Η μόνη σταθερά της χώρας είναι η ΝΔ
03/09/2014 06:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μόνη σταθερά της χώρας είναι η ΝΔ

Στην Ελλάδα, μια χώρα που χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, με 1,5 εκατ. άνεργους, με απίστευτα σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση αντέχει πάνω από δύο χρόνια και το βασικό κυβερνών κόμμα δηλώνει παρών ως η μοναδική σοβαρή πολιτική δύναμη.

Τα όσα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ προχθές και τα όσα θα γίνουν στη σημερινή εκδήλωση, όπου αναμένεται να απαντήσει στις προκλήσεις ο Βενιζέλος, είναι ένα καλό μάθημα για όλο το πολιτικό σύστημα. Και κυρίως για το άλλο μεγάλο κόμμα της μεταπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η μοναδική σταθερά της χώρας.

Και είναι οξύμωρο να το λέμε αυτό όταν μέσα σε δύο χρόνια έχουν φύγει αρκετά κομμάτια της ΝΔ κι έχουν γίνει... κόμματα, υποκόμματα και παράγκες με ψεκασμένους, τρελαμένους και... Νικολόπουλους.

Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Σαμαράς έσωσε τη ΝΔ από το να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και να μαζεύονται και να παίζουν ξύλο. Και από τέτοια στο παρελθόν η δεξιά παράταξη έχει κακά προηγούμενα. Αν το 2009 ο κόσμος της ΝΔ είχε «στραβωθεί» και ψήφιζε Ντόρα, τώρα θα έπεφτε πολύ... γέλιο και πολύ κλάμα.

Η μόνη πολιτική σταθερά είναι λοιπόν η ΝΔ και ήδη διεκδικεί το ρεκόρ της παραμονής στην εξουσία ενός κόμματος χώρας που επλήγη από την κρίση. Στα υπόλοιπα κράτη αλλάζουν πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισα, η λέξη κρίση είναι καθημερινή και οι εκλογές πιο συχνές από ποτέ. Με το ζόρι κρατιούνται οι κυβερνήσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία ενώ και ο Ρέντσι θα ξεθωριάσει μόλις τον συνηθίσουν οι Ιταλοί και θα ζητάνε πίσω τον Σίλβιο.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, με 1,5 εκατ. άνεργους, με απίστευτα σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση αντέχει πάνω από δύο χρόνια και το βασικό κυβερνών κόμμα δηλώνει παρών ως η μοναδική σοβαρή πολιτική δύναμη.

Για σκεφτείτε τι έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου του 44%, διέλυσε τη χώρα και το κόμμα του, του το «έφαγε» ο Βενιζέλος και τώρα ο πορφυρογέννητος μιλάει για νέα αρχή για επανασύσταση του κινήματος. Και από κάτω οι χαχόλοι να τον χειροκροτούν ενώ οι οπαδοί του Βενιζέλου να κάνουν αναρτήσεις και να ζητούν ψυχιάτρους. Οι πράσινοι «τζιχαντιστές» που εμφανίστηκαν στο Ζάππειο θα είναι παρόντες και το επόμενο διάστημα διεκδικώντας ρόλο στην κεντροαεριστερά.

Αυτά βλέπει ο κόσμος και στηρίζει ακόμη τη ΝΔ. Έχει κάνει πέρα τις διαχωριστικές γραμμές, τα ψευτοδιλήμματα περί δεξιού και αριστερού και στηρίζει όσους πιστεύει ότι θα τον σώσουν και θα του δώσουν ελπίδα.

Η ΝΔ έχει κάνει πολλά λάθη, άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί. Έχει πληγώσει πολλές φορές τους ψηφοφόρους της με μια σειρά από γκάφες με τελευταίες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τη μη υλοποίηση των αποφάσεων δικαστηρίων για τους ένστολους. Αυτά πιθανότατα να τα πληρώσει. Όμως, η ουσία είναι αλλού, κοιτάζοντας το πολιτικό σύστημα συνολικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο ή ότι έχει μείνει διαλύεται.

