Η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης
26/08/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την κυβέρνηση. Θα είναι οι τελευταίοι ή θα είναι ένα νέο ξεκίνημα;

Τις τελευταίες ημέρες κατακλυζόμαστε από ειδήσεις σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις και για «κοινωνικό πακέτο» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αφού πρώτα κάνει τις διαβουλεύσεις με ξένους θεσμικούς παράγοντες και φυσικά με την τρόικα.

Μάλιστα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα αυτό και την Τρίτη το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος θα αναζητήσουν τις τελικές λύσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τους υπόλοιπους φόρους και βεβαίως τη γραμμή της κυβέρνησης στη συνάντηση των Παρισίων με την τρόικα.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα έρχονται και από το μέτωπο των κόκκινων δανείων όπου φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο για να βρεθούν λύσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν, επιχειρηματίες και ιδιώτες με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Χωρίς βεβαίως να επιβραβευτούν οι μπαταχτζήδες με τα θαλασσοδάνεια που περιμένουν πως και πώς για να «τρυπώσουν» στις ρυθμίσεις.

Όλα αυτά είναι καλά και δείχνουν ότι η κυβέρνηση έκανε μαζικό... μπουγέλωμα. Όχι για την εκστρατεία καταπολέμησης της νόσου Λου Γκέριγκ αλλά μια εκστρατεία για να ξυπνήσουν ακόμη και όσοι κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Όσοι είχαν βολευτεί σε κυβερνητικές θέσεις και έπασχαν από υπερβολική... κυβερνησιμότητα αλλά δεν έβλεπαν τον κόσμο να βράζει.

Φαίνεται ότι το τριήμερο του Δεκαπανταύγουστου και οι βρισιές που έφαγαν οι κυβερνητικοί βουλευτές τους έφεραν τα μυαλά στο κεφάλι και άσκησαν πιέσεις στους υπουργούς να πάρουν άμεσα μέτρα αλλιώς ο λαός θα τους... πάρει τα μέτρα για την τελευταία πολιτική τους κατοικία.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο φόρο ακινήτων που θα ωφελήσουν περί τους 500.000 ιδιοκτήτες. Φημολογείται ότι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο και όσοι έχουν σπίτια και καταστήματα χωρίς ρεύμα. Η έκπτωση μπορεί να είναι 25%-30% φέτος και 50% του χρόνου ενώ βρέθηκε τρόπος για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που δικαιούνται εκπτώσεις και απαλλαγές, δηλαδή ανάπηροι, άνεργοι κ.λπ.

Μαθαίνουμε επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Θα μπορούσε να είναι 19% και να πέσει ο φόρος από το 23% ή να ανέβει από το 13% που είναι στην εστίαση.

Επίσης, λέγεται ότι στα σκαριά είναι μειώσεις φόρων και συγκεκριμένα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση έως 50% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 26% - 33%, σήμερα, στο 15%, σταδιακή αποκλιμάκωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 42% στο 33%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.

Υπάρχουν πολλά που συζητιούνται και που πραγματικά κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα, ζητά ελαφρύνσεις, ζητά αισιοδοξία και μια αχτίδα ελπίδας. Οι φοροελαφρύνσεις και ένα κοινωνικό πακέτο είναι επιτακτικά όσο ποτέ κι όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για πολιτικούς. Διότι με τις δικές του... μπαρούφες ο Τσίπρας απειλεί να πάρει από τη Νέα Δημοκρατία τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει τόσα χρόνια η παράταξη σε ότι αφορά τη στήριξη των νοικοκυραίων και των υγειών επιχειρηματιών.

Ωστόσο οφείλουμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση αν όλα όσα διαρρέει ότι θα κάνει είναι αληθινά και δεν είναι απλά επικοινωνιακή καταιγίδα προκειμένου να ξεχάσει ο κόσμος τους φόρους που έχει να πληρώσει και κυρίως τις γκάφες με τον ΕΝΦΙΑ. Διότι αν πρόκειται για ένα ακόμη παιχνιδάκι στις πλάτες του κόσμου και στις ελπίδες του τότε θα το πληρώσει ακριβά. Και θα πρέπει να ξέρει ότι όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρήσει άλλα ψέματα. Δεν ανέχεται τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περιμένει και οριστική διευθέτηση των προβλημάτων του από την κυβέρνηση.

Δεν δίνει δύναμη στον Τσίπρα αλλά δεν θα επιτρέψει στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να τον απογοητεύσουν, διότι απλά δεν αντέχει άλλο.

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την κυβέρνηση. Θα είναι οι τελευταίοι ή θα είναι ένα νέο ξεκίνημα; Ειδικά η ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επανακάμψει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος που της έκλεψε η κρίση. Παρ' ότι η λαίλαπα σάρωσε τα πάντα εντούτοις αντέχει. Δείτε μόνο τι συμβαίνει στη Γαλλία και θα καταλάβετε.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς έχουν λοιπόν τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν με κοινωνικό πρόσωπο αλλά πάντα με σύνεση και χωρίς συνθήματα τύπου «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Στοχευμένες κινήσεις, άρση αδικιών και φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί το τεράστιο επίτευγμα της χώρας. Μετά από τόσες θυσίες δεν πρέπει κανείς να επιτρέψει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

