Η κυβέρνηση βάζει την ελληνική οικονομία να τρώει τις σάρκες της
21/04/2015 19:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση βάζει την ελληνική οικονομία να τρώει τις σάρκες της

Όσο περνάνε οι μέρες αυτή η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη

Η τελευταία πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να δεσμεύει με το έτσι θέλω τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου δείχνει έναν πρωτοφανή πανικό, έλλειψη σχεδίου και ερασιτεχνισμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των αναγκών του κράτους.

Τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός στους δημάρχους είναι για γέλια και για κλάματα. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όσο περνάνε οι μέρες αυτή η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την οικονομία και τη χώρα. Τις ανέξοδες και ουτοπικές προεκλογικές της εξαγγελίες έχουν αντικαταστήσει η ανευθυνότητα, η απραξία στα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης και τελικά η διασπορά του πανικού μέσα στο σώμα της κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση που περηφανευόταν ότι έθεσε στην ευρωπαϊκή ατζέντα τον όρο «ανθρωπιστική κρίση» και διέθεσε όλο και όλο 200 εκατομμύρια ευρώ με το σχετικό νομοσχέδιο όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε διαθέσει τα διπλά ως κοινωνικό μέρισμα, με την απόφασή της να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος πάει να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει η Τοπική αυτοδιοίκηση, από τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, μέχρι την καθαριότητα και τα συσσίτια και καταλήγουν να βρίσκονται στον αέρα μια σειρά από μικρά έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση αυτή αφού εξαντλεί μέρα τη μέρα και τα τελευταία αποθέματα υπομονής της αγοράς η οποία έχει στεγνώσει, στο τέλος της μέρας αποφασίζει να δώσει τη χαριστική βολή και να βάλει την οικονομία να φάει τις σάρκες της. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν θέτεις σε διακινδύνευση στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες οι Δήμοι.

Εκτός όλων των άλλων είναι να απορεί κανείς όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να ομολογήσει ότι η οικονομία τρώει από τις σάρκες και τα οστά της, τι είδους περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει με τους εταίρους. Όταν ως χώρα είμαστε που είμαστε ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, ομολογείς ότι είσαι και ένας ξεδοντιασμένος και κουρελής νάνος πως θα τα βάλεις με τους γίγαντες στην οικονομική αρένα;

Αυτή η κυβέρνηση ολετήρας της οικονομίας της χώρας έχει καταφέρει το πρωτοφανές. Να κάνει ακόμα και τον πιο φιλικά διακείμενο προς τη χώρα μας στην ΕΕ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να προειδοποιεί δημόσια ότι κοντεύει να χάσει την υπομονή του με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 21/04/2015 20:31:54

  Οἱ ἐργάτες θέλουν ψωμί καί τριαντάφυλλα! Κάτω ἡ μισθωτή ἐργασία! Ζήτω ἡ ἐργασία χωρίς μισθό! Μέ τίς ὑγεῖες μας.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Λύσανδρος 22/04/2015 08:19:27

   Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται...

 2. airman avatar
  airman 22/04/2015 08:22:35

  Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα μας συμπονούν και οι εκ Βουλγαρίας εργάτριες στα μπαμπακοχώραφα! Και ο νοών νοείτο!

 3. toxo avatar
  toxo 22/04/2015 09:13:34

  Είδα όνειρο (εφιάλτη) εαρινης νυκτός.Είμαι συνταξιούχος και μένω στην επαρχία.Τετάρτη 29-04-2015 πάω στην τράπεζα να πάρω την σύνταξη.Ο ταμίας μου λέγει ότι ναι μεν η σύνταξή μου έχει κατατεθεί από το ΙΚΑ στην τράπεζα την 27-4 ,αλλά στις 28-4 ,με ΠΝΠ η κυβέρνηση μετέφερε όλα τα ταμιακά διαθέσιμα των εμπορικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδος ,συνεπώς να διαλέξω το "πλησιέστερο"υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος,από όπου μπορώ άνετα να εισπράξω το 10% της σύνταξής μου.Ξύπνησα μούσκεμα στο ιδρώτα.

  • airman avatar
   airman @ toxo 22/04/2015 09:47:37

   Μη πανικοβάλεστε και πανικοβάλεται! Αντί για χρήμα θα δίνονται κάρτες με πόντους! Κάθε ευρώ θα αντιστοιχεί σε 100 πόντους! Μόλις τελειώνει ο μήνας θα επιστρέφεται η "ποντοκάρτα" στην τράπεζα και το υπόλοιπο των πόντων θα μεταφέρεται ως bonus στην επόμενη, όχι όμως για να χρησιμοποιηθεί αλλά ως "αποταμίευση"! Με την "ποντοκάρτα" του επόμενου μήνα θα τα φέρνουμε βόλτα όπως τον προηγούμενο. Ο ορισμός του πλαστικού χρήματος, με ολίγον τι σε πέτσινο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.