Η διάλυση των Σκοπίων και η ελληνική μειονότητα
13/05/2015 14:45
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διάλυση των Σκοπίων και η ελληνική μειονότητα

Είναι καιρός να πάρουμε πρωτοβουλίες με τους λοιπούς ενδιαφερόμενους, την Αλβανία, την Σερβία και την Βουλγαρία για την οριστική επίλυση του προβλήματος και να μπει ταφόπλακα στον τσιρκολάνικο εθνικισμό των ψευδομακεδόνων και του κράτους τους...

Σήμερα θα πάρω την σκυτάλη από το χθεσινό άρθρο του καλού φίλου, Κώστα Χολέβα, προσυπογράφοντας μία προς μία τις επισημάνσεις του για τα Σκόπια.

Τα έθνη δεν τα δημιουργεί η προπαγάνδα, τα κλεμμένα σύμβολα και οι κλεμμένοι ήρωες, ούτε οι νόμοι, τα συντάγματα κι οι απαγορεύσεις. Η εθνογένεση είναι μια μακρά κι επίπονη διαδικασία αιώνων. Θέλει κοινότητα αίματος, θρησκείας, γλώσσας, κυρίως όμως μακρά ενσυναίσθηση κοινής ταυτότητας, που μερικές φορές ξεπερνά και την γλώσσα. Δείτε τους τουρκόφωνους Πόντιους από την Τσάλκα, που ξαναχτίσανε τα χωριά τους στην προσφυγιά στον Καύκασο. Χριστιανοί, τουρκόφωνοι, λόγω του είδους της καταπίεσης από τους Οθωμανούς αλλά με απαράμιλλο ελληνικό φρόνημα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν πολλά χρόνια, υπερασπιζόμενος την επιεικώς συμβιβαστική στάση του στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων είχε πει, «ποιος θα το θυμάται σε δέκα χρόνια;». Ε, λοιπόν πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια κι εκτός από την πλειοψηφία των Ελλήνων, που δεν επιθυμεί υποχώρηση στο ζήτημα του ονόματος, το «θυμάται» η ίδια η ιστορική κι εθνολογική πραγματικότητα με βίαιο τρόπο. Το κατασκεύασμα του «μακεδονικού έθνους», αρχικά δημιούργημα του βουλγαρικού εθνικισμού κι ύστερα εργαλείο στα χέρια του Τίτο, πνέει τα λοίσθια. Η αλβανική μειονότητα με την υπεργεννητικότητα της ολοένα και μειώνει την διαφορά. Οι σκληρές ομάδες των σκιπετάρων εθνικιστών αμφισβητούν την ενότητα αυτού του μορφώματος που αποτελείται από Βούλγαρους, που υποδύονται τους «μακεδόνες», Βούλγαρους που αισθάνονται …Βούλγαροι, Σέρβους, μουσουλμάνους που ερωτοτροπούν με την Τουρκία, εξισλαμισμένοι Σλάβοι οι περισσότεροι, Γύφτους, Αλβανούς, που απαρτίζουν τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού και βλαχόφωνους Έλληνες, που οι Γερμανοί στην κατοχή είχαν καταμετρήσει με απογραφή σε πάνω από 100.000, πολλοί περισσότεροι σήμερα, και υφίστανται ως και τώρα ποικίλες διώξεις, υπό την αφωνία κι αφασία της μνημονιακής Μητρός Πατρίδος.

Τα ιστορικά μας καθήκοντα απέναντι στον Ελληνισμό της ιστορικής περιφέρειας, από την Χιμάρα, το Μοναστήρι και την Πόλη του Κωνσταντίνου, ως και την Καρπασία, και εν γένει απέναντι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, δεν παραμερίζονται από το εξωτερικό χρέος, τα μνημόνια και άλλα ζητήματα που ήλθαν και θα παρέλθουν. Οφείλουμε να έχουμε σχέδια μακράς πνοής γι’ αυτά, που να ξεπερνούν την οικονομική συγκυρία, ακόμη και τον βιολογικό κύκλο των ηγεσιών μας. Οφείλουμε να έχουμε επίγνωση των αιώνων και να σχεδιάζουμε για δεκαετίες μπροστά.

Λογική κι εθνικά επωφελής η θέση του Κ. Χολέβα, την οποία έχω συμμεριστεί γραπτώς σε ανύποπτο χρόνο. Και μέγα σφάλμα η υλική συνδρομή μας το 2001 να διασωθεί το κατασκεύασμα που διοικούν σήμερα οι πολιτικοί επίγονοι του Ιβάν Μιχαήλοφ, ιδρυτή στην Ελλάδα των τριών εθελοντικών δοσιλογικών σλαβόφωνων Ταγμάτων των Waffewn SS, προσωπικού φίλου του Χίτλερ, του Χίμλερ, του Χάϋντριχ και του Κροάτη αιμοσταγούς ηγέτη των Ουστάσι, του Άντε Πάβελιτς. Συμφέρον του Έθνους μας είναι η διάλυση των Σκοπίων και ο διαμελισμός τους μεταξύ των ομόρων κρατών ή η μετατροπή τους σε μια χαλαρή ομοσπονδία με το όνομα Δαρδανία, όπως ζητάει η αλβανική μειονότητα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο, κανένα συμφέρον να διατηρηθεί στην ζωή το όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού. Από μόνος του δεν αποτελεί, ποτέ δεν αποτελούσε κίνδυνο για μας. Ο συνδυασμός όμως με άλλες δυνάμεις, ιδίως την Τουρκία, που έχει «υιοθετήσει» κάθε ψευδοϊστορική και πολιτική επιδίωξη των Σκοπίων, είναι υπαρκτό ζήτημα αλυτρωτισμού κι εθνικής ασφάλειας.

Στα πλαίσια αυτής της πορείας διάλυσης χωρίς επιστροφή, όπως την σηματοδοτούν γι’ άλλη μια φορά τα αιματηρά γεγονότα στο Κουμάνοβο, οφείλουμε να θέσουμε με επιτακτικό και μεθοδικό τρόπο την αναγνώριση και διασφάλιση των εθνικών και ατομικών δικαιωμάτων και της ασφάλειας της πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας στο κράτος των Σκοπίων. Θα είναι τεράστιο πολιτικό και ιστορικό λάθος να αντιστρατευτούμε τα ίδια τα συμφέροντα μας και την αμείλικτη πραγματικότητα και να προσφέρουμε συνδρομή στην διάσωση του σωβινιστικού κατασκευάσματος που κυβερνούν απόγονοι δοσιλόγων των Ναζί, με την νεολαία των οποίων έκανε πανηγυράκια η αφασιακή Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καιρός να πάρουμε πρωτοβουλίες με τους λοιπούς ενδιαφερόμενους, την Αλβανία, την Σερβία και την Βουλγαρία για την οριστική επίλυση του προβλήματος και να μπει ταφόπλακα στον τσιρκολάνικο εθνικισμό των ψευδομακεδόνων και του κράτους τους, με παρελθόν ενόπλως στο πλευρό του Αδόλφου και αγάλματα που θυμίζουν αυτά της καφετέριας «Ίωνες» στην πλατεία της Βαρυμπόμπης…

(Δημοσιεύεται στη «Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GLAD avatar
  GLAD 13/05/2015 15:14:23

  Δείξε μας ρεαλιστικές ζώνες επιρροής των τεσσάρων κρατών.

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 13/05/2015 15:34:02

  Μακάρι να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν, ακόμα κι αν οι μέχρι χτες προστάτες τους (Αμερικανοί), τους τιμωρούν για τη συμφωνία με τους Ρώσους σχετικά με τον επίμαχο αγωγό !!!

 3. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 15:38:17

  Δεν κυττάμε τα χάλια μας, αδιόρθωτοι είστε. Καταστρέψατε τους απλούς Έλληνες πολίτες, τώρα συνεχίζουν απτόητοι το έργο σας οι "αντίπαλοί" σας, και από πάνω αναζητάτε και περιπέτειες ! Ανεύθυνοι και ασυνείδητοι τυχοδιώκτες, σας αξίζει όχι το 4 % του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκλογικό ποσοστό με αρνητικό πρόσημο. 'Ελεος, πατριδοκάπηλοι!

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ UncleStgm 14/05/2015 17:51:10

   Δηλαδή ποιά είναι η λογική σου? Μήπως: "Α έχουμε πρόβλημα οικονομικό. Τι κακό! Ας ανοίξουμε χέρια και πόδια κι ας αποκηρύξουμε κάθε τι εθνικό!" Τα σκόπια θα διαλυθούν έτσι κι αλλιώς. ο Αλβανικός πληθυσμός θα ισοφαρίσει σύντομα τον σλαβικό. Ήδη θα μπορούσαν οι αλβανοί να έχουν διαλύσει τα σκόπια. Προτιμώ αλβανούς παρά σκοπιανούς. Τουλάχιστον οι αλβανοί ξέρουν τι είναι και τι δεν είναι. Αν σε αυτήν την διαδικασία πάρουμε κι εμείς ένα μικρό κομματάκι κακό δεν είναι. Δεν έχουμε δικό μας πληθυσμό στα σκόπια για να πάρουμε μεγάλο. Αλλά τουλάχιστον θα απαλλαγούμε οριστικά από ένα μόνιμο πρόβλημα, ένα ιστορικό κατασκεύασμα - βδέλυγμα που στερεί τον ελληνισμό από ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του. Οι σκοπιανοί είναι απόγονοι βουλγάρων, ένας συγχυσμένος ιστορικά και εθνικά σλάβικος πληθυσμός. Οι μπαρούφες που λένε είναι απίστευτες. Επειδή το κράτος τους ήταν το κέντρο του βουλγαρικού κράτους του Σαμουήλ, διεκδικούν κι αυτόν ως "Μακεδόνα" όπως και τον αντίπαλό του του Βασίλειο Βουλγαροκτόνο ως μέλος της μακεδονικής δυναστείας! Οι άνθρωποι είναι για γέλια και για κλάματα.

