Η συμφωνία έκλεισε αλλά η χώρα σώθηκε;
15/07/2015 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμφωνία έκλεισε αλλά η χώρα σώθηκε;

Πολύ αμφιβάλλουμε αν θα υπάρξει πια ηρεμία σ' αυτή τη χώρα

Η συμφωνία έκλεισε, μένει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, να περάσουν οι σκληροί νόμοι με τα μέτρα και λογικά να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή του τόπου. Για την κοινωνική και πολιτική ζωή όμως, πολύ αμφιβάλλουμε αν θα υπάρξει πια ηρεμία σ' αυτή τη χώρα.

Η συμφωνία έκλεισε αλλά η χώρα σώθηκε; Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του επόμενου δράματος που θα παιχτεί τους επόμενους μήνες. Κι εξηγούμαστε:

Πρόκειται για το πιο επώδυνο συμβιβασμό που θα μπορούσε να υπάρξει. Τα μέτρα είναι απίστευτα και οι απαιτήσεις των δανειστών εξωφρενικές σε αντάλλαγμα να μην υπάρξει αναφορά για Grexit. Πολύ φοβούμαστε ότι η έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να επέλθει σταδιακά, ακόμη και με αυτό το σκληρό μνημόνιο.

Η συμφωνία ουσιαστικά με τον τρόπο που επιτεύχθηκε διαλύει το πολιτικό σύστημα. Απαξιώνει όλο το πολιτικό φάσμα καθώς στα ήδη απαξιωμένα πολιτικά κόμματα της Μεταπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), προστίθεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφαμε κάποτε ότι μακάρι να τα καταφέρει ο Τσίπρας γιατί αν δεν τα καταφέρει θα ζήσουμε πολύ άσχημες πολιτικές καταστάσεις. Με πρώτη την ενδυνάμωση των άκρων, αριστερά και δεξιά. Άλλωστε πλέον τα δύο άκρα συνδέονται όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή. Τους ενώνει ο αντιευρωπαϊσμός ο οποίος θα ενισχυθεί ύστερα από τα όσα συνέβησαν στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτή που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της. Αλλά μια Γερμανική Ευρώπη που απαιτεί όχι απλά σκληρή λιτότητα αλλά ταπείνωση των αδύναμων χωρών. Και μπορεί στην περίπτωση της Ελλάδας να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Τσίπρας, αλλά στις άλλες χώρες θα υπάρξει κύμα αντιευρωπαϊσμού. Στη χώρα μας είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα και οι πολιτικοί και επιχειρηματίες που συγκροτούν το λεγόμενο «λόμπι της δραχμής». Και σε ενδεχόμενες εκλογές, τώρα ή αργότερα θα διαφανεί αυτό το κύμα δυσαρέσκειας στο πολιτικό σύστημα, και στον ΣΥΡΙΖΑ που τους πρόδωσε τόσο απροκάλυπτα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο αντιευρωπαϊσμός και αντιγερμανισμός θα οδηγήσει σίγουρα σε λαϊκίστικες κραυγές που σίγουρα θα φέρουν περισσότερα δεινά στη χώρα, αν δεν υπάρξει ένα σοβαρό κίνημα πολιτών άξιων που θα μπουν μπροστά και θα αντιπαρατεθούν με την οπισθοδρόμηση και τα άκρα. Το νεοφασισμό και τους ακροαριστερούς που θέλουν μια Ελλάδα περιχαρακωμένη.

Από την άλλή τίθεται ένα επίσης σημαντικό θέμα. Πόσο μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή μια οικουμενική, να εφαρμόζει ένα μνημόνιο εξαιρετικά σκληρό το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως υφεσιακό και κοινωνικά εγκληματικό; Δεν θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις; Δεν θα υπάρξει νέο «κίνημα δεν πληρώνω»; Που θα οδηγηθεί για παράδειγμα η κατάσταση αν το Ταμείο Αξιοποίησης δεν μπορεί να μαζέψει τα 50 δισ. ευρώ; Τι θα γίνει αν οι στόχοι εκτροχιαστούν; Θα ληφθούν κι άλλα μέτρα; Θα εκχωρηθούν κι άλλα δημόσια ακίνητα και περιουσία;

Και από την άλλη, που οδηγεί όλη αυτή η κατάσταση; Σε μια χώρα μονίμως σε μνημόνια, τρόικες, μέτρα, αξιολογήσεις; Είναι πιο πιθανό από ποτέ η αντίδραση να φέρει κατάρρευση της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε καταστάσεις που θα οδηγήσουν σταδιακά στην... υποχρεωτική αλλά πλέον πιο ήπια έξοδο από το ευρώ.

