Η ψήφιση των μέτρων είναι πρόβλημα της κυβέρνησης
24/06/2015 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ψήφιση των μέτρων είναι πρόβλημα της κυβέρνησης

Δεν θα χρεωθεί η ΝΔ το mail Τσίπρα…

Ένα μήνα πριν γράφαμε στο antinews για το ερώτημα που τίθεται στο δημόσιο λόγο αναφορικά με το αν θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα μέτρα στη Βουλή. Όπως είχαμε τονίσει «πρώτον, δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά τα νέα μέτρα. Πόσο θα κοστίσουν. Σε ποιες κοινωνικές ομάδες θα πέσει το βάρος. Ποιος θα απολογηθεί που πολλαπλασιάσαμε τον κουμπαρά που πρέπει να δώσουμε στους εταίρους».

Όλες αυτές οι απορίες, πλέουν έχουν τις απαντήσεις τους. Αν θεωρήσουμε πως ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα του σκληρότερου -στην ιστορία ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Μνημονίου, τότε, ναι, έχουμε το περίγραμμα των απαντήσεων. Απομένει να δούμε και καταγεγραμμένη τη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση πλέον μιλάμε για το mail Τσίπρα. Και καλό είναι να γίνει μια σύγκριση με το mail Χαρδούβελη.

Πριν όμως από αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα :

1.Αν υποθέσουμε πως κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή όλοι ψηφίσουν τη συμφωνία, ή αν την ψηφίσουν οι βουλευτές από ένα άλλο κόμμα π.χ Το Ποτάμι και την ίδια στιγμή δεν την ψηφίσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τότε η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί; Έχει την δεδηλωμένη ο κ. Τσίπρας για να κυβερνήσει; Προφανώς όχι. Άρα, δεν έχει καμία μα καμία σημασία τι θα κάνουν οι βουλευτές εκτός της συγκυβέρνησης.

2.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη προεκλογικά υπογράψει την παραίτησή τους. Τόση δημοκρατία για ένα…προοδευτικό κόμμα, χρόνια είχαμε να δούμε. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, στον οποίο είχε αντιδράσει η Αριστερή Πλατφόρμα «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών οργάνων (Κεντρική Επιτροπή, Διαρκές/Έκτακτο/Τακτικό Συνέδριο), στις εξής περιπτώσεις:

oΌταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

oΌταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως περιγράφονται στο άρθρο 3, παρ. 3 του Κανονισμού της Κ.Ο.

Στο πλαίσιο αυτό βέβαια κανείς δε μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι τα απόνερα των διαγραφών. Και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Τι θα σηματοδοτήσει για την εσωτερική ισορροπία παραδείγματος χάριν, μια διαγραφή της Προέδρου της Βουλής, που έχει ήδη διαμηνύσει ότι «δεν θα δεχθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος καμία συμφωνία»; Τι θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο ρήγμα στο 40% της Κεντρικής Επιτροπής που εκπροσωπεί η Αριστερή Πλατφόρμα; Για να είμαστε ξεκάθαροι αυτά δεν απασχολούν κανέναν παρά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθορίζουν όμως τις πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Και είναι αυταπόδεικτο πως η πολιτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίσει να αποτελεί τη μοναδική ατζέντα της Αριστεράς. Ακριβώς γιατί αναπόφευκτα από τούδε και στο εξής μπαίνει σε μια τροχιά πολιτικής απαξίωσης. Ο Αλέξης Τσίπρας τα ήθελε όλα εδώ και τώρα. Δεν περίμενε καν να ωριμάσουν οι «αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες» που έλεγε και ο Μαρξ. Σαν τους παλιούς αριστεριστές που ήθελαν παγκόσμια επανάσταση άμεσα. Και πληρώνει αυτόν τον χυδαίο οπορτουνισμό. Αυτή την επιλογή πληρώνει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Τη βιασύνη των νιάτων του. Τις κακές συμβουλές όλων εκείνων που σνομπάριζαν τους εταίρους αναφέροντας τους ως «βαρετούς», που διαβεβαίωναν για τα «νταούλια» και που ακόμα και πριν από 15 ημέρες δήλωναν πως «οι Ευρωπαίοι θα έλθουν τελικά στα νερά μας».

