Η τέλεια καταιγίδα
13/12/2014 09:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τέλεια καταιγίδα

Η διακυβέρνηση της Ελλάδας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Τα διακυβεύματα είναι πολλά, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά. Εφόσον λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται έτοιμος να κυβερνήσει οφείλει να παρουσιάσει κι ένα πειστικό σχέδιο για το πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού.

Ο λαός έχει πάντα δίκιο, ακόμη κι αν κάνει λάθη. Οι επιλογές είναι δικές του και οφείλουν όλοι να το σεβαστούν. Αν λοιπόν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κάνει καλύτερα τη δουλειά ας τον ψηφίσει.

Αν νομίζει ότι ο Τσίπρας είναι ιδανικός για κυβερνήτης της χώρας στην… τέλεια καταιγίδα που έρχεται, ας του δώσει μια ευκαιρία να αποδείξει αυτά που λέει.

Μετά λόγου γνώσεως λέμε λοιπόν ότι αν ο κόσμος θέλει να πάρει τη δόση του από μια αριστερή κυβέρνηση ας το κάνει τώρα που είναι η ευκαιρία. Αν και πιστεύουμε ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρει. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η ψαλίδα κλείνει στα όρια του στατιστικού λάθους ενώ η συσπείρωση για τη ΝΔ είναι κοντά στο 60% όταν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 80% και βάλε.

Ο κόσμος που καλείται να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει οφείλει να ξέρει το παιχνίδι που παίζεται. Του αρέσει δεν του αρέσει πρέπει να ξέρει ποιοι κρατάνε τα κλειδιά των οικονομιών, ποιοι κάνουν κουμάντο, ποιοι δανείζουν και πόσο, πώς λειτουργούν οι αγορές.

Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς από τον κυρ Μήτσο στο χωριό να γνωρίζει πώς η Moody’s θα μας υποβαθμίσει και τι σημαίνει τίτλοι – σκουπίδια. Ούτε τον νοιάζει τι είναι προληπτική γραμμή στήριξης.

Τη σύνταξή του να παίρνει, τα παιδιά του να είναι καλά και αυτός να μπορεί να βρίζει τους πολιτικούς που ψηφίζει.

Αν όμως δεν περιμένει κανείς από τον κυρ Μήτσο τίποτε, πρέπει να περιμένει από τον… κυρ Αλέξη ή οποιονδήποτε θέλει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Οφείλουν να ξέρουν οι κυβερνώντες και οι διεκδικητές της εξουσίας πώς παίζεται το παιχνίδι. Αν δεν το ξέρουν τότε απλά θέτουν τη χώρα σε σοβαρό κίνδυνο.

Και η διακυβέρνηση της Ελλάδας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Τα διακυβεύματα είναι πολλά, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Εφόσον λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται έτοιμος να κυβερνήσει οφείλει να παρουσιάσει κι ένα πειστικό σχέδιο για το πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού. Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Τσίπρα, αλλά κυρίως για τη χώρα. Αν δεν το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου πλησιάζει η «τέλεια καταιγίδα». Η σύγκρουση με τις αγορές, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Μέρκελ, με το διεθνές οικονομικό σύστημα αν δεν το ξέρουν χρειάζονται γερά κότσια. Πρέπει να ξέρουν σε τι κατάσταση θα φέρουν την Ελλάδα. Αν πιστεύουν ότι η ευθεία αντιπαράθεση και ενδεχομένως η έξοδος από το ευρώ δεν θα φέρει την απομόνωση, δεν θα κλείσει τα οικονομικά σύνορα, δεν θα καταστρέψει την οικονομία, τότε ζουν σε άλλον πλανήτη.

Αν πάλι θέλουν τη χώρα να γίνει Βόρεια Κορέα και ο Τσίπρας να μετατραπεί σε… Κιμ ας μας το πουν να είμαστε προετοιμασμένοι. Να μας αναλύσουν το… plan B για τη δραχμή που ζητά και ο Λαπαβίτσας.

Οι αγορές τις τελευταίες ημέρες στέλνουν μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός πιστεύει ότι πρόκειται για επίθεση του κεφαλαίου. Ακόμη και οι άστοχες και εντελώς απρόσεκτες παρεμβάσεις του Γιούνκερ είναι ένα μήνυμα, έστω κι αν ο Πρόεδρος της ΕΕ δεν ξέρει τι λέει και τι ζητάει.

Οι αντιδράσεις των ξένων στο οικονομικό πρόγραμμα, τα ραντεβού στο Σίτι, οι επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, έδειξαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα πρέπει να περιμένει αν γίνει κυβέρνηση.

Οι επιλογές του είναι δύο. Είτε θα υποκύψει και θα τρέξει να υπογράψει μνημόνια και προληπτικές γραμμές είτε θα συγκρουστεί χωρίς σχέδιο και θα διαλύσει την Ελλάδα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όμως, απ’ ότι δείχνουν οι τοποθετήσεις των στελεχών του, μάλλον η δεύτερη περίπτωση επιλέγεται. Υπάρχει μια σαφής διαφορά κουλτούρας μεταξύ των αγορών, της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιμένει ότι μπορεί να αλλάξει τον διεθνές οικονομικό σύστημα.

Άρα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Ναι, να ψηφίσει ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός έχει πραγματικό σχέδιο; Έχει τα κότσια να κυβερνήσει το καράβι που βουλιάζει; Μπορεί να παραμερίσει τις κομματικές, τυφλές ιδέες και να δει το καλό του τόπου; Και τέλος: Στην τέλεια καταιγίδα που σημαίνει κατάρρευση όλων των οικονομικών δεδομένων (διακοπή ρευστότητας, διάλυση του ΧΑ, πιέσεις για νέα δάνεια και νέα μνημόνια, αδυναμία πληρωμής 30 δις ευρώ που χρειάζονται για μισθούς και συντάξεις κ.λπ.) ποιο είναι το πλάνο; Ποια ρότα θα ακολουθήσει το καράβι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 13/12/2014 09:30:20

  Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους εγώ μιλάω αναγνωρίζουν το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος για να αντιμετωπίσει την πολύπλοκη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό που κάνει τον κόσμο παρόλα αυτά τελικά να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ είναι η θεωρία του πάτου του βαρελιού. Σου λένε δηλαδή ότι δεν υπάρχει χειρότερα, τον είδαμε τον πάτο, πόσο πιο χάλια δηλαδή να πάμε? Ας δούμε και κάποιον άλλον τι μπορεί να κάνει. Η θεωρία του πάτου του βαρελιού είναι πολύ επικίνδυνη θεωρία, ο κόσμος θεωρεί ότι ο πάτος βρίσκεται πάντα κάπου εκεί κοντά σε αυτά που έχει συνηθίσει να βιώνει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο πάτος μπορεί να βρίσκεται κάπου πολύ μακριά, συγχέουμε το αδιανόητο με το παράλογο και θεωρούμε παράλογο ότι δεν είναι οικείο σε εμάς. Ας μην πάμε μακριά, το 2009 στην Ελλάδα οι Έλληνες ψηφοφόροι θεώρησαν το πάγωμα μισθών και συντάξεων που πρότεινε ο Καραμανλής ως αδιανόητο πάτο από το βαρέλι και δεν δέχθηκαν ότι μπορεί να τους συμβεί. Τώρα αυτός ο πάτος είναι παλιές καλές μέρες .... Έτσι και τώρα, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο πάτος που βιώνουμε σήμερα μπορεί να είναι οι παλιές καλές μέρες αύριο.

 2. Naruto avatar
  Naruto 13/12/2014 11:23:17

  Ο λαός δεν έχει πάντα δίκαιο , ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος έγινε απίστευτα πολύπλοκος , και αυτό διότι δεν γνωρίζει ολες τις λεπτομέρειες . Οι αρχαίοι έλεγαν οτι η γνώμη του επαϊοντος πρέπει να εισακούεται και οχι των πολλών . Δεν πρέπει να αποφασίζει ο κυρ Μήτσος για την πορεία της χώρας αλλά η κυβέρνηση η οποία με την σειρά της θα σέβεται και θα φροντίζει για τις ανάγκες του κυρ Μήτσου.Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας ηγέτης αποφασιστικός , ενάρετος και αφοσιωμένος στην πατρίδα του και τον λαό του .

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ Naruto 13/12/2014 11:44:26

   Καθιερώσαμε ένα πολίτευμα για το οποίο υπερηφανευόμαστε ότι το αποδέχθηκε και το ασπάσθηκε ολόκληρος ο δυτικός κόσμος. Γι' αυτό λοιπόν ο κυρ-Μήτσος μαζί με τη Δούκισσα της Πλακεντίας θα συναποφασίζουν για το μέλλον του τόπου μας. Η Δημοκρατία μπορεί να έχει μύρια όσα ελαττώματα, δεν παύει όμως να είναι το κάλλιστο πολίτευμα.

   • Naruto avatar
    Naruto @ ΙΚΟ 13/12/2014 14:28:18

    Το δημοκρατικό πολίτευμα δεν αποκλείει τους επαϊοντες ,στο χέρι μας είναι πριν ρίξουμε την ψήφο μας να ερευνούμε το ποιόν των εκλεκτών μας .

    • ΙΚΟ avatar
     ΙΚΟ @ Naruto 13/12/2014 14:33:55

     Αυτό είναι αυτονόητο αλλά για όλους, του κυρ-Μήτσου συμπεριλαμβανομένου.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Naruto 13/12/2014 12:12:54

   Αγαπητέ Naturo Θεωρώ ελιτίστικη την άποψή σου. Αυτά που περιγράφεις συνέβαιναν στην αρχαία Ελλάδα. Από τότε πέρασαν 2000+ χρόνια Στη σύγχρονη Ελλάδα τις κυβερνήσεις τις επιλέγουν ΚΑΙ οι κυρ Μήτσοι, με την καλοπροαίρετη ένοια. Και καλά κάνουν και συμμετέχουν, μαζί με όλους τους λοιπούς ψηφοφόρους στην επιλογή των "αρχόντων". Είναι καθήκον των επαιόντων και των ηγετών να ενημερώσουν και να πείσουν τον κάθε ένα μας, που πιθανόν κουβαλάμε μέσα μας έναν κυρ Μήτσο, ποιό είναι το καλύτερο για τη χώρα μας. Δεν το βλέπω να γίνεται, οπότε προτείνω την επανάσταση των κυρ Μήτσων. Για να μπεί ο κάθε κατεργάρης στη θέση του

   • Naruto avatar
    Naruto @ Σωκράτης 13/12/2014 14:31:57

    Εγώ δεν είπα να μην ψηφίζει ο κυρ Μήτσος ,απλά να προσέχει που βάζει την ψήφο του και την υπογραφή του .

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Naruto 13/12/2014 12:22:27

   «Οι αρχαίοι έλεγαν οτι η γνώμη του επαϊοντος πρέπει να εισακούεται και οχι των πολλών» αυτή είναι θεωρεία των υποστηρικτών της τυραννίας και όχι συλλήβδην των Αρχαίων. Και προς χάριν της συζήτησης να δεχτώ ότι αυτό είναι σωστό μπορείς να μου πεις πως θα βρούμε τον επαΐοντα; Διότι από όσο θυμάμαι και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μερικοί τον θεωρούσαν επαΐοντα. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας ηγέτης αποφασιστικός , ενάρετος και αφοσιωμένος στην πατρίδα του και τον λαό του .» συμφωνώ απόλυτα προσθέτοντας όμως και "ένας ηγέτης ο οποίος θα τιμά τις προεκλογικές του υποσχέσεις" και όχι κάποιος ο οποίος αφού υφαρπάξει την ψήφο του λαού να κάνει στροφή 180 μοιρών.

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 12:41:35

    Και κάτι σχετικά με τον τίτλο του άρθρου. Γνωρίζω ότι προέρχεται από την γνωστή Αμερικανική ταινία The Perfect Storm και εν γένει περιγράφει (κατά τους Αμερικανούς) ένα φαινόμενο του οποίου η ταυτόχρονη παρουσία πολλών παραμέτρων το καθιστά σπανιότατο. Στην Ελληνική γλώσσα όμως (απείρως πιο σύνθετη και πλούσια από την Αγγλική) η έκφραση "τέλεια καταιγίδα" χαρακτηρίζεται σχήμα οξύμωρο. Είναι σαν να λέμε την πανούκλα του 1349 "η Τέλεια Επιδημία" και τούτο διότι το επίθετο τέλειος συνήθως αναφέρεται σε κάτι καλό.

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 13:17:07

     Από την άλλη μεριά και στα Ελληνικά υπάρχει η έκφραση "το τέλειο έγκλημα" ... δε ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος.

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Naruto 13/12/2014 20:32:46

   Άντε και συμφωνούμε. Ο επαΐων ποιός είναι από όλους που θα διεκδικήσουν την ιδιότητα;

  • MCA avatar
   MCA @ Naruto 14/12/2014 15:32:01

   Τα 10 εκατομμύρια μυαλά των κυρ Μήτσων σαν σύνολο, είναι σε θέση να κρίνουν πολύ καλύτερα, από αυτά μερικών χιλιάδων επαϊόντων.

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/12/2014 13:16:34

  Σε χτεσινό άρθρο των Financial Times με τίτλο: Η επερχόμενη τραγωδία Grexit είναι μια Ευρωπαϊκή φάρσα, διαβάζουμε: Αν ψάχνετε για κάποιον ο οποίος έχει ενδιαφέρον να πυροδοτήσει μια νέα Ελληνική κρίση, μην τον αναζητάτε στη Γουόλ Στρήτ ή στο Σίτυ του Λονδίνου. Ψάξτε καλύτερα στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου πρέπει να αντιμετωπιστεί η απειλή του λαϊκισμού. http://www.ft.com/cms/s/0/740ae442-81f2-11e4-a9bb-00144feabdc0.html?siteedition=intl#axzz3Lm7UhhVA

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/12/2014 21:37:39

   Υπάρχει και αντίλογος στη επιχειρηματολογία των FT. Την ανέπτυξε στο Real FM ένα Έλληνας οικονομικός αναλυτής (δεν θυμάμαι το όνομά του) που εργάζεται στο city του Λονδίνου. Ας υποθέσουμε ότι μας αναγκάζουν σε έξοδο από το € και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Μετά από 2 - 3 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα αρχίζει να ανακάμπτει με θεαματικούς ρυθμούς. Μπορεί κανείς να μας πει με ποιο τρόπο θα μπορέσουν οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους να αποτρέψουν το ντόμινο των αποχωρήσεων από το ευρώ των χωρών με πρώτες αυτές του Νότου; Και όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο σε περίπτωση διάλυσης της ζώνης του € είναι η Γερμανία μια και η ισοτιμία του νομίσματός μάρκο ή ευρώ (δεν έχει σημασία) με το Αμερικανικό $ θα κτυπήσει ταβάνι και τότε bye-bye εξαγωγές.

