Η ορκωμοσία Ερντογάν και η υποβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας
27/08/2014 23:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ορκωμοσία Ερντογάν και η υποβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας

Κάλλιστα, βάσει πρωτοκόλλου, θα μπορούσαν να παραστούν στην ορκωμοσία του πρώτου εκλεγμένου -άμεσα από το λαό- Τούρκου προέδρου, ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όμως, αποφασίστηκε να πάει ο υπουργός Εξωτερικών.

Μπορεί, με διαρροές που κάνει προς τα ΜΜΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος να προσπαθεί να πείσει ότι η παρουσία της Ελλάδας στην ορκωμοσία Ερντογάν (28 Αυγούστου) είναι σε υψηλό επίπεδο, μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος εκπροσωπεί τη χώρα μας, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.

Στην ορκωμοσία εκτιμάται ότι κάποιες χώρες φίλα προσκείμενες στην Τουρκία ή σύμμαχοι, θα στείλουν αντιπροσωπείες σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Μερικές μάλιστα, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, όπως η Βουλγαρία, σε επίπεδο προέδρου ή πρωθυπουργού. Άγνωστο τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, για τις οποίες, ενώ ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ότι θα εκπροσωπηθούν από τον ίδιο τον Ομπάμα, τώρα πληροφορίες φέρουν την υπερδύναμη να εκπροσωπείται από έναν απλό διπλωμάτη της. Κατά τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, σε αρκετά υψηλό επίπεδο, θα κυμανθεί η παρουσία της Ρωσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει, σε ποιο επίπεδο θα είναι η εκπροσώπηση των μεγαλύτερων χωρών της ΕΕ. Είδωμεν!

Όπως και να’ χει, η Ελλάδα αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών της. Υψηλό επίπεδο δηλαδή, αλλά όχι το υψηλότερο δυνατόν. Γιατί; Ως όλα δείχνουν, εκτός του ότι η Αθήνα έχει πιάσει ένα κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει υπερατλαντικά για τον «κουμπάρο» για τους διάφορους χειρισμούς του στη Μ.Ανατολή, φαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, διότι απλά δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να κουβεντιάσει με την Τουρκία, και πολύ περισσότερο να σφίξει το χέρι του Ερντογάν είτε ο Παπούλιας είτε ο Σαμαράς.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει η Τουρκία στα σύνορά της και γενικότερα στις περιοχές της Μ.Ανατολής που, σύμφωνα με τις νέο-οθωμανικές βλέψεις της, θέλει να εμπλακεί (Συρία, Ιράκ –«τζιχαντιστές»- Κουρδιστάν, Παλαιστινιακό, Λιβύη, Αίγυπτο, σχέσεις με Κατάρ και Σ.Αραβία), ούτε στιγμή δεν παύει τις «παρενοχλήσεις» προς την Ελλάδα. Μπορεί βέβαια, η κυβέρνηση, και τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών να υποβαθμίζουν συστηματικά τις παραβάσεις-παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και το FIR, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνονται. Μόλις το τελευταίο τριήμερο χαρακτηριστικά, τρείς φορές έγιναν παραβιάσεις τη μια στο Bόρειο – Κεντρικό – Νοτιοανατολικό, τη δεύτερη στο Νοτιοανατολικό, και την τρίτη στο Βόρειο Αιγαίο. Επίσης, μόλις πρόσφατα η Άγκυρα ανακοίνωσε «έρευνες» του πλοίου «Μπαρμπαρός» μέσα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Την ίδια στιγμή, οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ως όλα δείχνουν, βρίσκονται σε απόλυτη στασιμότητα, ενώ ορατή, κατά εκτιμήσεις, είναι η προοπτική του ναυαγίου. Βέβαια, η αμερικανική πλευρά δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συνέχισή τους, αλλά τόσο η τουλάχιστον «αντιπαραγωγική» πρακτική της Τουρκίας, όσο και η προεκλογική περίοδος στην γείτονα, δεν εμπνέουν αισιοδοξία. Εκτός των άλλων, οι μικρο-προβοκάτσιες εκ μέρους της Άγκυρας, δεν δημιουργούν και τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια υψηλοτάτου επιπέδου εκπροσώπηση της Ελλάδας στην ορκωμοσία. Να σημειωθεί ότι στην ορκωμοσία έχει προκληθεί και θα παραβρίσκεται –αναμενόμενο άλλωστε- ο επικεφαλής του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, Ντερβίς Έρογλου.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών πάντως, ο «κουμπάρος» τείνει να γίνει ο απόλυτος «σουλτάνος». Πόσο μάλλον, αφού κόβει και ράβει πια στα μέτρα του το σύστημα στην Τουρκία, το πάει προς «Προεδρική», και συγκεντρώνει σχεδόν όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Ο Ερντογάν, είναι φανερό ότι βιάζεται, διότι έχει τεράστια ζητήματα να αντιμετωπίσει τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Γι’ αυτό, εξάλλου, έσπευσε να κάνει κατακαλόκαιρο, μέσα στον Αύγουστο, οπότε ακόμα και η Τουρκία κάνει διακοπές, τις εκλογές. Μεταξύ των άλλων, λοιπόν, ο τούρκος πρόεδρος είναι πολύ πιθανόν να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αναθέρμανσης του Κυπριακού, ενώ αναμένονται και νέες προκλήσεις τόσο στις ΑΟΖ, όσο και οι γνωστοί λεονταρισμοί στο Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 09:21:08

