Η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και η αποστολή της
07/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και η αποστολή της

Τι το καλύτερο να σερβίρει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας μια … «αντιμνημονιακή» Κυβέρνηση;

Υποτίθεται ό,τι από την επαύριον των Ευρωεκλογών του 2014 που ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε, μετ’ επιτάσεως, θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, γνώριζαν τα προβλήματα. Είχαν μάλιστα ετοιμάσει και πρόγραμμα το οποίο λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσαν, εν χορδαίς και οργάνοις, από τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι εξ ημών….τολμούσαμε να διαμαρτυρηθούμε ότι το «πρόγραμμα» ήταν για λαϊκή κατανάλωση και δεν άντεχε σε στοιχειώδη κριτική (καθ’ ό,τι όπως είχε πει και ο μέγας ρήτωρ «δεί δη χρημάτων…» ) μας απαντούσαν πως ήταν κοστολογημένο και εκείνοι ήξεραν να διαπραγματευτούν.

Μάλιστα, …προφητικά είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός πως δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην συμφωνήσει η Μέρκελ με το πρόγραμμά του!

Από τόση βεβαιότητα διακατέχονταν!

Έτσι, έπεισαν έναν ταλαιπωρημένο, από τη σκληρή λιτότητα λαό, ότι είχαν τη λύση και ιδέες έξυπνες! Κάτι που δεν είχαν οι …..προηγούμενοι.

Τα είδαμε τα χαΐρια μας.

Δανειζόμαστε ακριβότερα

Την Πέμπτη, με θλίψη, αλλά και θυμό άκουσα τον Ντράγκι να ανακοινώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης!

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η Ευρωζώνη αγνοεί τόσο επιδεικτικά ένα μέλος της.

Εδώ και εβδομάδες οι προοπτικές για την ανάπτυξη ψαλιδίζονται. Το 2.5% μοιάζει άπιαστο όνειρο!

Τα ελλείμματα (και ως γνωστόν ελλείμματα σημαίνουν μέτρα) απειλούν να μας πνίξουν και πάλι. Ο Ρέγκλινγκ κτύπησε καμπανάκι, αλλά μήπως δεν το ξέραμε;

Την Πέμπτη, επίσης, το Δημόσιο αναγκάστηκε να αντλήσει 1.1δις έντοκα με επιτόκιο 2.97% (θυμίζω ότι επί Κυβέρνησης Σαμαρά το επιτόκιο είχε πέσει στο 2%)

Την ίδια στιγμή η Πορτογαλία δανείστηκε 1.5 δις ευρώ με δεκαετή ομόλογα και επιτόκιο ελάχιστα πάνω από 2%! (το επιτόκιο για το ελληνικό δεκαετές είναι στο 10%)

Ήδη ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα την ακατάσχετη φλυαρία και τη….διαπραγματευτική δεινότητα Βαρουφάκη. Δανειζόμαστε ακριβότερα.

Ο κατάλογος με τις κακές ειδήσεις είναι ατελείωτος.

Δημιουργώντας εχθρούς

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτό το κλίμα και αφού εν τω μεταξύ έχει αναλώσει πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης που είχε οικοδομηθεί με κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα.

Για την ακρίβεια, δεν ξέρει τι της γίνεται!

Φαντάζονται συνωμοσίες, βλέπουν σενάρια αποσταθεροποίησης, κατασκευάζουν φανταστικούς εχθρούς, επιδίδονται σε ψέματα και παραπληροφόρηση, και όλα αυτά γιατί; Για να μας πείσουν ότι τάχαμου διαπραγματεύονται σκληρά, ενώ στην ουσία παρακαλάνε να μη τους τραβήξουν τη πρίζα!

Κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (οι οποίες ως γνωστόν αν δεν κυρωθούν από τη Βουλή δεν ισχύουν) και δεν τολμούν να φέρουν στη Βουλή προς ψήφιση την παράταση της δανειακής σύμβασης! Τόση δημοκρατική ευαισθησία πια; Από την άλλη η πολυπράγμων Πρόεδρος της Βουλής, αναγορεύει σε ρυθμιστή του νομοθετικού έργου τη….Χ.Α.! Έλεος!