Αλλά και δεν πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας που επιμένει σε σκληρά μέτρα φτωχοποίησης. Η Ευρώπη αλλάζει, η Μέρκελ πιέζεται για αλλαγή πολιτικής, η ΕΚΤ ετοιμάζεται για τύπωμα χρήματος και ενίσχυση της ρευστότητας. Πρέπει κι εμείς να είμαστε στο κόλπο και να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 26/08/2014 07:47:02

  Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Θα υπήρχε έτσι ο χρόνος για να ανακάμψει η οικονομία και η κυβέρνηση να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών της. Αλλά δυστυχώς πέρασε η εποχή των μαγικών και εύκολων λύσεων. Το φοβερό πλάνο (πλάνη) για κράτημα των δαπανών στα επίπεδα 2013 με μείωση φορολογικών βαρών μέσω της επερχόμενης ανάπτυξη είναι πίτα ολόκληρη, σκύλος χορτάτος. Το αποτέλεσμα: Σταθεροποίηση με αποπληθωρισμό άρα πάλι στο μείον και επομένως ούτε πίτα κι ο σκύλος να σε κυνηγάει. Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σημαντική μείωση φόρων (και όχι μόνο). Μειώσεις φόρων, πέρα από συμβολικές κινήσεις άνευ σημασίας, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω μείωσης δαπανών. Καθήκον της κυβέρνησης είναι να βρει που γίνονται δαπάνες χωρίς λόγο και χωρίς δικαιοσύνη.

  • Naruto avatar
   Naruto @ George N 26/08/2014 09:33:33

   Ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη χωρίς δραματική μείωση αλλά και κατάργηση φόρων . Αντίστοιχη μείωση δαπανών μπορεί να γίνει στό απέραντο και καλοθρεμένο δημόσιο που ζεί ακόμα στις πρό κρίσης εποχές . Ακόμα και στην Κούβα του Φιντέλ όταν έσφιξαν τα οικονομικά δεν δίστασαν να ελαφρώσουν το δημόσιο απο χιλιάδες υπαλλήλους .Στήν Ελλάδα όμως κανείς δεν τολμά να πειράξει την ιερή αγελάδα , αντι αυτού προτιμούν την καταστροφή . Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο καιρο θα βιώσουμε εναν ιδιότυπο εμφύλιο οπου τα όπλα θα είναι απο την μία πλευρά νέα φορολογικά νομοσχέδια και απο την άλλη εκτεταμένη φοροδιαφυγή .Ο θεός της λογικής να βάλει το χέρι του .

 2. GregA avatar
  GregA 26/08/2014 07:53:43

  Οι προσδοκίες πάλι θα διαψευσθούν. Οι αποφάσεις στα δημοσιονομικά έχουν εκχωρηθεί και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το σημερινό μοντέλλο της αφαίμαξης. Θα ακούσουμε μια σειρά από "θα" με πολλά "εάν" και αρκετά " όταν". Οι θριαμβολογίες και τα "βγήκαμε από τη κρίση, αρχίζει η ανάπτυξη" θα κρατήσουν όσο κράτησε το αλήστου μνήμης "success story" και η διάθεση του πλεονάσματος. Μετά θα σκάσει η βόμβα με το συνταξιοδοτικό και η αδυναμία παρουσίασης, έστω εικονικής, ανάπτυξης και όλα θα επανέλθουν στον κανονικό τους ρυθμό και θα γυρίσουμε στο κανονικό παραμυθάκι της εκλογής προέδρου, ήδη αντικείμενο σάτιρας σε πολλά σάϊτς. Η δυναμική αυτής της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Για το καλό της παράταξης πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, για να περισωθεί ότι σώζεται. Όσο για τη Γαλλία, γίνεται ακριβώς ότι έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα, μιά επανάσταση συνείδησης και αντίδρασης στη Γερμανική κυριαρχία. Η Ε.Ε. δεν είναι η Ευρώπη εάν είχε νικήσει ο Χίτλερ, αλλά μιά ένωση με ελεύθερη βούληση ελεύθερων κρατών, ΕΘΝΏΝ και λαών με χριστιανικό πρόσημο και όχι πολυπολιτισμική μπούρδα.

 3. Chr avatar
  Chr 26/08/2014 08:32:48

  Είναι να απορεί κανείς πόσο πολύ έχει αντέξει ο Ελληνας την φορολογική λαίλαπα , την έλλειψη ρευστότητος , τις δυσκολίες .Αλλοι λαοί -οπως οι Ιταλοί ,οι Γάλλοι- αντιδρούν με το 5% των μέτρων που λαμβάνονται στην πατρίδα μας. Πολλοί κατηγορούν την ράτσα μας έχει ελαττώματα. Τα ελαττώματα όμως είναι και προτερήματα όταν ζείς σε αντίξοο περιβάλλον που δεν υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια και κάνουν κουμάντο επικυρίαρχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα . Οθωμανοί (400 χρόνια) ,Τούρκοι (Κεμάλ) , Δυτικοί(Παλμεστρον),Γερμανοί μας έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους σε ένα σκληρό DNA ,που επιβιώνει τελικά . Γνωρίζουμε από γενιά σε γενιά το ότι όλα είναι παροδικά ,σε κάποια φάση όλα αλλάζουν και ο λαός επιβιώνει και ξαναχτίζει στα ερείπια. Για την κυβέρνηση όμως ποιός νοιάζεται ? Κάποιοι διορισμένοι ,κάποια κομματικά στελέχη (συνήθως καφενόβιοι που το παίζουν ειδήμονες ) , ενα κυκλωματάκι που περνά καλά . Αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες ως ένα βαθμό . Οι κυβερνητικοί είναι που πρέπει να νοιάζονται για την υστεροφημία τους , για το αν θα γραφούν στην ιστορία ως κάτι θετικό ή αρνητικό . Ας κάνουν ότι θέλουν , η ιστορία θα τους δώσει την θέση που τους αξίζει .