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 21:45:31

    "...Μετά από 2 - 3 δύσκολα χρόνια..." Μην βιάζεστε. Πόσο δύσκολα? Και 2 ή 3? Πόσες αυτοκτονίες σ' αυτά τα 2-3 ή 4 δύσκολα χρόνια? Αυτές είναι οι επιπολαιότητες... Μην τα λέτε εύκολα αυτά τα πράματα.

   • George N avatar
    George N @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 22:00:38

    Οι χώρες του Νότου θα έχουν δει μια οικονομία να υφίσταται νέα μεγαλύτερη συρρίκνωση από το -25% και θα θελήσουν να ακολουθήσουν το.....παράδειγμα? Και γιατί θα ανακάμπτει (και μάλιστα θεαματικά) η Ελλάδα μετά από 2-3 δύσκολα χρόνια? Η ανάκαμψη δεν είναι κάποιο αυτόματο. Προϋποθέτει επενδύσεις, ρευστότητα, σταθερό πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας, μικρούς φόρους, βιώσιμο συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, ανοικτή οικονομία, μείωση της διαφθοράς κτλ. Όλα αυτά θα τα κάνουμε στα προσεχή δύσκολα χρόνια ενώ δεν τα αγγίξαμε στα σχετικά πιο εύκολα των μνημονίων και ούτε καν μας απασχόλησαν στα χρόνια των φτηνών πιστώσεων? Αν είναι θέμα πίστης να το δεχθώ αλλά λογικά η μόνη ανάκαμψη θα είναι στο εισόδημα από την αλλοδαπή λόγω μετανάστευσης και στα εισοδήματα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών/όπλων/λευκής σαρκός που είναι και η νόρμα στα νότια Βαλκάνια.

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ George N 14/12/2014 00:24:43

     «Οι χώρες του Νότου θα έχουν δει μια οικονομία να υφίσταται νέα μεγαλύτερη συρρίκνωση από το -25% και θα θελήσουν να ακολουθήσουν το.....παράδειγμα?»
     Προκειμένου να έχουν την Μέρκελ πάνω από το κεφάλι τους με την καλβινιστικής της εμμονή στη λιτότητα ΝΑΙ !!! Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είμαι υπέρ αυτού του σεναρίου απλώς τίθεται ως δυνατότητα αποτροπής. Όσο για το τι θα συμβεί αν γυρίσει μια χώρα ακόμη και η Ελλάδα στο νόμισμά της ουδείς ξέρει μετά βεβαιότητος. Μόνο προβλέψεις μπορεί να γίνουν και όπως έχει πει ο John Kenneth Galbraith "οι οικονομικές προβλέψεις κάνουν την αστρολογιά να φαντάζει ως σοβαρή επιστήμη".

     • George N avatar
      George N @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 08:26:00

      Γιάννη βάλε κάτω τα νούμερα: Α. 5 (χρόνια) χ 200 δις ΑΕΠ/έτος (χοντρικά)=1,000 δις Β. Από το 2010 έως το 2012 η Ελλάδα είχε πρωτογενή ελλείμματα. Εξ ορισμού λοιπόν κάλυπτε με νέο δανεισμό την διαφορά εσόδων, εξόδων ΠΡΙΝ υπολογισθούν τόκοι & χρεολύσια. Γ. Το 2013 είχε μικρό πλεόνασμα αλλά το χρησιμοποίησε εσωτερικά ("κοινωνικό πλεόνασμα" και εσωτερικά χρέη σε προμηθευτές του Δημοσίου) Δ. Το 2014 θα κλείσει με 1,5% πλεόνασμα = με 3 δισ πληρωμές για τόκους (στους "τοκογλύφους"). Άρα από τα 1000 δις που βγάλαμε τα τελευταία 5 χρόνια, δώσαμε 3 δις στους δανειστές και δανειστήκαμε και μερικές δεκάδες πέρα και πάνω από το χρέος, τους τόκους και τα χρεολύσια του. "Μέρκελ" δλδ Γιάννη έχεις βαφτίσει την μη δυνατότητα λήψης νέων δανεικών. Και αυτό το μισείς με όλο σου το είναι. Προκαλεί "λιτότητα" και μύρια άλλα κακά. Λέγεται και πραγματικότητα και πολλές φορές είναι αποκρουστική. Ευτυχώς έχουμε την φαντασία μας και σκαρώνουμε εκεί μάχες με δράκους (Μερκελόδρακο, Τροικόδακρο και τον πιο μισητό τον Σοιμπλόδαρκο) για να ξεφύγουμε. Όλοι μας το κάνουμε..... Δυστυχώς όμως ότι κι αν κάνουμε αυτή η "Μέρκελ" θα είναι μαζί μας. Ακόμα κι αν σηκώσεις μια νέα δραχμή από κάτω θα την βρεις....

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ George N 14/12/2014 12:30:58

      «"Μέρκελ" δλδ Γιάννη έχεις βαφτίσει την μη δυνατότητα λήψης νέων δανεικών» Κάνεις λάθος δεν βρίζω την Mekel (την πολιτική της) επειδή δεν μας δίνει δανεικά (αντιπαρέρχομαι βέβαια το γεγονός ότι αποδείχτηκαν αφερέγγυοι μη τηρώντας τα συμφωνημένα) αλλά επειδή επέβαλε μια πολιτική η οποία κατέστρεψε ότι είχε απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας με αποτέλεσμα μετά πέντε χρόνια εφαρμογής της να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Και το χειρότερο όλων δεν βλέπω καμιά προοπτική στο ορατό μέλλον. Και μη μου αναφέρεις τις παπαριές του Βρούτση περί μείωσης της ανεργίας ή του Σταϊκούρα για αντιστροφή της ύφεσης γιατί είναι τόσο ασήμαντες που θα χρειαστούν 50 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να σηκώσουμε κεφάλι. Και για να τελειώνει αυτή η μυθολογία μπορείς να μου πεις (αν γνωρίζεις) εν έτει 2014 ποια είναι τα έσοδα (από όλες τις πηγές και τις αποκρατικοποιήσεις) και ποια τα έξοδα του Ελληνικού κράτους (όχι η εξυπηρέτηση των δανείων);

     • George N avatar
      George N @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 15:18:37

      Ταυτολογία! Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρχει περιοριστική πολιτική θα ήταν να μας δανείσει. Εσύ λες να μην υπήρχε πολιτική λιτότητας και να μην μας δάνειζαν. ΟΚ ας υποθέσουμε ότι δεν παίρναμε και μερικές δεκάδες δις over and above τόκων και χρεολυσίων αυτά τα 5 χρόνια. Θα είχαμε πάει καλύτερα? Νομίζω ότι αν θες να κριτικάρεις την Μερκελ θα έπρεπε να την κατηγορήσεις για το ότι δεν έδωσε πιο πολλά δάνεια και για πιο πολύ χρόνο ώστε να είναι πιο σταδιακή η προσαρμογή μας. Αυτό θα έβγαζε νόημα. Θεωρώ ότι δέχεσαι ότι οι αριθμοί που έδωσα είναι σωστοί αλλά αποφεύγεις να το πεις. Ας έχει. Πότε με είδες να λέω ότι η κυβερνητική πολιτική είναι σωστή? Το αντίθετο. Απλά καλό είναι η κριτική να είναι όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη και επί πραγματικού. Κάτι θες να πεις για τα έσοδα και τα έξοδα αλλά δεν το λες. Μην με λυπάσαι Γιάννη....στο ψαχνό. Αντέχω :-)

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 22:05:56

    Καλα ολα, αλλα τα 2-3 δυσκολα χρονια περιγραφονται? Μηπως ο Γερος πιο πανω εχει δικαιο? Τι σημαινει δυσκολα? Τι σημαινει πατος του βαρελιου? Μηπως δυσκολα ειναι η ολικη ελλειψη των βασικων αγαθων? Μηπως η μαυρη αγορα? Μηπως το ξεπουλημα απο τους εχοντες αναγκη προς τους κατεχοντες? Μηπως η μαζικη φυγη απο την Ελλαδα ? Μηπως η ολικη καταστροφη του Ι.Τ? Μηπως η πληθωριστικη δραχμη που θα θυμιζει την κατοχικη? Μηπως η ανεργια φτασει απο το 27 στο 60%? Μηπως το φαρμακο θα ειναι προιον μαυρης αγορας? Το ρισκαρετε? Μηπως αντι για τελεια καταιγιδα πρεπει να λεμε ολοκληρωτικη καταστροφη πολλων γενεων και φυσικα καποιων περιοχων της χωρας μας?

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 13/12/2014 22:48:04

     Αυτά τα ερωτήματα που θέτεις είναι εύλογα και υπαρκτά. Αλλά εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα : είναι διατεθειμένη η Μέρκελ και το Βερολίνο να το διακινδυνεύσει μόνο και μόνο γιατί ; για ένα καπρίτσιο και μια εμμονή για κάτι που δεν έχει καμιά απολύτως οικονομική επίπτωση στη Ευρωζώνη.Δηλαδή αν έκλειναν την αξιολόγηση με αυτά που πρότεινε η Ελληνική Κυβέρνηση τι θα γινότανε δηλαδή ... απολύτως τίποτα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις Γερμανοί είναι αυτοί ! Οι ίδιοι που έχασαν δυο ΠΠ και μυαλό δεν έβαλαν. Όπως είπε ένας Γερμανός "δυο πράγματα είναι άπειρα το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος"

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 01:04:03

      Οπως εχω ξαναγραψει , οι Γερμανοι ειναι υπο κατοχη. Δεν χαραζουν πολιτικη. Κοιταξτε προς ΔΝΤ μερια παρακαλω. Και οταν λεω υπο κατοχην , ακριβολογω. Αν ταξιδεψετε εκει θα δειτε αναριθμητες Αμερικανικες Βασεις. Αλλα οπως αναφερουν και αλλοι πολλοι εμεις σκαψαμε τον ταφο μας και εμεις μονοι μας πεσαμε μεσα. Τωρα το ποιοι θα ριξουν το χωμα δεν πολυενδιαφερει . Ειναι το ΔΝΤ, ειναι οι Γερμανοι ? Πολυ φοβαμαι οτι θα βαλει την τσιμεντοπλακα ο ΣΥΡΙΖΑ

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 14/12/2014 12:52:32

      «Και οταν λεω υπο κατοχην , ακριβολογω.» αυτό ίσχυε πριν την επανένωση. Από την στιγμή (ανάθεμα την ώρα) που τους επιτρέψαμε (οι νικητές του ΒΠΠ) την ένωση, σήκωσαν κεφάλι οι ούννοι και άρχισαν τα ίδια, με άλλα μέσα όμως. Η ύπαρξη Αμερικανικών βάσεων δεν "λέει" τίποτα τη στιγμή που Αμερικανικές βάσεις υπάρχουν παντού στο κόσμο π.χ. Αγγλία. Και για να σου το θέσω αλλιώς , πιστεύω ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην Γαλλία του Šarl de Gol από ότι στην Γερμανία του Adolf Hitler. Εκεί καταντήσαμε , οι ηττημένοι να επιβάλουν όρους στους νικητές.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 13:35:37

      Πηγατε πολυ πισω. Επαναλαμβανω!!!! Η Γερμανια ειναι υπο κατοχη. Χωρις βασικο στρατο και χωρις δυναμη στο να χαραξει πολιτικη. ΔΝΤ , Αγγλια , ΗΠΑ χαραζουν πολιτικη. Οσον αφορα τις βασεις πρεπει να ζησετε καπου εκει κοντα για να καταλαβετε το καθεστως κατοχης. Θα καταλαβετε επισης τον Αμερικανικο Ιμπεριαλισμο σε αυτα τα εδαφη. Φυσικα εινα ισχυρη οικονομικα και φυσικα δεν τολμουν οι Πολιτικοι τους να αναφερθουν σε βοηθεια στην Ελλαδα οταν ακομα ο κοσμος δεν εχει αποδεχτει την προσθετη φορολογια λογω της Ενωσης με την Ανατολικη Γερμανια. Οσον αφορα τον μισητο Hitler, αυτος ηταν λογω της κρισης τοτε που αναδειχτηκε και αιματοκυλησε τον κοσμο . Και ηταν και Αυστριακος. Δυστυχως οι κρισεις δημιουργουν τερατα και καταστροφες, Και δυστυχως αναδεικνυουν αχρηστους λαοπλανους και επικινδυνους ηγετες εστω και για λιγο χρονο......

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 14/12/2014 21:47:42

      «Επαναλαμβανω!!!! Η Γερμανια ειναι υπο κατοχη.» Ακούγοντας τον Schäuble να λέει με ύφος σκαιό στον Timothy Geithner παλιά και πρόσφατα στον Jack Lew "κοιτάτε την δουλειά σας" ή την Merkel να απαιτεί !!! εξηγήσεις από τον Barack Obama για το θέμα των παρακολουθήσεων, δυσκολεύομαι να πεισθώ ότι η Γερμανία είναι χώρα υπό κατοχή. Εν πάσει περιπτώσει επειδή εσύ μπορεί να γνωρίζεις πράγματα που εγώ αγνοώ δεν το συνεχίζω.

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 13/12/2014 22:49:25

     «Μηπως ο Γερος πιο πανω εχει δικαιο?» Αυτός ποτέ δεν έχει δίκιο !!!

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 01:06:41

      Και ομως , σε παρα πολλα σχολια ειναι ακριβης. Σας αρεσει δεν σας αρεσει . Καμια φορα οι αληθειες πονανε.

