Η δολοφονία του Φύσσα άλλαξε τα πάντα για την Χρυσή Αυγή
16/09/2014 18:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δολοφονία του Φύσσα άλλαξε τα πάντα για την Χρυσή Αυγή

Η δολοφονία της νύχτας της 17ης -18ης Σεπτεμβρίου ξύπνησε τους Έλληνες και κυρίως το κοιμισμένο πολιτικό σύστημα που έλεγε όπως πάντα «δε βαριέσαι, φαινόμενο είναι θα περάσει».

Ένας χρόνος έχει περάσει από την φρικτή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια δολοφονία που με πολλούς τρόπους άλλαξε την πορεία της ιστορίας. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο θα το δούμε, άλλωστε η γραφή των ιστορικών γεγονότων συνεχίζεται και έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν τόσα πολλά που δημιουργούν την αίσθηση ότι πέρασαν δεκαετίες. Σίγουρα η Ελλάδα είναι διαφορετική από πέρυσι και σίγουρα έχει κάνει πολλά λάθη αλλά και πολλές σοβαρές προσπάθειες το πολιτικό σύστημα.

Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ένα χρόνο πριν η λάμα από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη μπράβου της Νίκαιας καρφωθεί –κατά παραγγελία- στο στήθος ενός νέου παιδιού που δεν είχε πειράξει κανέναν- στην Ελλάδα όλοι ζούσαν σε μια νιρβάνα σχετικά με το τι είναι η Χρυσή Αυγή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη άγγιζε το χέρι του Παναγιώταρου στη Βουλή και έλεγε ότι της φέρονται με ευγένεια. Κάποιοι δημοσιογράφοι έλεγαν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα από την «καλή» Χρυσή Αυγή να βγει μπροστά στο πολιτικό σύστημα.

Κάποιοι άλλοι τόνιζαν ότι είναι λίγο οξύθυμοι αλλά είναι καλά παιδιά, ολίγον γραφικά αλλά δεν έγινε και κάτι. Ενώ κάποιοι άλλοι έτρωγαν κι έπιναν μαζί τους και συζητούσαν στα σοβαρά για το μέλλον της χώρας. Μάλιστα, τύποι σαν τον Μπαλτάκο –και άλλους από κόμματα όπως τον ΣΥΡΙΖΑ- συνέχισαν τις κουβεντούλες τους και μετά τη δολοφονία.

Μήπως να θυμίσουμε τι έλεγαν και ορισμένοι ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που τους χαρακτήριζε «γλυκιά ελπίδα» ενώ ο Πειραιώς Σεραφείμ υποδέχονταν όλος χαρά τον Χρ. Παππά, αλλά λίγο αργότερα ξέχασε τις φιλοφρονήσεις μαζί του.

Υπήρχε δε και μια πλειάδα βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα που κρυφογελούσαν με τις σφαλιάρες στην Κανέλλη και τη Δούρου ή που έκρυβαν κάτω από το χαλάκι τις καταγγελίες ότι «κάτι γίνεται τις νύχτες στο κέντρο της Αθήνας».

Τέλος μια σειρά από δημοσιεύματα και μεγάλων εφημερίδων ανακάλυπταν την… καλή πλευρά του Κασιδιάρη και της παρέας του. Γυμνασμένα κορμιά, ξανθιές γκόμενες δίπλα, success story από φτωχόπαιδα και κοινωνικός ακτιβισμός. Δωρεάν τρόφιμα στους φτωχούς, βοήθεια στους γέροντες να παίρνουν τη σύνταξη από τα ATM, προστασία από τους μετανάστες.

Κι όταν ερχόταν κάποιες στιγμές που η κατάσταση ξέφευγε, όταν ο Καιάδας τραβούσε όπλο εναντίον του Καμίνη, όταν το όπλο του Γρέγου εκπυρσοκροτούσε στο αεροδρόμιο, όταν γίνονταν επεισόδια στη Βουλή με ύβρεις και απειλές για ξυλοδαρμό βουλευτών, απλά ακούγαμε διάφορες αμπελοφιλοσοφίες για το πώς θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Μια δολοφονία τη νύχτα εκείνη της 17ης -18ης Σεπτεμβρίου ξύπνησε τους Έλληνες και κυρίως το κοιμισμένο πολιτικό σύστημα που έλεγε όπως πάντα «δε βαριέσαι, φαινόμενο είναι θα περάσει».

