Η τραγωδία είναι κοντά...
15/03/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τραγωδία είναι κοντά...

Και οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι οι Βαρουφάκηδες του κυβερνητικού θιάσου.

Ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι θα φύγει ο Βαρουφάκης, ότι στηρίζουν τον Βαρουφάκη, ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει ο Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών να κάνει πιο άνετα τις βόλτες του και τις φωτογραφήσεις του.

Θα βρει πολύ χρόνο άλλωστε να κάνει και διαλέξεις επί πληρωμή για να εξηγεί πώς κατάφερε να χρεοκοπήσει τη χώρα.

Ωστόσο, τι πιστεύετε; Ότι το πρόβλημα είναι ο Βαρουφάκης ή όλη αυτή η… μπαρουφολογία της κυβέρνησης; Το πρόβλημα είναι το πρόσωπο ενός απίθανου οικονομολόγου που ήρθε να κάνει πρακτική πάνω σε μια Ελλάδα η οποία κινδύνευε και κινδυνεύει; Αν αλλάξει ο Βαρουφάκης δηλαδή θα σωθούμε από απίθανους τύπους σαν τον Φλαμπουράρη που λέει ότι θα πληρώσουμε με… αέρα το χρέος;

Το βασικό θέμα για την κυβέρνηση και για ολόκληρη τη χώρα είναι η νοοτροπία. Είναι αυτή η λογική που έχει περάσει στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των στελεχών του που λέει ότι υπάρχει από μηχανής Θεός που θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας χωρίς η Ελλάδα να κουνήσει το δακτυλάκι της. Είναι όλος αυτός ο ακροδεξιός και ακροαριστερός εσμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τρώνε κομματάκι – κομματάκι από τις σάρκες της πατρίδας και κανείς δεν αντιδρά γιατί είναι λέει «φρέσκια κυβέρνηση η οποία αντιστέκεται με υπερηφάνεια στην γερμανική εισβολή».

Για σκεφτείτε τι έχει γίνει μέσα σε 50 ημέρες και θα νομίσετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι 5 χρόνια.

Κατάφερε να κάνει εχθρούς παντού. Η Ελλάδα απομονωμένη βολοδέρνει από εδώ κι από εκεί ζητώντας βοήθεια. Ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι έκαναν τη χάρη στον Καμμένο να έρθουν και να βοηθήσουν.

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ζητά, απαιτεί ή διαμαρτύρεται και δικαίως πολλές φορές από τους δανειστές, συγκρούεται και μαζί τους. Τέτοια ηλίθια διπλωματία δεν έχει ξαναϋπάρξει. Απαιτείς από τους Γερμανούς να δώσουν ξανά λεφτά χωρίς κανόνες και την ίδια στιγμή τους βγάζεις στα μανταλάκια για τις γερμανικές αποζημιώσεις; Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι εκτός από το ηθικό δικαίωμα της χώρας υπάρχει και το οικονομικό ας πάει στα δικαστήρια. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις απέναντί σου έναν ολόκληρο λαό.

Παράλληλα, η ίδια κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε 50 ημέρες να διαλύσει την πραγματική οικονομία και να πνίξει την αγορά. Δεν υπάρχει σάλιο κύριοι και πουθενά. Επίσης, η χώρα είναι εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι, εκτός του πακέτου Γιούνκερ και ταυτόχρονα κινδυνεύει να δει «παγωμένα» και τα λεφτά του ΕΣΠΑ.

Αυτό είναι εθνική καταστροφή η οποία θα αρχίσει να φαίνεται σύντομα αν δεν υπάρξουν ταχύτατες αποφάσεις. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις Απριλίου και επαίρεται γι’ αυτό. Μα το γεγονός και μόνο ότι γίνεται μια τέτοια συζήτηση δείχνει ότι η χώρα είναι κοντά στη στάση πληρωμών. Το γεγονός ότι βγαίνουν και λένε ότι μαζεύουν τα αποθεματικά για να πληρώσουν το ΔΝΤ δείχνει ξεκάθαρα ότι η οικονομία είναι ένα βήμα πριν να πέσει στο γκρεμό. Κάποια στιγμή θα γίνει το ατύχημα και τότε το πράγμα δεν θα μαζεύεται με τίποτε.