   • Giorgis avatar
    Giorgis @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 23:58:04

    Πολύ απλά ... η Ελλάδα στα 2-3 χρόνια πρέπει να μάθει να συναγωνίζεται εκτός της Ευρωπαϊκής προστασίας με ένα σωρό χώρες που έχουν εθνικό νόμισμα. Τώρα ας πάμε σε όχι δύο, ας πούμε δέκα χρόνια με τα καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί να χτίσει κάποιος εργοστάσιο στη Ελλάδα και όχι στα Βαλκάνια η στην Τουρκία; Μια οικονομική κατάρρευση/χρεοκοπία υποθέτει ότι θα ακολουθήσουν σωστές κινήσεις. Αυτό δεν έχει γίνει σχεδόν ποτές και πουθενά. Πολύ φοβάμαι ότι απλά θα πρέπει να δεχτούμε να βλέπουμε την Ελλάδα σαν ένα απλό πιόνι που το αγαπάνε οι τουρίστες. Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με Αλβανία, υπόλοιπα Βαλκάνια, Τουρκία, βόρεια Αφρική και πάει λέγοντας. Άλλο τα όνειρα μικροί ότι θα γίνουμε Αστροναύτες και πάει λέγοντας και άλλη η πραγματικότητα της κοινωνίας ... είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας ... ιδού η Ρόδος ιδού και η κάλπη.

   • MCA avatar
    MCA @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 15:34:45

    Για αυτό εάν βγούμε από ευρώ θα κοιτάξουν να μας ισοπεδώσουν.

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 13/12/2014 13:41:53

  Το μάτι του Αλέξη πάντως γυαλίζει. Στα Χανιά έλεγε χθές ότι ''εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν''... Γιατί οι Έλληνες είναι ''σκληρά καρύδια'' όπως επίσης είπε... Εμ τι νομίζετε,τζάμπα καθόμαστε και μας πηδ@νε τέσσερα χρόνια τώρα οι τροϊκανοί; Τον Τσίπρα περιμένουμε για να δείξει τα..καρύδια μας και να φοβηθούνε...

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Κυθήριος 13/12/2014 15:35:15

   Υπάρχει και η άλλη σοφή παροιμία για τα νταούλια. Εκεί που κρεμούν οι καπεταναίοι τ΄άρματα , κρεμάν και οι γύφτοι τα νταούλια. Στην Ευρώπη ,καπετάνιος είναι ο σόιμπλες ...αυτό το κατέκτησε με τα όπλα του, και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει, όχι να το αρνηθεί. Δυστυχώς άλλοι θα μας χορεύουν και μάλιστα στο ταψί.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Κυθήριος 13/12/2014 16:05:45

   Σαν τον Τσίπρα, η Μέρκελ θέλει 50 για πρωινό... Δεν τα βγάζει ο Πούτιν πέρα με την Ε.Ε, που έχει τη βρύση με το γκαζ και τροφοδοτεί το 85% της κεντρικής Ευρώπης, θα τα βγάλει ο Τσίπρας με τις ελιές Καλαμών και το τυρι Δωδώνης;;;

   • Ανναμπουμπούλα avatar
    Ανναμπουμπούλα @ Hunter 13/12/2014 18:35:22

    ...Έτσι λέγανε και τα γιουσουφάκια για τον Αλή Πασά και προτρέπανε τους επαναστατημένους να λουφάξουν για να μην πέσει λεπίδι. Πότε θα καταλάβουμε οτι ο Σαμαράς σήμερα και ο Τσίπρας (αν εκλεγεί κάποια μέρα), δεν είναι άτομα για να τα συμπαθούμε ή να τα αντιπαθούμε, αλλά ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Η ήττα, η υποχώρηση, η αποτυχία τους, δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 20:03:41

     Αυτά, αγαπητή Ανναμπουμπούλα, είναι "ψιλά" γράμματα για τον Hunter. Αυτός, σαν τέλειο γιουσουφάκι που είναι, εννοεί ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για όσα μας συμβαίνουν μήπως και δυσαρεστήσουμε την Merkel και το ιερατείο των Βρυξελών. Δυστυχώς, στην μακραίωνα Ιστορία της Χώρας από τους Περσικούς Πολέμους μέχρι σήμερα πάντα υπήρχαν φαινόμενα "γιουσουφακισμού" αλλά πάντα αποτελούσαν θλιβερή μειοψηφία και το σπουδαιότερο, ποτέ δεν κατάφεραν να κάμψουν το φρόνημα του Λαού και των ηγετών του.

     • Hunter avatar
      Hunter @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 21:13:42

      Μην αναφέρεσαι σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς... Πήγαινε να πλύνεις κανα βρακί στον Περισσό και στην Κουμουνδούρου... Είσαι πολύ μικρός και λίγος (ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο) για να με πεις εμένα γιουσουφάκι, έχω προσφέρει πολύ περισσότερα στην πατρίδα (ακόμη κι εκ του μακρώθεν) απ' ότι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου... Θλιβερή μειοψηφία είστε εσείς εδώ και ακριβώς 65 χρόνια αλλά μυρίσατε αίμα (ελέω διάλυσης του ΠΑΣΟΚ που πήγε σύσσωμο στο ΣΥΡΙΖΑ) και βγήκατε από τους τάφους σας για να ρουφήξετε...

     • Hunter avatar
      Hunter @ Hunter 13/12/2014 21:14:50

      *μακρόθεν

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 13/12/2014 21:42:02

      Λυπάμαι, δεν γνωρίζω την προσφορά σου στη πατρίδα όπως ισχυρίζεσαι, αλλά τα γραπτά σου και οι απόψεις σου που απορρέουν από αυτά είναι απολύτως συμβατά με τον όρο γιουσουφάκι.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 22:06:25

      Eγώ πάντως την αντίθετη εντύπωση έχω σχηματίσει για τον Hunter.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Hunter 13/12/2014 22:12:10

      Μη κουραζεσαι. Δεν αξιζει τον κοπο . Και εγω πολλες φορες εχω γραψει για την προσφορα μου στην Πατριδα, ή με φορους ή με 36 μηνες στο ΠΝ και μαλιστα σε καραβι, η για πολλα αλλα. Πολλες φορες αυτοι που πληρωσαν για να απολαμβανουν σημερα τις συνταξεις τους οι 50ρηδες , οι συντεχνιες κλπ ειναι στον στοχο.

     • Hunter avatar
      Hunter @ Ρεαλιστης 14/12/2014 00:12:20

      Ρεαλιστή, έτσι ακριβώς!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 13/12/2014 22:33:35

      Και μια και ανέφερες εκ του μακρόθεν. Τι νομίζεις ή τι σου λένε ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Πότε είναι η τελευταία φορά που είδες ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια; Πότε είδες παιδάκια να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία; Πότε είδες ανθρώπους , πρώην νοικοκυραίους (χαρακτηρισμός της δικής σου ιδεολογίας) να κοιμούνται με τις οικογένειές τους στα αυτοκίνητα ή ακόμη χειρότερα στα παγκάκια; Πότε είδες ανθρώπους σε συσσίτια να παρακαλάνε για ένα πιάτο φαγητό; Πότε πήγες για τελευταία φορά (αν έχεις πάει ποτέ σου) στην Δραπετσώνα ,στην Νίκαια στο Ίλιο κ.λ.π. για να δεις τι πάει να πει φτώχια ; Όταν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα όχι σε μένα αλλά στον εαυτό σου τότε έλα να μας πεις αν πρέπει να ξανακατεβάσουμε το κεφάλι μήπως και δυσαρεστήσουμε τη Μέρκελ και την παρέα της. Και αναφέρω την Μέρκελ διότι πιστεύω ακράδαντα ότι η η αιτία αυτών που προανέφερα είναι σε μεγάλο βαθμό αν όχι αποκλειστικά η επιβληθείσα από το Βερολίνο και το Δ.Ν.Τ. οικονομική πολιτική.

     • dim avatar
      dim @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 01:13:05

      Συμφωνώ... Τώρα έχουμε πχ 10 στους 100 πολίτες να λιποθυμάνε, να τρώνε από τα σκουπίδια κλπ... Αλλά αυτό είναι το τίμημα της προσαρμογής, που μόνοι μας προκαλέσαμε... Εμείς είχαμε από το 1981 και μετά πρωτογενή ελλείμματα, για να τακτοποιούνται οι γονείς μας και οι παππούδες μας, και να κάνουν τους υπέρογκους μισθούς τους και της πρόωρες συντάξεις τους από τα 45, σπίτια και εξοχικά οι πιο νοικοικυραίοι, και μερσεντές και γαρύφαλα οι πιο μερακλήδες... Τώρα κλήθηκε αυτή η γενιά, να αντισταθμίσει την ευημερία με δανεικά της προηγούμενης γενιάς... Και μέσα σε αυτή τη προσαρμογή ναι, 10 στους 100 βιώνουν αυτό που λες... Τώρα εσύ τι προτείνεις? Να γίνουν αυτοί 1 στους 100? Ωραία, και εγώ το επιθυμώ, και όλοι... Πως θα γίνει αυτό? Απειλώντας τους δανειστές? Μα τότε οι 10 θα γίνουν 50... και τότε πάμε για εθνική καταστροφή... Ενώ τώρα που μειώνεται η ανεργία, που ήρθε η ανάπτυξη, αν συνεχίσουμε με αυτό το δρόμο, βήμα βήμα, με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, οι 10 θα γίνουν 9, οι 9 θα γίνουν 8 κλπ κλπ κλπ....

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ dim 14/12/2014 06:24:59

      «Αλλά αυτό είναι το τίμημα της προσαρμογής» μιας προσαρμογής βίαιης , απάνθρωπης και τιμωρητικής που δεν έλαβε υπόψη καμιά παράμετρο της Ελληνικής πραγματικότητας κοινωνικής και οικονομικής. Περίτρανη απόδειξη τούτου είναι οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας που δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα. «που μόνοι μας προκαλέσαμε...» αυτή την ενοχική θεωρεία , κλασική μέθοδος καθυποτάξεως ενός λαού, δεν την ασπάζομαι. Δεν είμαι Σιίτης Μουσουλμάνος να αυτομαστιγώνομαι γιορτάζοντας την Ασούρα. «Εμείς είχαμε από το 1981 και μετά πρωτογενή ελλείμματα» όπως εξάλλου και όλες οι χώρες της Ευρώπης. Ποιο είναι το περίεργο ; Η βασική μου διαφωνία είναι ότι πιστεύω πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική οι 10 στους 100 , που αναφέρεις δεν θα γίνουν σταδιακά 1 στους 100 αλλά 20 στους 100. Αυτό εξάλλου αποδεικνύει η εμπειρία των τελευταίων 5 ετών.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 10:07:49

      Δηλαδή εσείς κ.Κιαπέκο δεν συναντήσατε ακόμα την ανάπτυξη και δεν βλέπετε την ανεργία που μειώθηκε; Μάλλον δεν θα συχνάζετε εκεί που πίνει τον καφέ του o Mr.dim. Σας συνιστώ να αλλάξετε... στέκι. Καλή σας ημέρα :)

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Άλυτη Εξίσωση 14/12/2014 11:35:11

      Επιτέλους και κάποια να ψιλοσυμφωνεί μαζί μου. Ρε μάγκες σαν τον Geros ☻☻☻(μπρ!! ρρρ!) ένιωσα που μου τα χώνατε όλοι.

     • George N avatar
      George N @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 12:07:07

      Κι όμως συμφωνούμε (ότι διαφωνούμε :-) )

     • dim avatar
      dim @ Άλυτη Εξίσωση 14/12/2014 13:32:52

      Χοντρικά, όση είναι η ύφεση, τόσο αυξάνεται και η ανεργία, και όση είναι η ανάπτυξη, τόσο μειώνεται. Είχαμε συσσωρευμένη ύφεση 25% σε 6 χρόνια, τόσο περίπου ανέβηκε και η ανεργία στα 6 χρόνια. Ήδη φέτος με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και μόνο, έχουμε πτώση της ανεργίας κατα 3,5%. Αν όλα πάνε καλά και δεν ανέβει ο Τσίπρας στην εξουσία, θα έχουμε περίπου 4% πτώση της ανεργίας κάθε χρόνο από εδώ και πέρα. Σε πέντε χρόνια, θα είμαστε στα επίπεδα προ κρίσης, τόσο σε ΑΕΠ, όσο και σε ανεργία, αλλά με τη βασική διαφορά ότι πλέον θα έχουμε ανταγωνιστική οικονομία, χωρίς ελλείμματα... Αν είχε αναλάβει ο Σαμαράς από το 2009, ή ακόμα καλύτερα αν είχε εισακουστεί ο Κ.Κ το 2008, μπορεί η προσαρμογή να γινόταν σε 5 χρόνια. Τώρα ήταν πιο επίπονη και με το χειρισμό Σαμαρά γλυτώσαμε τα χειρότερα το 2012 και θα πάρει αυτός ο κύκλος συνολικά 10 χρόνια (2009-2019)... Με Τσίπρα, νταούλια, ζουρνάδες κλπ, πάμε για χρεωκοπία, και τουλάχιστον δύο γενεές (2009 - 2029) απόλυτης φτώχιας για όλο το πληθυσμό, και μετά άλλα 10 χρόνια για να αρχίζουμε κάπως να ανεβαίνουμε, αν δεν έχουν επέλθει λόγω της διεθνούς μας απομόνωσης και άλλου τύπου (πλην της οικονομικής) εθνικές καταστροφές...

     • dim avatar
      dim @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 13:13:53

      Αν θεωρείς βίαιη τη προσαρμογή 25% σε 5 χρόνια (που ήταν επίπονη, άδικη, σκληρή), κάτσε να δεις σε λίγες βδομάδες το έργο "ο Τσίπρας και η Ελλάδα ως Ιφιγένεια", με 25% απώλεια μέσα σε λίγους μήνες... Τότε θα δικαιωθούν όλοι όσοι στήριξαν αυτή τη δύσκολη, επίπονη, άδικη πολλές φορές για κάποιους, προσπάθεια, αλλά τότε θα είναι αργά... γιατί δε θα τρώνε πια 10 στους 100 από τα σκουπίδια που λες, αλλά 50-60 ή 70 στους 100, και τότε δε θα υπάρχει πια καμία επιστροφή για δύο τουλάχιστον γενεές...

     • George N avatar
      George N @ dim 14/12/2014 08:40:23

      Προφανώς αυτό πρέπει να γίνει με την μεταφορά πόρων από συντάξεις γήρατος σε 40/50ρηδες σε όσους χρειάζονται την προστασία του κοινωνικού κράτους. Συνολικά στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα έδωσε 40 δις στην συγκεκριμένη ομάδα. Σε αυτήν την επιλογή συμφώνησε εκτός από την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Ήταν εθνική επιλογή δλδ. Ανήθικη αλλά εθνική!

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 22:08:54

      Μηπως χανετε την ψυχραιμια σας? Ας σεβαστουμε την φιλοξενια του Antinews

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 13/12/2014 22:53:47

      Συμφωνώ ΟΚ!