Οι Χρυσαυγίτες έγιναν εγκληματίες, τους αποκήρυξαν μέχρι και οι φίλοι τους στην Εκκλησία ή μέσα στη Βουλή. Οι αποκαλύψεις ραγδαίες και τότε ήρθε και η σύλληψη κορυφαίων στελεχών της. Μέσα στο χρόνο αυτό είδαμε συνταρακτικά στοιχεία, αφενός για την εγκληματική δράση τους, αφετέρου για το πολιτικό τους προφίλ. Αποκαλύφθηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις των Ταγμάτων σε βάρος μεταναστών ή πολιτικών αντιπάλων, βγήκαν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι ναζιστικές καταβολές τους αλλά και καταλάβαμε όλοι ότι έχουμε να κάνουμε με μια δράκα ανοήτων, μια συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου που είδε φως και μπήκε. Που βρήκε τρύπα στο σάπιο πολιτικό σύστημα και εμφανίστηκε ως «σωτήρας». Πίσω από τα κοστούμια τους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα μάτσο τσαμπουκάδες, φουσκωτοί από τα αναβολικά ή ψυχάκηδες που δεν είχαν πρόβλημα να τραβήξουν πιστόλι ή να χτυπήσουν στο κεφάλι ανθρώπους και να τους στείλουν στο νοσοκομείο. Αποκαλύφθηκε ότι δεν σέβονταν ούτε τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που του πήρε τη ζωή ένα χρυσαυγίτικο, ένα δικό τους χέρι.

Και τώρα, ένα χρόνο μετά οι περισσότεροι είναι έγκλειστοι στις φυλακές, άλλοι σε κατ’ οίκον περιορισμό και άλλοι ικετεύουν για έλεος παίρνοντας ψυχοφάρμακα. Η φωνή της Χρυσής Αυγής έχει σιγήσει, δεν έχουμε πλέον τις εικόνες ντροπής που είχαμε κάθε μέρα ενώ οι πολιτικοί των κομμάτων και οι δημοσιογράφοι που συναγελάζονταν με το χρυσαυγίτικο ασκέρι, τώρα κάνουν ότι δεν τους ξέρουν.

Ένα χρόνο μετά έχουμε μια διπλή δολοφονία δύο νέων παιδιών ως πράξη αντεκδίκησης για τον Παύλο Φύσσα που και ο ίδιος δεν θα ήθελε. Όμως, ο κόκκινος φασισμός όπως και ο μαύρος δεν έχει πρόβλημα να πάρει τη ζωή δύο Ελλήνων.

Ένα χρόνο μετά η Δικαιοσύνη κάνει αγώνα δρόμου για να ξεκινήσει η δίκη μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά σίγουρα πολλοί από αυτούς θα αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μηνου, εκεί γύρω στον Μάρτιο. Αν θα καταδικαστούν ή όχι για τις πράξεις τους θα το κρίνουν οι δικαστές, αλλά ίσως αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι να καταλάβει ο κόσμος που ακόμη και σήμερα τους στηρίζει λες και είναι… σταρ του σινεμά, ότι η φτώχεια, η κρίση, τα μνημόνια, η τρόικα, η κακή κυβέρνηση ή το κακό πολιτικό σύστημα δεν χτυπιούνται με επιστροφή στο… σκοτάδι. Η επιλογή δεν είναι ο φασισμός, δεν είναι η αποθέωση των νεοναζί που ακόμη και σήμερα προσκυνούν εκείνον που σκόρπισε το θάνατο στην Ελλάδα της Κατοχής,

Δεν πολεμούν τους κακούς δεξιούς ή τους άθλιους αριστερούς στηρίζοντας ένα μάτσο αμόρφωτους που σκέφτονται το λαό αλλά από την άλλη παίρνουν άτοκα δάνεια, διορίζουν ημετέρους ή χρησιμοποιούν τα λεφτά που παίρνουν για να καλοπερνάνε.

Ένα χρόνο μετά είναι δύσκολο να ξεριζώσεις το ζιζάνιο που φύτρωσε στην ελληνική γη, αλλά δεν είναι αδύνατο να το κάνεις. Διότι μια Ελλάδα μια πατρίδα σαν κι αυτή που γέννησε τη δημοκρατία (έστω κι αν την κακοποίησε τα τελευταία χρόνια) δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μην αφήσει να περάσει ο φασισμός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MCA avatar
  MCA 16/09/2014 19:21:43

