Η… κωλοτούμπα και η… αριστερή παρένθεση!
30/12/2014 09:20
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η… κωλοτούμπα και η… αριστερή παρένθεση!

Είναι βαθειά γελασμένοι, όσοι ελπίζουν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία, έτσι απλά!

Από αρκετούς…νεόκοπους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ακούω το εξής επιχείρημα: «έλα, μωρέ! Σιγά την….επανάσταση! Ο Αλέξης, θα κάνει μια μεγαλοπρεπή …κωλοτούμπα. Δεν κινδυνεύουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ! Το χειρότερο που θα μας συμβεί θα είναι μια πιο….light εκδοχή των μνημονιακών πολιτικών. Άσε, που οι Ευρωπαίοι, θα δώσουν κάτι για να διευκολύνουν την …κωλοτούμπα! Άρα, κερδισμένοι θα είμαστε!!!

Το επιχείρημα, ακούγεται ….πειστικό. Άλλωστε, εμείς οι ψηφοφόροι έχουμε, κατά καιρούς, παρασυρθεί από πιο …κουφές υποσχέσεις.

Θα ψηφίσουν ένα κόμμα επειδή, εκτιμούν ότι δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του! Τώρα θα μου πείτε και ποια κόμματα υλοποίησαν το πρόγραμμά τους; Όμως δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο που ψηφίζουμε ένα κόμμα επειδή πιστεύουμε ότι θα κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα από εκείνα που δεσμεύτηκε!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «κρατικοποιήσει τις τράπεζες» και θα «διαγράψει μονομερώς μέρος του χρέους». Ο Λαφαζάνης δεν είναι τυχαίο στέλεχος. Εκφράζει ένα σημαντικό τμήμα στελεχών και ψηφοφόρων οι οποίοι, δεκαετίες τώρα, έχουν γαλουχηθεί με το όραμα μιας «αριστερής λύσης». Ακόμα και ο εκ των υπευθύνων για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μηλιός, δήλωσε στον Guardian, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και πολλοί άλλοι είναι «μαρξιστές». Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν εννοούν αυτά που λένε; Και αν δεν τα εννοούν και απλώς τα λένε για το εσωτερικό ακροατήριο, τότε αυτό δεν αποτελεί την έσχατη μορφή παραπλάνησης του εκλογικού σώματος. Δεν συνιστά πολιτική απάτη;

Να έρθουμε τώρα στο άλλο. Οι δανειστές μας, λέει, θα κάνουν κάποιες παραχωρήσεις σε μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση Τσίπρα για να τον…..διευκολύνουν. Προσωπικά ουδεμία τέτοια προοπτική διαβλέπω. Όχι επειδή ο Σόϊμπλε μας υπενθυμίζει ότι η όποια νέα κυβέρνηση οφείλει να τιμήσει τις συμφωνίες των προκατόχων της. Για έναν άλλο, σπουδαιότερο λόγο. Αν η ΕΕ υποχωρήσει στις «απαιτήσεις» μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεστε τι ώθηση θα δώσει στον Πέπε Γκρίλο, τη Μαρί Λεπέν, τους Podemos, τον Φάρατζ και το Die Linke; Δηλαδή, η ΕΕ θα κάνει «χαρακίρι» για να διευκολύνει τον Αλέξη; Αστεία πράγματα!

Το άλλο που ακούγεται, κυρίως, από ψηφοφόρους της από εδώ πλευράς, είναι ότι μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει σύντομα υπό το βάρος των προβλημάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί. Να θυμίσω στους παλαιότερους ότι και το 1981 έλεγαν ότι ο Ανδρέας θα αποτελέσει …παρένθεση και είδατε τι…παρένθεση απετέλεσε. Τα ίδια πίστευαν και για τον Σημίτη. Είναι βαθειά γελασμένοι, όσοι ελπίζουν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία, έτσι απλά! Εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» εδώ και δεκαετίες! Θ’ αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη;

