS.

 7. chp avatar
  chp 21/06/2015 14:56:16

  Αγαπητέ μου αυτά τα άτομα ειναι μόνιμοι κάτοικοι της νήσου Παρω . Λεφτά όμως δεν έχει τώρα για αρπαγές πχ χρηματιστήριο,Ολυμπιακοί Αγώνες κτλ. Αρα τι μένει ? Το κουλούρι του μικρού και το μπαστούνι του παππού . Οχι ότι έχουν αναστολές οι συγκεκριμένοι και για αυτό ,αλλά τι παραπάνω θα κερδίσουν από την προηγούμενη κυβερνήση ? Η οποία ακολούθησε τις υποδείξεις των εταίρων , ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ από την τρόικα λεπτομερώς και θετικά σε όλες τις περιπτώσεις .Στο τέλος όμως βρέθηκε σε αδιέξοδο διότι δεν μπορούσε να υπογράψει τα πλέον δυσβάσταχτα μέτρα . Ουσιαστικά μόνο μια κυβέρνηση που θα είναι ριζοσπαστική μπορεί να δώσει κάποια λύση.Είτε εντός ευρώ ,μάλλον απίθανο γιατί έχει διαλυθεί η πραγματική οικονομία και η δομή του ευρώ δεν ευνοεί την ανάπτυξη στην δική μας οικονομία ,είτε εκτός . Δεν είναι θέμα επικοινωνιακού τρικ ενός κόμματος για να αναλάβει την εξουσία ,πράγμα θεμιτό. Είναι να είσαι στο πηδάλιο ενός αεροσκάφους έτοιμο να καρφωθεί στο έδαφος διότι αυτά που λένε οι δανειστές είναι δογματική θεολογία ,δεν έχουν σχέση με την ιστορική οικονομική εμπειρία τουλάχιστον σε συνθήκες ειρήνης. Ειναι απόλυτο το ρίσκο να εφαρμοστούν τα μέτρα ,ακόμη και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ...

  • proaristos avatar
   proaristos @ chp 22/06/2015 13:58:52

   Οι κυβερνησεις απο το 2010 και μετα δεν ακολούθησαν τα βασικά recommendations : Αποκρατικοποιήσεις - Μείωση Δαπανων Δημοσίου / Κράτους - Φοροδιαφυγή - Απελευθέρωση Επαγγελματικών Συντεχνιών. Αντ'αυτών εφάρμοσαν τα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ & τα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ. Διότι ακομη και η δεξιά του κ Σαμαρά δεν μπόρεσε (αδυναμία ή επιλογή ?) να τα βάλει με : - τους συνδικαλιστές του δημοσίου, - τις συντεχνίες των επαγγελματιών που διασφάλισαν με τη συνδικαλιστική τους ισχύ έσοδα απο απλές διαδικασίες πολιτών (αδειες, συμβολαια, μεταφορές, κλπ.) και μονοπώλια (φαρμακεία, ειδικές τροφές, κλπ.) - τα κρατικά μονοπώλια (βλ. δεη) που διασφαλίζουν τεράστιες απολαβές για τους εργαζόμενους των, επειδή έχουν ισχυρό συνδικαλισμό και ΔΙΟΙΚΟΥΝ τις κρατικές εταιρείες αλλα όχι ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ / ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - τους βουλευτές τους που διόριζαν χωρίς ασεπ δεκάδες / εκατοντάδες χιλιάδες - μη ικανούς υπαλλήλους (γιαυτό και παρέκαμπταν το ασεπ) - την φοροδιαφυγή όπου εφάρμοσε το δόγμα : "εσενα σε ξερω - γιαυτό αντι για 500 ευρω φορο που μου έδινες πέρυσι, φετος επειδή ξεμείναμε θα σε φορολογήσω με 5000 ευρώ" ενω απο αυτόν που δεν πήρε ποτέ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΙ !!!!!! ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΥΚ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΡΗΤΑ ΧΩΡΙΣ "ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ"
   ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Η ΔΕΞΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (!!!) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΨΕΥΤΟ-ΣΥΣΤΕΜΙΚΟΥΣ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ "ΞΥΛΙΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ". ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ. ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 150 ΕΤΩΝ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΝΟΥ !!!!