     • Hunter avatar
      Hunter @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 00:18:03

      Κιαπέκο, σου απαγορεύω να αναφέρεσαι σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν πρώτα εσένα τον ίδιο. Δεν με γνωρίζεις προσωπικά και δεν μπορείς να έχει άποψη. Εάν θέλεις κάτι να πεις για τα γραφόμενά μου, να τα διαψεύσεις ή οτιδήποτε, γράψε πάνω σε αυτά που γράφω και θα ανταπαντώ. Σε διένεξη μ,ε προσωπικούς χαρακτηρισμούς δεν μπαίνω γιατί έχω μεγαλώσει για τέτοια...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 14/12/2014 00:42:37

      Δεν με αφήνεις να αγιάσω ! με κίνδυνο να με κόψει ο aministrator, σου εξηγώ : όταν σε αποκαλώ γιουσουφάκι μην ανησυχείς δεν κυριολεκτώ (όπως χρησιμποιούσε ... ο Αλι Πασσά τα γιουσουφάκια).Απλώς απόψεις σου αποπνέουν γιουσουφισμό ! Ραγιά μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ ;

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 00:56:11

      @ Hunter χωρίς πλάκα τώρα αφού σε ενοχλεί τόσο πολύ θα σταματήσω τους χαρακτηρισμούς αν και οφείλω να επισημάνω ότι όταν μου πρότεινες να πάω να πλύνω καμιά κιλότα στον Περισσό εγώ δεν αντέδρασα με τέτοια σφοδρότητα. Πάντως θα ήθελα να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που σου υπέβαλα.

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ Ρεαλιστης 13/12/2014 23:02:41

      Το θεμα ειναι οτι καποιοι στον αντιλογο απαντουν με προσωπικους χαρακτηρισμους. Αυτο, εκτος απο ασεβεια στην ιστοσελιδα, φανερωνει και ελλειψη παιδειας και επιχειρηματων. Μην τους τσουβαλιαζουμε ολους μαζι...

     • Hunter avatar
      Hunter @ Ρεαλιστης 14/12/2014 00:15:11

      Εγώ γράφω τόσον καιρό εδώ μέσα, δεν έχω ποτέ βρίσει κανέναν ούτε αναφέρομαι σε κάποιον με προσωπικούς χαρακτηρισμούς! Ο Κιαπέκος γράφει "γιουσουφάκι" και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αν έχει κάτι να πει πάνω σε αυτά που γράφω, καλώς. Εμένα προσωπικά δεν με ξέρει για να με χαρακτηρίζει.

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ Hunter 14/12/2014 00:52:48

      Σε αυτόν αναφερόμουν. Το συνηθίζει να το γυρίζει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και κατόπιν να λέει και χοντράδες του τύπου " δεν εννούσα ότι είσαι κυριολεκτικά γιουσουφάκι" λες και μόνο το κυριολεκτικό είναι προσωπικός προσβλητικός χαρακτηρισμός. Είπαμε είναι θέμα παιδείας.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ τεφαρίκι 14/12/2014 06:33:18

      Δεν γυρίζω τίποτα και δεν απολογούμαι σε κανέναν.Όταν αποκτήσεις στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ (αστειισμος λέγεται στα Ελληνικά) τα ξαναλέμε. Όσο για το θέμα της παιδείας άστο καλλίτερα δεν σε "παίρνει".

    • Hunter avatar
     Hunter @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 21:08:48

     Για τον Τσίπρα αναφέρθηκα που γαβγίζει ενώ είναι κουτσοδόντης... Όχι οτι ο Σαμαράς μπορεί να "τα βάλει" με τη Μέρκελ και την κάθε Μέρκελ...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Hunter 13/12/2014 22:14:27

      Συμφωνώ Hunter.

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ Hunter 13/12/2014 22:28:23

      Εγώ πιστεύω οτι είτε επιχειρεί ο κ. Σαμαράς να αποπέμψει το ΔΝΤ για να μας ξεκολλήσει από τα νύχια των γυπών και ύστερα να δανειστούμε από τις αγορές, είτε το προσπαθήσει ο κ.Τσίπρας κάποια στιγμή, αφού δεν πάνε να διεκδικήσουν κάτι σαν Σαμαράς ή σαν Τσίπρας προσωπικά ώστε να χαίρονται ή να λυπούνται οι ''οπαδοί'' κι οι ''αντίπαλοι'' αναλόγως, λογικό είναι να ευχόμαστε να βγαίνουν πάντα νικητές απ΄όλες τις συγκρούσεις γιατί απλά, εκπροσωπούν ΕΜΑΣ.Διεκδικούν για ΕΜΑΣ. Όσο για την κ.Μέρκελ, δεν είναι δα και ο Κύκλωπας...Πολύφημος, αλλά και να΄ναι, πάντα θα εμφανίζεται ένας Οδυσσέας ικανός να παρακάμπτει τα εμπόδια κι έτσι να συνεχίζεται απρόσκοπτα το ταξίδι ΜΑΣ προς την Ιθάκη.... Δεν είναι ικανή η οποιαδήποτε Μέρκελ να καθορίσει τη μοίρα του Ελληνισμού. Τίποτε δεν προχωρά αν κάτι δεν υποχωρήσει. Τώρα λοιπόν, είναι η στιγμή να υποχωρήσει ο άγριος μισανθρωπισμός των Γερμανοκρατών, που ξεφτιλίζουνε το νόημα της Ενωμένης Ευρώπης, στο όνομα της απληστείας και της αισχροκέρδειας.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Κυθήριος 13/12/2014 23:02:26

   Πρώτη θέση VIP στήν ὁμιλία ἀλεξη στό ῾Ηράκλειο, ξανθιά π. ὑπουργός, π. βουλευτής καί π. σύμβουλος γαπ. Πασοκατζίλα στό ἀκροατήριο, Κυθήριε. Αὐτή καί ὅλο τό βαθύ πράσινο καί νῦν ροζούλι θά παίζουν λύρα καί θά χορεύη πεντοζάλι ἡ Μέρκελ! :)

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Φωτεινή 13/12/2014 23:22:42

    Στη Μέρκελ θα παίζουν λύρα,και τους Ηρακλειώτες τους φλόμωσε στα ψέματα Φωτεινή. Τα μέτρα που προτείνουν είναι λέει κοστολογημένα και θα στοιχίσουν γύρω στα 12 δίς. Μεταξύ των πηγών χρηματοδότησης θα είναι και το ΕΣΠΑ... Αυτό που επρόκειτο να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση της Πλ.Κλαυθμώνος αλλά το έκοψε η τρόϊκα... Και από κάτω τον χειροκροτούν κιόλας...

   • Hunter avatar
    Hunter @ Φωτεινή 14/12/2014 00:21:42

    Φωτεινή, αφού πετάχτηκε γυναίκα από το ακροατήριο και φώναξε: "έξω οι κλέφτες, κι εδώ μέσα γεμάτο είναι"...

 5. dim avatar
  dim 13/12/2014 14:24:06

  «Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Οι αγορές κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά τους είναι να κερδίζουν κι εμεις κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού. Σημασία έχει ποιος... βαρά το νταούλι. Από εδώ και πέρα, εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοι θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές» Μετά από τέτοιες δηλώσεις, η τέλεια καταιγίδα έρχεται. Η οργή και το μένος των αγορών και των δανειστών θα είναι τέτοιο, που θα ζήσουμε ως έθνος μια περίοδο τραγική. Τη μέρα που ο Τσίπρας θα πάει να βαρέσει το νταούλι για να χορέψουν οι δανειστές και οι αγορές, η Ελλάδα θα γίνει η Ιφιγένεια και το σκιάχτρο. Φανταστείτε τον παγκόσμιο καπιταλισμό και την Ε.Ε. των 17 τρις ΑΕΠ, να υποκύπτει και να χορεύει στους ρυθμούς του Τσίπρα... Θα μας συνθλίψουν και εμείς θα τρώμε μετά «αξιοπρέπεια» κατά τον κύριο Τσίπρα. Δεν είναι «αξιοπρέπεια» κύριε Τσίπρα να πάς σε μια νύχτα στο 65% ανεργία, στο -30% ΑΕΠ σε ένα χρόνο, δεν είναι αξιοπρέπεια να διαλυθεί σε μια νύχτα όλη η οικονομία, για να εκλπηρώσεις εσύ κύριε Τσίπρα το νεομπολσεβίκικο όραμα σου για λαϊκή κυριαρχία, και εξάλειψη των ταξικών ανισοτήτων (πώς όμως? Στην ούσία εξισώνοντας τις τάξεις προς τα κάτω, δηλαδή φέρνοντας και το υπόλοιπο 70% του λαού, κάτω από τη φτώχια που ζει ήδη το 25%, ώστε να γίνουμε όλοι ίσοι, αλλά φτωχοί ίσοι). Αξιοπρέπεια είναι να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, συσσωρευμένης ευημερίας με δανεικά και ελλείμματα που φορτώθηκαν από τη προηγούμενη γενια (τους γονείς και τους παπούδες μας) σε εμάς, και να αποδέχεσαι αξιοπρεπώς ότι το τίμημα για αυτή την ευημερία που έζησε η οικογένεια του καθενός, τώρα θα αντισταθμιστεί, και αντισταθμίστηκε επί 4 χρόνια, με σταδιακή και άρα ανεκτή μείωση 25% του ΑΕΠ, και 25% ανεργία, και τώρα αξιοπρεπώς και με μεταρρυθμίσεις μπαίνουμε σε συνεχείς ρυθμούς ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. Το μόνο που θα καταφέρει ο κύριος Τσίπρας όταν θα βαρέσει το νταούλι και τη λίρα για να χορέψουν πεντοζάλη οι δανειστές και οι αγορές, θα είναι η σφοδρή αντίδρασή τους, το κλείσιμο της κάνουλας για λίγες μέρες και μόνο, με το εξής τελεσίγραφο: «ή χρεωκοπείται και τέλος ρευστότητα, τέλος πακέτα, τέλος ανάπτυξη, και στο καλό, ή επειδή σαν εταίροι είμαστε και «μεγαλόψυχοι» (θα μας ειρωνεύονται και από πάνω), ελάτε τώρανα υπογράψουμε και νέο μνημόνιο, με ακόμα πιο αυστηρούς όρους για να μην λοξοδρομήσετε ξανά σε λίγο καιρό».... Αν και όταν οι βουλευτές τώρα λόγω ΠτΔ, ή ο λαός σε ένα μήνα αν έχουμε εκλογές, καταλάβει ότι: ΣΥΡΙΖΑ = ή χρεωκοπία και επιστροφή στη δραχμή (αν απειλήσει και επιμείνει στην απειλή του), ή νέο πολύ σκληρότερο μνημόνιο (αν απειλήσει και μετά αναγκαστεί να κάνει τη κωλοτούμπα με νέους όμως όρους από τους δανειστές), τότε και μόνο τότε μπορεί και να αποφύγουμε τη τέλεια καταιγίδα, αποφεύγοντας είτε τις εκλογές, είτε αν γίνουν εκλογές αποφύγουμε την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία.

  • Naruto avatar
   Naruto @ dim 13/12/2014 18:15:20

   Σωστός . Γι' αυτό και εγώ φίλε dim συνεχώς στα σχόλια μου επιμένω στην ανάγκη για έντιμους και ενάρετους πολιτικούς άνδρες και οχι για νταουλτζήδες .

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ dim 13/12/2014 18:51:36

   «Την ύπαρξη ζώνης προειδοποίησης δύο χιλιομέτρων πριν την έναρξη της ζώνης των εργασιών στην περιοχή επισημαίνει η «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται το εν λόγω τμήμα της Εθνικής Οδού σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το χθεσινό δυστύχημα στο Σχηματάρι, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.» Έ καί; Ο Έλληνας έχει μάθει ότι οι προειδοποιήσεις γενικώς, τά σήματα κυκλοφορίας, κ.λ.π. ισχύουν μόνο γιά τούς άλλους καί όχι γι' αυτόν προσωπικά. Από τήν άλλη πλευρά υπάρχει ένα αναξιόπιστο κράτος καί μιά δομή απόλυτης αφασίας. Υπάρχουν προειδοποιήσεις πού ίσχυαν κάποτε, ποτέ, «κρυμμένες» πολλές φορές, πεσμένες, πυροβολημένες, γραφιτιασμένες, «πονηρές», ηλίθιες, άλλες εκτός τόπου καί χρόνο. Έτσι ο κάθε οδηγός συμπεριφέρεται ανάλογα μέ τήν «μέρα» του καί τίς ατομικές «ανάγκες» του. Ακριβώς έτσι είναι καί η πολιτική διαχείριση τής χώρας καί οι ψηφοφόροι, ο «κυρίαρχος λαός» κατά «ομολογία» τών πολιτικάντηδων. Τώρα τί γίνεται όταν η σήμανση είναι υπεραρκετή καί τήν γράφουμε στά παλαιότερα τών υποδημάτων μας (κατά πάγια πολιτικάντικη παράδοση) καί γίνει μαζική καραμπόλα, τό δείχνει η ιστορία μας. Θά φταίνε καί πάλι όλοι οι υπόλοιποι. Στό τέλος θά μείνουν οι οιμωγές καί οι κατάρες. Η κοινή λογική στό κωλόχαρτο τής τουαλέτας καί στό ύψος τού αφρού τού χτυπημένου Φραπέ.

