#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2009 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Νέα Μεταπολίτευση» του Αντωνη Σαμαρά

 

Μια «νέα Μεταπολίτευση» κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο γήπεδο του Μπάντιμιγκτον στην Αθήνα.

Κι αυτό αφορά τόσο την ίδια την ψηφοφορία της βάσης για την εκλογή νέου αρχηγού, όσο και το περιεχόμενο που δίνει ο ίδιος στην υποψηφιότητά του.

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία της βάσης επισήμανε ότι αυτή θα έχει επιπτώσεις σε όλα τα άλλα κόμματα, γιατί αντίθετα απ’ ότι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, όπου επιβλήθηκε από τα πάνω, στη ΝΔ επιβλήθηκε από τα κάτω, κόντρα στους αρχικούς σχεδιασμούς των κομματικών μηχανισμών.

Δεν πρόκειται απλώς για ένταξη στη ΝΔ είπε αλλά για συμμετοχή σε ένα λαϊκό κίνημα αλλαγής των φθαρμένων κομματικών δομών. Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ως εξής: (επιλογές και παραλήψεις δικές μας):

«Να ψηφίσετε όλοι!

Έχετε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρετε στα χέρια σας το μέλλον του Κόμματος...

Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία θα έχει επιπτώσεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Θα φέρει ανατροπές παντού....

Για πρώτη φορά, η εκλογή εκφράζει αληθινό λαϊκό κίνημα που ανατρέπει συσχετισμούς και ισορροπίες...

 Να πάρετε και τους φίλους σας μαζί. Να τους εξηγήσετε ότι δεν εντάσσονται σε ένα κόμμα. Εντάσσονται σε ένα κίνημα λαού.

Απελευθερώνουν την Πολιτική από τον ασφυκτικό έλεγχο μηχανισμών και κατεστημένων. Κι αυτό που θα λειτουργήσει στο Κόμμα μας, θα επηρεάσει μετά όλα τα κόμματα. Και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό»

 Στη συνέχεια μίλησε για παραμερισμό των στερεότυπων της Μεταπολίτευσης:

 «...πρέπει να τελειώνουμε με τα στερεότυπα -- ή μάλλον τα συμπλέγματα - της μεταπολιτευτικής περιόδου.  Που μας υποχρέωναν να απολογούμαστε για ο,τιδήποτε είναι αναπτυξιακό ή εθνικό... Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε σε κανένα. Είμαστε υπερήφανοι για τις ιδέες μας. Είμαστε πατριώτες και κοσμοπολίτες. Είμαστε πολύ πιο κοσμοπολίτες απ’ όσους ορκίζονται στην «παγκοσμιοποίηση» και ας μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον κόσμο. Απ’ όσους ορκίζονται στην «Ευρώπη» κι ας μην έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

Παράδειγμα: ο πατριάρχης της Ενωμένης Ευρώπης, ο Ζάκ Ντελόρ, που δήλωσε πριν λίγα χρόνια, ότι «σεβόμαστε τα εθνικά κράτη»,  και ότι «η διάλυση των εθνών ουδέποτε υπήρξε μέρος του σχεδίου του» για την Ενωμένη Ευρώπη...  Γιατί άραγε ο Σοσιαλιστής Ντελόρ, ένιωσε την ανάγκη να πεί ότι η διάλυση των εθνών ουδέποτε υπήρξε μέρος του σχεδίου του; Διότι υπάρχουν κάποιοι, πραγματικά ακραίοι, που μπερδεύουν την Ένωση της Ευρώπης, με τη διάλυση των εθνών της, δηλαδή με την αναίρεση της Ιστορίας της.  Αλλά η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση είναι σύγκλιση εθνικών κρατών, όχι διάλυσή τους.  Είναι σύγκλιση εθνικών πολιτισμών, όχι ισοπέδωσή τους.

Εμείς είμαστε οι Ευρωπαϊστές, όχι όσοι χρησιμοποιούν την Ευρώπη ως πρόσχημα  για να καταργήσουν τις εθνικές ταυτότητες.

Εμείς είμαστε αληθινοί εκσυγχρονιστές, όσοι ζητάμε ανταγωνιστικότητα παντού: και στην οικονομία, και στην παραγωγή και στη διεκδίκηση ξένων αγορών και στην τήρηση των «κόκκινων γραμμών» στα εθνικά θέματα. Όχι όσοι αναζητούν «προστάτες» και θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Νομαρχία της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν οικοδομείται από Νομαρχίες πληθυσμών, αλλά από λαούς που συγκλίνουν ελεύθερα και δημοκρατικά.

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τα στερεότυπα της μεταπολίτευσης. Να απελευθερώσουμε τις ιδέες μας και να γίνουμε σύγχρονοι Ευρωπαίοι»

 Στο επόμενο από τα εφτά σημεία του κήρυξε «μια νέα Μεταπολίτευση». Που την περιέγραψε ως επόμενο στάδιο «δημοκρατικής ωρίμανσης»:  

«...το ξεπέρασμα των στερεότυπων της Μεταπολίτευσης, θα οδηγήσει σε μια νέα Μεταπολίτευση,  ή, αν προτιμάτε, σε μια νέα φάση Δημοκρατικής ωρίμανσης:  Όπου τα κόμματα θα είναι πιο κοντά στους πολίτες, και τα κομματικά μέλη θα έχουν γνώμη και ρόλο στη λήψη των αποφάσεων.  Όπου το δημόσιο συμφέρον θα κυριαρχεί και θα το σέβονται όλοι. Όπου ο νόμος θα κυριαρχεί και θα τον σέβονται όλοι. Όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε δημοψηφίσματα, όπως συμβαίνει παντού στις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Δεν θα φοβούνται οι πολιτικοί τη γνώμη των πολιτών. Δεν θα φοβούνται οι ηγέτες τη γνώμη των οπαδών τους....

Όπου ο ιδιωτικός τομέας της οικονομιας θα ανθεί και θα οδηγεί την ανάπτυξη, αλλά δεν θα καταδειναστεύει την Κοινωνία, ούτε θα χειραγωγεί την Πολιτική.

Όπου ο βουλευτής και ο υπουργός που κάνουν τροχαία παράβαση θα παίρνουν κλήση και θα την πληρώνουν. Κι όπου δεν θα διανοείται κανείς, ποτέ, να ξεστομίσει τη φοβερή εκείνη φράση:

-- Ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρέ;

Γιατί απέναντι στο Νόμο και τη δικαιοσύνη δεν έχει σημασία ποιός είσαι, αλλά τι έκανες. Κι οι νόμοι που ισχύουν για τον απλό πολίτη θα ισχύουν και για τους ισχυρούς...»

 Γενικά σχολιάστηκε θετικά το γεγονός – ακόμα και έξω από τους κύκλους των οπαδών του – ότι δεν δίνει μόνο όραμα εξουσίας στην Νέα Δημοκρατία, αλλά και όραμα αλλαγής στην κοινωνία, το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα. Κι έχει απήχηση έξω από τα κομματικά όρια.

 Θ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 04/11/2009 20:07:42

  "O διάλογος είναι αγάπη" είπε ο Αντώνης Σαμαράς
  πριν από λίγα λεπτά, στους χιλιάδες, που προσήλθαν αυθόρμητα να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν, να τον στηρίξουν.

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣ!

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 04/11/2009 20:44:42

   Δεν εχω λογια ....ηταν παρα πολυ καλος...!! Εχει τα χαρακτηριστικα του λαοφιλή ΗΓΕΤΗ.

   Καλη επιτυχια Αντωνη

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 04/11/2009 20:17:02

  Για όσους έχουν ζήσει τα εσωκομματικά της ΝΔ την περίοδο 1986-1996 και γνωρίζουν το μίσος Εβερτ-Μητσοτάκη (επί Εβερτ στον δήμο Αθηναίων δεν προσλαμβάνονταν ούτε υπάλληλοι με κρητική καταγωγή) η στήριξη Εβερτ στην Ντόρα δίνει το στίγμα της αναμέτρησης Σαμαρά-Μπακογιάννη. Η αναμέτρηση είναι μεταξύ πέντε δέκα οικογενειών που κρατάνε εκατομμύρια Νεοδημοκράτες στο περιθώριο κοροιδεύοντας τους και προστατεύοντας μόνο τα συμφέροντα τα δικά τους και των επιγόνων τους και όλων των άλλων. Είναι μια μάχη μεταξύ αυτών που θέλουν ένα κόμμα ΙΧ για αυτούς και τα παιδιά τους και αυτών που θέλουν η παράταξη να αποκτήσει επιτέλους λαικό χαρακτήρα και να προσελκύσει νέους και ικανούς ανθρώπους. Οσοι δεν θέλουν φαινόμενα Ρεθύμνου όπου διαγράφτηκε ο Σχινάς για να βγεί η Κεφαλογιάννη με αποτέλεσμα η παράταξη να χάσει 22 μονάδες πρέπει να πάνε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν. Νίκη Σαμαρά παρόλο που δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής θα σημαίνει απελευθέρωση του κόμματος από τους δυνάστες του. Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια παρουσιάζοντας ως δεδομένη την εκλογή Μπακογιάννη να απονθαρυθούν οι ψηφοφόροι Σαμαρά να πάνε στην κάλπη. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά και να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε σωστό.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Aris. A 04/11/2009 21:05:19

   Χαίρομαι ιδιαιτερα για αυτο το τελευταιο που λες. Οχι μονο δεν ειναι δεδομενη η νικη της Μπακογιαννη, αλλα εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες. Το εκλογικο σωμα ειναι τελειως ακαθοριστο και καμια δημοσκοπιση δε μπορει να το μετρησει. τα παιχνιδια των ΜΜΕ τα ξερουμε. θα αρχισουν να βομβαρδιζουν τον κοσμο με στημενες ερευνες που θα βγαζουν μπροστα τη Ντορα. Κλεινουμε τα αυτια μας, αγωνιζομαστε για το οξυγονο που θα αναγεννησει την παραταξη. Δε μιλαμε για μια τυχαια εκλογη. Ειναι η μαχη που θα κρινει αν θα συνεχισει να υπαρχει η ΝΔ ή ΟΧΙ. Όλοι εμεις που δε μπορουμε να συνεχισουμε να πιστευουμε στα ιδανικα της παραταξης αν εχουμε αρχηγο τη συγκεκριμενη κυρια, θα ματωσουμε για τη νικη του Αντωνη μας. Ειναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ πλεον...

 3. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 04/11/2009 20:19:37

  Παιδιά, περιμένουμε ανάλυση της συγκέντρωσης. Πάντως στην τηλεόραση φαινόταν super. Πολύ πετυχημένη η νύξη για την ιστορία που δεν ξεχνάμε ούτε σε 10 ούτε σε 20 χρόνια. Και είδαμε και πολύ νέο κόσμο σε αντίθεση με τον κόσμο που πήγε στην Ντόρα.
  Νικήτας στο Mega. Ξέρετε λοιπόν γιατί υποστήριξε Ντόρα? Γιατί, λέει, συμφωνεί μαζί της στο νέο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στους αιρετούς άρχοντες κλπ. Θα τρελλαθούμε τελείως! Και είχε καθαρά την έκφραση του ανθρώπου που δεν πίστευε αυτά που έλεγε. Όποιος τον είδε, κατάλαβε.
  Κρίμα Νικήτα, πολύ κρίμα...

  • Υ. avatar
   Υ. @ Κώστας Θ. 04/11/2009 20:55:03

   Φίλε Κώστα, τσουνάμι, χείμαρος.
   Ο Σαμαράς θα πάρει όλους όσους έχουν ροπή στην ανθρώπινη ποιότητα.
   Πέρασα σήμερα από τα γραφεία, κάτι πιτσιρικάδες ΔΑΠίτες που βοηθάν. Πρόθυμοι, ευγενικοί, σχεδόν προσοχή να σε ακούσουν. Με μια λέξη. Καθαρόφατσες.

   Ανθρώπινη ποιότητα λοιπόν. Αυτό το σόϊ ανθρώπων λείπει απ’ την Ελλάδα, για να πάει μπροστά. Όχι το σόϊ το Μητστακέϊκο, με όλα τα άλλα σόγια των λοιπών δεινόσαυρων.

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 04/11/2009 21:01:52

    Αντε να τελειωνουμε με τους ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΥΣ!

    ειπατε κατι??

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 04/11/2009 21:17:30

    Το δεύτερο κάτι μου λέει. Α ναι. Τυραννόσαυρους Ρεξ. Παλιό γκρουπάκι, ολίγον της πλάκας.
    (οι γάβροι χάνουν 1-0)

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 21:23:06

     Δεν ξερω αν το παρατηρησατε αλλα ηταν και ο Φωλιας εκει!! ...

     Τελικα οι βορειελλαδιτες ειναι πιο κοντα στον ΣΑΜΑΡΑ

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Υ. 04/11/2009 21:47:10

     Πραγματικά καλή εξέλιξη. Θα το δείτε ότι τα Γρεβενά θα ψηφίσουν μονοκούκι Σαμαρά. Πίνουν νερό στο όνομα του Φώλια, δεν υπάρχει άλλος εκεί. Αν είναι ο Φώλιας με το Σαμαρά, η ψυχή του Νεοδημοκράτη δεν θα έχει εκεί διλήμματα και θα γίνει για τη Ντόρα αυτό που έλεγε ο Παπαγιαννόπουλος "Γκόρτσος πόσο; Μηδέν;;;;"

   • Georgia avatar
    Georgia @ Υ. 05/11/2009 11:50:06

    katharofatses?? Teleio!! Mporw na to daneistw na to xrhsimopoiw file mou? Hmoun kai egw Badminton,xronia pshfoforos tou Antoni,kai prwth fora enoiwsa thn anagkh na emfanistw mprosta giati pragmatika den mouaresoun oi fatses poy kykloforoun kai prepei na kanw kati gia ayto..
    pLHROFORIES PWS GINETAI KANEIS MELOS GIA NA PSHFISEI???
    to Badminton htan ekrhktika thetiko!!! :)hmoun ekei..

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Κώστας Θ. 04/11/2009 22:01:55

   Νικητα σε λιγοτερο απο χρονο εχουμε δημοτικες εκλογες. Θα ζητησεις την ψηφο μας για να ξαναβγεις δημαρχος? Φέεετααααααα...

 4. kanis avatar
  kanis 04/11/2009 20:32:56

  Η συγκέντρωση έχει πάνω από πέντε χιλιάδες άτομα.
  Αυτοκίνητα ερχόντουσαν μέχρι και πριν από λίγα λεπτά. Πούλμαν δεν υπάρχουν...
  Μέσα στην αίθουσα όλοι ακούνε προσεκτικά τα λόγια του Αντώνη και χειροκροτούν αυθόρμητα , όταν το νόημα τους αγγίζει.
  Τα ρυάκια αρχίζουν να ενώνονται στο ποτάμι....
  Γυναίκες κι άντρες κάθε ηλικίας χαμογελούν, ελπίζουν και στηρίζουν με αγάπη τον Αντώνη .... Αλλοι ήλθαν μόνοι τους, άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με κάποιο φίλο...Τίποτα, όμως δε σου δίνει την αίσθηση μαζικής κινητοποίησης. Κι αυτό το αυθόρμητο είναι που μετράει τελικά...

 5. fatfat avatar
  fatfat 04/11/2009 20:38:55

  @kanis.....γράφεις παραπάνω ότι ο κύριος Σαμαράς είπε "O διάλογος είναι αγάπη”......δεν εφαρμόζεται όμως τα λόγια του....εδώ μέσα λοιδορείται και χρησιμοποιείται απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για όσους από την ΝΔ στηρίζουν την κυρία Μπακογιάννη....είστε φίλε, οι περισσότεροι από εσάς που στηρίζουν τον κύριο Σαμαρά εδώ μέσα, ανακόλουθοι με τα λόγια του....και το μόνο που μπορείτε είναι να βγάζετε μίσος, απέχθεια για την κυρία Μπακογιάννη......που δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη....

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 04/11/2009 20:41:27

   Μόνο όσοι ξέρουν τι θα πει αγάπη...καταλαβαίνουν, φίλε χοντρούλη στο ελληνικότερο!

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 04/11/2009 20:48:01

   ειπα και γω...ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΒΡΕ! πως σου φανηκε η ομιλια ΣΑΜΑΡΑ? πες μας το σχολιο σου...αντι να κολλάς στα χτεσινα ξινά σταφυλια..!!

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 04/11/2009 20:54:31

    Ηταν καλύτερα από ότι περίμενα. Πολιτικός πολιτισμός σε συγκέντρωση με χιλλιάδες παριστάμενους. Λόγος απλός, 'αμεσος, πολύ καλά δομημένος, με επιχειρήματα και με αναφορές στα καίρια θέματα.Αναλύσεις σίγουρα θα ακολουθήσουν από επα ίοντες. Εγώ, θέλω μόνο να αναφερθώ στην ατμόσφαιρα: έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, ενωτική, ελπιδοφόρα, γαλήνια, σε καιρούς απολιτίκ και δύσκολους. Αυτό το παιδί ... κάτι έχει! Μία καλή αύρα τον ακολουθεί!

    • loretta avatar
     loretta @ kanis 04/11/2009 20:56:54

     Ναι συμφωνω εγω παρακολουθησα ολη την ομιλια οnline απο best tv!

     Η ανταποκριση του κοσμου ηταν συναισθηματικη γιαυτο ειπα οτι εχει το χαρισμα του ΛΑΟΦΙΛΗ ΗΓΕΤΗ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 04/11/2009 21:10:05

   Ενω ας πουμε οι φιλοι της Ντορας που επαιρναν τηλεφωνο κοσμο και ελεγαν πως η συγκεντρωση Σαμαρα θα γινει...στο Φαληρο για να τους παραπλανησουν, ειναι αγνοι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που πιστευουν στην ενοτητα της παραταξης.

   • Georgia avatar
    Georgia @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 13:12:49

    pesto mou kai ayto!!!!!
    Alhtheia,den thelw na skeftw thn epomenh mera ean den paei kala to senario 1 kai mas vgei to senario 2 me Ntora!!

 6. Aris M. avatar
  Aris M. 04/11/2009 20:39:18

  Γιατί δεν τα λές αυτά στο Γιακουμάτο, και το Μειμαράκη αλλα και στη Ντόρα που τους στηρίζει. Δηλαδή σε ενοχλεί το συναίσθημα του ΝΔ ψηφοφόρου αλλά όχι οι επιθέσεις των πρωτοκλασσάτων.
  Αυτοί πολώνουν και διχάζουν εμάς...

  • loretta avatar
   loretta @ Aris M. 04/11/2009 20:51:50

   Αρη την απαντηση την εδωσε στον Χατζηνικολαλλακη και στον ΓΙΑΜΟΥΡΑΤΟ ο Μανωλης οταν ειπε....εγω παντως δεν εχω αγορασει ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ZIEMENS!

   ε το χρειαζοταν ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑΚΟΥΣΕΙ.!!!

 7. Γιάννης Ι. avatar
  Γιάννης Ι. 04/11/2009 20:41:03

  Για την λαθρομετανάστευση ποια είναι η θέση του και πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα;

 8. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 04/11/2009 20:42:38

  fatfat, δηλαδή είναι σα να λέμε πως έχεις την απαίτηση οι αρχαίοι Έλληνες ιστοριογράφοι, να διαλεγόντουσαν αγαπητικώς με τον Εφιάλτη για παράδειγμα... εδώ δεν χαρίστηκαν σε ολόκληρο Θεμιστοκλή αγαπητέ μου! Ο διάλογος είναι αγάπη, αλλά όχι μόνον από τη μία πλευρά αγάπη, γιατί τότε είναι εκμετάλλευση, εμπαιγμός και υποτίμηση, αρετές στις οποίες επιδίδονται οι μηχανισμοί και οι διαπλεκόμενοι.

 9. fatfat avatar
  fatfat 04/11/2009 20:44:16

  @ kanis.....και η τραγική ειρωνεία, είναι ότι πολλοί από αυτούς που εδώ μέσα, λοιδορούν την κυρία Μπακογιάννη και όσους προτίθονται να την ψηφίσουν, ανήκουν στο ίδιο κόμμα με αυτούς που τελικά λοιδορούν... και πιστεύουν και καλά στον διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό....