  • panas avatar
   panas @ Chr 26/08/2014 22:55:14

   Αντέχει ο Έλληνας γιατί έχει σαν στήριγμα την οικογένεια και αρκετό μαύρο χρήμα. Η γενιά της κατοχής δεν έκανε ταξίδια όπως οι Ιταλοί ή οι Γάλλοι. Οικονομίες έκανε και ακίνητα. Βέβαια, με τον χρόνο οι περιουσίες απαξιώνονται και οι οικονομίες πηγαίνουν στο να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των εγγονών. Όσοι δεν έχουν τίποτα από αυτά φεύγουν στο εξωτερικό ή αν είναι υπερβολικά ευαίσθητοι αυτοκτονούν ή πεθαίνουν από το άγχος...

 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. 26/08/2014 08:34:32

  Aυτά που αφήνει να διαρρέουν ως υποσχέσεις η κυβέρνηση, είναι πείπου πενταπλάσια απο όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα μέχρι σήμερα, και μοιάζουν σαν να παίρνουμε πίσω ΟΛΑ όσα μας πήρε η τρόικα αυτά τα 5 χρόνια με τα μνημόνια. Και φυσικά ξεπερνούν το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ. Βεβαίως οι Παγκόσμιοι Τραπεζίτες που μας έβαλαν στο μνημόνιο, μπορούν όπως είχε πει και ο Ρομάνο Πρόντι που ξέρει καλά το θέμα, να μας βγάλουν σε 5 λεπτά, μέσα στα οποία αυτοί κερδίζουν περισσότερα απο το χρέος της Ελλάδος. Το θέμα είναι όμως το αποφάσισαν αλήθεια? Για να μή βγεί ο Τσίπρας και τους χαλάσει τη σούπα? Μακάρι. Αλλά αν το κάνουν, τότε δεν θα έχει σημασία πλέον η εκλογή του Τσίπρα διότι θα συμφωνεί σε όλα τα παραπάνω μαζί τους...

 5. ελενη avatar
  ελενη 26/08/2014 09:26:04

  Οποιος βλεπει να υπάρχει ευκαιρία μαζί με ΕΝΦΙΑ,τότε ας αλλάξει πλευρό

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/08/2014 09:28:17

  Αυτή την ''άρση των αδικιών'',την ακούμε από την εποχή των Ζαππείων. Για να αρθούν όμως οι αδικίες,πρέπει να τις αναγνωρίσουμε και στοχευμένα να τις καταργήσουμε,όχι να δημιουργούμε άλλες στη θέση τους,διότι ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται. Κυρίως δε,πρέπει να τις καταλάβουν,να τις αναγνωρίσουν και να τις παραδεχτούν οι δανειστές-δυνάστες μας,αλλιώς κάθε κουβέντα περί άρσης των αδικιών έχει απλώς φιλολογική αξία...

 7. Απογοητευμένος avatar
  Απογοητευμένος 26/08/2014 10:36:23

  Μιλάμε δηλαδή για το θέατρο του παραλόγου και για ένα ακόμα επικοινωνιακό παινίδι της κυβέρνησης. Σοβαρά τώρα θεωρείται σωστό μέτρο τον ενιαίο ΦΠΑ στο 19%. Δηλαδή όσες ανάσες θα δώσει υποτίθεται με τις φοροελαφρύνσεις θα τις πάρει πίσω με τον ΦΠΑ. Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και καθημερινότητας όπως και οι υπηρεσίες (ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ) έχουν ΦΠΑ 6 % η 13%. Φαντάζεστε να ανέβουν στο 19%. Αμέσως θα καλυφθεί η οποία τρύπα από τις φοροελεφρυνσεις

 8. Νικόλαος Τ. avatar
  Νικόλαος Τ. 26/08/2014 10:55:39

  Ολα αυτά πάνε περίπατο στην περίπτωση που δημιουργηθεί ενας ενιαίος ΦΠΑ 19% (εκτός και αν διαμαρτυρηθεί πάλι το ΠΑΣΟΚ!!!). Ολα τα είδη καθημερινής ανάγκης θα πετάξουν και πλεον δεν έχω άλλη υπομονή. Πρέπει να κάνουν ΠΟΛΛΕΣ όχι ΕΝΑ-ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Βέβαια πιστεύω ότι, ότι και να κάνουν απο εδώ και πέρα θα είναι λίγο και μάταιο. Πέταξε το πουλάκι.

 9. blackunder avatar
  blackunder 26/08/2014 11:47:29

  To μόνο που αξιζει σε αυτό το άρθρο είναι η επιλογή της εικόνας

 10. toxo avatar
  toxo 26/08/2014 12:58:49

  Στα μέτρα, γιά την διόρθωση των αστοχιών του ΕΝ.Φ.Ι.Α., δεν άκουσα τίποτε γιά την αντικειμ.αξία των οικοπέδων στους ορεινούς οικισμούς.Εάν συμβολικά πούμε ότι η επιβάρυνση είναι ένα δις Ευρώ , τα 800.000.000 είναι οι φορολογικοί κεραυνοί στους κήπους και τις αυλές των σπιτιών των ΟΙΚΙΣΜΩΝ.Την προηγούμενη χρονιά αυτά δεν είχαν φορολογηθεί ,οπότε ή θα πρέπει να μην φορολογηθούν ή θα πρέπει να φορολογηθούν ως αγροί.Να βγεί ο κ. Ταμήλος και να μας ενημερώσει ποιά η ωφέλεια του ψηφοφόρου του από την "διόρθωση" γιά το κατσάβραχό του σε κάποιον ΟΙΚΙΣΜΟ της Καρδίτσας,γιατί σύμφωνα με τα όσα άκουσα από την κ. Βούλτεψη,ωφέλεια ΜΗΔΕΝ.