Και σαν να μην έφτανε αυτό προκαλούν τον ελληνικό λαό μοιράζοντας δώρα στους «φωτόπουλους», προωθώντας το νομοσχέδιο για την νεκρανάσταση της αμαρτωλής ΕΡΤ! Και από ήθος; Άλλο τίποτα! Ο πρωτοξάδεφος και συνεταίρος του πρωθυπουργού διορίζεται ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών!!! Εντελώς, αξιοκρατικά, υποθέτω!

Απότομη προσγείωση

Η προσγείωση στην πραγματικότητα θα είναι βίαιη. Δεν έχουν δει τίποτα ακόμα! Όσο αντιμετωπίζουν την Ευρωζώνη και τα όργανά της με τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τις ….συνιστώσες, θα συνεχίζουν να σπάνε τα μούτρα τους. Δεν γίνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις. Οι προτάσεις (λέμε τώρα) Βαρουφάκη είναι κείμενα της πλάκας. Ούτε δόκιμος υπάλληλος της Επιτροπής θα τα έπαιρνε στα σοβαρά. Πόσο μάλλον έμπειροι τεχνοκράτες.

Η κυβέρνηση, και ας μην το ομολογεί, βρίσκεται σε μια φάση βίαιης ωρίμανσης. Πρέπει να κάνει πολλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπό ασφυκτικές πιέσεις και δραματικές συνθήκες.

Το χειρότερο δε είναι ότι μ’ αυτά που κάνει δεν διαφωνεί μόνον η Αριστερή Πλατφόρμα, διαφωνεί το εκλογικό σώμα που τους έφερε στην εξουσία.

Όλοι, δηλαδή, εκείνοι τους οποίους είχαν παραμυθιάσει με αντιμνημονιακές πομφόλυγες.

Από τη ….Σκύλλα…..

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει δυο επιλογές:

Η πρώτη είναι να κάνουν ένα γενναίο βήμα συνεννόησης με τους εταίρους, να ετεροχρονίσουν για μερικά τέρμινα το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», να βάλλουν το κεφάλι κάτω και να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η κατάσταση στην οικονομία έχει εν τω μεταξύ επιδεινωθεί και οι εταίροι δεν μας εμπιστεύονται πλέον, αλλά να προσπαθήσουν.

Άσχετα με το τι λέγεται και γράφεται η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι το καλύτερο χαρτί των δανειστών μας!

Δεν θα τους εγκαταλείψουν, παρά μόνον όταν θα έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους.

Μπορεί να τους αφήνουν για λίγα λεπτά κάτω απ’ το νερό, αλλά όταν κινδυνεύουν με πνιγμό, θα τους δίνουν μερικές ανάσες.

Και ποια είναι η αποστολή τους; Μα είναι προφανές: να σερβίρουν στον Ελληνικό λαό το επόμενο μνημόνιο!

Και σ’ αυτό βοηθάει πάρα πολύ και η πολιτική της κυβέρνησης που αναφέραμε στην αρχή! Μια πολιτική ανερμάτιστη και αδιέξοδη! Που χειροτερεύει τα πράγματα για τη χώρα, αντί να τα βελτιώνει.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που οι δανειστές μας αποφάσισαν να αδειάσουν την προηγούμενη κυβέρνηση και να δοκιμάσουν την τύχη τους με τον Τσίπρα!

Τι το καλύτερο να σερβίρει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας μια … «αντιμνημονιακή» Κυβέρνηση;

….Στη Χάρυβδη!

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που φωνάζουν ήδη οι ορθροφρονούντες της Αριστερής Πλατφόρμας, συνεπικουρούμενοι από τη Πρόεδρο της Βουλής! Να τηρήσουν απαρέγκλιτα το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»! Μόνο που εδώ προκύπτει ένα …..μικρό προβληματάκι! Δεν υπάρχουν χρήματα για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Τα ντόπια υποζύγια άλλο δεν αντέχουν και οι….κουτόφραγκοι ξύπνησαν και δεν μοιράζουν λεφτά χωρίς δεσμεύσεις!

