21/09/2009 00:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «καυτή πατάτα» του Γιώργου ΠαπανδρέουΕίναι γνωστό ότι στην, παραδοσιακά κομματικοποιημένη και πολιτικοποιημένη,  Ελλάδα, ένα σημαντικό ποσοστό του κόσμου, θα ψηφίζει «δεξιά» (Ν.Δ.),  βρέξει χιονίσει, ενώ ένα άλλο εξίσου  σημαντικό ποσοστό, θα ψηφίζει «κεντροαριστερά»  (ΠΑΣΟΚ), ακόμη και αν στην ηγεσία του ήμουν εγώ!  Έτσι ήταν πάντα, και έτσι θα συνεχίσει να είναι.  Το μόνο που αλλάζει, είναι τα ονόματα των κομματικών σχημάτων που κατά καιρούς εκφράζουν, τις δυο μεγάλες παρατάξεις.  Πιο παλιά, οι κομματικές τους εκφάνσεις  ήταν οι: Λαϊκός Συναγερμός, ΕΡΕ, Ε.Κ., ΕΔΑ κλπ. Σήμερα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  Η πόλωση όμως μεταξύ τους, ήταν  πάντα, και παραμένει σταθερή.

Είναι επίσης γνωστό, πως όπως φαίνονται τα πράγματα, πάμε για μια εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Άσχετα με τις διάφορες δημοσκοπήσεις που κανείς δεν μπορεί στα σίγουρα να πει ότι δεν υπηρετούν κάποια αλλότρια συμφέροντα, το κλίμα είναι σαφές και ήδη διαμορφωμένο. Αυτό που δεν είναι σαφές, είναι το αν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την εξουσία, πέντε  μόλις χρόνια μετά την αποπομπή του από αυτήν. Και αυτό φαίνεται και στο κόσμο του. Υπάρχει ένα γενικό μούδιασμα. Πουθενά δεν εκδηλώνεται η ενθουσιώδης συσπείρωση που θα έπρεπε να συνοδεύει μια παράταξη, η οποία οδεύει ολοταχώς προς την εξουσία. Γιατί; Διότι προφανώς,  η επιλογή του κόσμου δεν  έχει να κάνει με μια ενθουσιώδη «επέλαση», με σκοπό την άλωση του κάστρου της «μισητής δεξιάς»,  μπλα μπλα,  αλλά απλά έχει να κάνει με την επιλογή του λιγότερου από τα δυο κακά…

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή,  έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει γρήγορες και πολλές φορές ριψοκίνδυνες, εσωκομματικές τουλάχιστον, αποφάσεις. Ο πρόσφατος τρόπος που ο ένας χειρίστηκε την υποψηφιότητα Σημίτη, και ο άλλος αυτήν του Έβερτ, το αποδεικνύει περίτρανα. Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε μια μεγάλη  πολιτική οικογένεια, υπό τη σκιά ενός πραγματικά μεγάλου πολιτικού άνδρα,  έχει γνωρίσει από πολύ μικρός τα συντροφικά μαχαιρώματα, τις  κομματικές λοβιτούρες και τα ατέρμονα  πολιτικά παιχνίδια. Γνωρίζει από μέσα τη βρωμιά της πολιτικής. Δεν βλέπει τους αστέρες του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο μάτι που τους βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι. Για αυτόν οι μεγαλόσχημοι του κινήματος, δεν  είναι παρά κάποιοι που κυνηγούσαν από πίσω τον πατέρα του, κολακεύοντας και γλύφοντας τον, με (μοναδικό;) σκοπό το να γίνουν γνωστοί και πέρα από το θυρωρείο της πολυκατοικίας τους. Επόμενο είναι ο Γιώργος  να έχει μια διαφορετική από εμάς άποψη για τη πολιτική και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα ούτε καλό ούτε κακό.

Είναι όμως χρήσιμο στο να μπορεί να αντιμετωπίζει τις εσωκομματικές ραδιουργίες, και να κοιτάζει στα μάτια, αν όχι αφ υψηλού, όλους αυτούς που μόνο ζημιά προξένησαν στη παράταξη της εν Ελλάδι κεντροαριστεράς.