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Άπαντα Επιστάμενος 14/05/2015 18:23:38

    Πολλοί προτιμούν Αλβανούς, δεν είστε ο μόνος. Συνήθως γιατί είχαν στη δούλεψή τους ("μαύρα" και ανασφάλιστα) Αλβανούς και έτσι πλούτισαν. Δυστυχώς για τα αφεντικά, εκείνοι οι Αλβανοί έμαθαν απο τα πρωην αφεντικά τους κι έγιναν τώρα μπίζνεσμεν. Και προσέλαβαν Πακιστανούς, "μαύρα" και ανασφάλιστα, επίσης. Έχει ο καιρός γυρίσματα, γειά σας και αντίο...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Άπαντα Επιστάμενος 14/05/2015 18:52:51

    Άπαντα επιστάμενε, ο βολεμένος (και άσε κατά μέρος τί λέει!) φαφλατάς, στον οποίον κάθεσαι και απαντάς, καλή τη πίστη, εκτός από συνοδοιπόρος των «πράσινων» παιδόφιλων και υμνητής των Γερμανών, ανήκει εισέτι και στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν (όπως άλλωστε έχει γράψει επανειλλημένως εδώ μέσα σε κάθε ευκαιρία) ότι δεν τρέχει και τίποτα με το όνομα, απλώς όλοι όσοι δεν το χαρίζουμε στους Σκοπιανούς είμαστε λίγο-πολύ κολλημένοι εθνικιστές. Άν ο Φαήλος (λέμε τώρα) πρότεινε να κοπεί στα τέσσερα, όχι το κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά η Ελλάδα, και να πάρουν από ένα κομμάτι όλοι οι γείτονές της (Τούρκοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Αλβανοί), να είσαι σίγουρος ότι θα τσίριζε λιγότερο (έως καθόλου).

 4. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 15:43:02

  Έχουμε 2 εκατομμύρια ανέργους και δεν σας κάηκε ποτέ καρφί, ούτε του αρχηγού σας ούτε του κόμματός σας (το ίδιο και των άλλων κομμάτων, για να είμαστε δίκαιοι). "Ψοφάτε" όμως για περιπέτεια, όπως το 1993.... Απ΄ότι ξέρω, η Λεγεώνα των Ξένων δέχεται πάλι προσωπικό. Κανείς δεν σας εμποδίζει, ο δρόμος ανοιχτός (αρκεί ο φόρος για το μισθό σας να πληρώνεται στην Ελλάδα)...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ UncleStgm 13/05/2015 16:44:43

   Διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, που έχουν φάει το κυνηγι της αρκούδας και θα τους γράψουμε κι άλλο στ α...α μας, γιατί σε ΄ρχουμε ...κρίση. Θα σου έλεγα ντροπή αλλά θα μπερδευτείς. Τότε να πουλησουμε και την Κύπρο γιατί σου κόψανε τη σύνταξη λεβέντη μου.

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2015 22:01:21

    Δεν έχω σύνταξη ούτε θα πάρω ποτέ (γιατί σταμάτησα εδώ και χρόνια να πληρώνω κρατήσεις - κεφαλικό φόρο ως μη έχων αποδοχές), ούτε την θέλω. Κρατήστε την για τους πελάτες. Χάρισμα στα κομματόσκυλά σας. Οι ομοιδεάτες σας και οι φράξιές σας έκαναν 2 κόμματα πριονίδι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), ταΐζοντας 30 χρόνια άεργους πελάτες, μαλώνοντας με όλη την Ευρώπη και με όλη την υδρόγειο και φέρνοντας στην Ελλάδα τρομοκράτες ως "φίλους" τους. Ποσώς μ' ενδιαφέρουν τα κόμματά σας και οι συντάξεις που μοίραζαν. Ποσώς μ΄ενδιαφέρουν και οι κούφιες υποσχέσεις των Συριζανέλων που συνεχίζουν το καταστροφικό σας έργο τώρα. Καταστρέψτε τα κόμματά σας, δικά σας είναι. Όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταστρέψετε τη χώρα. Είναι δική σας, αλλά εξίσου και δική μας. Πηδήξτε στο γκρεμό μόνοι σας. Έχουμε πια κατέβει απο το σάπιο κάρρο που σέρνετε πίσω σας, εμείς οι πολίτες πατάμε στο έδαφος.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ UncleStgm 14/05/2015 07:51:26

     Είναι τόσος ο φανατισμός κι η τύφλωση σου, που δεν βλέπεις τα προφανή μπροστά στη μύτη σου. Επειδή σε έχουν καταβάλει προσωπικά οι συνέπειες της κρίσης, λες και δεν υπάρχουν εθνικά θέματα και τίποτε άλλο πέραν των προβλημάτων σου. Κι αυτά τα παραληρηματικά για "κομματόσκυλα", να τα απευθύνεις στους τροφίμους των κομμάτων, όχι σε μένα. Θα σε στεναχωρήσω αλλά η Πατρίδα έχει κι άλλα θέματα...

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/05/2015 18:03:18

    Σιγά μην υπάρχουν 200.000 έλληνες στα σκόπια.
    Αν υπάρχουν τόσοι είναι ξευτίλες. Γιατί μόνοι τους έπρεπε να είχαν καταστρέψει το μόρφωμα. Συμφωνώ κατα τα άλλα. Η ελλάς πρέπει να επεκταθεί και να τελειώνει με το μόρφωμα των σκοπίων. Μόνο και μόνο γιατί τόσα χρόνια καπηλεύονται και βιάζουν την ιστορία μας.

  • ΙΦΘΙΜΟΣ avatar
   ΙΦΘΙΜΟΣ @ UncleStgm 14/05/2015 09:16:48

   Οι δύο εκατομμύρια(;) άνεργοι είναι συνυπεύθυνοι (όπως και εσύ, βεβαίως, βεβαίως...) για την σημερινή τους κατάντια ( δεν το λέω χαιρέκακα!) με την ψήφο τους. Οι 200.000 Έλληνες των Σκοπίων και οι άλλοι Έλληνες εκτός Ελλάδος δεν φέρουν καμμία ευθύνη για την σημερινή δεινή θέση των Ελλαδιτών, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ όμως να τυγχάνουν της διαρκούς φροντίδας και της προστασίας της μητέρας πατρίδας η οποία οφείλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τις εκμεταλλεύεται υπέρ των ομογενών μας . Τώρα αν εσύ αυτό το ερμηνεύεις ως τυχωδιοκτισμό εκ μέρους της Ελλάδας είναι δικό σου πρόβλημα, απλά καταδεικνύει περίτρανα ότι εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι το '' είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ" του στρατηγού Μακρυγιάννη. Λυπάμαι.

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ ΙΦΘΙΜΟΣ 14/05/2015 13:42:39

    Words, words.... "Ελληνάρες" υπήρχαν και τότε, τοτέ δεν είχε έλλειψη η άμοιρη χώρα. Για τα "οικόπεδα Μακρυγιάννη" και για κάποιον φυλακισμένο (στο Παλαμήδι, όχι στο Αλκατράζ) με το όνομα Θόδωρας, έχετε ακούσει τίποτε;

    • ΙΦΘΙΜΟΣ avatar
     ΙΦΘΙΜΟΣ @ UncleStgm 14/05/2015 22:30:54

     Εντάξει, πετάς ένα "Ελληνάρες" και νομίζεις ότι καθάρισες. Αμ δε!
     Η εξαίρεση απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα... . Και πάλι λυπάμαι βαθύτατα.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:13:17

  Φαήλο,με αυτούς που ευκαίρως-ακαίρως σπέρνουν προπαγάνδες για αλύτρωτες πατρίδες και πολύ σύντομα είναι έτοιμοι να τις διεκδικήσουν φτάνοντας μέχρι την Πρέβεζα,δεν είναι δυνατόν να συνεννοηθούμε για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο διαμελισμό των Σκοπίων. Πολύ απλά μόλις τελειώσουν με τα Σκόπια,θα έλθει η σειρά μας... Μήπως λοιπόν μας συμφέρει να μείνουν όπως είναι;

  • UncleStgm avatar
   UncleStgm @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:18:08

   Ως πρωην εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, νυν άνεργος, αντιπροτείνω στον κ. Φαήλο να διαμελίσουν το κράτος ΤΟΥΣ. Το βαθύ, για να εξηγούμαστε: Το βαμπίρ που μας πίνει το αίμα τόσες δεκαετίες, για να αιμοδοτεί με φρέσκο τους αξιότιμους πελάτες του.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ UncleStgm 13/05/2015 16:32:16

    Το βαμπίρ βγάζει καινούργια δόντια τώρα...