Και πλέον έχουμε το Mail Τσίπρα....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/06/2015 12:26:50

  Πως θα βγουμε απο μεσα ρε παιδια. Ειναι πολυ δυσκολη η εξισωση. Ισως ενα παρων με ψηφο κατα συνειδηση αναλογως του πως παει η ψηφοφορια; δεν ξερω πραγματικα πως θα τετραγωνισουμε τον κυκλο. ο Σαμαρας στο πρωτο μνημονιο ενω ειχε δικαιο και δεν το ψηφισε οπως ηταν του χρεωσαν οτι ειναι αντιμνημονιακος. γιατι να μην το κανουν τωρα και ο λαος να μην φαει τον σανο;

 2. man8os avatar
  man8os 24/06/2015 12:58:19

  Αν δεν τιθεται σε κινδυνο η παραμονη της χωρας στο ευρω πρεπει να καταψηφιστει η συμφωνια

  • Το τζίνι avatar
   Το τζίνι @ man8os 24/06/2015 13:23:24

   Και αν τίθεται; Και αν πιέσουν οι εταίροι να υπερψηφιστεί;

 3. gg@gg.hh avatar
  [email protected] 24/06/2015 13:16:07

  πολύ πικρό ποτήρι θα πιει ο λαός.. Έκθετοι και οι αστείοι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 24/06/2015 14:05:47

  Η αποχώρηση από τη Βουλή είναι η καλύτερη επιλογή. Απλά τα πράγματα: 76 βουλευτές η ΝΔ, αν αποχωρήσει οι 300 γίνονται 224. Η υπερψήφιση πρέπει να έρθει από 113, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα παρών ή αποχές. Με τους 17 του Ποταμιού πάμε στους 96 κυβερνητικούς βουλευτές να πρέπει να υπερψηφίσουν. Σε σύνολο 162. Άρα, η κυβέρνηση πρέπει να μην χάσει 66 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία. Στον 67ο αρχίζει να έχει πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ μπορεί να συνεννοηθεί με τον πρώην κυβερνητικό της εταίρο να αποχωρήσουν μαζί. Τότε η αριθμητική αλλάζει και άλλο. Πάμε σε 76+13=89, άρα μένουν 211 και η υπερψήφιση πρέπει να έρθει από 106. Μείον 17 του Ποταμιού, χρειάζονται 89 βουλευτές από την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία. Άρα, ο Τσίπρας μπορεί να χάσει μέχρι 73, στον 74ο καίγεται. Μιλάμε σοβαρά όμως ότι θα χάσει πάνω από τους μισούς της βουλευτές η κυβέρνηση και θα πούμε ότι δεν τρέχει τίποτε και η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα; Πρέπει η ΝΔ να αφήσει τον Τσίπρα να βρει μόνος του τους 89 ή έστω τους 96 που χρειάζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εάν πετάξει πολιτικό σωσίβιο στον Τσίπρα χωρίς να έχει κερδίσει κάτι η ΝΔ και η Ελλάδα, τότε καήκαμε. Να το πάρουμε απόφαση, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η διαβόητη "συμφωνία", το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Τσίπρας και, θα έλεγα, ο Τσίπρισμός: Ο έσχετος αμοραλισμός, η εκβίαση των πάντων εντός και εκτός, εις βάρος της χώρας, με τη λογική ότι "εσείς και όχι εγώ είστε υπεύθυνοι να σώσετε τη χώρα, σε εμένα ανήκει μόνον το προνόμιο να έχω τη γλυκιά εξουσία στα χέρια μου". Αυτό πρέπει να μην περάσει. Με τίποτα. Αρχίζω να νομίζω ότι ο Τσίπρας εξήντλησε ΟΛΟ το χρόνο προκειμένου να μπορεί να εκβιάσει τη ΝΔ και τον Σαμαρά. Τα τρομακτικά αυτά μέτρα να περάσουν με την υπογραφή Σαμαρά και όχι τη δική του. Η ΝΔ να πει ότι στόχος της είναι να φέρει συμφωνία σε ισορροπία δαπανών και φόρων ή με έμφαση στις δαπάνες, όχι αυτό το έκτρωμα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και εάν αυτό το σημαίνει μείωση συντάξεων. Να πει καθαρά η ΝΔ ότι αν περάσουμε τώρα αυτόν τον κάβο, σε μερικά χρόνια που θα έχει περάσει η κρίση θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να επαναφέρουμε αυτές τις μειώσεις. Ενώ αν πάμε με το μείγμα Τσίπρα, δεν θα ανακάμψουμε ποτέ. Πάντα θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγαίνουμε από την κρίση.

