Η νέα παγίδα του Τσίπρα
31/08/2015 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα παγίδα του Τσίπρα

Πως σκοπεύει να ξανακοροϊδέψει το λαό

Οι Έλληνες, και κυρίως εμείς οι δημοσιογράφοι, είμαστε αδιόρθωτοι. Ακόμη κι αν έχουμε πει χίλιες φορές ότι οι δημοσκοπήσεις είναι για τα σκουπίδια, εμείς εκεί. Περιμένουμε πότε θα κάνουν κανένα γκάλοπ για να φάμε το παραμύθι μας, για να χαζέψουμε τα αποτελέσματα και τις μετρήσεις και πολλές φορές για να αποφασίσουμε και τι θα ψηφίσουμε με βάση αυτά που μας σερβίρουν οι γκαλοπατζήδες και τα αφεντικά που πληρώνουν για τις δημοσκοπήσεις.

Τον τελευταίο καιρό έχουν πέσει τόσο έξω οι μετρήσεις που απορεί κανείς που ακόμη τις βλέπουμε. Οκτώ ολόκληρα γκάλοπ ανακοινώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες. Κάθε πικραμένος παραγγέλνει και μια μέτρηση, μέχρι και η ιστοσελίδα του Λαφαζάνη η iskra έβγαλε τη ΝΔ πρώτη, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τρίτη με διψήφια ποσοστά τη Λαϊκή Ενότητα.

Και ω του θαύματος. Όλες δείχνουν την ίδια τάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, έστω και οριακά, παρουσιάζει μεγάλη πτώση, η ΝΔ ακολουθεί ενώ τα ίδια κόμματα με την ίδια πάνω – κάτω σειρά θα μπουν στη Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι ούτε ένα μήνα πριν κάποιοι δημοσκόποι έδιναν διαφορές χαοτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 48% και η ΝΔ στο 19% δηλαδή τεράστια διαφορά.

Στην καλύτερη περίπτωση η ΝΔ είχε να καλύψει μια διαφορά καμιά 10αριά μονάδες τουλάχιστον. Ακόμη και μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Τσίπρας ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού από τους ίδιους γκαλοπατζήδες. Και ξαφνικά εκεί από τις ξαπλώστρες και τα κουβαδάκια οι Έλληνες άλλαξαν και εγκαταλείπουν τον Τσίπρα; Κομματάκι δύσκολο, μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχουν νούμερα μέχρι την κάλπη. Μπορεί να βγει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, άλλωστε τα λάθη της προεκλογικής περιόδου πάντα παίζουν ρόλο. Επίσης, πρόκειται για πολύ «βουβές» εκλογές στις οποίες ο κόσμος θα ψηφίσει ξανά με το θυμικό. Άλλοι θα ψηφίσουν κατά του Τσίπρα που τους κορόιδεψε, άλλοι υπέρ του γιατί τον θεωρούν ικανό να διαχειριστεί το μνημόνιο. Άλλοι θα εξοργιστούν τόσο που θα ψηφίσουν τους περιθωριακούς της Χρυσής Αυγής ή τον Λεβέντη με τον Γκλέτσο, κι άλλοι τον Λαφαζάνη γιατί βαρέθηκαν με το ευρώ.

Αλλά η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Ότι ο Τσίπρας αυτό που κάνει έξυπνα είναι να μεταλλάσσει το κόμμα του. Διώχνει τα βαρίδια, τους επικίνδυνους, αυτούς που ο κόσμος τους φοβάται. Έτσι στήνει ένα αστικό, κεντροαριστερό κόμμα, έναν σχηματισμό που περνάει εύκολα από τους νοικοκυραίους οι οποίοι φοβούνται για το ευρώ ή μη χάσουν τις καταθέσεις τους.

Ουσιαστικά ο ψηφοφόρος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο... μνημονιακά κόμματα. Μόνο που το ένα κουβαλάει τις αμαρτίες 40 ετών και το άλλο είναι «παρθένο». Χωρίς πολλές ακόμη πληγές διαφθοράς, με τον Τσίπρα να διώχνει Μητρόπουλους, Χαϊκάληδες, Ζωές και όσους πιστεύει ότι θα κάνουν κακό στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μια... ΝΔ στα πρώτα της χρόνια έτσι ώστε ο κόσμος να επιλέξει ανάμεσα στο φρέσκο και το μπαγιάτικο. Ακόμη και αν το αυτό το φρέσκο είναι ψεύτικο ή πιο παλιό από το παλιό και φθαρμένο.

Αυτή είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό μιλά συχνά για τα 40 χρόνια των προηγούμενων κομμάτων. Έτσι θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες. Ότι είναι λιγότερο φθαρμένος από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε κι ότι είναι εγγυητές των μεταρρυθμίσεων που δεν τόλμησαν να κάνουν οι άλλοι. Αν μάλιστα βγει και υποσχεθεί ασφάλεια καταθέσεων, προστασία της πρώτης κατοικίας και κάνα δυο μικροπαροχές τότε θα καταφέρει να αλλάξει το κλίμα που εμφανίζεται τώρα στις δημοσκοπήσεις.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Δυο συστημικά κόμματα παίζουν παιχνίδια για να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου. Και καλά, η ΝΔ είναι ανέκαθεν αστικό κόμμα που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, έστω κι αν μπλέχτηκε με τους λαϊκιστές και δεν τις έκανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι δουλειά έχει σε ξένα χωράφια; Μέχρι πριν ένα μήνα δεν ήταν επαναστατικό, ριζοσπαστικό κόμμα που θα άλλαζε τα πάντα; Έγινε ξαφνικά κάτι άλλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Κι αυτό για να κλέψει τις εκλογές; Έλεος...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ Π. avatar
  ΝΙΚΟΣ Π. 31/08/2015 19:37:49

  . Πάρα πολύ σωστή η ανάλυσή σας και ακόμα σωστότερο το συμπέρασμά σας: " Ουσιαστικά ο ψηφοφόρος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μνημονιακά κόμματα. Μόνο που το ένα κουβαλάει τις αμαρτίες 40 ετών και το άλλο είναι «παρθένο». Χωρίς πολλές ακόμη πληγές διαφθοράς, με τον Τσίπρα να διώχνει Μητρόπουλους, Χαϊκάληδες, Ζωές και όσους πιστεύει ότι θα κάνουν κακό στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μια... ΝΔ στα πρώτα της χρόνια έτσι ώστε ο κόσμος να επιλέξει ανάμεσα στο φρέσκο και το μπαγιάτικο..."

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΝΙΚΟΣ Π. 31/08/2015 21:22:11

   Τι έγινε, ακόμη δεν σου κόψαν το μηνιάτικο, Συριζαίε; Θα σου το κόψουν στις 21 του μηνός έτσι κι αλλιώς, τζάμπα γράφεις.

   • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
    ΝΙΚΟΣ Π. @ Διογένης 02/09/2015 13:53:06

    Διογένη, τόσο φτηνός?

 2. Naruto avatar
  Naruto 31/08/2015 20:27:17

  Πραγματικά η ΝΔ κουβαλά τις αμαρτίες 40 χρόνων που δεν είναι λίγες και αυτές πληρώνει τωρα και έρχεται δεύτερη πίσω απο το τσίρκο του Αλέξη . Απο καιρό , μαζί με άλλους σχολιαστές , είχα επισημάνει την ανάγκη βαθειάς ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες για το κόμμα . Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα που συγκέντρωναν πάνω απο 40% του εκλογικού σώματος ανήκουν στο παρελθόν . Με 8-10 κομματα στην Βουλή οι συνεργασίες είναι επιβεβλημένες οπως και η σαφής ταυτότητα του κάθε κόμματος . Η Ν.Δ πρεπει να βασιστεί στους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα στον ιδιωτικό τομεα . Αν η ΝΔ κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτού του τομέα θα γίνει και πάλι ο κύριος του παιχνιδιού .

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ Naruto 31/08/2015 21:29:02

   Πολύ σωστά. Ο Κώστας Καραμανλής τουλάχιστο αυτό το είχε άριστα συνειδητοποιήσει και χάριν στους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες έγινε Πρωθυπουργός και τους κατέστησε την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, απαλλάσσοντάς τους απο το γελοίο άγχος του ΣΔΟΕ και της κομμουνιστικού τύπου φορολογίας καθιερώνοντας το αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης. Η οικονομία μας λόγω της κρίσης, καταστράφηκε καθότι η ατμομηχανή της, η οικοδομή, σταμάτησε να λειτουργεί εξ αιτίας των τραπεζών και η ραχοκοκαλιά της (ατομικές και οικογενειακες επιχειρήσεις) τσακίστηκε απο την αδιανόητα υπέρμετρη φορολογία γύρω στο 50% απο τα πρώτα 30.000 ευρώ!!! Αν δεν αποκατασαθούν αυτά τα δύο μοναδικά οικονομικά εργαλε΄'ια του λαού μας, ανάκαμψη ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ, όσα παραγωγικά μοντέλα κι αν αλλάξουμε. Εκτός βέβαια (λέμε τώρα...) αν δεχτουν ξαφνικά τα Αφεντικά μας, οι Ευρωκράτες, να μας κάνουν Λουξεμβούργο, για να εξιλεωθούν κάποτε απο τα σε βάρος μας εγκλήματά τους ...

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ Naruto 31/08/2015 21:55:11

   Αγαπητε/η ,δεν θελω να προσβαλλω κανεναν σας,αλλα πιστευω στα μαθηματικα υπερεχω απεναντι σας,ως προς τον αριθμο των χρονων που κυβερνησε η ΝΔ. 1974-1981=7 ετη,1990-1993=3 ετη,2004-2009=5 ετη,2012-2014=2 ετη Συνολο 17 χρονια και τα 2 τελευταια με το πασοκ μαζι ,μαυρη ωρα που το καναμε.Ελεος επιτελους οχι και 40 χρονια,ετσι για να ειμαστε ακριβεις.Σας ευχαριστω.

   • Naruto avatar
    Naruto @ δεξιος αγωνιστης 01/09/2015 08:54:20

    Αγαπητέ δεξιέ συναγωνιστή το κόμμα μας μάζευε αμαρτίες και στην αντιπολίτευση . Οταν ο Α.Γ.Π λεηλατούσε την πραγματική οικονομία και μας φόρτωνε χρέη για να φτιάξει κόμμα η Ν.Δ σφύριζε αδιάφορα . Το ΠΑΣΟΚ κατέβαζε τους οπαδούς του στον δρόμο για να υποστηρίξει ακόμα και δικτάτορες σαν τον Καντάφι και τον Νοριέγκα ενώ η Ν.Δ δεν κουνούσε ούτε το δαχτυλάκι της για να υποστηρίξει τους δικούς της ψηφοφόρους . Δεν είναι σωστό να επεκταθώ περισσότερο τώρα , ίσως μετά τις εκλογές να κάνουμε μια συζήτηση πάνω σ΄αυτό .

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 31/08/2015 20:43:22

  Είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί. Βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

 4. δημης avatar
  δημης 31/08/2015 21:51:34

  ++++++ Είναι τώρα ημέρες αγώνα ΕΝΝΩΜΕΝΟΙ να πάμε για ΝΙΚΗ..... Ό Χ Ι πάλι "νούμερα "από τις κάλπες αρκετά τους πληρώνουμε και ,δυστυχώς θα τους πληρώνουμε....,

 5. rasputin avatar
  rasputin 31/08/2015 23:00:34

  Αυτό το χιλιοειπωμένο σύνθημα για τα 40 χρόνια που σωστά επισημαίνει ο αρθρογράφος , στην πραγματικότητα αντιστοιχεί σε 20+ χρόνια Πασόκ και στην 5ετία Καραμανλή . Εκεί έγινε η ζημιά , αλλά κανένας στην ΝΔ δεν τολμάει να βάλει τον Κωστάκη στο κάδρο . Προτιμούν να τους εξισώνουν με το Πασόκ , παρά να παραδεχθούν ότι τα έκαναν μούσκεμα στα 5 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης του ΚΚ και σε περίοδο παχιών αγελάδων . Τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΑΣ, στον οποίο έχω ασκήσει τρομερή κριτική , δεν τα υπολογίζω ως κακή περίοδο . Τα λάθη του πολλά και κρίσιμα , όμως οι συνθήκες δεν είχαν καμία σχέση με εκείνες μέχρι το 2009 . Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να παρουσιάζονται ως όψιμοι επαναστάτες και θαυμαστές του "άφθαρτου" Τσίπρα , οι ίδιοι ψηφοφόροι που ευθύνονται για την 20ετία του Πασόκ .

  • George N avatar
   George N @ rasputin 02/09/2015 06:50:55

   Δεν ήταν όλα τα χρόνια ΠΑΣΟΚ το ίδιο. Υπήρξαν και μικρές περίοδοι με ανεκτή οικονομική πολιτική πέρα από μεγάλες περιόδους τελείως ανεύθυνης. Τα χρόνια του ιδρυτή της ΝΔ αλλά και του Σαμαρά ήσαν συνολικά θετικά αν και οι δύο τους δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος άλλαζε ή είχε ήδη αλλάξει. Είχαν μείνει στο μεγάλο κράτος. Η πενταετία του ΚΚ ήταν απλά καταστροφική. Συγκρίνεται μονάχα με την πρώτη περίοδο ΠΑΣΟΚ και την τελευταία του. Αν δεν ήταν ο Σαμαράς τότε θα είχε αποβεί μοιραία για την ΝΔ.