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Ιαπετός 13/12/2014 20:29:50

    «Την ύπαρξη ζώνης προειδοποίησης δύο χιλιομέτρων πριν την έναρξη της ζώνης των εργασιών στην περιοχή επισημαίνει η «Νέα Οδός» και εσύ τους πίστεψες ! κανα κώνο να είχαν βάλει ,και αν, το πολύ πολύ και αυτό το θεωρούν σήμανση. Τώρα σχετικά με τον πραγματικό λόγο του σχολίου σου αυτά που μας στέλνουν οι δανειστές δεν είναι προειδοποιήσεις είναι απροκάλυπτος και ωμός εκβιασμός με σκοπό να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Το αν θα υποκύψουμε (διότι περί οσφυοκαμψίας πρόκειται) ξανά θα φανεί πολύ σύντομα.Πάντως αν σε ενδιαφέρει διάβασε το άρθρο του Paul Krugman στους NYTimes με τίτλο Mad as Hellas και θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει και δεν θα "μασήσουμε" αυτή τη φορά.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Γιάννης Κιαπέκος 13/12/2014 22:49:37

     Τόν πραγματικό λόγο τού σχολίου μου δέν θά τόν καταλάβεις έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά δέ τήν ουσία τού σχολιασμού μου, πήρες τό περιτίγλυμα καί τό μαγείρεψες κατά πώς ξέρεις. Όσον αφορά τό άρθρο τού Paul Krugman, δέν συμφωνώ μέ τήν άποψή του. Πληρωμένος επαγγελματίας είναι καί γράφει κατά πώς θέλουν οι εργοδότες του. Μπορεί νά μήν είμαι ο Paul Krugman, αλλά άποψη έχω. Όπως καί εσύ άλλωστε, όπως διαφαίνεται από τούς σχολιασμούς σου. Διαφωνούμε φίλτατε. Άν πρόκειται περί οσφυοκαμψίας ή όχι είναι θέμα στάσης ζωής καί αξιοπρέπειας τού καθενός από εμάς.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Ιαπετός 13/12/2014 23:26:11

      «Τόν πραγματικό λόγο τού σχολίου μου δέν θά τόν καταλάβεις έτσι κι αλλιώς» try me ! «Πληρωμένος επαγγελματίας είναι καί γράφει κατά πώς θέλουν οι εργοδότες του.» οι οποίοι είναι ;;; ... δε φαντάζομαι να εννοείς τους NYT; Τον Krugman και την ανάμειξή του στα της Ελληνικής κρίσης τον παρακολουθώ από την εποχή που έπαιζε "μπουνιές" με τους Reinhart και Rogoff με αφορμή το περίφημο "spreadsheet error" και για το οποίο δικαιώθηκε απολύτως. (βεβαίως η Ελλάδα δε ξέρω πόσο ζημιώθηκε από αυτό το "λάθος" και πολλά άλλα που περιείχε το πρόγραμμα) Οπότε νομίζω ότι τον αδικείς. «Άν πρόκειται περί οσφυοκαμψίας ή όχι είναι θέμα στάσης ζωής καί αξιοπρέπειας τού καθενός από εμάς.» Κάνεις λάθος ! δεν πρόκειται περί στάσης ζωής και αξιοπρέπειας. Διότι δεν θέλω να πιστέψω (και το εννοώ) ότι κάνεις εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά σου. Απλώς είναι θέμα ερμηνείας. Αυτό που εγώ θεωρώ οσφυοκαμψία εσύ το θεωρείς ρεαλισμό. Σεβαστό ! αλλά διαφωνώ και νομίζω ότι θα διαπιστώσουμε σύντομα ποιος έχει δίκιο από τους δυο μας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dim 13/12/2014 18:58:39

   Έτσι είναι για όσους ξέρουν και θυμούνται τι έπαθε η Κύπρος με τον τσαμπουκά μιας βδομάδας...

 6. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 13/12/2014 16:13:06

  Ενώ αυτοί που με τις εγκληματικές τους ενέργειες μας έφεραν σ' αυτήν την κατάντια, είχαν σχέδιο...να δώ τι άλλο θα ακούσουμε (και θα διαβάσουμε) μέχρι τις εκλογές (αν γίνουν)...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ makis Stefanatos 13/12/2014 19:03:12

   Το ζητούμενο είναι να βγούμε από το πρόβλημα. Και ο Σαμαράς με βγάζει σταθερά από την ύφεση. Γιατί να δοκιμάσω τη ρουλέτα του Τσίπρα που στην Κύπρο οδήγησε σε μια εβδομάδα σε υπογραφή μνημονίου και εδώ μπορεί να φτάσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις λόγω της συσσωρευμένης οργής του λαού προς τους πολιτικούς; Αν αποτύχει ο Τσίπρας δεν υπάρχει περιθώριο πλέον. Γιατί να ρισκάρουμε σήμερα; Αυτά ήταν για το 2010 προ υπογραφής ΓΑΠ, άντε και στους επόμενους μήνες. Τώρα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/12/2014 18:00:16

  Ομως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs,... Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, το 2015 είναι το τελευταίο έτος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες, οι οποίες πλησιάζουν τα 24 δισ. ευρώ. Μέρος αυτών των αναγκών μπορεί να καλυφθεί με εγχώριους πόρους. Ωστόσο, είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια για να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Οι πρόσθετοι αυτοί πόροι μπορεί να κυμανθούν από 6 δισ. ευρώ έως 15 δισ. ευρώ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από το 2016 και μετά, οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες και θα υποχωρήσουν στα 10 δισ. ευρώ, ή και χαμηλότερα, έως το 2022. Ωστόσο, εάν το πρωτογενές πλεόνασμα αποδειχθεί χαμηλότερο απ' ό,τι προβλέπεται ή εάν οι αποδόσεις των ομολόγων είναι υψηλότερες από εκείνες που προβλέπονται στο πρόγραμμα, το ποσό αυτό μπορεί να είναι κάπως υψηλότερο. Με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να βρίσκονται σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα, η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα για να βρει τα πρόσθετα κεφάλαια που χρειάζεται για το 2015. Από το ΔΝΤ είναι διαθέσιμα, υπό προϋποθέσεις, κεφάλαια 7,1 δισ. στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος στήριξης. Επιπλέον, το Eurogroup αποφάσισε τη Δευτέρα να δώσει στην Ελλάδα μια προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Για να ολοκληρωθεί, όμως, η αναθεώρηση πρέπει να υπάρξει συμφωνία αφενός για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα και αφετέρου για να γίνουν περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές. Η Ελλάδα είναι επίσης πιθανό επίσης να παραμείνει κάτω από στενή οικονομική εποπτεία.... Όσο πιεστικό κι αν φαίνεται το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της κυβέρνησης, είναι απίθανο να γίνει πραγματικό πρόβλημα όσο η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αλλά εδώ βρίσκεται ο σημαντικότερος κίνδυνος για την Ελλάδα. Η οικονομία χρειάζεται από την ΕΚΤ, τον μόνο δανειστή έσχατης ανάγκης προς το τραπεζικό σύστημα, να διατηρήσει άφθονη την παροχή ρευστότητας. Και αυτό όχι μόνο επειδή οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν πόρους για να μειώσουν τους μελλοντικούς κινδύνους αναχρηματοδότησης αλλά και επειδή οι τράπεζες εξαρτώνται από τους τίτλους που εκδίδει το Δημόσιο ή φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου για να διατηρήσουν σταθερά τα τρέχοντα επίπεδα ρευστότητας. Σημειώνεται ότι στο απόγειο της κρίσης για την Ελλάδα, όταν υπήρξε μαζική φυγή καταθέσεων και κεφαλαίων, οι τράπεζες τα έβγαλαν πέρα με τη βοήθεια της ΕΚΤ και του μηχανισμού ELA. Σε περίπτωση, λοιπόν, σοβαρής σύγκρουσης με τους δανειστές, ενδεχόμενη διακοπή της ρευστότητας προς της ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ θα μπορούσε ενδεχόμενως να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη «τραπεζική αργία», όπως συνέβη στην Κύπρο, και οι φόβοι της αγοράς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσαν να αναζωπυρωθούν. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113408268

 8. Ανναμπουμπούλα avatar
  Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 18:25:55

  Εγώ πάντως, μη ούσα κανενός πειθήνιος και τυφλός….οπαδός, έχουσα πλήρη συνείδηση του ότι μπορώ ν’ ανήκω ολόψυχα μονάχα στην Ελληνική ομάδα και αδιαπραγμάτευτα στοχεύοντας μόνο στη ΝΙΚΗ ΤΗΣ, αρνούμαι να παραχωρήσω εκ σκοπιμότητας και το παραμικρό χιλιοστό ζωτικού χώρου στον ''εχθρό'', που καταφεύγει στην αιώνες τώρα επιτυχημένη πολιτική του ασφαλούς, ''διαίρει και βασίλευε''. Ακόμα κι αν ο …κόουτς επέλεξε ν΄ακολουθήσει την κατά την άποψή μου λανθασμένη στρατηγική, ακόμα κι αν πιστεύω πως η επίθεση και όχι η άμυνα ήταν η ενδεδειγμένη τακτική που θα μας οδηγούσε ασφαλώς στο ποθητό αποτέλεσμα, στιγμή δεν παύω να εισπράττω προσωπικά την κάθε ήττα, την κάθε υποχώρηση, την οποιανδήποτε προσβολή που χρεώνεται στο πρόσωπο εκείνου που Ηγείται. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ μ΄αυτόν που χαράσσει το σχέδιο, βαραίνει πάνω απ΄όλα ο κοινός μας σκοπός. Γι αυτό νιώθω πως όλοι αυτοί που πριν δυό μήνες επιβράβευαν κι επικροτούσαν τις προσπάθειες, αυτοί που λίγο πριν μου αναγνώριζαν τις θυσίες, αυτοί που υπόσχονταν διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σαν επιβράβευση της τήρησης των μεταξύ μας συμφωνηθέντων, σήμερα με εμπαίζουν αισχρά, βουλιάζοντας στην υποκρισία, την ασυνέπεια και τον εκβιαστικό κυνισμό τους. Ζητούν τ΄αδιανόητα, μιλούν και πράττουν ασεβώς και με υποτιμούν απροκάλυπτα, προσβάλλοντας τον ανώτατο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό μου. Προσβάλουν στην ουσία εμένα λοιπόν και με υποτιμούν, με τον πιο απαράδεκτο κι ασυγχώρητο τρόπο. Οφείλω αναγκαστικά να απαντήσω στην πρόκληση αν διαθέτω ελάχιστο αυτοσεβασμό, με τρόπο που να προστατεύει και να υπερασπίζεται απόλυτα, την αξιοπρέπειά μου. Τα ψέματα τελείωσαν. Οι ανοχές στην κοροϊδία τους, δεν είναι απεριόριστες....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 19:14:10

   Ρώτα κάποιον από Κύπρο τι έγινε τις 10 μέρες μεταξύ των ναι και όχι και μετά ξανασκέψου.

   • Ανναμπουμπούλα avatar
    Ανναμπουμπούλα @ Γεώργιος Τ. 13/12/2014 19:21:45

    Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Σταματήστε πια τα ίδια και τα ίδια. 4 χρόνια τώρα μας ρουφάνε το αίμα κι όταν ήρθε η ώρα να λασκάρουν λίγο το σχοινί, να επανεξετάσουν το χρέος μας μήπως και υπάρξει ανάπτυξη, ξεχάσανε και υποσχέσεις και δεσμεύσεις κι αρχίσανε ξανά τους εκβιασμούς. Εσείς ξανασκεφτείτε το λοιπόν, εκτός κι αν η αξιοπρέπειά σας εισπράττεται σε Ευρώ στα ATM των Τραπεζών.

    • foros1 avatar
     foros1 @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 20:37:52

     ΑΝ και μόλις η ΕΚΤ ανακοινώσει διακοπή ρευστότητας, πόσοι πιστεύετε ότι θα βάλουν μπροστά την αξιοπρέπεια και δεν θα τρέξουν στα ΑΤΜ; μόνο η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ εκτύπωσης ευρώ από την ΤΤΕ ή της παράλληλης κυκλοφορίας $ θα μπορούσε να ηρεμήσει τότε τα πράγματα. ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν απάντησε ΕΠΙΣΗΜΑ πως θα αντιδράσει σε ανάλογη περίπτωση με την Κύπρο. όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα...

     • Naruto avatar
      Naruto @ foros1 13/12/2014 21:21:09

      Νομίζω οτι η ιδέα της παράλληλης κυκλοφορίας ενός τοπικού νομίσματος για εσωτερική χρήση δεν ερευνήθηκε όσο έπρεπε αν και συζητήθηκε πριν απο δύο χρόνια .

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ foros1 13/12/2014 22:09:28

      Ήδη έχουμε σχετικά παραδείγματα από το 2012. Εκλογές είχαμε και τότε,θυμάμαι...

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ foros1 13/12/2014 23:01:27

      @foros1 Eγώ αγαπητέ, καταλαβαίνω οτι το 2015 δε θα'ναι ούτε 2012, ούτε και 2013. Ο κόσμος πια δεν είναι ...ψαρωμένος, είναι ισοπεδωμένος. Περιθώρια για ακόμα ένα καταστροφικό μνημόνιο για την Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν, χωρίς να καταστραφούμε ολοκληρωτικά. Συνεπώς, η οποιαδήποτε άλλη λύση, είναι (ακόμα και ως ακραίο διαπραγματευτικό όπλο) συζητήσιμη.

     • dim avatar
      dim @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 00:36:46

      Η ρευστότητα δεν έκλεισε το 2012, ίσα ίσα και το ηλεκτρονικό κουμπί πατάγανε και φέρνανε και με αεροπλάνα χαρτονομίσματα για να καλυφθούν οι ανάγκες και να μη καταλάβει ο κόσμος τίποτα και προκληθεί πανικός. Τώρα όμως το σχέδιο εφαρμόστηκε ήδη και στη Κύπρο, και είναι απόφαση και της ΕΚΤ: "χωρίς συμφωνημένο πρόγραμμα που τηρείται, ρευστότητα τέλος"... Άρα μετά το πανικό και τη πτώση του ΑΕΠ για άλλο 8% (αντί για ανάπτυξη 3%), θα σου πουν: "έλα τώρα για νέο σκληρό μνημόνιο, γιατί τόσο είναι το νέο δημοσιονομικό κενό, που ΕΣΥ προκάλεσες με την απόφαση σου να μας απειλήσεις και να αναιρέσεις τη συμφωνία μας, ή κάτσε και ζήσε ή με τα 200 ευρώ ανάληψη ανά μήνα και με ένα πιάτ "αξιοπρέπεια" τη μέρα προσφορά του Τσίπρα, ή πήγαινε στη δραχμή να τυπώνεις όσο χρήμα γουστάρεις"... (για να σκουπίζεσαι βέβαια κυρίως, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα, τουλάχιστον οι υπέρμαχοι του Plan b - δραχμή, δε σε δουλεύουνε ψιλό γαζί, σου λένε θα έχεις για μια δεκαετία δάκρυα και αίμα, και μετά, αν γλυτώσεις βέβαια από εθνικούς κινδύνους κλπ, θα σταθείς καλά στα πόδια σου... μπούρδες βέβαια, αλλά τουλάχιστον είναι μια άλλη «προσέγγιση», δεν είναι δούλεμα μέσα στα μούτρα σου)...