  • Η επόμενη κίνηση avatar
   Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 24/06/2015 14:12:06

   Χαχαχαχαχαχα! Σενάρια για ταινίες μεταφυσικής φαντασίας, γράφεις; Για κινούμενα σχέδια μήπως;

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 15:35:08

    Είναι το μόνο σενάριο με το οποίο θα μπορέσει να εξακολουθήσει να πέφτει ο κρατικά χρηματοδοτούμενος μισθός σου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σκέψου και λίγο, μη λες μόνον συνθήματα.

    • Η επόμενη κίνηση avatar
     Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 24/06/2015 15:47:59

     Ποιόν κρατικά χορηγούμενο μισθό μου βρε μαθητευόμενε μάντη της συμφοράς, που μηρυκάζεις τα ίδια και τα ίδια παραμύθια με τους ξεδοντιασμένους δράκους και τους εξωγήϊνους σωτήρες; Εσένα πάντως, για βολεμένο παχουλό τρωκτικό που υπάρχει μασουλώντας δανεικά σε κόβω. Στανταράκι. Τι έγινε; Σου φάγανε τη θεσούλα και θύμωσες; Kουράγιο, όλα μες στη ζωή είναι.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 17:44:38

      Δηλαδή θες να υπερψηφίσει την συμφωνία η ΝΔ για να μην πέσει ο τσίπρας, ο οποίος θα έχει καταψηφιστεί από το ίδιο του το κόμμα. Οχι αγαπητέ, δεν θα κάνετε την Ελλάδα, σαν το σπίτι σας, την κυβέρνηση αριστεροδεξιών. Ο,τι και να λες και όσο εμπαθώς και να τα λες.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 24/06/2015 19:32:25

      Λάθος κάνεις. Εγώ απλά βρίσκω αστεία τη σεναριολογία του Διογένη. Δεν πιστεύω οτι η ΝΔ οφείλει να ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει ο Σύριζα. Να μη σου πω, οτι δεν πιστεύω οτι πρέπει να την ψηφίσει ούτε και η πλειοψηφία του κοινοβουλευτικού Σύριζα. Απορώ με μερικούς από εσάς εδώ μέσα, που καταλαβαίνετε ό,τι θέλετε, ανεξάρτητα από το τι γράφει ο άλλος !!!

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 19:43:22

      Μάλλον ξεκινάτε με την κασέτα πατημένη στο play και λέτε αυτό που έχετε από πριν προγραμματίσει, ασχέτως. Χωρίς να διαβάζετε καν. χαχαχα

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 18:15:11

      Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 24/06/2015 19:35:10

      Εσένα σε έχω καταλάβει πάντως μιά χαρά. Εξ ιδίων πάντα κατηγορείς τα αλλότρια. Παπαγαλίζεις τα ίδια και τα ίδια σε όποιον διαφωνεί μαζί σου. Επαναλαμβάνεσαι απελπιστικά. Ευκολάκι η κατανόησή σου. Σιγά το suduku :)

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 18:22:18

      Επόμενη κίνηση (επόμενο τρολ) Με "έπεισες". με τα 20 "κοσμητικά επίθετα" στις 30 λέξεις της απάντησής σου

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Σωκράτης 24/06/2015 19:40:11

      Ποιος νοιάζεται να σε πείσει καημένε; Σου απευθύνθηκα και δεν το κατάλαβα; Άμα δεν σκαμπάζεις αυτά που διαβάζεις, να μην εκτίθεσαι αποκαλώντας με τόση ευκολία τον καθένα τρολ. Αποκαλύπτεις την άξεστή σου εμπάθεια. Εντάξει λώλ;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σωκράτης 24/06/2015 21:00:02

      Aγαπητέ Σωκράτη,δεν είναι απλώς τρόλ,η ''Άλυτη Εξίσωση'' είναι.Λέει κάποιους γραφικούς ενώ έχει καταντήσει η ίδια. Κρίμα,γιατί είχε ξεκινήσει σαν σοβαρή σχολιογράφος...