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 31/08/2015 23:12:42

  Όταν παριστάνεις χωρίς να είσαι, όταν υποκρίνεσαι χωρίς να πιστεύεις, όταν φοράς κυνικά μόνο ρόλους χωρίς να συμμετέχεις ψυχικά, όταν ο τυχοδιωκτισμός, η εξουσιολαγνεία και ο αχαλίνωτος ωφελιμισμός είναι οι μόνοι σου οδηγοί, τότε μπορεί και να σερβίρεις στους αδαείς τον σάπιο εαυτό σου, σαν πανάκριβο χαβιάρι Βeluga! Το δράμα είναι οτι δεν είσαι, παρά ακόμα μιά ολέθρια απάτη που θα σπαταλίσεις ασεβώς το χρόνο τους, θα ισοπεδώσεις τις ζωές τους, θα διαψεύσεις τις ελπίδες τους. Νέος δεν είναι ο 70άρης που έχει πληρώσει επιτυχέστατο λίφτινγκ και η προσεγμένη παρθενοραφή, δεν υποκαθιστά ποτέ την αθωότητα της...παρθενίας. Πιο αμαρτωλοί απ΄τους απόλυτα διεφθαρμένους, πιο επικίνδυνοι από τους χρόνια διαπλεκόμενους, πιο πρόθυμοι απ΄τους εξαγορασμένους, πιο αποτυχημένοι απ΄όλους είναι αυτοί, οι όψιμοι νεοϋποτακτικοί, που δεν διστάσανε να ξεπουλήσουνε τα πάντα, προκειμένου να εδραιώσουν τη φιλαυτία τους ως καθεστώς. Αντικαταστάτες του χρεοκοπημένου, τελειωμένοι από τη γέννησή τους. Άχρηστοι κι επιζήμιοι αλαζόνες που οι κέρινες μάσκες τους, λυώσανε μόλις μέσα σε 7 μήνες. Τώρα, μονάχα οι βολεμένοι κι οι ιδιοτελείς, κάνουν οτι δεν βλέπουνε την συμπαιγνία και ...καταριούνται μενόμενοι, αυτούς που την φωταγωγούν. Θα λάβουν σύντομα το αντίτιμο της πολιτείας τους.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 01/09/2015 08:12:29

   σπαταλήσεις, μαινόμενοι.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Άλυτη Εξίσωση 01/09/2015 11:01:37

   Χαιρόμαστε που αντελήφθης, δεν είναι κακό να ελπίζεις, αλλά στο λέγαμε ότι είναι τέτοιος τύπος και μας τον παρουσίαζες κάτι ανάμεσα σε Τσε Γκεβάρα, Γκάντι κι εγώ δεν ξέρω τι. Αν δεν είχατε προειδοποιηθεί, να πω. Αλλά είχατε. Εδώ, κάθε μέρα. Μην αυτομαστιγώνεσαι τόσο τώρα, δεν έχει νόημα. Να πάμε μπροστά.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ victoria (true) 01/09/2015 15:09:08

    Τι κρίμα! Τζάμπα χαίρεστε. Δεν αντιληφθήκατε αγαπητή, παρά μόνον αυτό που σας εξυπηρετεί να αντιληφθείτε :-). Σε αντίθεση μ΄εσάς, εγώ δεν υπήρξα ποτέ προσωπολάτρης κι ούτε ποτέ θεώρησα τον κ. Τσίπρα ως ...θεόπνευστο σωτήρα, αφού για μένα ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Έχω ηθική υποχρέωση να δοκιμάζω ρισκάροντας τις πιθανές διεξόδους από τον λαβύρινθο, δεν συμβιβάζομαι, δεν παραιτούμαι και δεν προσυπογράφω τις ήττες των δειλών, ποτέ. Η δοκιμασία συνεχίζεται και το παιχνίδι, είναι σκάκι. Χάσαμε Πύργο και λίγα ασήμαντα στρατιωτάκια, αλλά δεν χάσαμε και την παρτίδα. Η συνέχεια, στην αληθινή ζωή.....

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Άλυτη Εξίσωση 01/09/2015 17:42:52

     Μην τα δοκιμάσετε όοοολα όμως, δεν αντέχουμε όλοι τα αποτελέσματα των πειραμάτων. Ηθική υποχρέωση δεν μπορεί να είναι η δοκιμή. Δεν είμαστε στο εργαστήριο. Είναι η κρίση, η λογική, ο έλεγχος των λεγομένων του άλλου, όσο περισσότερο μπορούμε, πριν γίνουν πεπραγμένα. Εδώ είχατε ... ενδείξεις. Αν πουλούσαμε κι εμείς οι δυο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γινόμασταν πρωθυπουργοί. Όλοι ξέραμε πως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όλοι.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ victoria (true) 01/09/2015 20:15:21

      Και θα συνεχίσουμε αγαπητή victoria να ζούμε με την απορία,πώς τόσο έξυπνοι και ευρυοξύνοες άνθρωποι που δεν θεωρούν τον Τσίπρα θεόπνευστο σωτήρα,πίστεψαν τόσο άκριτα και απνευστί,τις...θεόπνευστες εμπνεύσεις και υποσχέσεις του...

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/09/2015 09:23:39

      Την καλημέρα μου Κυθήριε.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ victoria (true) 01/09/2015 20:31:03

      @ victoria (true) Θα δοκιμάζω, ώσπου να καταφέρει κάποιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και να αποδειχτεί οτι την αξίζει. Βλέπετε αυτό που εγώ δεν αντέχω, είναι ο συμβιβασμός με τη μετριότητα. Τα προγράμματά τους διόλου δεν με συγκινούν, είναι παλιόχαρτα και πάμφθηνα λόγια. ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και για να υπάρξουν αυτές δυστυχώς, θα πρέπει να ρισκάρουμε. Όταν αρκείται κανείς από ανασφάλεια σε κάτι που δεν τον εκφράζει, δεν του αξίζει τίποτε καλύτερο από το αποτυχημένο. Θα συνεχίζω στο δικό μου δρόμο, μην κουράζεστε. Αυτόν της διαρκούς αναζήτησης και της βαθιάς πίστης. Δεν με μαγεύουν οι Σειρήνες της υποχώρησης και των συμβιβασμών. Πολιτική είναι η τέχνη της υπέρβασης και όχι η στυγνή δικτατορία του βολικότατου...εφικτού.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Άλυτη Εξίσωση 02/09/2015 09:20:16