    • Άγγελος Εξάγγελος avatar
     Άγγελος Εξάγγελος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:43:28

     Kαι τα παλιά, τα σάπια και τα κούφια, μια χαρά την κάνουν τη βρωμοδουλειά τους. Φοβούνται μόνο τώρα εσχάτως, μη και αποκτήσουνε καινούργιους ανταγωνιστές και δεν τους φτάνει η μάσσα. Άπληστοι κομματόδουλοι γαρ.

   • GLAD avatar
    GLAD @ UncleStgm 13/05/2015 16:45:09

    Φίλε Unclestgm βιάζεσαι και χωρίς λόγο. Δεν μπορεί να έχουμε γνώμη για όλα τα θέματα , πολύ δε περισσότερο για τα πολύ σοβαρά. Άσε λοιπόν να μας πει ο "ποιητής" τι εννοεί , αν και κάποιοι φαίνεται ότι ήδη ξέρουν (και δεν εννοώ τον εαυτό μου). Εκτός και αν είσαι της λογικής ότι αφού δεχθήκαμε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες " πρόσφυγες" , τι πειράζει να έλθουν άλλες εκατό χιλιάδες (και οι οποίοι μάλιστα να μιλάνε Ελληνικά) .

    • UncleStgm avatar
     UncleStgm @ GLAD 13/05/2015 22:09:38

     Ο "ποιητής" θέλει να αναστήσει το πεθαμένο τους κομματικό τους σύστημα και προπάντων τους λιπαρούς γεροξεκούτηδες πελάτες του συστήματος, κάνοντάς του μετάγγιση "πατριωτικιές" περιπέτειες και φρέσκο αίμα νέων ανθρώπων. Το έχουμε δεί πολλές φορές το δραματικό έργο, ξέρουμε τι εννοεί οι ποιητής. "Ταιριαστό" το έργο για το Ιράκ και τη Λιβύη, αλλά εδώ είναι (ακόμη) Ελλάδα...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:34:18

   "είναι έτοιμοι να τις διεκδικήσουν φτάνοντας μέχρι την Πρέβεζα..." Κυθήριε, 1) δίχως μειονότητα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, εκτός και αν οργανώσουν τους εν Ελλάδι Αλβανούς ως μειονότητα. 2) οι τσάμηδες, καταδικάστηκαν ως συνεργάτες των ναζί και ως τέτοιοι -αν ξυπνήσουν στην ελλάδα και τους παρουσιάζουν έξω ως τέτοιους βέβαια- δεν θα τύχουν σοβαρής συμπάθειας και στήριξης. 3) έχουμε μία βαθιά αντίφαση την οποία κανείς δεν μπορεί στην Ελλάδα να αναλύσει με γεωπολιτικά λογικούς όρους: τι εννοώ; ενώ είναι προς συμφ'ερον αμς να έχουμε ένα τέτοιο κράτος στα βόρεια σύνορά μας (διαίρει και βασίλευε), εν τούτοις δεν μας συμφέρει ένα τέτοιο κράτος να λέγεται Μακεδονία για ευνόητους σε όλους -πλήν ναινέκων και πληρωμένων πρακτόρων εντός- λόγους. Η λύση; κράτος ναι, Δαρδανία ή ό,τι άλλο εκτός από το δικό μας όνομα, σε χαλαρή ομσοπονδία ώστε να ελέγχονται οι Αλβανοί. ο έλεγχος της Αλβανίας είναι πιο σοβαρό ζήτημα από τα μακεδονικά καραγκιοζλίκια των σκοπιανών.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 13/05/2015 16:58:39

    Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της σκέψης μου φίλε Νίκο. Εννοείται ότι το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 13/05/2015 22:02:19

    Πολύ σωστός Αργεάδη. Η ανικανότητα τού ελλαδικού κρατιδίου, τό εμποδίζει νά συμπεριφέρεται όπως η αλεπού ινγλαντέρα. Τί εμποδίζει τό ελλαδικό κράτος νά ζητά «μετ' επιτάσεως» νά συμπεριληφθεί στό όνομα τού κρατιδίου τής ΦΥΡΟΜ καί τό εθνοτικό όνομα τής αλβανικής συνιστώσας (Ιλλυρίδα, όπως οι ίδιοι οι αλβανόφωνοι διατείνονται), στό όνομα τής ισονομίας καί νά απορρίπτει «μετά βδεγλυμίας» οποιοδήποτε σενάριο διάσπασής του; Διαίρει καί βασίλευε

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 13/05/2015 23:24:19

     Αγαπητέ μου Ιαπετέ, χαιρετίσματα από την Βαλτιμόρη. Χρόνια και ζαμάνια...που λέν στα χωριά μας.

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 13/05/2015 23:29:39

     Με ελάχιστες εξαιρέσεις, πχ Βενιζέλος, Καραμανλής (ο πρεσβύτερος), δεν έχουμε γενικά ηγεσίες στιβαρές που να μεγιστοποιούν την εθνική ισχύ. Όταν έχεις συνοθυλεύματα δίχως εθνική συνείδηση, αγαπητέ μου Ιαπετέ, τότε έχεις την ...Ελλάδα που έχουμε σήμερα. Το κύριο πρόβλημά μας είναι ο διχασμός αλλά με άλλα χαρακτηριστικά σήμερα. Ακόμα και ο Φράνκο έκανε κράτος μετά τον εμφύλιό τους. Εδώ η (ακρο)δεξιά αντί να μονιάσει τους έλληνες μετά τον εμφύλιο το '49 κυνηγούσε τους μισούς (πολλούς δίκαια) αλλά ποτέ δεν έκανε κράτος. Άστα...

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Νίκος Αργεάδης 14/05/2015 00:06:42

      Τα σέβη μου κ.Νίκο Αργεάδη. Που χάθηκες τόσον καιρό; Καλώς ξαναήρθες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:36:47

   Μπα... Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει ότι το Μακεδονικό ζήτημα θα λυθεί υπέρ μας όπως και το Κυπριακό. Και ότι θα έχουμε θέμα με την Αλβανία αλλά θα τακτοποιηθεί με δυναμικό τρόπο. Έρχεται η ώρα και για αυτά. Αλλά προηγούνται τα εγχώρια ντράβαλα και μετά τα εξωγενή...

   • Άγγελος Εξάγγελος avatar
    Άγγελος Εξάγγελος @ Γεώργιος Τ. 13/05/2015 16:44:35

    ο Άγιος Παϊσιος έχει προφητεύσει και για την καταστροφή μας από τον Σύριζα; Για πες.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Άγγελος Εξάγγελος 13/05/2015 16:54:30

     Άν τυχόν χλευάζεις την αναφορά στις προφητείες του Αγίου, να μην το κάνεις. Ο Άγιος αποκάλυψε ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, θα αποφύγουμε όμως τελειωτική καταστροφή. Και μάλιστα, ότι αυτά ακριβώς τα βάσανά μας θα σταθούν αφορμή να γλιτώσουμε άλλα χειρότερα - όλως παραδόξως, άν επιτρέπεται να σχολιάσω. Δεν συνέδεε τα γεγονότα αυτά με κάποιο κόμμα.

     • Άγγελος Εξάγγελος avatar
      Άγγελος Εξάγγελος @ ΚΜ 13/05/2015 17:01:34

      Όχι αγαπητέ. Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν θα χλεύαζα τον Πατέρα Παϊσιο. Τον Γεώργιο Τ. που μόνιμα κινδυνολογεί προκαλώ, να μου πεί σχετικά με τις θεωρίες του. Εγώ πιστεύω πως θα βγούμε σώοι από όλες τις κακοτοπιές, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει ακόμα σήμερα.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άγγελος Εξάγγελος 13/05/2015 17:10:19

      Καθόλου δεν κινδυνολογεί ο Γεώργιος Τ. Μιά χαρά τα λέει.Επισημαίνει λόγια γερόντων που έχουν ειπωθεί χρόνια πρίν και ένα-ένα επαληθεύονται. Αντί να χλευάζεις,άκουσε λίγο π.Παΐσιο,ή π.Ιωσήφ Βατοπαιδινό...

