Η αέναη ψευτοδιαπραγμάτευση του Τσίπρα ως πολιτικός αυτοσκοπός
26/06/2015 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αέναη ψευτοδιαπραγμάτευση του Τσίπρα ως πολιτικός αυτοσκοπός

Θέλει συμφωνία; Θέλει ρήξη; Τι ακριβώς επιδιώκει;

Πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδος, διερωτώνται «πού το πάει η κυβέρνηση». Θέλει συμφωνία; Θέλει ρήξη; Τι ακριβώς επιδιώκει; Θα το μάθουμε επιτέλους μέχρι την 30η Ιουνίου;

Η απάντηση νομίζω ότι τελικά είναι μπροστά στα μάτια μας: Η κυβέρνηση δεν το πάει πουθενά. Ή για την ακρίβεια, δεν θέλει να το πάει πουθενά. Η κυβέρνηση αισθάνεται μια χαρά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Μια κατάσταση στην οποία μπορεί να προσποιείται ότι «διαπραγματεύεται», τη στιγμή που αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να υποχωρεί στις απαιτήσεις των «θεσμών» με όρους «ασύμπτωτης καμπύλης» κάθε φορά τόσο, όσο χρειάζεται για δικαιολογήσει να μην της τραβήξουν «ακόμη» την πρίζα (και επιβληθούν capital controls στις ελληνικές τράπεζες).

Η κυβέρνηση δεν θέλει συμφωνία, διότι δεν θα μπορεί να την υποστηρίξει πολιτικά ούτε καν ως «κοινωνικά δίκαιη» υπερφορολόγηση. Παρά ταύτα, έχει την πολυτέλεια να κάνει προτάσεις υπερφορολόγησης προς την τρόικα, διότι το βασικό κυβερνητικό κόμμα δεν έχει γενετική δυσανεξία απέναντι σε τέτοιου είδους προτάσεις – άρα είναι εύπεπτες πολιτικά, κατά κάποιο τρόπο. Η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε ρήξη, διότι κανένας τελικά, ούτε και οι πιο ριζοσπάστες του κόμματός τους, δεν είναι διατεθειμένοι να πεινάσουν για να βγούμε από τα μνημόνια – στα λόγια αυτό βέβαια είναι εύκολο. Αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να συνεχίσει το αντιμνημονιακό παραμύθι που πούλησε ως αντιπολίτευση στον πάντοτε ευεπίφορο στην πολιτική απάτη ελληνικό λαό: Προσποιείται ότι κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση» στην Ευρώπη και οι Έλληνες, ενθουσιασμένοι που «επιτέλους» κάποιος τάχα σηκώνει ανάστημα τους Ευρωπαίους, της το ανταποδίδουν με άφθονη πολιτική στήριξη.

Τι κι αν η οικονομία παραπαίει; Τι κι αν κατέρρευσε με μιας όλη η επιτυχημένη σταθεροποιητική προσπάθεια που ξεκίνησε από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και μετέπειτα; Τι κι αν δεν θα βρουν ποτέ δουλειά οι άνεργοι; Η ελληνική κοινωνία, προσαρμοσμένη πια στον χαμηλότερο βαθμό αφθονίας που επέβαλαν τα Μνημόνια, έχει βρει modus vivendi και εντός των Μνημονίων, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερα να ταρακουνηθεί τη μεταπολιτευτική μακαριότητα του βολέματος. Από τη στιγμή που κάποιος άρτος υπάρχει, η κυβέρνηση τούς προσφέρει το θέαμα που επί πέντε χρόνια στερήθηκαν.

Η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης είναι, συνεπώς, μία και μόνη: Να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια κατάσταση στην οποία θα μπορεί να προσποιείται ότι «διαπραγματεύεται». Οι ταυτόχρονες δηλώσεις Τσίπρα στα ελληνικά και στα αγγλικά με διαφορετικό περιεχόμενο, μπροστά στα μάτια του έκπληκτου Γιούνκερ, που κατάλαβε τη διαφορετικότητα των δηλώσεων και ας μην γνωρίζει ελληνικά, είναι χαρακτηριστική. Αν ο Γιούνκερ όμως το κατάλαβε, οι περισσότεροι Έλληνες δεν το κατάλαβαν.