Ο κυρ Φώτης επιχειρεί να διασωθεί μέσω του Προεδρικού Μεγάρου αδιαφορώντας για τις ελπίδες που είχε γεννήσει για μια ευρωπαϊκή, ρεαλιστική αριστερά. Ο Θεοδωράκης και το Ποτάμι του ξεφουσκώνουν λόγω έλλειψης ιδεών και λόγου. Το ΚΚΕ ζει ακόμη την... μετασταλινική και μεταζαχαριαδική περίοδο. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία τι να πούμε; Αφού ο κόσμος δεν τον εμπιστεύτηκε όταν περνούσε δύσκολα θα το κάνει τώρα;

Και πάμε στα δεξιά της ΝΔ. Οι Ανεξάρτητοι φυλλορροούν, έμειναν 12 και ο Νικολόπουλος που είναι φευγάτος. Στους 12 μην ξεχνάμε ότι είναι η μέγιστη Ραχήλ Μακρή και κάποιοι άλλοι που δε βλέπουν την ώρα να ξανανοίξει η πόρτα.

Υπάρχουν και διάφοροι ανεξάρτητοι που θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουν στο... μαντρί και θα το κάνουν σύντομα γιατί δεν βλέπουν άλλη διέξοδο. Οι... δεξιές αποστασίες ορισμένων δεν πέτυχαν και τώρα η συγκέντρωση δυνάμεων είναι αναπόφευκτη, αλλά μόνο εκείνων που δεν εξευτελίστηκαν και δεν εξευτέλισαν την παράταξη που τους ανέδειξε.

Η ΝΔ πρέπει να πάρει το μάθημά της από το πάθημα του ΠΑΣΟΚ. Να επιχειρήσει μια γενικευμένη εκκαθάριση των «παράσιτων» που σίγουρα έχει. Να επιχειρήσει μια διεύρυνση σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της προοπτικής. Έξω από λαϊκισμούς και πασοκικές – συριζαίϊκες πρακτικές που τάζουν τα πάντα και ποντάρουν στην εθνική καταστροφή. Να χτίσει μια νέα Ελλάδα που δεν θα είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ουσία.

Και που θα βγάλει από πάνω της τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο κάποιοι σύμβουλοι, ψευτοσύμβουλοι και ψευτοθόδωροι πολιτεύονται.

Έτσι η ΝΔ δεν θα καταντήσει... ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/09/2014 07:36:05

  Μπορεί όλοι οι Έλληνες να την μισούμε και με το δίκιο μας,αλλά ο Σαμαράς είναι η Μέρκελ της Ελλάδας,σε ό,τι έχει να κάνει με τη δύναμη της παρουσίας του,τη σοβαρότητα και την επιβολή. Δεν υπάρχει άλλος που θα μπορούσε να κρατήσει τόσο καλά τις ισσοροπίες στο κόμμα και στη διακυβέρνηση της χώρας. Η μεγάλη διαφορά όμως με τη Μέρκελ,είναι ότι ο Σαμαράς δεν έχει δίπλα του ένα Σόϊμπλε,ένα καταξιωμένο,ισχυρής αποδοχής και μεγάλης εμβέλειας δηλαδή πρόσωπο,που να του συμπαραστέκεται στις δύσκολες αποφάσεις. Αντί αυτού,έχει δίπλα του τον Βενιζέλο,με τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Κυθήριος 03/09/2014 12:01:39

   Η μόνη διαφορά δηλαδή με τη ...Μέρκελ είναι η απουσία του Έλληνα Σόϊμπλε ε;;;;; Όλα τα άλλα δεδομένα τα έχουμε εξασφαλίσει.... Αφήστε που δεν είναι και κολακευτικό ως πολιτικός να διακρίνεσαι από εγωπαθή, κοντόφθαλμη, εμμονική προσήλωση στην τιμωρητική τακτική και να στερείσαι οράματος, ταλέντου και ιδιαίτερης ηγετικής ικανότητας (βασισμένης όχι στους εκβιασμούς, αλλά στην αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό), πράγμα που απαιτείται έτσι κι αλλιώς για να οικοδομηθεί μιά Ευρώπη ισχυρή, η Ευρώπη των λαών, που είναι και η μόνη που αξίζει να υπάρξει. Ατυχής θεωρώ η σύγκριση.....

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 03/09/2014 13:08:11

    Εγώ άλλο θέλω να πώ εσύ πάρτο όπως θέλεις,δικαίωμά σου.

    • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
     ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Κυθήριος 03/09/2014 13:40:40

     :-) Δεν φταίω όμως εγώ που ...αυτό που θέλετε να πείτε, δεν το λέτε... Ο Σόϊμπλε είναι ένας πολιτικός που ανήκει στο ίδιο κόμμα με την Μέρκελ και ο Βενιζέλος είναι τουλάχιστον, ένα αναγκαίο κακό, προερχόμενο από ένα άλλο κόμμα. Συνεπώς, ακόμα κι αν προσπεράσουμε όλα τα άλλα που λέτε, η ''συμπαράσταση'' και η ‘’ομοψυχία’’, περιορίζονται αναγκαστικά στο επίπεδο του προσωρινού, κοινού συμφέροντος.