Μια τέτοια επιλογή, όμως, μοιραία οδηγεί σε ευθεία ρήξη με την Ευρώπη, την οποία όπως μας αποκαλύπτει «αγαπάει ο Αλέξης».

Άρα; Αν ο Πρωθυπουργός δεν καταφέρει να πείσει τους εκ δεξιών και αριστερών συμμάχους του να δείξουν διαλλακτικότητα , είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές ή να συρθεί σε εκλογές λόγω αδυναμίας του να περάσει από τη Βουλή το όποιο νέο πρόγραμμα αναγκαστεί να εφαρμόσει.

Δεν θα είναι εύκολο. Η διάψευση των προσδοκιών οδηγεί τους ψηφοφόρους σε τιμωρητικές συμπεριφορές.

Και η χώρα; Η χώρα θα πληρώσει για μια ακόμα φορά , βαρύ το τίμημα του λαϊκισμού. Ας ελπίσουμε μονάχα να παραμείνει όρθια.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 07/03/2015 09:01:46

  Σωστα ολα...αλλα.... Θα εχει την πολυτελεια να παει/συρθει σε εκλογες? Αγαπαει την Ευρωπη ο Αλεξης? Οταν αγαπας κατι δεν το εκβιαζεις ειδικα οταν αυτο το κατι σε κραταει στην ζωη. Σημ. Δεν δειχνουν να θελουν να σερβιρουν νεο μνημονιο, αντιθετα.... Προσπαθουν με καθε τροπο να φτιαξουν εσωτερικο χαος... αυτη ειναι η αποστολη τους.

  • Τσιριγώτης avatar
   Τσιριγώτης @ Vassilis 07/03/2015 10:23:16

   Οι Βρυξέλλες θέλουν να μας σερβίρουν το νέο μνημόνιο.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Τσιριγώτης 07/03/2015 22:13:45

    Μαλλον δεν με καταλαβες.... Ακομη και εαν το παρεις απο την μερια που λες...( Οι Βρυξελλες προσπαθουν ) θα δεις οτι δεν προσπαθουν καθολου, αντιθετα με της Μπαρουφες του Μπαρουφακη δεν παει πουθενα αλλου ο δρομος παρα μονο προς το μνημονιο. Εαν οι Βρυξελλες ηθελα να πιεσουν για νεο μνημονιο, υπαρχουν τροποι...απλα γελαει η Ευρωπη ( βλεπε Τσιπρας/Βαρουφακης ) και οταν φτασει η ωρα θα ερθει και το μνημονιο γιατι σε αλλη περιπτωση μαλλον δεν θα τους χωρανε τα ελικοπτερα.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Τσιριγώτης 07/03/2015 23:16:40

    Μήν τό πάρετε!

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Τσιριγώτης 08/03/2015 00:10:28

    @Τσιριγώτης
    20 Δις εχουν φυγει απο της Ελληνικες τραπεζες απο της 25.01.2015. Οι Βρυξελλες θελουν να μας σερβιρουν νεο μνημονιο? Αριθμους ζηταει το eurogroup...Ο Βαρουφακης παει με θεωριες. Οι Βρυξελλες θελουν να μας σερβιρουν νεο μνημονιο? Τελος ρωτα τον εαυτο σου.....Γιατι ο Ντραγκι ( ΕΚΤ ) πρεπει να εμπιστευεται περισοτερο της Ελληνικες τραπεζες απο τους Ελληνες??

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/03/2015 09:21:34

  Κατρακύλησε το ευρώ έναντι του δολλαρίου. Οπερ έδει δείξαι.

