Η συγκυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει!!!
05/04/2015 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει!!!

Η εύκολη δικαιολογία για την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση ερασιτεχνών, δέσμια των ιδεοληψιών της που μαθαίνει στου «κασίδι το κεφάλι».

Έτσι, οι Υπουργοί της διαπράττουν λάθη, εμφανίζουν συμπτώματα έλλειψης συντονισμού και συνεννόησης και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Ως εκ τούτου, θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν, με τον καιρό θα συνέλθουν, άρα ας είμαστε ανεκτικοί μαζί τους.

Προσωπικώς ουδόλως συμμερίζομαι την άποψη αυτή.

Αντιθέτως!

Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί ούτε άσχετοι είναι, ούτε ερασιτέχνες! Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!

Ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης ΣΤ, φοβούμενος ότι θα τον δηλητηριάσουν, χορηγούσε στον εαυτό του μικρές δηλητηριώδεις δόσεις, ώστε να συνηθίσει το δηλητήριο και ν’ αποκτήσει ανοσία. Ως γνωστόν η τακτική αυτή, έκτοτε επικράτησε να θεωρείται «μιθριδατισμός».

Οι πολίτες αυτής της χώρας, από τότε που κατέκτησε την Κυβέρνηση η «πρώτη φορά αριστερά», με …..ολίγη από Καμμένο, υφίστανται καθημερινώς έναν ανελέητο βομβαρδισμό καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης, στόχος της οποίας είναι να εξοικειωθούμε με την καταστροφή.

Να συνηθίσουμε το αναπότρεπτο.

Έτσι, η ασυνέπεια, ονομάστηκε «δημιουργική ασάφεια».

Η επαναφορά του πελατειακού κράτους, «αποκατάσταση των αδικιών».

Ο νεποτισμός, «αξιοκρατία».

Το στράγγισμα των αποθεματικών για την πληρωμή των δόσεων, «πατριωτικό καθήκον».

Η εισβολή στο Κοινοβούλιο, «ειρηνική διαμαρτυρία»!

Οι προσβολές και οι ύβρεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου, «δημοκρατικός διάλογος».

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Όλα αυτά, δεν γίνονται τυχαία!

Δεν τους προέκυψαν.

Είναι η πολιτική τους. Το στυλ τους.

Με άλλα λόγια, είναι επιλογή τους.

Γιατί;

Μα όσοι παρακολουθούσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, δεν ήξεραν τη συμπεριφορά της;

Θα άλλαζε επειδή εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής (με την ανεκδιήγητη ψήφο της απ’ εδώ πλευράς)

Όσοι διάβαζαν ή άκουγαν τον Βαρουφάκη, δεν γνώριζαν τις απόψεις του;

Θα άλλαζε θέσεις επειδή έγινε Υπουργός;

Ο Λαφαζάνης, όλα αυτά τα χρόνια τι έλεγε; Τα ξεχάσαμε;

Η «πρώτη φορά Αριστερά», με …ολίγη από Καμμένο, με την πολιτική της, εδώ και δυο μήνες, συστηματικά, επιχειρεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μια άλλη πορεία. Μια πορεία σε αχαρτογράφητα νερά, με εντελώς άγνωστες συνέπειες.

Είναι αρκετά ευφυείς για να γνωρίζουν ότι μια σοβαρή διαπραγμάτευση, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, απαιτεί αποφάσεις και πολιτικές τις οποίες δεν αντέχουν. Χώρια που δεν τις πιστεύουν κιόλας! Η στρατηγική τους είναι φανερή. Να πείσουν το λαό ότι η ρήξη είναι η μοναδική επιλογή που έχει η χώρα. Και μάλιστα μια επιλογή υπερήφανη και πατριωτική!

Τι μπορεί να σταματήσει αυτή την πορεία;

Να δειλιάσει ο Πρωθυπουργός από τις συνέπειες της επιλογής του.

Όμως, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είναι έτοιμος να αποχωριστεί τόσο το αριστερό, όσο και το δεξιό του …Κέρας!

Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, είναι αρκετά έμπειροι για να γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα μπορέσει να περάσει τα απαιτούμενα μέτρα από τη Βουλή.

Θ΄ απωλέσει τη δεδηλωμένη!

Δύσκολη απόφαση!

Ποιος είπε ότι δεν ζούμε σε …ενδιαφέροντες καιρούς;

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/04/2015 14:01:14

  "Είναι αρκετά ευφυείς για να γνωρίζουν ότι μια σοβαρή διαπραγμάτευση, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, απαιτεί αποφάσεις και πολιτικές τις οποίες δεν αντέχουν. Χώρια που δεν τις πιστεύουν κιόλας! Η στρατηγική τους είναι φανερή. Να πείσουν το λαό ότι η ρήξη είναι η μοναδική επιλογή που έχει η χώρα. Και μάλιστα μια επιλογή υπερήφανη και πατριωτική!" Τα είπες όλα! Εύγε!

