Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ
10/07/2015 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο Μνημόνιο ουσιαστικά καταργεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλες τις μετεκλογικές μπαρούφες

Η νέα πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές και θα συζητηθεί στη Βουλή περιλαμβάνει σκληρά μέτρα άνω των 12 δις ευρώ και άλλα «κρυφά» προκειμένου να πάρει δάνειο η Ελλάδα ύψους 53,5 δις ευρώ. Μια ματιά στα μέτρα δείχνει δύο όψεις.

Η μία είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα δεν έχουν κανένα… αριστερό πρόσημο, αντιθέτως είναι πολύ φιλελεύθερα. Ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο Βέμπερ του Λαϊκού Κόμματος δεν θα έφερνε τέτοιο πακέτο. Το νέο Μνημόνιο ουσιαστικά καταργεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλες τις μετεκλογικές μπαρούφες. Διότι όταν λες ότι θα κάνει περικοπές έως 2,7 δις ευρώ από το συνταξιοδοτικό μέχρι το 2016 αυτό σημαίνει ότι έρχονται μειώσεις στις συντάξεις. Σημαίνει ότι τέλος οι πρόωρες. Σημαίνει ότι καταργούνται όλα τα ταμεία και γίνονται ΙΚΑ, πάνε στο ΕΤΕΑ όλα τα επικουρικά και φυσικά χάνονται ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται στο τέλος του 2019. Σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους και αυτό σίγουρα δεν είναι.. αριστερό μέτρο.

Ιδιωτικοποιήσεις εξπρές σε λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ. Τι θα πει ο Λαφαζάνης, ο Δρίτσας, ο Τσιρώνης, η Βαλαβάνη γι’ αυτά τα πωλητήρια; Ούτε η ΝΔ δεν τολμούσε να τα κάνει όλα τόσο γρήγορα. Άραγε η πώληση του Ελληνικού στον Λάτση τώρα είναι σκάνδαλο; Ο Δρίτσας που έκανε καριέρα με τον ΟΛΠ που θα κρυφτεί τώρα; Θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση; Όλοι αυτοί που έκαναν καριέρες με το Ελληνικό και ο Λαφαζάνης με τη ΔΕΗ, τι θα κάνουν;

Για να μην πούμε με τους φόρους, τις έμμεσες μειώσεις μισθών, συντάξεων, μέσω αύξησης εισφορών και άλλα μέτρα – σοκ για μεσαία εισοδήματα.

Για ξεκάρφωμα βάζουν φόρο στις ναυτιλιακές και τους εφοπλιστές αλλά να μην ελπίζουν σε πολλά. Έχουν ήδη φύγει όλες οι εταιρείες, δε θα μείνει τίποτε.

Υπάρχουν και κάποια καλά. Ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση και πάρουμε το δάνειο, ξεφορτωνόμαστε το ΔΝΤ, αλλά δύσκολο να περάσει από τον Σόιμπλε.

Επίσης, υπάρχει μια ασαφής πρόβλεψη για αναδιάρθρωση του χρέους, πάντως όχι κούρεμα. Κι επίσης υπάρχει αναπτυξιακό πακέτο 35 δις, δηλαδή το πακέτο Γιούνκερ.

Πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα περάσει εύκολα από το Γιούργκρουπ το πακέτο, παρ΄ ότι η κυβέρνηση έπεσε στα… τέσσερα. Αλλά για να πούμε την αλήθεια, πρόκειται για μια πρόταση που είναι χειρότερη από εκείνη που μας έσυραν για να καταψηφίσουμε την περασμένη Κυριακή. Και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πουν ότι δεν είναι αρκετά και να μας στείλουν αδιάβαστους.

Πάντως, το δεδομένο είναι ένα: Η κυβέρνηση πλέον δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα μέτρα. Μάλλον με Θάτσερ μοιάζει ο Αλέξης και καλύτερα να ενταχθεί στο… λαϊκό κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 10/07/2015 11:51:17

  Mην κάνετε το σύνηθες λάθος, η βαριά φορολογία είναι αντίθετη στο φιλελευθερισμό, που προτάσσει την ατομική ελευθερία πάνω από όλα και τρία θεμελιώδη δικαιώματα, προστασία ζωής, ελευθερίας (στην έκφραση, τη θρησκεία, κ.λ.π.) και ιδιοκτησίας.

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 10/07/2015 12:20:08

  τουλάχιστον δεν πάμε δραχμή. είπαν πολλά ψέματα. προτιμώ όμως αυτή την εξέλιξη από ένα Grexit. Ο Βαρουφάκης έκαψε το ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να είχε κλείσει συμφωνία από το Φεβρουάριο.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2015 12:41:13

  Την...υπογραφή Τσακαλώτου περίμεναν οι δανειστές,για να καταλάβουν ότι όντως πέσαμε στα τέσσερα...:http://www.protothema.gr/files/1/2015/07/10/aa/tweet4446.jpg

 4. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 10/07/2015 13:10:28

  Tελικά ο Τσίπρας ταυτίστηκε με την ΝΔ και ψήφισε ΝΑΙ. Βάβαια, όπως αθέτησε όλες τις προηγούμενες "δεσμεύσεις" πολύ περισσότερο θα αθετήσει και αυτή την δήθεν "συμφωνία" του με τους "εταίρους" μόλις συναντήσει τις πρώτες αντιδράσεις. Απλά παίζει "καθυστέρηση", υπογράφοντας χωρίς να το διαβάει ότι θέλει ο Σόιμπλες αφού όλοι ξέρουν και κυρίως οι Γερμανοί οτι το 62% του Ελληνικού λαού θα κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι του να τηρήσει το ΟΧΙ του σε κάθε μέτρο λιρότητας εφ' εξής...Γι αυτό και θεωρούν αφερέγγυα την υπογραφή του Τσίπρα αλλά και της Ελληνικής βουλής στο σύνολό της , απλά διότι ξέρουν οτι το ΟΧΙ του λαού υπερισχύει του "ΝΑΙ" της βουλής. Αν πάει να εφαρμόσει π.χ. περικοπή σε συντάξεις και το ΚΚΕ ή η ΝΔ ζητήσει δημοψήφισμα επ' αυτού, είναι προφανές οτι το 62% θα ξαναπεί ΟΧΙ...