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 18:31:02

      Αγιος Παϊσιος αγαπητοι φιλοι και σας ενημερωνω οτι Αγιοκαταταχθηκε και στο Ρωσικο Αγιολογιο! Με πολλες λεπτομερειες πραγματι ειχε αναφερθει ο Οσιος οταν ζουσε για τα επερχομενα. Εκεινο ομως που ανελλιπως τονιζε ηταν ο,τι θα ερθουν ετσι τα πραγματα που μονο στο Θεο θα στηριχθουμε, πουθενα αλλου, οτι θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι και οτι τους πολιτικους θα τους παρουμε με τις πετρες επειδη θα φανει οτι ηταν ανικανοι να χειριστουν τα του Εθνους......Οποτε ποιος αμφισβητει το τι ερχεται, το ποτε δεν γνωριζουμε αλλα τα παγκοσμια γεγονοτα και τα δικα μας μας προϊδεαζουν πολυ. Ολοι οι Αγιοι κι ας εζησαν σε διαφορετικες εποχες, σκεπτονταν το ιδιο, γιατι ειναι ο Ιδιος ο Χριστος που δια των Αγιων Του παρατεινεται στους αιωνες.... Ετσι και ο Αγιος Παϊσιος φωτιστηκε λογω της οσιοτητας του να προσθεσει μια πιο ξεκαθαρη ερμηνεια των προφητειων του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου που ειχε πει "θα σας ριξουν πολυ παρά, θα θελησουν να τον παρουν πισω, δεν θα προλαβουν..." η για τα "εξαμιλια". Ποιος αμφισβητει σημερα την εκπληκτικη επαληθευση αυτων των προβλεψεων; Αλλωστε κατι θελει ο Θεος να μας δειξει μιλωντας δια του στοματος των Αγιων κι οποιος μπορεσει να το καταλαβει κερδισμενος θα βγει. Χωρις τυμπανα και φανφαρες οι προφητειες ειναι και αυτες μαζι με πολλα αλλα, τα αγκιστρια σωτηριας που ριχνει ο Θεος στην ανθρωποτητα.....

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρηνα 13/05/2015 19:27:34

      Έτσι ακριβώς,ευχαριστώ αγαπητή Ρήνα. Για το ρωσικό αγιολόγιο δεν το ήξερα!

     • N. avatar
      N. @ Ρηνα 13/05/2015 23:23:23

      Οιαδήποτε ομοιότητα του Α.Π. με την Πυθία (Ήξεις αφήξεις) είναι απολύτως τυχαία.

     • Άγγελος Εξάγγελος avatar
      Άγγελος Εξάγγελος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 19:39:40

      Δεν ζήτησα τη συμβουλή σου φίλε μου μιας και δεν σε θεωρώ ''ειδικό'' για να κάνεις παραινέσεις σε οποιονδήποτε. Να σε πληροφορήσω δε οτι θα αμφισβητώ όταν το κρίνω εγώ εκείνους που θεωρώ οτι κινδυνολογούν αβάσιμα όποιοι κι αν είναι και δεν θα με σταματήσουν, ούτε οι αυτόκλητοι δικηγόροι τους. Μου το επιτρέπεις φαντάζομαι. Και να έχεις αντίρρηση όμως, δεν πειράζει, δεν έχει καμιά σημασία.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άγγελος Εξάγγελος 13/05/2015 20:37:28

      Εντάξει φίλε,συζήτηση κάνουμε.Αν σε πρόσβαλα ζητώ συγνώμη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/05/2015 16:51:00

   Έχουμε το όπλο που λέγεται Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και το επιχείρημα Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και δεν είμαστε Σκόπια, ούτε απομονωμένη Σερβία. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί, όπως ο φίλος παραπάνω, που επειδή είναι άνεργος, νομίζει πως πρέπει να γράψουμε στα παλιά μας υποδήματα κάθε εθνικο καθήκον, είναι πως η διάλυση θα γίνει, είτε με μας, είτε χωρίς εμάς. Θα καταφέρουμε λοιπόν να ωφεληθούν οι πάντες, πλην ημών και θα έχουμε εγκαταλείψει μια ολόκληρη κ επί χρόνια αγνοημένη ελληνική εθνική κοινότητα, γιατί ο ...Φρούλης δεν θέλει περιπέτειες.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2015 17:06:44

    Φίλε Φαήλο,ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με την επεκτατική πολιτική των Αλβανών. Μεγάλο έγκλημα έχουμε επιτελέσει όμως κι εμείς από την πλευρά μας,που έχουμε αφήσει τους αδελφούς μας στη Βόρειο Ήπειρο έρμαιους στα δόλια σχέδια των Αλβανών. Αυτά φοβάμαι μη βρούμε μπροστά μας,όπως και με την εχθρική κινητικότητα στην Θράκη μας. Ειδικά με τους επικίνδυνους που μας κυβερνούν.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2015 17:10:06

    Κατά πόσον όμως διασώζουν εθνική συνείδηση ελληνική οι άνθρωποι αυτοί; Υπήρχαν και ελληνόφωνοι Έλληνες στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια στην περιοχή που αντιστοιχεί στο σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων: κάποιοι Σαρακατσάνοι, που είχαν «εγκλωβιστεί» εκεί. Όμως, ήταν τόσο «Ταλεμπάν» στην ελληνική εθνική τους συνείδηση που ούτε το καθεστώς του Τίτο άντεχε την παρουσία τους εκεί ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να ανεχθούν την ανθελληνική προπαγάνδα και ψεύτικη ταυτότητα που το καθεστώς προσπαθούσε να τους επιβάλει. Και, ως αποτέλεσμα, σε διάστημα λίγων χρόνων, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα όλοι οι εκεί εγκλωβισμένοι Σαρακατσάνοι. Άρα, άν κάποιος ελληνογενής παρέμεινε εκεί, όλες αυτές τις δεκαετίες, αυτό μάλλον σημαίνει ότι η Σκοπιανή προπαγάνδα δεν του προξενούσε αφόρητη δυσφορία, αλλά ανεκτή. Είναι αυτό δυνατόν για κάποιον με ελληνική εθνική συνείδηση; Δεν ήταν δα και στην Αλβανία με τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα κατά μήκος των συνόρων, να μην μπορούν να λακίσουν. Οι άλλοι γιατί λάκισαν; Νομίζω ότι είναι εύλογος ο προβληματισμός μου. Άν παρά ταύτα κάνω λάθος και υπάρχουν όντως άνθρωποι με ακέραια ελληνική εθνική συνείδηση, εννοείται ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2015 23:51:59

    "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί, όπως ο φίλος παραπάνω, που επειδή είναι άνεργος" Διδάσκεις ήθος... και μιας και το θέλεις έτσι, ας έχεις υπόψιν σου πως τουλάχιστον εγώ από το 2008 έρχομαι εδώ για να διαβάσω τα σχόλια του τότε sictransitgloriamundi, μετέπειτα Θείου και νυν συνθετικά, και τα δικά σου -θέματα και σχόλια- συνήθως τα προσπερνάω. Και μάλλον δεν είμαι η μόνη. Όσο για τα λοιπά το εξάντλησε το θέμα ο ψυχραιμίας σε δυό γραμμές. Για το αν υπάρχουν και αν έχουν διερευνηθεί από το ελληνικό κράτος οι αναγκαιότητες και οι επιταγές υποστήριξης πολιτών του φύρομ με ελληνική συνείδηση και επιθυμία ένταξής τους στην ελληνική πολιτεία μπορείς να διερευνήσεις τα απομνημονεύματα της Βιργινίας Τσουδερού, όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πάντως σίγουρα το ελληνικό κράτος δεν περίμενε την δική σου μπαντιέρα... έχει πράξει τα δέοντα εδώ και χρόνια._

    • UncleStgm avatar
     UncleStgm @ Βασιλική Κ. Σ. 14/05/2015 00:54:37

     Βασιλική, δυστυχώς δεν είναι μόνον αυτό. Άν δεις τα τελευταία σχόλια θα καταλάβεις τι φοβάμαι. Άν τελικά αποδειχθεί ότι ο ανεκδιήγητος Γκρούεφσκι, που τον έχουν και τον καμαρώνουν στο ΕΛΚ, εκτός απο το "βαλκανικό Watergate" προσέλαβε και σπείρα εγκληματιών για να "παίξουν πόλεμο", θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν οι "στρατηγικοί εγκέφαλοι". "Το χάψανε" άραγε ή παίζουν και αυτοί - ως άσκηση επι χάρτου;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βασιλική Κ. Σ. 14/05/2015 17:58:38

     Βασιλική, για πες μου λοιπόν ποια δέοντα έχει πράξει το ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια, να το μάθουμε κι εγώ κι η ...μπαντιέρα μου;

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/05/2015 10:48:48

    Aγαπητέ Φαήλο όλα καλά, αλλά τους υπαινιγμούς περί ανεργίας και επηρεασμού του τρόπου σκέψης εξ αυτής, δεν αρμόζει να τους χρησιμοποιεί κανείς μας, για κανέναν. Είναι ανεπίτρεπτη χοντράδα στους καιρούς που ζούμε.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 14/05/2015 14:36:20

     Πολλοί υπαινιγμοί δεν αρμόζουν,καλό είναι να προσέχουμε όλοι μας,γιατί πολλές χοντράδες πέφτουν τελευταία...

     • Πάρης ο όμορφος avatar
      Πάρης ο όμορφος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/05/2015 15:01:35

      Μπράβο βρε! Καλό είναι να κάνει κανείς αυτοκριτική, αλλά άμα είναι να μείνεις πάλι μονάχα στα λόγια, βράστα....

    • UncleStgm avatar
     UncleStgm @ Άλυτη Εξίσωση 14/05/2015 15:02:17

     Όταν Σύριζα-ξεσύριζα, Νουδού-ξενουδού, ΠΑΣΟΚ-ξεπασόκ, το εισόδημα ρέει σίγουρα, ποσώς ενδιαφέρει η ανεργία και η επισφάλεια των άλλων. "Οι άλλοι είναι η κόλαση".