 8. UncleStgm avatar
  UncleStgm 21/06/2015 15:44:23

  To "project Σαμαράς" για την ΝΔ τέλειωσε, απέτυχε. Είναι πολλά τα λάθη: Αρχίζοντας απο την αρχική "αντιμνημονιακή" αντανακλαστική πολιτική αντίδραση (Ζάππεια, "Άνω Πλατεία"), μέχρι την επιλογή κύκλου στενών συνεργατών (ας μη γράφω ονόματα, γνωστά είναι) και "καναλιών πληροφόρησης". Δείτε την εξέλιξη της πάλαι ποτέ "Σαμαρικής έπαλξης", της εφημερίδας "Δημοκρατία" και των γραφόντων εκεί αείποτε "Σαμαρικών": Έγιναν τηλεβόας της κ. Ζωής και του αρχιτροτσκιστή Τουσέν. Ο εθνικολαικισμός "δεξιός", "αριστερός" ή κανελλί με βούλες οδηγεί εκεί, στην κ. Ζωή και στους Τουσέν. Όταν πάς να καθοδηγήσεις το κόμμα με το "Δίκτυο 21" όπως ο κ. Σαμαράς, η απάντηση των εξίσου ανεύθυνων εσωκομματικών αντιπάλων είναι - δυστυχώς - ένας "Σάντσο" Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίπλα στον "δίδυμο Δον Κιχώτη" Αλέξη-Γιάνη. Τέλος χρόνου για όλο το θίασο του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, αρκετά παίξανε με τους ανεμόμυλους.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ UncleStgm 21/06/2015 15:59:43

   Τι καλά που την είχες κοπανήσει για λίγο καιρό και δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να ξεκινούμε, έστω, να διαβάζουμε τις βλακείες που γράφεις. Προσωπικά δεν αντέχω πάνω από δυο-τρεις σειρές να τα διαβάζω, μιλάμε για κανονικό βιασμό της λογικής. Φυσικά θα πέσεις και σε αυτό έξω, όπως άλλωστε έχεις πέσει έξω σχεδόν σε όλα όσα έχεις πει ή προβλέψει από τότε που μολύνεις με την παρουσία σου αυτήν εδώ τη σελίδα. Θα ξαναφάς στη μάπα τον Σαμαρά, όσο και αν δεν σου αρέσει. Το θέμα ήταν να επιβιώσει μέχρι τώρα. Τώρα που ξεπέρασε τον κάβο, αλίμονο σε εσάς που τρέμετε την επανάκαμψή του!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ UncleStgm 21/06/2015 16:07:39

   Οἱ ἀσυναρτησίες σου καί οἱ ἀμπελοσοφίες σου, Θεῖε ἀναμάρτητε, δέν ἀντέχοντε πλέον.

  • UncleStgm avatar
   UncleStgm @ UncleStgm 21/06/2015 16:12:53

   Κρατώ την ...επιφύλαξη σας αγαπητοί Φωτεινή και Διογένη, τα ταχέως επερχόμενα γεγονότα θα δείξουν. Γνώμη διατυπώνω, έχω την (καλήή κακή) συνήθεια να γράφω clear text, δεν βάζω το χέρι στη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, ειλικρινά, εύχομαι να έχετε δίκιο και να έχω άδικο. ***
   ΥΓ: Σε τι έπεσα έξω φίλε Διογένη;

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 21/06/2015 15:55:02

  Αγαπητό antinews, οι "συμμαχίες με το διάβολο" είναι πολύ κακή ιδέα, διότι στο τέλος ο διάβολος σου παίρνει την ψυχή σου και δεν σου μένει τίποτε. Ούτε καν τα εφήμερα... Εδώ ο Σαμαράς πρέπει καταρχάς να πάρει μαζί του τον λαό. Φτάνει πια με τις ολιγαρχικού τύπου συμμαχίες. Δεν λέω, σοφή η διάγνωση ότι το πολίτευμα της Ελλάδας είναι ολιγαρχια και όχι δημοκρατία, όμως χρειάζεσαι και ένα καλό "γκελ" στον λαό για να μπορέσεις να κάνεις τις όποιες συμφωνίες έχοντας το πάνω χέρι. Και αυτό ο Σαμαράς το έχει αμελήσει επικίνδυνα. Όχι μόνον τώρα. Αρκει να σκεφτεί ότι αν δεν το είχε αμελήσει τόσο, θα είχε καταφέρει να επιβιώσει της προεδρικής εκλογής του 2015 και να κρατούσε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης, χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από την περιπέτεια που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