    • dim avatar
     dim @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 00:19:12

     Δεν ξεχάσανε κανένα χρέος και καμία υπόσχεση. Απλά βλέπουν ότι αν μας τα δώσουν όλα τώρα, αμέσως μετά, ως γνήσιοι παρτάκηδες θα βγούμε και θα κάνουμε πάλι του κεφαλιού μας. Και αυτό δεν είναι μια αυθαίρετη εκτίμηση τους, αυτό είναι που δείχνει η προτίμηση του λαού και στις ευρωεκλογές και στις τωρινές δημοσκοπήσεις, όπου θέλει να τον κυβερνήσει ένα κόμμα που λέει ότι δε θα σεβαστεί το ένα μέρος της συμφωνίας (τους εφαρμοστικούς νόμους που ήταν προϋπόθεση για να λάβουμε το δάνειο), και θα διαπραγματευτεί το άλλο μέρος (τη δανειακή σύμβαση), απαιτώντας διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Σου λένε λοιπόν ξεκαθάρισε πρώτα τι θέλεις ως λαός, να έρθουνε αυτοί που εσύ λαέ επιλέξεις να διαπραγματευτούν και να δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος αυτονών που σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, και μας απειλούν ότι θα μας χορέψουν στο ταψί... Έχετε ως λαός δύο δρόμους μας λένε: ή επιλέγετε έναν οδικό χάρτη που ξεκινάει από το κλείσιμο με την αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος, προχωράτε στη προληπτική γραμμή στήριξης για ένα χρόνο, και όσο προχωράει καλά η εκτέλεση του προϋπολογισμού προχωράμε και στην οριστική διευθέτηση του χρέους, ή επιλέγετε αυτούς που θέλουν να παρακάμψουν την αξιολόγηση, και να ζητήσουν αυτόματα κούρεμα του χρέους ενώ παράλληλα μονομερώς θα ακυρώνουν έναν έναν τους εφαρμοστικούς νόμους που ήταν προαπαιτούμενοι για να πάρετε το δάνειο. Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε με ένα απλό τρόπο, όπως στη Κύπρο: όσο δε θέλετε να τηρήσετε τα συμφωνημένα, εμείς κλείνουμε τη ρευστότητα, και κάντε ότι λέει η καρδιά και το μυαλό σας. Nohardfeelings, απλά δείτε για λίγες μέρες πως είναι να ζεις με αναλήψεις 200 ευρώ το μήνα, πως είναι να φεύγουν επενδυτές, να μην έχεις να πληρώσεις συντάξεις, και αν σας αρέσει μείνετε σε αυτό το μοντέλο όσο θέλετε, εμείς έχουμε υπομονή... Αν όμως δεν σας αρέσει, μετά, όχι από κακία, αλλά απλά γιατί το δημοσιονομικό κενό λόγω αναστάτωσης θα έχει εκτιναχθεί σε 10 δις πχ, αν θέλετε δανεικά και ρευστότητα θα πρέπει να υπογράψετε ένα ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο... Αν θέλετε βέβαια. Εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε, αν δεν θέλετε, στο καλό, και σας ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας κάθε επιτυχία... Το ξαναλέω και είναι πλέον οριστικό και το καταλαβαίνουν και οι πέτρες: Αν βγεί ο Σύριζα τότε: Ή α) κάνει τη κωλοτούμπα από τη πρώτη μέρα (και ως πρώτη μέρα εννοώ τη πρώτη μέρα, την 10η Φεβρουαρίου πχ, άντε την 28η Φεβρουαρίου που τελειώνει η δίμηνη παράταση), και ακολουθεί τον οδικό χάρτη, και άρα μας (σας) δούλεψε όλους ψιλό γαζί για να υφαρπάξει τη ψήφο σας (και αυτό είναι το «καλό» σενάριο για το λαό, βέβαια με μια τετραετία ισχνής ή και μηδενικής ανάπτυξης, και άρα τέλματος, και άρα διαιώνισης της λιτότητας, αφού καμία υγιής δύναμη δεν θα επενδύει σε χώρα που κυβερνάται από κρατιστές που απειλούν με τη πρώτη ευκαιρία να κυνηγήσουν κάθε επενδυτή και κάθε ιδιώτη. Ή β) κάνει πράξη στην αρχή την απειλή του, και δεν συμφωνεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τότε ή 1) πάμε σε χρεωκοπία και δραχμή (αν συνεχίσει και μετά από λίγες μέρες την εμμονή του να απειλει και να μη συμφωνεί, και άρα κλείνει η ρευστότητα και άρα 200 ευρώ το μήνα max, - βέβαια τι να τα κάνουμε παραπάνω από 200 ευρώ εμείς, θα τρώμε «αξιοπρέπεια» κατά το κύριο Τσίπρα, και θα χορταίνουμε - και άρα αφού δε θα κάνει πίσω ούτε ο Σύριζα ούτε η Ε.Ε. πάμε στη δραχμή), ή 2) πάμε σε νέο σκληρό μνημόνιο (αν αναγκαστεί ύπο τις εξελίξεις της μη ρευστότητας και της κοινωνικής κατακραυγής να δεχθεί τους νέους και πιο σκληρούς λόγω μεγαλύτερου δημοσιονομικού κενού όρους της τρόικας)...

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ dim 14/12/2014 00:48:06

      Δυστυχώς dim είναι όπως τά λές. Θά έχουμε όμως δήλωση κατανόησης καί συμπαράστασης από τήν νυφίτσα Cameron καί τόν μαύρο γελαδάρη Obama. Λίγο είναι;

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ dim 14/12/2014 08:56:59

      ''Δεν ξεχάσανε κανένα χρέος και καμία υπόσχεση. Απλά βλέπουν ότι αν μας τα δώσουν όλα τώρα, αμέσως μετά, ως γνήσιοι παρτάκηδες θα βγούμε και θα κάνουμε πάλι του κεφαλιού μας.'' 1) Φυσικά και ...ξεχάσανε την υπόσχεσή τους να προχωρήσουν σε διευθέτηση του χρέους α) μόλις παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα β) πριν τις Γερμανικές εκλογές, γ) μετά τις Γερμανικές εκλογές, δ) μετά τις Ευρωεκλογές. Δηλαδή τι; Τώρα θα μας εκβιάζουν και θα μας κοροϊδεύουν δίνοντάς μας λίγο-λίγο ανάσες υμών των ...παρτάκηδων; 2) Όσο για το ''θα βγούμε και θα κάνουμε πάλι του κεφαλιού μας'', το αφήνω ασχολίαστο γιατί προφανώς δεν υπάρχει πεδίο συννενόησης αν θεωρείτε οτι δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε τα του οίκου μας και απαιτείται η μόνιμη επιτήρηση δανειστών και λοιπών σοφών, για να παραμείνουμε στο δρόμο της ....Αρετής. Δερβεναγάδες δεν το θυμάμαι ν΄αποδεχτήκαμε ως λαός τα τελευταία είκοσι χρόνια.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/12/2014 19:17:03

  Όταν είσαι σε κλουβί που σε κλείδωσαν οι δικοί σου ηγέτες το 2004 (είσοδος στο ευρώ επί Σημίτη με πλαστά στοιχεία εν γνώση των Ευρωπαίων) και έβαλαν λουκέτο ασφαλείας μετά από 6 χρόνια (υπογραφή μνημονίου από ΓΑΠ), το να χτυπάς το κεφάλι σου στο κάγκελο προσπαθώντας να φτάσεις στα κλειδιά που είναι 10 μέτρα μακριά δε θα βγάλει κάπου. Το εφικτό και η επιθυμία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Όλοι θα θέλαμε τον τόπο μας να είναι ανεξάρτητος και δυνατός να αντιμετωπίζει όπως πρέπει όλες τις προκλήσεις. Όταν όμως εδώ και δεκαετίες είμαστε εξαρτημένοι από τις εισαγωγές τροφίμων, από τις επιχορηγήσεις της ΕΕ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και το χρήμα του δημοσίου για τα μεγάλα έργα, πως περιμένεις να έχουμε δυναμική που θα αποτρέπει ακόμη χειρότερες καταστάσεις προτού φτάσουμε σε σίγουρο λιμάνι; Άλλο είναι ότι το ΑΕΠ αυξάνεται και άλλο ότι έφτασε σε σημείο που έχουμε δυνατή οικονομία. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Θέλουμε 1-2 χρόνια σοβαρής διαχείρισης της οικονομίας για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε εκεί που πρέπει τους φορολογικούς συντελεστές και να κυκλοφορήσει πλέον με μεγάλη ταχύτητα το χρήμα για να μειωθεί αρκετά και η ανεργία. Που ευτυχώς μειώνεται εδώ και 8 μήνες αργά αλλά σταθερά. Το πισωγύρισμα τώρα είναι 2πλή ζημιά λόγω ακύρωσης των κόπων μας και λόγω του σοκ για επενδυτές και καταναλωτές μετά από όσα έχουν ήδη υποστεί την τελευταία 5ετία. Τότε είναι που δε θα μας δανείσει κανείς. Και είτε θα πάρουμε νεό και επαχθέστερο μνημόνιο, είτε θα αναγκαστούμε σε έξοδο από το ευρώ οικειοθελώς.

  • Ανναμπουμπούλα avatar
   Ανναμπουμπούλα @ Γεώργιος Τ. 13/12/2014 19:27:38

   Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν και οι Γερμανοκράτες θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση. Εύκολο να περιμένει κανείς 2-3 ...χρόνια και 5-10 χρόνια, όταν δεν πλήττεται. Αυτοί δεν πρόκειται να μας αφήσουν να σηκώσουμε κεφάλι. Πάρτε το απόφαση. Φάνηκε από το οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ στον Α.Σαμαρά που (όσο κι αν με εξόργιζε), προσπάθησε να πάει με τα νερά τους για να πετύχει όπως του υπόσχονταν την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Η ώρα έφτασε και πέρασε και οι ...δανειστές ζητάνε κι άλλο αίμα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΕΛΟΣ.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 21:15:24

    Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται....Αυτό λένε οι ποιμένες στα βουνά. Πρώτη φορά βλέπω αρνιά να χαίρονται επειδή θα έρθει αναμπουμπούλα. Εκτός και αν είναι λύκοι με δορά αμνού ενδεδυμένοι και ψάχνουν αγαθά αρνάκια...

    • Νέστωρ avatar
     Νέστωρ @ ορεσείβιος 13/12/2014 21:18:44

     Ναι, ναι!

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νέστωρ 14/12/2014 09:52:15

      Τα αγαθά τα αρνάκια, είναι ειδικότητα των ορεσείβιων τσοπαναραίων. Αυτοί τα αρμέγουν, τα κουρεύουν, τα εμπορεύονται και τελικά, για το καλό τους πάντοτε, τα μαγειρεύουν και στη γάστρα. Οι λύκοι, είναι φιγούρες των παραμυθιών και ανύπαρκτοι δαίμονες που χρησιμοποιούνται για να παραμένουνε στη στρούγκα του φόβου, οι αφελέστεροι αμνοί. Αιώνες τώρα.

    • karenin avatar
     karenin @ ορεσείβιος 13/12/2014 22:47:45

     Τωρα πια οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα καλύτερα απο τα αχρηστα σκυλιά του απραγου τσομπάνη....

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ karenin 13/12/2014 23:07:39

      Μαγος εισαι ορεσειβιε;; Εγραψες...

    • Ανναμπουμπούλα avatar
     Ανναμπουμπούλα @ ορεσείβιος 13/12/2014 23:18:52

     @ ορεσείβιος Ξέρετε μόνο για τα υποταγμένα κουτοαρνάκια, που ζούνε ''ασφαλή'' μες στις ...στάνες των παμπόνηρων Τσελιγκάδων τους, προσμένοντας παθητικά πότε θα πέσει το λεπίδι του σφαγέα στο λαιμό τους. Ξέρετε μόνο για τα προβατάκια που προορίζονται είτε για σούβλα, είτε για φούρνισμα. Αυτά λοιπόν, τα φυλάνε συνήθως νευρωτικά τσοπανόσκυλα, γιατί αποτελούν το βιός του ...αφεντικού. Ποτέ δε θα μάθουνε τίποτε ούτε από ...Λύκους, ούτε και από αναμπουμπούλες. Η μοίρα τους προαποφασισμένη. Μισός λύκος, μισός πολυμήχανος είναι η λύση.... Για όποιον το επιλέγει.

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ Ανναμπουμπούλα 13/12/2014 23:32:07

      Αυτοί δηλαδή που ζητούν από ένα λαό να τα παίξει όλα για όλα, χωρίς να του λένε το "Σχέδιο" τους, παρά μόνο παιδαριώδη συνθήματα, ανεδαφικές απαιτήσεις από ξένους (που θα απορριφθούν εξ αρχής) και ψευτομαγκιές με ζουρνάδες και νταούλια, τι είναι; Λύκοι, αρνιά, κοράκια που νομίζουν ότι έγιναν αετοί ή απλά μπούφοι;

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ τεφαρίκι 14/12/2014 09:18:04

      Ο κάθε λαός, οφείλει να επιλέγει το δρόμο του υπεύθυνα και μετά από τόσους πολλούς ψευδολόγους που ήδη τον παραπλάνησαν, οφείλει χωρίς ''οδηγούς'' να ξεχωρίζει πλέον τους αφθεντικούς από τους κίβδηλους. Ο λαός δεν είναι νήπιο.

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 16:47:20

      :) * αυθεντικούς

     • Hunter avatar
      Hunter @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 00:31:01

      Δηλάδή να ζητήσουν τα αρνάκια από τον τσοπάνη, να δείρει αυτόν που φέρνει το χορτάρι... Κι άμα δεν τον δέρνει ο τσοπάνης, να αλλάξει ο τσοπάνης. Ο επόμενος τσοπάνης (ο "νταής") θα δείρει αυτόν που φέρνει το χορτάρι και το αποτέλεσμα θα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΧΟΡΤΑΡΙ... Ποιος θα πεθάνει της πείνας, τα σκυλιά;;; Όχι βέβαια, αυτά ξετρυπώνουν λαγούς και διάφορα...

     • karenin avatar
      karenin @ Hunter 14/12/2014 01:01:28

      αρχισες βλέπω να κάνεις περίπλοκες σκέψεις, κάτι είναι και αυτό.