Εκεί όμως που ο Παπανδρέου θα συναντήσει πρόβλημα, και θα αντιμετωπίσει κατεστημένες αντιδράσεις, είναι στον ευρύτερο κομματικό μηχανισμό του κινήματος. Ξέχωρα από το γεγονός πως αυτός ο μηχανισμός είναι ήδη διαιρεμένος σε δυο κομμάτια (Βλ. Βενιζελικούς), η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στα μικρομεσαία κομματικά στελέχη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μετά από 20 τόσα χρόνια εξουσίας, είναι δύσκολο να ξεριζωθεί παρά τις όποιες καλές προθέσεις του αρχηγού.  Όντας κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε στα φώτα του εκατοντάδες χιλιάδες παράσιτα. Παράσιτα που δεν έγιναν ξαφνικά σοσιαλδημοκράτες, απλά είδαν φως (εξουσίας) και μπήκαν. Καιροσκόποι που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν χουντικοί, ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να ήταν εξουσία. Και αυτοί οι τυχάρπαστοι, είναι ο βασικός λόγος που ο κόσμος σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ.  Άλλο να ακούς για κάποιον προβεβλημένο μεγαλουπουργό πως ίσως και να πήρε μίζες, ή ίσως να διαπλέκεται με επιχειρηματίες, ή ίσως… Τα κότερα και οι σαμπάνιες εν πλώ, είναι μακριά από τη καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου Έλληνα. Αυτό όμως που είναι κοντά του, είναι ο πασόκος γείτονας, ή ο «πράσινος» προϊστάμενος του,  ή  ο γνωστός πασοκτσής του καφενείου και πάει λέγοντας. Και εκεί είναι που το Κίνημα πονάει. Εκεί είναι χάθηκε το παιχνίδι. Προ πολλού.

Κάποιος αρχαίος φιλόσοφος είχε πει κάποτε πως «αρχή άνδρα δείκνυσι», και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε λειψή. Άνθρωποι χωρίς προσόντα και με μειωμένη ηθική συνείδηση, αναδείχθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και ΔΕΚΟ, με μόνο προσόν τους τη κομματική (πράσινη) ταυτότητα και μόνο εφόδιο,  την προσάρτηση τους σε κάποιον πράσινο υπουργό ή βουλευτή. Και λιάνισαν τα ταμεία αλλά και τη κοινή λογική. Άνθρωποι που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, και αντί να τιμωρηθούν, προήχθησαν σε θέσεις προϊσταμένων οικονομικών υπηρεσιών!!!! Ο δημόσιος τομέας βοά με τα κομματικά τηλεφωνήματα που κρίνουν στελέχη στις εποχές των κρίσεων για προαγωγή, κατά παράβαση οποιασδήποτε έννοιας αξιοκρατίας ή έστω του εκάστοτε ισχύοντος δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Και εκεί είναι που κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι ο Παπανδρέου. Όντας από μικρός στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής, δεν υπάρχει περίπτωση, να μπορεί να μπει στη νοοτροπία του μικροκομματικού επιτήδειου. Να αντιληφθεί τη ψυχοσύνθεσή του που απλά «ονειρεύεται καρβέλια». Η σχέση του Γιώργου  με όλους αυτούς, είναι του στυλ «εικονικής πραγματικότητας». Δεν γνωρίζει, και μάλλον δεν μπορεί πλέον να μάθει, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού. Τους βλέπει μόνο όταν τον χειροκροτούν. Αγνοεί αυτό που έχουν αφήσει στο διάβα τους. Και αυτή είναι η καυτή πατάτα που θα κρατήσει στα χέρια του. Η πατάτα της κομματικής νομενκλατούρας, που θα επιχειρήσει και πάλι να αλώσει το δημόσιο και γενικά τη καθημερινότητα του μέσου Έλληνα.

 Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/09/2009 01:14:12

  Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία ή πολιτική. Είναι τρόπος πολυτελούς ζωής για ανίκανους.
  Το να προσπαθείς να προσεγγίσεις σοβαρά τον ΓΑΠ και το πειρατικό τσούρμο, σε μένα τουλάχιστον, φαντάζει σαν να αποπειράται κάποιος να ψυχαναλύσει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη για παιδικά τραύματα.

  Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όσους παίρνουν στα σοβαρά το ΠΑΣΟΚ ...

