Η Χριστοδουλoπούλου, ο ΕΛΑ, τα αρχεία της Στάζι και οι λαθρομετανάστες
04/03/2015 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χριστοδουλoπούλου, ο ΕΛΑ, τα αρχεία της Στάζι και οι λαθρομετανάστες

Από συνήγορος των τρομοκρατών, συνήγορος των λαθρομεταναστών;

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί από την πρώτη ημέρα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ειδικά το τμήμα που ασχολείται με το μεταναστευτικό. Γιάννης Πανούσης και Τασία Χριστοδουλοπούλου φαίνεται ότι βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση και το πρόσφατο έγγραφο που διέταζε να ανοίξουν τα σύνορα ουσιαστικά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως αποκαλύπτεται με άλλο έγγραφο, στις 18 Φεβρουαρίου και μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης, του Αρχηγείου και της Υπηρεσίας Ασύλου με σκοπό την εξειδίκευση όσων είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη ημέρα από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη διαχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών, εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική διαταγή.

Στις 3-3-15, αναφέρει το έγγραφο, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κατόπιν επικοινωνίας - παρέμβασης συμβούλου της αναπληρώτριας υπουργού μετανάστευσης, Τ. Χριστοδουλοπούλου, και συγκεκριμένα της κ. Σπαθανά, "με σκοπό την υλοποίηση/ εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του υπουργείου μετανάστευσης, απεστάλη η νεότερη διευκρινιστική διαταγή".

Σύμβουλος της κ. Χριστοδουλοπούλου δηλαδή έδωσε την εντολή για να προωθηθεί η διαταγή που προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Στην εν λόγω σύσκεψη στις 18 Φεβρουαρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλος και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.

Αν, λοιπόν, είναι η κ. Χριστοδουλοπούλου που έδωσε την εντολή τότε δημιουργείται μείζον θέμα και για τον κ. Πανούση ο οποίος εμφανίζεται να μην ξέρει τι γίνεται στο υπουργείο. Μείζον θέμα και για το Μαξίμου που μίλησε για μονταζιέρες της ΝΔ, προβοκάτσιες και πλαστά έγγραφα. Όσο για τις αστειότητες Καμμένου περί αξιωματικών που εμπλέκονται στην υπόθεση και είχαν εμπλακεί και στην υπόθεση Χαϊκάλη, τις αφήνουμε ασχολίαστες αφού είναι της πλάκας.

Για όσους όμως δε γνωρίζουν την ιστορία της κ. Χριστοδουλοπούλου, ας θυμίσουμε ορισμένα πράγματα. Η προστάτης των μεταναστών πριν από μερικά χρόνια ήταν υπερασπίστρια κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα ΕΛΑ και συγκεκριμένα του Κώστα Αγαπίου αλλά και της Ειρήνης Αθανασάκη.

Όχι ότι δεν έχουν δικαίωμα και οι τρομοκράτες στην εκπροσώπησή τους από νομικούς αλλά έχει νόημα να αναφέρουμε πώς η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε με σθένος τους τρομοκράτες. Μάλιστα τότε εξαπέλυε επιθέσεις και κατά δημοσιογράφων που έκαναν έρευνες στα αρχεία της Στάζι και αποκάλυψαν το ρόλο του καθενός μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση. Μέλος της οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Φιλίπ» ήταν ο Κώστας Αγαπίου, σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι που η κ. Χριστοδουλοπούλου αμφισβητούσε. Προκειμένου να αποδομήσουν τα συνταρακτικά στοιχεία για την ελληνική τρομοκρατία οι συνήγοροι εκείνης της δίκης υπέβαλαν ένσταση πλαστότητας των εγγράφων που προέρχονταν από τα αρχεία της Στάζι, επικαλούμενοι αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων με τις οποίες αμφισβητούνταν η γνησιότητα των εγγράφων αλλά και οι αναφορές που περιλαμβάνονταν στα επίμαχα έγγραφα.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, τα λεγόμενα αρχεία της Στάζι επί τέσσερα χρόνια είχαν περιέλθει στην κατοχή υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο αλλοίωσαν και χάλκευσαν το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, οι κατηγορίες τους κατέρρευσαν και τα αρχεία της Στάζι συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία.

Για την ιστορία ο Αγαπίου και οι συγκατηγορούμενοί του Χρ. Τσιγαρίδας, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτος Κανάς είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ), ενώ είχαν αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής σε επιμέρους ενέργειες της οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/03/2015 20:23:47

  Καλά γιατί ο στρατηγός δεν δημοσιοποιεί το σχέδιο του εγγράφου το οποίο πρέπει να το υπογράψουν και οι ανώτεροί του;

  • airman avatar
   airman @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/03/2015 07:27:30

   Δεν είναι απαραίτητο να υπογραφεί το σχέδιο εγγράφου από όλη την πυραμίδα της ηγεσίας. Όταν το θέμα είναι "καυτό" υπογράφεται από όλη την πυραμίδα το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι το σχέδιο θα υπογραφεί από κατώτερο επίπεδο διοίκησης. Και αυτό για την "προστασία" των "υπεύθυνων", η οποία βαφτίζεται "περιστολή γραφειοκρατίας". Υπάρχει δε περίπτωση να εκδοθεί διαταγή κατόπιν συνέχειας ενημερωτικού, όπου εξ αρχής έχει ορισθεί το επίπεδο διοίκησης το οποίο θα εκδίδει τις σχετικές διαταγές. Εν προκειμένω είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο, αφού το έγγραφο εκδίδεται "Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών". Αλλά ας μη προτρέχουμε, ο κ. Πανούσης διερευνά το θέμα ενδελεχώς!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/03/2015 18:11:26

   Η υπηρεσιακή αλληλογραφία της ΕΛ.ΑΣ. συντάσεται και διακινείται ηλεκτρονικά, μέσω κλειστού δικτύου. Τα έγγραφα υπογράφονται με "ηλεκτρονική" υπογραφή σε ΟΛΑ τα επίπεδα ιεραρχίας. Αποκλείεται να ενήργησε αυτοβούλως ο στρατηγός και οπωσδήποτε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το γνώριζε ο υπουργός.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/03/2015 21:35:48

  Γιατί οι αστειότητες του Καμμένου περί εμπλοκής αξιωματικών,πρέπει να μείνουν ασχολίαστες; Τώρα δεν είναι απλά ο Καμμένος,είναι ο Υπουργός Άμυνας και κάθε μπαρούφα που πετάει έχει ειδικό βάρος...

  • airman avatar
   airman @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/03/2015 07:28:34

   Καλύτερα να μη περιεργαζόμαστε "εκρηκτικά". ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/03/2015 18:25:15

   Και σήμερα έδιωξαν 2 στρατηγούς της ΕΛΑΣ (ο ένας άκρως επιτυχημένος) καθαρά λόγω ρεβανσισμού. Ήθος λέμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.