  Η δολοφονία του Φύσσα έβαλε φρένο στην άνοδο της ΧΑ και την έβγαλε από την μόδα. Προβλημάτισε και φόβισε πολύ κόσμο αυτό το συμβάν. Άλλο η αγανάκτηση , τα προβλήματα και άλλο να μαχαιρώνεις ΄΄κατά λάθος΄΄ τον διπλανό σου. Δύσκολο όμως να εξαφανιστεί. Οι σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης δεν το επιτρέπουν.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ MCA 16/09/2014 20:40:23

   Πολύ σωστά. Κι αν εξαφανιστεί,άλλες ομάδες με αυτές τις ιδεολογίες θα εμφανιστούν,γιατί ο σπόρος έχει πέσει και η κρίση που συνεχίζεται και η ανέχεια που ζούμε,δυστυχώς τον βοηθούν να καρποφορήσει...

 2. toxo avatar
  toxo 16/09/2014 20:46:28

  Η δολοφονία του Φύσσα σηματοδότησε την αρχή του τέλους της ηγεσίας της Χ.Α. αλλά οι ψηφοφόροι της χρειάζονται ενημέρωση συνεχή, και γιά την ιδεολογία της,αφού οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι εθνικιστές .

 3. Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ avatar
  Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ 17/09/2014 01:27:51

  Χίλιες φορές προτιμώ σαν κομμουνιστής να ψηφίσουν ΝΔ το 9,4 % που ψήφισε ΧΑ και ας παραμεινει ο Σαμαράς πρωθυπουργός παρά να μπουν οι ναζί στη βουλή πάλι. Ξέρω θα πουν κάποιοι για μαυρο και κόκκινο φασισμό του ΚΚΕ για τον Στάλιν κλπ. Δε με νοιάζει καθόλου , συνηθισμένος ειμαι.Το ΚΚΕ μεταπολιτευτικά δεν έχει ούτε μια περίπτωση βιαιοπραγιας σε αντίθεση με τους αναρχομπαχαλάκηδες και τους ακροδεξιούς. Τα λεγόμενα ΚΝΑΤ ή οικοδόμοι προστατεύουν από τους εξωκοινοβουλευτικους νέα παιδιά, κοπέλες και ηλικιωμένους που πάνε στις πορείες μας.Πάντοτε άμυνα , ποτέ επίθεση.Αλλά το ΚΚΕ μια το κατηγορούν για συστημικό κόμμα, μια για βάρβαρο αιμοβόρο αντισυστημικό. Όχι πως δεν υπάρχουν οπισθοδρομικοί στο ΚΚΕ σε όλα τα κομματα υπάρχουν καλόπαιδα αλλά η ηγεσία και οι υπεύθυνοι στη κάθε ΚΟB ποτέ δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν του κεφαλιού τους. Απλά δεν έχουν καταλάβει όλοι , 2014 έχουμε , 21ος αιώνας και χαροπαλεύει φιλαθλος Γ'εθνικής φτάνει πια η βια . Τέλος οι ακραίοι αριστεροι τρομοκράτες που δολοφόνησαν τους 2 χρυσαυγιτες αλλά και αυτοι της 17Ν επικαλούνται τον Mαρξ , όπως οι Χρυσαυγιτες επικαλούνται τον Χριστό.Υποκρισία μεγάλη και από τις 2 μεριες.

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ 17/09/2014 06:25:30

   Εσείς πια οι ...Κουκουέδες της φακής (ακόμα και οι τάχαμου), είστε τρελά αντισυστημικοί επαναστάτες μιλάμε! Τόσο φανατικά ακραίοι δε, που καταλήγετε να αποτελείτε το κόκκινο, καλογυαλισμένο δεκανίκι της κάθε συντήρησης. Με τις υγείες σας, συμπαθητικές παραδουλεύτρες των εκάστοτε κρατούντων. Υποκρισία μεγάλη και από τη δική σας μεριά.

   • Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ avatar
    Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 17/09/2014 13:45:58