Και αυτό δίνει στον Τσίπρα την πολυτέλεια να συνεχίζει, έστω και αν την ίδια στιγμή διαλύονται τα πάντα. Αυτό όμως τον Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει, διότι η καταστροφή αυτή που σπέρνει σήμερα, θα θεριστεί μόνον αρκετούς μήνες αργότερα, χωρίς ενδιαμέσως να το έχει αντιληφθεί η μεγάλη μάζα των υποστηρικτών της κυβέρνησης. Και μέχρι τότε, έχει ο... θεός (με μικρό «θ») του άκρατου πολιτικού αμοραλισμού, στον οποίο και μόνον πιστεύει ο Τσίπρας.

Το σοβαρότερο εμπόδιο σε αυτή την κατάσταση αέναης δήθεν «διαπραγμάτευσης», την οποία επιμελώς έχει μεθοδεύσει ο Τσίπρας, είναι η εκπνέουσα την επόμενη εβδομάδα προθεσμία της 30ης Ιουνίου 2015. Μετά από αυτή την ημερομηνία, ο Τσίπρας δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τα capital controls, εάν δεν έχει συμφωνηθεί παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Το πρόβλημα του Τσίπρα την 30η Ιουνίου δεν είναι τόσο η υποχρέωση πληρωμής του ΔΝΤ, όσο η εκπνοή του προγράμματος. Μέχρι τότε πρέπει να έχουν υπερψηφίσει τα κοινοβούλια όσων δανειστών το απαιτεί το σύνταγμά τους την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Κάθε άλλο λοιπόν παρά τυχαία ήταν η πρόσφατη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για εννέα μήνες χωρίς χρηματοδότηση! Ασφαλώς, όταν ακούσαμε αυτή την πρόταση νομίσαμε ότι η κυβέρνηση τρελάθηκε. Και όμως όχι! Ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση θέλει να τρελάνει εμάς. Να τρελάνει εμάς και την Ευρώπη μαζί στη «διαπραγμάτευση», μέσω της οποίας θα μπορεί να συνεχίσει να αντλεί πολιτική νομιμοποίηση, «πουλώντας» αενάως στο πλήθος το αντιμνημονιακό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ – ένα παραμύθι που καμία σχέση δεν είχε με το έντιμο αντιμνημόνιο των ετών 2010-2011, που αντιτασσόταν στη δόλια, μεθοδευμένη και σκόπιμη καταβαράθρωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την κυβέρνηση ΓΑΠ.

Τι κι αν μέχρι τότε θα έχει «φεσώσει» κατά το κοινώς λεγόμενο το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ιδιώτες και λοιπούς δανειστές; Με την τακτική της «προσέγγισης» στις θέσεις των δανειστών με όρους «ασύμπτωτης καμπύλης», ελπίζει ότι θα μπορεί να παίρνει εσαεί παράταση «μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο», χωρίς ποτέ να καταλήγει στο όνειδος μιας συμφωνίας που θα πρέπει πραγματικά να εφαρμόσει. Διότι, ακόμη και να καταλήξει σε συμφωνία (το πιθανότερο) προκειμένου και μόνον να ξεπεράσει τον σκόπελο της 30ης Ιουνίου, δεν θα την εφαρμόσει. Ακόμη και να αρχίσει να την εφαρμόζει, δεν θα την εφαρμόζει με συνέπεια. Ακόμη και να υποχρεωθεί να δείξει μια στοιχειώδη συνέπεια, πάντοτε θα είναι στα κάγκελα, ζητώντας κάτι περισσότερο από τους δανειστές, προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τη μία «μισθούς και συντάξεις» που καταβάλλονται από το χρεωκοπημένο δημόσιο ταμείο, την άλλη το ΕΚΑΣ όσων δεν πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές στον εργασιακό βίο τους, την παράλλη το δικαίωμα των καθαριστριών του ΥπΟικ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στο δια βίου βόλεμα.

Βέβαια, οι επιπτώσεις της κρίσης που προκαλεί το σόου ψευτοδιαπραγμάτευσης του Τσίπρα θα γίνονται όλο και ισχυρότερες. Είναι μαθηματικά βέβαιό ότι όλη αυτή η ψευτιά, η εικονική πραγματικότητα διαπραγμάτευσης που δημιουργεί ο καταληψίας του σχολείου του, κάποτε θα καταρρεύσει. Διότι εάν ο Τσίπρας καταφέρει να ξεπεράσει το ορόσημο της 30ης Ιουνίου σχετικά αλώβητος, είναι βέβαιο ότι αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο σόου θα συνεχιστεί επ’ άπειρον: Αυτό το σόου είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο εκτινάχθηκε στο 36% και μπορεί και επιβιώνει ακόμη πολιτικά.