 10. UncleStgm avatar
  UncleStgm 21/06/2015 15:55:41

  Αυτό που ίσως θα έλθει απο κάτω, απο τους επισφαλείς πολίτες, θα τα σαρώσει όλα αυτά, το μετεμφυλιακό πελατειακό κράτος - λάφυρο των ελίτ και των κομμάτων. Η "βουή και οι εξαίσιες μουσικές" ακούγονται ήδη στο βάθος. Οι "Αντώνιοι και οι Αλέξιοι" και οι άλλοι, όλοι μαζί, θα το αποκαλέσουν ίσως με μια φωνή "πορτοκαλί επανάσταση" ή κάτι τέτοιο. Αλλά "θα τη χάσουν την Αλεξάνδρεια". Την κοινή τους Αλεξάνδρεια που τους έδινε την ψευδαίσθηση ότι ήταν "μεγαλέξανδροι". Την έχουν ήδη χάσει, είναι 12 και 5. Άς πρόσεχαν.

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ UncleStgm 21/06/2015 17:06:50

   Με τι κόστος θα γίνει η "πορτοκαλί" επανάσταση, Θείο? Αυτό είναι το κρισιμότατο ερώτημα. Το ελάχιστο θα είναι 1-2 μήνες να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.. Το μεγάλο κόστος -και απευκταίο μετά φρίκης!- είναι να σπάμε ο ένας το κεφάλι του άλλου με τα ρόπαλα! "Η διχόνοια που κρατάει ένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει "πάρτο, λέγοντας, κι εσύ!" "

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Θόδωρος Hellados 21/06/2015 17:31:58

    Με γαρύφαλλα Θόδωρε, όχι με ρόπαλα. Ποτέ. Με γαρύφαλλα στο χέρι και στις κάννες των ΜΑΤ. Όπως στη Λισαβώνα το 1977, όπως στην Πράγα το 1989. Ούτε Τιμισοάρα, ούτε Μπρίξτον, ούτε Κίεβο. Λισαβώνα, Πράγα, Βερολίνο, Βελιγράδι 2000 (όταν η νεολαιίστικη ΟΤΠΟΡ με 200.000 ειρηνικό κόσμο γκρέμισε τον Μιλόσεβιτς). Τα καλά παραδείγματα.

    • Θόδωρος Hellados avatar
     Θόδωρος Hellados @ UncleStgm 22/06/2015 00:06:28

     Είθε, Θείε. Αμήν. Οι ακραίοι και φανατικοί να απομονωθούν και να εξωπεταχτούν εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια της Ιστορίας! Αυτοί βάζουν τα φυτίλια, ας "λουστούν" τις συνέπειες των πράξεων τους: Απομόνωση και περιφρόνηση. Για να μην πω για την ποινική ευθύνη τους για "υποκίνηση πολιτών προς εμφύλιο διχασμό". Ας ξεχαστούν μισότρελλοι και μόνοι!

 11. UncleStgm avatar
  UncleStgm 21/06/2015 16:07:09

  Κανείς τους δεν είχε στρατηγική σκέψη. Οι σύμβουλοι ακόμη πιο ανεπαρκείς απο τους ηγέτες. Τζογαδόροι, ικανοί μόνον για "κότες" μονές και διπλές, και άλλα κόλπα της πόκας. Βραχυπρόθεσμοι με μυωπία Νο 40. Δείτε σήμερα σε εφημερίδα τον θλιβερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Ετοιμάζεται να παραιτηθεί 5 μήνες μετά την ορκωμοσία του. Είναι και Συνταγματολόγος. Στοιχειώδης ικανότητα επιφύλαξης θα τον είχε αποτρέψει να αναλάβει τη θέση αυτή υπ' αυτούς τους όρους, πόσο μάλλον όταν θεσμικά δεν έχει λόγο επί της πολιτικής. Και ο Πρόεδρος δεν επιτρέπεται να τζογάρει. Η παραίτηση του θα κάνει προσωρινή Πρόεδρο την κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν το ξέρει ο Πρόεδρος; Τα "αποτρεπτικά πυρά του" κινδυνεύουν να βοηθήσουν τον υποτιθέμενο αντίπαλο. Έχει "σχέδιο μάχης"; Δεν το βλέπω...

