Η κυβέρνηση είναι δημοφιλής γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει
06/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση είναι δημοφιλής γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει

Και μακάρι να μην έρθουν...

Έχει πράγματι ενδιαφέρον η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η… Εφημερίδα της Κυβέρνησης που ονομάζεται Αυγή. Πάνω από 6 στους 10 συμφωνούν, λέει, με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης. Ακόμη η δημοφιλία του Τσίπρα είναι στο 78%, του Βαρουφάκη 55% ενώ το 82% των ερωτηθέντων αισθάνεται εθνικά υπερήφανο για τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης.

Δεν ξέρουμε αν εμείς ζούμε σε άλλη χώρα αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει όλο αυτό. Εκτός κι αν όλοι οι Έλληνες έχουν βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό ή στα στρώματα, έχουν υπογράψει συμφωνίες με τους εργοδότες τους ότι δεν θα μπει λουκέτο και δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι πιστεύουν πως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας είναι ικανό να αντέξει κάποιες πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Υπάρχει και η περίπτωση της πλειοψηφίας που πιστεύει ότι δεν μπορεί κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι θα μας βαρεθούν και θα μας ξανασώσουν, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε σαν το θυμωμένο παιδάκι που ζητά γλυκά από τη μαμά και η οποία κάποια στιγμή τρελαίνεται και μας δίνει.

Αν πάλι μόνο το 40% βλέπει ότι αυτό που γίνεται δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά συνταγή καταστροφής, τότε έχουμε πρόβλημα ως χώρα. Δε γίνεται να έχουν στεγνώσει τα ταμεία, η κυβέρνηση να κάνει ριφιφί στα αποθεματικά για να πληρώσει δόσεις και μισθούς, να έχουμε εχθρούς μέχρι και τους Κύπριους, να υπάρχει εσωτερική στάση πληρωμών και να είναι έτοιμη και η εξωτερική, να έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών με τον Βαρουφάκη και την Παναρίτη που στέλνουμε και παρ’ όλα αυτά να μιλάμε για «εθνική υπερηφάνεια».

Τι δεν έχουν καταλάβει δηλαδή οι πολίτες; Ότι ακόμη κι αν έρθουμε σε μια συμφωνία τώρα ή τον Ιούνιο θα την πληρώσουμε με αίμα; Ότι οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή η συμφωνία απλά θα αποτελεί παράταση ζωής για τον μελλοθάνατο; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δύο μήνες τώρα δεν απέδειξε απλά ότι λειτουργεί ερασιτεχνικά αλλά ότι ενεργεί αντεθνικά;

Εκτός πάλι κι αν οι πολίτες μένουν έκπληκτοι όταν ακούνε ατάκες όπως «θα κάνουμε την Ελλάδα Κούγκι» που είπε ο Καμμένος και στη συνέχεια πήγε να υπογράψει σύμβαση 500 εκατ. δολάρια με τους Αμερικανούς.

Ή αν πάλι ο Στρατούλης που μιλά από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου για «ηρωϊκές εξόδους» έχει κάνει… βουντού στους Έλληνες θεωρώντας ότι αυτό είναι εθνικά υπερήφανη στάση.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση απολαμβάνει τόσο υψηλής δημοφιλίας; Ο λόγος είναι απλός: Γιατί τα μέτρα και οι πίκρες δεν ήρθαν ακόμη. Επίσης γιατί οι διάφορες χαριστικές ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις και την ακύρωση προστίμων λειτουργεί υπέρ. Κι επίσης γιατί πρόκειται για μια κυβέρνηση που κυβερνά με ξένα κόλλυβα και κάνει χιλιάδες προσλήψεις κρατώντας μυστικό πώς θα τους πληρώσει.

Επίσης, επειδή έχουμε μια κυβέρνηση που αρέσκεται σε πομπώδεις εκφράσεις και τσιτάτα για μάχη με τους ολιγάρχες, τους νταβατζήδες, τη διαπλοκή αλλά χωρίς κανένα νόημα. Ο κόσμος περιμένει ότι θα γίνει πόλεμος με τους πλούσιους οι οποίοι όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, άντε και να βάλουν λουκέτο σε μερικές επιχειρήσεις τους ή να φύγουν από τη χώρα και να μείνουν μερικές χιλιάδες άνεργοι να κλαίνε τη μοίρα τους αλλά να είναι εθνικά υπερήφανοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαλύσει την οικονομία και στο τέλος θα κλαίει στις στάχτες της χώρας.