Και όσο συνεχίζεται η ψευτοδιαπραγμάτευση, ελπίζει να μπορέσει να φτιάξει και μερικά ακόμη καθεστωτικά στηρίγματα, όπως η νέα πελατειακότητα Κατρούγκαλου/ καθαριστριών/ ΕΡΤ/ αντιμετώπισης της λεγόμενης «ανθρωπιστικής κρίσης», η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με την ψήφο αλλογενών αλλοδαπών χωρίς ελληνική συνείδηση, σε συνδυασμό με τη σταδιακή εκδίωξη των καλύτερων Ελλήνων μέσω της μετανάστευσης, η άλωση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και η άνευ σοβαρών αντιστάσεων επιβολή αδιόρατης αλλά πραγματικής πολιτικής τρομοκρατίας τύπου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι και παραμένει μόνον ένα: Πώς θα αντιδράσει η υπόλοιπη κοινωνία, όσοι δηλαδή αντιλαμβανόμαστε την έκταση του χάους και της καταστροφής που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διογένης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/06/2015 12:20:12

  Χα, να μην τον χωρισει η Περιστερα, αυτο επιδιωκει. Ολα τ αλλα ειναι αχταρμας στο κεφαλι του....

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Ρηνα 26/06/2015 13:41:07

   :-) ...Και αν επιδιώκει τελικά να τον χωρίσει και όλο αυτό να φανεί σαν ... ατύχημα? Μιλάμε για σατανικό εγκέφαλο, που όμως για την ώρα τα σχέδιά του φαίνεται να ματαιώνονται, απ΄ την εμπάθεια ενός τροχήλατου μισανθρώπου κι από την απληστεία μιάς συμμορίας τζαναμπέτηδων ...δανειστών. Η συνέχεια στις οθόνες μας! Τουλάχιστον δεν δικαιούμαστε να κατηγορήσουμε για ανέμπνευστον τον σεναριογράφο! Όλοι οι άλλοι λίγο πολύ, απογοητευτικοί κομπάρσοι της Ιστορίας αποδεικνύονται......

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Άλυτη Εξίσωση 26/06/2015 13:57:11

    Το Συριζοτρολ επανέρχεται. Κι εγώ που ήλπιζα με το άρθρο να ανοίξω καμία σοβαρή συζήτηση...

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Διογένης 26/06/2015 14:21:00

     Αγαπητέ, εσείς που τόσα...ξέρετε, σίγουρα θα γνωρίζετε και το τι λένε για τους σοβαροφανείς που έχουν απωλέσει εν το μένος τους, ακόμα και την παραμικρότερη αίσθηση του χιούμορ..... Και ποιός σας εμποδίζει αλήθεια να ανοίξετε μιά...σοβαρή συζήτηση; Μπορούμε να αστειευόμαστε ακόμα κι όταν ζούμε τα τραγικά. Κυρίως τότε...

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ Άλυτη Εξίσωση 26/06/2015 16:30:01

      Οταν τα σοβαρα αντιμετωπιζονται με χιουμορ οι συριζανεξελεκτοι αιθεροβαμονες επιστρατευουν τον χυδαιο λεκτικο χαμαιτυπικο φασισμο οπως προσφατα με τον σκιτσογραφο Αρκας .Θα σας παμε σπρωχνοντας αγαπητε στην σοβαροτητα θελετε δεν θελετε .Je suis Arkas !!!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ραβινος 26/06/2015 18:22:28

      Είναι ενδιαφέρον το ότι οι πιο ανασφαλείς άνθρωποι, έχουν συνήθως τις πιο ισχυρές προκαταλήψεις.Clint Eastwood - Aμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Για την ώρα, τοίχο τοίχο αγαπητέ και μη φωνάζετε τόσο δυνατά για να νικήσετε τους φόβους σας. Κανείς εκτός από εσάς δεν τρομάζει.... Με συμπάθεια και κατανόηση : http://www.jpegmini.com/widget/70287875-8958-4e15-92ae-f47511bccf7b http://www.jpegmini.com/widget/15f5529e-cec2-4bc3-ade4-7c17b65fbec4 http://www.jpegmini.com/widget/07f289c5-df19-47c4-829d-00aebbd1f0d3 http://www.jpegmini.com/widget/40f24a83-e718-439d-9dcd-a5e24a9741fc

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 26/06/2015 13:14:09

  Πουκάμισο με μανικετόκουμπα αλλά χωρίς γραβάτα... Eξ όνυχος τον λέοντα.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΤΤ 26/06/2015 13:53:05

   Ε, τώρα.... Άλλο ν΄ακολουθείς τυφλά τη μόδα και τους τύπους και άλλο να δημιουργείς νέες τάσεις και να συνδυάζεις αρμονικά τ΄ασυνδύαστα. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, να αποπνέει τελικώς μία λιτή αρχοντιά :-).