    Αυτό που λέτε εσείς υποκρισία για εμάς , προτιμούμε να το λέμε ορθολογισμό.Όταν αυτοί που μας κατηγορούν για δεκανίκι όπως του Σύριζα και της Ανταρσυα πχ , βγάζουν λογύδρια για απεργία διαρκείας, πολιορκίες της βουλής ,κάνουν συγκεντρώσεις της πλάκας ε ναι είναι υποκριτές. Αν ο λαός δε θέλει την ανατροπή και την επανάσταση προσπαθεις να τον πείσεις με την ιδεολογία σου με φεστιβάλ σαν αυτό της ΚΝΕ.Όχι με πετροπόλεμο που κάνουν οι αριστεριστές ούτε με δολοφονίες και ξύλο που δίνουν οι νεοναζί. Υποκρισία και υπερβολή είναι να μιλάς για δήθεν Γερμανική κατοχή και χούντα, όταν οι Κουκουέδες έχουμε περάσει πραγματικές κατοχές ,εξορίες, εκτελέσεις. Αν στο μυαλό σας επαναστάτης εν έτει 2014 είναι κάποιος με το τουφέκι να ψάξετε προς Χρυσή Αυγή και μουλάδες. Στην Ινδία σε κρατίδια που οι κομμουνιστές έχουν τοπικές κυβερνήσεις στις πρόσφατες εκλογές δέχτηκαν τυφλές επιθέσεις βίας από μαοϊκούς που σκότωναν όποιον πήγαινε να ψηφίσει. Αστό και κομμουνιστή. Στο Νεπάλ που ο λαός έφερε στην κυβέρνηση με τη ψήφο του το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα , φιλοβασιλικοι από τη μια και εξτρεμιστές ακροαριστεροί από την άλλοι δολοφονούσαν δεκάδες οπαδούς μας. Αφήστε τα δάκρυα λοιπόν κυρία άλυτη εξίσωση για το ΚΚΕ. Παραμυθάδες δε θα γίνουμε για χάρη σας ούτε θα πάμε πίσω στο 1945.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ 19/09/2014 07:01:14

   Αν μου επιτρέπεις, ένα από τα χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, είναι ότι δεν μπαίνει ποτέ στη λογική του μικρότερου κακού (που τελικά οδηγεί στο αθροισμένο κακό: το μικρότερο+το μεγαλύτερο).

 4. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 17/09/2014 09:36:13

  Είναι χαρακτηριστική η επιχειρηματολογία κατά την συζήτησης που έγινε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου με τις σχετικές αναφορές για «αριστερό» και «ακροδεξιό» εξτρεμισμό εκεί γύρω στον Οκτώβρη του 2013 μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα από την Χ.Α. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκείνης, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής Μίλαν Τσβερ ανέφερε ότι μόνο αν εξεταστεί και ο «αριστερός εξτρεμισμός» μπορεί να γίνει ισορροπημένη συζήτηση . Η άποψη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γάλλου Ζαν Λυκ Μελανσόν που του απάντησε: "Αγαπητέ συνάδελφε, λέτε ότι θέλετε μία ισορροπημένη συζήτηση. Ωραία! Πείτε μου λοιπόν, σας παρακαλώ για ποια δολοφονία ομιλείτε και σε ποια επίθεση εναντίον αλλοδαπών, ομοφυλόφιλων, ή άλλων ομάδων αναφέρεστε όταν κάνετε λόγο για αριστερό εξτρεμισμό;" Αναφέρω το περιστατικό αυτό, για να επισημάνω ότι όλα τα κόμματα και οι διάφορες κινήσεις με ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο πρέπει να κρίνονται μόνο από τα πεπραγμένα τους και τους σκοπούς που επιδιώκουν. Εννοώ σκοπούς και πράξεις που αντιμάχονται και καταδολιεύουν την ζωή, γενικώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και κυρίως την Συντεταγμένη Πολιτεία..

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Ισόνομος πολίτης 18/09/2014 12:40:06

   Μπορείς να δεις το indymedia και θα δεις δεκάδες πράξεις βίας και επικηρύξεις προσώπων που δεν συμφωνούν με τις απόψεις των ακροαριστερών. Ο Γάλλος προφανώς δεν θεωρεί τις αριστερές φάπες και καταστροφές περιουσιών πεπραγμένα.Ούτε τις δολοφονίες της 17Ν ή των 2 ΧΑυγητών πέρυσι.Ούτε το κάψιμο της Αθήνας το 2009.
   Αλλά αυτές δεν πείραξαν τους λαθρομετανάστες ή το "αδερφάτο" έτσι;
   Μόνο αυτοί και οι αριστεροί έχουν τον τίτλο "άνθρωπος" σωστά;Μήπως ο ρατσισμός της αριστεράς προς ιδέες;Μπα...

   • Fotini avatar
    Fotini @ Lichnee 20/09/2014 20:28:35

    Γιά τά δύο παληκάρια πού δολοφονήθηκαν ἐξ ἐπαφῆς ἀπό κουκουλουφόρους ἔξω ἀπό τά γραφεῖα τῆς ΧΑ, ἀπόλυτη σιωπή. Μάνα δέν τά γέννησε;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.