 11. Παντελης avatar
  Παντελης 26/08/2014 14:39:26

  Με τον Βενιζελο και το 4% του ΠΑΣΟΚ που περναει το δικο του και την συνυπαρξη με την Νεα Δημοκρατια θα ασχοληθει κανεις? Γιατι εκτος απο την οικονομια ο Νεο Δημοκρατης δεν μπορει να ανεχτει οτι αυτοι που μας βουλιαξαν 20 και χρονια πασχιζουν να μας σωσουν.... Κατι Κουκουλοπολοι Λομβερδοι κλπ ηταν και στου ΓΑΠ την κυβερνηση..... Να μην μιλησω για το αντιρατσιστικο και ποσο φθορα θα υπαρξει απο τους θιγομενους συμπολιτες μας. Αλλα εδω συγκυβερνησαμε με την Ρεπουση και τους αλλους προοδευτικους και καλα.... Οποτε αν στις εκλογες παρει η Νεα Δημοκρατια κανα 15% παλι καλα.....

 12. νεφέλη avatar
  νεφέλη 26/08/2014 15:51:03

  Αν κρίνω, από όσα πενιχρά διορθωτικά μέτρα ακούγεται ότι αποφασίζουν για τον ΕΝΦΙΑ, από όσα ανύπαρκτα εξαγγείλαν για τα κόκκινα δάνεια, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στα 2/3 της αξίας ενώ υπερφολογούνται στα 3/3 της αξίας, ε... τότε φαίνεται ότι έχουν οι ίδιοι αποφασίσει να πάνε σπίτια τους... (που δεν τους τα απειλεί και κανείς!!!!)

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/08/2014 16:56:20

  Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρώτες ούτε τελευταίες ευκαιρίες.Εκτελεί ένα δύσκολο πρόγραμμα και τα πάει μια χαρά.Το πρόγραμμα πρέπει να συνεχισθεί ως την ολοκλήρωσή του.

  • Ακης avatar
   Ακης @ ψυχραιμια 26/08/2014 18:57:09

   Eχεις δικηο, δεν εχει ολοκληρωθει το ξεπουλημα της χωρας και η μετατροπη της σε κανονικη αποικια.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ ψυχραιμια 26/08/2014 21:01:47

   Εσύ το βιολί σου ! (ακούρδιστο θα έλεγα). Όσο για το πόσο «μια χαρά» πάει το πρόγραμμα θα το διαπιστώσεις στις επόμενες εκλογές. Πάντως οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι είσαι επίμονος ! μετά τόσες τάπες που έχεις φάει στα σχόλιά σου άλλος στη θέση σου θα έκανε πολύ καιρό να αναρτήσει σχόλιο.

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ Aegean Light 26/08/2014 21:13:01

    προσωπικά, καίτοι είμαι στους ταπαδόρους του ψυχραιμία συμφωνώ απολύτως μαζί του. Και εκλογές να γίνουν λόγω πόλωσης για να μη βγουν οι αριστεροί θα υπάρξει συσπείρωση και πάλι θα είναι πρώτο κόμμα η νέα δημοκρατία. Και θα ξανασυνεργαστεί με το πασοκ για να συνεχίσει την συγκεκριμένη πολιτική. Κι εν τω μεταξύ θα έχουμε ξοδέψει πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

    • my way avatar
     my way @ Βασιλική Κ. Σ. 26/08/2014 22:06:00

     Τέτοιες διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν πια. Τις ρούφηξε η δίνη της κρίσης. Μελετήστε επιτέλους (όχι εσείς, προσωπικά) τα ευρήματα του exit pole των πρόσφατων ευρωεκλογών.

    • foros1 avatar
     foros1 @ Βασιλική Κ. Σ. 26/08/2014 22:10:29

     οι "μπαμπούλες" μας τελείωσαν... αν ισχύσει: οι άνεργοι να αποκτήσουν το εγγυημένο εισόδημα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροελαφρύνσεις, οι ΙΥ όχι part time των 300 ευρώ, οι ΔΥ όχι στην αξιολόγηση του 15%, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι όχι αυξήσεις στα όρια ηλικίας και οι συνταξιούχοι όχι άλλες μειώσεις, τότε μπορεί να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ. ...οι ίδιοι το θέλουν;