  ??????????????? Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάει ο έλληνας πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός. Και μία συγχαρητήρια επιστολή αρκετή θα ήταν. Σιγά τα αυγά Τουρκίας. Μήπως στείλαμε τον παπούλια στην ορκωμοσία του Ομπάμα που κυβερνάει μία υπερδύναμη; Μήπως στέλνουμε κάθε 3 και λίγο τον πρωθυπουργό όταν ορκίζουν πρόεδρο στην Ιταλία; Γιατί να στείλουμε τον Σαμαρά σε μία φτωχή, αυταρχική και σχετικά εχθρική απέναντί μας χώρα; Για να μας κάνει καμία μαζική παραβίαση την αμέσως επομένη και να ξευτιλιστεί ο Σαμαράς; Μήπως έχετε μπερδέψει την Ελλάδα με την φύρομ, την αλβανία, τους αυτόνομους αζέρους; Και ο υπουργός εξωτερικών πολύς είναι.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 12:11:26

   Το αντίθετο λέει το άρθρο

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Factorx 28/08/2014 16:32:05

    Το άρθρο είναι ισορροπημένο και σωστό. Μερικές φορές εκφράζομαι πολύ έντονα όχι απαραίτητα απευθυνόμενος στον αρθρογράφο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ανέλυσα στα σύντομα γιατί κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να πάει ο Σαμαράς.
    Κι εσείς εκφράζετε τους δικούς σας λόγους: πχ όταν αναφέρετε την αμερικάνικη δυσαρέσκεια με την τουρκία που θα καθιστούσε κακή επιλογή την αποστολή έλληνα προέδρου ή πρωθυπουργού.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 14:06:25

   Φτωχή χώρα η (σημερινή) Τουρκία - μέλος του G20; Και να το γράφει αυτό ένας Άπαντα Επιστάμενος; Ο "στραβός γιαλός", που λέγαμε παλιά...

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 28/08/2014 16:22:36

    H τουρκία είναι στο G20 γιατί έχει 80 εκατομμύρια πληθυσμό. Σε επίπεδο κατακεφαλήν είναι σαν την Βουλγαρία. Πριν την κρίση και μεις ήμασταν στους 30 πρώτους σε γενικό ΑΕΠ, τώρα στους 40 περίπου, μονολότι έχουμε μόλις 11 εκατομμύρια πληθυσμό. Ο κατώτατος μισθός τουρκίας τούτη την στιγμή, είναι 340 ευρώ (1200 τ. λίρες), ακριβώς ο μισός από τα 684 ευρώ της ελλάδος. Ναι η τουρκία είναι φτωχή χώρα. Και η ινδία που είναι στο G20 είναι φτωχή, το ίδιο και η ρωσία.