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/06/2015 21:39:03

      Κυθήριε, είσαι απλά πυροβολημένος φίλε. Όλους τους βαφτίζεις Άλυτη Εξίσωση. Το μεσημέρι ''βάφτισες'' άλλον σχολιαστή. Τώρα εμένα. Δε φταίμε εμείς που δεν σου δίνει σημασία η Αλ.Ε και σε έχει φάει το μαράζι. Δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου, γιατί πιστεύω πως έχεις πρόβλημα. Λύστο και μην ενοχλείς με κατινιές τον κόσμο.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/06/2015 21:49:44

      Μάλλον είσαι θολωμένος φίλε. Όλους τους βαφτίζεις Άλυτη Εξίσωση. Το μεσημέρι ''βάφτισες'' άλλον σχολιαστή. Τώρα εμένα. Δε φταίμε εμείς που δεν σου δίνει σημασία η Αλ.Ε και σε έχει φάει το μαράζι. Δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου, γιατί πιστεύω πως έχεις πρόβλημα. Λύστο και μην ενοχλείς με κατινιές τον κόσμο.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/06/2015 22:04:51

      Δεν σε ενόχλησα Άλυτη Εξ.,αν πρόσεξες απάντησα σε άλλον σχολιαστή,με εσένα απαξιώ πιά,τι ασχολείσαι λοιπόν; Μήπως σε ενοχλεί που πρέπει να σε πάρουν όλοι χαμπάρι,όσοι δεν σε έχουν πάρει ακόμη; Το πρόβλημα φαίνεται καθαρά ποιός το έχει,και σίγουρα όχι όποιος δεν απαντά με πενήντα ονόματα και δεν βρίζει συνέχεια παίζοντάς το αλάθητος και κριτής των πάντων. Γι' αυτό λοιπόν μη μου φορτώνεσαι και μη μου ξανααπαντήσεις,δεν στο επιτρέπω,όπως και δεν δέχομαι υποδείξεις από σένα σε ποιόν θα απαντώ και τί θα του λέω. Ειδικά από σένα...

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/06/2015 22:46:13

      Μην ονειρεύεσαι. Για την Άλυτη Εξίσωση που σε έχει γειώσει μήνες τώρα, δεν ευθύνομαι. Καλά σου κάνει. Με εμένα μιλάς και για εμένα μιλάς όμως τώρα. '' Η επόμενη κίνηση'' είναι το δικό μου nick, γι αυτό πάψε να με ενοχλείς. Αν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, άντε κοιμήσου. Μην κατινιάζεις με μένα πυροβολημένε.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Η επόμενη κίνηση 24/06/2015 22:56:46

      Τα ληγμένα μόνο κόψε,τα υπόλοιπα συνέχισέ τα... Αν δεν ήσουνα η Άλυτη δεν θα με ενοχλούσες,κόφτο πιά,μη με ξαναενοχλήσεις,καταλαβαίνεις ελληνικά ή όχι;

     • Ποταμίσιος Χάνος avatar
      Ποταμίσιος Χάνος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/06/2015 00:07:33

      Συγκρατήσου αγενή συνάνθρωπε. Τι άλυτους και τι λυμένους; Και ενοχλείς και ζητάς και τα ρέστα. Έχεις χάσει τη μπάλα λέμεεεε!! Τι πίνεις ρε φίλε τελικά;

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/06/2015 16:14:47

      Αγαπητέ Κυθήριε Η λύση είναι αυτή που άθελα τους (τα τρολ) μας συστήνουν. Να μη τους διαβάζουμε, να μην τους απαντούμε Τα έχουν χάσει με αυτό που θα μας φορτώσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οκτώ φορές (για την ώρα) το μέιλ Χαρδούβελη

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σωκράτης 25/06/2015 18:22:05

      Συμφωνώ αγαπητέ Σωκράτη.