    • άλυτη εξίσωση avatar
     άλυτη εξίσωση @ Βασιλική Κ. Σ. 26/08/2014 22:48:27

     Οι ποιοί να μη βγούν; Οι μπαμπουλοαριστεροί που θα μας πάρουνε τα τρύπια μας τα τζίνς; :-) Υπάρχουνε ακόμη αθώα κι ευκολόπιστα παιδιά, για να πιστέψουν σε απλοϊκά και χιλιοειπωμένα παραμύθια; Για να ...παρασυρθούν αφελώς με νέα φούμαρα και να προσυπογράψουν την οριστική καταστροφή τους; Εγώ βλέπω τριγύρω αφενός καλοβολεμένους υποκριτές που συνιστούν σκασμό,τυφλή πίστη και εγκαρτέρηση στους πληττόμενους και αφετέρου, πάμπολλους αποφασισμένους πια ν΄ανταποδώσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ...τιμή που εισέπραξαν από τα έργα και τις ημέρες των μεγαλόψυχων ψευτοπροφητών, που ενώ τάξανε τη σωτηρία, σκορπίσανε τον πόνο, την απελπισία και την απόγνωση. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας που διαλέγει. Και οι μεν και οι δε. Ο θύτης και το θύμα, ένοχοι και οι δυό εν προκειμένω….. Ας αποδοθεί το συντομότερο λοιπόν Δικαιοσύνη κι ας λάβει ο καθένας, αυτό ακριβώς που του αξίζει. Κανένας δε μπορεί ποτέ να σε γλιτώσει από τον σκοτεινό εαυτό σου. Είτε είσαι ο Πρωθυπουργός, είτε είσαι ο ψηφοφόρος…. ‘’Μετά το παιχνίδι, ο βασιλιάς και το πιόνι, μπαίνουν στο ίδιο κουτί.’’ Ιταλική παροιμία

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ άλυτη εξίσωση 27/08/2014 00:44:37

      λυπάμαι αλλά πέφτετε έξω και οι τρεις σχετικά με το συλλογικό πολιτικό ασυνείδητο και πόσο ριζωμένο είναι. Έτσι ακριβώς για να μη βγούν οι αριστεροί. (που, εδώ που τα λέμε, παρακολουθώντας τις ασυναρτηείες του οικονομικού επιτελείου του σύριζα δεν έχουν κι εντελώς άδικο...)

     • άλυτη εξίσωση avatar
      άλυτη εξίσωση @ Βασιλική Κ. Σ. 27/08/2014 07:10:18

      Ο συλλογικός φόβος ερεθίζει το αγελαίο ένστικτο και τείνει να προκαλεί το μένος εναντίον αυτών που δεν θεωρούνται μέρος της αγέλης. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος Οι δούλοι συνήθιζαν να κλαίνε πάνω από τα πτώματα των αφεντάδων τους μόνο από φόβο για τους νέους αφέντες. Louis Scutenaire, 1905-1987, Βέλγος σουρεαλιστής & Αναρχικός Το μόνο πράγμα που φοβόμαστε, είναι μην πέσει ο ουρανός πάνω στα κεφάλια μας. René Goscinny, 1926-1977, Ο δημιουργός του "Αστερίξ" και του "Λούκυ Λουκ"

     • my way avatar
      my way @ Βασιλική Κ. Σ. 27/08/2014 07:27:43

      Οι πρόσφατες ευρωεκλογές έδειξαν ότι, το ~20% των ψηφοφόρων της Ν.Δ, το 2012, όλων των κοινωνικών ομάδων, πλην μεγάλων ηλικιών (64+ ετών, που το ποσοστό είναι μικρότερο) έφυγαν από τη Ν.Δ, εν πλήρη συνειδήσει και με αναλογία 3/2 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. Μετά και την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τι πιστεύεις ότι θα ακολουθήσει; Θα σου το πω εγώ. Το μαύρο θα πέσει σύννεφο και για να εμπεδωθεί, το επαναλαμβάνω, εν πλήρη συνειδήσει!

    • Aegean Light avatar
     Aegean Light @ Βασιλική Κ. Σ. 27/08/2014 06:40:08

     Κατ' αρχάς ο Ψυχραιμίας δεν έχει ποτέ δίκιο :) οπότε κακώς συμφωνείς μαζί του. Στα σοβαρά τώρα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα πρέπει να προσφέρει «γη και ύδωρ» (και καλά θα κάνει) στους χειμαζόμενους Έλληνες αν ,πρόσεξε ! αν θέλει να έχει κάποια ελπίδα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν θα το επιτρέψουν οι λεβέντες της τρόικας οπότε και σε αυτή τη περίπτωση ο Ψυχραιμίας έχει άδικο.

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Aegean Light 27/08/2014 10:47:20

      Η ιστορία διδάσκει. Η Θάτσερ μόνον γη και ύδωρ δεν πρόσφερε, αλλά κυβέρνησε ατελείωτα. Μια κοινωνία τόσο διαρρυγμένη απο την έννοια της παραγωγής, άμα τώρα της ρίξεις ξεροκόμματα απλώς την δολοφονείς τελεσίδικα. Ή

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Βασιλική Κ. Σ. 27/08/2014 11:11:35

      Πρώτον η Θάτσερ δε κατηγορήθηκε ότι κάποια εξωτερική κυβέρνηση της επέβαλε τη πολιτική , δεύτερον ήταν άλλες εποχές και τρίτον δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι οι Σαμαράς & Βενιζέλος επιθυμούν να έχουν το πολιτικό τέλος της Θάτσερ (εκδιώχθηκε κλωτσηδόν) και πολύ περισσότερο το βιολογικό (άνοια). Σε κάθε περίπτωση «κοντός ψαλμός αλληλούια» περίμενε να δεις τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου και δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Aegean Light 27/08/2014 12:59:08

    Και ποιος σου ειπε οτι ειναι στοχος της κυβερνησης να κερδισει τις επομενες εκλογες; Ο στοχος ειναι ενας και μοναδικος : Να μην εξαναγκασθει ΑΥΤΗ η κυβερνηση να αποχωρησει απο την ευρωζωνη. Εφ οσον αυτος ειναι ο στοχος θα το τραβηξει μεχρι τελους.Ας αποφασισουν οι επομενοι να φυγουν.