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 04/11/2009 20:46:30

   Παρατηρώ, ότι ξεχνάς πως "την αδικία, ούτε ο διάβολος δεν την αγάπησε"

  • Μπαϊλντισμένος avatar
   Μπαϊλντισμένος @ fatfat 04/11/2009 21:53:58

   Μια αφελής απορία: Από που κι ως πού και γιατί Μπακογιάννη η εν λόγω κυρία; Ή Μητσοτάκη, όπως είναι το πατρκό της ή Κούβελου που είναι του τωρινού άνδρα της. Μπακογιάννη θα είχε το δικαίωμα να λέγεται αν δεν ξαναπαντρευόταν. Έχω λάθος ή είμαι τόσο αφελής;

   • loretta avatar
    loretta @ Μπαϊλντισμένος 04/11/2009 22:10:21

    χαχαχ οχι βρε απλα ΜΠΑΙΛΝΤΙΣΜΕΝΟΣ εισαι..!!(με την καλη ενοια)

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Μπαϊλντισμένος 04/11/2009 22:11:42

    To Μπακογιάννη κερδίζει πιο πολλούς συνέδρους, το Μητσοτάκη είναι λίγο επικίνδυνο. Τα έχει μελετήσει όλα.

    • Roulis avatar
     Roulis @ Κώστας Θ. 05/11/2009 14:12:48

     Na fantasteis se tetoia eswkommatikh diadikasia kai den exei kanei akomi dhlwsh o epitimos(ftou ftou).Kai ayto gia na mhn 8umh8ei o kosmos tinos korh einai!!!

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Μπαϊλντισμένος 04/11/2009 22:13:44

    έχει εξαντληθεί η συζήτηση επ αυτού εδώ μέσα, έχουμε πει όλοι τις απόψεις μας και δεν είναι σε καμμία περίπτωση πολιτικό επιχείρημα, ακόμη κι αν συνάδει με το ήθος για το οποίο όμως υπάρχουν πάμπολλα πολιτικά τεκμήρια, δεν μας ενδιαφέρουν συνεπώς τα προσωπικά. Ας τελειώνουμε μ΄ αυτή τη συζήτηση γιατί το επίπεδο των οπαδών της δεν το έχουμε.

    • loretta avatar
     loretta @ B.K.Σ. 04/11/2009 22:21:43

     Δεν θα διαφωνησω ΒΚΣ αλλα διαολε οταν σε προκαλουν ε δεν γινετε να μην σηκωνσεις το γαντι..!! εξαλου η αληθεια οσο πικρη και αν ειναι πρεπει να λεγετε !

     Τοσα χρονια ολα αυτα τα θαβαμε κατω απο το χαλι ...ισως μεσα απο την οργη μερικων αντιληφθουν καποιοι οτι το παραμυθι τους τελειωσε το παιχνιδι αν θελουν να παιζεται με κανονες τοτε να τους τηρουν και οχι αλλος ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ!!

     Ελεος αυτο μας εφαγε τοσα χρονια.

     Ειλικρινα ευχομαι να διαβαζει και η ΘΕΟΔΩΡΑ τα σχολια μας μπας και καταλαβει γιατι εχει στραφει εναντιον της μια μεριδα της κοινης γνωμης .Ασ κανει την αυτοκριτικη της !!

     αυτα..!!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ B.K.Σ. 04/11/2009 22:23:43

     Πίστεψέ με Λορέττα, δεν διαβάζουν τίποτε. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε, δεν ξέρουν τίποτε. Είναι εκτός πραγματικότητας.

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ B.K.Σ. 04/11/2009 22:39:22

     Και γιατί να καταλάβουν? Πρόκειται για ένα επαγγελματικό team που προσπαθει μεθοδικά και μακροχρόνια να επιτύχει τον σκοπό του βοηθούμενο από ένα κύκλωμα ανθρώπων ανά την Ελλάδα με επιχειρηματικά και προσωπικά συμφέροντα. Οι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους.
     Φυσικά αυτό το πράμα δεν έχει καμία σχέση με πολιτική. Γι'αυτό και δεν ακούμε τίποτε συγκεκριμένο από την Ντόρα ούτε από τους υποστηρικτές της.

    • Μπαϊλντισμένος avatar
     Μπαϊλντισμένος @ B.K.Σ. 05/11/2009 07:19:26

     Είναι και παρα-είναι πολιτικό. Για να σταματήσει εν πάσει περιπτώσει η συζήτηση εδώ, σε ό,τι με αφορά δεν θα τους ξαναψηφίσω αν βγει αρχηγός η εν λόγω κυρία. Και ξέρω πάρα πολλούς που που θα πράξουν το ίδιο.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Μπαϊλντισμένος 04/11/2009 22:53:57

    Αρκετα καπηλευτηκε το ονομα του Παυλου. Η κυρια λεγεται Μητσοτακη και κουβαλαει ολα τα στραβα κι αναποδα της οικογενειας.

 10. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 04/11/2009 21:30:25

  Και αυτόν τον άνθρωπο που πάρα πολλοί νεοδημοκράτες χρόνια τον ονειρευόμασταν ως αρχηγό της ΝΔ, κάποιοι λίγοι άνθρωποι τον κρατούσαν έξω από το κόμμα. Δεν μπορεί όμως το κόμμα να είναι για πάντα όμηρος της Ντόρας και των συνεργατών της. Ας το καταλάβει πιά και ας σταματήσει τον βρώμικο πόλεμο μέσω τρίτων εναντίον του Σαμαρά. Αλλοι άνθρωποι αγαπιούνται από τον κόσμο και άλλοι όχι. Τόσο απλά είναι τα πράματα.

  • loretta avatar
   loretta @ Κώστας Θ. 04/11/2009 21:36:43

   Μα αυτο ειναι και ενα απο τα λαθη της ΘΕΟΔΩΡΑΣ! Δεν καταφερε ποτε να γινει αγαπητη απο τη μεγαλυτερη μεριδα του κοσμου γιατι εχει το μειονέκτημα να εχει οψη GRANDE DAMME!

   αυτο ειναι οτι πιο απωθητικο στην βαση.

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 04/11/2009 21:40:23

    ..για να αγαπηθείς, πρέπει να έχεις αγαπήσει!

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ kanis 04/11/2009 21:52:37

     Ο Σαμαράς είναι πατριώτης. Αγαπάει την Ελλάδα και το έχει αποδείξει θυσιάζοντας σχεδόν την πολιτική του καριέρα. Η Ντόρα δε θα το έκανε ποτέ αυτό.
     Και αυτό ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αργά ή γρήγορα. Δεν φαντάζομαι π.χ. ότι στο site της Ντόρας μιλούν γι'αυτήν όπως μιλάμε εμείς για τον Σαμαρά. Αυτή είναι η διαφορά.

    • Aris M. avatar
     Aris M. @ kanis 04/11/2009 21:55:36

     Οπουδήποτε έχει σχέση το doraweb team απαγορεύεται ο διάλογος. Moderation σαν το κομμα που θέλουν

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ kanis 04/11/2009 22:10:26

     ... Και σκέψουν ότι ΔΕΝ είναι εδώ σάιτ "του Σαμαρά", αλλά σάιτ στο οποίο γράφει ο καθένας. Και ντορικοί ακόμη. Που δεν είχαν να πουν οι περισσότεροι τίποτε άλλο παρά "θα βγει η Ντόρα όσο και να χτυπιέστε". Μα είστε σίγουροι τώρα πια καλοί μου άνθρωποι; Για να βγείτε, πρέπει και να σας ψηφίσουν...

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ loretta 04/11/2009 22:26:09

    Λορέττα η αυθεντική Grande Damme εμπνέει και σεβασμό και αγάπη (αυτή που μού ΄ρχεται με τη μία στο νου είναι η γυναίκα του Ζολώτα). Δεν υπάρχουν τέτοιες πόσο μάλλον στην πολιτική σήμερα (υπάρχουν σε κάποιες παλαιές οικογένειες, οι οποίες αποδεικνύουν το πόσο αγαπητές είναι με τις κοινωφελείς τους πράξεις, πχ η κα Καρέλια, αλλά είναι ελάχιστες και σίγουρα όχι νεόπλουτες...)

    • loretta avatar
     loretta @ B.K.Σ. 04/11/2009 22:34:23

     ναι παρελειψα να συμπληρωσω στο σχολιο μου ..grande damme του θιασου ψηφοεισπρακτορων!

     αλλιως εχεις απολυτο δικιο!!

   • Ευδοκια avatar
    Ευδοκια @ loretta 05/11/2009 13:35:52

    Σιγά τη grand dame!! Μη τρελλαθουμε! μαλλον νταρνταν!

    • Factorx avatar
     Factorx @ Ευδοκια 05/11/2009 13:37:26

     έγραψες !!!!!!!! Αντουανέτα Νταρντανοβα

 11. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 04/11/2009 21:37:51

  Και δή οι βορειοελλαδίτες καραμανλικοί σαν τον Φώλια και εμάς.

 12. Υ. avatar
  Υ. 04/11/2009 21:42:48

  Είχε ακουστεί για Ντόρα και μ ‘είχε παραξενέψει. Μπράβο, καλή εξέλιξη.

 13. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 04/11/2009 21:48:00

  πρέπει να πάθανε παράκρουση γιατί το τρωκτικό αυτοδηλητηριάζεται απ΄ τη χολή (σιγά μη του φέρω και το λινκ)
  Η παραπολιτική έχει ένα κρίσιμο σχόλιο για το έξυπνο παιχνίδι των εντεταλμένων δημοσιογράφων που χρήζει προσοχής
  http://www.parapolitiki.com/2009/11/blog-post_7373.html

  • Υ. avatar
   Υ. @ B.K.Σ. 04/11/2009 22:27:58

   Πρόσεξες το μότο στο τέλος του λινκ?
   “Αντώνη ξύπνα ! Σε έχουν βάλει στο κέντρο σε χτυπάνε . Παίξε και λίγο πιο βρώμικα”

   Δε χρειάζεται φιλοσοφία. Προσπάθεια παγίδευσης. Ότι έκανε ο Έβερτ το ’93 και ο Σ τη πάτησε, ότι προσπάθησε να κάνει ο Μεϊμαράκης, και τη πάτησε ο ίδιος.
   Έχει πολύ δρόμο ακόμη, και όσο το ποτάμι του Σαμαρά θα φουσκώνει και της κυρα-Θοδώρας θα ξεφουσκώνει, τόσο οι προσπάθειες παγίδευσης και υπονόμευσης θα εντείνονται.
   Οι άνθρωποι(?), είναι αδίστακτοι!

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 04/11/2009 22:40:02

    ruthless people ... που ελεγε και ο φιλτατος MIG JAGGER

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 04/11/2009 22:43:50

    ruthless people, και μάλιστα στη dark side of the moon (λειτουργούντες)

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 22:52:17

     ναι και εκτος αυτου μην ξεχναμε ...ΝΟ WOMAN NO CRIME!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 04/11/2009 22:58:47

     Και τι έγκλημα. Στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 23:09:34

     xm....!!!

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 23:32:54

     κοιτα τωρα που το καλοσκεφτηκα μπορει το εγκλημα στο hotel california να γινει...heartbreak hotel για την θεοδωρα...!!

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Υ. 04/11/2009 22:48:51

    Ότι ακριβώς πήγε να κάνει σήμερα ο Χατζηνικολάου με τον Μανώλη. Μήπως είναι σύμπτωση?

 14. kanis avatar
  kanis 04/11/2009 21:51:57

  Μα αυτό το πρόβλημα, δεν το έλυσε εκείνος ο πρέσβυς,...πως τον λένε να δεις, που έστειλε η Ντόρα στο πακιστάν, να κλείσει κάποιες εμπορικές συμφωνίες και να καλέσει κάποιους από εκεί, να πλημμυρίσουν την φιλόξενη χώρα μας;

 15. kanis avatar
  kanis 04/11/2009 22:16:49

  Αλήθεια, τον θυμάται κανείς από σας τον Αντώνη, σε εκείνο το ημιυπόγειο της Καρνεάδου, εκεί γύρω στο 76,77..; Μου έλεγε τότε ο αδελφός μου, ότι ξεχώριζε από όλους. Πάντα σοβαρός αλλά και γλυκός και καλος φίλος, ιδιαίτερα με τους μικρότερους του και με λόγο ουσιαστικό κι ελπιδοφόρο. Οπως δηλαδή, ήταν κι απόψε!

 16. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 04/11/2009 22:26:43

  Το Μητσοτακεϊκο δεν παιζει με το σταυρο στο χερι και δεν ...παλευεται με το σταυρο στο χερι.
  Ακουστε μας και μας τους Πασοκους...
  Οι Μητσοτακηδες εχουν ΠΟΛΥ λερωμενη τη φωλια τους και μπορειτε ευκολα να τους τελειωσετε...
  Αν δεν τα καταφερετε, θα ...τους τελειωσουμε εμεις σε 4 χρονια.
  Αντωνη, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , απο καρδιας...

 17. loretta avatar
  loretta 04/11/2009 22:48:36

  ΔΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ...
  μετα λεμε να ειμαστε κοσμιοι...!!  Την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι η Ντόρα θα πραγματοποιήσει την πρώτη από τις τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις που θα οργανώνει στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο. Το αναφέρουμε γιατί κάτι τύποι σαν τον Γιάννη Μανώλη, είχαν την αίσθηση ότι η Μπακογιάννη θα φοβηθεί να αναμετρηθεί με τον πρώην αρχηγό της «Πολιτικής Άνοιξης» στο πεδίο των ανοικτών συγκεντρώσεων. Μάλιστα, στην εκδήλωση της επόμενης Τετάρτης εκτός από τους χιλιάδες Αθηναίους, αναμένεται να εμφανιστούν και δεκάδες βουλευτές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Ντόρας. Δυστυχώς, η Μπακογιάννη δεν θα έχει δίπλα της τον πολιτικό κεφάλαιο της Ν.Δ. που ακούει στο όνομα Πάνος Παναγιωτόπουλος.

 18. loretta avatar
  loretta 04/11/2009 22:50:47

  και συνεχιζει η αναρτηση ...
  Δυστυχώς, η Μπακογιάννη δεν θα έχει δίπλα της τον πολιτικό κεφάλαιο της Ν.Δ. που ακούει στο όνομα Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα αρκεστεί, όμως, στους Μειμαράκη, Παπαθανασίου, Βαρβιτσιώτη, Γιακουμάτο, Παυλόπουλο, Χατζηδάκη, Δένδια κ.α. Τι να κάνει, ο Σαμαράς πρόλαβε να «καπαρώσει» το βαρύ πυροβολικό της Ν.Δ., το οποίο αποτελείται από τους Μαρκόπουλο, Μανώλη, Παπακώστα και τον γίγαντα Άκη Γεροντόπουλο.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ loretta 04/11/2009 22:54:47

   Αυριανή του 80..

  • kanis avatar
   kanis @ loretta 04/11/2009 23:05:44

   Και ξαναρωτάω: ποιούς βάζουνε η Μαρίκα κι ο Κώστας να γράφουν αυτήν την ιστοσελίδα! Μια εύκολη αποκαθήλωσή της ιστοσελίδας, θα ήταν μια αποδελτίωση όσων έχουν αναρτηθεί κι όσων εξ αυτών έχουν διαψευστεί!
   Ετσι κτίζει η κυρία Μητσοτάκη εγκυρότητα στο προφίλ της;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ loretta 05/11/2009 01:40:11

   ΕΞΩ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ
   http://www.youtube.com/watch?v=6yidpD3j9lM&NR=1

   • Υ. avatar
    Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 12:32:18

    Πολύ καλό βίντεο. Και εποικοδομητικό.
    Τότε, έξω τα τζάκια απ’ την ΟΝΝΕΔ
    Τώρα, έξω τα τζάκια απ’ την πολιτική
    Μετά από 22 χρόνια, καιρός ήταν.
    Με το που θα φύγει και ο ΓΑΠ, τότε θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης, που χαρακτηρίστηκε από την οικογενειοκρατία.
    74-09, 35 χρόνια. + 1 με το ζόρι ο ΓΑΠ, 36.
    Αν δε κάνουμε μια συγκριτική, με άλλες μετρήσιμες χρονικές περιόδους, έστω η γενιά που υπολογίζεται στα 30 χρόνια, τότε καταλήγουμε ότι ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα, είναι μακρύς.
    Χαρά στο κουράγιο μας!

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Υ. 05/11/2009 12:39:06

     Άλλο ενα βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=B_o5H5QxLkw. προσέξτε στο 0.36' πώς κοιτάζει η Θοδώρα τον Κωστα τον Καραμανλη! Και σημερα δηθεν τον υπερασπιζεται η υποκριτρια!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 05/11/2009 12:48:14

     Ξυνισμένα μούτρα!

 19. Orestios avatar
  Orestios 04/11/2009 22:57:00

  Επιτέλους! Ώριμη σκέψη και λόγος μετά από πολλά χρόνια στη ΝΔ.

  • loretta avatar
   loretta @ Orestios 04/11/2009 23:02:49

   Η θεοδωρα εχει αλλο ενα μειονεκτημα...που και να θελει δεν μπορει να το κρυψει ουτε να το αποβαλει. Στο μπαλκονι περαν της φυσιογνωμιας .. οι κινησεις ...ο τονος της φωνης...ο ρυθμος της ομιλιας της...ειναι σαν να ακους ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ loretta 05/11/2009 09:53:05

    Πεταει και τον ώμο καμια φορα, χαχαχα.

   • Ευδοκια avatar
    Ευδοκια @ loretta 05/11/2009 13:28:09

    Πραγματικά ολοϊδια. και να θελεις να ξεχάσεις ότι είναι κορη του, δεν σε αφήνει. φτυστή ο βρυκόλακας!

 20. kanis avatar
  kanis 04/11/2009 23:18:51

  Απορίας άξιον, πως η ιστοσελίδα του Ζούγκλα, δεν αναφέρει ως είδηση την συγκέντρωση Σαμαρά , αν και αναφέρεται στην αποψινή μίζερη εμφάνιση Κακλαμάνη ( όπου δηλώνει, ότι στηρίζει Ντόρα), στο προπαγανδιστικό δελτίο Πρετεντέρη-Τρέμη!
  Οι μηχανισμοί της διαπλοκής πάντως, έτσι αποκαλύπτονται,..εξευτελιζόμενοι!

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 04/11/2009 23:21:54

   ...το εχει αλλα στις κυλιομενες ειδησεις...κατω ακριβως απο την αναφορα για κακλαμανη.

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 04/11/2009 23:25:43

    Δίκιο 'εχεις. Sorry...παραπλανήθηκα από το ανύπαρκτο της φωτογραφίας και του τίτλου. Είναι κι αυτά συστατικά υποβάθμισης της είδησης.

    • loretta avatar
     loretta @ kanis 04/11/2009 23:31:01

     ναι εχει παραπλανητικο τιτλο ...κλασικος ΤΑΡΖΑΝ.

    • Υ. avatar
     Υ. @ kanis 04/11/2009 23:41:05

     Bungle in the jungle, ο Μάκης

    • loretta avatar
     loretta @ kanis 04/11/2009 23:51:29

     προβλεπω η Θεοδωρα να χορευει libertango με τον ψωμιαδη μπας και τον ριξει!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ kanis 04/11/2009 23:56:03

     Πανίκας με ψηλά τακούνια (όπως ο Σαρκοζί, για να φτάνει τη Κάρλα).
     Καληνύχτα σε όλους

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kanis 04/11/2009 23:25:58

   Ο Ταρζάν συνεχίζει να ασχολείται στις εκπομπές του με το Γιούρι Γκέλερ. Ζήτημα άλλωστε πολύ επίκαιρο και φλέγον για την ελληνική κοινωνία.

   Κάποτε χτυπούσε ανελέητα ότι άρχιζε από Μητσο- και τελείωνε σε -τάκης. Δεν πάνε πάνω από δυο-τρία χρόνια που έλεγε τη λέξη και του άλλαζε η όψη. Τι άλλαξε άραγε από τότε;

   • kanis avatar
    kanis @ Επώνυμος 04/11/2009 23:38:34

    Του επιβλήθηκε η σύζυγος...και συγγενής του Μητσοτακέικου!