    • Βελισάριος avatar
     Βελισάριος @ Διογένης 24/06/2015 21:17:53

     Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι γίνεται, θα σου έλεγα ότι όλες οι εξελίξεις είναι win-win για τον Τσίπρα και εξηγώ: 1. Θέλει να μείνει στο Ευρώ? Την πέφτει στην Μέρκελ και τον Ολάντ και τους ζητάει την στήριξή τους στο να πουλήσει επικοινωνιακά την επιλογή του στην Ελλάδα για να μην πάει σε εκλογές, ζητώντας να "κοντύνουν" τον Σαμαρά για να μπορέσει να κρατήσει την κυβέρνησή του. Τότε να δείτε "σκάνδαλα" που θα βγουν. 2. Θέλει να βγει από το Ευρώ? Την πέφτει στον Σόιμπλε, που παρακαλάει να μας βοηθήσει αρκεί να φύγουμε και πετυχαίνει το πολυπόθητο για την αριστερά βελούδινο διαζύγιο από την Ευρωζώνη. Με την κίνηση αυτή, στριμώχνει και το ΚΚΕ που πλέον χάνει το έρισμά του στους εκτός κόμματος ψηφοφόρους του. Πάει σε εκλογές και τις κερδίζει αφού ο λαός δεν θα υποφέρει από την αλλαγή. 3. Θέλει να κάνει εκλογές? Αφήνει την αριστερή πλατφόρμα να καταψηφίσει τη συμφωνία. Στην ομιλία στη Βουλή, αφήνει να εκτεθούν όλα τα κόμματα σχετικά με τις προθέσεις τους απέναντι στα μέτρα και περιμένει να δει αν θα ψηφίσουν τα μνημονιακά κόμματα.
     Πάει σε εκλογές με τα ίδια ψηφοδέλτια πάνω κάτω με αυτά του Ιανουαρίου, δεν αποκλείει ο ίδιος την αριστερή πλατφόρμα, απλά έχοντας αναδείξει τους μετριοπαθείς και μνημονιάζοντες μέσα στο κόμμα του, αφήνει το λαό να καθορίσει τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης του.
     Έτσι ικανοποιεί και τους μνημονιάζοντες κεντρώους και τους αριστερούς απλά προβάλλοντας την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του. Στην περίπτωση αυτή θα συμπιεστούν πολύ οι ΑΝΕΛ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να είναι πάλι πρώτο κόμμα.
     Κλείνοντας θα ξαναπώ ότι ο Τσίπρας έχει καταφέρει να μαζέψει όλο το ρευστό της Ευρώπης, μέσα στα σεντούκια των Ελλήνων. Για το λόγο αυτό ότι και να αποφασίσει να κάνει, Ευρώ ή Δραχμή έχει πλέον το χρήμα να το πετύχει.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Βελισάριος 25/06/2015 07:51:50

      Γράψε μυθιστόρημα καλύτερα, είναι το φόρτε σου!

 5. deltaplus avatar
  deltaplus 24/06/2015 14:22:47

  Να καταψηφηστει απο την ΝΔ.....σε καθε περιπτωση. και δεν κινδυνευει η ευρωπαικη υποσταση της χωρας. να αναλλαβει αμεσως ο Σαμαρας, να παρει παραταση και να διορθωσει σε δευτερη φαση το μιγμα των μετρων.

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/06/2015 14:27:51

  Oλα αυτα υπο την αιρεση οτι θα ερθει η συμφωνια. Δεν ειναι και τοσο βεβαιο. ο Σαμαρας εδω και δυο μερες ειναι πολυ συγκρατημνος και αγωνιωδως φωναζει για εθνικη συνεννοηση. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ. Κατι ξερει..