      Δεν θέλω να σας πείσω. Πριν σας είπα να μην αυτομαστιγώνεστε, τώρα θα σας πω να μην αυτολιβανίζεστε. Δοκιμάζοντας φαντασιώσεις στην πλάτη των άλλων, δεν μιλάμε για ανάστημα που ορθώνεται απέναντι στις δυσκολίες και στο βόλεμα, μιλάμε για ανάστημα που ορθώνεται απέναντι ...στην πραγματικότητα. Άλλο να έχεις όραμα, που το υποστηρίζεις με δουλειά όχι φανφάρα κι άλλο να μη θες να δεις το ψέμα μπροστά σου από ιδεοληψία. Κι εν πάση περιπτώσει το ξεβόλεμα δεν χαρακτηρίζει μόνο εσάς στον κόσμο... Με το pardon δηλαδή αλλά το μάθημα που σας (αυτο)ανακηρύσσει σε μια μελαγχολική ασυμβίβαστη ηρωίδα κάθε φορά δεν μας χρειάζεται. Πολιτικές απόψεις ανταλλάσσουμε.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ victoria (true) 02/09/2015 11:26:00

      Και στις δύο κρίσεις σας, κάνετε τεράστιο λάθος. Μην κοροϊδεύεστε. Ούτε αυτομαστιγώνομαι, ούτε αυτολιβανίζομαι. Απλά σας ''συμφέρει'' να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω, για να λέτε τα ...δικά σας :-). Πάμε πάλι αφού επιμένετε τόσο : 1) Η Δημοκρατία, αναγνωρίζει το δικαίωμα της προσωπικής ψήφου στον κάθε έναν πολίτη. Θεωρώ οτι πιστεύετε στη Δημοκρατία και οτι δεν ευαγγελίζεστε κάποιου άλλου είδους πολίτευμα, ως ...ιδεωδέστερο. Το δικό σας ''σωστό'' λοιπόν, είναι αυτόματα το ''λάθος'' για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, τους οποίους και ''ταλαιπωρείτε'' με τη σειρά σας, κάθε που το επιλέγετε και επικρατεί! Να σέβεστε την απόφαση του απέναντι, διαφορετικά του αφαιρείτε αυτομάτως τη δυνατότητα να σας σεβαστεί και αυτός. 2) ''Πολιτική άποψη'', δεν είναι η αγωνιώδης προσπάθεια να πείσει κάποιος τον εαυτό του οτι είναι ο κήρυκας του μόνου σωστού δρόμου και όσοι δεν ταιριάζουν στην ιδεοληψία του, αυτόματα είναι ''ανεύθυνοι'' και ''επιπόλαιοι'', που επιμένουν να μην βολεύονται στα συνήθη αποτυχημένα και όλο δοκιμάζουν. Με το pardon δηλαδή, αλλά το μάθημα που σας (αυτο)ανακηρύσσει σε μια...μεγαλόψυχη πλην όμως ...αυστηρή κριτή που άλλοτε μας συγχωρεί και μας προτρέπει να μην ...αυτομαστιγωνόμαστε (αρκεί να συμμορφωθούμε με το σωστό της) και όταν αυτό απορριφθεί, τότε μας επιτίθεται και μας επιπλήττει, είναι τουλάχιστον αστείο για να αποτελέσει...πολιτική άποψη! :-)

     • Μ.Β avatar
      Μ.Β @ Άλυτη Εξίσωση 02/09/2015 13:29:53

      Χαχαχα. Μη λες καλέ κι εσύ τέτοια, στους οπαδούς! Τους θυμώνει να κοιτάζονται στον καθρέφτη και δεν αντέχουν οτιδήποτε δεν τους μοιάζει. Δημοκράτες κατ΄όνομα αλλά στην πράξη, πολύ τη γουστάρουνε την ισοπέδωση και την απόλυτη ομοιομορφία. Αυταρχικούς Δεξιοσταλινοκομμουνιστές να τους πείς; Κάλλιστα λέγονται κι έτσι.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Άλυτη Εξίσωση 03/09/2015 09:57:21

      Το θέμα που πονάει είναι ένα. ΥΜΝΟΥΣΑΤΕ Τσίπρα τον Ιανουάριο. Και τώρα γράφετε κατεβατά να τον λέτε ανθρωπάκι. Εμείς τι φταίμε; Αυτό σχολίασα. Και το ρίχνετε στη δημοκρατία: Αγαπητή κυρία τοσο-δημοκράτισσα που θα μας μάθετε τι είναι η δημοκρατία, αυτοί οι υπαινιγμοί κομμένοι. Δικαίωμα σε ψήφο έχετε κι εγώ όμως έχω δικαίωμα, όταν μόνη προπαγανδίζετε την ψήφο σας, η οποία αλλάζει οβιδιακά σε θέμα μηνών, να τη σχολιάζω. Τη μία θαυμάστρια (μίλησε κι ο ΜΒ για οπαδούς), την άλλη προδομένη, η πολιτική σας άποψη ανήκει στο χώρο της ψυχολογίας, όχι της λογικής κρίσης, οπότε καλή συνέχεια εύχομαι ειλικρινά. Σε όλους μας.

 7. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 01/09/2015 00:32:27

  Η εξ απήνης κατάληψη της εξουσίας από την αριστερά, έγινε με άλωση του πολιτικού συστήματος εκ των έσω, με την μαλθακότητα, που αυτοί επέβαλλαν ως κοινωνική και δημόσια κανονικότητα και την έλλειψη ηθικών αντιστάσεων και αξιακών προτύπων και στην μηδενιστική τους θεώρηση, συμπαρέσυραν το λαό στο χορό του Ζαλόγγου. Έτσι το παλιό και φθαρμένο, το αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό, με το περιτύλιγμα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας των αριστερών πολιτικών, καθιερώθηκε ως καθεστωτικό πρόσταγμα-πρότυπο, στην πλήρη πολιτική αποδιοργάνωση και παραλυσία της χώρας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ , η ανακολουθία λόγων και έργων και η συνεχής παλινωδία του, θα έπρεπε να τον είχαν ήδη οριστικά εξοβελίσει από το πολιτικό προσκήνιο, όταν με σημαία τον αντιμνημονιακό τους αγώνα, υπέγραψαν το επαχθέστερο, το επωδυνέστερο και το επονειδέστερο μνημόνιο. Πλην όμως η ανοχή στα παιδαριώδη λάθη του, δείχνει ότι ο λαός δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ως αμυντική του θωράκιση στα δεινά που επισσωρεύθηκαν τον κίνδυνο, που ελλοχεύει και ζει το νιρβάνα του, απαξιώνοντας εμφαντικά πλην όμως σιωπηρά την πολιτική και τους πολιτικούς, παρότι βρίσκεται σε καθημερινή παράκρουση. Σημείο δυσεξήγητο των καιρών, δείγμα της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει στο πολιτικό σύστημα και στην παράταξη της Ν.Δ. από το κατευθυνόμενο μιντιακό σύστημα παραγωγής αριστερής ιδεολογίας, που εξωραΐζει τα ανύπαρκτα και οδυνηρά του αριστερού τυφώνα, εκμηδενίζοντας τα ουσιαστικότερα και σημαντικότερα που έχει πετύχει η Ν.Δ. όπως το νοικοκύρεμα της οικονομίας, την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και κυρίως την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας των πολιτών.