 3. Vassilis avatar
  Vassilis 26/06/2015 14:23:40

  Διογενη.... Του ριξανε το τυρακι...Δηλαδη, Κουρεμα χρεους αλλα με σκληρα μετρα και επιτηρηση....Δεν του αρεσε η ιδεα και νομισε οτι εχει το πανω χερι.... Μολις τον ειδανε οτι τσιμπαει.....του τα αλλαξανε ολα και τον πανε μεχρι τελους με τα ποδια ψηλα. Θα παρει μερικα Δις να πληρωσουμε της υποχρεωσης και μετα το καλοκαιρι θα τον κουρεψουν. Εαν θελει να αποφυγει το κουρεμα τοτε θα παρει το πακετο που του εδωσαν ( κουρεμα αλλα σκληρη επιτηρηση ) και θα παει σε εκλογες. Αυτο ειναι το σεναριο και κυριακη κοντογιορτη.-

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 26/06/2015 14:35:26

  "Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι και παραμένει μόνον ένα: Πώς θα αντιδράσει η υπόλοιπη κοινωνία, όσοι δηλαδή αντιλαμβανόμαστε την έκταση του χάους και της καταστροφής που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ;"
  Όσοι απέχουμε από το μοίρασμα σανού, δεν έχουμε χαζοχαρούμενη διάθεση ή δεν είμαστε εξασφαλισμένοι/βολεμένοι είμαστε πολύ λίγοι πια. Όλα αυτά τα ωραία πολιτικοοικονομικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα ακολουθούν δεκαετίες πολιτισμικής αποχαύνωσης και εξάπλωσης του ανθρωπολογικού τύπου homo pasokus σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αποτελεσματικής συλλογικής αντίστασης γιατί έχουν διαλυθεί οι βάσεις του κοινωνικού βίου στην Ελλάδα (με βάση την ιστορική εμπειρία μιλάω, όχι τα θέσφατα των ιδεολογιών). Ωστόσο πάντα έχει νόημα, για εμένα, να προσπαθούμε για το καλύτερο, ακόμη κι αν είναι όλα χαμένα. Αυτή είναι η τραγικότητα της ζωής...

 5. kromanos avatar
  kromanos 26/06/2015 14:55:56

  ..παίδες ΕΚΤΑΚΤΟ..ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ..ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.. http://wp.me/p5N5EW-aD

 6. ntek avatar
  ntek 26/06/2015 15:32:55

  Είναι να απορεί κανείς αν με πέντε μήνες συνειδητής προσπάθειας κάποιος θα μπορούσε να τα καταφέρει χειρότερα από αυτούς. Το τελευταίο και τελειωτικό επίτευγμα τους (από αυτά που ξεκινάνε από μα και καταλήγουν σε λακία) ονομάζεται «παίζω με τους αριθμούς που δεν με συμφέρουν» Όταν οι Διεθνείς Τοκογλύφοι τους στρίμωξαν με τα πολύ δύσκολα νούμερα (Έσοδα δημοσίου 38 δις – Έξοδα δημοσίου 90 δις) , οι ίδιοι πρότειναν να σκίσουν το φορολογητέο σύμπαν στους φόρους για να γεφυρώσουν την διαφορά. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον πρωτεξάδελφο τους Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ή ΓΑΠ ή Παπανδρέλληνα φύλαρχο. Το δημόσιο να ναι καλά Το 2011 η φορολογία επιχειρήσεων είχε αισίως ανέβει στο 45% ενώ ο ΦΠΑ εστίασης και Ξενοδοχείων βρισκόταν αισίως στο 23% Το αποτέλεσμα ήταν τα έκτακτα μέτρα να αποδώσουν λιγότερο από κάθε προσδοκία και να τα πάρουν πίσω μετά από λίγο καιρό Ο νέος φύλαρχος λοιπόν ζητά το ίδιο από την τρόικα . Ζητά τα μέτρα που η Τρόικα είχε απορρίψει το 2012 . Ζητά Φόρους Όταν η Τρόικα απορρίπτει τα μέτρα του λόγω χαμηλής εισπραξιμότητας , ο ίδιος διαρρέει τις δικές του προτάσεις ως προτάσεις της Τρόικας φουσκώνοντας λίγο τους συντελεστές Αρνείται ότι ο ίδιος ζήτησε φόρους ? Όχι , απλά του φταίνε οι άλλοι όταν «ζήτησαν « περισσότερους Συμπέρασμα 2 Η συγκεκριμένη χώρα , δεν χρειάζεται σωτηρία. Κλείστε τα μάτια και προσδεθείτε