   • kanis avatar
    kanis @ Επώνυμος 04/11/2009 23:51:54

    ...ή μήπως πλέον του δίνει γραμμή η Αλίθια, για να έχει κι αποκλειστικά;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ kanis 04/11/2009 23:55:35

   Προσωπικα, ανεξαρτητως αποτελεσματος στις 29/11 δεν προκειται να ξαναψηφισω Κακλαμανη για δημαρχο που να γυρισει ο κοσμος αναποδα.

   • Υ. avatar
    Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 12:35:18

    Μην ανησυχείς. Με Σαμαρά στο τιμόνι, όλα από μηδενική βάση. Ανατροπή.
    Ρεύμα ιδεολογικό-πολιτικό, που θα ανατρέψει παγιωμένες καταστάσεις.
    Τσουνάμι-χείμαρος το ρεύμα Σαμαρά στους πολίτες, αντίστοιχο ρεύμα ιδεολογικό-πολιτικό στις 30 Νοέμβρη.

 21. mara avatar
  mara 04/11/2009 23:40:53

  Άχ! "καημένη" Ντόρα, που να το περίμενες ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη η ιστορία.
  Τώρα κατάλαβα γιατί χάριζε μακροζωϊα ο θεός στον πατέρα σου.
  Του έδωσε όσα χρόνια χρειάζονταν για να δεί αρχηγό της Ν.Δ., ποιόν?
  Τον Σαμαρά.
  Εύχομαι δε, να του δώσει όσα ακόμα χρόνια χρειάζονται για να τον δεί και Πρωθυπουργό!!!
  Καληνύχτα Μητσοτακέϊκο......

  • trellakias avatar
   trellakias @ mara 05/11/2009 11:20:05

   Μπράβο Μάρα, απλά ΤΕΛΕΙΟ!

  • Ευδοκια avatar
   Ευδοκια @ mara 05/11/2009 13:23:56

   Πολυ ωραιο! για σκεφτείτε να βρυκολακιάσει!

 22. Υ. avatar
  Υ. 04/11/2009 23:50:42

  Μάρα, η ατάκα σου, και πρώτη

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 05/11/2009 00:29:34

   Μαρα απιθανο...!!

   αυτα προς το παρον....σας καληνυχτω ολους...καλη συνεχεια!!

 23. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 05/11/2009 02:47:17

  Υποθετική ερώτηση, ψιλο-δημοσκόπηση. Ξεκαθαρίζω, φυσικά, πως υποστηρίζω Σαμαρά. Το έχω δηλώσει άλλωστε πολλές φορές εδώ.

  Αν για οποιοδήποτε λόγο τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα ή περίπου μοιρασμένα (δεν εξετάζουμε ποιος υπερισχύει), πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση διάσπασης; Προπωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συμβιώσουν δύο αντίθετοι κόσμοι.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Πονοκέφαλος 05/11/2009 03:12:44

   Προσωπικά νομίζω πως και οι δύο, σε προσωπικό επίπεδο, έχουν την ωριμότητα για κάτι τέτοιο. Η Ντόρα θα πιεσθεί αρκετά από τους μηχανισμούς της σε περίπτωση που χάσει αλλά θα μείνει γιατί όντως πλέον κοιτάει μπροστά, που είπε ο Κακλαμάνης απόψε, αν και ο ίδιος δεν έπεισε επ΄ αυτού -άλλωστε ο πατέρας της γέρασε για να πιάσει την καρέκλα..., ο Σαμαράς θα πιεσθεί ψυχολογικά πολύ σε περίπτωση που χάσει, αλλά θα παραμείνει γιατί όντως πιστεύει στην ενότητα. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο ένας θα δίνει λογαριασμό στον άλλον, το ξανάγραψε ένας άλλος σχολιαστής εδώ, δεν θυμάμαι ποιός.

   • loretta avatar
    loretta @ B.K.Σ. 05/11/2009 15:29:09

    c"ete moi!!

 24. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 05/11/2009 08:14:24

  Ο Σαμαράς είναι ένα βάλσαμο για τον πικραμένο και ηττημένο νεοδημοκράτη.
  Το πολιτικό μου αισθητήριο λέει ότι θα την κατανικήσει την Μητσοτάκαινα και θα φέρει έτσι, πολλές ανατροπές στο διαβρωμένο ηθικά πολιτικό μας σύστημα.
  Το τονίζω επανειλημμένα εδώ μέσα αυτό και το υπογράφω
  Θέλει βαθειά εξυγίανση και ανανέωση το πολιτικό σύστημα.
  Χρειάζονται ρήξεις και ανατροπές. Πρέπει να καταβαραθρωθούν οι μηχανισμοί, οι ανίεροι συσχετισμοί, οι παρεούλες και οι πολιτικές κλίκες των οριζοντίων και καθέτων διασυνδέσεων.
  Να γίνει η Ν.Δ λαϊκός και κινηματικός πολιτικός σχηματισμός.
  Να αποκτήσει λόγο και υπόληψη ο απλός οπαδός και ψηφοφόρος της.
  Ο Σαμαράς έχει ψυχή και τόλμη και ως εκ τούτου, είναι ικανός να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
  Και κάτι ακόμη.
  Είναι άμωμος και σχεδόν αλώβητος πολιτικός από την οξείδωση όλων σχεδόν των υπολοίπων .
  Εγώ δεν ανήκω στην Ν. Δημοκρατία, αλλά θέλω να υπάρχει όραμα αλλαγής σε ολόκληρο το φάσμα της Ελληνικής Κοινωνίας, γιατί έτσι όλοι, έμμεσα ή άμεσα έχουμε να ωφεληθούμε
  Όσο για την Ντορίτα, την Ντόρα, την Θεοδώρα την Μητσοτάκαινα:
  Πουθενά δεν είδα το βιογραφικό σπουδών και επαγγελματικής της εξειδίκευσης και διερωτώμαι:
  Μόνο ίντριγκα και μικροπολιτική κοντά στο πατέρα της σπούδασε τελικά αυτή η γυναίκα?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δωδωναίος 05/11/2009 09:14:01

   Λοιπον ας μιλησω ως ηττημενος και πικραμενος αλλα και ρεαλιστης.
   Το ρευμα Σαμαρα εχει ενα τεραστιο πλεονεκτημα,οτι παταει πανω στη "ψυχη" της παραταξης και ενα τεραστιο μειονεκτημα οτι αυτη η ψυχη θελει προσαρμογη αντιστοιχη με αυτη που ισως θελει η ψυχη του ΚΚΕ.
   Η ψυχη αυτη βασιζεται στην ιδεολογια του μονοεθνικου ελληνικου κρατους (εθνικοφρονες λεγονταν καποτε) που ομως ειναι παρωχημενη.Ηδη ο ΓΑΠ εξηγγειλε την ψηφο στους μεταναστες και ερχονται και αλλοι.Με την ιδεολογια του εθνικα σκετα ελληνικου κρατους και λαικος κινηματικος οργανισμος να γινει η ΝΔ δεν θα παει μακρια.
   Η Ντορα ειναι καταδυσφημισμενη αλλα ειναι μεσα στο ρευμα της ιστοριας-και να χασει η δεξια ενος πολυπολιτισμικου κρατους οπως θα γινει η Ελλαδα το δικο της δρομο θα ακολουθησει.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ψυχραιμια 05/11/2009 10:02:34

    Η ψυχή αυτή δεν είναι μόνον "της παράταξης", αλλά και όλου του ελληνικού λαού. Και του ΚΚΕ μαζί. Δεν υπάρχει σύγκριση με το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει μια ανελεύθερη ιδεολογία, που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Ο Βελουχιώτης μιλούσε για πατρίδα και όχι για κομμουνισμό. Τον κομμουνισμό τον έβγαλαν μετά. Ο Ανδρέας με το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" συγκίνησε, όχι με το ψευτοσοσιαλισμό του.

    Τόσο ο Ανδρέας, όσο και το ΚΚΕ χρησιμοποίησαν αυτά που μιλούν "στην ψυχή του λαού" ως μέσο για να πετύχουν αλλότριρες επιδιώξεις. Ο Ανδρέας για να πάρει την εξουσία, το ΚΚΕ για να πλασάρει πιο εύκολα την ιδεολογία του. Ο Σαμαράς τα πρεσβεύει χωρίς ενδιάμεσους στόχους, ως αυτοσκοπό. Μιλά απευθείας στην ψυχή του λαού, χωρίς να μπλέκει σοσιαλισμούς, που γίνονται άχρηστοι μπροστά στην εντιμότητα που ο ίδιος άνθρωπος πρεσβεύει (άλλο αν την υλοποίησει - πάντως την πρεσβεύει).

    Άσε λοιπόν τις άστοχες συγκρίσεις. Τη μια μας τον βγάζεις ΚΚΕ, την άλλη διάδοχο του Ανδρέα. Τίποτε από αυτά δεν είναι. Είναι αυτό που θα ήθελαν όλοι να ήταν πραγματικά ο Βενίζέλος. Είναι αυτό ίσως που ήταν ο Καποδίστριας ή ο Μακρυγιάννης, εν μέρει. Ο Συνετός Β΄ του "Παραμυθιού Χωρίς Όνομα". Όλα αυτά μαζί και ίσως και τίποτα, πάντως καμία σχέση με Ανδρέα και ΚΚΕ. Βγάλτε επιτέλους τους παραμορφωτικούς φακούς.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ψυχραιμια 05/11/2009 10:06:58

    Η Ντόρα λοιπόν αποδέχεται το ρεύμα (αλήθεια, αυτά τα περί αποδοχής των μεταναστών γιατί δεν μας τα είπε; Από εσένα θα τα μαθαίνουμε;) υπέρ της ψήφου των μεταναστών για να την ψηφίζουν. Ε, εμείς που δεν ηττηθήκαμε ακόμη δεν το αποδεχόμαστε και θα πολεμήσουμε για να μην έρθει. Όταν νικήσουμε (γιατί θα νικήσουμε, θα πάρουμε μαζί μας και τους Πασόκους που δεν είναι πρόβατα και θα νικήσουμε) και δεν έρθει η ψήφος των μεταναστών, τότε εσύ τι θα λες μετά; Θα μας προετοιμάζεις για την επόμενη ήττα;

    Να σου θυμίσω τι λέγατε πριν το Σχέδιο Ανάν και πώς τα κατάπιατε μετά όλα; Ζητήσατε ποτέ σύγγνώμη για την ευθεία εξαπάτηση του λαού περί δήθεν δεινών τότε με το Σχέδιο Ανάν; Αντί γι' αυτό, συνεχίζετε να μας εξαπατάτε με νέες ψευτο-νομοτέλειες! Αντί να αγωνιστείτε εναντίον των "νομοτελειών" που ποιος τέλος πάντων τις έκανε νομοτέλειες, φροντίζετε για την ψυχολογική μας προετοιμασία για την ήττα!

    Στο στρατό αυτά λέγονται ψυχολογικές επιχειρήσεις. Μήπως εκεί αποσκοπεί το ψευδώνυμο "ψυχραιμία";

   • Υ. avatar
    Υ. @ ψυχραιμια 05/11/2009 12:43:02

    @ψυχραιμια
    Δηλαδή τι είσαι? Μελλοντολόγος και ξέρεις το πως το ρεύμα της ιστορίας (που λες ότι είναι η Ντόρα), θα ελιχθεί μπροστά? Δεν κατάλαβα. Εδώ έχουν ανατραπεί σχεδιασμοί επί σχεδιασμών στο σύνολο του ιστορικού χρόνου. Φαίνεται ότι διαφεύγει της σκέψης σου, ο φυσικός νόμος της δράσης-αντίδρασης. Και ο Χίτλερ σχεδίασε ένα εξελικτικό μοντέλο κοινωνίας. Το πέτυχε? Τρίχες κατσαρές.
    Μάλον είσαι συνειδητός οπαδός της αδράνειας, ως προς τα ιδεολογικά θέλω.

 25. dr.thess avatar
  dr.thess 05/11/2009 08:27:15

  δινει ελπιδα ξανα στον μεσο πληγωμενο νεοδημοκρατη...φτανει πια ,ματωσε η καρδια της μεγαλης παραταξης

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/11/2009 08:30:38

  Παιδια ο ανθρωπος που υποστηριζετε εκανε παλι εκκληση για ενοτητα,ειπε οτι την επομενη μερα ολοι θα ειμαστε μαζι και ζητησε να μη δυναμιτιζεται το κλιμα.
  Ακουστε τον και σε αυτο.
  Προσωπικα θεωρω το προγραμμα του μη ρεαλιστικο και πιστευω οτι ακομη και αν κερδισει θα προσαρμοσθει στην πραγματικοτητα και η Ντορα θα μεινει.Για μενα ολες αυτες οι εκδηλωσεις λατρειας μου θυμιζουν τις εκδηλωσεις των πασοκων προς τον Ανδρεα.
  Ουτε αυτος φυσικα εκανε οσα ελεγε γιατι δεν γινονταν και τωρα οι εποχες ειναι πολυ πιο δυσκολες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 05/11/2009 08:35:02

   μπά, ψυχραιμία... θυμίζουν λατρεία, αλλά είναι: 1) αντιπάθεια στην άλλην (μπορώ να σκεφτώ 3-4 λόγους), 2) ελπίδα ότι ο Σαμαράς πιο εύκολα κερδίζει εθνικές εκλογές -- η άλλη κάνει τους κεντρώους να αγριεύουν και 3) ευχή να έχουμε κάποιον πάνω που να μην μας κάνει να ντρεπόμαστε... έχει λίγο υποκειμενισμό σε όλα αυτά, αλλά αυτά είναι, νομίζω.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 05/11/2009 09:04:46

    Κοιταξε,αν ο Σαμαρας προσγειωθει σε ρεαλιστικες καταστασεις ασφαλως επικοινωνιακα ειναι καλυτερος απο τη Ντορα.Το θεμα ομως ειναι οτι το ρευμα που τον ακολουθει θα δυσαρεστηθει παρα πολυ απο αυτο.
    Οπως εγραψα και στο ποστ για τους μεταναστες ο παραδοσιακος δεξιος εθνικισμος δεν ειναι πια δυνατος.Απαιτειται προσαρμογη και προσαρμοσμενη ειναι μονο η ......επικαταρατη.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 05/11/2009 09:21:04

     Προσαρμοστικότητα. Η μαγική λέξη. Ούτε ο ΚΚ την είχε (προσαρμόστηκε αλλά στην ουσία παρέδωσε το πνεύμα). Ο ΓΑΠ? θα δείξει. Θα έλεγα ότι οι εδώ σχολιάζοντες φοβούνται την προσαρμοστικήτα της Ντόρας, περισσότερη από αυτήν του Αντώνη. Θα παιχτεί στην δυνατότητα συλλογικότητας και ποιότητα ομάδας. Το τρωτό σημείο όλων των Ελλήνων.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ψυχραιμια 05/11/2009 09:38:45

     O KK εδωσε την τελευταια μαχη της παραδοσιακης δεξιας που επρεπε να δοθει και νομιζω οτι το ηξερε.
     Η παραταξη εδωσε αυτη τη μαχη με το γνωστο μιγμα ρεαλισμου και κουτοπονηριας που ειχε.Αρχισε με την απορριψη του σχεδιου Αναν,εσκισε και τη συμφωνια του Ελσινκι για τις γκριζες ζωνες,εψαξε για στηριγματα σε περιεργες χωρες πρωην αντιπαλες,δεν βρηκε σπουδαια πραγματα,αρνηθηκε μεχρι τελους να δωσει ψηφο στους μεταναστες,χτυπηθηκε απο την παγκοσμια κριση και σκανδαλα,υπεστη και τη δεκεμβριανη εξεγερση,το τραβηξε οσο μπορουσε και οταν φανηκε οτι ετσι κι αλλιως θα εχανε τις εκλογες και ισως το Δεκεμβριο να ειχαμε τα χειροτερα συνθηκολογησε για να αποφευχθει η "ασκοπος αιματοχυσια" οπως θα ελεγε και ο στρατηγος Τσολακογλου.
     Μονο που τωρα ολοι οι αλλοι ειναι διεθνιστες και δεν υπαρχει κανεις να μας κατηγορησει για ελλιπη εθνικη αντισταση.
     Απο εδω και περα οι θεσεις Σαμαρα ειναι εξωπραγματικες και πρεπει να προσαρμοσθει στην πολυπολιτισμικη Ελλαδα.
     Πολυ δυσκολο για τον ιδιο και για ολη την παραταξη καθως πρεπει να κανει μεγαλο αλμα.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 05/11/2009 09:49:51

     Πιστεύω στην ικανότητα του κόσμου να καταλάβει την αλήθεια αν κάποιος του την πει χωρίς ξύλινη γλώσδσα, χωρίς κομματικά τερτίπια, χωρίς μικροαντιπολιτευτικές κουτοπονηριές. Η ΝΔ, αν θέλει, έχει ευκαιρία να πει την γλωσσα της αλήθειας, χωρίς να κάνει στείρα αντιπολίτευση, ακριβώς γιατί τώρα μόλις κάθησε ο άλλος στην καρέκλα.

 27. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 05/11/2009 09:50:40

  Ψυχραιμία ο Σαμαράς μίλησε απλά για την αγάπη στην πατρίδα και την εξυπηρέτηση πρωτίστως των εθνικών μας συμφερόντων Δεν μίλησε για ένα πούρο μονοεθνικό κράτος, για απομονωτισμό της χώρας για την εξαφάνιση των μεταναστών και για όλα αυτά που περιγράφεις. Μη του βάζεις στο στόμα του ούτε στο δικό μας πράματα που δεν είπε και δεν λέμε.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Kώστας Θ. 05/11/2009 09:58:00

   Κια επαναλαμβάνω ότι το ζήτημα είναι για μένα κυρίως ηθικό και όχι ιδεολογικό. Εχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά ότι θα εργαστεί για το καλό της χώρας. Την άλλη δεν την εμπιστεύομαι καθόλου και για τίποτα. Τόσο απλά.
   Και ο Ανδρέας ήταν έξυπνος, μορφωμένος και ως οικονομολόγος ασφαλώς ήξερε ότι δεν έπρεπε να καταχρεώσει τη χώρα αλλά επέλεξε να διαλύσει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Είναι θέμα ήθους.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/11/2009 09:58:02

  Ποια προσαρμοστικότητα;
  Σε τινος κελεύσματα;
  Σε ποια κελεύσματα;
  Η προσαρμοστικότητα σε καθιστά ασπόνδυλο αργά ή γρήγορα.

  Ως πότε θα προσαρμόζεσαι; (θα σε προσαρμόζουν είναι το σωστό ...).
  Πότε θα καθορίσεις;

  Η νίκη που κατήγαγε η Κύπρος μη προσαρμοζόμενη και καταψηφίζοντας το σχέδιο Ανάν δεν είναι οδηγός; Ακόμα παραμιλάνε ο Ερντογαν και μερικοι άλλοι και θα παραμιλάνε για πολύ καιρό. Αντίθετα η προσαρμοστικότητα στο θέμα της Μακεδονίας μας είδατε που έχει φέρει τη διαπραγμάτευση.

  Δεν διακρίνω ΜΗ ρεαλισμό στον Σαμαρά πάντως. Τα αυτονόητα λέει.
  Α προ πο, @Ψυχραιμία, αν και δεν με αγγίζει ψυχικά η εκλογή του αρχηγού της ΝΔ, ασφαλώς προτιμητέος είναι κάποιος έξω απο μηχανισμούς, αλλά ποιος είναι ο "άνθρωπος που υποστηρίζετε"; Όνομα δεν έχει;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 05/11/2009 10:02:37

   αν και δεν ρωτάς εμένα, να σου πω ότι προσαρμοστικότητα είναι η δυνατότητα να φτιάχνεις συμμάχους, να αποδυναμώνεις ή να παρακάμπτεις εχθρούς, να φτιάχνεις ομάδα διαλέγοντας και εκμεταλλευόμενος τα ταλέντα του καθενός, τέτοια πράγματα. Φυσικά και με ήθος. Άλλο το αποτέλεσμα των παραπάνω από ένα ηθικό ακέραιο άτομο, και άλλο για ένα πουλημένο τομάρι (χωρίς υπαινιγμό για προκείμενες καταστάσεις)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 05/11/2009 10:14:13

    Ναι, σε επιπεδο επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, ισχύει αυτή η διακυβέρνηση από την ατζέντα.
    Και σε διοικητικό επίπεδο διαχείρισης ισχύει επίσης. Αλλα ως εκει.