 8. λαέρτης avatar
  λαέρτης 01/09/2015 00:40:47

  όσο κι αν είναι πολύ καλή η ανάλυσή σας το πραγματικό ερώτημα είναι ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΔΥΤΙΚΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗ , ΗΜΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΗΜΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΚΕΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ...ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ???

  • Naruto avatar
   Naruto @ λαέρτης 01/09/2015 09:38:56

   Συμπληρώνω . Μια φτωχοποιημένη ισλαμοαριστερή κοινωνία ,για να μην ξεχνάμε και τους ακάλεστους μουσαφίρηδες .

 9. Λιψ avatar
  Λιψ 01/09/2015 10:00:09

  Η Αριστερά είναι ακόμα ιδεολογικά κυρίαρχη. Δεν ήταν αρκετοί 7 μήνες διάλυσης των πάντων, πρωτοφανούς γραφικότητας των προσώπων και εξώφθαλμης ανικανότητας να σβήσουν από το συλλογικό ασυνείδητο τα 40 χρόνια αριστερής προπαγάνδας. Η αριστερή μυθολογία, δεκαετίες τώρα, επέβαλε έμμεσα στον ελληνικό λαό να αποδεχτεί τα περί "ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς", "ηρωικής Εθνικής Αντίστασης του ΕΛΑΣ", "γελαστού παιδιού", "ανθρώπου με το γαρύφαλλο", "Πολυτεχνείου" και διάφορα άλλα μυθεύματα. Φυσικά, όλα αυτά δεν αντέχουν στη βάσανο της κριτικής σκέψης, αλλά ποιος διαθέτει κριτική σκέψη σε μία, οποιαδήποτε, ανθρώπινη κοινωνία; Ελάχιστοι... Όταν ο "ιδεολογικός εξοπλισμός" της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα πάρτυ της ΟΝΝΕΔ στη Μύκονο, "οι ιδέες μας νίκησαν" και διάφορες πικάντικες "ατασθαλίες" κομψευόμενων "μυκονιατών" υπουργών, που τώρα βγαίνουν στη φόρα με κωμικοτραγικό τρόπο, η ποικιλώνυμη Αριστερά είχε πιάσει όλα τα πόστα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, από τα σχολεία μέχρι τα ΜΜΕ. Και δεν μιλάω για τον Σύριζα μόνο, αναφέρομαι και στην καθαρά "αστική Αριστερά", που όμως έχει τις ίδιες μυθικές αναφορές, τα ίδια συμπλέγματα με την ριζοσπαστική Αριστερά και μοιράζεται μαζί της το ιδεολόγημα του "πολιτισμικού μαρξισμού". Οπότε, μην σκοτώνεστε. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από την Αριστερά, ας μην της κάνουμε το χατήρι να τη δολοφονήσουμε και μάλιστα πρόωρα. Ας την αφήσουμε να αυτοκτονήσει, αργά και βασανιστικά. Όπως της αξίζει...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Λιψ 01/09/2015 11:09:00

   Αυτή είναι η στεγνή αλήθεια , χωρίς σάλτσες .

   • Αγροφυλακας avatar
    Αγροφυλακας @ Naruto 02/09/2015 02:51:45

    Τοσο απλο, που σε πιανει απελπισια οταν σκευθεις ποσο λιγοι το καταλαβαινουν.

 10. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 01/09/2015 11:19:51

  Ντυράντ: Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια μεγάλη χώρα.

 11. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 01/09/2015 17:17:50

  Τα λαθρο-τσουνάμια - τα οποία, ουδέποτε! αυτός, με τη κυρία τασία τόλμησαν, ούτε καν κατά προσέγγιση, να υπολογίσουν-. Και τα οποία λαθρο-τσουνάμια, στο χύμα-χώμα, αδειάζονται. Και μεταξύ τους, με σιδεριές, κεφάλια σπάνε και χτυπιούνται, σ' αυτήν εδώ την πατρίδα,"τη διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι" Ελλάδα, του Γεωργίου Δροσίνη. Όπως πάντα, μάταιος και χαμένος ο χρόνος-κόπος του, νέα παγίδα για τούς Έλληνες Πολίτες να σχεδιάζει και για ισοδύναμα παραμύθια, -ιδέ, νέους φόρους-, να παραμιλά. Ώρα τώρα! "οι περί παντός" μοιραίοι και πανάκριβοι συμβουλάτορες, να μάς αδειάσουν τη γωνιά. Και ποτέ! μη ξεχάσει να θυμάται -το χωρίς αιτία γελαστό παιδί, ο Αλ. Τσίπρας δηλαδή-, ότι φαρδιά-πλατιά και άνευ όρων, υπέγραψε: MNHMONIAPA 3. Αυτά, και μόνον αυτά, θα του δώσουν: την ατόφια, σαφέστατη, ισοδύναμη, διαχρονική και ακατάλυτη απάντηση, νωρίς-νωρίς το πρωί, 20η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή. " Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν και ο λίθος θέλει επιστρέψει εις τον κυλίοντα αυτόν". ~Εκκλησιαστικό Ρητό

 12. George N avatar
  George N 01/09/2015 18:02:51

  Μνημονιακό το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον λες. Ακόμα κι αυτό προϋποθέτει κάποιες ικανότητες. Απλά άχρηστο για οτιδήποτε. Εδώ σήμερα ο Μαρδας "εξηγεί" στο Capital πως δεν θα υπήρχε ανάπτυξη το 2015 αν δεν είχαν γίνει εκλογές, με επιχείρημα ότι το 3% πρωτογενές το 2014 που είχε προβλεφθεί αποδείχτηκε 0,4%...Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει! Πέρα από το άσχετο της σύγκρισης το πιο μετρημένο και προσγειωμένο οικονομικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ότι το πρωτογενές το 2014 είχε συμφωνηθεί με την τρόικα σε 1,5% και το οποίο θα πιανόταν αν είχε κλείσει η συμφωνία μέχρι τον Φεβρουάριο. Δεν ξέρει καν τα δεδομένα και θέλει να χαράξει και πολιτική....

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ George N 01/09/2015 18:28:27

   . Επομένως η διαπραγμάτευση του Τσίπρα κάθε άλλο παρά στημένη ήταν. Αν την είχαν "στήσει" δεν υπήρχε λόγος να καταστρέψουν κι άλλο, χωρίς κανένα ώφελος την Ελληνική οικονομία.

