Η θεωρία των μετρίων
13/10/2015 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η θεωρία των μετρίων

Όταν προ καιρού ο τότε υπουργός Παιδείας, πνευματικός πατέρας του Τσίπρα, ο Αλέκος Μπαλτάς είχε πει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά πολλοί αντέδρασαν, αλλά δεν το κατάλαβαν και πολλοί. Τι να εννοούσε ο ποιητής; Να ήταν απλά μια ανοησία ενός εμμονικού, ιδεοληπτικού αριστερού που δεν υιοθετείται από την κυρίαρχη ιδεολογία της Αριστεράς; Τελικά η ζωή δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με την κυβέρνηση που έχουμε μπλέξει.

Πρόκειται για την ιδεολογία των μετρίων η οποία πρέπει να κυριαρχήσει σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της οικονομίας.

Δεν πρέπει να υπάρχουν άριστοι, δεν πρέπει να ξεφεύγει κανείς από τη μετριότητα, δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς από το «κοπάδι», όπως αυτό θα διαμορφωθεί σταδιακά από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η θεωρία των μετρίων δεν είναι κάποια συνωμοσία. Δεν είναι συκοφαντία για τους «αθώους» αριστερούς που δίνουν μάχη για να σωθεί η Ελλάδα. Είναι κάτι παραπάνω και θα το δούμε παντού από εδώ και στο εξής. Θα το δούμε στα σχολεία, η υπόθεση του ΦΠΑ 23% είναι ακριβώς αυτό. Πρέπει να κλείσουν πολλά ιδιωτικά σχολεία και τα παιδιά να πάνε σε δημόσια. Και καλά, να υπήρχε πρόνοια για καλά δημόσια σχολεία να το καταλάβουμε. Να μπορούσαν τα βρέφη και τα παιδάκια να έχουν θέση στο δημόσιο και να μη χρειάζονται να πάνε σε παιδικούς σταθμούς. Να γινόταν καλή δουλειά στο σχολείο και να μη χρειάζονταν τα φροντιστήρια ή να υπήρχαν πολλές δραστηριότητες για να μην απαιτείται να πληρώνει ο μπαμπάς για ποδόσφαιρο, χορό, μπάσκετ, εικαστικά κ.λπ.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τα ιδιωτικά και να μην υπάρχει κάτι περισσότερο, κάποια άλλη επιλογή.

Στα οικονομικά τώρα. Η φορολογική λαίλαπα που ετοιμάζεται έχει ως στόχο τα εισοδήματα 25-40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή για έναν ιδιωτικό υπάλληλο ένα μηνιαίο ποσό από 1.500 ευρώ και πάνω. Πόσοι το παίρνουν αυτό το ποσό; Ίσως ελάχιστοι από μια δουλειά, επομένως κάνουν δύο ή τρεις δουλειές για να έχουν ένα σίγουρο και καλό εισόδημα. Να πληρώσουν το δάνειό τους, τους λογαριασμούς τους, ίσως να στείλουν το παιδί του στο φροντιστήριο, σε κάποιο ιδιωτικό, σε ένα ξένο πανεπιστήμιο. Να ξεχωρίσει, να γίνει κάτι καλύτερο απ’ τον μέσο όρο, να αναπτύξει το ελληνικό μυαλό που είναι μεγάλο και τις δεξιότητες.

Όχι, η αριστερά θα τους τσακίσει, θα τους κάνει φτωχούς. Αντί να κάνει τα πάντα για να αυξηθεί το εισόδημα όσων βγάζουν 10 και 15 χιλιάδες ευρώ ή εκείνων που πένονται, αντί να φέρει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τι κάνει; Τους καλούς, τους εργατικούς, τους τσακισμένους κάθε μέρα από τη δουλειά για μια πιο άνετη ζωή, έρχεται να τους διαλύσει. Γιατί η αριστεία, η εργατικότητα, το ξεχωριστό είναι ρετσινιά.

Είναι η απόλυτη λέξη για την αριστερή διακυβέρνηση. Με τη ρετσινιά θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια. Στη δουλειά δεν πρέπει να ξεχωρίζεις. Στο δημόσιο δεν πρέπει να είσαι καλύτερος γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα επιβραβευτείς. Στην εκπαίδευση δεν μπορείς να είσαι καλύτερος γιατί… κομπλεξάρεις τους άλλους. Δεν μπορεί να έχει περισσότερα χρήματα, όχι κλέβοντάς τα αλλά δουλεύοντας σκληρά. Δεν πρέπει να αγοράσεις σπίτι ή άλλο ακίνητο. Θα σου το φορολογήσουμε, θα σε τσακίσουμε γιατί ξεχωρίζεις από τους μέτριους, τους τεμπέληδες, τα λαμόγια τους ανέντιμους.