    Άλλο μάνατζερ πολυεθνικής με αριθμητικους στόχους τριμήνου, εξαμήνου, έτους και άλλο ηγέτης χώρας.
    Προσπαθούσαν πολύ καιρό να μας πείσουν ότι είναι ένα και το αυτό. Κάπου το κατάφερναν. Όλη η "εκσυγχρονιστική δεκαετία 1996-2006 έτσι κύλησε.
    Τελικά όμως δεν είναι και τα αποτελέσματα αρχίζουν και γίνονται τώρα ορατά και θα γίνουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ αλλενάκι 05/11/2009 10:39:26

     μπα, αλλενάκι, οι αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες, το όραμα, οι αξίες, παίζουν παντού και απαράλλαχτα. Το επικοινωνιακό διαφέρει... άλλη επικοινωνία πρέπει να έχει ο ...Ομπάμα, και άλλα το αφεντικό της Exxon. Ο πόλεμος είναι ίδιος, τα συμφέροντα που διακυβεύονται, και τα όπλα, διαφορετικά.

     Όπως είπε και ο Κώστας Θ., το μείζον πρόβλημα είναι η ηθική, και, δυστυχώς, ο Μακιαβέλλι είπε ότι η πολιτική δεν έχει καμμία σχέση με την ηθική.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 05/11/2009 10:07:19

   Εχει ονομα,ο Σαμαρας ειναι και το εγραψα μετα απο δεκαδες σχολια υπερσαμαρικα για να επισημανω οτι ο ιδιος χθες στην ομιλια του ζητησε ενοτητα και ηπιο κλιμα.

 29. tiramola avatar
  tiramola 05/11/2009 10:08:07

  Οι κωλοτούμπες μετά το αποτέλεσμα για την ανάδειξη αρχηγού όποιος και αν είναι αυτός είναι δεδομένες από τη στιγμή που ο ένας από τους δύο θα είναι το Νο 2 της παράταξης στο όνομα της "ενότητας" βεβαίως βεβαίως...
  Όλα αυτά είναι φυσιολογικά από ανθρώπους που δεν έχουν μάθει να μιλάνε πολιτικά.
  Ο έρωτας κυριαρχεί και υπερτερεί των πολύυυυυυ μεγάλων διαφορών μεταξύ κοινωνικού και ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού...
  Ο ΘΚ πιστεύει στην Ελλάδα των αξιών του Σαμαρά εκ των προτέρων έχοντας όμως απορρίψει εκ των προτέρων την Ελλάδα των αξιών του Παπανδρέου...
  Και όλα αυτά ενώ έχει μεσολαβήσει ένας μήνας όπου ο ίδιος έκανε αγώνα υπέρ Καραμανλή στις εθνικές εκλογές μην έχοντας εντοπίσει προφανώς την σαπίλα που καταγγέλει ο μέχρι πρότινος υπουργός του Σαμαράς τουλάχιστον φανερά...
  Έχει πολλές φορές αναφερθεί στην παρούσα ιστοσελίδα η "απορία" με τις απαραίτητες αιχμές για τον Παπανδρέου που δεν έβλεπε τα "αίσχη" της κυβέρνησης Σημίτη αφού ήταν υπουργός της κυβέρνησής του και άρα συνένοχος.
  Η ίδια απορία δεν πρόκειται να αναφερθεί για τον ...Αντώνη.
  Εν πάσει περιπτώσει ως γνωστόν ο έρωτας είναι τυφλός...
  Δυστηχώς η ποδοσφαιροποίηση της πολιτκής είναι γεγονός.
  Οπαδοί αγωνίζονται γαι το πρωτάθλημα εκατέρωθεν.
  Πράγματι ο Σαμαράς φαίνεται αξιολογότερος από την Ντόρα , στα δικά μου μάτια τουλάχιστον , και μακάρι να κερδίσει την αρχηγία.
  Είναι όμως γελοίο να υβρίζεται ξαφνικά η Ντόρα τώρα όταν όλοι έκαναν γαργάρα τα αίσχη της όπως αυτά "αποκαλύπτονται" ένα μήνα μετά τις εκλογές..
  Ένας άλλος κίνδυνος κωλοτούμπας που υπάρχει είναι όταν ο Σαμαράς θα αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις και θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως η λαθρομετανάστευση , η οικονομία και πως θα μειωθεί το έλλειμμα , ποιοί κατά την γνώμη του πρέπει να σηκώσουν το βάρος , η φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ...

  Και για να μιλήσουμε λίγο πολιτικά...
  Από ότι φαίνεται από αυτά που διαρρέουν για τον προυπολογισμό που θα κατατεθεί σήμερα , μάλλον πάλι τα συνήθη θύματα θα πληρώσουν τη νύφη.
  Ένα μέρος του ελλείμματος θα καλυφθεί , όπως ακούγεται , από τους έμμεσους φόρους σε καύσιμα , ποτά και τσιγάρα.
  Η γνωστή συνταγή...
  Οι έμμεσοι αυτοί φόροι θα παρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές πολλών προιόντων και υπηρεσιών την ίδια ώρα που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και οι αυξήσεις της πλάκας.
  Από το φορολογικό νομοσχέδιο βέβαια θα φανεί αν πρόκειται για μία πραγματική αναδιανομή του εισοδήματος με επιβάρυνση των ισχυρότερων για κάποια ανακούφιση των ασθενέστερων.

  Πρίν λοιπόν ερωτευτείτε παράφορα και αφόρητα τον Σαμαρά ή την Ντόρα καλό θα είναι αφού τους ακούσουμε στην βουλή να τοποθετηθούμε επί των προτάσεών τους.
  Όλα τα άλλα περί νέας μεταπολίτευσης είναι σάλτσες...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 05/11/2009 10:23:45

   Φυσικα και τα συνηθη θυματα θα πληρωσουν τη νυφη αφου δε γινεται αλλιως.Οσο εξωπραγματικοι ειναι καποιοι στη ΝΔ για τα εθνικα θεματα αλλο τοσο εξωπραγματικοι ειναι αρκετοι αριστεροι και πασοκοι για το πως λειτουργει μια οικονομια της ΕΕ.
   Με αυτη την εννοια καταλαβαινω και γιατι η Ντορα ειναι το απολυτο αντικειμενο μισους ως κορη του Μητσοτακη.Ο Μητσοτακης ειναι ο δεινοσαυρος που δικαιωθηκε ιστορικα και για τα εθνικα (ελληνοτουρκικα,Σκοπια) και για την οικονομικη δομη που θα επικρατησει παγκοσμιως αλλα και εδω.Ο αλλος αποδιοπομπαιος τραγος για χρηση των πασοκων βεβαια ειναι ο Σημιτης.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 05/11/2009 10:38:05

    Ψυχραιμία άσε σε παρακαλώ πολύ τα περί δικαίωσης της οικονομικής δομής που επικράτησε παγκοσμίως γιατί εγώ θα σου απαντήσω ότι δεν ήταν τίποτε αλλο από ένας από τους πολλούς λαγούς πουλημένους πολιτικούς της οικονομικής ελίτ που επέβαλλε αυτό το άθλιο οικονομικό μοντέλο.
    Τα αποτελέσματα και την με μαθηματική ακρίβεια πορεία προς την σταδιακή προλεταριοποίησή μας φαίνονται.
    Να τον χαίρεσαι τον "προφήτη" της συμφοράς!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ tiramola 05/11/2009 13:03:02

     Aσε tiramola που ο Μητσοτακης ηταν ενα μελος της οικονομικης ελιτ που επεβαλε το μοντελο.
     Σε λιγο θα πουμε οτι συμμετειχε στη συνεδριαση της Μπιλντεμπεργκ που το αποφασισε μαζι με το ξεπουλημα της Κυπρου,της Μακεδονιας και της πλατειας Αγ.Παντελεημονα που τον κατηγορουν οι δικοι μας.
     Η ελιτ χειριζεται μια κατασταση που την οδηγουν οι απροσωποι κανονες της αγορας που εξαπολυθηκαν ανεμποδιστα στον κοσμο μετα απο αποφασεις δυο μεγαλων κομμουνιστικων κομματων,της Ρωσιας και της Κινας.Το ενα διαπιστωνοντας την αποτυχια του σοσιαλιστικου τροπου παραγωγης αποφασισε να τερματισει την αντιπαραθεση με τη Δυση και να κλεισει το μαγαζι εξαλειφοντας καθε πολιτικο εμποδιο στην εξαπλωση του καπιταλισμου και το αλλο,της Κινας,διαπιστωνοντας την ιδια αποτυχια αποφασισε να εγκαταλειψει τις μαοικες ξέρες και να προσφερει την παγκοσμια αγορα ενα δισεκατομμυριο εργατικους και πειθαρχικους ανθρωπους με χαμηλοτατα ημερομισθια.Απο εκει και περα τι θα γινοταν το εβλεπε ο καθενας.
     Αυτα φαινονταν απο τη δεκαετια του 80 και στη δεκαετια του 90 ηταν κοινοτυπα.Αν η Ελλαδα ακολουθουσε τη γραμμη Μητσοτακη απλως θα ηταν πιο προετοιμασμενη για τα επερχομενα.Αλλα εσεις εισαστε στον τριτο δρομο για το σοσιαλισμο -που τα ΚΚ Ρωσιας και Κινας διπαιστωναν οτι δεν δουλευει- και ο Σαμαρας στο δακρυ του εθναρχη.
     Ενταξει.Για μας στη ΝΔ ειναι το αντιστοιχο της μαχης Σημιτη - Τσοχατζοπουλου αλλα με εκλογη απο τη βαση και στην αντιπολιτευση μετα απο μεγαλη απογοητευση οποτε δικαιολογουμαστε να λεμε και μια κουβεντα παραπανω αλλα ας προασπαθησουμε να μιλαμε λογικα.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 05/11/2009 13:17:44

     Είχε ο Σαμαράς ποτέ τις οικονομικές απόψεις του ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρουμε;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ tiramola 05/11/2009 13:26:38

     Δεν ειπα αυτο blim αν και ενας απο τους λογους που επικαλεσθηκε το 93 ηταν η μη πωληση του ΟΤΕ που εγινε τωρα απο την κυβερνηση που συμμετειχε.
     Τα κολληματα ειναι αλλου τυπου,ελλειψη ρεαλισμου στα εθνικα -ενταξει ξερω ειμαι προδοτης επειδη δεν πιστευω οτι μπορεις να αλλαξεις τελειως το ονομα των ακατονομαστων.
     Τα ειπαμε τοσες φορες,τα ξερουμε.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 05/11/2009 13:45:30

     Δεν σε είπα προδότη, ούτε ξέρω κανένας άλλος να σε είπε. Απλώς είπα ότι το να εμπεδώνεις την ηττοπάθεια σε τμήμα του πληθυσμού ή σε όλο την πληθυσμό, είναι κλασική τακτική των στρατιωτικών ψυχολογικών επιχειρήσεων. Αν δεν το κάνεις συνειδητά, που δεν λέω αυτό, σκέψου ότι πάντως το κάνεις. Δεν θα μπορούσε κανένας να βρει κάποιον να το κάνει καλύτερο από ό,τι εσύ.

     Αν έτσι κι αλλιώς δεν θέλει να αλλάξει το κράτος των Σκοπίων το όνομά του, τότε γιατί να εκχωρήσουμε μέρος της ταυτότητάς μας; Για να φανούμε καλοί; Μα έτσι κι αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτε, αν δεν μας πάρουν όλη την ταυτότητά μας. Αφού είναι δική μας. Γιατί να τη δώσουμε με το ζόρι; Ας φανώ όσο ακραίος να 'ναι. Κι αυτό μέρος ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι. Το βλέπω ότι γίνεται και στα Σκόπια επειδή ο Αμερικανός θέλει "λύση τώρα".

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ tiramola 05/11/2009 13:56:15

     Οσο και να μη το πιστευεις blim το κινητρο μου ειναι να βοηθησω να σωθει η παραταξη απο τη διαλυση στη βιαιη προσαρμογη που αναγκαστικα θα κανει στην πραγματικοτητα.Φανταζεσαι να βγει ο Σαμαρας και να αρχισει και εκεινος να τα γυριζει επειδη δε γινεται αλλιως;Εσυ και αλλοι πολλοι θα αηδιασετε τελειως και θα πειτε ολοι προδοτες.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 05/11/2009 14:00:57

     Και για να μην διαλυθεί η παράταξη πρέπει να αποδεχθούμε να διαλυθεί η χώρα; Δεν την αντιλαμβάνομαι η λογική. ΔΕΝ θα αποδεχθούμε τη διάλυση της χώρας για καμία παράταξη. Εν ανάγκη θα πάρουμε ξανά τα όπλα για να ξανααπελευθερώσουμε τη χώρα από την ισλαμική εισβολή. Περί αυτού πρόκειται.

     Αν τα δεχτεί ο Σαμαράς, τότε φυσικά και θα έχω πρόβλημα τεράστιο και μαζί του. Δεν τον στηρίζουμε για να ανοίξει την πόρτα διάπλατα για την καταστροφή της Ελλάδας. Τον στηρίζουμε γιατί έχει κάποιες θέσεις για το κράτος - έθνος. Εσύ μας βαφτίζεις τον Καραμανλή οπωσδήποτε τον τελευταίο των Μοϊκανών και τι θα κάνουμε και πρέπει να στηρίξουμε αυτή την πατριωτική παράταξη. Αλλά αν τη στηρίξουμε όπως λες παύει να είναι πατριωτική. Τελεία.

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/11/2009 10:17:18

  Τιραμόλα και το 2007 που ηττήθηκε το Πασοκ για κάποιους μηνες ανύπαρκτο ήταν ως αντιπολίτευση ώσπου να εκλέξει τον αρχηγό.
  Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή δεν γίνεται πάντως, έχεις δίκιο.

 31. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 05/11/2009 10:22:32

  Το ότι υποστηρίξαμε ΝΔ δεν σημαίνει ότι καλύπταμε τα αίσχη των στελεχών. Και συ φαντάζομαι ως ΠΑΣΟΚ δεν έκανες το ίδιο με τα σκάνδαλα και τα λάθη του ΠΑΣΟΚ.
  Όσο για τις αξίες του Ανδρέα, εγώ προσωπικά δεν τις αντιλήφθηκα. Εξουσιομανία και δημαγωγία είδα πρωτίστως.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Kώστας Θ. 05/11/2009 10:30:54

   @Κώστας Θ.
   Δεν μιλησα για τον Ανδρέα , μίλησα για τον Γιώργο και την Ελλάδα των αξιών όπως την περιέγραφε επανειλλημένως πριν αναλάβει πρωθυπουργός.
   Αλήθεια εσύ βλέπεις καμία διαφορά σε ότι είπε χθες ο Σαμαράς με ότι έλεγε ο Γιώργος?
   Διότι εμένα μου φαίνεται ότι το ίδιο χέρι έγραψε τις ομιλίες...
   Ή λοιπόν μιλάμε πολιτικά ή απλά εσύ είσαι με την μία ομάδα και εγώ με την άλλη και κάποιοι κοροιδεύουν και γελάνε πίσω από την πλάτη μας.

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ tiramola 05/11/2009 10:45:37

    Οι λόγοι τους μπορεί να μοιάζουν ρητορικά αλλά διαφέρει τόσο η κομματική τους ένταξη (που εξυπακούει γενικότερες ιδεολογικές διαφορές) όσο και οι θέσεις που έχουν πάρει σε σημαντικά εθνικά θέματα π.χ. Σχέδιο Ανάν.
    Το τι ακριβώς θα κάνει ο Γιώργος θα το δούμε.

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 05/11/2009 15:39:10

    tiramola και ποιος σου ειπε οτι η αξιοκρατεια...ισονομια . ..αναγνωριση αξιων και ηθικης ανηκει η εντασετε σε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ? Αυτα αγαπητε ειναι τα αυτονοητα!! Δεν ανηκουν ουτε στο πασοκ ουτε στην νεα δημοκρατια ουτε στο κκε κτλ κτλ

    ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 32. περαστικός avatar
  περαστικός 05/11/2009 10:26:42

  Ο Σαμαράς είναι ιδεολόγος και άνθρωπος των αρχών
  Η Μπακογιάννη είναι απολίτικη και άνθρωπος των μηχανισμών

  Οι Νεοδημοκράτες τι είναι; δεν είναι περισσότερο απολίτικοι από ιδεολόγοι; δεν είναι περισσότερο άνθρωποι των μηχανισμών (ξέρετε τώρα, ρουσφέτια, παρακάλια για βίσματα, ουρές στα πολιτικά γραφεία) από άνθρωποι αρχών;

  Προλαβαίνουν να μεταστραφούν οι Νεοδημοκράτες μέχρι τις 29; προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν; προλαβαίνουν να καταλάβουν αυτόν τον διαχωρισμό;

  Μακάρι οι απαντήσεις να είναι καταφατικές. Θα το δούμε.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ περαστικός 05/11/2009 10:53:12

   Όχι δεν προλαβαίνουν. Αλλά με τον Σαμαρά αρχηγό και με την προϋπόθεση ότι θα διαλέξει γύρω του ανθρώπους σαν κι αυτόν, ελπίζουμε να αλλάξουν σταδιακά τα πράγματα. Δεν ονειροβατούμε. Κάνουμε απλώς το καθοριστικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

   • loretta avatar
    loretta @ Kώστας Θ. 05/11/2009 15:42:12

    Κωστα και ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ

    κανετε ενα μεγαλο λαθος!! το 90% των ελληνων ειναι του ρουσφετιου ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΏΝΟΥΝ!!

    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ loretta 05/11/2009 17:03:31

     Λορέττα, ναι πολλοί είναι έτσι. Κάποιοι άλλοι,νομίζω οι περισσότεροι, πιστεύουν σε ορισμένα πράγματα αλλά θέλουν παράλληλα και να βολευτούν. Παλιότερα όμως αυτοί που αγωνίζονταν από πολιτικό πάθος ήταν αρκετοί,αν κρίνω από την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του 80.

 33. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2009 10:50:04

  Μια συμβουλη μονο εχω για τον Αντωνη Σαμαρα: Πρεπει οπωσδηποτε να προσεταιριστει μερικα ΜΜΕ. Ειναι ζητημα ζωης και θανατου. Αν μη τι αλλο, το κυριο συμπερασμα της βυθισης του ΚΚ αυτο ειναι. Και να φτιαξει κομματικους μηχανισμους που να αποκλειουν κομματοσκυλα τυφλα και ξενοκινητα. Ειδαλλως, θα φθαρει και αυτος. Ειδαμε πως τα καταφερε ο ΓΚΑΠ.
  Αντωνη μην λησμονεις; ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΘΑΓΕΝΗ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ κ.α.) ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Νίκος 05/11/2009 11:06:12

   Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Βλέπεις ότι ο Σαμαράς πολεμιέται στοχευμένα από τα ΜΜΕ περισσότερο και απο τον Καραμανλή. Αυτό γίνεται, διότι ο Σαμαράς έχει ακόμη λιγότερες δεσμεύσεις και από τον Καραμανλή (που στην πορεία διατήρησε και ένα ολόκληρο σύστημα Ρουσόπουλου). Το πρόβλημα υπάρχει από τη στιγμή που ο τύπος στην Ελλάδα, και ειδικά τα κανάλια, παίζουν έναν συγκεκριμένο ρόλο "νταβατζίδικο" στην πολιτική. Πώς θα γίνει συμβατός ο Αντώνης που θέλουμε και υποστηρίζουμε με αυτό το σύστημα; Αν γίνει συμβατός, θα πάψει να είναι ο Αντώνης που θέλουμε και υποστηρίζουμε.

   Άρα, δεν πρέπει να αλλάξει ο Αντώνης, αλλά το σύστημα. Και, ακόμη καλύτερα, ο Αντώνης να αλλάξει το σύστημα.

