Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του Τσίπρα
11/05/2015 18:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του Τσίπρα

Άλλο η αδιασάλευτη πορεία εντός του ευρώ κι άλλο συνένοχοι στο φόνο...

Πολύς λόγος έχει γίνει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα αν και όταν έρθει μια συμφωνία στη Βουλή. «Θα ψηφίσει ο Σαμαράς ή όχι», λένε ορισμένοι με σκοπιμότητα προφανώς αφού θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ.

Για παράδειγμα από την πλευρά του Μητσοτακέϊκου διαρρέουν ότι πρέπει πάση θυσία να ψηφιστεί η συμφωνία. Συγχορδία Κυριάκου και Ντόρας τις τελευταίες ημέρες λένε ότι... στο όνομα της εθνικής σωτηρίας πρέπει η ΝΔ να ψηφίσει αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό δεν είναι ψήφος στην κυβέρνηση.

Από την άλλη υπάρχουν φωνές που λένε ότι η ΝΔ πρέπει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα απομακρύνει από τη χρεοκοπία και την καταστροφή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή στον Τσίπρα προκειμένου να εγκαταστήσει για πολλά χρόνια την πολιτική ηγεμονία του. Με απλά λόγια δε θα γίνει η Νέα Δημοκρατία παρακολούθημα του Τσίπρα τώρα που γίνεται μνημονιακότερος των μνημονίων.

Τα πράγματα είναι απλά. Η ΝΔ ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας αυτής, ως η παράταξη που επλήγη επειδή κατάφερε το 2012 να σώσει την Ελλάδα και τελικά δικαιώθηκε με βάση τις εξελίξεις, θα πρέπει να στηρίξει κάθε κίνηση που γίνεται προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης της κατάστασης. Πάνω απ' όλα είναι η Ελλάδα και όχι κανένα κόμμα ή κανένας βουλευτής.

Ωστόσο, η στάση της ΝΔ στη Βουλή όταν έρθει μια συμφωνία θα πρέπει να εξαρτηθεί από το περιεχόμενό της. Για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν να ψηφιστεί με κλειστά μάτια ένα νέο μνημόνιο με τους δανειστές το οποίο προήλθε από τα λάθη και τις γκάφες της κυβέρνησης;

Πώς επίσης θα ψηφίσουν οι βουλευτές αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης την οποία μείωσε ο Σαμαράς πριν μερικούς μήνες;

Πώς θα στηρίξει υφεσιακά μέτρα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι σήμερα τα απέρριπτε; Απ' ότι ακούγεται για παράδειγμα, τα φορολογικά μέτρα κοστίζουν 6-7 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό όταν το περίφημο... μέιλ Χαρδούβελη και η κακή κυβέρνηση Σαμαρά είχαν σχεδιάσει μέτρα 1 δισ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν η ΝΔ να δώσει την πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση χωρίς να έχει δει και εξετάσει πρώτα τα μέτρα;

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της εθνικής σωτηρίας αλλά δεν μπορεί να συναινέσει σε εγκλήματα, δεν μπορεί να στηρίξει αυτόν τον απίθανο θίασο που έχει φέρει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο. Που διέλυσε την οικονομία επί τρεις μήνες και που τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει πιο σκληρά μέτρα για να καλύψει τις τρύπες.

Η ΝΔ να στηρίξει και να ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά όχι τα μέτρα που θα προέλθουν από την εγκληματική διαπραγμάτευση. Δεν θα πληρώσει η ΝΔ τον Βαρουφάκη, ούτε θα γίνει ουρά του Τσίπρα τώρα που κάνει την μνημονιακή στροφή. Άλλο η αδιασάλευτη πορεία εντός του ευρώ κι άλλο συνένοχοι στο φόνο. Ως εκ τούτου, οι απόψεις του Μητσοτακεϊκου είναι καθαρά προσωπικές και είναι στο ίδιο ύπουλο στυλ στο οποίο μας έχουν συνηθίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 11/05/2015 19:06:37

  Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το γεγονός ότι η ντόρα αυτοπροσδιορίζεται η πιο φιλελεύθερη στο κόμμα. Κάνουν κριτική έντονη στον σαμαρά για την μεταρυθμιστική κόπωση λένε ότι βάλαμε φόρους ότι ότι. Και τώρα θέλουν να έρθουμε να ψηφίσουμε με κλειστά μάτια φόρους που σε σύνολο (16-18 δις) υπερβαίνουν τους φόρους που έβαλε ο σαμαράς σε ανάλογο χρονικό διάστημα. Είναι απίστευτος εμπαιγμός και προσβολή της κοινής νοημοσύνης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 12/05/2015 16:53:55

   Έτσι! Τότε που τα έβαζε ο Σαμαράς έκαναν υψηλή κριτική και τώρα κοκοκο... Ουστ!

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/05/2015 19:22:48

  Α, ρε Πρόεδρε, στο είχαμε πει. Πέταξέ τους οριστικά από το κόμμα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Προφήτης 11/05/2015 20:09:26

   Never too late, Προφητη μου.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/05/2015 21:15:51

  Nα ψηφισθούν μέτρα ισοδύναμα με τα προβλεπόμενα στο ημειλ Χαρδουβελη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 12/05/2015 16:54:53

   Α μπράβο! Και τότε θα δει ο λαός τη διαφορά μεταξύ των μέιλ.

 4. Wolf avatar
  Wolf 11/05/2015 21:44:21

  Και αν τα φέρουν στη Βουλη με ενα νομό; Τοτε τι; Γιατί αυτο προβλέπω για να εχουν σε ομηρία όλο το σώμα!!!

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Wolf 12/05/2015 08:41:53

   "παρών';

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Παρατηρητής 12/05/2015 14:28:55

    Θα ήταν μια καλή λύση, υπό προϋποθέσεις. Η ΝΔ πρέπει να υπερτονίσει ότι ο λόγος καταψήφισης/μη υπερψήφισης της συμφωνίας είναι το οτι η ίδια είχε προετοιμάσει μια πολύ καλύτερη συμφωνία. Είναι πολιτικός και όχι οικονομικός. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να βγάλει τα κάστανα μόνη της από τη φωτιά. Το κυριότερο είναι ότι η Ντόρα και οι άλλοι περιμένουν την περίφημη "συμφωνία" για να εγείρουν θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, καθότι νομίζουν ότι μετά θα έχει εκλείψει ο λόγος διατήρησης Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ (οι "κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας"). Και τότε θα φάνε τα μούτρα τους, νομίζω, αλλά δεν θα έχει και τόση σημασία, σημασία θα έχει ότι θα κάνουν ένα ωραίο δωράκι στον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και να καταφέρει να περάσει μια "συμφωνία", θα πληρώνει διαρκώς περισσότερο τις συνέπειες τη δολοφονικής του στάσης απέναντι στην οικονομία με την άφρονα πολιτική που ασκήθηκε από τον Ιανουάριο και μετά. Εάν η Ντόρα και ο Δένδιας θέλουν, μπορούν να υπερψηφίσουν. Και αν θα είναι και ο Κυριάκος μαζί τους, ακόμη καλύτερα. Να τελειώνουμε οριστικά με δαύτους. Οριστικά! Επιμένω όμως ότι αν ο Σαμαράς δεν δημιουργήσει δική του πολιτική σχολή, όλα τα άλλα θα είναι άχρηστα και προσωρινά. Δεν υπάρχει ακόμη "Σαμαρισμός" και ένας Κικίλιας και ένας Άδωνις είναι πολύ λίγοι αριθμητικά για να πούμε ότι έβγαλε μια νέα γενιά στελεχών. Όλα αυτά σχετίζονται με τη στάση που θα κρατήσει σε μια τέτοια ψηφοφορία, όχι γιατί καθαυτή είναι τόσο σημαντική αυτη η ψηφοφορία, αλλά επειδή οι εχθροί του θέλουν να την αναγάγουν σε τόσο σημαντική.