 12. UncleStgm avatar
  UncleStgm 21/06/2015 17:26:55

  Αγαπητέ Διογένη, Αντί να αναλύσω περισσότερο γιατί είμαι τόσο επιθετικός προς τις ελληνικές ελίτ, ιδού αυτό: Η ελληνική ιδιαιτερότητα
  Του Γιώργου Γιαννουλόπουλου, Εφημερίδα των Συντακτών
  (λέει πάρα πολλές αλήθειες που τις κρύβουν οι "ιδεολογίες" - δηλαδή οι συνειδητές απάτες εκ μέρους των πολυμήχανων και οι ψευδείς συνειδήσεις των αφελών)

  Αν βάλουμε προς στιγμήν κατά μέρος τα δεινά που μας ταλανίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια εδώ στην Ελλάδα κι αν δούμε τι συνέβη στον υπόλοιπο κόσμο, το «αφήγημα» της Αριστεράς συνοψίζεται ως εξής: η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα οδήγησε ευθέως στην κρίση του 2008 και οι κυβερνήσεις, για να διασώσουν τις αμαρτωλές τράπεζες, έκοψαν μονέδα που διόγκωσε απότομα τα κρατικά ελλείμματα. Οι παίκτες στις αγορές όμως, αφού πρώτα κατάφεραν να επιβιώσουν με ξένα λεφτά, έκριναν ότι τα ελλείμματα τα οποία δημιουργήθηκαν για χάρη τους θα πρέπει τώρα να μειωθούν δραστικά και επέβαλαν στις κυβερνήσεις μια πολιτική λιτότητας, δηλαδή την περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και γενικότερα του δημόσιου τομέα, εκθεμελιώνοντας έτσι οριστικά το σοσιαλδημοκρατικό υπόδειγμα που είχε καθιερωθεί σε ολόκληρη σχεδόν τη Δυτική Ευρώπη μετά το τέλος του Πολέμου. Κατά τη γνώμη μου, το ανωτέρω αφήγημα περιγράφει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο την κρίση εκτός Ελλάδας. Κι αν κάποιος μου καταλογίσει μονομέρεια ή προκατάληψη κατά της ελεύθερης αγοράς, θα επικαλεστώ μια δημόσια διατυπωμένη άποψη του τότε διοικητή της Τράπεζας την Αγγλίας: Αδυνατώ να καταλάβω, είπε, γιατί ο κόσμος δεν αγανακτεί περισσότερο. Το λάθος το κάναμε εμείς οι τράπεζες και τώρα ο πληρώνουν εκείνοι που δεν έφταιξαν. Είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβουμε τη σημασία που απέδωσαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ οι ανά την Ευρώπη αριστεροί (συμπεριλαμβάνω τους πραγματικούς σοσιαλδημοκράτες και τους κεϊνσιανούς). Για πρώτη φορά, μια εκλεγμένη κυβέρνηση λέει όχι στη λιτότητα που απεργάστηκαν οι αγορές για να ανακτήσουν και να διασφαλίσουν στο μέλλον την κερδοφορία τους.