   Ήδη πάντως υπάρχει μια τεράστια δομική μεταβολή. Βλέπεις ότι η υποστήριξη Σαμαρά έρχεται μέσα από τις δημοσιογραφικές προσπάθειες του Ίντερνετ. Μέσα από το μπλόγκινγκ. Είτε αυτό είναι επαγγελματικό, είτε είναι εραστιτεχνικό. Το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας ενημερώνεται μέσω του Ίντερνετ. Τώρα που το σκέφτομαι, αν δεν υπήρχε σήμερα το Ίντερνετ και το μπλόγκινγκ, ο Σαμαράς θα ήταν ακόμη εξαφανισμένος και η Ντόρα θα έκανε περίπατο με τους μηχανισμούς.

   Αν βγει ο Σαμαράς, θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στο Ίντερνετ.

 34. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 10:51:13

  μπορεί κάποιος να μου γράψει ποια είναι η θέση του κυρίου Σαμαρά, όσο αφορά το "Σκοπιανό"?.....δέχεται πλέον την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις - επίσημη θέση των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων -?....και αν την δέχεται πλέον αυτή την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα έλεγε και έκανε το 1992 και μετά?
  Και αν δεν δέχεται τώρα την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό:
  α) πως ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή που είχε επίσημη θέση και πολιτική την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις?
  β) θα επιμείνει να αλλάξουμε πολιτική και τακτικές στο θέμα της ονομασίας αν γίνει πρόεδρος της ΝΔ?
  Θα την αλλάξει την συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθούμε τόσα χρόνια στο θέμα της ονομασίας αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός?
  Δεν θα χάσουμε έτσι ως κράτος την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, αν δηλαδή αλλάζουμε πολιτική και θέσεις ανάλογα με το ποιο κόμμα κυβερνά?

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 05/11/2009 15:36:25

   Φατφατ οι θέσεις του έχουν έρθει εδώ με ουκ ολίγα λινκ όλες αυτές τις μέρες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να τις βρεις. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μάθημα, αλλά για να ανοίγουν τα μάτια μας κι αυτό θέλει ψάξιμο.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 05/11/2009 15:46:22

   Δηλ εσυ μας λες οτι αν αλλαξει πολιτικη ως προς το καλυτερο και δεν υποκειψει στις πιεσεις των αμερικανων τοτε τι??

   θα γινουμε ρεζιλι σε ποιους? σε αυτους που ουσιαστικα δεν εχουν το προβλημα και απλα θελουν να εκμεταλευτουν τα σκοπια για οποια συμφεροντα τους??? ( ΔΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΡΚΑΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ)!

 35. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 05/11/2009 11:00:53

  Με τη λογική σου, ούτε ο Τσόρτσιλ έπρεπε να αλλάξει την πολιτική του Τσάμπερλαιν, για να κρατήσει την αξιοπιστία της η Βρετανία, και να συνεχίσει να δέχεται ό,τι του ζητούσε ο Χίτλερ.

  Αξιόπιστη είναι μόνον η πολιτική που υπερασπίζεται τα συμφέροντά σου. Κάθε άλλη δεν είναι αξιόπιστη. Ειλικρινά, πιστεύεις ότι έχει οποιαδήποτε αξιοπιστία η υποταγμένη μας πολιτική;

 36. kanis avatar
  kanis 05/11/2009 11:01:38

  Ενδιαφέρουσα, η από χθες υπαναχώρηση ταύτισης με τη Ντόρα σε διάφορα μέσα των Χατζηνικολάου (παλαιόθεν θαυμαστή του Μητσοτακισμού), Τρέμη ( που μας χαμογελάει, μόνο όταν έχει στο διπλανό παράθυρο τη Ντόρα ή τον Κούλη), Πρετεντέρη (που μας έχει φλομώσει στις "Ανατροπές" του με ντοροπροπαγάνδα).

  Μήπως φοβούνται, μην τους πνίξει το ποτάμι...;

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ kanis 05/11/2009 11:11:08

   Χατζηνικολάου, ναι, κάπως, αλλά Τρέμη; Δεν είχε επί 20 λεπτά το Νικήτα να μας εξηγεί γιατί πήγε με τη Ντόρα και άφησε το φίλο του το Σαμαρά;

   Το βασικό διακύβευμα γι' αυτούς πάντως είναι να μην χάσουν την αξιοπιστία τους. Αυτό τους φοβίζει και επειδή ήδη ξεμπροστιάστηκαν υπερβολικά με τη Ντόρα, τώρα πρέπει να υποχωρήσουν και να κρατήσουν τους κανόνες. Αν χάσουν την αξιοπιστία τους ως ενημερωτές του κοινού, τότε θα βρεθούν στην ανεργία χωρίς να το καταλάβουν. Ο κίνδυνος αυτός είναι μπροστά τους και είναι πολύ σοβαρός. Δεν θα το ρισκάρουν για χάρη κανενός. Ήδη έχουν ρισκάρει πολύ.

   • kanis avatar
    kanis @ Blimblomblim 05/11/2009 12:44:37

    ....κι ήδη την έχουν χάσει!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Blimblomblim 05/11/2009 12:57:27

    Μη νομίζεις ότι δε παίζει ρόλο και το δικό μας ξεφώνημα. Τη διαδικτιακή ενημέρωση, τη φοβούνται και την υπολογίζουν.

    • kanis avatar
     kanis @ Υ. 05/11/2009 12:59:48

     Ας μου θυμίσει κάποιος...πόσες "ανατροπές" είχε κάνει ο Πρετεντέρης υπερ του Βενιζέλου;
     Για να δω...στις πόσες καίγεται, ότι στηρίζει!

 37. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 11:04:51

  σταματήστε να κάνετε τον διαχωρισμό Ελλήνων (πολιτών και πολιτικών)σε προδότες και πατριώτες....δεν είστε και δεν μπορείτε να θεωρείτε ότι είστε μόνο εσείς πατριώτες....ή μόνο ο κύριος Σαμαράς, που υποστηρίζετε με τόσο θέρμη.....και μην ξεχνάτε.....στρατιωτικοί "πατριώτες" κατέλυσαν την δημοκρατία το 1967.....και "πατριώτες" οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου το 1974,που οδήγησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.....και βέβαια δεν συγκρίνω εσάς ή τον κύριο Σαμαρά, με εκείνους τους "πατριώτες", ούτε στο ελάχιστο....το παράδειγμα απλώς το έφερα, για να σας αποδείξω ότι πάντοτε υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι μόνο αυτοί πατριώτες ή περισσότερο πατριώτες από τους άλλους.....και αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.....αυτή την στιγμή κακό κάνετε στην παράταξη και την χώρα κάνοντας τον διαχωρισμό σε πατριώτες και προδότες.....κάνετε κακό ακόμα και στην υποψηφιότητα του κυρίου Σαμαρά.....ακολουθήστε τον ενωτικό λόγο του και σταματήστε την πόλωση....

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 05/11/2009 15:52:16

   Well εχεις μια διεστραμμενη σχεση απο οτι φαινεται με τον πατριωτισμο εσυ που υπηρετησες τα πατρια εδαφη...!

   Δεν πιστευω οτι υπαρχει ελληνας που να μην αγαπα την πατριδα του οσο και να την βριζει πολλες φορες για διαφορους λογους....παρα ταυτα αγαπητε το θεμα τελικα ειναι ποιος νιωθουμε οτι μας εκπροσωπει καλυτερα απο εκει προκυπτουν και οι οποιες αντιπαραθεσεις...αλλα και αυτο σε διαβεβαιώ ειναι μεσα στα πλαισια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

   Αλλοι τάσσονται με την Θεοδωρα...αλλοι με τον Αντωνη και αλλοι με αλλους απο αλλα κομματα.

 38. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 05/11/2009 11:07:45

  @fatfat

  Hμερομηνία δημοσίευσης: 16-03-08

  Τότε και έκτοτε…
  Του Αντωνη Σαμαρα

  Την εποχή που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ανέκυψε το πρόβλημα των Σκοπίων, το 1991-92, στην Ελλάδα επικράτησε η άποψη ότι δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε κράτος με όνομα «Μακεδονία» δίπλα στα σύνορά μας.

  Την άποψη αυτή, ασφαλώς τη στήριζε η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης. Αλλά δεν την επέβαλε το «πεζοδρόμιο», ούτε τα συλλαλητήρια, ούτε οι «Μακεδονομάχοι», ούτε, ασφαλώς ο… Αντώνης Σαμαράς!

  Τη διαμόρφωσαν οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί της εποχής εκείνης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναφέρει ρητά τότε: «Σε ό,τι αφορά την ονομασία… για μένα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων».

  Κι αυτό διότι, όπως εξηγούσε, το θεωρούσε «όχημα αλυτρωτισμού».

  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όχι μόνο συμφωνούσε με αυτή την άποψη, αλλά την πήγαινε κι ένα βήμα παραπέρα: «Το επιχείρημα ότι η Ελλάδα υπερβάλλει, διότι τα μικρά Σκόπια δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα… είναι αντιφατικό και επικίνδυνο, για να μην πούμε παράλογο… Αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί… ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή… Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο»

  Αυτές τις απόψεις υιοθέτησε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που τότε βρισκόταν στην κυβέρνηση. Αυτές τις απόψεις υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία η τότε Ελληνική Βουλή. Αυτές τις απόψεις είχε υιοθετήσει ομόφωνα το τότε υπουργικό Συμβούλιο. Κι αυτές της απόψεις υπερασπίστηκα εγώ, τότε, ως υπουργός Εξωτερικών. Ασφαλώς συμφωνούσα με τις απόψεις αυτές. Ακόμα συμφωνώ. Αλλά δεν τις «επέβαλα» εγώ. Απλώς εξέφρασα και υλοποίησα την εθνική γραμμή, όπως είχα καθήκον, ως υπουργός Εξωτερικών.

  Αυτό, όπως φαίνεται, κάποιοι δεν μου το «συγχώρεσαν» ποτέ… Τις μείζονες αποφάσεις εκείνης της εποχής τις περιέβαλε με το κύρος του το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Την απόφαση να απορρίψει το λεγόμενο «Πακέτο Πινέϊρο» την έλαβε το δεύτερο Συμβούλιο Αρχηγών, στις 13 Απριλίου του 1992, αφού απομάκρυνε εμένα. Κάποιοι θεωρούν ότι τότε «χάσαμε την ευκαιρία να κλείσουμε το θέμα», ήδη από τότε και να τελειώνουμε - με το όνομα «Νέα Μακεδονία».

  Ομως τέτοια «χαμένη ευκαιρία» δεν υπήρξε ποτέ. Αλλωστε, το Πακέτο Πινέϊρο το απέρριψαν τότε και τα Σκόπια. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, στο βιβλίο του υποβαθμίζει τελείως τις «ιδέες Πινέϊρο», ενώ ομολογεί ότι η χώρα του δεν μπορούσε να τις δεχθεί διότι προέβλεπαν αλλαγή του Συντάγματός της. Ο Γκλιγκόροφ έχει προ πολλού ομολογήσει ότι το απέρριψε. Κι όμως, πολλοί στην Αθήνα θρηνούν ακόμα για τη «χαμένη ευκαιρία»...

  Μιλούν για μια χαμένη ευκαιρία που ποτέ δεν υπήρξε. Και το χειρότερο, θεωρούν εμένα «υπεύθυνο» για μιαν απόφαση που έλαβαν άλλοι αφού με απέπεμψαν!

  Θανάσιμο δίλημμα για τα Σκόπια

  Εκτοτε τα Σκόπια κερδίζουν τη μάχη της διεθνούς αναγνώρισής τους με το όνομα «Μακεδονία». Αλλά χάνουν, όπως χρόνια επιμένω, την πολύ σημαντικότερη μάχη για την επιβίωσή τους, για τη διατήρηση της ενότητάς τους.

  Το πρώτο βήμα έγινε το 2001 όταν οι Αλβανοί της περιοχής του Τετόβου, στην ανατολική FYROM εξεγέρθηκαν. Απειλήθηκε εμφύλιος πόλεμος, που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με ένα επώδυνο για τα Σκόπια συμβιβασμό (συμφωνία της Αχρίδας). Η FYROM έπαψε ουσιαστικά να είναι «εθνική κοιτίδα Μακεδόνων» και μετατράπηκε σε πολυεθνικό κράτος με δύο ξεχωριστές συστατικές εθνότητες. Ο «ψευτο-μακεδονικός» αλυτρωτισμός άρχισε να αμφισβητείται στο εσωτερικό του κράτους.

  Αυτό που εμείς αμφισβητούσαμε απ' έξω - την ύπαρξη εθνικού κράτους «Μακεδόνων» - οι Αλβανοί του Τετόβου άρχισαν αποφασιστικά να το αμφισβητούν από μέσα.

  Το δεύτερο βήμα γίνεται τώρα με την απόσχιση του γειτονικού Κοσόβου από τη Σερβία. Που καθιστά αναπόφευκτη και νέα κρίση με τους Αλβανούς του Τετόβου από τη FYROM. Η οποία έχει ήδη ξεσπάσει.

  Για τα Σκόπια σήμερα το δίλημμα είναι αν θα διαλυθούν ή αν - όπως υποστηρίζουν κάποιοι - θα μετασχηματιστούν σε χαλαρή πολύ-εθνοτική ομοσπονδία (για να αποφύγουν τη διάλυση).

  Σε κάθε περίπτωση το «μακεδονικό ιδεολόγημα» θα έχει ηττηθεί οριστικά. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, χρόνο. Και προσοχή να μην πληρώσει η Ελλάδα κόστος, για τις κρίσιμες εξελίξεις που έρχονται.

  Σήμερα ο πρωθυπουργός αποκλείει κάθε προοπτική διπλής ονομασίας. Αλλά αποδέχεται να συζητήσει για «σύνθετη». Εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ με τη «σύνθετη ονομασία». Αλλά επικροτώ την αποφυγή διπλής ονομασίας. Θεωρώ απίθανο να έλθουν τα Σκόπια σε συμβιβασμό, αφού το περισσότερο που μπορούν να υποχωρήσουν είναι η διπλή ονομασία. Που εμείς την απορρίπτουμε. Μια τέτοια έκβαση μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για την Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση Καραμανλή θα αφήσει τα Σκόπια εκτός ΝΑΤΟ με δική τους ευθύνη.

  Και θα κερδίσουμε χρόνο...

  Ενώ το «μακεδονικό ιδεολόγημα» υπονομεύεται και αμφισβητείται πλέον από παντού, μέσα κι έξω… Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισήμαινε το Φλεβάρη του 1992: «τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο».

  Αυτό να το θυμούνται όσοι βιάζονται να «κλείσουν» τα μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως όπως, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούν στο μέλλον. Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν να τα λύσουμε, όχι να τα «κλείσουμε».

  Εκείνη την άποψη Καραμανλή εγώ την ενστερνίστηκα τότε και έκτοτε. Κάποιοι δεν την πίστεψαν ποτέ…

 39. tiramola avatar
  tiramola 05/11/2009 11:15:02

  @Kώστας Θ..
  Πάλι το δήθεν πατριωτικό συναίσθημα επικαλείσαι με το σχέδιο Ανάν?
  Πάλι προδότες και πατριώτες?
  Είναι ναι η όχι το ζητούμενο εδώ και χρόνια μία ανεξάρτητη και ενιαία Κύπρος?
  Μπήκε μαζί με την Ελλάδα στην ΕΕ?
  Είναι αποικία της χώρας ή είναι ανεξάρτητο κράτος?

  Που ζείτε ρε παιδία?
  Γιατί απόκλείστηκε ο Ολυμπιακός από την Ανόρθωση και η ΑΕΚ από την Ομόνοια ?
  Δηλαδή έλεος με την πατριδοκαπηλεία....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ tiramola 05/11/2009 11:18:21

   Ανεξάρτητη και ενιαία Κύπρος. Καλά το είπες. Με το σχέδιο Ανάν είχαμε επικυριαρχία της Τουρκίας και των τριών ξένων δικαστών και διχοτόμηση, αφού θα υπήρχαν εσωτερικά σύνορα και νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής. Δεν διαφωνούμε μεταξύ μας. Ο ΓΑΠ διαφωνεί. Και η Ντόρα βέβαια

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Blimblomblim 05/11/2009 11:24:43

    Και εγγυήτριες δυνάμεις σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος της ΕΕ. Aν είναι δυνατόν!

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ tiramola 05/11/2009 11:22:47

   Mη ρωτάς εμένα, ρώτα τους κύπριους που το απέρριψαν με 76%.
   Εγώ δε σου είπα για προδότες και πατριώτες - σου είπα για τις διαφορές Γιώργου -Σαμαρά σε ένα σημαντικό εθνικό θέμα. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου.

 40. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 11:18:34

  Έχει γεμισει το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με αποψεις υπερ του ΑΝΤΩΝΗ. Εχει δημιουργηθει μαζικο κυμα στηριξης.
  http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_3136.html

  Συνεχιζουμε τον αγωνα μεχρι τις 29 Νοεμβρη. Παιρνουμε μαζι μας και αλλον κοσμο. Φιλους, συγγενεις, συναδελφους. ΟΛοι για την κοινη προσπαθεια.

 41. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 11:23:21

  @ Blimblomblim......αν η πολιτική μας ήταν υποταγμένη όπως λες, τότε πως καταφέραμε και ασκήσαμε βέτο στην σύνοδο του Βουκουρεστίου? Δεν μας άσκησαν εκεί ισχυρές πιέσεις οι ΗΠΑ να δεχτούμε την είσοδο της FYROM ως "Μακεδονία" στο ΝΑΤΟ? Δεν ήταν αξιόπιστη,δεν υπερασπίστηκε σωστά τα ελληνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή(βέτο,ρώσικοι αγωγοί)?
  Μην συσχετίζεις εκείνη την εποχή προ 70 ετών με την σημερινή εποχή....η Αγγλία τότε κινδύνευε πραγματικά και ήταν απειλητικά τα σύννεφα του πολέμου πάνω από την Ευρώπη......ο Τσάμπερλαιν αποδείχτηκε εύπιστος και αφελής ενώ η χιτλερική Γερμανία είχε αποθρασυνθεί πλήρως και έκανε την μία εισβολή πίσω από την άλλη....τι αντίστοιχο ισχύει στις μέρες μας?...σήμερα που είμαστε πλήρες μέλος της Ε.Ε, πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά ως χώρα από τα Σκόπια?....κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα?......την ιστορία μας οικειοποιούνται και το όνομα της Μακεδονίας...και η Ελλάδα έδειξε πρόσφατα ότι είναι ανυποχώρητη στο θέμα "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις"...και αν χρειαστεί θα το δείξει ξανά....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ fatfat 05/11/2009 11:34:10

   Αγαπητέ fatfat, αυτά είναι τα επιχειρήματα των Αμερικανών. Δεν περιμένω να τα ακούσω από ελληνικά στόματα. Και η Κούβα μια σταλιά είναι, αλλά οι Η.Π.Α. διατηρούν εμπάργκο από το 1962. Σοβαρά μιλάμε ότι δεν είναι απειλή τα Σκόπια για την εδαφική μας ακεραιότητα; Επειδή σήμερα δεν έχουν στρατό; Μήπως να ακούσεις τι είπε ο Καραμανλής (ο θείος) σχετικά με αυτό;

   Κι εσύ ξεχνάς ότι η Γερμανία έβγαινε βαρύτατα ηττημένη από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, με οικονομική καταστροφή ανυπολόγιστη λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που πλήρωνε, με οικονομία κατεστραμμένη και λόγω της οικονομικής κρίσης. Κανένας δεν περίμενε ότι ο Χίτλερ σε πέντε χρόνια την έκανε τη μεγαλύτερη στρατιωτική υπερδύναμη που είχε δει μέχρι τότε η ανθρωπότητα. Στη δήθεν αδυναμία της Γερμανίας είχε βασιστεί η πολιτική του Τσάμπερλαιν.