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ Hunter 14/12/2014 09:02:23

      Την περίπτωση να καλλιεργήσουμε άφθονο χορτάρι (με κόπο και προσπάθειες) για να τρώνε ΟΛΑ τα αρνάκια χωρίς να τους το ''φέρνει'' ο σφαγέας που μόνο του σκοπό έχει να τα παχύνει πριν τα μακελέψει, δεν την περιλαμβάνει το λειτουργικό σας σύστημα;

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 09:24:37

      Υ.Γ : Όσο για τα ''σκυλιά''που παριστάνουν τάχα τους καμπόσους απ΄την ασφάλεια της στάνης τους, δεν είναι ικανά να εξασφαλίσουν μόνα τους την τροφή τους. Το πολύ πολύ να βρούνε καμιά τρύπια κάλτσα κάτω από το κρεβάτι του τσοπάνη. Όχι λαγούς με...πετραχήλια. Γι αυτό γαυγίζουν κι όλας. Γιατί ξέρουν.

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 16:17:38

      Στα βουνά υπάρχει άφθονο χορτάρι για να βόσκουν τα προβατάκια, δεν χρειάζεται να το καλλιεργείς. Ευκαιρία πάντως είναι να μάθουνε μερικοί αστοί ,όχι πως το τρίβουν το πιπέρι, αλλά πως γίνεται το ψωμί. Η επανάσταση θέλει αίμα και κόπο .Αφού θέλουμε να κάνουμε επανάσταση κατά του συστήματος, θα χαρώ να βλέπω τρυφερά χεράκια να αφήνουν το πληκτρολόγιο και να πιάνουν γκλίτσες και τσαπιά. Δεν θα καλλιεργούν ευρόδενδρα, το καθημερινό φαγητό τους θα καλλιεργούν. Όχι δραχμή, οβολούς πρέπει να φτιάξουμε , μήπως και φτιάξουν τα μυαλά μας. ΄

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ ορεσείβιος 14/12/2014 16:38:08

      Από το στόμα σας και στου λαού το αυτί! Δουλειά, ιδρώτας, παραγωγή και αυτάρκεια. Θυσίες για την αναγέννησή μας και όχι για την αποπληρωμή τερατωδών ανατροφοδοτούμενων ...χρεολυσίων. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία. Τα άνευ όρων και ορίων δανεικά, γίνονται βρόγχος, αλυσίδες και υποταγή. Δεν μας αξίζει αυτή η κατάντια.

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 18:58:54

      Θα χρειαστεί να θυσιάσετε και τα ιντερνετικά καφενεία...Μπορείτε? Αξίζει η σωτηρία του έθνους μια τέτοια μεγάλη θυσία? Επιτέλους θα ζήσουμε ως λαός την πεμπτουσία της επανάστασης όπως την περιέγραφαν το πάλαι ποτέ κάποια περίεργα κουκουέ, μου λου, λου μου, δεν θυμάμαι ακριβώς την σειρά. Οι εργάτες θέλουν ψωμί και τριαντάφυλλα έγραφαν στις αφίσες τους...Τι να τα κάνουν τα βρωμοευρά? Ελάτε όλοι της επανάστασης για δουλειά στο ποιμνιοστάσιο...Τριαντάφυλλα είναι γεμάτος ο λόγκος.. Προσοχή στους λύκους όμως... Το ψωμί παχαίνει, πρέπει να προσαρμοστούμε στην εποχή μας, τα τριαντάφυλλα αρκούν...

     • Ανναμπουμπούλα avatar
      Ανναμπουμπούλα @ ορεσείβιος 14/12/2014 19:17:28

      1)Το μόνο που στα σίγουρα ΔΕΝ θα χρειαστεί να θυσιάσουμε, είναι η επικοινωνία μέσω διαδικτύου. Έτσι κι αλλιώς, το free WiFi για όλους (όποιος κι αν ηγηθεί), είναι για μας δεδομένο. 2)Οι εργάτες ήδη μάλλον ξεμείνανε κι από ψωμί κι από Ευρά... Αυτούς που βλέπετε να μυξοκλαίνε, μόνο εργάτες δεν τους λες... 3)Τους λύκους πια τους έχουμε συνηθίσει. Τριγυρνάνε ανάμεσά μας, με τα προγούλια και τα στομάχια τους, προκλητικά προτεταμένα. Δεν μας τρομάζουν πια, μόνο μας αηδιάζουν. Τα τριαντάφυλλα ως γλυκό του κουταλιού αποδεκτά, αλλά για το ψωμί θα τα χαλάσουμε. Γι αυτό γίνονται όλα. Δεν το διαπραγματευόμαστε λοιπόν, ούτε για ισόποσο ...παντεσπάνι....

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Ανναμπουμπούλα 14/12/2014 19:29:44

      Κρίμα, και περίμενα να διαβάσω ότι θα θυσιαστεί ο ιντερνετικός χαβαλές αν είναι να καταστραφεί ο καπιταλισμός....Ωραίοι επαναστάτες... Αν κοπεί καμιά γραμμή του ΟΤΕ μπορεί να έχουμε καμιά επανάσταση, διαφορετικά ούτε καλτσόν δεν μπορεί να κοπεί...Ούτε καν ένα νύχι να γδαρθεί στα μετερίζια του πληκτρολογίου. Σκέτη απογοήτευση η επανάσταση...Το μόνο που μας σώνει είναι να βάλουμε έναν λύκο στη δραχμή για να μας φοβηθούν οι αγορές, γιατί από χορό δεν βλέπω να πιάνει...

 10. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 13/12/2014 21:11:17

  Εξαιρετική η φωτογραφία, μόνο που στην ταινία το σκάφος βούλιαξε, αν θυμάμαι καλά... Ότι έγινε το 1981, και το 2009, το ίδιο θα γίνει και τώρα... Οι ανεγκέφαλοι που συμμετέχουν στον καθορισμό της τύχης όλων μας θα ψηφίσουν Σύριζα με ελαφρό χέρι και ακόμα ελαφρότερο μυαλό (;;;) και μετά γαία πυρί μιχθείτω... Δεν αργεί ο καιρός που θα επικοινωνούμε πάλι με περιστέρια...

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 13/12/2014 21:32:17

  Ανοδικά κινείται και η εξής άποψη :"Τσίπρα, ό,τι και αν πεις,ό,τι και αν κάνεις,δεν την γλιτώνεις.Θα σε ψηφίσω ο κόσμος να χαλάσει". Η σημερινή δήλωση,που μόνο ένας αριστερός Καρατζαφέρης(δημοκόπος,ελλαδέμπορας) περί πεντοζάλης,ζουρνά,λύρας και λοιπά ανάξια ακόμη και για τους αποκρουστικούς παλαιοπασόκους που πύκνωσαν τις τάξεις του μορφώματος αριστεριστών/εθνομηδενιστών, μόνο ως "είμαι επικίνδυνος μην με ψηφίσετετε" μπορεί να ερμηνευθεί. Βλέπω όμως να αποκρυσταλλώνεται η άποψη "Τσίπρα για κλειστά ΑΤΜ για να βάλει μυαλό ο φραπεδόμαγκας αντιμνημονιακός".

  • dim avatar
   dim @ Κώστας ΜΠ 14/12/2014 01:18:31

   Ακριβώς. Ο Τσίπρας βάζει μπροστά το σχέδιο "κάνω τα πάντα για να χάσω τις εκλογές ή πάντως σίγουρα να μη πάρω αυτοδυναμία, γιατί κάποια στιγμή φάνηκε ότι έχω και προοπτική αυτοδυναμίας, και αυτό δε το θέλω με τίποτα"... Το ίδιο είχε κάνει όταν είπε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ... Έδειχναν οι εκτιμήσεις (vprc, και public issue) 15 ημέρες πριν τις εκλογές ότι θα κερδίσει με 5 έως 6,5 μονάδες, και μετά το φόβο που προκλήθηκε με το ευρώ και το φετίχ, έχασε με 3 μονάδες διαφορά (9 μονάδες συνολική αντιστροφή)... Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα... Βλέπει ότι μπορεί και να είναι μπροστά έως και 8 μονάδες, και δηλώνει το απίστευτο: «είμαι ο Τσε Γκε Τσίπρας, και κυρήσσω πόλεμο στον παγκόσμιο καπιταλισμό... Από εδώ και πέρα, εγώ θα βαράω το νταούλι, θα παίζω το ζουρνά ή τη λύρα ή όποιο άλλο όργανο γουστάρω εγώ και ο σύντροφος Σκουρλέτης, και ο παγκόσμιος καπιταλισμός θα χορεύει πεντοζάλη αλλά και όποιο άλλο χορό εγώ επιθυμώ, στους ρυθμούς που εγώ θα τον προστάζω...»... Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει έστω και ένας μικρομεσαίος, νοικοκυραίος, συνταξιούχος, ιδιωτικός υπάλληλος, ή ακόμα και άνεργος, που ξέροντας ότι ο Τσίπρας κύρηξε τον πόλεμο στις αγορές, και μάλιστα όχι λέγοντας ότι θα τους αντισταθούμε κλπ, αλλά λέγοντας ορθά κοφτά ότι θα τους γονατίσει, και ότι όταν θα τους λέει: “jump”, αυτές θα απαντούν “howhigh?”… θα πάει τώρα πια να ψηφίσει Τσίπρα... Διότι πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι σε ανοιχτό πόλεμο ανάμεσα στο παγκόσμιο καπιταλισμό, και στους νεομπολσεβίκους του Τσίπρα, χαμένοι θα βγούμε πανηγυρικά εμείς...Και άρα θα προστεθεί άλλο ένα 30%, στο ήδη 25% της ανεργίας, και άρα από εκεί που η ανεργία θα μειωνόταν όσο και ο ρυθμός ανάπτυξης κάθε χρόνο (3%), τώρα θα προστεθούν άλλο 1,5 εκατ. άνεργοι μέσα σε ένα χρόνο, και άρα ακόμα και οι υπάρχοντες άνεργοι δεν είναι ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν... Θα χάσουν, το ότι από εκεί που θα έβρισκαν δουλειά μεσοσταθμικά μέσα σε 3 χρόνια, τώρα θα είναι και αυτοί, και άλλοι τόσοι στην ανεργία για 10 χρόνια... Βέβαια, αυτό είναι το σχέδιο των νεομπλσεβίκων, να μην υπάρχουν ταξικές ανισότητες, αλλά υπό την έννοια ότι όλοι, και το 95%, και όχι μόνο το 25% του πληθυσμού που είναι τώρα, θα γίνουμε εντελώς φτωχοί, ώστε να είμαστε όλοι ίσοι μέσα στην απόλυτη φτώχια μας, και να έχουμε το κράτος πατερούλη να φροντίζει να μας δίνει στέγη και ψωμί και να είμαστε και ευτυχισμένοι και από πάνω...

   • karenin avatar
    karenin @ dim 14/12/2014 01:29:23

    για να δουμε ποιος διαφωνεί η συμφωνεί, παρέθεσε όλο το απόσπασμα, που είναι "...ως τωρα οι αγορές βαρανε τα νταούλια και οι πολιτικοί χορευουν στον ρυθμό τους, αυτό θα αλλαξει, εμεις πρέπει να βαράμε νταούλια και οι αγορές να χορευουν.."

    • dim avatar
     dim @ karenin 14/12/2014 01:39:58

     Δεν είπε "πρέπει να"... Είπε... "Εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν"... Όσο για το πρώτο σκέλος... Φυσικά και οι πολιτικοί πρέπει να χορεύουν στο ρυθμό που προστάζει το συμφέρον του λαού, και μόνο αυτό... Απλά σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, το συμφέρον του λαού είναι να μην ανοίγει πόλεμο με τις αγορες, το συμφέρον του λαού είναι να έχει τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά του, ώστε οι αγορές να τον δανείζουν απρόσκοπτα, όχι για να καταναλώνει τα δανεικά, αλλά για να τα επενδύει, να αυξάνει το ΑΕΠ του και τα φορολογικά έσοδα, ώστε να αποπληρώνει τα δανεικά και ένα μικρό τόκο, και να οδηγεί το λαό σε πραγματική και μακροχρόνια ευημερία.... Απλά, ο Τσίπρας δε γουστάρει τον καπιταλισμό, πως να το κάνουμε. Στο Σύριζα είναι απόγονοι του Λένιν, απόγονοι των μπολσεβίκων, αυτό είναι , δε το κρύβουν πια οι άνθρωποι πως να το κάνουμε... Δες τον Μηλιό, δες τον Στρατούλη, τον Σκουρλέτη, τον ίδιο τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη... Μη κοιτάς που είδαν φως και μπήκαν και σοσιαλδημοκράτες όπως ο Μητρόπουλος, ο Σταθάκης, και τώρα η Τζάκρη, ο Βουδούρης και οι λοιποί... Αυτοί, όπως είχε παραστατικά πεί και κάποτε ο Μητσικώστας για το Μάνο, με Κουναλάκη, Ανδρουλάκη κλπ είπαν: «σύντροφοι, εδώ έχει τώρα το φαί, ελάτε... τσούπ, και πήδηξαν το τείχος του lego, και πήγαν στην απο εκεί μεριά...»

     • karenin avatar
      karenin @ dim 14/12/2014 01:49:36

      Αρα, γενικά με την διαπίστωση δεν υπάρχει πρόβλημα, μένει να δευκρινιστει αν ειναι στρατηγική επιδίωξη και ανήκει στις προτεραιότητες.

     • dim avatar
      dim @ karenin 14/12/2014 02:13:26

      Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα... Καμία μικρή χώρα, εντός του καπιταλιστικού συστήματος, δε πρέπει να ανοίγει πόλεμο με τις αγορές, αν θέλει να μείνει εντός του συστήματος αυτού... Η δήλωση αυτή του Τσίπρα, ισοδυναμεί με κύρηξη πολέμου προς τις αγορές. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, όχι για τις αγορές, αλλά για εμάς ως πολίτες μιας χώρας που θέλει να δραστηριοποιείται εντός ενός καπιταλιστικού συστήματος. Ναι, μπορεί να θέλαμε πιο ορθολογικό καπιταλισμό, με λιγότερη ασυδωσία, με λιγότερες ανισότητες, αλλά αυτόν τον καπιταλισμό έχουμε τώρα, και δε μπορεί η Ελλάδα να τον αλλάξει αυτόν. Αν πάει τώρα, τον Φλεβάρη, να τον πολεμήσει μόνη της, θα συντριβεί... Και θα το κάνουν με χαρά οι δανειστές, για να αποτελέσουμε την Ιφιγένεια, το σκιάχτρο, προς παραδειγματισμό... Άρα, ή ο Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος (αν η πραγματική του επιδίωξη είναι να μείνουμε στο ευρώ), ή απλά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (πραγματικά για αυτόν τελικά το ευρώ δεν είναι φετίχ, και προτιμά εγχώριο νόμισμα και διεθνή απομόνωση...)