  Εδώ όμως θέλει προσοχή. Οι αριστεροί και φίλα διακείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ξένοι δεν αντιλήφθηκαν επαρκώς (και οι ημεδαποί ριζοσπάστες φρόντισαν να υποβαθμίσουν) μια διάσταση πολύ σημαντική, κάτι που συνιστά την ελληνική ιδιαιτερότητα, για να μην πω μοναδικότητα: ότι σε αντίθεση με τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπου τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν για να διασωθεί ο απορρυθμισμένος χρηματοπιστωτικός τομέας, στην Ελλάδα το πρόβλημα ήταν πάνω απ’ όλα το αμαρτωλό Δημόσιο και η τάση των κυβερνήσεων να παρέχουν προνόμια σε διάφορα οργανωμένα συμφέροντα και να αντιμετωπίζουν το κράτος ως γραφείο ευρέσεως εργασίας για τους ψηφοφόρους τους.
  Για να το διατυπώσω επιγραμματικά: έξω, το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους ιδεολογικούς αντιπάλους του· εδώ, εξευτελίστηκε και εκμαυλίστηκε από εκείνους που δηλώνουν φίλοι του.
  Εχω επίγνωση του γεγονότος ότι η άποψη αυτή ακούγεται παράφωνη σε μια χώρα όπου ο δικομματισμός στην πολιτική συνοδεύεται από τον διπολισμό στην πολιτική σκέψη. Δηλαδή, αν το επιχείρημα του δικομματισμού είναι ότι όποιος δεν υποστηρίζει ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα χαραμίζει την ψήφο του (κάτι που η Αριστερά επί δεκαετίες κατήγγελλε, αλλά τώρα ανακάλυψε ότι τη βολεύει), ο διπολισμός στην πολιτική σκέψη θεωρεί δεδομένο ότι η κριτική του ενός σκέλους γίνεται πάντα στο όνομα του άλλου και συνιστά αποδοχή του.
  Πιο συγκεκριμένα, η κριτική του πελατειασμού στο Δημόσιο μεταφράζεται ως παρότρυνση να ιδιωτικοποιηθεί ό,τι κινείται και αντίστοιχα, η υπόμνηση ότι η απορρύθμιση των αγορών οδήγησε τον κόσμο ολόκληρο στο χείλος της αβύσσου γίνεται το σύνθημα να επανέλθουμε στον παλιό καλό καιρό, τότε που ζούσαμε με δανεικά διορίζοντας αβέρτα στο Δημόσιο και οι επιχειρηματίες έπαιρναν δάνεια όχι από τις τράπεζες αλλά από τα κομματικά γραφεία.
  Αυτό που κάνει το πράγμα πολύ δύσκολο είναι ότι αμφότερες οι απόψεις εμπεριέχουν μια επιμέρους αλήθεια ή, καλύτερα, μια ορθή θέση, η οποία όμως δεν ισχύει γενικά αλλά σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Θέλω να πω ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, το άμεσο και μείζον πρόβλημα όταν ξέσπασε η κρίση ήταν όντως το πελατειακό κράτος και τα οργανωμένα συμφέροντα που επί δεκαετίες το αρμέγουν και τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, άξιος απόγονος του ΠΑΣΟΚ, θέλει να προστατεύσει πάση θυσία διότι έτσι θα διατηρήσει τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του (πολλοί εκ των οποίων έγιναν αριστεροί όταν το κράτος τούς έκοψε το χαρτζιλίκι).
  Από την άλλη μεριά, οι πολέμιοι του «κρατισμού» επικαλούνται μια θεωρία καθολικής εφαρμογής, αποφεύγοντας όμως να μιλήσουν για το πού οδήγησε η ιδεολογία τους εκτός Ελλάδας. Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν δίκιο όταν καταδικάζει τις απορρυθμισμένες αγορές και τη λιτότητα που επέβαλαν, αλλά το κάνει για να μην αλλάξει ένα σύστημα το οποίο οδήγησε τη δική μας χώρα στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Και οι νεοφιλελεύθεροι έχουν δίκιο όταν το καταγγέλλουν, ξεχνώντας όμως τον εκτροχιασμό σε απείρως μεγαλύτερη κλίμακα που προκάλεσαν η θεσμική αδιαφάνεια και η ατομική απληστία που χαρακτηρίζουν τον καπιταλισμό-καζίνο.
  Κατά συνέπεια, θα μπορούσαμε ίσως να διαβάσουμε την ελληνική κρίση σαν μια βίαιη κίνηση εκσυγχρονισμού: ένα παρωχημένο μοντέλο εξουσίας που προϋποθέτει την κατάληψη του κράτους αντικαθίσταται από ένα άλλο, στο οποίο κερδισμένοι είναι όσοι επικρατούν στις αγορές, από τη ρύθμιση των οποίων το κράτος έχει διακριτικά αποσυρθεί. Και στις δύο περιπτώσεις, ο μεγάλος χαμένος είναι το κράτος πρόνοιας, αναδιανομής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αρα η μόνη λύση είναι να γίνει ξανά το ζητούμενο.

