Η αριστερή κυριαρχία καταρρέει
04/09/2015 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αριστερή κυριαρχία καταρρέει

Δεν αποκλείεται να δύσει το άστρο του κ. Τσίπρα πιο σύντομα απ' ότι όλοι περιμέναμε

Τόσο οι δημοσκοπήσεις, που δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος δείκτης, όσο και ο τρόπος που αντιδρά η ελληνική κοινωνία, δείχνουν τη μεγάλη ανατροπή σκηνικού που έχει επέλθει στην Ελλάδα. Όποιος πριν μερικούς μήνες έλεγε ότι ο πολιτικός βίος του Τσίπρα μπορεί να είναι και βραχύβιος θα τον έλεγαν τρελό. Είχε ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο και χρόνο μπροστά του για να το διαχειριστεί και κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να διαλύσει τη μεγάλη ευκαιρία που είχε. Ένα πολιτικό σύστημα απαξιωμένο, ο κόσμος απογοητευμένος, οργισμένος και πολλές φορές απαθής στα όσα συνέβαιναν ήταν επόμενο να στραφεί στο «καινούργιο» που πούλησε με μεγάλη ευκολία ο Τσίπρας. Έτσι, πριν από ένα χρόνο το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα φάνταζε ευοίωνο. Η «επέλαση» ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με το περίφημο πρόγραμμα που ήταν τόσο ψεύτικο ώστε έσκασε με πάταγο. Πέρυσι τέτοια εποχή στήθηκε το μεγαλύτερο παιχνίδι υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών και ουσιαστικά ξεκίνησε η σύντομη, όπως όλα δείχνουν, καριέρα του κ. Τσίπρα.

Η νίκη του στις εκλογές θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν το παιχνίδι που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο... προσεκτικό. Αν από πέρυσι είχε διαβεβαιώσει για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είχε διασφαλίσει το μέλλον της Ελλάδας εντός του ευρώ και είχε απομονώσει τους ακραίους πιθανότατα να «σάρωνε».

Λιγότερο από 12 μήνες μετά τα πάντα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Το πολιτικό σκηνικό είναι πλήρως αλλαγμένο και η πολιτική κυριαρχία του κ. Τσίπρα αμφισβητείται. Όχι τόσο από την «επέλαση» της ΝΔ ή από το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο χαρισματικός ηγέτης που έψαχνε η δεξιά παράταξη.

Αλλά γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι άνθρωποι που κλήθηκαν να διαχειριστούν τη χώρα ήταν ανίκανοι, ερασιτέχνες, ιδεοληπτικοί και εμπαθείς. Το απόλυτο «κοκτέιλ» καταστροφής που διέλυσε την Ελλάδα αλλά και που βάζει βόμβα στα θεμέλια της Αριστεράς.

Την ώρα αυτή κανείς δεν ξέρει τον νικητή των εκλογών. Όλα είναι ρευστά, όμως, δεν έχει τόσο σημασία ο πρώτος όσο το γεγονός ότι ένα κόμμα επαναστατικό, ριζοσπαστικό και μετρ στο ψέμα κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να καταρρεύσει.

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα απλά επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος:

1.Αναζητά κάποια σταθερότητα, από κάπου να πιαστεί. Έξι μήνες έζησε τον απόλυτο τρόμο, την ασάφεια, το άδηλο μέλλον. Θέλει να βρει μια άγκυρα και σίγουρα ο Τσίπρας δεν μπορεί να του την προσφέρει. Ειδικά από τη στιγμή που δεν διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι θα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ακόμη και το μήνυμα του 62% του δημοψηφίσματος το έχει εκλάβει διαφορετικά και παντελώς λανθασμένα ο ΣΥΡΙΖΑ.

2.Θέλει να τιμωρήσει τους ψεύτες, αυτούς που του έταξαν λαγούς με πετραχήλια και τώρα τον έχουν στριμώξει στη γωνία με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Είναι εξοργισμένος με τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε η Αριστερά στην Ελλάδα και όσο κι αν δεν εμπιστεύεται τη δεξιά ή κάτι άλλο, θέλει να ξεφύγει από την τεράστια απάτη.

3.Θέλει την αμεσότητα και ο κ. Μεϊμαράκης του την προσφέρει. Ο κ. Τσίπρας έχασε την εικόνα του «παιδιού της διπλανής πόρτας», του νέου που όλοι θέλουν για γαμπρό τους. Κυρίως έχασε τη λάμψη του ηγέτη (που δεν είχε ποτέ) ο οποίος θα υπερασπιζόταν τα δίκαια του λαού. Η υπογραφή του στο σκληρότερο μνημόνιο και η στάση «στα τέσσερα» απέναντι στους δανειστές του αποστέρησε το πλεονέκτημα που είχε.