Μπορεί δηλαδή να σώθηκε η χώρα αλλά αυτό είναι προσωρινό καθώς θα απαιτηθούν θυσίες για να μην υπάρξει κατάρρευση και για να μην επικρατήσει ο λαϊκισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έκανε μεγάλο κακό στη χώρα, όμως, λειτουργεί και ως ανάχωμα στα στίφη εκείνων που δεν καταλαβαίνουν Χριστό και θα θελήσουν να επιβάλουν την ατζέντα τους.

Μάντεις κακών δεν είμαστε, ωστόσο, ο τρόπος που επιτεύχθηκε η συμφωνία και το ύφος της θα ξυπνήσει πολύ άσχημες καταστάσεις στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ENIGME avatar
  ENIGME 13/07/2015 17:52:08

  Δίκιο έχετε. Δεν είναι καθόλου αισιόδοξα τα μηνύματα. Εκτός του στραπατσαρισμένου εγωϊσμού, του αισθήματος της αδικίας, θα είναι και η παραπέρα οικονομική συμπίεση που θα οξύνει τα πνεύματα. Ίσως το πουλόβερ του Γερμανικού Ευρωαυταρχισμού ν΄αρχίσει να ξηλώνεται από δυνάμεις πέρα από την Ελλάδα και σύντομα να δημιουργηθούν οι νέες ισορροπίες, που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη των λαών, του σεβασμού και της σύμπνοιας, να γεννηθεί απ΄τις στάχτες της. Ας σηκωθεί να φύγει η Γερμανία στην τελική. Σίγουρα οι υπόλοιποι, θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ ENIGME 14/07/2015 12:34:17

   Eχεις απόλυτο δίκιο. Η Γερμανία πλέον αποδεδειγμένα, δεν έχει καμμιά θέση στην Ευρωπαική Ένωση. Όσο γρηγορώτερα αποβληθεί, τόσο το καλύτερο για τους λαούς της ΕΕ. Μπορεί ο Τσίπρας να υπέγραψε την "συμφωνία" πλήρους παράδοσης της Ελλάδος στη Γερμανία, παρά την ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ επισήμως εκφρασθείσα θέση του 62% του Ελληνικού λαού σε αυτού του είδους τη "συμφωνία", αλλά ξέρει οτι δεν είχε αυτό το δικαίωμα και ουσιαστικά αυτή η συνφωνία είναι άκυρη αφού ο Λαός επισήμως δεν την ενέκρινε. Αν υπάρχει αμφιβολία μπορεί κάλλιστα να γίνει πάλι Δημοψήφισμα, αλλά το ΟΧΙ αυτή τη φορά θα είναι πάνω απο 62%. Όπως φαίνεται τελικά, ούτε ο Σύριζα θα τολμήσει να την εφαρμόσει κόνταρα στην απόφαση του λαού και ήδη κανείς απο την αντιπολίτευση δεν δέχεται να μπεί σε μια κυβέρνηση που θα την εφαρμόσει. Άρα δεν έχουμε συμφωνία, αλλά απλά παράταση μέχρι τις εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ταυτόχρονα με τις Ισπανικές και τις Πορτογαλικές εκλογές...

 2. George N avatar
  George N 14/07/2015 11:35:18

  Μάλλον όχι αλλά είναι χρυσή ευκαιρία να κάνει η Αριστερά κάποιες από τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ανεξαρτήτως νομίσματος. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει από τα αστικά κόμματα αλλά όπως και να έχει θα είναι χρήσιμες για να ξεφύγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από το σοκ του Grexit.