 5. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 10/07/2015 13:21:15

  Μόνο "αριστερή" κυβέρνηση μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα. Οι δανειστές θα ... κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα τα δεχτούν. Όπως ο "σοσιαλιστής" Ανδρέας "έδιωξε" τους Αμερικανούς, υπογράφοντας παραμονή των βάσεων.

 6. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 10/07/2015 13:41:44

  Η νέα πρόταση είναι παρόμοια με αυτή που απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Αυτό το φάρμακο δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η διάλυση της Ευρωζώνης είναι μόνο θέμα χρόνου. Ποιο είναι το σχέδιο του Θεού; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά = Ρωσία, από το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα. (Δανιήλ 11:27)] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [αυτό σημαίνει κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]». (Δανιήλ 11:28, 29α)

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ewiak Ryszard 10/07/2015 16:23:55

   Σπαμ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ewiak Ryszard 10/07/2015 20:36:03

   -Βασιλιάς του Βορρά: Αντίοχος ο Δ' ο Επιφανής. -Ο Αντίοχος αφού νίκησε τον Πτολεμαίο τον ΣΤ' τον Φιλομήτορα,έκανε ειρήνη μαζίτου με απώτερο σκοπό να σβήσει τη λατρεία του αληθινού Θεού και να λεηλατήσει τον ναό των Ιεροσολύμων αφαιρώντας όλα τα ιερά του σκεύη και το χρυσάφι,όπως και έκανε...Αυτό σημαίνει και η φράση ''ἡ καρδία αὐτοῦ ἐπί διαθήκην ἁγίαν...''...

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 10/07/2015 14:00:36

  Τον Σύριζα τον κατάργησαν από τις 26 Ιανουαρίου. Έξι μήνες δήθεν κυβερνούσαν οι"ΔενΠληρώνω".. (προ εκλογών το "ΔενΠληρώνω" δεν πλήρωνε το κράτος, μετά εκλογών δεν πλήρωνε τους πολίτες). Εφεξής το σύριζα μάλλον θα μετονομαστεί σε "Δεν ακούω-δεν θυμάμαι"

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 10/07/2015 14:11:13

   Μετά εκλογών πλήρωνε τους πολίτες,το ΔΝΤ δεν πλήρωνε.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2015 15:19:31

    Από τον Ιανουάριο του 2015 από την κυβέρνηση "ΔενΠληρώνω" : Επίδομα θέρμανσης: δεν πληρώθηκε Εφημερίες γιατρών/εργαζ.νοσοκομειών: δεν πληρώθηκαν επί μήνες Χρέη προς ιδιώτες : δεν πληρώθηκαν Εφάπαξ και συντάξεις : δεν πληρώθηκαν Δεδουλευμένα συμβασιούχων σε φορείς δημοσίου: δεν πληρώθηκαν Επιπλέον, εδώ και 15 ημέρες, ΔΕΝ πληρώνεται με ρευστό κανείς απολύτως....

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 10/07/2015 20:40:04

     Ok.

 8. Μανια avatar
  Μανια 10/07/2015 17:43:57

  Πρεπει να δικαστουν , πρεπει να τιμωρηθουν Τερμα! Γκρεμιζουν τις ζωες μας , τα ονειρα μας ! Ειχαμε αρχισει εστω και με Μνημονιο να ξαναφτιαχνουμε τις ζωες μας ,,,, Λυσσαξαν να πανε σε εκλογες,,,μεσα στον Χειμωνα μας ταλαιπωρησαν και ξεκινησαν τα πρωτα προβληματα Τωρα πια θελουν να μας αποτελειωσουν Και μονο για αυτον την ταλαιπωρια, την αβεβαιοτητα την θλιψη, την οικονομικη ζημια που εχουν κανει ,,δεν πρεπει να πληρωσουν ;; Και στο τελος αφου εχουμε περασει ολα αυτα ,,αφου πανε να μας εξαθλιωσουν οικονομικα και ψυχικα, φερνουν μια συμφωνια 10 φορες χειροτερη απο το γνωστο μαιηλ Χαρδουβελη ΥΠαρχουν ακομα ειδικα δικαστηρια;;;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μανια 10/07/2015 20:39:40

   Έτσι ακριβώς! Φαντάζεσαι αυτή η ανωμαλία να είχε προκληθεί από την δική μας πλευρά; Οι καταστροφές του 2008 στην Αθήνα,θα ήταν παιδικό πάρτυ μπροστά σ' αυτά που θα συνέβαιναν τώρα...

 9. ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ avatar
  ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ 10/07/2015 22:11:12

  Ας τον καταργήσει ΔΕΝ θα μας λείψει .

 10. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 10/07/2015 22:30:19

  ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ANTINEWS: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. http://www.sdna.gr/gr/politiko-deltio/politiki/arthro/51619/oi-23-logoi-gia-to-nai-tou-mihelogiannaki/

 11. UncleStgm avatar
  UncleStgm 11/07/2015 01:20:26

  Tσίπρας στο ζενίθ, Τσίπρας στο ναδίρ Λίγο πριν το παγόβουνο, στρίβοντας το τιμόνι του Τιτανικού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.