Η χώρα τελεί υπό χρεοκοπία και με πρωθυπουργική σφραγίδα
23/03/2015 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα τελεί υπό χρεοκοπία και με πρωθυπουργική σφραγίδα

Το έγκλημα της κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Κατέστρεψαν θυσίες πέντε ετών. Είναι άξιοι της μοίρας τους και για ότι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Ο Τσίπρας θα πληρώσει για τα εγκληματικά του λάθη.

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά η χώρα τελεί υπό χρεοκοπία και με πρωθυπουργική σφραγίδα.

Ποτέ στην ιστορία κάποιος πρωθυπουργός δεν ενημέρωνε άλλους αρχηγούς κρατών για τη χρεοκοπία της χώρας του και μετά να χαίρεται που το έκανε.

Ο Τσίπρας έστειλε επιστολή στη Μέρκελ, τον Ολαντ, τον Γιούνκερ και τους είπε ότι δεν υπάρχει φράγκο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά τέντωσε το χέρι σαν ζητιάνος ζητώντας λεφτά από τους δανειστές.

Αν αυτό δεν είναι η έσχατη κατασυκοφάντηση μιας χώρας με τον πλέον επίσημο τρόπο τότε τι είναι. Αν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου έκαναν κακό όταν μιλούσαν για Τιτανικό και για διεφθαρμένη χώρα στο εξωτερικό τότε ο Τσίπρας έχει κάνει έγκλημα.

Ρωτάμε το Μαξίμου που κόπτεται να μιλήσει για επιτυχία της κυβέρνησης να συγκληθεί η οκταμερής: Ποιος Γερμανός, Γάλλος ή άλλος ξένος επενδυτής θα έρθει στην Ελλάδα όταν ξέρει ότι η οικονομία οσονούπω βαράει κανόνι;

Ποιος σοβαρός επενδυτής σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω Χρηματιστηρίου κι όχι μόνο θα βάλει τα λεφτά του σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της την ξεμπροστιάζει με τέτοιο τρόπο;

Ποιος Έλληνας ή ξένος καταθέτης στις ελληνικές τράπεζες θα κρατήσει τα λεφτά του εδώ και δεν θα τα βγάλει έξω ή θα τα χώσει σε θυρίδες και στρώματα;

Και ποιος δανειστής θα δώσει λεφτά σε μια «τελειωμένη υπόθεση»;

Είναι δυνατόν να βγαίνει ο πρωθυπουργός μιας χώρας και να ενημερώνει τους ξένους για στάση πληρωμών; Αυτό είναι έγκλημα που δεν έχει ξαναγίνει.

Αλλά και το άλλο: Λίγες μέρες πριν ο κ. Τσίπρας και πολλοί υπουργοί του έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Αργότερα βγήκαν και είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα με τα χρεολύσια, τους μισθούς και τις συντάξεις. Στη συνέχεια άφηναν να διαρρεύσει ότι τα λεφτά φτάνουν και μέχρι τις 20 Απριλίου και τώρα μαθαίνουμε ότι το πολύ μέχρι τις 9 Απριλίου. Ποιους και τι να πιστέψουμε; Είναι αυτή κυβέρνηση που τη μια λέει ότι όλα βαίνουν καλώς και την επόμενη ότι είμαστε σε καθεστώς χρεοκοπίας;

Αλλά να ρωτήσουμε και κάτι άλλο. Ποιος φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας; Ποιος άδειασε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και ποιος έδιωξε τους τελευταίους επενδυτές; Δύο μήνες εγκληματικής οικονομικής και διπλωματικής πολιτικής έφεραν τη χώρα στην κατάσταση αυτή.

Σχεδόν 30 δις ευρώ έφυγαν από τις τράπεζες. Σχεδόν 2 δις ευρώ είναι η μαύρη τρύπα στα έσοδα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, κανένας δεν πληρώνει, τα ταμεία έχουν καταρρεύσει περιμένοντας τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης ή το «χάρισμα» που υπόσχονταν προεκλογικά.

Ο Βαρουφάκης δεν πατάει στο υπουργείο Οικονομικών γιατί δεν… προλαβαίνει. Οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Βαλαβάνη και Μάρδας δεν ξέρουν τι τους γίνεται με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο να υπολειτουργούν.

Αυτή η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία και τώρα της δίνει τη χαριστική βολή.