Τέλος, ακούω, επίσης, ότι ο Αλέξης θα υποδείξει λέει κεντροδεξιά προσωπικότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να …διασκεδάσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς. Λογικές πολιτευτάκου περασμένων δεκαετιών. Με τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα ο ΠτΔ, ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ένα ετερόκλητο μείγμα ομάδων που διψά για εξουσία. Είναι το απωθημένο τους. Κάποιοι μάλιστα το βλέπουν και ως την τελευταία ευκαιρία τους. Και θα υποσχεθούν τα πάντα στους πάντες για να την κατακτήσουν.

Θεωρώ, επίσης, ότι οι εμμονές και οι ιδεοληψίες τους θα επικρατήσουν της λογικής και της μετριοπάθειας. Με άλλα λόγια η χώρα θα οδηγηθεί σε άγονες αντιπαραθέσεις, με κάποια αριστερή ρητορική, για τις οποίες θα κληθούμε, κυρίως οι μελλοντικές γενιές, να καταβάλουμε βαρύ τίμημα.

Φραγμό σ’ αυτήν την «ανίερη συμμαχία» μπορούν να βάλουν μόνον οι ψηφοφόροι της φιλελεύθερης παράταξης. Αρκεί να υπερβούν τις δικαιολογημένες πικρίες και απογοητεύσεις τους.

Αυτοί θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θετταλός avatar
  Θετταλός 30/12/2014 08:48:36

  Ευτυχώς που αυτό το άρθρο ήρθε νωρίς. Αυτή είναι η πραηγματικοτητα.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/12/2014 09:47:15

  Δεν πρόκειται να κάνουν τούμπα.Αλλά δεν θα επιβάλλουν και σοσιαλιστική δικτατορία.Όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν.Τα σύνορα της Δύσης έφθασαν στο Χάρκοβο.Μπορούν όμως να συγκρουσθούν με τους θεσμούς της ευρωζώνης και να γυρίσουμε στη δραχμή.Αυτό είναι το πιθανότερο. Το κοινοβουλευτικό σύστημα όμως δεν μπορούν να το ανατρέψουν.Αργά ή γρήγορα - μάλλον γρήγορα - θα ξαναγίνουν εκλογές.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ψυχραιμια 30/12/2014 11:46:05

   Ούτε στην δραχμή μπορουν να μας ξαναγυρίσουν .Στην ζώνη του euro δεν μπήκαμε αλλά μας έβαλαν γιατί ήθελαν να περιχαρακώσουν την ευρωπαϊκή επικράτεια .Αν ο Τσίπρας πάει να ξεφύγει απο το μαντρί τότε ούτε που θα καταλάβει πότε θα βρεθεί εκτός νυμφώνος . Ο έλεγχος των δυτικών στην χώρα μας είναι πολύ βαθύτερος απ΄οτι νομίζουμε . Απο κάποιες πληροφορίες που έχω ακούσει φθάνει σε ένα ποσοστό ακόμα και στο μανιπουλάρισμα των εκλογικών αποτελεσμάτων .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Naruto 30/12/2014 18:06:04

    Γγελιέσαι. Οι αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ, Μ.Βρετανία) πολύ θα ήθελαν μια διάσπαση της ευρωζώνης χωρίς να πάρουν την ευθύνη αυτοί. Το δημοψήφισμα ΓΑΠ αυτό το στόχο είχε μετά την επιβολή του μνημονίου και με τον εκβιασμό περί νέων μέτρων ή χρεοκοπίας. Να αποφασίσουμε με το θυμικό και να βγούμε οικειοθελώς από το ευρώ. Δοκίμασε και η Κύπρος μήπως και, αλλά σε μια βδομάδα γύρισε πίσω στην επίπονη ασφάλεια...