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ Διογένης 12/05/2015 15:30:12

     Εαν η ντορουλα και ο δενδιας θελουν να μεινουν στην ιστορια ως το δεκανικι του συριζα ας το κανουν. Αυτο που πανε να κανουν ειναι να ψηφισουν την χειροτερη συμφωνια που ηρθε ποτε στο Ελληνικο κοινοβουλιο, χωρις ιχνος μεταρυθμισης, γεματο απιστευτους και ισοπεδωτικους φορους ενω οι ιδιοι κατηγορουσαν ως χθες το προγραμμα που εφτιαξε ο σαμαρας ως ακριβως αυτο "αντι-κεντρωο". Αυτο το απλο αν δεν μπορει να το δει ο νεοδημοκρατης ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορει να δει καν τα υπολοιπα που συμβαινουν..

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 11/05/2015 22:03:54

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την προσφιλή τακτική του Σύριζα να απαιτεί από την ΝΔ να δεσμευτεί για το αν θα δώσει λευκή επιταγή στα όποια υφεσιακά μέτρα φέρουν στη Βουλή. Μήπως ο σύριζα φοβάται ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη ; Αν είναι έτσι ας βγει ο Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης καθαρά και έντιμα. Αν δεν βρει 151 ψήφους, ψηφίζονται από τη Νδ μόνο τα μέτρα που θα μας γλιτώσουν από την χρεωκοπία και κατευθείαν εκλογές. Αλλιώς, αν δεν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, ας κυβερνήσει επιτέλους !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ roadrunner 12/05/2015 21:14:53

   Άψογο!

 6. Μεγάλα λόγια avatar
  Μεγάλα λόγια 11/05/2015 22:12:32

  Άμα φέρει ο Τσίπρας τόσο όμορφα μέτρα που για να περάσουνε χρειάζονται τη συνδρομή των Νεοδημοκρατών, τότε λίγες θα είναι οι μέρες του.

 7. LaM avatar
  LaM 12/05/2015 12:32:04

  Ειναι αληθεια πάντως ότι το βαθυτερο μίσος ειναι μεταξυ αδερφιων... Ακομα και σημερα, ακομα και κατω απο αυτες τις συνθήκες, διαβαζουμε "το Μητσοτακεικο...". χιλια δικια μπορει να εχετε, αλλά πριν με κατηγορησετε για "Ντορακι", η αισθηση μου ειανι πως τωρα ειναι δεν προέχει η διαφορα με την "αγια οικογένεια". Στο χωρο μου τουλάχιστον δεν αποτελουν καν σημαντικο μέγεθος. Αληθεια πιστευετε οτι ειναι προς το συμφερον της Ελλαδας ακομα ενας χωρισμος στην Κεντροδεξια? Αν γινει αυτο, μηπως κανει ακομα πιο ευκολο το εργο του Τσιπρα? Φιλικες σκέψεις.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ LaM 12/05/2015 14:35:31

   Τα προβλήματα εδώ και το "αδελφικό μίσος" δεν είναι αμφίπλευρο, είναι μονόπλευρο. Η Ντόρα όταν δεν εξελέγη είπε "θα μείνω απλός στρατιώτης της παράταξης" και το τι έκανε μετά το ξέρουμε. Το βλέπουμε και τώρα. Τι θέλουν επιτέλους; Έπεσε στην τρίτη θέση της Α΄ Αθηνών, την ξεπέρασε μέχρι και ο Κικίλιας, ενώ και ο Κυριάκος έπεσε στη δεύτερη θέση της Β΄ Αθηνών. Θα πέσουν κι άλλο. Πάμε για μεγάλες ανακατατάξεις, η πραγματικότητα αλλάζει γοργά. Πρέπει να τραβήξει μπροστά ο Σαμαράς και θα τραβήξει μπροστά, δεν έχει άλλη επιλογή, οι άλλοι ανήκουν στο κακό παρελθόν της χώρας.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ LaM 12/05/2015 14:38:47

   Σωστές σκέψεις,αλλά μήπως ο χωρισμός δεν είχε γίνει παλαιότερα με το ΔΗ.ΣΥ. ; Επακολούθησε η ανασύσταση της σχέσης αλλά τι τα θές όταν το γυαλί έχει ραγίσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.