   Το βέτο στο Βουκουρέστι ήταν το πρώτο μη υποταγμένο δείγμα, μικρό δείγμα πολιτικής. Ένας βασικός λόγος που όλοι εμείς υποστηρίζαμε τον Καραμανλή παρά την τεράστια φθορά της κυβέρνησής του. Ας σκεφτούμε πόσο πολέμησε η Ντόρα το Βουκουρέστι και πόσο διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή τους Αμερικανούς ότι θα μπορέσει να πετύχει ελληνικές υποχωρήσεις. Ευτυχώς, ο Καραμανλής άντεξε τότε στις πιέσεις.

   Το μόνο που μένει είναι να φύγει και η σύνθετη ονομασία από την πολιτική μας για να ανακτήσουμε το χαμένο εθνικό έδαφος. Ψήφο λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά.

 42. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 11:49:15

  @ Κώστας Θ......στο κείμενο ο κύριος Σαμαράς αναφέρει "εξακολουθώ να διαφωνώ με τη «σύνθετη ονομασία»".....1) δηλαδή αν βγει πρόεδρος της ΝΔ, θα διαφωνήσει με την επίσημη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης(που είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις)? Θα διαφωνήσει με την "σύνθετη ονομασία" που είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο εδώ και 6-7 χρόνια τουλάχιστον? Αυτή η διαφωνία δεν θα κάνει κακό στα ελληνικά συμφέροντα?(αν φανεί δηλαδή ότι κυβέρνηση - αντιπολίτευση διαφωνούν στο θέμα της ονομασίας)....2)αν βγει ο κύριος Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ, η ΝΔ θα αλλάξει δηλαδή στάση στο θέμα της ονομασίας? Δεν θα ακυρώσει με αυτόν τον τρόπο κάθε ενέργεια της κυβέρνησης Καραμανλή? 3) Αφού διαφωνούσε με την σύνθετη ονομασία, που ήταν η επίσημη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή, πως δέχτηκε ο κύριος Σαμαράς να γίνει υπουργός αυτής της κυβέρνησης εφόσον διαφωνούσε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα? Και όταν έγινε υπουργός γιατί δεν διαφώνησε ανοιχτά με την θέση της κυβέρνησης, όπως έκανε το 1992? Δηλαδή στην υποθετική περίπτωση που στην σύνοδο του Βουκουρεστίου ή κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, τα Σκόπια δεχόντουσαν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τι θα έκανε ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος διαφωνεί με την σύνθετη ονομασία? Θα έριχνε πάλι την κυβέρνηση της ΝΔ - όπως το 1993 - ή δεν θα μιλούσε καθόλου?(πράγμα που θα έδειχνε μια ανακολουθία σε σχέση με τα λόγια του και το 1993).......στο κείμενο όμως, το μεγάλο λάθος του κυρίου Σαμαρά, δεν είναι η μη αποδοχή της σύνθετης ονομασίας...είναι η φράση "Και θα κερδίσουμε χρόνο"......αυτή η φράση αντανακλά τις προσδοκίες και την πεποίθηση του κυρίου Σαμαρά ότι τα Σκόπια σύντομα θα διαλυθούν εκ των έσω,θα αυτοδιαλυθούν....οπότε,βάση αυτών των προσδοκιών, ας έχουμε σε εκκρεμότητα το θέμα της ονομασίας, ας κάνουμε λίγη υπομονή,γιατί τα Σκόπια σύντομα θα διαλυθούν, και το θέμα θα κλείσει "αναίμακτα"....προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα από αυτά....ήδη οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη βάση στα Βαλκάνια, λίγο έξω από τα Σκόπια...δεν τους συμφέρει με άλλα λόγια να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων....και οι Αλβανοί -Αλβανία και αλβανική μειονότητα των Σκοπίων - θα κάνουν ό,τι τους πουν οι Αμερικάνοι....και σίγουρα δεν θα τους πουν να διαλύσουν το κράτος των Σκοπίων....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ fatfat 05/11/2009 12:01:46

   Αυτά που γράφεις είναι περίληψη των ηττοπαθών απόψεων της τελευταίας δεκαπενταετίας. Και είναι λάθος γιατί: 1) Αν η ελληνική αντιπολίτευση έχει πιο σκληρή θέση από την ελληνική κυβέρνηση, αυτό αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο για την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα μπορεί να λέει η κυβέρνηση "μη με ζορίζετε, γιατί έχω πρόβλημα στο εσωτερικό μέτωπο, τουλάχιστον εγώ αποδέχομαι τη σύνθετη, ζορίστε τα Σκόπια". 2) Γιατί να ακυρώσει; Καθόλου. Θα πατήσει σε αυτό που ήδη έχουμε να ζητήσει το παραπάνω. Δες τι ωραία το παίζουν οι Τούρκοι που ζητούν όλο παραπάνω. 3) Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς σε όλα με την κυβέρνηση που στηρίζεις. Μακάρι να είχαν και άλλοι βουλευτές της στάση του. Τι εξευτελισμός για τους βορειοελλαδίτες βουλευτές να τους βάζει γυαλιά ένας Πελοποννήσιος! Το 1993 του λέτε γιατί την έριξε, τώρα γιατί στήριζε, επιτέλους, πότε θα είστε ευχαριστημένοι; 4) Μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι η Αμερική θα μπορεί αύριο να χρηματοδοτεί την πολυδάπανη εξωτερική της πολιτική. Διάβαζα ότι κάθε γαλόνι πετρελαίου κοστίζει στον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν 400 δολάρια! Για να μεταφερθεί, να φυλαχθεί, να αποθηκευθεί. Και ξοδεύει ο αμεικανικός στρατός 800.000 γαλόνια πετρελαίου τη μέρα! 320 εκατομμύρια δολάρια τη μέρα κοστίζει μόνον το πετρέλαιο των Αμερικανών στο Αφγανιστάν... Μια χώρα με 1,42 τρις δολάρια έλλειμμα, πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Αν οι Κινέζοι σταματήσουν να δανείζουν, οι Αμερικανοί θα το κλείσουν το μαγαζί. Συνεπώς, αποδεικνύεται και εδώ η σοφία της ρήσης "να κερδίσουμε χρόνο". Αν τώρα έχουμε μια δυσμενέστερη διπλωματική συγκυρία, μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να είναι ευμενέστερη. Δεν βιαζόμαστε εμείς. Δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστούμε σήμερα, όταν μπορούμε να πάρουμε αύριο αυτό που θέλουμε ολόκληρο.

   Άλφα-βήτα της διπλωματίας είναι αυτά, αλλά με την υποταγμένη πολιτική που μας έχουν επιβάλει κοντεύουμε να τα ξεχάσουμε.

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ Blimblomblim 05/11/2009 14:53:12

    Blim συμφωνώ στα περισσότερα. Ένα κίνδυνο βλέπω: τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, μετά από μία διάλυση των Σκοπίων. Φαίνεται κατάσταση "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα": Μεγάλη Αλβανία ή Ψευτομακεδονία ;;;;

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Α.Κ. 05/11/2009 14:59:22

     Δεν νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα αυτό. Εξάλλου, οι περισσότεροι Αλβανοί που έχουν περάσει από την Ελλάδα βαπτίζονται και θα έιναι αύριο πιο φιλικοί προς την Ελλάδα.

    • anonyma avatar
     anonyma @ Α.Κ. 05/11/2009 15:09:28

     Mην τρεφεις αυταπατες γιατι εδω βαπτιζονται ωφελιμιστικα και μονο.Αν εχεις τυχει σε βαπτιση αλβανου να δεις τη σπουδη με την οποια κανουν περα τα σταυρουδακια μετα απο την τελετή θα αλλαζες χρωμα.Ειναι μιγμα αθεισμου και εκδυτικισμενου μουσουλμανισμου.82% στη χωρα τους ειναι μουσουλμανοι ενα 10% χριστιανοι καθολικοι, στο υπολοιπο 10% ειναι και ορθοδοξοι.

 43. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 05/11/2009 12:16:03

  Μαύρο στην Αγία Οικογένεια.

 44. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2009 12:59:47

  Κωστα, συμφωνουμε, λες " «Σε ό,τι αφορά την ονομασία… για μένα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία»".

  Αυτα τοτε, τωρα απο το 2008 υποχωρησαμε στη ροζ γραμμη της συνθετης βλακειας "με γεωγραφικο προσδιορισμο για να κοιμουνται στη στρουγγα οι ιθαγενεις και αναστατωνουν την αλητ τους".

  Σκεφτειτε σε 5-10 χρονια, αν, ω μη γενοιτο, "κυβερναει" ακομη η τωρινη αλητ τι θα εχει γινει η ερμη η κοκκινη γραμμη. Σκεφτειτε μονο αυτο. Α, και προσθεστε και κομματα μουσουλμανικα και αλλα διοτι θα τους εχουν κανει "ελληνες" εν τω μεταξυ, και που δεν θα δινουν φργακο αν ονομζομαστε ελλαδισταν, Ελλαδομπανανισταν ή ο,τι θελει προκυψει. Σκεφτειτε αυτο το διαγραμμα. ΦΡΙΚΗ.

 45. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 13:50:02

  Φάκτορα, ενώ εσύ αγωνίζεσαι στο αντμινιστρασιόν του σάϊτ, κάποιος έχει βγει με τ’ όνομά σου, και σχολιάζει αρειμανίως

  • Factorx avatar
   Factorx @ Υ. 05/11/2009 13:59:52

   Τι εννοείς; Που είναι;

  • Υ. avatar
   Υ. @ Υ. 05/11/2009 14:06:25

   Πλάκα κάνω. Πρώτη φορά σε βλέπω τόσο παραγωγικό σχολιαστή. Έτσι μπράβο. Τζόιν δε κλαμπ!

 46. Χαζος του χωριου avatar
  Χαζος του χωριου 05/11/2009 14:16:00

  Μαλλον ο Γ.Α.Π. τα χρηματα που εξοικονομει απο τα σταζ τα δινει στην Ντορα για να εχει ησυχη συγκυβερνηση στα διεθνη μας θεματα!

 47. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 14:33:58

  @ Blimblomblim.........1)είναι προτιμότερο να προβούμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τα Σκόπια σήμερα(δηλαδή σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις), όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα χάσουμε όλα αύριο..... Άλλαξαν πρόεδρο οι ΗΠΑ, είδες να αλλάζει η πολιτική τους σχετικά με Κύπρο και Σκόπια? Η φρασεολογία μπορεί να άλλαξε, αλλά η πολιτική μένει η ίδια.....και δεν πρόκειται να αλλάξει (ας ξεχάσουμε τις προεκλογικές ρητορείες του προέδρου των ΗΠΑ)...οπότε να περιμένεις να δεχτούμε στο μέλλον και άλλες πιέσεις,από τις ΗΠΑ και διάφορους άλλους καλοθελητές και συμμάχους μας.....η αλλαγή της θέσης μας στο "Σκοπιανό" στο θέμα της ονομασίας, θα είναι καταστροφική.... πιστεύεις πραγματικά ότι αν υιοθετήσουμε πιο σκληρή στάση (π.χ όχι σύνθετη ονομασία, αλλά ονομασία χωρίς την λέξη Μακεδονία)θα μπορέσουμε να την στηρίξουμε με επάρκεια και να επιβάλλουμε την θέση μας? Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με φανφάρες,ευχολόγια,λογίδρια,πατριωτικές κορώνες.....με την λογική σου και ο Βενιζέλος επειδή υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης΄(που ήταν η ταφόπετρα της Μεγάλης Ιδέας), ίσως είναι και αυτός "προδότης".....η εξωτερική πολιτική απαιτεί σύνεση,ρεαλισμό,στοχευμένη δράση και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.....έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε πολιτική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς συνέπειες.....αν αλλάξουμε θέση και ταυτιστούμε στην "όχι σύνθετη ονομασία", θα υποστούμε συντριπτική ήττα.....δεν γίνεται να αλλάζουμε, όποτε γουστάρουμε, θέσεις.....υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο - σε διπλωματικό επίπεδο -, μέσα στο οποίο πρέπει να κινούμαστε...2) γράφεις "Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς σε όλα με την κυβέρνηση που στηρίζεις"....συμφωνώ μαζί σου,αλλά στο ίδιο σημαντικό θέμα, το 1993 ο κύριος Σαμαράς έκανε και είπε πολύ διαφορετικά πράγματα...τώρα στο έτος 2008 απλώς έγραψε σε ένα κείμενό του την διαφωνία του για την σύνθετη ονομασία....και το θέμα τελείωσε εκεί....το 1992-1993 θυμάσαι συνολικά τι έκανε?(και δεν αναφέρομαι μόνο στην πτώση της κυβέρνησης ΝΔ).....θυμάσαι τι έλεγε τόσο καιρό τότε? 3) Εγώ θέλω να μου απαντήσεις πότε είχε δίκιο....το 1993 που έφυγε από το κόμμα για το "Σκοπιανό" ή το 2008 που μπήκε στην κυβέρνηση και εξέφρασε απλώς την διαφωνία του σχετικά με την σύνθετη ονομασία σε ένα άρθρο? Γιατί δεν τον θυμάμαι λίγο πριν την σύνοδο του Βουκουρεστίου, να δήλωσε δημόσια "ότι η κυβέρνηση κακώς υιοθετεί την θέση περί σύνθετης ονομασίας", με την οποία ο ίδιος ανοιχτά διαφωνούσε....4) με αυτά που γράφεις προφανώς εννοείς,να περιμένουμε να αποχωρήσουν από τα Σκόπια οι Αμερικανοί, για να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων...αυτό δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε την πολιτική των ΗΠΑ, ούτε τα ευρύτερα συμφέροντά τους στην περιοχή μας.....Οι ΗΠΑ από το Ιράκ αποφάσισαν να φύγουν κάποια στιγμή, από το Ιράκ που σκοτώνονται δεκάδες στρατιώτες τους κάθε μήνα και ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια και αν μείνουν εκέι θα γίνει ένα δεύτερο Βιετνάμ....5)μην τρελαθούμε!!!!!...τα Σκόπια δεν είναι σε θέση να απειλήσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.....δεν έχουν καθόλου στρατό, έχουν εσωτερικά προβλήματα, έχουν διαφορές με όλους τους γείτονες(Αλβανία-Βουλγαρία) και θέλουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε......το ότι οικειοποιούνται και προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία μας, γίνεται στο πλαίσιο δημιουργίας δικής τους "ιστορίας" για να επιβιώσουν ως κρατικό μόρφωμα....κανένα διεθνές πανεπιστήμιο και κανένας έγκριτος αρχαιολόγος - ιστορικός δεν έχει υιοθετήσει τα απαράδεκτα επιχειρήματά τους, ούτε δέχονται άκριτα την διαστρέβλωση της ιστορίας(ψάξε και βρες την επιστολή που έστειλαν πρόσφατα,για αυτό το θέμα στον πρόεδρο Ομπάμα, διακεκριμένοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί.....άλλο που οι Αμερικάνοι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα).Το ότι χρησιμοποιούν εθνικιστικές κορώνες και κάνουν λόγο για "Μακεδόνες του Αιγαίου", κυρίως γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και για να βαυκαλίζονται οι εθνικιστικοί κύκλοι της χώρας τους. Η μόνη χώρα που απειλεί έμπρακτα την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, είναι η Τουρκία......

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ fatfat 05/11/2009 14:43:09

   Συγγνώμη, αλλά χωρίς αλλαγές παραγράφων μου είναι αδύνατον να διαβάσω το κείμενό σου. Απαντώ μόνον στις πρώτες σειρές: 1) "Έντιμος συμβιβασμός" σημαίνει να μου δώσει κι άλλος κάτι. Το διαμοίρασμα των δικών μου, της δικής μου ταυτότητας, δεν το βλέπω και τόσο "έντιμο". Πρόκειται για Μπακογιάννειο ξύλινο λόγο χωρίς περιεχόμενο. 2) Το βασικό που κάνουν Η.Π.Α. κλπ. είναι να στηρίζουν τα δικά τους συμφέροντα. Και βέβαια αλλάζει πολιτική με την αλλαγή κυβερνήσεων. Δες π.χ. την αντιπυραυλική ασπίδα, πώς εγκαταλείφθηκε με τον Ομπάμα. Δες τη Ρωσία του Πούτιν πώς άλλαξε παντού πολιτικές σε σχέση με την υποταγμένη Ρωσία του Γιέλτσιν. Αν υιοθετήσουμε δηλαδή μια υποχωρητική πολιτική μετά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε γιατί δήθεν "εκτιθέμεθα" στας Ευρώπας!

   Για τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να σε διαβάσω και συγγνώμη.

 48. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 14:36:05

  @ Υ. περιμένω να μου τεκμηριώσεις ακόμα τους χαρακτηρισμούς "ρηχοί" και "κουφιοκέφαλοι"......και είσαι μεγάλο παιδί.....δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλο ως δικηγόρο για να σε υπερασπιστεί.....

  • Υ. avatar
   Υ. @ fatfat 05/11/2009 15:00:00

   ......Θέλω μόνο να συμπέσετε εσύ, μαζί με το τιραμόλα, ώστε να πάει, ένα σε δύο. Είναι προτιμότερο για την προστασία της πάντοτε υπό αναζήτηση έκφρασης, φαιάς ουσίας.

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 05/11/2009 15:55:28

    χαχα βρε Υ σου την φυλουσε ο FATFAT στην γωνια!! βρε πεισμα που εχει ο ατιμουλης.!!

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 05/11/2009 17:04:11

   @fatfat... Τόσο καλό κι ευγενικό παιδί σαν κι εσένα, είναι να απορεί κανείς, πως και δεν συμπαθείς τον Σαμαρά!

 49. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 14:51:23

  Φίλε φατφατ. Θα μπορούσα να σου γράφω μέχρι αύριο το πρωί, για να σου τεκμηριώσω επεξηγηματικά τους χαρακτηρισμούς μου. Κάτι που βαριέμαι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή να κάνω. Σκέψου δλδ, να γράφω μέχρι αύριο το πρωί? Και νομίζω ότι δεν θα βγάλει άκρη. Παρ’ όλα αυτά, όσα γράφονται σ’ αυτό το μπλογκ, δίνουν από μόνα τους την απάντηση που ζητάς. Μια προσπάθεια μικρή μόνο χρειάζεται εκ μέρους σου.

 50. alefantos avatar
  alefantos 05/11/2009 16:53:52

  Ωπ, καλώς τα παιδιά!
  http://taxalia.blogspot.com/2009/11/blog-post_1372.html

 51. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 17:05:14

  @Blimblomblim......μέσα από την διαπραγμάτευση που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, η Ελλάδα προσπαθεί να αποκτήσουν τα Σκόπια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις..... αυτό το λες "Μπακογιάννειο ξύλινο λόγο χωρίς περιεχόμενο"?....αν δεν κάνω λάθος, αυτό υποστήριζε και ο πρωθυπουργός, ο κύριος Κώστας Καραμανλής?
  Αυτός δεν ήταν τόσα χρόνια ο κύριος εκφραστής της ελληνικής πολιτικής?
  Αν δεν μπορείς να διαβάσεις το κείμενό μου, δικό σου πρόβλημα.....αν το διάβασες και δεν θέλεις συνολικά να μου απαντήσεις, δικό σου πρόβλημα.....αν δεν θες να το διαβάσεις, πάλι δικό σου πρόβλημα.....
  @ loretta.....είδες τι ατιμούλης είμαι?