 3. airman avatar
  airman 07/03/2015 17:00:54

  Το τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πολύ δύσκολο όχι τόσο να περιγραφεί όσο να αποτιμηθεί. Λίγα λόγια και ξεκάθαρα. "Σε πολύ λίγο χρόνο θα διαπιστώσουμε άπαντες ότι η χώρα θα εκπέσει στο κωμικοτραγικό θέαμα να έχει την αριστερή γροθιά σφιγμένη με αποφασιστικότητα και απειλητική εναντίον όλων των ευρωπαϊκών κρατών αλλά η δεξιά παλάμη θα είναι ανοιχτή στη ζητιανιά ζητώντας ελεημοσύνη από αυτούς που αντιμαχόμαστε". (Από το κείμενο του Βασ. Γκουρογιάννη στο σημερινό "Έθνος") Με μια μικρή ένσταση όμως επ' αυτού. Η Κυβέρνηση θα εκπέσει σε αυτή την κατάσταση, όχι η Χώρα. Και η Κυβέρνηση καλά θα κάνει να ζητιανεύει εάν αυτό είναι για το καλό της Χώρας. Μόνο που με τη στάση της μέχρι σήμερα υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να καταντίσουμε Χώρα-ζητιάνος. Μπορεί αυτή η Χώρα να προσδοκά κάτι καλύτερο από μια τέτοια Κυβέρνηση; Αξίζει ετούτος ο τόπος την κατάντια να ζητιανεύει για κάτι που είναι δικό του; Μα τί είναι δικό του ακόμα σήμερα θα διερωτηθεί κάποιος. Ακόμα δικός του είναι ο ορυκτός πλούτος. Ακόμα δική του είναι η δυνατότητα να προχωρήσει στις απαιτούμενες δράσεις για την αξιοποίησή του. Ακόμα δικό του είναι το δικαίωμα να τον κατοχυρώσει, όπως έκανε η Κύπρος. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν φαίνεται να το αγνοεί αυτό, όσο κι αν δε δείχνει να το προτάσει. Άλλωστε η σκληρή καθημερινή οικονομική πραγματικότητα της δίνει αυτό το περιθώριο. Μέχρι να βρεθούμε αιωρούμενοι "με τη θηλιά στο λαιμό", αφού "οι πολέμιοί μας" δε θα μας λυπηθούν. Τότε μάλλον κάποιος θα "ανακαλύψει" τον "κρυμένο θησαυρό" για να χαρίσουμε και να μας τη χαρίσουν. Αλλά για να έχουμε να χαρίσουμε, σκόπιμο είναι να μην έχουμε κατοχυρώσει τον όποιο "κρυμένο θησαυρό", μεγάλο μέρος του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και πως λέγεται αυτός που απεμπολεί με σχέδιο τέτοια δικαιώματα, στερώντας από την Πατρίδα και τις επόμενες γενιές εθνικό κεφάλαιο;

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 07/03/2015 18:11:41

  «Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, «τις δραστηριότητες και δηλώσεις», όπως αναφέρει, του υπουργού, Άμυνας της Ελλάδας http://bit.ly/1MeGHZ9 MSN Eιδήσεις/ 59 λεπτά πριν «Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, «τις δραστηριότητες και δηλώσεις», όπως αναφέρει, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, στην 'Άγκυρα, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο». «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», προστίθεται. «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», επαναλαμβάνει η ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας: « Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο». AΠE-MΠΕ