Και κάτι τελευταίο: Ο Τσίπρας δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές; Αυτός δεν έλεγε ότι δεν έχει ανάγκη τη δόση των 7,5 δις και τους δανειστές; Αυτός και η παρέα του δεν έλεγαν ότι δεν θα διαπραγματευτούν με τους ξένους ή θα το κάνουν με σηκωμένη τη γροθιά; Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα φέρουν την ανατροπή στην Ευρώπη, ότι θα διώξουν τους διεθνείς τοκογλύφους; Έτσι δεν χαρακτήριζαν όλους εκείνους από τους οποίους τώρα ζητούν λεφτά;

Το έγκλημα της κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Κατέστρεψαν θυσίες πέντε ετών. Είναι άξιοι της μοίρας τους και για ότι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Ο Τσίπρας θα πληρώσει για τα εγκληματικά του λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 23/03/2015 15:19:15

  Όχι μόνο ο Τσίπρας. Και οι απλοί ψηφοφόροι, οι τερμίτες παλαιοπασόκοι νεοσυριζαίοι. Τη γλίτωσαν το 09 που ψήφισαν ΓΑΠ για να μασουλήσουν αυξήσεις και διορισμούς. Τώρα όχι πάλι. Είναι γνωστοί και εκτεθιμένοι. Στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού. Ο κάθε παλαιοπασόκος νεοσυριζαίος θα αντιμετώπισει ότι του αξίζει.

 2. airman avatar
  airman 24/03/2015 09:44:51

  "Πρέπει να αντιληφθούμε ότι χωρίς αρχές, χωρίς αλήθειες, χωρίς προσανατολισμό και στόχους ευγενείς, η ηγεσία χάνει την ποιότητά της και αυτό γίνεται σήμερα επικύνδινο. Γίνεται επικίνδυνο, διότι μια "παρηκμασμένη" ηγεσία - και δε σε συνθήκες κρίσεως και σύγχυσης - επιτρέπει σε αλλότρια συμφέροντα, σε αρνησιπάτριδες και δουλοπρεπείς να δρουν και να καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια του λαού". "Με τον αγώνα τους οι Έλληνες συγκλόνισαν τα δεσποτικά κράτη, αφύπνισαν τους υπόδουλους λαούς της Ευρώπης και ενέπνευσαν τον πολιτισμένο κόσμο. Οι έλληνες δεν απετίναξαν μόνο το ζυγό και εξευτέλισαν την τυραννία, αλλά δημιούργησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις ηθικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την εκδήλωση των διάφορων εθνικών εξεγέρσεων και την ικανοποίηση του δικαιώματος της Εθνικής αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Τούτα δεν πρέπει να λησμονούνται και δεν αποτιμώνται, σίγουρα, σε Ευρώ." Δύο αποσπάσματα από το ίδιο κείμενο. Συγγραφέας φέρετε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Στο πρώτο απόσπασμα αναφέρεται σε αρχές, αλήθειες, προσανατολισμό και στόχους ευγενείς που πρέπει να διακρίνουν μια ηγεσία. Το "πειρατικό" του Μαξίμου περιλαμβάνεται ή εξαιρείται; Σε άλλη περίπτωση η ηγεσία είναι επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και σύγχυσης, οπότε αλλότρια συμφέροντα, αρνησιπάτριδες και δουλοπρεπείς παραμονεύουν για να καπηλευθούν τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια του λαού. Περιλαμβάνεται και ο Πρωθυπουργός σε αυτούς που περιγράφει ο "ποιητής"; Στο δεύτερο απόσπασμα παρατίθενται τα ηρωϊκά κατορθώματα των προγόνων μας στον αγώνα που ξεκίνησε το 1821 που προκάλεσαν θαυμασμό, φιλλεληνικά αισθήματα, αλληλέγγυους αγώνες. Στην ιστορία του τόπου, από την άλλωση της Πόλης, τους αγώνες των Σουλιωτών μέχρι το έπος του 1940 και την Εθνική Αντίσταση κατά των κατακτητών, οι Έλληνες έχουν αποδείξει με πόση αυτάπαρνηση προασπίζονται τα πάτρια εδάφη και τη φλόγα τους για ελευθερία. Όποιος γνωρίζει όμως ιστορία δεν πρέπει να λησμονεί και το Ναυαρίνο. Εκεί στην Πύλο βρίσκεται και μας θυμίζει ότι χωρίς την παρέμβαση των τότε τριών μεγάλων δυνάμεων η τροπή της ιστορίας θα ήταν διαφορετική. Η αλήθεια δεν πρέπει να φοβίζει αλλά να διδάσκει, σε αντίθεση με τη διαχείριση της αλήθειας που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Και πάνω απ' όλα η αλήθεια δεν αποτιμάται σε ευρώ, εκτός κι αν "αγοράζεται"! Αυτό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