 52. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 17:08:37

  @ Blimblomblim………1)είναι προτιμότερο να προβούμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τα Σκόπια σήμερα(δηλαδή σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις), όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα χάσουμε όλα αύριο….. Άλλαξαν πρόεδρο οι ΗΠΑ, είδες να αλλάζει η πολιτική τους σχετικά με Κύπρο και Σκόπια? Η φρασεολογία μπορεί να άλλαξε, αλλά η πολιτική μένει η ίδια…..και δεν πρόκειται να αλλάξει (ας ξεχάσουμε τις προεκλογικές ρητορείες του προέδρου των ΗΠΑ)…οπότε να περιμένεις να δεχτούμε στο μέλλον και άλλες πιέσεις,από τις ΗΠΑ και διάφορους άλλους καλοθελητές και συμμάχους μας…..η αλλαγή της θέσης μας στο “Σκοπιανό” στο θέμα της ονομασίας, θα είναι καταστροφική…. πιστεύεις πραγματικά ότι αν υιοθετήσουμε πιο σκληρή στάση (π.χ όχι σύνθετη ονομασία, αλλά ονομασία χωρίς την λέξη Μακεδονία)θα μπορέσουμε να την στηρίξουμε με επάρκεια και να επιβάλλουμε την θέση μας?
  Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με φανφάρες,ευχολόγια,λογίδρια,πατριωτικές κορώνες…..με την λογική σου και ο Βενιζέλος επειδή υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης (που ήταν η ταφόπετρα της Μεγάλης Ιδέας), ίσως είναι και αυτός “προδότης”…..η εξωτερική πολιτική απαιτεί σύνεση, ρεαλισμό, στοχευμένη δράση και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό…..έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε πολιτική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς συνέπειες…..αν αλλάξουμε θέση και ταυτιστούμε στην “όχι σύνθετη ονομασία”, θα υποστούμε συντριπτική ήττα…..δεν γίνεται να αλλάζουμε, όποτε γουστάρουμε, θέσεις…..υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο – σε διπλωματικό επίπεδο -, μέσα στο οποίο πρέπει να κινούμαστε…
  2) γράφεις “Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς σε όλα με την κυβέρνηση που στηρίζεις”….συμφωνώ μαζί σου,αλλά στο ίδιο σημαντικό θέμα, το 1993 ο κύριος Σαμαράς έκανε και είπε πολύ διαφορετικά πράγματα…τώρα στο έτος 2008 απλώς έγραψε σε ένα κείμενό του την διαφωνία του για την σύνθετη ονομασία….και το θέμα τελείωσε εκεί….το 1992-1993 θυμάσαι συνολικά τι έκανε?(και δεν αναφέρομαι μόνο στην πτώση της κυβέρνησης ΝΔ)…..θυμάσαι τι έλεγε τόσο καιρό τότε?
  3) Εγώ θέλω να μου απαντήσεις πότε είχε δίκιο….το 1993 που έφυγε από το κόμμα για το “Σκοπιανό” ή το 2008 που μπήκε στην κυβέρνηση και εξέφρασε απλώς την διαφωνία του σχετικά με την σύνθετη ονομασία σε ένα άρθρο? Γιατί δεν τον θυμάμαι λίγο πριν την σύνοδο του Βουκουρεστίου, να δήλωσε δημόσια “ότι η κυβέρνηση κακώς υιοθετεί την θέση περί σύνθετης ονομασίας”, με την οποία ο ίδιος ανοιχτά διαφωνούσε….
  4) με αυτά που γράφεις προφανώς εννοείς,να περιμένουμε να αποχωρήσουν από τα Σκόπια οι Αμερικανοί, για να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων…αυτό δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε την πολιτική των ΗΠΑ, ούτε τα ευρύτερα συμφέροντά τους στην περιοχή μας…..Οι ΗΠΑ από το Ιράκ αποφάσισαν να φύγουν κάποια στιγμή, από το Ιράκ που σκοτώνονται δεκάδες στρατιώτες τους κάθε μήνα και ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια και αν μείνουν εκέι θα γίνει ένα δεύτερο Βιετνάμ….
  5)μην τρελαθούμε!!!!!…τα Σκόπια δεν είναι σε θέση να απειλήσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος…..δεν έχουν καθόλου στρατό, έχουν εσωτερικά προβλήματα, έχουν διαφορές με όλους τους γείτονες(Αλβανία-Βουλγαρία) και θέλουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε……το ότι οικειοποιούνται και προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία μας, γίνεται στο πλαίσιο δημιουργίας δικής τους “ιστορίας” για να επιβιώσουν ως κρατικό μόρφωμα….κανένα διεθνές πανεπιστήμιο και κανένας έγκριτος αρχαιολόγος – ιστορικός δεν έχει υιοθετήσει τα απαράδεκτα επιχειρήματά τους, ούτε δέχονται άκριτα την διαστρέβλωση της ιστορίας(ψάξε και βρες την επιστολή που έστειλαν πρόσφατα,για αυτό το θέμα στον πρόεδρο Ομπάμα, διακεκριμένοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί…..άλλο που οι Αμερικάνοι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα).Το ότι χρησιμοποιούν εθνικιστικές κορώνες και κάνουν λόγο για “Μακεδόνες του Αιγαίου”, κυρίως γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και για να βαυκαλίζονται οι εθνικιστικοί κύκλοι της χώρας τους. Η μόνη χώρα που απειλεί έμπρακτα την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, είναι η Τουρκία……

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ fatfat 05/11/2009 20:04:38

   ουτε το Κοσσοβο ηταν ικανο να βλαψει την εδαφικη ακεραιοτητα της Σερβιας

 53. Aris M. avatar
  Aris M. 05/11/2009 18:53:24

  Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ντόρα ξέρει ότι χάνει. Ο Δελλατόλας είπε πώς θα προτείνει ο χαμένος να μπει αντιπρόεδρος. Ακόμα και ως χαμένη θέλει να έχει εξουσία...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aris M. 05/11/2009 19:00:53

   Είμαι υπέρ του να γίνει αντιπρόεδρος. Της Τασμανίας. Αποστασίες εκει δεν μας ενοχλούν

 54. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 21:24:35

  αν τελικά η κυρία Μπακογιάννη κάνει την πρόταση για αντιπρόεδρο και την δεχτεί ο κύριος Σαμαράς, ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που την λοιδορείτε αυτές τις μέρες την κυρία Μπακογιάννη, πως θα δεχτείτε να γίνει αντιπρόεδρος του κυρίου Σαμαρά
  - αν αυτός αυτός κερδίσει τις εκλογές - ή πως θα δεχτείτε να γίνει αντιπρόεδρός της ο κύριος Σαμαράς - αν αυτή βέβαια κερδίσει-......είμαι περίεργος να δω και τι θα γράψετε στην υποθετική περίπτωση που ο κύριος Σαμαράς δεχτεί κάποια τέτοια πρόταση.....

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 05/11/2009 21:38:42

   Αγαπητε ΦΑΤ ΦΑΤ χανεσαι και ανησυχω..!!

   μα ο Αντωνης σε περιπτωση που χασει (δυσκολο το βλεπω) δεν εχει λογο να μην αποδεχθει την προταση για εναν πολυ απλο λογο ..Ετσι θα διασφαλισει σε ολους εμας οτι θα παψουν τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

   Το θεμα ειναι...η ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ασχετα με την Προεδρικη της θεση? η ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ?

   Νασαι σιγουρος παντως οτι εχουν γνωση οι φυλακες και σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι υπολογος ο ΣΑΜΑΡΑΣ για τις κακες επιλογες που ενδεχομενος θα κανει η ντορα. (ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΑΙΝΕΙ)

   Η θεοδωρα για πρωτη φορα θα εχει διπλα της ενας τοσο ισχυρο ΣΥΜΜΑΧΟ αλλα και παραλληλα ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ. (ολα αυτα φυσικα αν χασει ο ΑΝΤΩΝΗΣ)

   Οσο για αυτα που λεμε για την Θεοδωρα αληθειες ειναι τεκμηριωμενες αλλο αν δεν σου αρεσουν η αν δεν ειναι ευπεπτες για σενα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 05/11/2009 21:43:36

   αν όλα αυτά που αναφέρεις, η ΝΔ θα είναι ένα ασταθές κόμμα. «Ο νέος πρίγκηπας πρέπει να αποφασίσει ποιούς θα χτυπήσει. Πρέπει να τους χτυπήσει μια για πάντα.» ή, αν προτιμάς, «ο σοφός πρίγκηπας κάνει αμέσως αυτό που ο ανόητος κάνει στο τέλος».

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 05/11/2009 21:48:00

   Στη θέση του Σαμαρά θα της απαντούσα ότι πολύ ευχαρίστως να την κάνει αντιπρόεδρο, εφόσον χάσει αυτή και κερδίσει αυτός. Αν πάλι χάσει αυτός, τότε δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί θέση αντιπροέδρου ειδικά γι' αυτόν και θα αγωνιστεί σε όποια άλλη ήδη θεσμοθετημένη θέση του εμπιστευθεί το κόμμα.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Επώνυμος 05/11/2009 21:53:38

    Oχι παναγία μου,αντιπρόεδρος η Ντόρα. Αυτή δεν έχει τσίπα,θα αρχίσει κατ'ευθείαν να τον σαμποτάρει. Είναι να της έχεις εμπιστοσύνη? Εγώ θα της πρότεινα θέση ευρωβουλευτή..

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κώστας Θ. 05/11/2009 21:57:35

     Τη σκέφτεσαι θηλυκό Πάγκαλο, να πρέπει να απολογείται για όλα αντ' αυτού; Για σκέψου του λίγο και θα σου αρέσει!

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ Κώστας Θ. 05/11/2009 22:00:43

     Θεός φυλάξοι!!!

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Κώστας Θ. 05/11/2009 22:14:40

     Χμ..
     Μπα, στις Βρυξέλλες στις Βρυξέλλες!
     Η μάλλον θα έκανα αντιπρόεδρο τον πιο αξιόλογο της κλίκας π.χ. τον Χατζηδάκη.
     Και μία τρίτη πρόταση: Δηλαδή ο Κώστας που πέταξε έξω δυό - τρείς με το καλημέρα, βγήκε χαμένος?

     Περιμένω άμεση αντίδραση από ψυχραιμία,fatfat..

 55. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 21:39:52

  @Υ.....η επιχειρηματολογία που έχετε αναπτύξει εσύ και οι υπόλοιποι υπέρ του κυρίου Σαμαρά ή κατά της κυρίας Μπακογιάννη - και που είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας -, δεν νομιμοποιεί ούτε εσένα, ούτε κανέναν άλλο να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς,υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για όσους στηρίζουν ή προτίθονται να ψηφίσουν την κυρία Μπακογιάννη - και βέβαια ισχύει και το αντίστροφο -.....τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ενωτική και πολιτισμένη συμπεριφορά του κυρίου Σαμαρά,βοηθούν στην πόλωση και φανερώνουν το πραγματικό ήθος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτούς τους υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς........δεν πρόκειται να επιχειρηματολογήσω περισσότερο, ούτε να σου γράφω μέχρι το πρωί......απλά, να θυμίζω τον Βολταίρο.....

  Υ.Γ : ελπίζω να παραδεχτείς το λάθος σου...δεν με νοιάζει αν θα το κάνεις δημόσια....με νοιάζει μόνο να το παραδεχτείς - έστω και από μέσα σου......

  • Υ. avatar
   Υ. @ fatfat 05/11/2009 21:48:16

   Μείνε σταντ-μπάϊ. Στο ημίχρονο θα λάβεις αυτό που ζητάς

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 05/11/2009 22:09:52

    ε μα !! ειπα και εγω...!! ΑΡΓΗΣΕΣ Υ!!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 05/11/2009 22:34:29

    Διάβασε τη απάντηση μου, και θα καταλάβεις. Ειδικά με υπόκρουση Peter Gabriel, “in your eyes” (παίζει αυτή τη στιγμή)

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 05/11/2009 22:42:02

     The resolution to all the fruitless searches!!! ΚΟΡΥΦΑΙΟ

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 05/11/2009 22:50:28

     Υποθέτω μιλάς το άλμπουμ. Έχω αυτόματο πιλότο KTYD Santa Barbara, Ca. Ψάχτο!

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Υ. 05/11/2009 22:52:57

     Μεγάλος φαν. Κατέβηκα στην Αθήνα το 87 να τον δω.

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 05/11/2009 22:54:36

     Μαλλον αυτο επιθυμει ο FATFAT
     Blood Of Eden (Gabriel & Sinead O'Connor )

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 05/11/2009 23:00:05

     και μια που δινουμε απαντησεις μετα μουσικης...θεωρω οτι το ιδανικο τραγουδι μεταξυ θεοδωρας ΠΑΝΙΚΑ ειναι το εξης.

     Gimme a reason (tracy chapman & Eric CLAPTON)

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Υ. 05/11/2009 23:01:41

     Ι put a spell on you..

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 05/11/2009 23:03:15

     μας βρισκω ολους μουσικα διαβασμενους!! εξαιρετικο!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 05/11/2009 23:15:28

     Give me reason to live, από You can leave your hat on.
     Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Υ. 05/11/2009 23:16:33

     Gimme Shelter..

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Υ. 05/11/2009 23:29:09

     I'm a Bitch I'm a Lover
     I'm a child I'm a Mother
     I'm a sinner I'm a saint
     I do not feel ashamed

  • Aris M. avatar
   Aris M. @ fatfat 05/11/2009 21:49:03

   Επειδή είναι η 300η φορά που χρησιμοποιείς την ίδια καραμέλα...τι έχεις να πείς για την τακτική των ανθρώπων της Ντόρας που λένε στους βουλευτές και τα στελέχη "η μαζί μας είστε, η απεναντί μας¨σαν τη μαφία?. Τι έχεις να πείς για τους χαρακτηρισμούς Γιακουμάτου και Μεϊμαράκη?

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Aris M. 05/11/2009 21:53:55

    Στο εξης τον βαγγελα προτεινω να τον λεμε Βαγγελοκουνέλα. Εφευρημα τραγκα με την προτροπη: 'μην του ρίχνετε καρότα απ όπου περνάει!!!'

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 05/11/2009 21:50:22

   εγώ που δεν είμαι ο κύριος Σαμαράς, και δεν κωλύομαι από ισορροπίες ή προσδοκίες, μπορώ να σου απαντήσω χύμα. Μακρύ χέρι, δολοπλοκία, αποστασία, «τα δικά μας παιδιά», το δωμάτιο με τις πυτζάμες, ο Παντσαβόλτα, η Ζήμενς... Και αν ο μπαμπάς ήταν ευφυής και μπαλκονάτος δεν μπορώ να πω το ίδιο για την κόρη. Δεν βλέπω τίποτα το απαξιωτικό, το τεφτέρι μου ξεφυλίζω.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ archaeopteryx 05/11/2009 22:00:20

    Πράγματι- τον πατέρα της τον έβλεπες στη Βουλή και τον χαιρόσουνα. Αυτή είναι κλάσεις κατώτερη. Και με πολύ χαμηλότερη παιδεία αν κρίνουμε από τα ελληνικά που χρησιμοποιεί. Να λέμε και του στραβού το δίκιο.
    Και τουλάχιστον ο πατέρας της έγινε ότι έγινε μόνος του. Αυτή?

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 05/11/2009 23:26:27

   ....για θεοδωρα. Roll With the Changes.. Reo & Styx together

 56. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 05/11/2009 21:50:15

  fatfat
  Για τράβα στη γωνία να δεις αν έρχεται !!! Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ !!!

 57. Aris M. avatar
  Aris M. 05/11/2009 21:55:45

  Συμφωνώ. Οτι και να έχει να πεί κανείς για το Μητσοτάκη, για την εποχή ηταν μπαλκονάτος... Η Ντόρα δεν τό χει, δεν εμψυχώνει. Το βλέπεις σε όσους πάνε να την ακούσουνε, χειροκροτούν σαν ρομποτάκια, με μία έκφραση αντε να φεύγουμε. Κι η Ντόρα αυτό το ψεύτικο χαμόγελο και τη Μητσοτακική χρειά στη φωνή...

 58. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 21:56:56

  @ loretta.....γράφεις "σε περιπτωση που χασει (δυσκολο το βλεπω) δεν εχει λογο ο κύριος Σαμαράς να μην αποδεχθει την προταση"....η μόνη ένστασή μου είναι ότι αν η κυρία Μπακογιάννη κάνει τελικά πρόταση για αντιπρόεδρο, ο κύριος Σαμαράς πρέπει να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει πριν τις εσωκομματικές εκλογές,δηλαδή πρέπει να την αποδεχτεί ή όχι, πριν γίνουν οι εκλογές και σιγουρευτεί 100% για την ενδεχόμενη νίκη του.
  Με άλλα λόγια ο κύριος Σαμαράς σε περίπτωση που του γίνει πρόταση για θέση αντιπρόεδρου κόμματος,δεν θα περιμένει να γίνουν οι εκλογές, να δει αν κέρδισε ή όχι, και μετά να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην ενδεχόμενη πρόταση.
  Συμφωνώ μαζί σου και θέλω ΣΥΜΜΑΧΟ αλλα και παραλληλα ΕΛΕΓΚΤΗ της κυρίας Μπακογιάννη τον κύριο Σαμαρά - αν αυτός τελικά χάσει τις εκλογές - , όπως και θέλω ΣΥΜΜΑΧΟ αλλά και παράλληλα ΕΛΕΓΚΤΗ του κυρίου Σαμαρά την κυρία Μπακογιάννη - αν αυτός τελικά κερδίσει τις εκλογές -.
  Σε γενικές γραμμές έχετε μια λογική επιχειρηματολογία υπέρ του κυρίου Σαμαρά - διαφωνώ ριζικά με τους προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον οποιοδήποτε προεδρικό υποψήφιο ή ψηφοφόρο που επιλέγει και στηρίζει διαφορετικό υποψήφιο από αυτόν που στηρίζετε εσείς .....το ότι έχετε λογικά επιχειρήματα για την επιλογή σας, δεν σημαίνει ότι οι υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη δεν έχουν και αυτοί λογικά επιχειρήματα....το ότι έχετε λογικά επιχειρήματα υπέρ της επιλογής σας, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν με την επιχειρηματολογία σας και να μην έχουν λογικά αντεπιχειρήματα.......

 59. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 22:00:01

  @ Aris M.....έβρισε κανέναν ο κύριος Μειμαράκης?....είπε ψέμματα?.....ή απλώς μίλησε για κάποιο γεγονός που έγινε στο παρελθόν και απλώς υπάρχει ένσταση για τους λόγους και τα κίνητρα του κυρίου Σαμαρά?

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 05/11/2009 22:13:31

   ψεματα δεν ειπε απλα δεν ειπε και την αληθεια..!! για να ειμαστε ειλικρινεις τωρα ειπε οτι εριξε την κυβερνηση μητσοτακη ενω ξερουμε οτι η κυβερνση μητσοτακη επεσε απο ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.Προκαλεσε με την σταση του απεναντι στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ...ΚΛΠ ΚΛΠ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

   Οποτε κατα την γνωμη μου ηταν απαραδεκτη η σταση του ΒΑΓΓΕΛΗ.

   Αυτο οφειλεις να το παραδεχθεις ΦΑΤ ΦΑΤ

 60. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 22:02:30

  @ archaeopteryx.....δεν έγραψες όμως πουθενά ότι όσοι στηρίζουν ή ψηφίζουν την κυρία Μπακογιάννη, είναι "ρηχοί" και "κουφιοκέφαλοι¨.....και αν το πιστεύεις και εσύ, λυπάμαι....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 05/11/2009 22:09:30

   όχι. ΔΕΝ είπα, ούτε λέω αυτό. Ξέρω αξιόλογα παιδιά που στήριξαν την κυβέρνηση του μπαμπά της, λίγοι έχουν προσχωρήσει στην κόρη. Μερικοί που θεωρούνται Μητσοτακικοί (επί ΚΚ) επίσης μια χαρά. Η ίδια είναι το πρόβλημα, και λυπάμαι που δεν το βλέπει.

 61. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 22:04:45

  @ Κώστας Θ.....γράφεις "Πράγματι- τον πατέρα της τον έβλεπες στη Βουλή και τον χαιρόσουνα"......αλλά τώρα τον περνάτε από γενεές δεκατέσσερις, τον κατηγορείτε συνέχεια και τον λέτε και "αποστάτη"...δεν είναι αντιφατικά όλα αυτά?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 05/11/2009 22:12:24

   Άλλο οι ικανότητές του και άλλο το ήθος του. Δυστυχώς, στην περίπτωση Μητσοτάκη συνδυάστηκαν μεγάλες ικανότητες με αβυσσαλέο ήθος. Καταστροφικός συνδυασμός.