    • Άπαντα Επιστάμενος avatar
     Άπαντα Επιστάμενος @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 16:42:20

     1020 τουρκικές λίρες κι όχι 1200 ο κατώτατος στην γείτονα, πληκτρολογώ γρήγορα...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 17:26:03

     Δηλαδή; Πάμε καλά συγκριτικά; Αυτό να καταλάβω, άν η αξιολόγηση γίνεται με το κατά κεφαλήν; Όπως έλεγε ο ποιητής, ξεκάναμε τους BRICS, φάγαμε τον ΟΟΣΑ, στην Τουρκία θα κολλήσουμε τώρα; Τα καβαλημένα καλάμια του 2004 και της "ισχυρής Ελλάδας" του Έλληνος Μάο δεν ξεπέζεψαν ακόμη. Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, έχει δρόμο το τενεκεδάκι της κρίσης στην κατηφόρα, ωιμέ, βάστα καυμένο Μεσολόγγι...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 18:15:19

     Για την Βραζιλία, την Νότια Αφρική και την Κίνα, δεν το συζητάω. Πάμπτωχες. Φαβέλες, Σοβέτο και "μισθοί Κίνας" (προχθές αγόρασα οικιακά εξαρτήματα βουλγαρικής επιχείρησης made in China - για τον Βούλγαρο επιχειρηματία ο Βούλγαρος εργάτης είναι πανάκριβος, προτιμά τον Κινέζο, όπως ακριβώς και η Dell και Αpple). Με την παγκοσμιοποίηση, ο κόσμος άλλαξε ριζικά και τα κριτήρια τι είναι τί και πως ρέει το χρήμα επίσης. Στην Ελλάδα χάσαμε πολλές συνέχειες και μαζί ...τον μπούσουλα. Ακόμη δεν καταλαβαίνουμε, δεν ξέρουμε που πατάμε. Το αποτυχημένο κράτος και η αποτυχημένη κοινωνία δεν έπεσε στο κεφάλι μας απο τον ουρανό: Μέσα στο ξερό κεφάλι μας φτιάχτηκε.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 28/08/2014 22:46:52

      Αμφισβητείς κάποιο από τα στοιχεία που έδωσα;

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 18:17:44

     Με τους αζέρους τι παράπονο έχετε; Και πετρέλαιο έχουν και άφθονο φυσικό αέριο...

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 28/08/2014 23:27:01

      Ορισμός του Γραικύλου:
      Γραικύλος: ο Έλληνας που είναι ανάξιος της εθνικής του παραδόσεως , ο ξεπεσμένος , παρηκμασμένος Έλληνας , συνήθως δουλοπρεπής προς τους ξένους. http://www.asxetos.gr/pedia/lexika/elliniko-lexiko/graikylos-21975.html
      Κάτω από το πέπλο της λογικής, της μετριοπάθειας, του αυτοελέγχου, έχω την εντύπωση ότι κρύβετε επιμελώς μία υποτιμητική ματιά για τους έλληνες. Πάντα εμείς είμαστε οι σκάρτοι, πάντα οι άλλοι καλύτεροι... Μπορεί να κάνω λαθος αλλά ίσως πρέπει να κάνετε κι εσείς μία αυτοκριτική. Καλείτε τους έλληνες σε αυτοκριτική. Κάντε και μία δικιά σας. Κοιτάξτε τον πιο πάνω ορισμό και σκεφτείτε μήπως είστε γραικύλος.
      Σας παρακαλώ πάντως, επειδή αγαπώ την Ελλάδα, έστω με τον λαθος τρόπο, είτε είστε γραικύλος ελληνικής καταγωγής είτε δεν είστε έλληνας, , μην παρασύρεστε σε τόσο σκληρή κριτική για την πατρίδα μου.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 23:41:11

      Να ξέρετε πάντως όλα αυτα τα κλαψουρίσματά σας, όλη αυτή η προσπάθεια νουθεσίας των ελλήνων, όλα αυτά τα μίζερα και υποτιμητικά, δεν θα τα αφήνω αναπάντητα.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 29/08/2014 02:51:14

      Θα έπρεπε να είχατε καταλάβει πάντως, ότι η κριτική μου δεν απευθύνεται στην πατρίδα: αλλά ακριβώς, σ' αυτούς που λυμαίνονται την πατρίδα. Δια προσωπικόν όφελος. Οι "πολυμήχανοι" αυτοί, την λυμαίνονται, λέγοντας αυτά που θέλουν ν' ακούσουν οι άλλοι. Τα θύματά τους. Και επίσης, θα έπρεπε να είχατε καταλάβει οτι αυτοί, οι ιδιοτελείς, είναι οι Γραικύλοι. Με "Γ" κεφαλαίο.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 29/08/2014 10:33:08

      Δεν έχω διαφωνία να μαζέψουμε τους 50- 100 που λυμαίνονται την πατρίδα και να τους ανασκολοπίσουμε δημόσια. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα γραφόμενα σας είναι πως θεωρείτε ότι όλοι οι έλληνες λίγο πολύ λυμαίνονται την Ελλάδα. Όταν για παράδειγμα λέτε «δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο εμείς οι σημερινοί έλληνες», δεν δίνετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε μία μικρή ομάδα ατόμων.