 3. George N avatar
  George N 30/12/2014 09:56:53

  Οι τράπεζες είναι ήδη κρατικές. Το μόνο που μπορεί να εννοεί ο Λαφαζάνης, αν δεχθούμε ότι όντως εννοεί κάτι, είναι το management. Πως θα υπερβούν οι ψηφοφόροι της "φιλελεύθερης παράταξης" τις πικρίες τους? Δεν είναι ότι θα ψηφίσουν Συριζα αλλά είναι πιθανόν να ψηφίσουν άλλα κόμματα ή και καθόλου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ George N 30/12/2014 18:07:38

   Το καθόλου και ο Καρατζαφέρης έκαναν αυτοδύναμο τον ΓΑΠ το 2009 και είδαμε όλοι τι τραβάμε μέχρι σήμερα από τα εγκλήματα στους χειρισμούς της κατάστασης και την υπονόμευση της ίδιας του της χώρας. Όποιος θέλει επανάληψη είναι για τα σίδερα. Επιεικώς...

   • George N avatar
    George N @ Γεώργιος Τ. 30/12/2014 19:36:55

    Γεώργιε Τ. συμφωνούμε στην διαπίστωση, διαφωνούμε στο πρακτέο. Κατά την άποψή μου δεν φτάνει να αναδεικνύεις τις αδυναμίες του αντιπάλου. Δεν αρκεί. Πρέπει να δεις δικά σου λάθη, παραλείψεις και πειστικά να απαντήσεις στον λίγο χρόνο που μένει. Το ιδανικό θα ήταν να τα έβλεπες στην πορεία και να διόρθωνες αλλά το ότι δεν έγινε αυτό δεν σημαίνει ότι τα αγνοείς.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 30/12/2014 11:01:15

  Πολύ σωστό @Αδέξιε, συνολικά το άρθρο σου. Η λεγόμενη αριστερή παρένθεση μπορεί να αποβεί μοιραία για την Ελλάδα και να διαρκέσει πολύ περισσότερο από παρένθεση... ποτέ δεν ανήκα στους υποστηριχτές της θεωρίας της παρένθεσης. Απλά γιατί βλέπω από το 2012 το συστηματικό man-to-man που παίζεται από τους κομματικούς στρατούς (σύριζα με τεχνογνωσία και δυναμικό από το παλαιό βαθύ πασοκ) σε όλα τα επίπεδα. Τέτοιο σύστημα δεν το στήνει κανένας κομματικός στρατός για να αποτελέσει παρένθεση. Ας μη γελιούνται οι δεξιοί δημοκράτες, ας μην παρασύρονται από τις θεωρίες της παρένθεσης. Τα ξαναείδαμε το 1981. Μόνο που τότε λεφτά υπήρχαν. Τώρα υπάρχουν μόνο χρέη.

 5. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 30/12/2014 12:21:17

  Δε θα υπάρχει αριστερή παρένθεση, ούτε κωλοτούμπα ολκής. Είναι ανόητος όποιος με τη στάση του δίνει ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στα παραπάνω. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τόσες τάσεις και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά, που ότι και να κάνουν, μπορούν να πουν "σας τα είχαμε πει και προεκλογικά". Θα μείνουμε στο ευρώ. Θα γυρίσουμε στη δραχμή. Δε θα πειραχτούν οι καταθέσεις. Θα γίνει υποχρεωτικός εσωτερικός δανεισμός. Δε θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Θα σκίσουμε τα μνημόνια. Δε θα πληρώσουμε τους τόκους. Δε θα γίνει πιστωτικό γεγονός. Όλα τα έχει ο μπαχτσές. Και πόσο δύσκολο είναι, το βαθύ πασοκικό κράτος που υιοθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενο από την παντα πιασάρικη αριστερή ρητορεία, να πείσει το 10% που εμπιστεύθηκαν τον ψε-Καμμένο, το 7% που ψήφισαν τα μυώδη επιχειρήματα του Κασιδιάρη, το 9% που ψήφισε την καρα-κοσμάρα της Παπαρήγα και όσους θα "βολευτούν" από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι για όλα φταίνε οι... εξαποδώ που λέει κι ο βουνίσιος, και να τα σπάσουμε οριστικά με την Ευρώπη και να γίνουμε Βενεζουέλα (ούτε καν Κούβα, αυτοί ανένηψαν...)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ βαγγέλας 30/12/2014 18:08:48

   Τέλειο. Έτσι είναι και απορώ που δε το καταλαβαίνουμε. Αυτός είναι ο σκοπός των αντιφατικών δηλώσεων. Να μπερδεύουν και να θολώνουν.