 2. ελενη avatar
  ελενη 03/09/2014 08:21:17

  τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ελενη 03/09/2014 10:49:45

   Θα παραμείνει με μερικές αλλαγές.

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ ελενη 03/09/2014 10:58:02

   @ Ελενη: Αντι ο Χαρδουβελης (Στουρναρας) να μαζεψει 2,65 ΔΙΣ απο τα κοιροιδα που κατεχουν (κυριως) μικρο-μεσαια και μεσαια (σε εμπορικη αξια) ακινητη περιουσια, θα μαζεψει 2,60 ΔΙΣ....! Μεγαλη ανασα... :-) Μιλαμε για τεραστια ελάφρυνση. Με τετοια μετρα, θα κινηθεί ξανα η αγορα των ακινητων, θα ανακαμψει η οικοδομη, και θα παρουν ανασα οι ιδιοκτητες, πολλοι απ τους οποιους επενδυσαν κοπους μια ζωης, σε μια όχι μεγαλη ακινητη περιουσια. Ολοι αυτοι θα δειξουν τη ''ευγνωμοσύνη'' τους, στη τωρινη ηγετικη ομαδα της ΝΔ, στις προσεχεις εκλογες....

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ ελενη 03/09/2014 13:43:16

   ...Κι εγώ αγωνιώ για το μέλλον του. Τι θ΄απογίνει άραγες εάν δεν τον πληρώσουμε;

 3. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 03/09/2014 08:53:24

  ''Έχει πληγώσει πολλές φορές τους ψηφοφόρους της'' γραφει με στομφο ο αρθρογραφος................ Οι ψηφοφοροι της πως φορες την εχουν πληγωσει? εχει αναρωτηθει κανεις?

 4. blackunder avatar
  blackunder 03/09/2014 10:43:30

  Σταθερά κάτω απο 10%

 5. Ανεργος avatar
  Ανεργος 03/09/2014 11:12:28

  Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρουν σε τίποτα. Όπως το ΠΑΣΟΚ πήρε 45% με το λεφτά υπάρχουν έτσι και η ΝΔ πήρε 30% με τα Ζάππεια. Τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν τα ίδια...Φτώχεια ανεργία και δυστυχία.

 6. sender avatar
  sender 03/09/2014 12:12:51

  Ο,τι ποσοστό και να πιάσει η ΝΔ,θα είναι το σημείο αναφοράς της real πολιτικής,με τον σημαντικότερο ρόλο του ρυθμιστή και εξισορροπιστή στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.Αν και θα θέλαμε να ήταν και το πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία(ουτοπία)!

 7. ETERNAL MUSIC avatar
  ETERNAL MUSIC 03/09/2014 16:16:30

  Πώς επιτέθηκε η Goldman Sachs στις ελληνικές τράπεζες.

 8. ελενη avatar
  ελενη 03/09/2014 17:35:00

  Με ΕΝΦΙΑ η ΝΔ βαδίζει ολοταχώς προς πανωλεθρι

 9. ETERNAL MUSIC avatar
  ETERNAL MUSIC 03/09/2014 18:00:19

  Θα παραδεχτει τα αυτονοητα η Ε.Κ.Τ. μετα απο 4 χρονια και ποσο θα αντιδρασει η Γερμανια;

 10. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 12/09/2014 14:09:59

  Εστιάζουμε στον ΕΝΦΙΑ και αυτό είναι λάθος διότι ο ΕΝΦΙΑ είναι σύμπτωμα, όχι αιτία. Οι πάντες πρέπει να καταλάβουν ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε το γιγάντωμα του κράτους και η νανοποίηση του ιδιωτικού τομέα. Έγκλημα το οποίο διέπραξαν η συνεπής αριστερή πολιτική του παλαιοΠασόκ και οι ανόητοι που το ψήφιζαν. Οι οποίοι ανόητοι, τώρα που το νεοΠασόκ έπαψε να κάνει ντελίβερι την πρέζα του παλαιοΠασόκ, το εγκατέλειψαν ομοθυμαδόν και έκαναν μετάσταση στον Σύριζα. Το καρκίνωμα της Ελλάδας είναι οι αριστεροί της. Αυτοί μας βούλιαξαν, και αυτοί επιμένουν να μας κρατάνε στον πάτο. Έλληνες αστοί, ξυπνάτε! Η αριστερά βλάπτει σοβαρά την υγεία σας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.