  "Μια βρώμικη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στέλεχος της Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ του ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει πλαστά μπλοκάκια εισπράξεων εισφορών και πλαστές σφραγίδες, εξαπατώντας μέλη του κόμματος, αλλά και αιρετούς Δημάρχους, Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, Συνδικαλιστικά Στελέχη και άλλους. Μέσα από το κόμμα μιλούν για «ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ», καθώς δεκάδες χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται ότι εισπράχθηκαν για λογαριασμό του κόμματος, δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν με τις οικονομικές του «αταξίες» το κόμμα, αλλά η υπόθεση είχε «κουκουλωθεί» από τον τέως γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Κίτρου, για το «καλό» της δημόσιας εικόνας του κόμματος.

  Πρόκειται για την αναπληρώτρια γραμματέα της …..
  Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κα Ευθυμία Καλαβρουζιώτου, η οποία είχε πλαστογραφήσει τη σφραγίδα και μπλοκάκια εισπράξεων του κόμματος, εισπράττοντας παράνομα χρήματα από ανυποψίαστα μέλη και αιρετούς του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα η εν λόγω κυρία σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε εισπράξει από διάφορους αιρετούς και μέλη του Νομού Αχαΐας πάνω από 50.000 ευρω, χρήματα που δεν έφτασαν ποτέ στο κόμμα. Τότε ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Κίτρου είχε παρέμβει και είχε καλύψει πλήρως τόσο την κα Καλαβρουζιώτου, όσο και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση στελέχη.

  Σύμφωνα δε με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Βουλευτικών Εκλογών του 2007, ο κ. Γεράσιμος Αραβαντινός και η κα Πολύζου, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και στενοί συνεργάτες της κας Καλαβρουζιώτου, είχαν ανοίξει, επί 10ημέρου, παράνομο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στην είσοδο της πόλης και εισέπρατταν με τον ίδιο ακριβώς παράνομο τρόπο εισφορές από ανυποψίαστα μέλη του κόμματος. Μετά από καταγγελία που έγινε στην Άμεσο Δράση, η οποία και παρενέβη άμεσα, αναγκάστηκαν να κλείσουν το «παραμάγαζο» και να κατεβάσουν μέσα σε ένα βράδυ τις ταμπέλες που ανέγραφαν «ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΣΟΚ», καθώς ο εκλογικός νόμος επιτρέπει τη δημιουργία μόνο ενός εκλογικού κέντρου σε κάθε πόλη".

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ @ Προφήτης 21/09/2009 12:43:25

   Το ότι κλέβονται μεταξύ τους και στη συνέχεια αλληλοκαλύπτονται, να το ερμηνεύσουμε ως σύμπτωμα στερητικού συνδρόμου, δράση από κεκτημένη ταχύτητα, προπόνηση ή προθέρμανση;

 2. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 21/09/2009 07:06:12

  Ποσο δικαιο εχεις αττρακτορα

 3. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 21/09/2009 07:20:47

  ..."Εγώ απλώς προήδρευα..."

 4. Σικάτος avatar
  Σικάτος 21/09/2009 07:25:40

  Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα στο δημόσιο. Κομματικές προαγωγές ανικάνων.

 5. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 21/09/2009 07:36:12

  Υπάρχει μια χροιά προκαταβολικής άτυπης απόσεισης ευθυνών για τον ΓΑΠ στην τελευταία παράγραφο με την οποία διαφωνώ. Φυσικά και γνωρίζει ο Γιωργάκης το τι γίνεται με το κομματικό προσωπικό, όπως γνώριζε και ο Κωστάκης κι ας προσπαθούσαν οι δικοί του να διατηρήσουν την εικόνα του αγνή με παρόμοιο τρόπο. Σε τελική ανάλυση το αν γνωρίζει λιγότερο ή περισσότερο ένας πρωθυπουργός την κατάσταση στη βάση της πυραμίδας μικρή σημασία έχει, γιατί έχει την αποκλειστική ευθύνη. Ειδικά όταν, όπως έχει ήδη κάνει ο ΓΑΠ, έχει εξοντώσει σιωπηλά το τελευταίο διάστημα όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και θα κυβερνήσει σχεδόν αποκλειστικά με τους δικούς του ανθρώπους. Το αν θα είναι η κομματική νομενκλατούρα πράγματι η καυτή πατάτα μάλλον προκύπτει δια της αναλογίας με το αίσχος της καραμανλικής νομενκλατούρας. Αλλά φοβάμαι ότι το χειρότερο δεν θα είναι αυτό, αλλά το ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής του ΓΑΠ, π.χ. στα εξωτερικά.