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Παρατηρητής 24/06/2015 18:21:08

   Σωστά, μην θεωρούμε δεδομένο ότι θα έρθει συμφωνία. Ήδη σημερα η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την συμφωνία εάν δεν περιλαμβάνει ρήτρα για μείωση του χρέους. Τι πιθανότερο είναι να μην περιλαμβάνει. Τι θα κάνουν; Το πιθανότερο είναι ο Τσίπρας να βάλει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά και όταν γυρίσει εδώ να τους αρχίσει όλους πάλι στα φούμαρα και η συμφωνία να μην φτάσει καν στη Βουλή. Διότι θα θέλει να το κάνει με τρόπο που να ταπεινώσει και την Κωνσταντοπούλου. Να τους πάρει όλους μαζί του στα μνημονιακά τάρταρα. Τι θα κάνει εκεί η Ζωίτσα τότε; Θα έρθει μαζί του; Μπορεί, αλλά το πιθανότερο είναι πως όχι. Τότε θα κάνει και αυτός πίσω. Εξάλλου εδώ έχει και τους πάσης φύσεως Μητρόπουλους, που θέλουν να τον χτυπήσουν για τους δικούς τους λόγους. Αυτοί ούτε που λογαριάζουν τη χώρα. Να μου το θυμηθείτε όμως, το κυριότερο εμπόδιο θα είναι ο Βαρουφάκης. Οπότε τότε θα πει "αποτάσσομαι τη συμφωνία" ο Τσίπρας και θα περάσει η 30η Ιουνίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ποτέ άλλοτε δεν θυμάμαι μια προθεσμία να ήταν τόσο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας...

   • intruder avatar
    intruder @ Διογένης 24/06/2015 20:53:43

    Ο Βαρουφάκης θα υπογράψει συμφωνία extend and pretend μόνο αν παγώσει η κόλαση.Δεν υπογράφει κάτι τόσο μακριά από το modest proposal που έχει προτείνει. Συμφωνώ Διογένη. Ο Τσίπρας αν υπογράψει θα είναι πλέον ένα λοβοτομημένο πολιτικό ζόμπι και θα φλερτάρει με την τυρρανία αν αποφασίσει να διατηρήσει την εξουσία.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 25/06/2015 07:52:17

   Ακριβώς.

 7. MoonWalk avatar
  MoonWalk 24/06/2015 15:27:08

  Αν φέρουν συμφωνία, να την ψηφίσουν μόνοι τους. Δική τους είναι η ευθύνη.

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 24/06/2015 16:44:31

  Σὑμφωνῶ μέ τόν Διογένη. ᾿Αποχώρηση ἀπό τήν βουλή ὅπως ἔκαναν καί οἱ συριζανελ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Φωτεινή 24/06/2015 18:21:47

   Μην ξεχνούμε ότι τη συμφωνία θα την υπερψηφίσουν και η Ντόρα και ίσως και μερικοί ακόμη από τη ΝΔ.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Διογένης 24/06/2015 21:57:41

    Διαγραφή χωρίς δεύτερη σκέψη. Ν᾿ ἀπαλλαγῆ ἐπιτέλους ὁ ΑΣ ἀπό ντόρα καί ντόρους.

 9. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 24/06/2015 17:08:50

  Aν ο Αντωνης ειναι αυτος που ηταν στα νειατα του πρεπει να πει οτι κατα πρωτον να παραδεχτει ο Τσιπρας οτι το αποτελεσμα που φερνει στην Βουλη ειναι τρισχειροτερο απο αυτο που ειχαμε και κατα δευτερο ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ να το υποστηριξει να παμε σε μια οικουμενικη Κυβερνηση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρονου με κοινα αποδεκτα στελεχη οποτε η ΝΔ 'βαζει πλατη' ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ και αν θελει ο Λαος τοσο να τον σκισουν ας ξαναβγαλει τον καρναβαλο Τσιπρα με αυτοδυναμια (ετσι δεν λενε?) να τους βαλει τα 11 (ΕΝΔΕΚΑ) δισεκατομμυρια φορους αντι του ΕΝΟΣ του Χαδουβελη που δεν τους αρεσε.... Αυτα ειναι Αντωνη μου....ηρθε η ωρα (και ειναι η τελευταια σου ευκαιρια..) να μας κανεις επιτελους περηφανους....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικηφορος Φωκας 25/06/2015 07:53:11

   Δε διαφωνώ...