     • foros1 avatar
      foros1 @ dim 14/12/2014 13:46:09

      σε όλα αυτά, εμφανίστηκε σήμερα και ένα ακόμη καμπανάκι, που ειλικρινά δεν το περίμενα: σε γαλλική δημοσκόπηση, το 95% των δεξιών ψηφοφόρων έχουν θετική γνώμη για την κ. Μέρκελ. μέχρις εδώ όλα καλά. αλλά, συνεχίζει η δημοσκόπηση, θετική γνώμη έχει και το 64% των αριστερών(!) και το 68% του Εθνικού Μετώπου!!! και μιλάμε για τον ευρωπαϊκό γίγαντα Γαλλία, που πρόσφατα δεν αντιμετωπίστηκε και τόσο "ευγενικά" από το Βερολίνο. μήπως οι αναμενόμενες ευρωπαϊκές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψαχθούν περισσότερο βαθιά;

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ foros1 14/12/2014 14:58:17

      Μπορείς να μου στείλεις το url - link ; πάντως το σάρωμα της πολιτικής τη Merkel θα αρχίσει από την Γαλλία.Έτσι και κατέβουν στους δρόμους δεν τους σταματάει τίποτα. Οι Γάλλοι δεν είναι σαν τους "καναπεδάτους" κουραμπιέδες Νεοέλληνες.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 15:05:46

      Τι ακριβώς προτείνετε να κάνουμε,για να φύγει από πάνω μας η ρετσινιά του ''καναπεδάτου'' κουραμπιέ νεοέλληνα;

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 14/12/2014 21:53:43

      Άστο καλλίτερα, δεν θέλεις να ακούσεις.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 22:17:40

      Ναι,δεν αναφέρεσαι άλλωστε σε μένα.Γενικά ρώτησα,ίσως και να μη ξέρεις...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 15/12/2014 06:38:39

      Αφού την ξέρεις την απάντηση γιατί με προβοκάρεις ("ίσως και να μη ξέρεις...") τσίμπησα! Κατ' αρχάς στους καναπεδάτους κουραμπιέδες Νεοέλληνες συγκαταλέγω και τον εαυτό μου για να μη παρεξηγηθούμε. Είναι πολύ απλό ! κάθε φορά που πάει να ψηφιστεί ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, τουλάχιστον 1.000.000 κόσμου ειρηνική διαμαρττηρία στο Σύνταγμα. Διότι πολύ φοβάμαι ότι οι ξένοι βλέποντας την "άκρα του τάφου σιωπή" θεωρούν ότι όλα είναι καλά στην χώρα και ότι οι Έλληνες συμφωνούν με τα όσα γίνονται.Πλάκα πλάκα ο Schäuble το έχει πει αυτό εμμέσως πλην σαφώς.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 15/12/2014 06:44:09

      διαμαρτηρία

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 15/12/2014 06:52:43

      γράφω "διαμαρτυρία" (με υψιλον) και βγαίνει διαμαρτηρία

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 15/12/2014 12:32:47

      Δεν σε προβοκάρω φίλε μου,όμως δε μ' αρέσει η ισοπεδοποίηση που στην παγίδα της πέφτετε πολλοί. Την ξέρω την απάντηση,όπως κι εσύ την ξέρεις,όμως εγώ σου λέω ότι τον εαυτό μου δεν τον εντάσσω στην κατηγορία που λές,και δεν το λέω για πλάκα. Στο Σύνταγμα,όταν όλοι μας τα έχουμε χαμένα,και τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα,με μικρά παιδιά,ή δεν ξέρω τί και πόσες άλλες υποχρεώσεις,δεν μπορούμε να βγούμε όλοι! Στο κάτω κάτω οι Αθηναίοι που είναι και κοντά,ας βγαίνουν. Από το ''καναπεδάτοι Έλληνες'' λοιπόν,μέχρι το Σύνταγμα υπάρχει τεράστια απόσταση... Υ.Γ. Το ''διαμαρτυρία'' ίσως δε σου βγαίνει σωστό,γιατί μπορεί να μην είναι τόσο ειρηνική... :-)

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 15/12/2014 19:56:23

      Καλοοο! Τελικά "υπέκυψε".

     • foros1 avatar
      foros1 @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 17:37:01

      @Κιαπεκο, βαλε στο google "μερκελ 95% δεξιων ψηφοφορων" και θα σε οδηγησει.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ foros1 14/12/2014 17:50:18

      Πιστεύετε οτι αυτές οι μετρήσεις γενικώς, αντικατοπτρίζουν την αλήθεια; Πάντως αν κρίναμε τη Μέρκελ αποκλειστικά σαν ηγέτιδα των Γερμανών, μπορεί και να της αναγνωρίζαμε οτι για τη διασφάλιση των συμφερόντων των συμπατριωτών της, πράττει συνεπέστατα τα δέοντα. Ίσως και οι Γάλλοι δεξιοί, απλά να τη θεωρούν πρότυπο συγκρίνοντάς την με τα δικά τους ...αστέρια. Πάντως η επιρροή της όσον αφορά την Ευρωπαϊκή ενότητα, το παρόν και το μέλλον της Ένωσης, σίγουρα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί από αρνητική έως καταστροφική.

 12. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/12/2014 02:24:37

  »Εμείς θα βαράμε την λύρα, κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη» Αλέξης Τσίπρας, 13.12.2014 Έτος 1959. Ο Χρουστσώφ επισκέπτεται τις ΗΠΑ ανταποδίδοντας επίσκεψη του Νίξον. Κάνει περιοδεία σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Ν. Υόρκη και αλλου. Σε μία από αυτές τις πόλεις, νομίζω την Νέα Υόρκη, επίσκέπτεται ένα σουπερμάρκετ. Εκεί, βλέπει τα ράφια, και μετά ζητάει να δει τις κεντρικές αποθήκες της Νέας Υόρκης και να συγχαρούν τον υπεύθυνο επιμελητείας και τροφοδοσίας της πόλης για την επάρκεια αγαθών. Αμήχανοι οι αμερικανοί του εξηγούν ότι δεν υπάρχει ΕΝΑΣ υπεύθυνος και ΜΙΑ αποθήκη, αλλά χιλιάδες επιχειρήσεις που αγοράζουν ανεξάρτητα από όποιον θέλουν… Τα ίδια και τώρα. Ο κος Τσίπρας γράφτηκε στην ΚΝΕ το 1989! Δυστυχώς μάλλον πιστεύει αληθινά πως τα funds είναι κάτι σαν μια κεντρική υπηρεσία, η οποία κι όλας παίρνει εντολές από Μέρκελ, Ομπάμα και Άμπε για να πλήξει την Ελλάδα. Μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητο πως υπάρχουν χιλιάδες ανεξάρτητα funds, funds of funds, από κάθε είδους εταιρεία, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες τεχνολογίας, όποια έχει πολύ ρευστό να επενδύσει και δεν θέλει να πληρώνει 2+20. Όσα και τα μπακάλικα της Νέας Υόρκης και εξίσου ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δυστυχώς όταν οι κύριες τάσεις του κόμματος είναι Μαο’ι’κοί και Σταλινικοί αυτά συμβαίνουν. Οι δε ευρωκομμουνιστές (ΔΗΜΑΡ) αποχώρησαν από το κόμμα, προφανώς επειδή ήταν πολύ …μετριοπαθείς. Δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά η πρόταση για νέο κρατικό αερομεταφορέα και η ατάκα »εμείς θα βαράμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν» αποδεικνύουν ότι είναι όντως άσχετοι και ελπίζω όχι επικίνδυνοι. Φοβάμαι ότι ακούσαμε το νέο »λεφτά υπάρχουν». Καληνύχτα και καλή μας τύχη.

 13. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/12/2014 02:25:05

  »Εμείς θα βαράμε την λύρα, κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη» Αλέξης Τσίπρας, 13.12.2014 Έτος 1959. Ο Χρουστσώφ επισκέπτεται τις ΗΠΑ ανταποδίδοντας επίσκεψη του Νίξον. Κάνει περιοδεία σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Ν. Υόρκη και αλλου. Σε μία από αυτές τις πόλεις, νομίζω την Νέα Υόρκη, επίσκέπτεται ένα σουπερμάρκετ. Εκεί, βλέπει τα ράφια, και μετά ζητάει να δει τις κεντρικές αποθήκες της Νέας Υόρκης και να συγχαρούν τον υπεύθυνο επιμελητείας και τροφοδοσίας της πόλης για την επάρκεια αγαθών. Αμήχανοι οι αμερικανοί του εξηγούν ότι δεν υπάρχει ΕΝΑΣ υπεύθυνος και ΜΙΑ αποθήκη, αλλά χιλιάδες επιχειρήσεις που αγοράζουν ανεξάρτητα από όποιον θέλουν… Τα ίδια και τώρα. Ο κος Τσίπρας γράφτηκε στην ΚΝΕ το 1989! Δυστυχώς μάλλον πιστεύει αληθινά πως τα funds είναι κάτι σαν μια κεντρική υπηρεσία, η οποία κι όλας παίρνει εντολές από Μέρκελ, Ομπάμα και Άμπε για να πλήξει την Ελλάδα. Μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητο πως υπάρχουν χιλιάδες ανεξάρτητα funds, funds of funds, από κάθε είδους εταιρεία, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες τεχνολογίας, όποια έχει πολύ ρευστό να επενδύσει και δεν θέλει να πληρώνει 2+20. Όσα και τα μπακάλικα της Νέας Υόρκης και εξίσου ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δυστυχώς όταν οι κύριες τάσεις του κόμματος είναι Μαο’ι’κοί και Σταλινικοί αυτά συμβαίνουν. Οι δε ευρωκομμουνιστές (ΔΗΜΑΡ) αποχώρησαν από το κόμμα, προφανώς επειδή ήταν πολύ …μετριοπαθείς. Δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά η πρόταση για νέο κρατικό αερομεταφορέα και η ατάκα »εμείς θα βαράμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν» αποδεικνύουν ότι είναι όντως άσχετοι και ελπίζω όχι επικίνδυνοι. Φοβάμαι ότι ακούσαμε το νέο »λεφτά υπάρχουν». Καληνύχτα και καλή μας τύχη.

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ ΤΤ 14/12/2014 13:35:31

   »Εμείς θα βαράμε την λύρα, κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη» ο Τσίπρας, εν αντιθέσει με σένα, γνωρίζει ότι η λύρα είναι έγχορδο και δεν "βαριέται" οπότε η ακριβής του ατάκα ήταν "Θα παίζουμε λύρα κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι" Όσο για τα της επίσκεψης του Khrushchev σε σουπερμάρκετ και την στιχομυθία με τον Nixon μάλλον μούφα είναι διότι όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα καμιά πληροφορία σχετικά με το περιστατικό έστω και υπό την μορφή διαδόσεων. Δηλαδή εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι οι οίκοι αξιολόγησης , τα hedge fun και τα λοιπά ευαγή ιδρύματα λειτουργούν με καθαρά οικονομικά κριτήρια ; και ότι δεν δέχονται πολιτικές πιέσεις; Αν πραγματικά το πιστεύεις μάλλον δεν έχεις "μυρωδιά" από το πως λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Οι δε ευρωκομμουνιστές (ΔΗΜΑΡ) αποχώρησαν από το κόμμα...» ο Ψαριανός και ο Λυκούδης κομμουνιστές ;! Τι είναι αυτό ; το τελευταίο ανέκδοτο με τον τοτό ;

   • τεφαρίκι avatar
    τεφαρίκι @ Γιάννης Κιαπέκος 14/12/2014 16:27:02

    Τα hedge funds δέχονται πολιτικές πιέσεις; Κάτι δηλ. σαν οδηγίες από Ομπάμα για το που θα επενδύσουν; Έτσι νομίζεις ότι λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Μήπως γίνεται ανάποδα;

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ τεφαρίκι 14/12/2014 22:13:50

     «Κάτι δηλ. σαν οδηγίες από Ομπάμα για το που θα επενδύσουν;» Υπεραπλουστεύεις. Μπορεί π.χ. να τους απειλήσει ότι θα καταργηθεί ο RUFO ή ακόμη ότι δεν θα δικαιούνται να απαιτούν την εξόφληση στο 100 % ομολόγων που έχουν αγοράσει στη δευτερογενή αγορά έναντι πινακίου φακής. Πάντως υπάρχει πραγματικό περιστατικό. Μερικά χρόνια πριν, κάποιος οίκος αξιολόγησης (δεν θυμάμαι ποιος) είχε διαρρεύσει ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει έκθεση με την οποία υποβάθμιζε την πιστοληπτική ικανότητα των Η.Π.Α. Τι έκανε ο Oboma ; τους έστειλε "μήνυμα" μέσω κοινών διαύλων επικοινωνίας ότι θα τους στείλει το IRS και η συγκεκριμένη έκθεση αξιολόγησης δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Όποιος ασκεί εξουσία και δεν "λαδώνεται" έχει και "το μαχαίρι και το πεπόνι".

  • Hunter avatar
   Hunter @ ΤΤ 14/12/2014 18:08:41

   ΤΤ, κάτσε να μείνουν κανα 2-3 μήνες απλήρωτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου (οι οποίοι σημειωτέον θα ψηφίσουν όλοι Τσίπρα), να δεις μετά πώς θα τον στείλουν αυτοί οι ίδιοι τον Τσίπρα να κάθεται κλαρίνο στη Μέρκελ (μιας και μιλάτε για μουσικά όργανα)... Θα τον ξεπροβοδίζουν στο αεροδρόμιο και θα του λένε "μην τολμήσεις να επιστρέψεις χωρίς λεφτά"...

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Hunter 14/12/2014 19:03:56

    Πολλοί είναι 2-3 μήνες....2-3 μέρες αρκούν για την επανάσταση.. Μπορεί να διαλύθηκε η χώρα, όμως τα ΑΤΜ δεν καθυστέρησαν να δίνουν τα μισθά των ΔΥ ούτε ώρα. Από την άλλη όμως θα έχουν την χαρά να συμμετάσχουν στον εσωτερικό δανεισμό..Να χτυπήσουν τον καπιταλισμό.Άλλο είναι να σου κόβει το μισθό η άκαρδη δεξιά και άλλο η επαναστατική αριστερά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.