 6. Συκοφάντης avatar
  Συκοφάντης 21/09/2009 08:18:52

  Εχω μια απορια που μπορει να την εχετε και εσεις.Πως και ο Παπανδρεου που θα επαναδιαπραγματευτει τα παντα δεν καταφερε τελικα να πεισει τον Παπαδημα;Πως και εγινε αυτο το παραδοξο;Μαλλον τυχαιο θα ειναι.Ετσι δεν ειναι;

 7. yannidakis avatar
  yannidakis 21/09/2009 08:44:49

  και καθολου μα καθολου ασημαντο δεν ειναι αυτο που λες, καθως η διαφθορα απο κει ξεκινα.
  Το αν οι περισσοτεροι ψηφιζουν με βαση την... παραδοση ειναι γνωστο, ομως αυτο δεν ειναι απραιτητα κακο αρκει να μπορουν να αιτιολογησουν την αποφαση τους αυτη. Ο Παπανδρεου ειναι πολιτικος που ισχυροποιει την παραδοσιακη αυτη μορφη πολιτικοποιησης του λαου μιας και ειναι απογονος πολιτικων, ομως τωρα εχει τη μοναδικη ευκαιρια να αλλαξει (κατι). Και δε μιλαω στη θεωρια γιατι ειναι πια δεδομενο πως η χωρα εχει φτασει εκει που παρακατω δεν παει, με πολυ θεληση, λιγες εξυπνες κινησεις & μερικες σαρωτικες αλλαγες 'ειλικρινειας' μπορει να καταφερει οτι κανενας δεν καταφερε τις τελευταιες 2 δεκαετιες :[

 8. Συκοφάντης avatar
  Συκοφάντης 21/09/2009 08:57:24

  O Papandreou δεν προκειται να αλλαξει τιποτα για τι πολυ απλα ειναι δεσμιος αυτων που τον σπρωχνουν. Η διαπλοκη χορευει γυρω του και αυτος κανει οτι δεν το βλεπει.Ποιοι ελενχουν τα μεσα ,τι δουλειες περιμενουν;Ποιος επιχειρηματιας εμφανιστικε στην ομιλια του.Δεν εχουν καμια επαφη;Δεν θα το πιστευε ουτε 5χρονο παιδι.

 9. donaE avatar
  donaE 21/09/2009 09:01:19

  Δεν νομιζω οτι ο ΓΠ δεν γνωριζει την νομενκλατουρα του κομματος του.Δεν νομιζω εξ αλλου ουτε οτι ο ιδιος θελει να κυβερνησει αυτη την στιγμη.
  Ειναι ενα νεοελληνικο προσωπο που η ζωη του ειναι μπλεγμενη στα θελω και στις αποφασεις των αλλων.Σαν πρωτοτοκος στο χωριο που πρεπει να φροντισει την οικογενεια.
  Ετσι και αλλιως λιγα μπορει να κανει με τον Αλμουνια.
  Μηπως ομως ειναι γραφτο να τελειωνουν οι δυο γνωστες οικογενειες στην Ελλαδα;