   • George N avatar
    George N @ ΝΙΚΟΣ Π. 02/09/2015 06:12:59

    Ούτε στημένη, ούτε διαπραγμάτευση ήταν. Κάνανε καθυστέρηση μέχρι που ο διαιτητής σφύριξε την λήξη, ρίχνοντας στο ενδιάμεσο μερικές προειδοποιητικές βολές (μη πληρωμή ΔΝΤ). Βλέποντας ότι η ΕΖ δεν καταλαβαίνει με το καλό σκάσανε το δημοψήφισμα περιμένοντας την αντίδραση των αγορών και την συνθηκολόγηση των δανειστών. Μετά την απόλυτη σιωπή των αμνών ο Βαρουφάκης επέμενε στην συνέχιση του σχεδίου του πιστεύοντας ότι δεν έκανε λάθος (πως θα μπορούσε άλλωστε) κι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί και ο Αλέξης κατάλαβε ότι πάει express για default & έξοδο από ΕΖ. Από την Τετάρτη της βδομάδας του δημοψηφίσματος άρχισε τους πανικούς και αμέσως μετά τον έρπη, τα γέλια και τις υπογραφές. Ευτυχώς που δεν φόραγε γραβάτα γιατί θα την έτρωγε όπως o Sakashvili....The rest is history όχι όμως και οι μερικές δεκάδες δις ζημιά.

    • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
     ΝΙΚΟΣ Π. @ George N 02/09/2015 08:33:18

     Συμφωνώ οτι αντί να εγκαταλείψει τον αγώνα απ' τα αποδυτήρια, όπως οι προηγούμενοι, ο Τσίπρας μπήκε στον αγώνα αλλά μη μπορώντας να παίξει απέναντι στην ομάδα του Μέσι και του Ρονάλντο, έπαιξε καθυστέρηση πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, με την ελπίδα να αποφύγει το γκόλ. Θα ήταν καλύτερα να είχε παραδοθεί εξ αρχής? The rest is history, όπως και οι μερικές δεκάδες δις ζημιά αφού μετά την υπογραφή οι "εταίροι" πληρώνουν μόνοι τους ΔΝΤ και ΕΚΤ μέχρι να επανέλθουν τα δεκάδες δις που όπως πολύ σωστά λές ΠΟΤΕ δεν θα ξοφλήσουμε, όπως και το υπόλοιπο ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ χρέος.

     • George N avatar
      George N @ ΝΙΚΟΣ Π. 02/09/2015 12:45:42

      Ο αγώνας έχει νόημα επί υπαρκτών προβλημάτων και όχι φαντασιακών. Πολλά δις από την ζημιά όντως είναι ουσιαστικά λογιστικά. Κατά κάποιον τρόπο οι δανειστές τιμώρησαν τον εαυτό τους αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι που θα το πληρώσει και η Ελλάδα. Τα λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες και το κυριότερο την αύξηση της ανεργίας. Και αν και μένα μου περισσεύει το πρώτο και το δεύτερο (μεγαλύτερη θα ήταν η ζημιά αν μένανε υπό τον έλεγχο του Δημοσίου θαρρώ), ένας αγώνας της Αριστεράς που φέρνει αυτά τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ήττα για αυτήν. Το τρίτο είναι ήττα για όλους μας.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 01/09/2015 18:48:24

   Το ποιός χαράζει πολιτική στα PIIGS σήμερα, έγινε πλέον ολοφάνερο σε όλους. Και όχι μόνο σ΄αυτά, αλλά και στην Γαλλία, όπως λέει και ο Στίγκλιτς σήμερα: "Στίγκλιτς: Η γαλλική κυβέρνηση υφίσταται bullying από τη Γερμανία"* Mην ξεχνάμε οτι και τον Γάλλο "Βαρουφάκη" τον υπουργό οικονομικών Μοντεμπούρ της Γαλλίας η Μέρκελ (με εντολή γκολντμαν Σακς) απέλυσε εν μια νυκτί , μόλις δήλωσε οτι η λιτότητα δεν πάει άλλο κι καταστρέφει την Ε.Ε. * http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/stigklits-i-galliki-kybernisi-yfistatai-bullying-apo-ti-germania

   • George N avatar
    George N @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 01/09/2015 20:55:37

    Σαφώς και η Γερμανία έχει την μεγαλύτερη επιρροή, άλλωστε το μάρκο θέλανε όλοι αυτοί αλλιώς καθόντουσαν με δραχμές, λιρέτες, φράγκα και πεσέτες. Οι κανόνες επομένως ήταν made in Germany. To QE του Ντράγκι, τα σημερινά επιτόκια και η ισοτιμία του Ευρώ δείχνουν όμως ότι υπάρχουν όρια στην Γερμανική επιρροή. Το ίδιο και η περίπτωση της Ιρλανδίας ενώ ακόμα ήταν σε μνημόνιο. Μείωση δαπανών και όχι αύξηση φόρων απαίτησε και το πέτυχε. Το να μην ξέρει ο ΥΠΟΙΚ που έκλεισε τα βιβλία του 2014 αν έπεσε έξω η χώρα 1,8 δις ή 4,5 δις όμως δεν δικαιολογείται. Με ποια βάση πήγαινε να υλοποιήσει τον προυπολογισμό του 2015?

    • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
     ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 02/09/2015 08:42:37

     Πιστεύεις αλήθεια οτι δεν ήξερε, ή απλά οτι δεν ήθελε να ξέρει? Πάντως χαίρομαι που συμφωνείς οτι η Γερμανία έχει την μεγαλύτερη επιρροή απ΄όλους στην Ε.Ζ.και στην ΕΕ. Επι πλέον έχει και τους "10 μικρούς νέγρους", με ισοδύναμη ψήφο παρακαλώ, τα πρώην κομμουνιστικά πόλεις-κράτη που αν τα αθροίσεις δεν μας κάνουν ούτε μιά Ελλάδα, ητοι το 1/5 της Ισπανίας...Φυσικά υπάρχουν και όρια στη Γερμανική επιρροή, όπως υπήρχαν και επι Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Μόνο που αυτά τα όρια τα βάζει η ίδια η Γερμανία, όταν κινδυνεύεουν τα συμφέροντά της και όχι τα δικά μας ή και των Γάλλων π.χ...

     • George N avatar
      George N @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 02/09/2015 12:48:49

      Νομίζω οφείλουμε να αφήσουμε την Γαλλία να κρίνει η ίδια αν την συμφέρει η παραμονή ή όχι. Αυτό που πάντως δεν γίνεται είναι να αλλάξει η Ελλάδα τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΖ. Υπό αυτήν την έννοια ο Βαρουφάκης και συνολικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κυνήγαγαν ανεμόμυλους.

     • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
      ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 02/09/2015 13:38:31

      Και να θέλαμε να μην την αφήσουμε να κρίνει μόνη της η Γαλλία, δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε παρά μόνο ένα χαμόγελο συμπαθείας εκ μέρους της. Εμείς δεν μπορούμε πλέον να κρίνουμε μόνοι μας, χωρίς τη Γαλλία, αλλά και την Αδελφή και συμπάσχουσα Ιταλία...Στο συμπέρασμά σου, συμφωνούμε απόλυτα οτι δεν γίνεται να αλλάξει η Ελλάδα τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΖ. Υπό αυτήν την έννοια ο Βαρουφάκης και συνολικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κυνήγαγαν όντως ανεμόμυλους. Όπως και ο Δον Κιχώτης. Γεγονός που δεν είναι καθόλου αρνητικό για την τελική έκβαση των πραγμάτων, αν μη τι άλλο απο διδακτική σκοπιά...Πολύτιμο ηθικοπλαστικό και διαχρονικό ανάγνωσμα ο Δον Κιχώτης.

 13. chp avatar
  chp 01/09/2015 23:48:04

  Ας μη ακούμε την προπαγάνδα της ΕΕ για την Ιρλανδία . Η Ιρλανδία έχει γείτονα το ΗΒ και προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ ενώ είναι μόνο 4 εκ έναντι 80 και 300+ εκ αντιστοίχως.Και μιλάμε για την ίδια γλώσσα ,την ίδια νοοτροπία και ένα αγλοσαξωνικό τρόπο διοίκησης με το οποίο είναι εμποτισμένη. Οι Ιρλανδοί κατά 35-40% έχουν εγκαταλείψει την χώρα ,χωρίς το επίπεδο διαβίωσης να έχει ανέβει.Περισσότερο τρικ του προυπολογισμού είναι... Οσο για τους Πορτογάλους είχα μια επαγγελματική συνάντηση με 3.Τους είπα ότι στην πατρίδα μου ισχυρίζονται ότι στην Πορτογαλία έχουν success story . Αφού με ζάλισαν κανα δεκάλεπτο ένας μου είπε για story αλλά με ένα προσδιορισμό ......άρχιζε με f και τελείωνε με ck .... Απλώς με τους δυο αυτούς λαούς οι Ελληνες δεν έρχονται σε επαφή και το παραμύθι πέφτει σύννεφο!!!

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ chp 02/09/2015 08:50:21

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Kαι όπως είπε και ο Μπερνάνκι, ο μόνος δείκτης που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης, θα είναι ο δείκτης ανεργίας κάτω του 5. Και τα PIIGS με success stories που ανακαλύπτουν και επιβραβεύουν οι Γερμανοί, έχουν ακόμα διψήφιους δείκτες ανεργίας, και κυρίως, όπως το λές, διψήφους δείκτες νεανικής-παραγωγικής μετανάστευσης, ήτοι παραμένουμε ιθαγενείς εντός της Ε.Ζ.... Βεβαίως για τους ηττημένους και συνθηκολογημένους There Is No Alternative. Δυστυχώς, όπως σε όλες τις Αυτοκρατορίες, για τους χαμένους δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πλήν της δουλείας ή του θανάτου. Μέχρι να γίνει πάλι η Γαλλική Επανάσταση...

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ chp 02/09/2015 09:02:07

   Εν μέρει είναι σωστό αυτό. Και δεν πιστεύω ότι η κρίση στην Ευρώπη είναι παροδική. Κατά τη γνώμη μου, η βαθύτερη αιτία της κρίσης είναι η γηράσκων ευρωπαϊκός γηγενής πληθυσμός. Αυτό και μόνο αυτό. Απλά, στη διαβάθμιση της "προβληματικότητας", η Ελλάδα έχει πιάσει πάτω εξαιτίας των αριστερών ιδεοληψιών. Αυτή είναι η διαφορά με Ιρλανδία και Πορτογαλία. Με άλλα λόγια, "στου κακού τη σκάλα" είμαστε μερικά σκαλιά παρακάτω εμείς.

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Λιψ 02/09/2015 10:10:57

    Nαι αλλά η κρίση στην Ευρώπη μεταφέρθηκε απο τις ΗΠΑ μετά το σκάσιμο της Leehman brothers το 2009. Μέχρι τότε οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις, μεταφέρονταν στην Αφρική, την Ασία και τη Νότιο Αμερική, μέσω της "χρεωκόπησης" των κρατών που όλα είναι υπερχρεωμένα στις Παγκόσμιες Τράπεζες. Μετά και την Αργεντινή, οι Υπερτραπεζίτες δεν είχαν άλλη λύση για να κλείσουν τις τρύπες απο τις τράπεζές τους που έσκαγαν η μία μετά την άλλη, παρά να στραφούν στην Ευρώπη, αφού εξασφάλισαν τη συμμαχία του Βάιντμαν και της Γερμανίας. Και φυσικά ο πρώτος στόχος ήταν οι αθενέστεροι κρίκοι, ήτοι τα PIIGS. O ΓΑΠ με την βλακεία του απλά συνέβαλλε ώστε, αντί να στοχοποιηθεί πρώτη η Ιρλανδία που είχε και το μεγαλύτερο έλλειμμα (34%!!!) να στοχοποιηθεί η Ελλάδα, ως ο Χατζηαβάτης της παρέας...Η βαθύτερη αιτία της κρίσης είναι η αποχαλινωθείσα μετά το 1989 ΑΠΛΗΣΤΙΑ των Παγκόσμιων Υπερτραπεζών, που με τα τοξικά τους παράγωγα μετέτρεψαν τον Καπιταλισμό σε ένα τεράστιο Καζίνο. Γι αυτό η κρίση δεν είναι παροδική, αλλά όπως ακριβώς την είχε προβλέψει ο Μάρξ, κυκλική και περιοδική...Οι Υπερτραπεζίτες με το Πραγματικό χρήμα που ρουφάνε μέσω της λιτότητας απο την Ευρώπη και το μοχλεύουν Χ100 και βάλε, βούλωσαν προσωρινά κάποιες τρύπες, αλλά συνεχίζουν το βιολί τους μοιράζοντας υπερκέρδη στα golden boys τους. Γι αυτό όταν παύουν να σκάνε ή κουκουλώνονται με bail-in και bad banks οι τράπεζες, αρχ'ιζουν να σκάνε τα κράτη, και όχι μόνο τα ανίσχυρα σαν την Ισλανδία και την Ελλάδα, αλλά ακόμα και η Κίνα...(προς το παρόν εκεί έχει ακόμα ΚΚΕ και το πράγμα ελέγχεται...)

