Η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση
15/07/2015 21:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση

Το έγκλημα που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σε εκλογές συνεχίζεται και η Ελλάδα οδηγείται με σπασμένα φρένα προς την καταστροφή

Είναι πράγματι δραματικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και σίγουρα δεν της αξίζει τέτοια τύχη. Το πολιτικό σύστημα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει ενώ η οικονομία έχει ήδη αποσαθρωθεί σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει με όσα πακέτα κι αν μας δώσουν.

Τα στοιχεία μόνο της Κομισιόν να δει κανείς και θα καταλάβει. Ύφεση 4% όταν υπήρχαν προβλέψεις... προ Τσίπρα για ανάπτυξη 1% το 2015. Ουσιαστικά δηλαδή η χώρα μπορεί να χάσει δυνητικά πέντε μονάδες του ΑΕΠ, σχεδόν 9 δισ. ευρώ. Όλα αυτά χάθηκαν μέσα σε πέντε μήνες και δεν είναι βεβαίως τα μοναδικά. Μην ξεχνάμε τα δεκάδες δισ. καταθέσεων που έχουν εξαφανιστεί. Μην ξεχνάμε την απαξίωση του χρηματιστηρίου, των ελληνικών ομολόγων.

Μην ξεχνάμε την καταστροφή στον επενδυτικό τομέα, στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις, στην αγορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι από τον Ιανουάριο, και κυρίως τις τελευταίες 20 ημέρες, από το δημοψήφισμα και μετά, η ζημιά που έγινε ήταν τόσο μεγάλη που δεν έχει προηγούμενο. Είναι σε τέτοια κατάσταση η χώρα που ούτε το 2010 επί Γ. Παπανδρέου και με την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοιο μπάχαλο.

Αλλά σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση είναι χειρότερη και ο συνδυασμός αυτών είναι εκρηκτικός. Ανεξαρτήτως της διαδικασίας της ψηφοφορίας, του μπάχαλου με την Κωνσταντοπούλου ή τα όσα δραματικά έγιναν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι ότι το πολιτικό σύστημα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί.

Η συμφωνία υπάρχει αλλά δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να εφαρμοστεί από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Αλλά και κάποια άλλη κυβέρνηση ειδικού σκοπού να εμφανιζόταν από το πουθενά πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα μέτρα, να τα αντέξει η χώρα και να πάει ένα βήμα μπροστά.

Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και κυρίως με ένα χρέος που θα φτάσει σύντομα το 200% πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

Στο σκηνικό του μπάχαλου ήρθαν να προστεθούν τα επεισόδια στο Σύνταγμα τα οποία είναι η αρχή του παγόβουνου. Θα έχουμε κι άλλες φωτιές στην Αθήνα και να μας το θυμηθείτε.

Βεβαίως δεν ξεχνά κανείς αυτά που συμβαίνουν με τα σενάρια για τη δραχμή, την «εισβολή» Λαφαζάνη στα Χειμερινά Ανάκτορα της Τράπεζας της Ελλάδος, το γεγονός ότι ψηφίζουν τα μέτρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι όχι η κυβέρνηση, καθιστούν το πολιτικό σκηνικό ιδιαίτερα δυσώδες.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με πραγματικούς όρους της πιάτσας η χώρα... έχει βαρέσει διάλυση. Το έγκλημα που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σε εκλογές συνεχίζεται και η Ελλάδα οδηγείται με σπασμένα φρένα προς την καταστροφή. Η επιστροφή στη δραχμή, η βαλκανοποίηση της χώρας, η φτώχεια και η δυστυχία με όποιες κοινωνικές εκρήξεις φέρει θα είναι το επόμενο βήμα. Όταν οι γύπες της αριστεράς θα χαίρονται που πέτυχαν το σκοπό τους.

Άραγε μήπως βλέπουμε μόνο τη μικρή εικόνα κι όχι τη μεγάλη; Μήπως δηλαδή πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο μπαχαλοποίησης της χώρας ώστε πιο εύκολα να την οδηγήσεις εκεί που θες; Μήπως δηλαδή οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας είναι αυτές που ζούμε τώρα και δεν θα προλάβουμε ούτε να απομακρυνθούμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΕΡΕΜΙΑΣ avatar
  ΙΕΡΕΜΙΑΣ 15/07/2015 21:50:34

  Ο ΣΥΡΙΖΑ επίτηδες εστησε την αποτυχία διαπραγμάτευσης και μεσω της πολιτικής της κακοφωνίας των στελεχών του εστησε το bank run και τελικά εστησε το κλείσιμο των τραπεζών μέσω της καθυστέρησης συμφωνίας με την παρέλευση του τέλους του προγράμματος.
  Το blame game ειναι απλό : Μολις εκλειναν οι τράπεζες θα κατηγορούσαμε τους κακούς Ευρωπαίους και θα κερδίζαμε ανετα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που σκόπιμα σχεδιάσαμε. Μετά το χάος , ντού - συλλήψεις και δικτατορία Αυτό είναι το coup IEREMIAS

