Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια, όχι η αντιπολίτευση!
04/06/2015 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια, όχι η αντιπολίτευση!

«Δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις μια ανωμαλία να συνεχίζεται για να αποφύγεις τον πόλεμο, γιατί τότε απλά αλλάζουν οι συνθήκες εις βάρος σου»

Να μας συγχωρείτε αλλά αυτήν την πρεμούρα κάποιων να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία σε ένα νέο Μνημόνιο, που κανείς δεν έχει ιδέα πως θα είναι, δεν την καταλαβαίνουμε. Άλλο πράγμα «στηρίζουμε την Εθνική προσπάθεια», άλλο πράγμα «στηρίζουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής». Γιατί και τα αποτελέσματα βρίσκονται υπό αίρεση και –κυρίως η προσπάθεια έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, από τα ίδια μάλιστα τα στελέχη της κυβέρνησης.

Γιατί λοιπόν τέτοια κάψα; Και για να γίνουμε ελαφρώς μακιαβελλιστές, από πότε υπάρχει ηθική στην πολιτική;

Πόσο ηθική και εθνική ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση:

  • Προκάλεσε εθνικές εκλογές με την μικροπολιτική αφορμή του Προέδρου της Δημοκρατίας;
  • Καταψήφιζε κάθε νομοσχέδιο που εξυγίανε δομές και διαδικασίες της χώρας;
  • Έταζε λαγούς με πετραχήλια στο πληγωμένο πόπολο;
  • Προκαλούσε καταλήψεις σε σχολές και σχολεία προτρέποντας τους ίδιους τους μαθητές να απέχουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις;
  • Αντιστεκόταν σε κάθε προσπάθεια εθνικής αναζωογόνησης της οικονομίας μέσω των επενδύσεων;
  • Δεν έβγαλε ούτε μία υποστηρικτική ανακοίνωση στην προσπάθεια του Σαμαρά να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη;
  • Σήκωνε πανό διαμαρτυρίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο;
  • Συμμαχούσε ανίερα με τη Χρυσή Αυγή σε κρίσιμα νομοσχέδια;

Πόσο ηθική, πόσο εθνική και πόσο προβληματική για την εσωτερική κατάσταση ήταν η στάση αυτή; Η χώρα έβγαινε από το Μνημόνιο οριστικά και ανάγκη για τέτοιες λύσεις, που τώρα προκρίνονται, δεν υπήρχε.

Ας μην ξεχνούν ορισμένοι λοιπόν τον θεσμικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, αυτόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ναι, να στηρίξει την εθνική προσπάθεια-εξάλλου η ίδια ψήφισε το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη Βουλή.

Αλλά ένας θίασος που ταξιδεύει με εισιτήρια δημιουργικής ασάφειας σε όλη την Ευρώπη και λέει άλλα Πέμπτη-Παρασκευή και διαφορετικά την Κυριακή, είναι ένας επικίνδυνος θίασος. Σε κάθε περίπτωση, από το πρώτο κιόλας μάθημα των πολιτικών επιστημών, μαθαίνεις πως την ευθύνη για την χάραξη της πολιτικής, την ανάληψη των πρωτοβουλιών, την έχει η ίδια η κυβέρνηση.

Αλλά, όπως λέει και ο Μακιαβέλλι: «Δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγει έναν πόλεμο, γιατί δεν τον αποφεύγει, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του».

Και κάτι τελευταίο: Δεν πρόκειται ούτε για «δικαίωση» ούτε για «χαιρεκακία». Η Ευρώπη –δυστυχώς- δεν αλλάζει. Συνεχίζει με τους ίδιους και ομολογουμένως χειρότερους όρους να συμπεριφέρεται στην Ελλάδα. Πλέον είναι περισσότερα αυτά που η Γερμανία κι οι σύμμαχοί της έχουν να χάσουν εάν ανεχτούν την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά εκείνα που θα απωλέσουν εάν επέλθει ρήξη. Πολύ περισσότερο, που η ρήξη μπορεί να παρουσιαστεί από την πλευρά των «εταίρων» και σαν «απολύμανση» της Ευρωζώνης. Διότι, οι σύμμαχοι που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέμενε, η διαβόητη «συμμαχία των χωρών του Νότου», δεν φαίνεται να εμφανίζεται. Οπότε, το ρίσκο για τη Γερμανία είναι μικρότερο από αυτό που είχε υποτεθεί...

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.