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ UncleStgm 14/05/2015 15:12:03

      Δίκιο έχετε Θείε και το κακό, είναι οτι κανένας τους δεν αρθρώνει σαφή λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όλοι τους, τους καλοβολεμένους πελάτες Δ.Υ σπεύδουν να υπερασπιστούν, να διασώσουν, να ...αποκαταστήσουν. Λες και τα 2.000.000 του Ιδ.Τομέα που πλήρωσαν με το αίμα τους τις μνημιολαγνείες, δεν είναι Έλληνες. Ντροπή πραγματικά και ασυγχώρητη κατάντια.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ UncleStgm 14/05/2015 15:27:49

      Σωστός. Στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πάντως που είναι οργανωμένα και σοβαρά ΚΡΑΤΗ και όχι τσίρκουλα, το κοινωνικό κράτος και τα επιδόματα ανεργίας που δεν είναι χαρτζιλήκια, δημιουργούν ένα σοβαρό δίκτυ ασφαλείας, που προστατεύει την αξιοπρέπεια των πολιτών και την κοινωνική ηρεμία. Εδώ, οδεύουμε προς την απόλυτη ζουγκλοποίηση κι όσο για την εγωπαθή αδιαφορία και την ζωώδη αλαζονεία που έτσι κι αλλιώς πάντοτε μας διέκριναν, σήμερα σημειώνουμε συνεχές limit up! Η κρίση, αποκτηνώνει τελικά. Kαι κυρίως τους ισόβια ''βολεμένους'', που τρέμουν μήπως και βρεθούνε ξαφνικά, στην αντίπερα όχθη....

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Άλυτη Εξίσωση 14/05/2015 17:45:33

      Αγαπητή Άλυτη εξίσωση, πάντα θαύμαζα την νηφάλια αντικειμενικότητά σου (όχι, δεν είμαι σκωπτικός) και την ψυχραιμία σου με τόσες επιθέσεις αλλά και τις θέσεις σου που τις συμμερίζομαι πολλές φορές. Για να γίνουμε κράτος τηε προκοπής, πρέπει, κατά την δική μου γνώμη: τα κόμματα (δεν με ενδιαφέρουν αν καλούνται δεξιά, αριστερά ή ...ενδιάμεσα) να πάψουν να δρούν ως μαφίες που νέμονται το κράτος αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει πλέον διότι έχοει δημιουτηγθεί εδώ και καιρί μια ελίτ πανευρωπαϊκή η οποία δεν έχει ανάγκη το εθνικό κράτος για την επιβίωσή της . Τα εμπειρικά δεδομένα άπειρα. Η συμπεριφορά των κομματικών ηγεσιών τα τελευταία 5 χρόνια αυτό μαρτυρούν και μόνο. Και είναι τραγικό. Ενώ μας υπερφορολογούν και μας ζητάν τάχα μου να σώσουμε την "πατρίδα" (αυτοί που την κατάστρεψαν) , προστατεύουν το κομματικό τους κρατίδιο, με πολύχρονες συνέπειες για την κοινωνία συνολικά, και δίχως οι ίδιοι να υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πχ. οι δικαστές ψλήφισαν αυξήσεις προς εαυτούς οι βουλευτές ΄'εχουν τα ίδια προνόμια ο δημόσιος τομέας παραμένει παρασιτικός η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει-είναι ευκολότερο να ανεβείς στον Όλυμπο με γυμνά πόδια παρά, πχ. να ανοίξεις παραγωγική εξαγωγική επιχείρηση (ο Τζήμερος έχει δίκιο). Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την καταστροφή. Η δικαιοσύνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ όταν την διορίζει το εκάστοτε κόμμα που τυχαίνει να βρισκεται στην κυβέρνηση. Αλλά κυρίως η δουλικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους ξένους και η αναλγησία εναντίον των Ελλήνων, τα 2 δίδυμα αδέρφια των υπόδουλων ηγεσιών και των μηχανισμών τους, είναι εμετική. Και άλλα τόσα ων ου έτσιν αριθμός... ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε, γι' αυτό και δεν είμαι αισιόδοξος για το κράτος μας. Η κοινωνία θα επιβιώσει αλλά διαλυμένη γιατί οι άνθρωποι αναγκαστικά θα σκληρύνουν, ο Ελληνικός ατομικισμός θα θριαμβέυσει αλλά εις βάρος της συνοχής μας ως κράτους και μπορεί και ως κοινωνίας. Η επαιτεία από το κράτος (αυτή είναι η κύρια ζημιά του ανδφεοπαπανδρεϊσμού) θα σταματήσει. Και εΕιδικά όταν σε λίγα χρόνια οι μουσουλμάνοι θα είναι πλειοψηφία και θα έχουν δημιουργήσει παράλληλη κοινωνία-μη βαυκαλιζόμαστε ότι θα ενσωματωθούν, αυτά είναι για νήπια και αφελείς!- τότε θα ξεκινήσει η πραγματική κολαση με την τουρκία δίπλα να τους χρησιμοποιεί ως δούρειο ίππο...τότε θα έχει εξουδετερωθεί και το '21 από την 1) αβελτηρία των υποταγμένων και κλεπτοκατικών "ηγεσιών" 2) τις ιδεοληψίες της τάχα μου διεθνιστικής αριστεράς για τους λαθρομουσουλμάνους 3) την απαξίωση κάθε τί ελληνικού, της γλώσσας, των ηθών -εδώ γελάμε!- του τρόπυ ζωής, της παραγωγής -οι δούλοι επαιτούν, δεν παράγουν και δουλεύουν με το κεφάλι σκυμμένο, δείτε μόνο τις ελλαδικές κυβςερνήσεις των τλευταίων 5 ετών για να καταλάβετε τι ανθρωπάκια είχαν τις τύχες μας στα χέρια τους. 4) την απαξίωση του πατριωτισμού μέσω της τάυτισής του με τον εθνικισμό- βολικό και για το καθεστώνς των κυβερνητών που έχουν καθήσει στο σβέρκο μας και για τους παγόσμιους εξουσιαστές για την υπονόμευση της πατρίδας μας και κάθε εθνικού κράτους.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Νίκος Αργεάδης 15/05/2015 13:41:44

      Αγαπητέ κ. Νίκο Αργεάδη, κατ΄αρχήν πολύ χαίρομαι που σας ξαναδιαβάζω. Πολύ σωστά τα παρουσιάζετε παραπάνω, συμφωνούμε απολύτως σχεδόν σε όλα. Μόνο που εγώ εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως αισιόδοξη, πιστεύω οτι μέσα από αυτήν την απίστευτη και οδυνηρή δοκιμασία στην οποία έχουμε τεχνηέντως υποβληθεί, είναι δυνατόν να αφυπνιστούμε, να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε όταν καταφέρνουμε να είμαστε ενωμένοι και να ανατρέψουμε προς όφελός μας, όλες τις δυσοίωνες πράγματι προβλέψεις που παρουσιάζουν αναπότρεπτα το παρόν μας μίζερο και το μέλλον μας σκοτεινό. Πρέπει να απομονώσουμε τους διεφθαρμένους, τους εξ ιδιοτέλειας φανατικούς κομματικούς φαντάρους και τους ανίκανους να υπηρετήσουν το Εθνικό συμφέρον πολιτικάντηδες και να εργασθούμε φιλότιμα, αποκτώντας κοινωνική συνείδηση και κτίζοντας με γνώμονα το κοινό καλό, εκ νέου το κράτος, που σήμερα δεν είναι κράτος, αλλά εγκληματική μαφιόζικη συντεχνία συμφεροντολόγων, υποκριτών και λαοπλάνων παρτάκηδων, που κάνουνε … καριέρα καταστρέφοντάς μας και ξεπουλώντας μας. Αρκεί να το αποφασίσουμε και όλα μπορούν ν΄αλλάξουν. Εμείς ορίζουμε το μέλλον μας και οφείλουμε οικειοθελώς, να υποβληθούμε στις απαραίτητες θυσίες όχι βεβαίως υπέρ νταβατζήδων, τοκογλύφων και κάθε χρώματος εκβιαστών, αλλά υπέρ των ερχόμενων Ελλήνων, που είναι οι μόνοι που πραγματικά τους χρωστάμε. Τους χρωστάμε αξιοπρέπεια, δικαίωμα στην παιδεία, στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή και στη δημιουργία οικογένειας στη χώρα τους. Πιστεύω βαθύτατα στην οριστική αντιστροφή της καταστροφικής πορείας και στην αναδημιουργία της Ελλάδας. Μπορούμε να γίνουμε, αυτοί που της αξίζουμε.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 14/05/2015 15:30:08

     Για σένα είναι εντελώς άγνωστη λέξη η συγνώμη και η αυτοκριτική.Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των συριζαίων φαίνεται...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άλυτη Εξίσωση 14/05/2015 17:52:00