 6. Naruto avatar
  Naruto 30/12/2014 13:34:58

  Γιά ενα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού η επιστροφή στην δραχμή ,η δεσμευση των καταθέσεων τα μνημόνια και η εν γένει αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιάφορα , γιατι ούτε euro έχουν ούτε καταθέσεις έχουν για να χάσουν . Μοναδικό τους κίνητρο είναι η εκδίκηση του συστήματος που τους διέσυρε , τους ποδοπάτησε και τους πέταξε στο περιθώριο της ζωής . Ο Τσίπρας είναι μόνο το όπλο της εκδίκησης τίποτε άλλο . Μην ψάχνετε για ψεγάδια στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν νοιάζεται γι΄αυτά . Η ανάλυση της συμπεριφοράς του λαού με όρους ψυχολογίας εξηγεί τα γεγονότα που πέρασαν και αυτά που θα έρθουν .

  • PayneK avatar
   PayneK @ Naruto 31/12/2014 00:36:30

   Εάν ένα ποσοστό του λαού επιθυμεί ακριβώς αυτές τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές για εκδικητικούς λόγους και γιαυτό συνεπικουρούν την ρητορική σύριζα ,τότε προφανώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού λαού οφείλει να το γνωρίζει αυτό μέσα απο την ακέραιη ανάγνωση της ψυχοσύνθεσης μερίδας συμπολιτών του ώστε να αποδοκιμάσει όχι τους ίδιους ,άσχετα αν βεβαίως ο καθένας φέρει και την ατομική του ευθύνη αλλά, ιδιαίτερα το σύστημα Σύριζα που επέλεξε να γιγαντωθεί έτσι, επενδύοντας απλά στους φόβους και στην απελπισία που έχει συσωρευθεί. Έτσι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει αποφύγει το δυσάρεστο έργο του να έχει να αναλύσει πως ένας ολόκληρος λαός πλέον και οχι απλά μια μερίδα ή κάποιο ποσοστό εξαυτών ,σύρθηκε σε έναν απίστευτο παραλογισμό. Πώς επέλεξε σαν λύση τελικά των προβλημάτων του τις συγκρουσιακές καταστάσεις εντός αλλά και εκτός με τους εταίρους της Ε.Ε και πώς εν τέλει οδηγήθηκε στην καταστροφή του δεχόμενος τέτοια υποβάθμιση στο επίπεδο της δημοκρατίας του. Αλλά και πέρα απο αυτό το μακρινό μέλλον αν το δείς κάπως εγγύτερα ίσως να έχουμε αποφύγει και εμείς λίγο απο την μοιρολατρία μας.

 7. airman avatar
  airman 02/01/2015 17:05:03

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ένα ετερόκλητο μείγμα ομάδων που διψά για εξουσία." Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αληθές. Και όταν ετερόκλητες ομάδες (πρώην συνιστώσες, νυν τάσεις) κατακτούν την εξουσία το πιο πιθανό είναι να προχωρήσουν σε "πλιάτσικο". Πόσο μάλλον όταν μεταξύ τους περιλαμβάνονται και οι κατέχοντες "διδακτωρικό" ΠΑΣΟΚογενείς! Υ.Γ. Αλέξη στο χωριό μου λένε "χατήρι του δάσκαλου, χατήρι του παπά, άφησα τον άντρα μου χωρίς παιδιά". Φυλάξου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.