Οι Γερμανοί διαρρέουν ότι σκέφτονται το κούρεμα καταθέσεων. Θα το κάνουν ή είναι μέσο πίεσης; Το γεγονός και μόνο ότι το συζητούν, ότι έχει επανέλθει το σενάριο του Grexit, δείχνει ότι η χώρα βαδίζει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Η τραγωδία είναι κοντά και οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι οι Βαρουφάκηδες του κυβερνητικού θιάσου.

Μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες. Οι 50 μέρες που πέρασαν μοιάζουν με τις 50 αποχρώσεις του γκρι, για όποιον έχει δει την ταινία. Άγριο σεξ δηλαδή μόνο που εδώ η χώρα δεν το απολαμβάνει. Όσο για τους πολίτες; Ακόμη δεν έχουν καταλάβει που πάει η πατρίδα. Όσο πληρώνονται κανονικά, όσο τα ΑΤΜ δίνουν ακόμη χρήμα, όσο ακούνε ότι θα προσληφθούν 50 κι 60 χιλιάδες κι όσο δεν έχουν πληρώσει ακόμη το μάρμαρο θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Το πραγματικό ξύλο θα πέσει αργότερα.

Όταν οι τράπεζες θα επιβάλλουν περιορισμούς στις καταθέσεις, όταν τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν όσα γουστάρουμε, όταν θα μας κουρέψουν τις καταθέσεις, όταν θα πρέπει να πληρώσουμε έκτακτες εισφορές και φόρους πολύ χειρότερους απ’ ότι πληρώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι πολύ κοντά και κάποιος πρέπει να τον πληρώσει. Ξέρετε πολλά κορόιδα; Οι γνωστοί που πληρώνουν πάντα.

Όμως, οι ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης είναι ιστορικές. Αν φταίνε οι προηγούμενοι σε κάτι για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο να πληρώσουν. Την τραγωδία που έρχεται για τις επόμενες γενιές Ελλήνων ποιος θα την πληρώσει;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 15/03/2015 15:46:51

    Ο "ψέυτης παππούς" της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τις "ανακαλύψεις" του καθώς και ο "κουμανταδόρος" της Κυβέρνησης, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων ωρών αναφορικά με το πως αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα. Για τον "ψεύτη παππού" πήρε θέση ο γνωστός εργατολόγος και νομικώς καταρτισμένος έγκαιρα. Όσο για τον απίθανο "κουμανταδόρο", που δηλώνει λες και βρίσκεται στο καφενείο του χωριού ότι η χώρα θα καλύψει τις χρηματοδοτικές απαιτήσεις προς ικανοποίηση των "θεσμών" με αέρα, εύχομαι να εννοεί αέρα κοπανιστό ώστε να αρχίσουμε όλοι μαζί να φουσκώνουμε μπαλόνια! Υ.Γ. Εάν πρόκειται να πληρώσουμε καμιά εισφορά για τον αέρα που αναπνέουμε, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ρευστό, καλό είναι να το διευκρινίσει ο εκπρόσωπος του "πειρατικού" του Μαξίμου!

  2. Jim Beam avatar
    Jim Beam 16/03/2015 08:17:05

    Δεν ειναι μόνο ανικανότητα και ανευθυνότητα, δεν εχει να κάνει με την οικονομία και την διαχείρηση της, το θέμα ειναι βαθιά πολιτικό. Άνθρωποι που όλη τους τη ζωή ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, ζουν απο ρεμούλες και σε βάρος των πολιτών, που έχουν αναγάγει την ρητορική εναντίον του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας σε επιστήμη, καλούνται να κυβερνήσουν. Αυτοί το μόνο που μπορούν να καταλάβουν ειναι σοβιετικού τύπου οικονομίες και χουντικού τύπου εξουσίες ..... Θέλουν να βγουν απο την ευρωπαϊκή ένωση διότι οι ίδιοι αισθάνονται ξένοι. Στην Δύση η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα ειναι πρωταρχικής σημασίας για την οικονομία. Εδώ ο Λαφαζανης θα ήθελε να κρατικοποιήσει τα πάντα και φυσικά να ειναι απόλυτος άρχοντας ..... Ελπίζω μετά την οικονομικη καταστροφή, που ειναι σχεδόν βέβαιη, να έρθει και η καταστροφή της αριστεράς στην Ελλάδα! Ειναι το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ απο την επικείμενη καταστροφή ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.