 2. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 15/07/2015 23:38:04

  Φέρτε το στο παρά ένα! 155.. 158.. Αν "πέσει" τόσο με αρνητικές ψήφους Συριζαίων. Με τις 4τες, 5τες αναγνώσεις.. Δεν ξέρω, πως γίνεται... Κρατηθείτε καβάτζα μερικοί για το τέλος. Δεν θα μας κοροϊδεύουν μια ζωή για να βγαίνουν αυτοί οι καλοί. Σταθερά όσο "αντέχει το σκαρί" μέχρι το τέλος.. Να τελειώνουμε σήμερα με τους ακραίους.. Να ψηφίσουν αυτοί πρώτοι.. Κοψοχολιάστε τους!...

 3. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 15/07/2015 23:47:34

  Τα παραπάνω που προτείνω με την επιφύλαξη πως θα φανούν έξω... Οι Γάλλοι ήδη ψήφισαν υπέρ.. Μην γίνουμε κι άλλο ρεντίκολο σε όλους. Αλλά ένα κοψοχόλιασμα τους αξίζει και με το παραπάνω!

 4. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 16/07/2015 01:46:15

  http://static.bilder-welten.net/pics/89/1271189.jpg

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 16/07/2015 04:55:33

  Politico: Πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Σάπισαν την Ελλάδα του Peter Berlin, 18-7-2015 @ 5:30 am cet "Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να αναλογιστείς την εφήμερη φιλοδοξία των ανθρώπων και την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας από ένα κατεστραμμένο κτίριο. Μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όντας αντιμέτωποι με εθνικά χρέη μεγαλύτερα των 349 Δις ευρώ και μία οικονομία που καταρρέει, οι Αθηναίοι έχουν πολλές επιλογές. Μπορούν φυσικά να σκαρφαλώσουν στον Παρθενώνα, ίσως όμως μια καλύτερη επιλογή θα ήταν το καλυμμένο με αγριάδες Ολυμπιακό Στάδιο του taekwondo, οι εγκαταστάσεις του beach volley και του soft ball ή, οι άνυδρες Ολυμπιακές πισίνες", αναφέρει δημοσίευμα της σελίδας Politico, το οποίο τιτλοφορείται: "Πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Σάπισαν την Ελλάδα". Σε αυτό ο αρθρογράφος εξηγεί πως παρόλο που τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν θετικά για την χώρα, οι εγκαταστάσεις είναι κακοσυντηρημένες και η χώρα έχει πνιγεί στα χρέη. Την ίδια στιγμή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), εκτιμάται πως έβγαλε 987,000,000 Ευρώ από τους συγκεκριμένους αγώνες. "Κάνοντας μια ανασκόπηση, οι Ολυμπιακοί της Αθήνας, λαμβάνοντας χώρα τρεισήμισι χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημάδεψαν την αρχή της οικονομικής ελεύθερης πτώσης", τονίζει το Politico. Είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς, το κόστος της διοργάνωσης, αν και κάποιοι εκτιμούν πως ξοδεύτηκαν 7 Δις ευρώ, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή του νέου αεροδρομίου και τα έργα του μετρό. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι πως η Ελλάδα ξόδεψε πολλά λεφτά, τα οποία αυξήθηκαν χάρη στις καθυστερήσεις. "Η Ελλάδα χρωστά πολλά λεφτά σε πολλούς ανθρώπους. Όμως η ΔΟΕ χρωστά στην Ελλάδα", εξηγεί ο αρθρογράφος του Politico. Κατά τον ίδιο, μια λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα θα ήταν η απόφαση να διοργανώνονται οι αγώνες κάθε φορά στην Αθήνα, εκεί δηλαδή που γεννήθηκαν. "Η Αθήνα έχει τις εγκαταστάσεις . Δεν χρησιμοποιούνται για κάτι άλλο. Χρειάζονται επισκευές αλλά το να βάλεις τους Αγώνες μόνιμα σε ένα μέρος θα τους βοηθήσει να γίνουν επικερδείς για την χώρα που τους διοργανώνει αλλά και για την ΔΟΕ." καταλήγει το κείμενο. *** http://tinyurl.com πηγές: HuffPost Greece | Google.gr/search

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/07/2015 16:48:01

  ΑΝΟΙΞΑΝ τα συνορα, ΕΚΛΕΙΣΑΝ τις τράπεζες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.