 2. oδυσσέας Κ. avatar
  oδυσσέας Κ. 06/04/2015 09:08:08

  Πολύ σωστό άρθρο που ξεκαθαρίζει τον καπνό και την αναμπουμπούλα των ΜΜΕ που νομίζουν οτι θα νικήσουν τον Τσίπρα διαδίδοντας οτι είναι άπειροι και αλλαλούμ οι συνεργάτες του. Όπως τα λέτε : "Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, είναι αρκετά έμπειροι για να γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα μπορέσει να περάσει τα απαιτούμενα μέτρα από τη Βουλή." Γι αυτό δεν θα τα λάβουν ποτέ. Ούτε είναι τόσο αφελής ο Τσίπρας ώστε όπως λέτε, να αποχωριστεί τόσο το αριστερό, όσο και το δεξιό του …Κέρας, ώστε να πέσει στο κενό! Μάλλον θα εφευρίσκει διαρκώς τρόπους ώστε να μην κλείσει η "αριστερή παρένθεση" πριν το τέλος της τετραετίας ...Πρέπει να το πάρουμε απόφαση οτι χρειάζεται να δημιουργήσουμε σοβαρή και ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πρωτίστως για το καλό της Πατρίδας και δευτερευόντως για να ελπίζουμε την επιστροφή μας στην εξουσία. Ας αρχίσουμε με τις δικές μας προτάσεις προς τον Ελληνικό λαό για ένα καλύτερο αύριο. Κι αν οι προτάσεις μας είναι καλύτερες απο εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ , θα εκτιμηθούν και στις επόμενες εκλογές.

  • airman avatar
   airman @ oδυσσέας Κ. 06/04/2015 10:42:13

   "... ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πρωτίστως για το καλό της Πατρίδας και δευτερευόντως για να ελπίζουμε την επιστροφή μας στην εξουσία." Το καλό της Πατρίδας δυστυχώς δεν εξαρτάται από την αντιπολίτευση αλλά από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Εάν η παρούσα Κυβέρνηση "ανεχθεί" να στηριχθεί για τη λήψη σωστών μέτρων από την αντιπολίτευση, τότε το αποτέλεσμα μετράει. Όσο για την εξουσία, η ελπίδα να την κατακτήσει κάποιος δεν είναι καλός οιωνός. Ελπίδα για εξουσία υπό την έννοια της δίψας δεν είναι προς όφελος του τόπου. Στην προκειμένη περίπτωση η εξουσία συνεπάγεται ευθύνες που δε συνάδουν με την ελπίδα αλλά με την πίστη ότι πέρα από την ισχυρή βούληση άδολης προσφοράς στο λαό και τον τόπο, υφίσταται και η απαιτούμενη προς τούτο ικανότητα!

   • oδυσσέας Κ. avatar
    oδυσσέας Κ. @ airman 06/04/2015 15:11:46

    Σε ένα πραγματικά Ευρωπαικό κράτος φίλε airman το καλό της Πατρίδας εξαρτάται περισσότερο από τις προτάσεις και τον σωστό έλεγχο της αντιπολίτευσης και της δικαιοσύνης παρά από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Η ελπίδα της αντιπολίτευσης να γίνει κυβέρνηση είναι και νόμιμη και ηθική, αν δεν το κάνει με δόλιες μεθόθους, αλλοιώς δεν θα είχε νόημα η ύπαρξή της.

    • airman avatar
     airman @ oδυσσέας Κ. 07/04/2015 06:39:13

     Συνεπώς λοιπόν η προηγούμενη αντιπολίτευση και νυν εξουσία είναι το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/04/2015 17:49:30

  Ρεαλιστική αναλυση των φαινομένων,γιατι όπως σε όλες τις ιδεοληψιες το μέσο είναι το σύμβολο.Οσο καταφέρνουν να αλλάζουν τις λέξεις και το νόημα τους και να έχουν κάποια εσωτερική αποδοχή ,θα παιζουν κλεφτοπόλεμο.Απο την άλλη μεριά δεν πιστεύουν στην Ευρώπη ,στο Δυτικό πολιτισμο και στη σύγχρονη οικονομία,γιατι έχουν άλλο πολιτιστικο DNA.Απο την άλλη μεριά ο Τσιπρας σαν άλλος αρχηγος των ατακτων που έχει αποκτήσει μεγάλη εξουσία δεν θα μπορέσει να τη διαχειριστεί υπεύθυνα λογω έλλειψης της κατάλληλης παιδείας ,εμπειρίας και ηθους ,οπότε αυτο οδηγεί στην αυτοκαταστροφή ,αλλα τότε μπορει αμυνομενος και γατζωμενος στο κράτος να προκαλέσει περισσότερα δεινά στη κοινωνία αυτής της ευλογημενης χώρας .Ας προςευχηθουμε να είναι αντιστρεπτά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.