 3. οδυσσεας Κ. avatar
  οδυσσεας Κ. 24/03/2015 12:05:47

  .Το δυστύχημα είναι οτι δεν φαίνεται στον ορίζοντα εναλλακτική πρόταση...

  • airman avatar
   airman @ οδυσσεας Κ. 24/03/2015 13:44:33

   Από προτάσεις δεν πάσχουμε. Λύσεις ψάχνουμε!

 4. οδυσσεας Κ. avatar
  οδυσσεας Κ. 24/03/2015 18:16:54

  .Η χώρα τελεί υπό ουσιαστική χρεοκοπία και με πρωθυπουργική σφραγίδα, απο το 2009. Τότε που ο ΓΑΠ σε παγκόσμια ανταπόκριση δήλωσε ανερυθρίαστα οτι η Ελλάδα είναι μια χρεωκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα που βουλιάζει μετά τη σύγκρουσή της με το παγόβουνο, όπως ο Τιτανικός. Γι αυτό και έκτοτε παραμένει εκτός αγορών. Η χρεωκοπία της επαληθεύτηκε και τυπικά όταν λίγους μήνες αργότερα το PSI απέτυχε να πιάσει το απαιτούμενο 90% των εκουσίως συμμετεχόντων. Έμεινε στο 73% και κατεγράφη απο τον αρμόδιο φορέα ως ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ=χρεωκοπία. Ετσι αναγκάστηκε η Ελλάδα να πληρώσει τους κατόχους CDS (ασφαλίστρων κατά χρεωκοπίας του κράτους). Η Ε.Ζ. τεχνηέντως εφηύβρε την "στήριξη" της Τρόικας με την οποία είπε στις αγορές, πληρώνει η Τρόικα τα χρέη της Ελλάδας για να μην την καταχωρίσετε οριστικά στα βιβλία των χρεωκοπημένων. Ο Τσίπρας, απλά υπενθίμισε με την αφελή? συμπεριφορά του οτι στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη διότι αν η τρόικα τον Απρίλη δεν πληρώσει τα αναλογούντα χρέη της θα έχουμε και επίσημο νέο ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Όποια κυβέρνηση κι αν έρθει, αν με κάποιο μαγικό ραβδί δεν αρχίσει να έχει τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΓΗ, ήτοι 5-6% ετησίως για την μεγαλύτερη συνεχή διάρκεια της Ιστορίας, ήτοι πάνω απο 15 χρόνια, η Ελλάδα θα κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να στέλνει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της επιστολή στην "τρόικα" και να της λέει φέτος δεν είχαμε ανάπτυξη, πληρώστε πάλι εσείς το χρέος μας γιατί εμείς δεν μπορούμε και θα έχουμε πιστωτικό γεγονός. Βάλτε μας και μια λίστα με μεταρρυθμίσεις για να παρηγορήστε τους ψηφοφόρους σας, την οποία εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να την εφαρμόσουμε, αλλά όπως και με όλες τις προηγούμενες, δεν τα καταφέραμε διότι δεν είμαστε Γερμανοί... Το κακό είναι οτι αυτό το ήξεραν οι Μερκοζίδες όταν πέταξαν τον ΓΑΠ με τις κλωτσιές και του έδωσαν "το μεγαλύτερο δάνειο" στην ιστορία της γης, ξέροντας οτι δεν θα το πάρουν ποτέ πίσω, αλλά και οτι τα πρόβατα οι ψηφοφόροι τους δεν θα το καταλάβουν γιατί λέει "εδεσαν" την Ελλάδα με μνημόνια...Μετά ανακάλυψαν οτι η Ελλάδα του χρήματος τά'χε βγάλει έξω, και δεμένοι έμειναν οι φτωχοί που τώρα στέγνωσαν τελείως ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.