  • George N avatar
   George N @ UncleStgm 21/06/2015 17:53:30

   Δεν μιλάω για την Ελλάδα αλλά στο γενικότερο μοιάζει να βάζουμε στην ζυγαριά από την μια τον μύθο κι από την άλλη τα γεγονότα για να ισορροπήσει. Για να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στην Αριστερά μπας και την επόμενη φορά δεν διαψευστεί από την ζωή όπως όλες τις προηγούμενες? Οντως τράπεζες (και όχι μόνο πχ GM, Chrysler) πέσανε έξω, όντως δεν κλείσανε, όντως εξαγοράστηκαν από το Δημόσιο. Πλην όμως οι μέτοχοι αυτών των εταιριών χάσανε την περιουσία τους (όπως και θα έπρεπε-ας πρόσεχαν στις επιλογές management που έκαναν), οι εταιρείες εξορθολογίστηκαν και επιστρέφουν στον ιδιωτικό τομέα με τιμές που συνήθως αφήνουν κέρδη στο κράτος. (έγινε ήδη στην καρδιά του καπιταλισμού-ΗΠΑ, Αγγλία θα γίνει και στην περιφέρεια του στην Ιρλανδία που χτυπήθηκε είναι η αλήθεια πολύ άσχημα) Το αφήγημα της Αριστεράς όμως έμεινε στο πρώτο μέρος και ακόμα περιμένουμε το δεύτερο. Από ότι φαίνεται (θα περιμένουμε) για πολύ ακόμα...

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ UncleStgm 21/06/2015 19:24:09

   Σωστός στις απόψεις σου, αλλά πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στον κόσμο ότι άλλο φιλελευθερισμός και άλλο νεοφιλελευθερισμός...Όπου ο νεοφιλ. βλέπει αριθμούς, ο φιλελευθερισμός αναγνωρίζει ευκαιρίες συλλογικής αρμονίας για τον άνθρωπο. Μακάρι να ήξεραν τη σύγχρονη έννοια του φιλελευθερισμού οι πολιτικοί μας, όπου μέσω ενός ευέλικτου θεσμικού και φορολογικού πλαισίου να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και και την αριστεία σε όλους του τομείς της πρωτογενούς οικον.παραγωγής, στη παιδεία στις νέες τεχνολογίες. Κάτι τέτοιο....πάει να γίνει στην Αμερική με τον Ομπάμα, ενώ στην Ευρώπη η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.

  • chp avatar
   chp @ UncleStgm 21/06/2015 21:49:55

   Για αυτό η αριστερά δεν κάνει ποτέ σωστή κριτική: "ένα παρωχημένο μοντέλο εξουσίας που προϋποθέτει την κατάληψη του κράτους αντικαθίσταται από ένα άλλο, στο οποίο κερδισμένοι είναι όσοι επικρατούν στις αγορές, από τη ρύθμιση των οποίων το κράτος έχει διακριτικά αποσυρθεί." Σωστο: για το παρωχημενο μοντέλο εξουσίας ,οκ κερδισμένοι είναι όσοι επικρατούν στις αγορές: δηλαδή ? Μου θυμίζει ένα άρθρο των FT που διάβασα πρίν για αυτούς που έχουν κάτι να χάσουν και είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση σε αντίθεση με την εργατική τάξη που είναι υπέρ ! Ολη η παραγωγική διασικασία στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει ουσιαστικά .Αυτό λένε οι δείκτες και εκεί είναι το πρόβλημα. Οι "φιλελεύθεροι" ,οι άνθρωποι της αγοράς κτλ είναι απλά επιδοτούμενοι σε ποσοστό 80-90% ,με τα ΕΣΠΑ τους ,τις επιμορφώσεις ανειδίκευτων για να τους κάνουν πυρηνικούς φυσικούς και οποια άλλη λαμογιά μπορεί να φανταστεί κάποιος .Φυσικά υπάρχει και κόσμος με καβάτζα . Αλλά η καβάτζα εξαντλείται με την πάροδο του χρόνου. Ουσιαστικά έχει διακοπεί η παραγωγική διαδικασία και αυτό είναι το πρόβλημα . Ταξικό όσο αφορά τα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα και καταστροφής του παραγωγικού μοντέλου για την υπόλοιπη κοινωνία . Μπορεί στις ΗΠΑ ή στο ΗΒ να υπάρχει διογκωμένος χρηματοπιστωτικός τομέας αλλά υπάρχει σχετική ακμάζουσα παραγωγική οικονομία. ΥΓ.Βεβαίως μην ξεχνούμε και τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες επί ΚΚ μετά από χρόνια ανήθικης κερδοφορίας .(Διαφορά επιτοκίων ΕΚΤ με ομόλογα ΕΔ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.