Σε όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η ιδεολογία του Τσίπρα, του Μπαλτά, του Βαρουφάκη. Και δυστυχώς η μετριότητα έχει μπει στο πετσί όλων των πολιτών. Έχει γίνει συνήθεια ακόμη και μέσα στα κόμματα.

Γιατί οι άριστοι έχουν φύγει από την Ελλάδα, γιατί διαπρέπουν στο εξωτερικό και όχι στην πατρίδα;

Γιατί είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ένας νέος που πέρασε μόνο από την ΚΝΕ και έχει γαλουχηθεί με θεωρίες που μόνο στον Άρη μπορούν να εφαρμοστούν; Γιατί είχαμε τον Βαρουφάκη, έναν αλαζόνα που δεν ήξερε τι του γίνεται; Γιατί να είναι αρχηγός του στρατού ο… Πάνος Καμμένος και υπουργός Παιδείας ένας απίθανος τύπος ονόματι Φίλης; Γιατί ο πολιτισμός να βρίσκεται στα χέρια του Μπαλτά;

Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα μετρίων που κυβερνούν αυτή τη στιγμή, που ορίζουν τις ζωές μας. Αυτό ήθελε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το καταφέρνει. Ναι, η θεωρία των μετρίων και η ρετσινιά της αριστείας είναι ποια η κυρίαρχη ιδεολογία της Ελλάδας. Καλώς ήρθατε στο κόσμο της αριστεράς και προσοχή μην ξεχωρίσετε πουθενά. Στη ζωή σας, στον επαγγελματικό σας βίο, στις δεξιότητές σας, στα χόμπι σας. Κι αν ξεχωρίσετε θα σας τσακίσει η μετριότητα και θα τσακιστείτε να φύγετε από την πατρίδα σας.

Αυτή είναι η νέα Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα. Προσδεθείτε πετάμε για τη νέα εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 12/10/2015 06:05:27

  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑΣ

  Αυτό που ζούμε και σε πολλούς από εμάς μας φαντάζει ατεκμηρίωτο είναι η εγκαθίδρυση του τσιπρα στην εξουσία και των πλειοψηφικών ρευμάτων που τον στηρίζουν. Εάν όμως ανατρέξεις στις δομές και τις τάσεις της επικρατούσας άποψης στην κοινωνία θα εντοπίσεις με μεγάλη μάλιστα αποδοχή το στερεότυπο του θεομπαίχτη ως υπόδειγμα επιτυχίας.
  Πόσοι μέτριοι από εμάς δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους με μέτρια απόδοση και με πολύ στήριξη και υποστήριξη από το οικογενειακό τους περιβάλλον? Τελικά αυτοί για τους γονείς τους φαντάζουν υποδείγματα αριστείας ! Φυσικά η μετριότητα στις σπουδές δεν προδιαγράφει και το μέλλον κάθε επαγγελματία, αλλά η μετριότητα συνδέεται με την ελάσσονα προσπάθεια και σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον το ζητούμενο είναι η μείζονα προσπάθεια στηριζόμενη σε καλό σχεδιασμό, οργάνωση, εκτέλεση, έλεγχο και ανατροφοδότηση του μοντέλου επιτυχίας.
  Λοιπόν η επικρατούσα άποψη πλέον στη χώρα είναι η ανάδειξη των μετρίων σε κινητήριο δύναμη του λειτουργικού περιβάλλοντος της χώρας. Η παρουσίαση του κ. Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές και εάν θα κάνουν οι δημοσκόποι κάποια έρευνα θα διαπιστώσετε ότι πάλι θα ψηφιστεί ως επιτυχής η παρουσία του εκεί. Αυτό οφείλετε στην άποψη της μετριότητας διότι ο κάθε μέτριος με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερόταν, ενώ οι γονείς του κάθε μέτριου που προσομοιάζουν ενδόμυχα το τέκνο τους με τον κ. τσίπρα ( ο μέτριος που πέτυχε στη ζωή του!) προσβλέπουν στην επιτυχία του παιδιού τους αλλά με ελάσσονα προσπάθεια.!, θεωρώντας το γεγονός όχι ως τυχαίο αλλά χειραγωγούμενο από αυτούς τους ίδιους αφού δεν τους ενδιαφέρει η δημιουργία πλούτου αλλά μόνο η κατανομή του με την πάγια αντίληψη ότι υπάρχει πλούτος. Τόσο για τους ενδιαφερόμενους γονείς όσο και για τα παιδάκια τους που στηρίζουν και υποστηρίζουν τσίπρα η έννοια δημιουργίας πλούτου δεν υπάρχει, εξάλλου αυτό υποστηρίζει και η κυβέρνηση ότι δηλαδή ο πλούτος υπάρχει είναι εδώ! το ζητούμενο για αυτούς είναι πως θα κατανεμηθεί ! Στον κύριο τσίπρα στα συνεταιράκια του στην κυβέρνηση και στο φιλοθεάμον κοινό του αυτός που δημιουργεί πλούτο είναι ανύπαρκτος διότι ο πλούτος ρέει σαν το νερό στο ρυάκι και εάν υπάρχουν τέτοιοι είναι εκμεταλλευτές της δημόσιας περιουσίας που πρέπει να φορολογηθούν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σταματήσουν να δημιουργούν ή έστω να πάνε να εκμεταλλευτούν τον πλούτο αλλού στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο κ.λπ.
  Αυτούς τους ανθρώπους θέλετε να σας κυβερνούν και αυτή τη νοοτροπία κουβαλάτε όλοι εσείς που θέλετε να συμμετέχετε στην κατανομή του ανύπαρκτου πλούτου του μαγαζιού που λέγετε Ελλάδα, για σας η Χώρα είναι μαγαζί γωνία όπως λέτε, αλλά εγώ ξέρετε πόσα μαγαζιά γωνία έχω δει που είναι κλειστά και ανοίκιαστα ?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΙΑΣΩΝ 12/10/2015 18:04:16