 10. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 21/09/2009 09:32:11

  Τα πρασινα λαμογια στο δημοσιο καραδοκουν να αρπαξουν οφιτσια και καρεκλες

 11. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 21/09/2009 09:39:03

  Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
  Δύο επισημάνσεις και μικρές διαφωνίες
  1. Ο "πράσινος προιστάμενος", ο "πασόκος του καφενείου", ο "μικροκομματικός επιτήδειος που ονειρεύεται καρβέλια" είναι όντως πρόβλημα. Κυρίως όμως για τον τόπο, για την καθημερινότητα μας και για το πολιτικό σύστημα γενικότερα το οποίο εμπράκτως δυσφημούν και δευτερευόντως ίσως για τον Παπανδρέου. Εχω πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την άποψη σου ότι δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει και να αντιληφθεί την ψυχοσύνθεση τους. Έχοντας όπως γράφεις "μεγαλώσει σε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια", όντας 53 και έχοντας διατελέσει επί χρόνια Υπουργός είναι εξαιρετικά απίθανο να μην έχει ακόμα καταλάβει. Μάλλον λοιπόν ξέρει, μάλλον λοιπόν χρησιμοποιεί τους "κομματικούς επιτήδειους" που φυσικά θα τον χρησιμοποιήσουν και αυτοί μετά! Ισως θα προτιμούσε να είχε κάποιους άλλους να στηριχθεί, αλλά δεν τους έχει (βέβαια αν δεν τους έχεις προσπαθείς να τους βρεις, να τους αναδείξεις, να τους "δημιουργήσεις", αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα)
  2 Σχετικά με την υπονοούμενη αδυναμία του Καραμανλή να πάρει δύσκολες, ριψοκίνδυνες εσωκομματικές αποφάσεις.
  Α Όντας πρωθυπουργός (και μάλιστα με 151-152 βουλευτές)όταν παίρνεις δύσκολες ,ριψοκίνδυνες εσωκομματικές αποφάσεις δεν μπορεί να αγνοείς ότι αυτές είναι πιθανόν να έχουν αντίκτυπο στη διακυβέρνηση του τόπου (γι αυτό το σκέφτεσαι δυο φορές ή ίσως δεν τις παίρνεις). Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπορείς να είσαι πολύ πιο άνετος
  Β Έχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για "αδυναμία" του Καραμανλή αλλά για συνειδητή επιλογή. Το να μην αντιδρά "εν θερμώ", να μην στέλνει στην πυρά επειδή "έτσι θέλει ο κόσμος", να μην πετάει συνεργάτες σαν στιμμένες λεμονόκουπες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή αυτό "θα είναι καλό για το κόμμα"κατά την αποψη μου δείχνει αρχές και ίσως μια πίστη σε κάτι ξεχασμένο. Οτι ο πολιτικός δεν είναι για να κάνει ότι θέλει ο λαός αλλά για να δείχνει δρόμους που ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣΘΕΙ ο λαός τους ακολουθεί.(Μπορεί να μην ερμηνεύω σωστά τον Καραμανλή -άλλωστε δεν κάνουμε και κάθε μέρα παρέα- αλλά προσωπικά με απωθεί η ιδέα του πολιτικού που απλώς "εκφράζει τον λαό", "ικανοποιεί το λαικό αίσθημα " και άλλα συναφή).

 12. parsifal avatar
  parsifal 21/09/2009 09:56:36

  Ο Αττράκτωρ εκαμε ενα απο τα καλύτερα ψυχογραφήματα του "καθημερινού ΠΑΣΟΚ" αυτού που ολοι συναντούμε στον δρόμο, τις υπηρεσίες και τα καφενεία... Το ερώτημα ειναι ρισκάρεις να δείς εάν ο ΓΑΠ θα τολμήσει να συγκρουστεί με τον καθημερινό τραπεζικό υπάλληλο που θα νομίσει οτι εγινε Διοικητής της Τράπεζας, με τον κοιλαρά συνδικαλιστή της ΔΕΗ, με τους βουλιμικούς για μίζες απόστρατους που ειναι σε φάση "ronger leurs freins" πρίν ορμήξουν στον πατσά... Τουλάχιστον φαίνεται οτι απηλλάγημεν απο την σημιτική "εκσυγχρονιστική" - ενδοτική - ελευθεριάζουσα σαβούρα !

 13. Συκοφάντης avatar
  Συκοφάντης 21/09/2009 10:33:11

  Θα ηθελα να θεσω ενα θεμα προς συζητηση μιας και ειμαστε 15 μερες περιπου πριν απο τις εκλογες.Ακουγεται και ισως το εχετε ακουσει και εσεις οτι αν το Πασοκ ξαναγυρισει στα πραγματα θα μπει πολυ χοντρο χερι στα blogs και γενικα στα ελευθερα δημοσιογραφικα sites.Οπως δηλαδη επι Σιμιτη ψηφιστικε ο τυποκτονος νομος ο οποιος επνιξε καθε αντιθετη φωνη, ιδιαιτερα στον επαρχιακο τυπο ,ετσι και τωρα αν εκλεγει το Πασοκ θα βαλει πολυ χοντρο στα blogs.Kαι αυτο για να προστατεψουν το προφιλ του κ Παπανδρεου αλλα και γιατι δεν θα πρεπει να ενοχληθουν τα συμφεροντα που θα πιασουν δουλεια.Πειτε και εσεις τις αποψεις σας και ας το εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας.Για την ιστορια το κειμενο γραφτηκε στις 21/09/09.