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ ψυχραιμια 27/08/2014 13:21:44

     Να εξαναγκασθεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη... Τι θα σημαίνει αυτό για τους δανειστές?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αιρετικός 28/08/2014 08:08:30

      Δεν ενδιαφερει εμας τι θα σημαινει για τους δανειστες αλλά τι θελουμε εμεις.Εν πασει περιπτωσει υπηρχε και το σχεδιο Ιφιγενεια. Αλλά κάνετε λάθος εάν νομίζετε ότι είναι δυνατόν να προτιμήσει η κυβέρνηση να φυγει από την ΕΖ για να μην έλθει ο Τσίπρας.Στους πολιτικους υπολογισμούς της δεν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη συμφορά που μπορεί να προκαλέσει ο Τσίπρας από την αποχώρηση από την ευρωζώνη.Εφ όσον αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να κάνει είναι παράλογο να σταματήσει το πρόγραμμα και να κάνουν μόνοι τους τη ζημιά που φοβούνται ότι θα κάνει ο άλλος.

     • άλυτη εξίσωση avatar
      άλυτη εξίσωση @ ψυχραιμια 28/08/2014 08:35:08

      ...Kαι να μην μας έχει απομείνει ούτε ένα Softex χαρτομάντηλο - για δείγμα -, ώστε να σκουπίσουμε τα δάκρυα της βαθιάς συγκίνησης που μας προκαλούν τα άκρως παρηγορητικά γραφόμενά σας!!! Αισχρή κατάντια η πτωχευμένη θλίψη.... :-)

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ ψυχραιμια 28/08/2014 08:49:57

      To σχέδιο Ιφιγένεια ήταν "μούφα". Η έξοδος από την ΕΖ τι θα στοιχίσει στους δανειστές? Στο πολιτικό παιχνίδι υπάρχει και η "μπλόφα".

     • George N avatar
      George N @ Αιρετικός 28/08/2014 09:46:13

      Τίποτα δεν τους θα στοιχίσει. Ότι ήταν να πληρώσουν, το πλήρωσαν με τα 230 δις που δώσανε για να αγοράσουνε το Ελληνικό χρέος. Η χασούρα σταμάτησε για αυτούς με το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν μπλοφάρεις όταν ο άλλος βλέπει τα χαρτιά σου απλά προσφέρεις θέαμα. Μπορούν να περιμένουν όσο χρειασθεί ώστε η Ελλάδα να κάνει ότι πείραμα της κατέβει εκτός παγκόσμιας οικονομίας, μέχρι να συμβιβασθεί και να πάρει τους καλύτερους όρους που προσφέρουν αυτοί. Φυσικά μετά τα πειράματά μας οι όροι θα είναι ακόμα χειρότεροι. Δυστυχώς beggars can't be choosers. Τώρα γιατί γίναμε και το κυριότερο πως θα σταματήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι το ζητούμενο.

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ George N 28/08/2014 11:28:33

      Το πλεόνασμα υπάρχει "τεχνητά" εντός ευρώ. H ΕΖ είναι ο προνομιακός σήμερα για την Γερμανία χώρος εμπορικών συναλλαγών. Αν αρχίσει να διαλύεται, με ακόλουθους Ιταλία, Γαλλία θα κλάψουν μανούλες. Εν προκειμένω η Γερμανία είναι που μπλοφάρει...

     • George N avatar
      George N @ Αιρετικός 28/08/2014 12:31:09

      Σύμφωνοι, απλά η Ελλάδα δεν επηρεάζει κάτι τέτοιο. Αν ποτέ η Ιταλία ή η Γαλλία φύγουν θα είναι για δικούς τους λόγους κι όχι επειδή το προκάλεσε η Ελλάδα ή μία σειρά γεγονότων με αφετηρία την Ελλάδα. Μανούλες στην Eurodisneyland κλαίνε ήδη αλλά νομίζω θα σοβαρευθούν και θα τα καταφέρουν.

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ George N 28/08/2014 14:14:50

      Δεν περίμενα να σας πείσω (παρά την πληθώρα άρθρων στον διεθνή τύπο για τα αντίθετα όσων πρεβεύετε), αλλά ψάξτε λίγο για να δείτε ότι οι γερμανίδες μανούλες των εργατών και των βιομηχάνων, έχουν αρχίσει να ανησυχούν με το Νότο...

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Αιρετικός 28/08/2014 14:16:17

      ενν, πρεσβεύετε

  • mandi avatar
   mandi @ ψυχραιμια 26/08/2014 21:15:59

   Άκου μια χαρά??? ΤΕΛΕΙΑ τα πάει.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ψυχραιμια 27/08/2014 08:35:25

   Ψυχραιμία έτσι είναι τα πράγματα μόνο για τους φίλους της τρόικας, το 1% των δυνάμει δήθεν επενδυτών, ιθαγενών των φορολογικών παραδείσων κι επιβλαβών φοροφυγάδων τούτης της έρμης χώρας!!!!