 10. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 24/06/2015 19:02:42

  Αν ψηφιστεί η συμφωνία με κυβερνητικές ψήφους λιγότερες από την δεδηλωμένη, <150, 140 ή 145, ας πούμε, συν σκόρπιες ψήφους από την αντιπολίτευση, όπως προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνει... Αν γίνει έτσι και πάει ο Αλεξάκος στον Πάκη για να ζητήσει εκλογές (αφού έχασε την δεδηλωμένη), ο ΠτΔ -σαν "ακλόνητος" Ευρωπαϊστής που είναι- έχει την δικαιοδοσία πριν υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, να δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αξιωματική ή και στην υπόλοιπη αντιπολίτευση? Ή πρέπει υποχρεωτικά να προκηρύξει εκλογές? Γιατί κάτι είπε τις προάλλες ότι "εγώ δεν θα είμαι ΠτΔ σε χώρα εκτός €" και κάτι τέτοια, να πούμε...

 11. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 24/06/2015 19:10:26

  Ν.Δ.: "Απίστευτα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ" πηγή: Kαθημερινή http://www.tinyurl.com/phIxxzd

 12. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 24/06/2015 21:28:12

  Επίσης να μην ξεχάσω να προτείνω μετά την υπογραφή της συμφωνίας τα nominations για την απονομή των βραβείων Oscar: A' ανδρικού ρόλου Β' ανδρικού ρόλου Γ' ανδρικού ρόλου A' γυναικείου ρόλου Β' γυναικείου ρόλου κ.λ.π. κ.λ.π. Γιατί μπρος στα 5σέλιδα, τι είναι τα 47σέλιδα. Τι είναι και τα 3σέλιδα... (Μπρος στα κάλλη, τι είν' ο πόνος και τέτοια...)

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ Θόδωρος Hellados 25/06/2015 16:29:06

   Προφανώς και αυτή η υπόθεση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη απ' αυτή που εκφράζω παραπάνω. Αλλά σαν θετικό -θέλω να πιστεύω- μυαλό, λειτουργώ με την εις άτοπον απαγωγή, που λέγαμε και παλαιόθεν.. Ααα, στα Oscar να μην ξεχάσω και τα παρακάτω: - "Σκηνοθεσίας" (πολύ σημαντικό) - "Σεναρίου" (αυτό κι αν είναι σημαντικό, σημαντικότατο θα το χαρακτήριζα!)

 13. deltaplus avatar
  deltaplus 24/06/2015 21:43:12

  Σας το ειχα γραψει προ ημερων οτι η τρελλη του χωριου ηθελε να ψηφησει το τσιπρομνημονιο....σηπερα πηγε καραμανλη να τον ψησει να ψησει Αντωνη να ψηφησουν....αυτη θελει μαζεμα σε κλουβι μαζι με την ζωη την ραχηλ την χρυσοβελονη την φωτιου την γρια με τους μεταναστες που λιαζονται και την ρεπουση που ξεφυγε.

 14. konkon avatar
  konkon 24/06/2015 21:55:16

  Πολύ σωστά. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ konkon 25/06/2015 17:18:09

   Ετσι ακριβως απαντησαν και οι παππουδες μας οταν βγηκαν στα βουνα να πολεμησουν ....Καταντια αν το κανει αυτο η ΝΔ.

   • Svart Drottning avatar
    Svart Drottning @ Ρηνα 25/06/2015 17:31:23

    Είστε ιδιαίτερα ψύχραιμη και ενωτική και μπράβο σας. Αλλά η οπαδική συνείδηση που επικρατεί σε όλο το φάσμα της πολιτικοκοινωνικής μας ζωής, σας εμφανίζει ως ...ντεμοντέ. Είναι ντεμοντέ η ομοψυχία αγαπητή.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Svart Drottning 25/06/2015 20:48:58

     "Εκεί που είσαι ήμουνα και κει που είμαι θαρθεις" λεει ο λαος αγαπητή.....Πιστεύω να καταλαβαινεις τι εννοώ, άλλωστε είναι και βλακεια να κτυπάς τη μπουνιά στο μαχαιρι, θα έρθει η ώρα να φάει και η Ελλάδα το πολυσυζητημενο κρύο πιάτο, αλλά άλλοι θα ευχαριστηθουν και άλλοι θα πικραθουν.....σου εύχομαι να καταφέρεις να είσαι από τους πρώτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.