     Δεν είναι υπαινιγμός, ευθέως το λέω, Μόνος του επικαλέστηκε την προσωπική του κατάσταση αλλά και την κρίση γενικά ως "επιχείρημα", πως τάχα αυτά είναι περιπέτειες και πως πρέπει να μείνουμε θεατές, λόγω κοινωνικής δυσπραγίας. Άρα να φάμε κι ένα Ανάν επί φύο στην Κύπρο, λόγω ...Μνημονίου. Είναι αυοί που δεν καταλαβαίνυν πψς η διεθνλης κρίση έφερε το Μνημόνιο και τις συνέπειες του κι όχι το αντίθετο, και πιστεύουν πως πρέπει να σταματήσει η γη να γυρίσζει, πως ό,τι δεν τους αφορά προσωπικά είναι περιττό και ολίγον ύποπτο. Η θέση μου απλή: ακριβώς λόγω κρίσης διπλή η επαγρύπνηση μας και το καθήκον στα εθνικά.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/05/2015 17:19:38

  Ο Μητσοτάκης είχε πει και κάτι άλλο όταν διακινείτο η πιθανότητα απόκτησης εδαφών στην περιοχή των Σκοπίων : εδώ είδαμε και πάθαμε για να τους διώξουμε τους Σλαβομακεδόνες έξω από την Ελλάδα και τώρα θα τους ξαναφέρουμε μέσα; Μία μειονότητα εφ όσον υπάρχει δίνει κάποια σημεία ζωής.π.χ. η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία έχει κόμμα,οργανώσεις,εφημερίδες,βγάζει δημάρχους (ακόμη και στη Χειμάρρα που οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν ως μειονοτική περιοχή).Στα Σκόπια δεν υπάρχει τίποτα.Ούτε κόμμα,ούτε κάποιος εκπρόσωπος,ούτε εφημερίδα. Ούτε η διάλυση του κράτους προχωράει.Η πλειοψηφία των Αλβανών έχει θέσεις στην κυβέρνηση και κρατάει αποστάσεις από τους εξτρεμιστές που οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων.Στο μέλλον δεν ξέρουμε τι θα γίνει αλλά προς το παρόν αυτός που ήταν αρχηγός της εξέγερσης των Αλβανών του 2001 ονόματι Αλί Αχμέτι είναι σήμερα στην κυβέρνηση του Γκρούεφσκι.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ψυχραιμια 13/05/2015 18:35:22

   Οτιδηποτε κι αν γινει στα συνορα μας θα εχουμε και το Ισλαμ να αντιμετωπισουμε εντος....Μετα το τζαμι να δουμε τι αλλο θα ζητησουν ολοι αυτοι;

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Ρηνα 13/05/2015 20:34:07

    Ό,τι και να ζητήσουνε, μόνο τα ναύλα για να πάνε πίσω στις πατρίδες τους είναι λογικό να τους προσφέρουμε ολόψυχα, προκειμένου ν΄απαλλαγούμε άπαξ.

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2015 17:58:45

  Επειδή διακρίνω άγνοια μερικών φίλων, σας παραθέτω άρθρο του εξαίρετου συναδέλφου και συγγραφέα, Δ. Γαρούφα, από τη Θεσσαλονίκη και γνώστη του θέματος: http://www.dimokratianews.gr/content/43300/emeis-kai-ta-skopia

 8. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 13/05/2015 18:50:34

  Κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η διάλυση των Σκοπίων. Ας είναι τα σύνορα μας κοινά με Αλβανία-Βουλγαρία στα Σκόπια. Και δεν νομίζω να ανοίξει και μύτη αν γίνει αυτό με το ΝΑΤΟ και κατόπιν τοποτηρήτριες τις 3 όμορες χώρες. Τώρα αν θα σταθμεύει μόνιμα μια Μεραρχία μας στο Μοναστήρι αυτό είναι περισσότερο πρακτικό θέμα, πιστεύω. Αλλά μια φορά με τους γυφτοσκοπιανούς θα ησυχάσουμε μια για πάντα..

 9. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 13/05/2015 19:39:28

  Εάν στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια υποστηρίζουμε την αυτοδιάθεση των Λαών, εφαρμόζοντας αυτήν την αρχή στην περίπτωση του τεχνητού μορφώματος των Σκοπίων έχουμε, 1. μία τεράστια πλειοψηφία βουλγαροφώνων, άρα μεγάλο κομμάτι θα πρέπει να δοθή στην Βουλγαρία. 2. μία μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα αλβανοφώνων, άρα εκείνο το κομμάτι πρέπει να δοθή στην Αλβανία. 3. μία ομάδα, ίσως έως 7 % ελληνοφώνων και ελληνιζόντων βλάχων, αυτό το κομμάτι πρέπει να δοθή στην Ελλάδα (περιοχές νοτίως του Μοναστηριού, έως την Μεγάλη Πρέσπα, καθώς και βορείως της λίμνης Δοϊράνης). 4. μία άλλη ομάδα σερβοφώνων, αλλά με το μειονέκτημα ότι είναι διεσπαρμένη, πώς να δημιουργήσης ομοιογενές κομμάτι για την Σερβία. 5. τι κάνεις με τους τσιγγάνους ? 6. τι κάνεις με τους αθεράπευτους ''Μακεδόνες'' της πολυετούς προπαγάνδας ? Όταν αρχίζης να αναφέρης αντιθέσεις σε ''Μεγάλη Αλβανία'' ή ''Μεγάλη Βουλγαρία'', πώς μπορείς να επιθυμής δικαίωση στο Κυπριακό ? (82 % Έλληνες πρό της εισβολής, 17% τουρκόφωνοι-μη μογγολικής προελεύσεως-άρα εξισλαμισθέντες τέως Ρωμηοί Χριστιανοί), 1 % Αρμένιοι-Εβραίοι κ.λ.π.) Αγαπήσατε δικαιοσύνην και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν. Είναι θέμα αγωγής παιδιόθεν αλλά και αληθών δημοκρατικών πεποιθήσεων παίδες.

 10. ΤΤ avatar
  ΤΤ 13/05/2015 19:54:45

  Αγαπητέ Φαήλο, με αυτούς τους Έλληνες και αυτή την Ελλάδα θα γίνουν αυτά; Τους νεογκιαούρηδες;
  Ας παραδεχτούμε ότι οι τελευταίες δεκαετίες διαμόρφωσαν έναν τύπο Έλληνα χωρίς ίχνος φιλοπατρίας, πλην της πρόωρης σύνταξης και του εφάπαξ.
  Αν νομίζεις ότι αυτοί είναι λίγοι, θα σου πώ ότι έβγαλαν κυβέρνηση που ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ανοιχτά σύνορα και το υλοποιεί...
  Στον αντίποδα αυτού του εκφυλιστικού φαινομένου οι νεοναζί...
  Δεν πιστεύω ότι ούτε η συντελούμενη εθνική καταστροφή θα τους ταρακουνήσει. Πρέπει να την θεωρουν καταστροφή για να τους ταρακουνήσει. Αυτοί θεωρούν ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλης της Σομαλίας να έρθει εδώ.
  Κι αν γίνει εξέγερση, αν χάσουμε εδάφη, θα πουν '' δικαίωμά τους είναι''. Ίσως τους πειράξουν λίγο οι μειωμένες εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ. Με τα μυαλά της πλειοψηφείας, κοινοβουλευτικής αλλά και κοινωνικής, σε λίγο θα έχουμε εμείς τέτοια προβλήματα και θα επεμβαίνουν άλλοι ενδιαφερόμενοι. Γι αυτό σου λέω, άσε τώρα, που να τρέχεις. Είμαστε μειοψηφία στην κοινωνία, ας το δεχτούμε.

 11. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 13/05/2015 20:03:01

  Aγαπητέ Φαήλο, επειδή ο Τσίπρας μετράει μέρες, άσε να ξανάρθει ο Σαμαράς που ξεκίνησε το θέμα των Σκοπίων, για να το προωθήσει όπως λες, μέχρι τη διάλυσή τους. Θα παρακαλάμε τους Συριζαίους να αναλάβουν Εθνική δράση τώρα?

  • Η επόμενη κίνηση avatar
   Η επόμενη κίνηση @ οδυσσεύς Κ. 13/05/2015 23:57:37

   χαχαχαχα! Άσε που θα μας κοιτάζουν μες την απορία άμα τους πούμε περί ''Εθνικής''. Θα φύγουν κατ΄ευθείαν ή για τη Λαμίας, ή για την Κορίνθου.

 12. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 22:16:32

  Κύριε Φαήλο, όταν τα Στέλθ και τα Eurofighter θα είναι πάνω από την όμορφη Εκάλη και την Πολιτεία των πολυχρονεμένων ηγετών σας, τι θα τα κάνεις; Θα τα καταρρίψεις; Ή θα τα οδηγήσεις στο Αεροδρόμιο Αθηνών σαν το Lear Jet του "επιχειρηματία σας" με τον Οτσαλάν μέσα; Προτείνω να κλείσετε απο τώρα, όλη η παρέα, δωμάτια σε ξενοδοχείο του Ναϊρόμπι, χα, χα, χα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ UncleStgm 14/05/2015 07:54:02

   Λες να βομβαρδίσουν τόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν στην Εκάλη; Πίνεις κάτι πολύ περίεργο.