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 05/11/2009 22:13:15

   @ fatfat
   Η συνεχής ενοχοποίηση που κάνεις, είναι χειρότερη από εκείνη που έκαναν θεμιτά, τα θύματα του ολοκαυτώματος στους Γερμανούς.
   Γιατί δεν αφήνεις την παρελθοντολαγνεία, όπως ευαγγελίζεται κι η Ντόρα, που εκπροσωπείς με πάθος άλλωστε;

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 05/11/2009 22:42:26

   Και ικανότητες είχε και πολύ έξυπνος ήτανε και ντόμπρος πολλές φορές και πολύ σωστές ιδέες είχε σε ορισμένα θέματα. Τότε τον είχαμε θεό. Εγώ προσωπικά το προτιμούσα από τον Στεφανόπουλο το 85.
   Τον κατηγορούμε για συγκεκριμένα πράματα: Tην στάση του στα εθνικά θέματα,την οικογενειοκρατία,τις ίντριγκες,τις σχέσεις του με επιχειρηματίες, την εσωκομματική τακτική του. Οκ, έγινε πρόεδρος,έγινε πρωθυπουργός ,έπρεπε μετά να κάτσει αξιοπρεπώς στη γωνία στηρίζοντας ειλικρινά το κόμμα και όχι να χτίσει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα που θα το κληρονομούσε μετά στη κόρη του. Ποιός άλλος αρχηγός της ΝΔ θα το έκανε αυτό? Ο Ράλλης ή ο Αβέρωφ? Γι΄αυτό λέω και ξαναλέω ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι καθαρά ηθικό.

 62. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 05/11/2009 22:06:08

  Κοίτα ρε παιδί μου, δείς σύμπτωση!! Μόλις τώρα το θυμήθηκε!!

 63. Aris M. avatar
  Aris M. 05/11/2009 22:06:24

  Δίχασε, πόλωσε, κινήθηκε παρασκηνιακά. Όπως κάνουν όλοι οι υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη. Για πές μας όμως και για το Γιακουμάτο....
  Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι δεν μπορεί να σε ενοχλούν οι γνώμες των πολιτών, που στο κάτω κάτω είναι προσωπικές και δεν διαμορφώνουν πολιτική η επηρεάζουν καταστάσεις, και να μην ενοχλείσαι από της γνώμες και επιθέσεις στελεχών προσκείμενων στη Ντόρα.
  Είπαμε στρατιώτης αλλά εσύ το παρακάνεις...

 64. loretta avatar
  loretta 05/11/2009 22:08:14

  αγαπτε ΦΑΤ ΦΑΤ

  1) δεν υπαρχει κανενας λογος να δεχθει την προταση εκ προιμιου ο ΣΑΜΑΡΑΣ η οποιος αλλος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ αν απευθηνετε μονο σαυτον εφοσον η θεση του αντιπροεδρου για να ισχυσει πρεπει να γινει φανταζομαι αλλαγη καταστατικου κομματος αναφορικα με την δομη και λειτουργεια του κομμματος. Ας γινουν οι προτασεις απο αυτους που επιθυμουν και ας συζητηθουν καμια αντιρηση. Το να το αποδεχθει απο τωρα καποιος απο μονος του δεν μου δειχνει καμια αλλαγη στην νοοτροπια του ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ. Θα ηταν λαθος κατα την γνωμη μου.

  2)η σχεση ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΟΠΙΑ.

  3) εξαρταται πως τεκμηριωνει καθενας τα επιχειρματα του και πως εμφανιζει τις αληθειες του...παρολα αυτα...συζητηση κανουμε και ακομα και οι εντονες αντιπαραθεσεις γονιμες ειναι κατα την γνωμη μου.

 65. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/11/2009 22:22:37

  όπως ακριβώς το λές, και φυσικά φαίνεται πιο πολύ τώρα που πέρασαν χρόνια...

 66. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 22:30:04

  @ fatfat
  Κατ’ αρχάς πολλά πράγματα γίνονται και λέγονται καθ’υπερβολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεται η αξία της ενέργειας ή δήλωσης. Αντίθετα, τις ισχυροποιεί ως ουσία λόγω. Μέχρι εδώ καλά? (και μη με βάζεις στη βάσανο της υψηλής και πιο σε βάθος ανάλυση, μιας και δεν είσαι το κέντρο της γης, ώστε η απάντησή μου προς εσέ, να είναι μονοσήμαντος στόχος για εμέ). Πάμε παρακάτω.

  Δεν έχεις ποτέ διερωτηθεί, γιατί ρε ‘μώτο μου υπάρχουν τόσοι πολλοί, που δεν πάνε το γένος Μητσοτάκη? Φίλε μου, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Από το ’65. Δηλαδή πρέπει να σου αναφέρω ένα προς ένα, χρονολογικά όλα τα γεγονότα, ξανά και ξανά? Κάνε μια γύρα στις αναρτήσεις και τα σχόλια, και θα τα δείς, ένα προς ένα. Συνεπώς, το συμπέρασμα που βγάζω είναι, είτε είσαι ανεπίδεκτος μάθησης ιστορικής γνώσης, ή είναι τόσο ισχυρά τα στερεότυπα κάτω από τα οποία λειτουργείς, ή τρίτο έχεις κοινωνικούς ή οικονομικούς λόγους που το κάνεις.

  Για να κλείσω. Όλοι (με την ευρεία έννοια), ανήκουμε σ αυτή τη παράταξη. Κι εγώ και συ, κι ο Αντώνης και η Ντόρα. Από κει και πέρα υπάρχει αυτό το κάτι άλλο (κάποιοι το ονομάζουν αλμπινί), που μας διαφοροποιεί. Ε, αυτή η διαφοροποίηση που υπάρχει μεταξύ Σ και Ν, εμού και εσού, ημών και υμών είναι η ειδοποιός διαφορά. Το ζητούμενο είναι πια θεώρηση των πιο πάνω υποκειμένων θα επικρατήσει. Εμείς πιστεύουμε ότι η δική μας θεώρηση είναι ορθότερη και την αγωνιζόμαστε.

 67. kanis avatar
  kanis 05/11/2009 22:36:20

  Μάλλον τελειωσε η βάρδια του fatfat.
  NEXT!!!!!!!!!!!!

 68. Natas avatar
  Natas 05/11/2009 23:09:40

  Loretta

  Ωραίες οι μουσικές επιλογές σου. Κι οι χθεσινές και οι σημερινές.
  Ο zeppelin δεν πάει πίσω όμως!

  • loretta avatar
   loretta @ Natas 05/11/2009 23:11:28

   επιλεγουμε τραγουδια που να αντιστοιχουν στιχουργικα η σαν νοημα στα θεματα που συζηταμε..!! διασκεδαστικο το βρισκω.

 69. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 23:13:54

  @ kanis....βάρδια κάνουν οι υπάλληλοι ή οι εργάτες που πληρώνονται για την εργασία τους......το σχόλιό σου είναι το λιγότερο άστοχο.....το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν είμαι συνειδητοποιημένος πολίτης, που εκφράζω λίγο ή πολύ διαφορετικές απόψεις από εσένα ή κάποιους άλλους.....

  Υ.Γ : τελείωσα τα σχόλια για απόψε....έχει την εκπομπή για το EUROPA LEAQUE ο ΑΝΤΕΝΑ......

 70. Natas avatar
  Natas 05/11/2009 23:14:55

  Συμφωνώ απόλυτα

  δοξάστε με!

 71. tiramola avatar
  tiramola 05/11/2009 23:22:26

  Να σας αφιερώσω και εγώ ένα βιντεο κλιπ που ταιριάζει στην περίπτωση και είναι και ωραίο τραγούδι...

  http://www.youtube.com/watch?v=og1HAkjOuL0

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 05/11/2009 23:26:54

   αχ τιραμόλα... στους καιρούς που ζούμε, μάλλον αυτό:

   Pleased to meet you
   Hope you guess my name
   But what's puzzling you
   Is the nature of my game

   I stuck around St. Petersburg
   When I saw it was a time for a change
   Killed the Czar and his ministers
   Anastasia screamed in vain

   I rode a tank
   in the general's rank
   When the Blitzkrieg raged
   And the bodies stank

   Pleased to meet you
   Hope you guess my name, oh yeah
   Ah, what's puzzling you
   Is the nature of my game, oh yeah

  • kanis avatar
   kanis @ tiramola 05/11/2009 23:28:59

   http://www.youtube.com/watch?v=8-3jf3Vj850

  • kanis avatar
   kanis @ tiramola 06/11/2009 00:54:14

   http://www.youtube.com/watch?v=Qw5eTaGSKPc

 72. kanis avatar
  kanis 05/11/2009 23:27:42

  @fatfat... στο δια ταύτα, όμως,πετάς ην μπάλλα στην κερκίδα!
  Καλή μπάλλα, φίλε!

 73. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 23:30:59

  @ Υ....και κάτι τελευταίο...αυτό το "καθ’υπερβολή" δεν το ανέφερες χτες όταν σου έθιξα το ζήτημα για πρώτο φορά, έπρεπε να σε στριμώξω πρώτα.....πάντως σε κάτι έχεις δίκιο....ούτε εγώ, ούτε εσύ,ούτε κανένας δεν είμαστε το "κέντρο της γης"...ούτε κανένας είναι ο "Μεσσίας", ούτε κανένας είναι αναμάρτητος.....κατά τα άλλα, εγώ έχω εμμονή με την παρελθοντολαγνεία? Εδώ εσύ αναφέρεσαι για το 1965...τόσο πρόσφατα......όταν ψήφιζες τον κύριο Μητσοτάκη δεν είχες ακούσει τίποτα για εκείνη την εποχή ή για τις κατηγορίες που του απέδιδαν????....για τους οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους που δήθεν έχω και που επικαλείσαι, μόνο και μόνο αυτή η επίκληση φανερώνει το πραγματικό σου ήθος.......

  Υ.Γ : και ασφαλώς υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ εμένα και εσένα.....αυτό έλειπε, να είμασταν το ίδιο εμείς οι δύο.... Μπρρρρρρρρρ!!!!!!!

 74. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 23:36:54

  @ kanis.......όσο αφορά ένα σχόλιό σου, ότι κάνω συνεχή ενοχοποίηση...ό,τι και να σας γράψω, δεν κινδυνεύετε να αναπτύξετε εξαιτίας μου ενοχικά σύνδρομα....αντέχετε, δεν σας φοβάμαι......

  Y.Γ : εκτός πάλι, αν είστε ή νοιώθετε ένοχοι για κάτι.....οπότε αλλάζει το πράγμα.....

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 06/11/2009 00:50:39

   ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!

 75. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 05/11/2009 23:47:32

  Eγώ θα έλεγα:
  Be my number two
  (joe jackson)

 76. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 23:51:38

  1.Καλά ρε φατφατ, επικοινωνούν τα μάτια σου με τη δυνατότητα κατανόησης? Η αναφορά μου είχε τρεις προτάσεις. Μάλον σου διέφυγαν οι δύο, και έμεινες στη πρώτη.
  2. Έγραψα, από το ’65. Δεν έγραψα, το ’65. Άρα ισχύει ότι και στο 1.
  3. Ανέφερα 3 ενδεχόμενα. Δεν είπα και τα 3. Άρα το 3ο ενδεχόμενο δεν ισχύει. Πολύ καλά. Από τα δύο που απομένουν, πες μας πιο διαλέγεις.

 77. Υ. avatar
  Υ. 05/11/2009 23:58:10

  Βλέπω την καταβρίκατε παιδάκια. Το επόμενο βήμα, με τα κουβαδάκια στην άμμο!

 78. markella avatar
  markella 06/11/2009 00:08:33

  Σας βλέπω και σας παρακολουθώ (οι υψηλες συστάσεις έρχονται απο τη φίλη σας loretta) και έχω αρχίσει να απορώ.... με το μυαλό μας!!

  Με συγχωρείς βρε fatfat...και εσείς οι υπόλοιποι ρε παιδιά, αλλα έχω μια απλή απορία!! Γιατί παιζετε το ιντριγκαδορικο παιχνιδι του Μειμαρακη η και των άλλων με την παρελθοντολογία , οχι του 65 , οχι του 85 οχι του 90, οχι του 93 σχετικά με τον Σαμαρα και τον Μητσοτάκη και δεν αφήνεστε στα νεώτερα πολύ πιο επικαιρα και αληθινά γεγονότα, όπου η Ντόρα έπαιζε τον Καραμανλή σε όλες τίς επιλογές του? 5 χρόνια αφήσε τον Σουφλιά ανεγκιχτο, αυτο δεν σας ελεγε κάτι? Ο τζουτζούκος δεν τολμούσε να χαλασει την ΚαραμανλοΝτορικη ισορροπ'ία στο κόμμα... ΓΙΑΤΊ ΑΡΑΓΕ?? Γνωριζε τον αντίποδα και την εσωκομματική ισχύ και οργάνωση...και οι γνωστες και κατεχοντες δεν το αμφισβητουν...αλλα το γνωρίζουν στο πετσι τους. Οποτε για ποια ενότητα μας μιλάει η Ντόρα??
  Αντε γιατί σαν πολλα μας τα λεει η ψηλή....! Αυτά αλλού!

  • Υ. avatar
   Υ. @ markella 06/11/2009 00:17:51

   Όλα μετρούν, αθροιστικά. Προς το συμπέρασμα!

   • markella avatar
    markella @ Υ. 06/11/2009 00:27:09

    Το συμπερασμα ειναι να μη μασαμε απο τις παρελθοντολογίες του κυκλωματος Νταρντανοβα και να βαλουμε το παιχνιδι εκει που πρεπει...δηλαδη οταν περιτρανα δηλωνει η κυρία οτι "εγω ήμουν όλα τα χρόνια ανελλειπως στη ΝΔ "...να μας πει και τί εκανε τα τελευταία 5,5 χρόνια στο κόμμα... Αντε γιατι μεχρι στιγμής κανενας δεν τολμησε να μιλήσει..ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! Αυτα είναι καιρός να τελειώσουν!!!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 06/11/2009 00:29:16

    Και θα τελειώσουν.

  • Υ. avatar
   Υ. @ markella 06/11/2009 00:55:09

   Επί της ουσίας των πιο πάνω σου.
   Αυτά που αναφέρονται (ως προς το παρελθόν), είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα. Αυτά που αναφέρεις (τα 5,5 χρόνια), βεβαίως και είναι ακριβή, όχι όμως τεκμηριωμένα. Ας βγει ο ΚΚ, να τα πει και να τα δηλώσει.
   Και επίσης, η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν διαγράφεται.

 79. Aris M. avatar
  Aris M. 06/11/2009 00:12:39

  http://www.youtube.com/user/samarasantonis#p/u/0/hU_0T6NKlN0

 80. Aris M. avatar
  Aris M. 06/11/2009 00:14:54

  No comments
  http://www.youtube.com/user/samarasantonis#p/u/3/kwpBklicza8

 81. loretta avatar
  loretta 06/11/2009 00:16:43

  Καλως ορισες Μarcella sister!! well απο οτι φαινεται το γνωριζουν και οι πετρες αλλα κανεις δεν το αναφερει! βλεπεις ολοι τρεχουν να συνταχθουν πισω απο τα συμφεροντα τους μπας και προαχθουν..!!

  Ελπιζω ο Αντωνης να τα κοψει αυτα γιατι με την ΘΕΟΔΩΡΑ Νταρντανοβα αρχηγο...μονο θα πολλαπλασιαστουν τα φαινομενα.

  • Υ. avatar
   Υ. @ loretta 06/11/2009 00:31:44

   Αδελφές εν τη ιδεολογία, ή εν τη οικογενεία?

   • markella avatar
    markella @ Υ. 06/11/2009 00:32:58

    sisters in blood και εν τη ιδεολογια!! Διπλο το χτυμημα στην ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 06/11/2009 00:37:13

    Τετραπλό θα έλεγα. Η κάθε μια σας, κάνει για δύο

 82. markella avatar
  markella 06/11/2009 01:08:18

  ΣΥΜΦΩΝΟΙ.... η ιστορία όμως επιδεχεται ερμηνειών για αυτο και υπαρχει ένας μόνιμος αντιλογος περι κινητρων, δρασεων και αντιδράσεων...
  Παρα αυτα, φαντάζομαι ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν είναι η μοναδική αιτία που καποιοι άνθρωποι όπως εμείς, ας πούμε, προτιμούμε τον Αντωνη έναντι της Ντόρας. Τι της προσάπτουν της Κας? Τον ενδογενή κομματικό παραμηχανισμό! Κόμμα μεσα στο κόμμα! Αρα είναι εκ των πραγμάτων τεκμηριωμενη μέσα στο κοινό νου τα πρόσφατα , μη ιστορικά μεν, πραγματικά δε, δεδομένα.
  Ως εκ τουτου, και επειδή το σπιτι είναι ιερό....ενδόμυχα έχουμε αντιπαθήσει την ιδια γιά όλο αυτό που καλλιεργησε, απροκάλυπτα και χωρίς σεβασμό για τον ψηφοφόρο της ΝΔ.
  Δε θ αργησει να εμφανιστεί ενας νέος ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ... και τοτε , το "δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρος σοφου"!

  Σας καληνυχτώ!! Α Demain!

 83. loretta avatar
  loretta 06/11/2009 01:11:58

  Πολυ απλα φιλτατε Υ και Marcella

  θα εμφανιστεί καποια στιγμη ο επομενος "ΓΡΥΛΑΚΗΣ" ως ιστορικος του μελλοντος και θα τα τεκμηριωση/επιβεβαιωση...και θα εχουμε τοτε να λεμε παλι...γιατι δεν τα λεγαν εν τη γέννεση??

  thats all folks for today!!!

  till tomorow!!

 84. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/11/2009 06:36:11

  Τώρα που κάθομαι και το σκέφτομαι, όταν λέει η Ντόρα να μην γίνεται η συζήτηση "με όρους παρελθόντος", εννοεί ότι, αφού είπαν οι δικοί της το μοναδικό επιχείρημα κατά Σαμαρά (το 1993), να μην μιλήσουμε τώρα κι εμείς για τα δικά της, τα πραγματικά άπλυτα. Ζήμενς, ενδοτικότητα, διαπλοκή, όλα τα σχετικά.

  Προσπαθούν να ακυρώσουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας. "Συζήτηση με όρους μέλλοντος" σημαίνει να μην μιλούμε καθόλου γι' αυτήν, και να γίνει μια άχρωμη και άοσμη προεκλογική περίοδος, όπου θα έρθουν 100.000 άνθρωποι να ψηφίσουν και θα βγει η Ντόρα από έναν κομματικό στρατό.

  Αυτό είναι το τελευταίο τους σχέδιο. Πρέπει να το αποτρέψουμε. Θα πούμε σε όλους ποιο είναι το ποιόν της.

 85. Δημήτριος (Γηραιά Αλβιώνα - εν Ιωαννίνοις μέχρι πρότινος) avatar
  Δημήτριος (Γηραιά Αλβιώνα - εν Ιωαννίνοις μέχρι πρότινος) 07/11/2009 01:59:29

  Στις περσινές ενδοκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ
  γράφτηκα <> και ψήφισα Παπανδρέου.
  Στις πρόσφατες εθνικές δεν ήρθα Ελλάδα να ψηφίσω,
  αλλά αν ερχόμουν δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ με τίποτα:
  αυτή η πρεμούρα με τους λαθρομετανάστες μου έχει
  καθίσει πολύ άσχημα στο λαιμό!
  Και η πλάκα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έλεγε προεκλογικά
  ό,τι κάνει τώρα, για το μεταναστευτικό....

  Μακάρι ο Σαμαράς να αντέξει και
  <>
  Παντού, σε όλα τα κόμματα!

  • Δημήτριος (Γηραιά Αλβιώνα - εν Ιωαννίνοις μέχρι πρότινος) avatar
   Δημήτριος (Γηραιά Αλβιώνα - εν Ιωαννίνοις μέχρι πρότινος) @ Δημήτριος (Γηραιά Αλβιώνα - εν Ιωαννίνοις μέχρι πρότινος) 07/11/2009 15:55:43

   Αμάν αυτά τα (ελληνικά) εισαγωγικά και το μπλέξιμο
   με HTML.
   Το πρώτο είναι ...<> του ΠΑΣΟΚ...
   και το δεύτερο είναι ...<>...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.