4.Ο κόσμος βλέπει ότι στη ΝΔ έχουν αρχίσει να μαθαίνουν επειδή έπαθαν. Και να πούμε και μια αλήθεια. Αν ο Σαμαράς είχε τη στήριξη που προσφέρουν όλοι απλόχερα στον Μεϊμαράκη θα ήταν για 10 χρόνια πρωθυπουργός. Αν οι βαρόνοι και οι γιαλαντζί δελφίνοι είχαν βοηθήσει τον πρώην πρωθυπουργό να ξεπεράσει τους σκοπέλους των λαϊκιστών εντός κι εκτός κόμματος η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Τώρα ξύπνησαν όλοι και στηρίζουν τον Βαγγέλα και φωτογραφίζονται μαζί του, τον Σαμαρά δεν τον ήθελαν και τον σαμποτάρισαν εκ των έσω.

5.Ο κ. Μεϊμαράκης ουσιαστικά λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο απλός κόσμος. Η φιγούρα του Έλληνα γλεντζέ, του ολίγον φιγουρατζή, που κάνει αστεία και γελάει αυθόρμητα, που μιλά αθυρόστομα και ρίχνει και κανένα καντήλι, που δεν είναι... Αϊνστάιν αλλά είναι συμπαθής περνά στον μέσο Έλληνα. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά εκπροσωπεί ό,τι πιο παλιό υπάρχει εντούτοις δείχνει πιο προσιτός και πιο αληθινός από τον διαπιστωμένα και με πατέντα ψεύτη Αλέξη.

6.Τέλος, ο κόσμος βλέπει και τι γίνεται στο χώρο της αριστεράς. Χίλια κομμάτια, αλαλάζοντα στελέχη, ίντριγκες, έριδες, σφοδρές κατηγορίες πρώην συντρόφων, Βυζαντινισμός. Αυτά ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ έγιναν σε τέτοιο βαθμό. Αυτό το μπάχαλο το βαρέθηκε να το βλέπει ο λαός.

Χίλια δύο άλλα πράγματα διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα. Η ουσία είναι ότι η αριστερή κυριαρχία αμφισβητείται με τον πιο απόλυτο τρόπο και δεν αποκλείεται να δύσει το άστρο του κ. Τσίπρα πιο σύντομα απ' ότι όλοι περιμέναμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 04/09/2015 07:13:11

  Την ώρα αυτή κανείς δεν ξέρει τον νικητή των εκλογών..... Δεν συμφωνώ. Είναι πλέον προφανές οτι η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών. Και πιθανότατα με διαφορά που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η αριστερή κυριαρχία του Τσίπρα τελείωσε οριστικά.

 2. ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
  ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 04/09/2015 07:47:49

  Ο κ.Τσίπρας τελικά δεν κατάφερε ούτε να κυριαρχήσει, μα ούτε και να συμπεριφερθεί ως αριστερός. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ...δύσει, γιατί στην τελετή ...ανατολής του άστρου του, απλά δεν παρέστη ο ίδιος, αλλά ένα εξαμβλωματικό ιδεόγραμμά του.

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/09/2015 07:58:37

  Αν πάει αξιωματική αντιπολίτευση ο κ.Τσίπρας, δεν θα καταρρεύσει.

 4. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 04/09/2015 08:38:48

  Όνειρο ήταν.. που έγινε εφιάλτης ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 5. Νικος avatar
  Νικος 04/09/2015 12:26:55

  Θυμάμαι την εικόνα που ο Τσίπρας, σάλιωνε τον αυτοκόλλητο φάκελλο. Ολες οι εικόνες αυτές έρχονται να δέσουν μεταξύ τους. Πολλα του συγχωρέθηκαν τελικά του ανώριμου παιδιού. Πλέον ο βασιλιάς είναι γυμνός.

  • Eva avatar
   Eva @ Νικος 04/09/2015 13:36:55

   Να θυμομαστε και τον κιτρινο φακελο, που δεν εβρισκαν, στη συναντηση Μερκελ -Τσιπρα...

 6. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2015 13:07:29

  ....στη ΝΔ έχουν αρχίσει να μαθαίνουν επειδή έπαθαν.... Μακάρι να ήταν έτσι αλλά δεν το πιστεύω ...Τώρα ξύπνησαν ολοι και στηρίζουν τον Βαγγέλα .... Αλήθεια ? Ετσι ξαφνικά σε μια κρίση συνειδήσεως κατάλαβαν οτι θα πρέπει να προτάξουν το συμφέρον της χώρας αφήνοντας στη άκρη τις δικές τους μωροφιλοδοξίες ?Λυπάμαι αλλά ούτε και αυτό το πιστεύω ....τον Σαμαρά δεν τον ήθελαν και τον σαμποτάρισαν εκ των έσω..... Αυτό το είχα γράψει σε κάποιο σχόλιο μου πριν από καιρό γιατί είμαι σε θέση να το γνωρίζω .Αυτό είναι αλήθεια , ίσως η μόνη αλήθεια η οποία μπορεί να εξηγήσει την σημερινή στάση των "φυλάρχων" του κόμματος . Αν ο Μεϊμαράκης έλθει πρώτος με κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό ψήφων τότε η διακυβέρνηση Σαμαρά θα προσπαθήσουν να γίνει μια μακρινή ανάμνηση , ανοίγοντας δρόμο στη τρίτη γενιά των "φυλάρχων". Αυτό βέβαια προϋποθέτει οτι η Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί με κορμό την ΝΔ θα τα καταφέρει .Για το καλό όλων μας πρέπει να ευχηθούμε να τα καταφέρει.