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/07/2015 19:17:18

  YT video: Τα Πολύτιμα Γερμανικά μας Ευρώ http://tinyurl.com/nlnayvk

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/07/2015 22:49:18

  Σείεται το Βερολίνο! Απλώνεται σε όλη την Ευρώπη το Μποϊκοτάζ Γερμανικών Προϊόντων #BoycottGermany Η ιδέα ενός Πανευρωπαϊκού Μποϊκοτάζ κατά των Γερμανικών Προϊόντων που ξεκίνησε πριν 2 ημέρες το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ απλώνεται από την Ελλάδα όπως περιμέναμε, σε όλη πιά την Ευρώπη, που αντιδρά έτσι έμπρακτα στην κατοχή ενός 4ου Ράϊχ! Και η πτώση των Ράϊχ (Γερμανικών Αυτοκρατοριών), ξεκινά πάντα από την Ελλάδα. Και στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα στη Νέα Γερμανική Κατοχή, που θέλουν να εφαρμόσουν πρώτα στη "μισητή" τους από το 1940-41, Ελλάδα! Χαμός στο #BoycottGermany Ήδη κάνει θραύση στο twitter το νέο hashtag #BoycottGermany που είναι σήμερα πρώτο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, καθώς και πολλοί Γερμανοί, Ευρωπαίοι και Ομογενείς, ζητούν να σταματήσουν τον Σόϊμπλε και το άσπλαχνο Δ' Γερμανικό Ράϊχ! Ζητούν να σώσουν την Ελλάδα! Δεν ξαναγοράζουμε Γερμανικά Προϊόντα για 4 αμείλικτες εβδομάδες. 4 εβδομάδες δυνατής Πολιορκίας των Πολιτών του Κόσμου. Ούτε κάνουμε κλικ σε σχετικές Γερμανικές διαφημίσεις που μπαίνουν αυτόματα σε πολλές περιπτώσεις στο διαδίκτυο! Το Βερολίνο, η Γερμανική Κυβέρνηση και ο Σόϊμπλε, κήρυξαν Πόλεμο Δουλείας και Ατίμωσης στην Ελλάδα! Και σαν Έλληνες πολεμούμε! Αρχικά, με τη τρομερή Δύναμη του Καταναλωτή! Χτυπώντας το Ράϊχ στην Αχίλλειο πτέρνα του. Την Οικονομία και τις Εξαγωγές! Η Νίκη και πάλι δική μας! Από Σήμερα Όλοι Έλληνες! Είμαστε Όλοι Ένα! Η Πολιορκία αρχίζει! Μεταφράστε - προωθείστε το μήνυμα παντού στην Ελλάδα και σε όλες τις γλώσσες και χώρες του κόσμου. Πάρτε μέρος στη μεγάλη ειρηνική μάχη της Ευρώπης και της Δικαιοσύνης. Σημείωση: H κινητοποίηση δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού λαού, που διαφοροποιείται συχνά στο πλευρό της Ελλάδας. Αλλά, κατά της Γερμανικής Πολιτικής Εξόντωσης της Ελλάδας, που ακολουθεί ο Σόϊμπλε. Καλή Νίκη! Καλή Λευτεριά! ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ | Ελλάδα Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2015 (Απόσπασμα)

 5. λαέρτης avatar
  λαέρτης 14/07/2015 22:59:19

  ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!! ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ!!! ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!!!!

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 15/07/2015 00:28:14

  H Γερμανική ασπιρίνη, οριστικά διαγράφεται από τη λίστα αγορών μας. Επανάσταση στον Τομέα της Υγείας! Κρητικοί Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημιούργησαν σε μορφή κάψουλας, τη φυτική "Κρητική Ασπιρίνη" κατά της γρίπης, με δίκταμο, θυμάρι, ευκάλυπτο, φασκόμηλο και Αγνό Κρητικό Ελαιόλαδο! Η "Κρητική Ασπιρίνη" είναι κατοχυρωμένη με Παγκόσμια Πατέντα και Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Αναμένεται παγκόσμια επιτυχία του απαράμιλλου και ανεξάντλητου Φαρμακείου της Ελληνικής Φύσης! Περιοδικό IN VITRO Γιά την Υγεία και τη Ζωή http://tinyurl.com/np5btw4

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Δήμητρα Μ. 15/07/2015 00:30:46

   κατάλληλη προς πιάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!!!!!

   • Tom Papadopoulos avatar
    Tom Papadopoulos @ λαέρτης 15/07/2015 05:23:23

    Απαράμιλον!........

   • Το τζίνι avatar
    Το τζίνι @ λαέρτης 15/07/2015 09:07:06

    Άντε πάλι λαΚέρτη. Έχεις ελπίδες επί τέλους κι εσύ, αφού θα καλύπτει και το... άλλο εκτός απ΄τη νόσο!

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 15/07/2015 06:34:06

   @λαέρτης Βωμολοχία, σφήνες, ειρωνεία, αποσιωπητικά, υπονοούμενα, Κεφαλαία, χαρακτηρισμοί κ.α., δεν προωθούν τον ουσιαστικό διάλογο. Η αλόγιστη διαδικτυακή χρήση δημιουργεί κρίση και αποξένωση. Θεωρώ ότι μπορείτε καλύτερα. Καλημέρα.

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Δήμητρα Μ. 15/07/2015 14:00:55

    άσχετη, μάθε τι σημαίνει το ρητό δημοσίευσε κανένα αξιόπιστο ιατρικό περιοδικό κι όχι τις σαχλαμάρες που αγοράζεις από το περίπτερο κι έπειτα έλα να μας ...βοηθήσεις με την επιστημονικά τεκμηριωμένη ...γνώμη σου!!!

   • Silvestro avatar
    Silvestro @ Δήμητρα Μ. 15/07/2015 14:47:11

    Μην δίνεις σημασία Δήμητρα Μ. Ο άνθρωπος γράφει 1.000 ανόητα σχόλια την ημέρα. Πολύ φυσικό τα 995 τουλάχιστον, να είναι ανοησίες. Και να είσαι σίγουρη πως οι ..λαΚέρτες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ :).

    • λαέρτης avatar
     λαέρτης @ Silvestro 15/07/2015 16:16:15

     και αντιγραφή τώρα Να τι θα πει πρώτη φορά αριστερά!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.