 13. roadrunner avatar
  roadrunner 13/05/2015 22:23:53

  Δεν υπάρχει τίποτε πιο λογικό από τα προβαλλόμενα στο άρθρο αυτό καθώς και στο προγενέστερο του κ. Χολέβα, ότι ΔΕΝ πρέπει να ενισχύσουμε το σκοπιανό μόρφωμα. Μάλιστα με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο, δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε πόσο επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα μας, θα μπορούσε να ήταν μια ενδεχόμενη υποχωρητική πολιτική στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας (όπως αυτή που υποστήριζε ο κ.Μητσοτάκης, ότι κανείς δεν θα θυμάται την ιστορία του ονόματος μετά από δέκα χρονάκια). Τα ζητήματα που σχετίζονται με τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν γίνεται να μπαίνουν σε ουρές αναμονής πίσω από τα οικονομικά. Αλίμονο, αν αφήνουμε την εξωτερική πολιτική και την αναβάλουμε μέχρι να λυθούν τα δημοσιονομικά μας, μέχρι να μηδενιστεί η ανεργία και να εξοφλήσουμε το Χρέος της χώρας (!). Η Ελλάδα πρέπει να πάρει θέση και να υπερασπιστεί φυσικά την Ελληνική μειονότητα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ roadrunner 13/05/2015 22:52:39

   "H Ελλαδα πρεπει να παρη θεση και να υπερασπιστει φυσικα την Ελληνικη μειονοτητα." Η Ελλαδα του τσιπρα, roadrunner??? Hahaha.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φωτεινή 13/05/2015 23:17:04

    Τι θα είχε να χάσει ο Τσίπρας ;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ roadrunner 14/05/2015 14:35:02

     Υποθετικη η ερωτηση, ελπιζω!!

 14. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 22:28:39

  Υπέροχες καινοτομικές ιδέες: Ολική επαναφορά της πρότασης Πάγκαλου 1994 (αυτή τη φορά δια γραφίδος του παλαιού συντρόφου του Φαήλου Κρανιδιώτη) και σε άλλη στήλη τα "γουνάκια" του κ. Κόκκινου για τον Τσίπρα... Είμαστε μια ωραία κατάσταση (εκτός πραγματικότητας και σ' έναν αλλο κόσμο αντιύλης)...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ UncleStgm 13/05/2015 22:32:17

   τι σχέση έχει ο Πάγκαλος με τα όσα συμβαίνει σήμερα στα Σκόπια ;

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ roadrunner 13/05/2015 22:46:00

    Την ίδια ακριβώς πρόταση είχε κάνει παλιά ως αντιπολιτευόμενος "ειδικός στα Βαλκανικά", λίγο πριν επανεκλεγεί στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ (μετά το σκληρό "τάκλινγκ" Συμπιλίδη-Σαμαρά στον γερο-Μητσοτάκη). Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παντού (σαν βόμβα διασποράς)...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ UncleStgm 14/05/2015 17:45:08

   Όντως πίνεις κάτι περίεργο.

 15. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 23:08:04

  Το πραγματικό παράδοξο είναι άλλο: Πως είναι δυνατό άνθρωποι που κανονικά έχουν τις "πληροφορίες" τους, να μη ξέρουν αυτό που πάει να τεκμηριωθεί απο τις πιο αξιόπιστες "αρμόδιες υπηρεσίες" οργανωμένων χωρών (π.χ. τη Βρετανική MI5). Δηλαδή ότι το πρόσφατο "εθνοτικό" επεισόδιο με την τρομακτική βία στο Κουμάνοβο ήταν εθνοτικό επεισόδιο μαιμού. Υπάρχουν ήδη πολλά στοιχεία (μένει να αποδειχθεί πλήρως) ότι η ανεκδιήγητη κυβέρνηση των Σκοπίων (η κυβέρνηση του "βαλκανικού Γουώτεργκαίητ", με τις περίεργες διασυνδέσεις με Ρώσους ολιγάρχες) υπό το αδελφό κόμμα της ΝΔ και τον "ομόλογο πατριδοκάπηλο με τα αγάλματα" κ. Γκρούεφσκι, οργάνωσε μόνη της το "τρομοκρατικό επεισόδιο" για να καλύψει τις παρανομίες της. Μιλούν ήδη για 2 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν απο τον ανεκδιήγητο Γκρούεφσκι σε Κοσοβαρική εγκληματική σπείρα για να "παίξει πόλεμο" με την ανύποπτη αστυνομία. Είναι αδύνατο να μη τα έχουν ήδη πληροφορηθεί αυτά στη ΝΔ, βοούν όλα τα υπουργεία εξωτερικών στην ΕΕ...

 16. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 23:27:20

  Γίνεται "το έλα να δείς" με τα παράδοξα του θέματος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ιδού μια γεύση απο reuters: http://ca.reuters.com/article/topNews/idCAKBN0NW19120150511

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ UncleStgm 14/05/2015 11:39:37

   http://infognomonpolitics.blogspot.de/2015/05/blog-post_909.html#more

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Ιαπετός 14/05/2015 13:54:56

    Αγαπητέ Ιαπετέ, χρειάζεται αξιολόγηση των "πληροφοριών" που διακινούνται. Το γαλλικό "δίκτυο Βολταίρος" έχει διασυνδέσεις με την ομάδα των Ρώσων ολιγαρχών περι τον Ντούγκιν και βέβαια με τη Γαλλική ακροδεξιά. Και δεν είναι συμπτωση που υποστηρίζει την "αντιαμερικανική εκδοχή" που διακινεί υπόγεια η κλίκα του Γκρούεφσκι. Η ομάδα Γκρούεφσκι έχει εξελιχθεί σε (ένα ακόμη) μακρύ χέρι των πουτνικών (δυστυχώς και των ακόμη δεξιότερων) ολιγαρχών στην περιοχή μας. Μια περιήγηση σε άλλες σελίδες, από reuters μέχρι κάποιες "ειδικές " του ΒΒC ή αυστριακών sites, λέει τα ακριβώς αντίθετα: Πιθανότατα μαιμού, στημένο απο την ίδια την κλίκα Γκρούεφσκι, με "συναδέλφους του Βλαστού" από το Κόσοβο.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ UncleStgm 14/05/2015 14:42:24

     http://vineyardsaker.de/analyse/sonderbericht-ueber-die-eskalierende-lage-in-mazedonien/#comment-73815

     • UncleStgm avatar
      UncleStgm @ Ιαπετός 14/05/2015 15:28:17

      Ιαπετέ, τους πετρελαιάδες του Πούτιν (και την αντίπαλη ομάδα του Ντούγκιν), τους ενδιαφέρει να προσωρήσει το αποσχιστικό νταραβέρι στη βιομηχανική λεκάνη του Ντόν (Donbass). Οι περιπέτειες στα Βαλκάνια, στη φάση αυτή, είναι μόνον τακτικός "αντιπερισπασμός" μέσα στη ζώνη ευθύνης του ΝΑΤΟ. Σήμερα χρησιμοποιούν τον Watergate-Γκρούεφσκι και διάφορες "δυσαρεστημένες" ομάδες του Κοσοβάρικου και Αλβανικού υποκόσμου. Αύριο ίσως χρησιμοποιήσουν (χτύπα ξύλο) τον κ. Καμμένο με τους "εφοπλιστές του" ή τον κ. Κοτζιά με τους "ακαδημαικούς του" ή (θού Κύριε φυλακήν...). Ας είναι καλά οι "σχέσεις" που καλλιεργούν και τα "ερεθίσματα". Στο τέλος βέβαια, όταν πάψουν να τους χρειάζονται, θα τους πετάξουν σαν στιμένες λεμονόκουπες, Γκρούεφσκι και Καμμένους. Παλιά η μέθοδος των αυτοκρατοριών, τσαρικών, νεοτσαρικών, βικτωριανών, αμερικάνικων ή άλλων, γνωστή και απο τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου ή το 1922, να χρησιμοποιούν αναλώσιμους από χώρες με διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ.

 17. helios avatar
  helios 14/05/2015 02:10:13

  Το ημερολόγιο ενός οδοιπορικού στα Σκόπια και ο διάλογος με την Αθήνα(αξιζει να διαβαστει ολο για την συνεχη πλυση εγκεφαλου και πολιτικη του δογματισμου-αλυτρωτισμου που καλλιεργειται συστηματικα στα σκοπια )

  http://mignatiou.com/2015/05/to-imerologio-enos-odiporikou-sta-skopia-ke-o-dialogos-me-tin-athina/

  και κοιταξτε εμεις τι κανουμε αποδεχομαστε ολα τους τα αιτηματα

  ''πληροφορούμαι, εγκύρως, ότι το πρώτο Μ.Ο.Ε. που βαίνει προς υλοποίηση, κοινή βουλήσει Αθηνών και Σκοπίων, είναι η διάνοιξη και λειτουργία μιας νέας μεθοριακής διόδου στην περιοχή του Αγίου Γερμανού (Πρεσπών). Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος της πΓΔΜ που είχε, επανειλημμένα, τεθεί κατά το παρελθόν. Ήδη, από το 1998. Πολύ παλιά, λειτουργούσε εκεί μια μεθοριακή δίοδος στη θέση με την ονομασία Παληό Τελωνείο (Stara Dogana).''