  • airman avatar
   airman @ η Dimi 07/03/2015 18:53:52

   Στο Αιγαίο έχουμε από τη μία πλευρά το νομικό καθεστώς, το σύνολο δηλαδή των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα και την Τουρκία, και από την άλλη το "status quo" που είναι η έμπρακτη άσκηση δικαιωμάτων ή "προβολής ισχύος" στο χώρο, πέρα από τα αδιαμφισβήτητα όρια κυριαρχίας. Το νομικό καθεστώς διέπεται από τις Συμφωνίες/Συνθήκες της Λωζάννης (το 1923), του Μοντρέ (το 1936) και των Παρισίων (το 1947), χωρίς να έχει γίνει καμία προσθήκη έκτοτε, και αλλάζει με την υπογραφή νέων συμφωνιών. Αντίθετα το "status quo" της περιοχής τις τελευταίες δεκαετίες αλλάζει σταδιακά. Άλλο "status quo" υπήρχε πριν το 1974 που η Τουρκία σεβόταν τα 10 ναυτικά μίλια της Ελλάδας στο Αιγαίο, άλλο υπήρξε μετά το 1974, άλλο όταν άρχισαν οι παραβιάσεις (μετά το 1978), άλλο όταν κλιμακώθηκαν οι παραβιάσεις (μετά το 1982), άλλο πριν τη διακήρυξη του "casus belli" (το 1995), άλλο πριν τη διακήρυξη των "γκρίζων ζωνών" (το 1996 μετά τα Ίμια) και άλλο διαμορφώνεται με τις υπερπτήσεις κατοικημένων ελληνικών νησιών. Το "status quo" προσδιορίζεται από εκατέρωθεν πρακτικές που γίνονται "de facto" «αποδεκτές», αλλάζει δε όταν η μία πλευρά επεκτείνει τις πρακτικές της και η άλλη δεν αντιδρά ή, παρά την αντίδρασή της, αναγκάζεται να «αναδιπλωθεί». Εν προκειμένω η πλευρά που «επεκτείνεται» είναι η Τουρκία ενώ η Ελλάδα κατά κανόνα «αναδιπλώνεται», με αποτέλεσμα η κλιμάκωση της τουρκικής πολιτικής αναφορικά με τις διεκδικήσεις της να ανατρέπει το "status quo" δοκιμάζοντας τα ελληνικά αντανακλαστικά. Σταδιακά - αλλά συστηματικά - έχει δημιουργηθεί μια αναντιστοιχία ανάμεσα στο νομικό καθεστώς (που έχει μείνει αναλλοίωτο) και το "status quo" (που έχει αλλάξει αισθητά). Η Τουρκία με βάση την αναντιστοιχία αυτή ζητά να τροποποιηθεί το νομικό καθεστώς προς όφελός της, ώστε οι πρακτικές της να καταστούν «νόμιμες». Στον αντίποδα η Ελλάδα πιστεύει ότι αφού καλύπτεται από το διεθνές δίκαιο, αυτό και μόνο αρκεί για να αναχαιτίσει την Τουρκία, επιπλέον δε ότι στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συγκρατηθεί, η διεθνής κοινότητα θα σπεύσει να τη συνετίσει. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα αρκείται να καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας χωρίς όμως να τολμά να τη σταματήσει εμπράκτως, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι επιμένει σε δικαιώματα που η ίδια δεν μπορεί να προασπιστεί. Για να μη βρεθεί η ελληνική πλευρά στη δυσμενή θέση να ρισκάρει μια αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο εις βάρος της, είναι υποχρεωμένη κατ΄αρχήν να σταματήσει τη συνεχή επιδείνωση του "status quo". Πρέπει να γίνει κατανοητή η διάκριση νομικού καθεστώτος και "status quo" ώστε να γίνουν αντιληπτές οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της Άγκυρας. Σε άλλη περίπτωση θα εξακολουθήσουμε να επικαλούμαστε ένα νομικό καθεστώς το οποίο όμως οι ίδιοι «αφήνουμε» να γίνει διάτρητο. Ποιος ρίχνει τον τελευταίο μήνα "νερό στο μύλο" της Άγκυρας, που ξεσαλώνει κάθε τόσο πλέον στο Αιγαίο, μόνο αν είσαι "ψεκασμένος" δεν μπορείς να το καταλάβεις.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 08/03/2015 02:26:18

   Γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, ΔΕΝ είμαι. Όμως, τα Μικρασιατικά Παράλια, τα Ίμια, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος, ο Πόντος και Όλες οι αλησμόνητες Πατρίδες μας, είναι “Ελληνικές Ρίζες” οι οποίες, με τις λεηλασίες, τους διωγμούς, και τις πολλαπλές γενοκτονίες, έγιναν και στη συνείδησή μας παραμένουν, “Γκρίζες”. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, η αρνητής της ιστορίας της, 5άκις+ Γενοκτόνος Τουρκία, εκ των πραγμάτων υποχρεούται να ξεχάσει τη δήθεν “κοινή με την Ελλάδα κληρονομιά”, τα δήθεν “δικαιώματα” στο αρχέγονο Ελληνικό Αιγαίο μας, στη Θράκη μας, στη Κυπριακή και την Ελληνική ΑΟΖ μας. Και να επιστρέψει στου Μεγάλου Τζένγκις Χαν την αχανή Μογγολία, όπου και ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα http://bit.ly/1wPxxkj Η φύσει βάρβαρη και άρπαγας, αιμοσταγής Ασιάτης, Τουρκία, ορέγεται να γίνει μέλος της Ε.Ε. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ν’ αναγνωρίσει τη κατεχόμενη Κύπρο, ως πλήρες και ισότιμο Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, οι εμμονικές απαιτήσεις "των τουρκομογγόλων-παλικαράδων", καθίστανται void and null, χωρίς αξία, κανένα αποτέλεσμα, καμία συνέπεια, ή σημασία, δηλαδή. Επιτέλους, Έλεος! με το φονικό τουρκο-ισλάμ και την αυτόκλητη "ευρωπαϊκή" κουλτούρα-μάσκα του.

 5. alex avatar
  alex 07/03/2015 18:51:55

  Η χωρα θα παραμεινει ορθια,αυτο που θα επρεπε να αρχισει να απασχολει τους συριζαιους ειναι το γιατι ο αλεξης σαν καλο παιδι πληρωνει το ΔΝΤ με ακριβεια ρολογιου,το κακο τοκογλυφικο ΔΝΤ. Μαλιστα το πληρωνει χρησιμοποιωντας τα κουρεμενα αποθεματικα των ταμειων,με κινδυνο μαλιστα πολυ γρηγορα να φτασει σε εσωτερικη σταση πληρωμων. Αυτο δειχνει οτι ο αλεξης και ο πανουλης ειναι 100% υπερ της παραμονης της χωρας σε καθεστως μνημονιων,με οτι κοστος εχει αυτο για τον κοσμο. Βεβαια η συνταγη χαλαει με το εσωτερικο του συριζα αφου εκει η χειροβομβιδα εχει ηδη απασφαλισει,και πολυ συντομα θα σκασει. Με τον μισο συριζα την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ποταμι θα συνεχισουμε να τραβαμε την αμαξα του μνημονιου,αφου ο πιο εξυπνος λαος δεν ηθελε τον Σαμαρα αλλα ηθελε νταουλια και ζουρναδες.

 6. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 07/03/2015 19:31:54

  Με αυτά....τα παρτάλια που επέλεξε ο..... σώφρων Ελληνικός Λαός να σώσει τη χώρα από τα μνημόνια και τις θεωρίες περί κατοχής της πατρίδας και άλλες ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας η καταστροφή ήδη έχει αρχίσει. Δυστυχώς τα πάντα πλέον έχουν νεκρώσει στη χώρα, η πραγματική οικονομία εκεί που είχε βρει ένα-κάποιο σταθερό βηματισμό το 14 έχει κατρακυλήσει από τις προεδρικές εκλογές και μετά, και η πλάκα σε αυτή την χώρα είναι ότι στα γκάλοπ δίνουν και 70% στήριξη σε μια κυβέρνηση που κάθε μέρα που περνάει δίνει την εντύπωση....παιδικής χαράς, ανθρώπων άσχετων με την πραγματικότητα και χωρίς να ενδιαφέρονται για την πραγματική οικονομία και την πορεία του τόπου. Το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι....οι καθαρίστριες, οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ, η ΕΡΤ οι επαναπροσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ με μπουρδολογίες και αοριστολογίες. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος μετά την επερχόμενη καταστροφή θα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι, η κακιά Μέρκελ, ο Σόιμπλε, οι ψεκασμοί των ΑΤΙΑ και ο πάντα σώφρων Ελληνικός Λαός θα τους υπερψηφίσει πάλι, ώστε να πάμε πάλι στο παλαιό μας νόμισμα και να γίνουμε πραγματικό κράτος όπως ήμασταν επί εποχής ανδρέα παπανδρέου, όπου ευημερούσαν οι πάντες και τα πάντα......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.