  • Eva avatar
   Eva @ Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2015 13:30:09

   Ευχομαστε να τα καταφερει, στηριζουμε, αλλά...λιγο δυσκολο να παθουμε αμνησια σχετικα με την αποχωρηση Σαμαρα. Απλα πραγματα.

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2015 13:36:37

   ο Μειμαράκης τραβά εξαιτίας του Τσίπρα και είναι λιγότερο αντιπαθής από ότι τα τζάκια. φαίνεται ότι η ΝΔ είναι πλέον αδύνατο να πάει πάνω από το 30%. μη ξεχνάμε ότι πολλοί ψηφίζουν τώρα ΝΔ με πολύ βαριά καρδιά. Μια ματσολιά να ξανακάνει κανένας Βουλγαράκης, θα διαλυθούν άσχημα. η ΝΔ μπήκε σε παρακμή από το 2008.

 7. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2015 14:28:55

  @ Εύα , ευχήθηκα η επόμενη Κυβέρνηση να επιτύχει απλά γιατί η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια μιας ακόμα αποτυχίας .Η κατάσταση είναι ΟΡΙΑΚΗ σε όλα τα επίπεδα οχι μόνο στην Οικονομία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις αθλιότητες που έγιναν , πρόσφατες και παλαιότερες ( εκ των πρωταγωνιστών της περίφημης δικογραφίας της Μυκόνου είναι και στέλεχος του "ένδοξου" παρελθόντος του κόμματος , κατά τον αρθρογράφο προχθεσινής ανάρτησης του Antinews).Σε ότι με αφορά προσωπικά επειδή δεν ελπίζω ότι αυτό το κόμμα έχει πλέον σωτηρία , μόλις δημιουργηθεί κάτι νέο που θα με καλύπτει ιδεολογικά θα κουνήσω μαντήλι...Η οικογένεια μου που ανήκει στην παράταξη μου έδωσε αρχές , μόρφωση και ελευθερία σκέψης αλλά δεν με "εταξε" πουθενά ..

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2015 19:01:28

   Μαντῆλι Καλαματιανό, μάλιστα! Τί ἔγινε/θά γίνη μέ τήν ἐκλογή τοῦ νέου προέδρου ἀπό τήν βάση;; Οὐδέν μονιμότερον τοῦ προσωρινοῦ;;;

  • Eva avatar
   Eva @ Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 06:10:50

   Ακριβως αυτο. Βλεπω ψηφοφορους νεοδημοκρατες με το ενα ποδι εξω. Εννοω βεβαια, ψηφοφορους απ αυτους που δεν συχναζουν στα πολιτικα γραφεια, πχ εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα. Φοβουμαι οτι μεχρι τις 20 θα αυξηθουν γεωμετρικα.

 8. λαέρτης avatar
  λαέρτης 05/09/2015 08:35:02

  ψάξτε έναν άνθρωπο στην αγορά που θα σας πει ότι το περσινό καλοκαίρι ήταν καλύτερο από το φετινό ... Ούτε το μισθό ολόκληρο δεν μπορούν να πάρουν οι κρατικοδίαιτοι, ούτε τζίρο τα μαγαζιά.... Στην αχρηστερά συνέβη αυτό που θα έπρεπε να συμβεί από χρόνια: απλά ξεφτιλίστηκε με 26 έτη χρονοκαθυστέρηση γιατί τι να κάνουμε??? σε όλα πάμε δεκαετίες πίσω!!! Τόσο έξυπνος λαός είμαστε... Και με τους λάθρο εμείς οι ...ακροδεξιοί και ...ρατσιστές που μιλούσαμε εδώ και χρόνια για εκλογίκευση και έλεγχο τρώγαμε λάσπη αλλά ήρθαν οι ...προοδευτικοί και μας δικαίωσαν ...διαλύοντας τα σύνορα και τον κοινωνικό ιστό.. Κι ο σαμαράς δικαιώνεται αλλά για να δικαιωθεί έπρεπε να κλείσουμε τις τράπεζες και να φεσωθούμε άλλα 80 δις και το ...αριστερό τσιπρομνημόνιο...

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ λαέρτης 05/09/2015 10:22:20

   ...συγγνώμη ότι το περσινό καλοκαίρι ήταν χειρότερο από το φετινό ... Δυστυχώς μου είναι πολύ δύσκολο να προσπαθώ καθημερινά να αποδείξω με επιχειρήματα το αυτονόητο...!!! (Άλλωστε η αριστερή ...διανόηση πάντοτε έβλεπε με επιείκεια το ...χαμηλό IQ των δεξιών , οπότε πιστεύω ότι θα με συγχωρήσουν εύκολα οι υπερήφανοι και αλάθητοι σύντροφο !!!!)

   • Eva avatar
    Eva @ λαέρτης 06/09/2015 06:21:18

    Σημερα υποψιαζομαι οτι το παιχνιδι δεν παιζεται τοσο αριστεροι-δεξιοι. Παιζεται ρουσφετολογικα βολεμενοι και ταλαιπωροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.