Η κυβέρνηση είναι δημοφιλής απλά γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και μακάρι να μην έρθουν. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ είναι τουλάχιστον ανόητος. Όποιος επιθυμεί μια Ελλάδα που θα… βαλκανοποιηθεί τότε καλά κάνει και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, μπορεί ο κόσμος να τηρεί στάση αναμονής και να περιμένει να δει τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό και του δίνει υψηλή δημοφιλία. Αλλά μήπως θα πρέπει να αναρωτηθεί τι έγινε το επαναστατικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι η περίφημη διακήρυξη της Θεσσαλονίκης; Που είναι τα σκισμένα μνημόνια, οι μειώσεις στους φόρους, οι 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας; Που είναι οι διακηρύξεις για πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων γιατί είναι «ξεπούλημα στο διεθνές κεφάλαιο»; Γιατί ξεχάστηκαν όλα αυτά; Γιατί η κυβέρνηση προτείνει στους δανειστές νέα μέτρα με αύξηση έμμεσων φόρων και ιδιωτικοποιήσεις που κάποτε κατήγγειλε; Κι αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα μέτρα για να πάρουμε μερικά δις από τα προηγούμενα δάνεια. Σκεφτείτε μόνο τι έχει να γίνει όταν θα κληθούμε να υπογράψουμε νέο πρόγραμμα βοήθειας 20-30 δις ευρώ. Σκεφτείτε τι θα μας ζητήσουν οι δανειστές και τι όρους θα βάλουν.

Ο κόσμος βρίσκεται ακόμη σε νιρβάνα. Και το κυριότερο, πιστεύει ότι τα πέντε χρόνια μνημονιακής Ελλάδας ήταν τα χειρότερα που είδε. Όχι, τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει και καλύτερα να μην τα δούμε. Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι μπροστά μας και τότε να δούμε ποιοι από την κυβέρνηση και από τους πολίτες θα ντυθούν… Πόντιοι Πιλάτοι και θα νίπτουν τας χείρας τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γκουλάγκ Αθήνας avatar
  γκουλάγκ Αθήνας 06/04/2015 12:28:24

  Ούτε για την Αυγή... Όπου, φαντάζομαι, θα περιμένουν τα καλύτερα, με 99,8% στις εκλογές. http://en.wikipedia.org/wiki/Pravda

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/04/2015 16:31:15

  "Η κυβέρνηση είναι δημοφιλής απλά γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και μακάρι να μην έρθουν. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ είναι τουλάχιστον ανόητος." Τα είπατε όλα...

 3. blue nile avatar
  blue nile 07/04/2015 11:13:54

  Πάντως μια χρεοκοπία που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο μάλλον δεν θα την αποφύγουμε. Το θέμα είναι αυτή η χρεοκοπία να είναι εντός ευρώ και εδώ μάλλον τα μαντάτα είναι καλά. Ήδη Γερμανοί τραπεζίτες προτείνουν το να μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία χωρών εντός ευρωζώνης. Όχι ότι η χρεοκοπία είναι κάτι εύκολο. Το τελείως αντίθετο... Όμως στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είναι εξίσου καταστροφική η διαρκής πορεία προς τη χρεοκοπία. Τουλάχιστον αν συμβεί το κακό μετά ξεκαθαρίζει κάπως η κατάσταση.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ blue nile 07/04/2015 16:53:19

   Με άλλα λόγια αγαπητέ blue Nile λες οτι 1.Στη Γερμανία κάθε αρμόδιος γνωρίζει εδώ και καιρό, (Απο το 2009 που ξεφόρτωσαν τις τράπεζές τους απο το Ελληνικό χρέος και το φόρτωσαν στα κράτη), ότι "οι Eλληνες δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους».2. Ήδη Γερμανοί τραπεζίτες προτείνουν το να μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία χωρών εντός ευρωζώνης.Με άλλα λόγια για να μη φανεί στους πολίτες της Ε.Ζ. οτι τους φόρτωσαν τα "κόκκινα" ομόλογα των μεγάλων Τραπεζών θα αρχίσουν να διώχνουν "με τρόπο" τις χώρες των οποίων τα χρέη φορτώθηκαν στους φορολογούμενους της Ε.Ζ., αντί να τους λένε με ειλικρίνεια οτι κουρεύτηκαν αυτά τα χρέη αφού δεν υπήρχε ελπίδα είσπραξής τους. Σαν παιδική ανοησία μου φαίνεται. Δηλαδή θα πούμε οτι το Grexit δεν ήταν Grexit αλλά μια ωφέλιμη μάλλον για τους πολίτες της Ε.Ζ. "εξυγιαντική" χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρωζώνης. Ήτοι αγαπητοί Γερμανοί, τα 70 δις που σας αναλογούν απο τη διάσωση της Ελλάδας που αποφάσισε η Μέρκελ, τα χάσατε , και η Ελλάδα παραμένει εντός της Ε.Ζ. γιατί αν έβγαινε θα χάνατε ακόμα περισσότερα...Κάνω λάθος?

 4. airman avatar
  airman 07/04/2015 11:22:17

  Τα ποσοστά "υπερηφάνειας" και δημοφιλίας αφορούν τους αναγνώστες της "Αυγής". Σιγά σιγά όμως κι αυτοί "ξυπνάνε"!

  • Eva avatar
   Eva @ airman 08/04/2015 20:00:05

   Διερρευσε οτι οι δημοσκοπήσεις γίνονται στους πελάτες του Κατρούγκαλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.