 14. Αθανασιος Ι. avatar
  Αθανασιος Ι. 21/09/2009 11:19:46

  Και ας μην πάρει τους 151 βουλευτές ο Γιωργάκης (που είναι το ποιο πιθανό) και υποχρεωθεί να σηκώσει την πατάτα της συνεργασίας με τον Κωστάκη ...τότε να δούμε πόσο οι έλληνες θα είναι κομματικοποιημένοι

 15. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 21/09/2009 14:19:51

  Εγώ αν ήμουν ο tiramola κάτι θα έβρισκα να πώ πάντως για να μην λάμψω δια της απουσίας μου από τόσο σοβαρό ποστ.

  • FlyBoy avatar
   FlyBoy @ (Α)θανάσης 22/09/2009 11:57:23

   Τα ξέρει αυτά. Τι μπορεί να πει άλλωστε; Ότι δεν ισχύουν; Δεν τον κοβω για ελαφρύ.

 16. Orestios avatar
  Orestios 21/09/2009 15:38:24

  S.A. Προσπαθείς να εμφανίσεις το GAP σαν έναν άνθρωπο που ανέχεται κάποια "παράσιτα". Εξιδανικεύεις, από κεκτημένη ταχύτητα, μάλλον έναν άνθρωπο που βίωσε όπως λές τον βούρκο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι αποστασιοποιημένος από αυτά τα παράσιτα. Τα έχει ανάγκη γιατί αυτά είναι που τρέχουν και φέρνουν ψήφο. Η σχέση μαζί τους είναι σχέση συμβιωτική. Τα έχει ανάγκη όσο ποτέ. Η προσπάθεια του να απαλλαγεί κοστίζει σε ψηφαλάκια, που είναι αναγκαία για την αυτοδυναμία. Έχει ανάγκη όλη την μπλέμπα κι ας την συχαίνεται κατά βάθος.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Orestios 21/09/2009 21:26:15

   Το θέμα είναι ότι αυτά τα άτομα στη πραγματικότητα διώχνουν κόσμο αντί να φέρνουν ψήφους στο ΠΑΣΟΚ. Όσοι ουδέτεροι σκέφτονται να ψηφίσουν ΓΑΠ, βλέπουν τα άτομα αυτά στον επαγγελματικό τους περίγυρο και κάνουν αμέσως μεταβολή. Βλάπτουν αντί να ωφελούν το κόμμα. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο Παπανδρέου και να τους βάλει στη θέση τους. Αν μπορεί.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 21/09/2009 23:11:22

    Μετά από την σημερινή αποτυχία ο περίγυρος κάνει πίσω. Ξέρουν ότι το GAP δεν μπορεί να τους βάλει στη θέση τους και κρατούν απόσταση. Βλε΄πουν ότι δεν τα καταφέρνει όσο και να προσπαθούν.

 17. aris lalidis avatar
  aris lalidis 21/09/2009 20:48:01

  (Α)θανάσης
  Σε πληροφορω οτι ο tiramola το πηρε με τα ποδια για Λαμια ( οικογενειακο ταμα κατα δηλωσιν του ιδιου ) επειδη του το ζητησε ο ανθρωπος απ το μελλον , ο ανθρωπος με το μουστακι.
  Που καιρος για ποστ.

 18. viktor avatar
  viktor 21/09/2009 23:02:58

  Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση

  • FlyBoy avatar
   FlyBoy @ viktor 22/09/2009 11:55:45

   Ναι αλλά τα λαμόγια είναι πολυδιάστατα. σαν λερναία ύδρα. Δεν εξαφανίζονται εύκολα.

 19. yannidakis avatar
  yannidakis 22/09/2009 09:45:40

  "καταχωρηση τσι μερας" για την Δευτερα συμφωνα με την ομωνυμη λιστα του yannidakis live, η καταχωρηση σου τουτη.
  Καληνωρίσματα :[

  • Αρχίδαμος avatar
   Αρχίδαμος @ yannidakis 22/09/2009 10:39:03

   σωστο το κοπελι τσι κρητης.

 20. Ψώνιο avatar
  Ψώνιο 23/11/2009 12:31:58

  Eπίκαιρη ανάρτηση πραγματικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.