 14. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 26/08/2014 21:55:32

  O Tσίπρας , βγαίνει από δεξιά στην κυβέρνηση γιά τον ΕΝΦΙΑ . Το ΙΚΑ μέσω του ΚΕΑΟ στέλνει στους δύστυχους του ΟΑΕΕ ραβασάκια γιά τις οφειλές όπου τους ζητάει να πληρώσουν γιά υγειονομική περίθαλψη που δεν τους παρείχε , ενώ η ρύθμιση γιά τον ΟΑΕΕ είναι πολύ δυσμενέστερη , παρ' ότι αφορά λεφτά γιά τον εαυτό τους , από ότι γιά τους μπαταχτσήδες του ΙΚΑ που αφορούν χρέη γιά τους υπαλλήλους τους . Αλλά στο ΙΚΑ χρωστούν και οι νταβατζήδες και έτσι η κυβέρνηση τους κάνει τα χατήρια γιά να την παίζουν στα ΜΜΕ τους . Οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα έχουν γέλιο γιά κάποιους που νομίζουν ότι θα κοροιδέψουν πάλι τον κόσμο . Ακόμα ήδη η μισή ΔΗΜΑΡ και οι περισσότεροι των ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν για πρόεδρο και το 180 χλωμιάζει . Το Σπήγκελ λέει να ετοιμαζόμαστε γιά τον επόμενο πρόεδρο στην Γαλλία . Γυναίκα θα είναι και γιόρταζε πριν 10 μέρες . Σχεδιασμούς σε λάθος χάρτη , κάνουν οι κυβερνώντες .

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ κοινός νούς 27/08/2014 12:56:13

   Καθόλου.Τι είναι το χειροτερο που μπορει να συμβει εαν βγει ο Τσιπρας;Η αποχωρηση απο την ευρωζωνη. Αυτος ειναι ο κινδυνος κατα τους κυβερνωντες και οχι αλλος.Εαν για να αποφευχθει η ανοδος του Τσιπρα πρεπει να φυγουν οι ιδιοι απο την ευρωζωνη ποιος ο λογος να το κανουν; Ας βγει ο Τσιπρας και ας φυγει αυτος.

   • foros1 avatar
    foros1 @ ψυχραιμια 27/08/2014 14:46:53

    δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανείς να φύγει από την ευρωζώνη. τα προβλήματά της άρχισαν να τα βλέπουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί λαοί και πιθανότατα θα τα διορθώσουν. αλλά αν μας εκβιάσουν να μας διώξουν, ας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειάζεται, ώστε χωρίς εμάς, η ευρωζώνη να γίνει παρελθόν για όλους...

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 28/08/2014 23:05:59

    τι σημαίνει ψυχραιμία 'ΑΣ βγεί ο Τσίπρας..' ? πλέον βγαζει μάτι... κυβερνηση/δανειστές στην πράξη προσπαθούν να εξασφαλίσουν ο'τι στις επομενες εκλογές "ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ" - λήξις το μόνο που κάνουν είναι απλά να διαχειρίζονται το τάιμινγκ - φαίνεται είναι και το end-game μέρος του "προγράμματος που βγαίνει"

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ rally monkey 29/08/2014 07:32:38

     Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι δανειστές επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματός τους.Όταν ο Βενιζέλος το 2011 προσπάθησε να κάνει κόντρες απλώς έφυγαν και μετά τους ζήταγε ο ίδιος να γυρίσουν πίσω. Με τον Τσίπρα θα ασχοληθούν εάν και όταν γίνει κυβέρνηση.Η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.Είναι απλό. Διακοπή του προγράμματος σημαίνει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και αυτό ανοίγει την πόρτα. Εκείνο που λέω λοιπόν είναι ότι δεν έχει νόημα από πολιτικής πλευράς η κυβέρνηση να φύγει από την ευρωζώνη για να μη βγει ο Τσίπρας που το μόνο κακό - κατά την αντίληψη των κυβερνώντων - που μπορεί να κάνει είναι ακριβώς να φύγει από την ευρωζώνη. Το εάν θα του χαρίσουν το χρέος όπως λέει θα το δούμε εφ όσον εκλεγεί.Εάν όχι ή θα κάνει τεράστια τούμπα ή θα φύγει από την ευρωζώνη.

 15. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/08/2014 23:51:04

  "Δεν δίνει δύναμη στον Τσίπρα αλλά δεν θα επιτρέψει στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να τον απογοητεύσουν, διότι απλά δεν αντέχει άλλο"
  Με πολύ λίγα λόγια, έτσι έχει η κατάσταση.

 16. Giannis avatar
  Giannis 27/08/2014 00:19:56

  Δυο απλά πραγματάκια να είχε κάνει η κυβέρνηση αυτή θα είχαν στρώσει πολλά. Να μαζέψει το δημόσιο τις κλεψιές στις δαπάνες του κυρίως και να κλείσει μέσα αυτούς που έκλεψαν. Αλλά απο που να αρχίσουμε απο τις λίστες Λαγκάρντ που τις εκρυβαν στα συρτάρια οι κυβερνώντες, απο τα ΕΣΠΑ που αντί να πάνε στην ανάπτυξη τα μοιράζουμε σε χαζοδουλειές για να κρυφτεί η ανεργία, απο τα πισωγυρίσματα και τον Μεσαίωνα με κέντρα κράτησης αλλοδαπών διαπόμπευση αρρωστων οροθετικών γυναικών άνοδο του Ναζισμού στη χώρα, απο τις χάρες στους μεγαλοεκδότες, απο τα ψέμματα στον ελληνικό λαό, απο την υπερφορολόγηση που τη βλέπω να αρχίζει να δημεύει περιουσίες, απο τα κλειστά επαγγέλματα που έμειναν κλειστα, απο την ΕΡΤ που έκλεισε για να ανοίξει το ίδιο πράγμα πάλι και δωσανε και του κόσμου της αποζημιώσεις, απο τις απολύσεις που γίνανε συνταξεις με ΕΦΑΠΑΞ στα 50. Μπορώ να λέω για ώρες ακόμα. Δυστυχώς μια κυβέρνηση της δεξιάς κυβέρνηση σαν παλαιοκομμουνιστικό κόμμα, δεν έκανε τομές, χαιδεψε παπαδες αστυνομικούς στρατιώτες αγρότες (τους ψηφοφόρους της μόνο) ξεσπώντας σε όλο τον υπόλοιπο λαό. Κυβέρνησε για το 20% και ξέκανε τους υπόλοιπους.ΚΡΙΜΑ. Τώρα λοιπόν ακολουθούν τα χειρότερα δυστυχως με Τσίπρες και ελπίζω όχι Χρυσα Αυγά. Ο ΓΑΠ και ο Σαμαρας έχασαν την ευκαιρία να αναμορφώσει την Ελλάδα και τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται εύκολα να ξαναβρεθεί. Προσδεθείτε λοιπόν γιατί πλέον πλησιάσαμε επικίνδυνα στο σημείο της συγκρουσης και τα φρένα είναι πλέον σπασμένα