  καταλαβατε;η προπαγανδα και η αδιαλλαξια τους επιβραβευεται με ανοιγμα και αλλων διοδων,αντι να κλεισουν και τις υπαρχουσες ή τουλαχιστον να βαλουν σε αυτες ενα ειδος κομιστρο-διοδια υψους 100-200 ευρω για εισοδο στην Ελλαδα και εξοδο απο την Ελλαδα στα σκοπια να δουμε ποσοι θα ξανα πατησουν στα σκοπια

  γιατι οι μονοι ωφελημενοι ειναι τελικα οι σκοπιανοι απο οποια πλευρα και να το δεις,ας ειναι καλα οι ''πατριωταρες'' πολιτικοι μας,ουτε το εμπαργκο δεν ηταν σοβαρο που καναμε γιατι απλα δεν το πιστεψαμε,οι ελληνικες επενδυσεις συνεχιζονται μια χαρα στη χωρα αυτη,τα ανοιχτα συνορα ειχαν ως αποτελεσμα ολοκληροι νομοι στην μακεδονια να αιμορραγουν ενω απο την αλλη πλευρα να ζωντανευουν απο τις συνεχεις επισκεψεις ελληνων π.χ. για ψωνια,οδοντιατρικες υπηρεσιες κλπ...ειναι επιτακτικο να τα αναθεωρησουμε ολα αυτα και να αλλαξουμε πολιτικη

  http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/blog-post_578.html

  http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1866572

  http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/6-fyrom.html

  επιπλεον ειχαμε μιλησει επανειλημμενα οτι οι κινδυνοι για την υγεια ειναι μεγαλοι για οδοντιατρικες (και οχι μονο)υπηρεσιες:

  http://dentalists.gr/sosdentistry/

  http://taxalia.blogspot.gr/2014/11/14.html

  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF

  ενω υπαρχουν λυσεις:πλεον των κομιστρων-διοδιων υψους 100-200 ευρω για εισοδο στην Ελλαδα σε ολα τα βορεια συνορα μας θα πρεπει να ακολουθησει μειωση της φορολογιας για ιατρικες υπηρεσιες συμπεριλαμβανομενων των οδοντιατρικων,στησιμο οδοντιατρειων κοντα στα συνορα(ακομη και κινητες οδοντιατρικες μοναδες)με πολυ χαμηλη φορολογια και καλες τιμες κλπ...ωστε να ανακοψεις αυτη την οικονομικη αιμοραγια και να προστατεψεις την υγεια ολων των ελληνων και ελληνιδων

 18. ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14/05/2015 10:35:36

  Εάν διαλυθει το κρατίδιο των Σκοπιανων, που έχει μέσα και Αλβανούς, το δίκαιο θα ηταν να μοιρασθη ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία. Τότε θα αποκατασταθη και η ιστορική αλήθεια.https://www.youtube.com/watch?v=g7N1ExvMNpY

 19. partyman avatar
  partyman 14/05/2015 12:47:42

  Φαήλε δεν είναι καιρός για παληκαρισμούς φίλε.. εδώ και 6 χρόνια είμαστε οι ζήτουλες της ευρώπης, για να ..ουρήσουμε θέλουμε άδεια απο τον κηδεμόνα μας και εσύ μας λες για "ελληνική μειονότητα" στα Σκόπια? ποιός θα το υποστηρίξει αυτό? Ρίξε μια ματιά στους πολιτικούς απο αριστερά μέχρι δεξιά... οι ΕΕΔ παραμένουν αξιόμαχες και έτοιμες, και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι γείτονες, οι φίλοι και οι εχθροί.. αλλά δεν αρκεί, γιατί υστερούμε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ σε πολιτκό προσωπικό..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ partyman 14/05/2015 17:42:50

   Αγαπητέ, ακριβώς σε τέτοιους καιρούς, επειδή η αγωνία του λαού είναι στραμμένη λαού, μας φοράνε καπέλο επώδυνες "λύσεις" στα εθνικά. Κι αν αύριο δηλαδή θελήσουν ένα ακόμη χειρότερι Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, θα το φάμε λόγω κρίσης. Δεν μίλησε κανείς για πόλεμο. Παρά την κρίση παραμένουμε πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ισχυρότεροι από όλους τους βαλκανιους γείτονες μας. Αν μείνουμε αδρανείς παρατηρητές, τότε η διάλυση θα γίνει κι εμείς θα είμαστε οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούμε. Και το αυτονόητο δεν είναι "παληκαρισμός"...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/05/2015 17:53:48

    Με το σημερινό πολιτικό προσωπικό; θα αστειεύεσαι αγαπητέ Φαήλε. Η ιστορία διδάσκει και δεν έχουμε παρά να δούμε τι έγινε το '40, μετά την γερμανική επίθεση αλλά και '74. Η αλήθεια: Πάντα οι ηττοπαθείς ηγεσίες ήταν το κύριο πρόβλημά μας, και σήμερα έχουμε κυριολεκτικά ΔΟΥΛΟΥΣ από τους αρχαιόπληκτους πατριδοκάπηλους τύπου γεωργιάδη μέχρι τους ψευτοδιεθνιστάδες, τάχα μου αριστερούς. Δεν έχεις παρά να δείς τι έπραξαν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι.

   • partyman avatar
    partyman @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/05/2015 19:19:08

    όλα είναι "παληκαρισμοί" αν δεν έχεις ανάλογες δυνάμεις πολιτικές & στρατιωτικές να τα υποστηρίξουν.. στην "δημοκρατική - δυτικού τύπου- ευρωπαική" χώρα μας, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξουσία υπερισχύει της στρατιωτικής και είναι αυτή που εν τέλη αποφασίζει & καθορίζει την εξωτερική πολιτική & διπλωματία.. πες μου λοιπόν εσύ, αν ειλικρινά πιστεύεις ότι κάποιος απο τους πολιτικούς-γίγαντες μας έχει το ανάστημα και επίσης την διανοητική οξύτητα & δύναμη να ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις.. υπάρχει Τάσσος Παπαδόπουλος ανάμεσα μας και δεν το ξέρουμε? εγώ μόνο "ναινέκους" βλέπω και κάτι μικρά ανθρωπάκια που το μόνο που τους νοιάζει έιναι να βγαίνουν στο "γυαλί" κάθε πρωί-μεσημέρι-βράδυ και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μάυρο είναι άσπρο και επίσης να μας θυμίζουν να μην ξεχάσουμε να τους (ξανα)ψηφίσουμε.. εν μέσω της πρωτοφανούς οικ. κρίσης που περνάμε και της πολιτικής λειψανδρείας, καλύτερα θα είναι να κρατήσουμε καθαρά αμυντική στάση στο θέμα των Σκοπίων.. δεν μας παίρνει για κάτι άλλο. είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι μπορούμε το κάτι άλλο.. θα έρθει ο καιρός για αυτό. αναφορικά στο (νέο) σχέδιο Ανάν για την Κύπρο: άστο καλύτερα, μην ξεχνάς την στάση μας στο προηγούμενο.. ΟΛΟΙ λέγανε (εδώ στην ελλάδα εννοώ) ΝΑΙ. ντροπή και μόνο ντροπή.. αιωνία του η μνήμη, ο Τ.Παπ. ενάντια σε ΟΛΟΥΣ κράτησε ψηλά την ελληνική ψυχή και σημαία., δεν έκανε τιποτα ΛΙΓΟΤΕΡΟ και τίποτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, άξιος συνεχιστής των ηρώων μαχητών προγόνων μας..

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/05/2015 13:31:27

    Καλύτερα πρόβατα με μπροστάρη λιοντάρι, παρά λέοντες με μπροστάρη πρόβατο. Το ρητό αποδιδεται στον Μεγαλέξανδρο από τον Πολύβιο. Μάλλον το δεύτερο έχουμε, εκτός αν κυκλοφορεί κανένας Τάσσος και μου διαφεύγει.

 20. Aris avatar
  Aris 15/05/2015 16:02:52

  Θα προτεινα στον κ. Κρανιδιωτη να δει τα απιστευτα καραγκιοζιλικια των Αλβανων και των Τουρκων στη γιορτη για την ανεγερση ενος τζαμιου εξω απο τα Τιρανα και να το σκεφτει λιγο παραπανω το θεμα του διαμελισμου. Περα απο τα κλαματα του Ερντογαν και τα ποιηματα απο μαντηλοφορουσες μαθητριες (Αλβανιδες?) φαινεται οτι υπαρχει ενα μερος της Αλβανιας που αισθανεται και φερεται σan τουρκικος πληθυσμος.Α, και το μεγαλυτερο πανο της "γιορτης" ηταν αυτο που αφορουσε τη σκλαβωμενη "Τσαμουρια".....

 21. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ avatar
  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 11/07/2015 22:55:44

  Ως ιστορικός, σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψε ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη νότια ζώνη, και συγκεκριμένα το Μοναστήρι, όπου ο Ελληνισμός "έσφυζε" στις αρχές του 20ου αιώνα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.