 7. George N avatar
  George N 26/06/2015 15:56:41

  Δεν περιμένει κανείς κάτι περισσότερο από μια Μεσανατολίτικη αριστερή κυβέρνηση. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην προκαλέσει ζημιά τέτοια που να είναι δύσκολο να επανορθωθεί. Η συμφωνία που πρέπει να ψηφιστεί, οι φόροι που πρέπει να μπουν, τα prior actions βάσει του conditionality για να παίρνει τις δόσεις είναι πράγματα που δεν μπορεί να αποφύγει. Από την στιγμή που αυτά δεν αντισταθμίζονται από αποτελέσματα μιας ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής η ταχεία φθορά είναι δεδομένη. Υπάρχει όμως και ένα κέρδος από την όλη ιστορία: To τέλος των ψευδαισθήσεων, ή ήττα του σουρεαλισμού ως επιλογή μιας κοινωνίας στον 21 αιώνα. Ταυτόχρονα δίνει χρόνο στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να στοχαστεί μια ελπιδοφόρα εναλλακτική. Ξεκινώντας από το που πήγε λάθος και γιατί η πρότασή του απορριφθηκε.

 8. Naruto avatar
  Naruto 26/06/2015 17:36:00

  Ολα αυτά λιγο-πολύ ο ελληνικός λαός τα έχει μισοκαταλάβει κάνει υπομονή όμως για να δεί που το πάει ο Τσίπρας , εξάλλου δεν έχουν και τίποτα να χάσουν . Το κυρίως ερώτημα είναι τι κάνει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα για να σταματήσει το κουκλοθέατρο της διαπραγμάτευσης και κυρίως η Ν.Δ . Η προηγούμενη πολιτική της Ν.Δ αν και σωστή στο μεγαλύτερο μέρος της , βοηθούντος και του ΣΥΡΙΖΑ , δεν μπόρεσε να πείσει το εκλογικό σώμα . Πρεπει λοιπον να επανέλθει με νέους αδιάφθορους συνεργάτες και ρηξικέλευθες ιδέες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον . Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα για να εφαρμοστεί η πολιτική του ώριμου φρούτου .

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 26/06/2015 18:03:34

  'Εχει μεταφέρει το τούρκικο παζάρι στο κέντρο της Ευρώπης, δεν είναι μικρό επίτευγμα...! καλώς εχόντων, έπρεπε,απο το 2000 και μετά,να έχουμε έναν δικομματισμό με ένα αστικό και ένα σοσιαλδημολρατικό κόμμα, προσαρμοσμένα στην ανθρωπογεωγραφία μας...ανέφικτο, ήδη δύσκολο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες...είναι προφανές ότι οι "συντηρητικοί", οι "φιλελεύθεροι" και οι "προοδευτικοί", άφησαν τον δικό τους χρόνο να κυλά, ενώ ο πραγματικός χρόνος μετά το '9Ο είχε άλλες ταχύτητες.... το γεγονός, ότι οι σταλινικοί και η ακροδεξιά έχουν πατεντάρει ένα 15-20% του εκλογικού σώματος και σε παρατεινόμενη κρίση μπορούν να ανεβούν πολύ περισσότερο, κάτι σημαίνει.... 'Οπως και νά΄χει,το παζάρι τελειώνει-δε βλέπω"ρήξη"με τίποτα!-και θα περάσουμε δύσκολα τα πρώτα προσεχή χρόνια...μετά,φτού κι'απ'την αρχή... η υπόθεση "ευρώ", ήθελε άλλη προσοχή και προετοιμασία... δεν μπαίνουν αμέσως, σε μπλόκ ισχυρού νομίσματος, περιφερειακές χώρες με εμφανείς υστερήσεις... άσε που ο σχεδιασμός του, απο το δίδυμο Delors-Deutsche Bank, ήταν ασύμμετρος και δυνάμει θνησιγενής...! Οι Συριζαίοι-υπο την παρούσα σύνθεση-δεν στέκονται για πολύ... τα υπόλοιπα, στις ελληνικές καλένδες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.