  • άλυτη εξίσωση avatar
   άλυτη εξίσωση @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 15:56:19

   '' Και ο υπουργός εξωτερικών πολύς είναι.'' Μπααααα.... Αυτός ελάχιστος είναι, για όλα :-) . Τον πληρώνουμε (άδικα) που τον πληρώνουμε ενώ θα έπρεπε να είναι έγκλειστος, ε, ας πάει σε καμιά κηδεία, σε κανένα γάμο και σε τίποτε βαφτίσια, να δικαιολογήσει τα Ευρώ που καταναλώνει. Δε φαντάζομαι να ...πέταξε πάλι με το κρατικό Εμπραέρ ο ...άρχοντας! 3.600 € η ώρα πτήσης μας κοστίζει το Ι.Χ ....αεροταξί. Nα πηγαίνει λοιπόν με Aegean ο ακριβοπληρωμένος, που θεωρεί οτι ζεί άνθρωπος με 400 € και υποχρεούται να του πληρώνει κι ...έξοδα κίνησης. (Άσχετο, αλλά και σχετικό).

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ άλυτη εξίσωση 28/08/2014 16:34:31

    Άλυτη εξίσωση, Νομίζεις είμαι κανένας θαυμαστής του Βενιζέλου; Απλά έχει μία ιδιότητα. Η ιδιότητά του είναι που την θεωρώ αρκετή εκπροσώπηση.

    • άλυτη εξίσωση avatar
     άλυτη εξίσωση @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 17:50:08

     1) Ε, Κατέχει το 8% εκβιαστικά μιαν ...''ιδιότητα'' που δεν του αναλογεί (ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ), για να είμαστε ακριβείς. 2) Δεν είπα εγώ πουθενά πως είστε ...θαυμαστής :-). Εξάλλου, δεν σας λένε και Αλ Σάλεχ νομίζω. 3) Αmber Alert για το χιούμορ σας θυμηθείτε να βγάλουμε.

   • άλυτη εξίσωση avatar
    άλυτη εξίσωση @ άλυτη εξίσωση 29/08/2014 10:17:49

    Ούτε το Εμπραέρ δε θέλει να τον βλέπει λέμε.... Aegean και μόνον Aegean από εδώ και μπρος :-).

    Παρασκευή 29 Αύγουστος, 10:49 bynooz.gr Με απόλυτο ασφάλεια πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Εμπραέρ, που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών,Ευ. Βενιζέλο, λόγω ρωγμή που παρουσιάστηκε σε τζάμι του. Ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδευε από την Άγκυρα προς το Μιλάνο και σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πτήσης έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, με τον πιλότο να ζητεί την άμεση προσγείωση στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.40.

 2. Naruto avatar
  Naruto 28/08/2014 11:52:28

  Μια χαρά θα ήταν και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία .

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 28/08/2014 12:07:41

  "Ο Ερντογάν, είναι φανερό ότι βιάζεται, διότι έχει τεράστια ζητήματα να αντιμετωπίσει.” Όντως, έχει τεράστια ζητήματα ν’ αντιμετωπίσει, στο σοβαρότερο των οποίων, επιμελώς αποφεύγει ν’ αναφερθεί, αν και είναι γνωστό ότι πάσχει από τελικού σταδίου καρκίνο του παχέως εντέρου (recto-sigmoid cancer). Kαι αντί η πολύ σοβαρή ασθένειά του αυτή, τη ματαιότητα του κόσμου να τον κάνει ν’ αναλογιστεί και πιό ανθρώπινος να γίνει, αυτός καθημερινά, όλο και πιό αιμοβόρικος επιθετικός σκύλος γίνεται. Από το 2010 γράφαμε για τις επικίνδυνα χαμηλές, τις εκκωφαντικές πτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, πάνω από τις στέγες των σπιτιών των φιλήσυχων κατοίκων των ακριτικών νησιών, του πανάρχαιου Ελληνικού Aρχιπελάγους Αιγαίου. Και προτείναμε, οι κάτοικοι των Ελληνικών ακριτικών νησιών να ενωθούν και στον ΟΗΕ τη τουρκιά να καταγγείλουν για τις τρομοκρατικά χαμηλές πτήσεις, οι οποίες, επανειλημμένα έχουν προκαλέσει αποβολές, εγκύων Ελληνίδων! Στη Καμπούλ γέροντες με τις.. γκράβες, stealth κατέρριπταν. Εμείς εδώ, ανέκαθεν comme il faut.