   Άψογος! Και εδώ ταιριάζει το "μέτριος τω μετρίω..." κατά το "όμοιος τω ομοίω...". Όσοι γουστάρουν Τσίπρα δε τους αρέσει ως ο καλύτερος αλλά επειδή τους μοιάζει. Και δε γούσταραν Σαμαρά επειδή τους έδειχνε πόσο μικροί είναι. Ο φθόνος για τον καλύτερο είναι που μας έχει φάει ως έθνος από την αρχαιότητα. Βλέπε Σωκράτη, Αριστείδη τον Δίκαιο, Αριστοτέλη και πιο πρόσφατα Κολοκοτρώνη και Καποδίστρια.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 12/10/2015 19:24:23

  Εδώ που έχουμε φτάσει δεν ωφελούν στρογγυλεύσεις και ωραιοποιήσεις.΄
  Δεν είναι ο syriza που έφτιαξε μόνος του, τις μετριότητες.
  Η μετριότητα προϋπήρχε στο πελατειακό κράτος των προηγούμενων δεκαετιών.
  Αυτό που κάνει ο syriza είναι ότι "χτίζει" γερά, επάνω "θεμέλια μετριότητας" που υπήρχαν και προσπορίζει εκλογικά οφέλη πουλώντας προστασία στους μετρίους, τους οποίους κερδίζει έτσι ως ψηφοφόρους, τη χρονική στιγμή που απαιτείται αξιολόγηση, αξιοκρατία και εξυγίανση, για να ανορθωθεί η οικονομία. Αν το δούμε ταυτόχρονα και σε βάθος χρόνου, κάνει ότι καλύτερο μπορεί, για να μακροημερεύσει στην εξουσία. Επειδή, η τακτική αυτή "προστασίας των μετρίων" τροφοδοτεί ακόμη πιο πολύ το βύθισμα των οικονομικών, άρα μεγαλώνει την αγωνία των "μετρίων"... και πάει λέγοντας...

 3. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 13/10/2015 06:18:32

  Λοιπόν έχετε αναρωτηθεί από τους υποψήφιους της νδ για την αρχηγία ποιους θα κατατάξετε στη μεριά των μετρίων ? νομίζω ότι το ερώτημα δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί! και ας προσπαθούν κάποια κέντρα να αλλοιώσουν του λόγου το αληθές!

 4. mitsos avatar
  mitsos 17/10/2015 00:47:05

  οι αριστοι δεν εφυγαν απο την ελλαδα τωρα. εφυγαν γιατι τουσ διωξατε εσεις - και το πασοκ και η νδ οταν διοριζατε μονο τα κοματοσκυλα σας και για οποιονδηποτε αλλο δεν δινατε μια, ας πηγαινε εξορια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.