 14. chp avatar
  chp 02/09/2015 12:20:11

  H Ιρλανδια θα επεφτε στα μαλακά . Ξερετε και ο IRA εβαζε βομβες αλλά την Ελλάδα στοχοποιησαν για την τρομοκρατία και έβγαιναν ταξειδιωτικές οδηγίες . Η Ιρλανδία λόγω φορολογικού καθεστώτος,ώς έδρα εταιρειών, δεν μπορούσε να ήταν άμεσος πρωτος στόχος . Οι σχέσεις της με το ΗΒ αλλά και η γειτνίαση της ,από το Λιβερπουλ (στο οποίο μιλάνε ένα ιδίωμα που είναι κέλτικο) πάς με καράβι όπως πάμε Κρήτη απο Πειραια , αποτρέπουν κάθε προσπάθεια . Εντάξει υπάρχει καζινο-καπιταλισμός παγκόσμια αλλά: 1)Υπάρχουν χώρες που ελέγχουν σε σημαντικό βαθμό την οικονομία τους από την κερδοσκοπία .Δηλαδή δεν μπορείς να αγοράσεις Νορβηγικές κορώνες πάνω από ορισμενο όριο ουτε να επενδύσεις οπως θέλεις στην χώρα. 2) Δίνουν έμφαση στην πραγματική παραγωγή ανεξάρτητα από τον τομέα που υπόκειται στην κερδοσκοπία .Εχουν εργοστάσια ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κατάρ με 100.000$ κατά κεφαλήν ,τα Εμιράτα κτλ .Η δε Σ.Αραβία εξάγει σιτάρι ,ψάρια και Φετα (έχει το ιδιο όνομα αλλά γίνεται από κατσικίσιο τυρι) κτλ .Οι παραπάνω χώρες εχουν ΠΛΗΡΗ σχεδόν φαρμακευτική βιομηχανία ,βιομηχανία λευκών συσκευών κ.α Η ΗΠΑ ,ναι μεν είναι η Μέκκα του Καπιταλισμού αλλά ελέγχουν τιις εισαγωγές αγροτικών προιόντων ,την εξαγορά στρατηγικών τομέων της οικονομίας και της ροής χρήματος .Γνωστός ολιγάρχης με τα δανεικά που βούτηξε από το ΤΤ ,πήγε να αγοράσει πολυτελες διαμέρισμα στην ΝΥ ,αλλά ειχε μια επισκεψούλα με κάτι ομοσπονδιακούς και εχει και μπλεξίματα . Εαν θέλεις να κάνεις βρωμοδουλίτσες υπάρχει και το Delaware πιο πάνω απο την ΝΥ ,οπου επιτρέπονται εξοχώριες ,όχι όμως για δουλειές εντός των ΗΠΑ . Ουσιαστικά δηλαδή εμείς ως Ελλάδα αντί να μαζέψουμε τα δολλάρια από την ναυτιλία και τις άλλες δραστηριότητες των Ελληνων στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα-εκατοντάδες ΔΙΣ$ , με νόμους Βερολίνου τα αφήνουμε στο εξωτερικό και εξάγουμε και συνάλλαγμα από τον παραχθέντα πλούτο .Αυτοκτονία!!!

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ chp 02/09/2015 19:58:43

   Aγαπητέ chp πάλι συμφωνούμε. Όπως λες, η Ιρλανδία , αν και έσκασε πριν απο την Ελλάδα , θα έπεφτε στα μαλακά, ως Αγγλοσαξωνική χώρα. Δεν ήταν μόνο η βλακεία του ΓΑΠ που μας στοχοποίησε πρώτους, αν και έκανε ό,τι μπορούσε ακόμα και ποινικά (υπόθεση Γεωργίου ΕΛΣΤΑ) να ανεβάσει το έλλειμμα απο το 10 στο 13-14% ...Συμφωνούμε επίσης οτι Παγκόσμια υπάρχει και θριαμβεύει ο Καζινοκπιταλισμός, αλλά όπως λες, υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις χωρών, όπως η Νορβηγία και οι Σκανδιναυικές εν γένει, που είναι η κορυφή της εξελικτικής πυραμίδας των ανθρωπίνων Εθνών. Οι ΗΠΑ , ας μην το συζητάμε καλύτερα. Αυτές γέμισαν τον κόσμο με τα τοξικά καζινόχαρτα και δεν είναι μόνο το Delaware, το Μαιάμι, οι Μπαχάμες που παίζουν το ρόλο του πλυντηρίου*. Oλόκληρο το κράτος τους είναι μια μεγάλη Offshore αρκεί να έχεις ξένο διαβατήριο, πχ, Μάλτας, αν αγόρασες εκεί εξοχικο αξίας 300.000 ευρώ. *http://www.taxhavenusa.com/ushaven.html Την έμφαση στην πραγματική παραγωγή δεν την δίνουν ποτέ τα κράτη, αλλά τη διαμορφώνουν οι αγορές και η ύπαρξη "ψητού". Αν και το έξυπνο χρήμα δημιουργεί εταιρείες εξαγοράσιμες από τους "καρχαρίες" που τις χρησιμοποιούν ως πλυντήρια, ή ως μέσον επέκτασης. Δεν κάθεται για πολύ στην "παραγωγή" που προυποθέτει καταναλωτές με χρήμα και συνεχή δημιουργία ψεύτικων αναγκών. Π.χ. όλες σχεδόν οι πετυχημένες μικροεπιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (που για να μην αναμασάμε την σκόπιμη αυτοενοχοποίηση, ξεκίνησε το 1982 από το μηδεν! και έφτασε να είναι η πρώτη ιχθυοπαραγωγός χώρα στην ΕΕ και η Δεύτερη στον κόσμο!!) εξαγοράσθηκαν συστηματικά απο τους 2-3 "κολοσσούς" του κλάδου, χωρίς να σημαίνει οτι σώθηκαν απο την κρίση επειδή κάνουν πραγματική παραγωγή...Καταχρεωμένες είναι όλες. Για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, τι να πούμε. Είθε να βρούμε κι εμείς πολύ πετρέλαιο και να μην ξανααντιμετωπίσουμε κρίση...Οσον αφορά τα δολλάρια που θα μαζέψουμε απο την ναυτιλία μας, είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία 60 ετών, που πάντα την συζητάμε και πάντα την αφήνουμε... Και ο Τσίπρας πέρυσι σε προεκλογική του συνέντευξη σε ξένη δημοσιογράφο δήλωσε οτι στα σχέδιά του είναι να εφαρμόσει απο κοινού με τους Ελληνες εφοπλιστές το Νορβηγικό σύστημα φορολόγησής τους που να μην εμποδίζει τις διεθνείς δραστηριότητές τους, αλλά και να αποδίδει τα λογικά και αναμενόμενα στο κράτος, όπως ακριβώς στη Νορβηγία. Εκτοτε ουδέν. Οι άλλοι δεν το συζητούν κάν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.