 4. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 28/08/2014 13:41:15

  Η Τουρκική πολιτική και δη αυτή του Ερντογάν επί των ημερών μας, είναι πολιτική της πονηριάς ( όχι εξυπνάδας) και της μπαγαποντιάς ( όχι ειλικρίνειας). Γιαυτό, μην αυταπατόμαστε. Οι Τούρκοι ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!! Αυτό τα λέει όλα και δεν αλλάζει ! Πιστεύω λοιπόν, ότι ο Καραμανλής ενώ έκανε λίγα λάθη σχετικώς, και βέβαια, πολύ περισσότερα σωστά, διέπραξε το τεράστιο λάθος να προσπαθήσει να......."φιλοτιμήσει", ή εξανθρωπίσει τον Ερντογάν με ...κουμπαριές και κουραφέξαλα ! Είναι σαν να παίρνεις μια ίαινα στο σπίτι σου και να φιλοδοξείς να την κάνεις κατοικίδιο ! Θα σε ξεσκίσει κάποια στιγμή, γιατί είναι στα γονίδια της ! Σας θυμίζει κάτι αυτό Σεβασμιότατοι του Αγίου όρους ;;;; ;;;;;

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/08/2014 14:08:51

  Ωχ, θ' αρχίσει τώρα η βαρειά "λαική" διπλωματία.... Καημένε Μπίλλυ Καρρά, ετοιμάσου να πάρεις μερικά μαθήματα, πως πρέπει να άδουν οι εξπέρ.

 6. anast.t. avatar
  anast.t. 28/08/2014 14:11:42

  Παρακαλώ να μην ξεχάσει ο κ.Βενιζέλος, να περάσει και μια βόλτα από τους αξιωματούχους του κράτους της Ουκρανίας. Προλαβαίνει, δεν προλαβαίνει... Μην τρέχει πάλι με το EMBRAER, δεν έχουμε προλάβει να γεμίσουμε τις δεξαμενές καυσίμων.Έτσι κι αλλιώς ο Ερντογάν δίπλα είναι και στην Πόλη πας και με το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/08/2014 15:28:10

  Φάκτορά μου,τί ''τείνει'' να γίνει ο Σουλτάνος,αφού εδώ και πολλά χρόνια είναι. Ποιός άλλος ηγέτης είναι τόσα χρόνια στην εξουσία και ποιός άλλος τόλμησε ποτέ να κάνει εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο; Και γιατί στο κάτω κάτω να μην το παίξει Σουλτάνος,εδώ έπεισε ολόκληρο βεζύρη να αφήσει τις διακοπές του για να του ευχηθεί από κοντά τα πολυχρόνια;...

  • mezapos avatar
   mezapos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/08/2014 15:57:16

   E, τώρα ως πρόεδρος, θα γίνει και τυπικώς σουλτάνος :)

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ mezapos 28/08/2014 21:13:44

    Σωστό :-)

 8. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 28/08/2014 20:28:37

  Λόγω της συνάντησης με την Τρόικα στο Παρίσι, έπρεπε ο Πρωθυπουργός να κάνει μαθήματα διπλωματίας και διαπραγμάτευσης στην ελληνική συνδικαλιστική αντιπροσωπεία (Βούτσης, Πρωτόπαπας) που θα αντιπροσωπεύσουν την Χώρα...

 9. kosmas avatar
  kosmas 28/08/2014 20:30:41

  Υποβαθμισμένη πάντως, εκ μέρους ΗΠΑ - ΕΕ η εκπροσώπηση στην ορκωμοσία. Αρα επιβεβαίωση του κομματιού. Υψηλές παρουσίες υπήρξαν κυρίως από Κόλπο, Μ.Ανατολή και λίγο Ασία (Κ.Ασία). Η Χουριέτ γράφει χαρακτηριστικά: Senior representatives of some 90 countries from Asia, Africa, the Middle East and Europe attended the takeover, including the emir of Qatar and Iran’s foreign minister, according to Erdoğan’s office. No major Western heads of state attended the ceremony. The United States denied reports that it sending a low-profile delegation to convey an ulterior message to Ankara.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.