  • my way avatar
   my way @ Giannis 27/08/2014 08:13:00

   Ο ΓΑΠ αναμορφωτής της Ελλάδας, βρε Giannis; Ο ΓΑΠ με τη μπαντάνα και το κανό; Ο ΓΑΠ με την επανατοποθέτηση της αλυσίδας ποδηλάτου εν κινήσει; Ο ΓΑΠ του "Λεφτά υπάρχουν"; Ο ΓΑΠ που έκανε τα πάντα για να φορέσουμε καπέλο την Τρόϊκα; Ήμαρτον και έλεος!!!

  • άλυτη εξίσωση avatar
   άλυτη εξίσωση @ Giannis 27/08/2014 09:46:22

   O Σαμαράς ΝΑΙ, έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την υπέρβαση που χρωστούσε. Ο ΓΑΠ όμως, δεν έχασε τη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε να μας προδώσει, γιατί αυτό ήταν και το μόνο που μπορούσε να κάνει. Να ολοκληρώσει το έργο του εθνάρχη Σημίτη. Κατά τα λοιπά, κάπως έτσι όπως τα περιγράφετε έγιναν τα πράγματα. Πολύ δυστυχώς.... Όσο για τις ''συγκρούσεις'', ας τις φοβούνται μόνο αυτοί που μιά χαρά βολεύονται στο τέλμα. Εμείς, τις απαιτούμε και με τρέλα και με πάθος τώρα πια!

 17. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 27/08/2014 09:33:44

  "Ο ΓΑΠ και ο Σαμαρας έχασαν την ευκαιρία να αναμορφώσoυν την Ελλάδα" Σαμαράς και ΓΑΠ ίσια κι όμοια έ; Από κοντά πέρασε ο ΓΑΠ! Και συγνώμη, τι αναμόρφωση έκανε ο ΓΑΠ; Πήρε μία χώρα με 115% χρέος, 7% ανεργία 340 δις ΑΕΠ και την αναμόρφωσε σε χώρα με 180% χρέος, 30% ανεργία και 260 δις ΑΕΠ; Ποιος του είπε ότι θέλαμε αναμόρφωση και μάλιστα τέτοιου είδους; Ευτυχώς με τα χίλια ζόρια φαίνεται μπαίνει τώρα τέλος στην "αναμόρφωση" και μάλλον θα υπάρχει ανάπτυξη το 2014.

 18. Mysterio avatar
  Mysterio 27/08/2014 15:01:00

  απλα ριχτε μια ματια στο ηδηδ ψηφισμενο φορολογικο νομοσχεδιο και στους συντελεστες φορολογησης για τα εισοδηματα και τεκμηρια του 2014 και παψτε επιτελους να μας μιλατε για δηθεν αναπτυξη και φοροελαφρυνσεις.

 19. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 27/08/2014 16:42:09

  Το μεσο Ελληνα πολιτη, ΔΕΝ το ενδιαφερει η μειωση του ανωτατου φορολογικου συντελεστη, αλλα η μειωση των συντελεστών για τα μικρα, μικρο-μεσαια και μεσαια εισοδηματα, μισθους, συνταξεις: δηλαδή για ποσα από 10.000 ευρω το χρονο , εως 25.000 Ευρω το χρονο. Κανονιστε να μειωσετε μονο τον ανωτατο φορολογικο συντελεστη, και θα σας περασει και το ΑΝ.ΕΛΛ στις επομενες εκλογες....

 20. ETERNAL MUSIC avatar
  ETERNAL MUSIC 27/08/2014 20:39:00

  H ΒlackRock αναλαμβάνει σύμβουλος της ΕΚΤ στη δημιουργία της νέας αγοράς Asset Back Sec.

 21. airman avatar
  airman 27/08/2014 23:28:41

  "Πρέπει κι εμείς να είμαστε στο κόλπο και να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη." Τυχερέ Αλέξη, θα βρεθείς στο κόλπο χωρίς κόπο! Όσο για την ευκαιρία μην ενθουσιάζεσαι πολύ. Άλλο το '81 με τα πακέτα της ΕΟΚ που ξεκοκάλισε ο Αντρέας με τον αέρα της αλλαγής κι άλλο τώρα. Υ.Γ. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 400 ευρώ είναι ο προάγγελος. Ας προετοιμαζόμαστε καλού-κακού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.