Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν
23/04/2015 15:30
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν

Ιστορικοί σκόπελοι και ύφαλοι

Η ειδησεογραφία σχηματοποιεί μια εκ πρώτης όψεως ζοφερή για την «Ελληνική Υπόθεση» πραγματικότητα, αναφορικά με την αντιμετώπισή μας από τα Δυτικά κέντρα ισχύος. Από όσα τουλάχιστον διακρίνονται σ’ αυτό το τοπίο στην ομίχλη. Που είναι όσα αφήνονται να διαρρεύσουν από τις δυο πλευρές, με κάθε μια να χρησιμοποιεί τις διαρροές αναλόγως επιδιώξεων.


Ο Τσίπρας, έχει γίνει καταφανές ότι θέλει να εδραιώσει απόλυτη πολιτική κυριαρχία με βάση την επίδειξη μαχητικής διαπραγμάτευσης σε μια αφασική εκλογική πλειοψηφία. Οι ξένοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, προς «συνέτιση» ανεβάζουν διαρκώς τόνους στις υποδείξεις περί των κινδύνων που σοβούν.

Η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να ανησυχεί. Είναι χαρακτηριστικό ένα σύντομο σχόλιο στο Διαδίκτυο : «Εγώ για τον ΕΝΦΙΑ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, πού να ήξερα πόσο μ… θα πιαστώ». Η διεθνής απομόνωση από τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας γίνεται εμφανής, με τον κατάπτυστο νόμο για απελευθέρωση του Ξηρού να επιδεινώνει την κατάσταση. Ενώ ακόμα και σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Αυγή» το μεγαλύτερο ποσοστό από τους κατά τα άλλα «εθνικά υπερήφανους», το 39% πιστεύει πως «στην διαπραγμάτευση κερδίζουν οι δανειστές».

Αν ανήκετε σε αυτούς που ανησυχούν ότι η Ελλάδα θα αποκοπεί από τη Δύση, πιθανόν λόγω και των πομφολύγων περί Σινορωσσικής κεφαλαιακής συνδρομής τις οποίες διακινεί η iskra και άλλοι ανίατα, γεωπολιτικά ηλίθιοι, μην ανησυχείτε. Δεν θα πέσουμε στα βράχια. «Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν» και η Ιστορία πιστοποιεί ότι το Δόγμα παραμένει εν ισχύ από συστάσεως Ελληνικού Κράτους.

Όταν εκτιμήθηκε ότι ο Καποδίστριας συσφίγγει τις σχέσεις με τη Ρωσσία, όντας πάντα ύποπτος στα μάτια των Βρετανών για «φιλο-ρωσσισμό» λόγω της υπουργικής του θητείας στον Τσάρο, δολοφονήθηκε. Βρετανικό πολεμικό ανέμενε για να παραλάβει τους δολοφόνους. Η φυγάδευση τους ματαιώθηκε από την αντίδραση των σωματοφυλάκων του Κυβερνήτη.

Όταν στις αρχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα όδευε με επιλογή της βασιλικής οικογένειας σε μια ουδετερότητα που δεν βόλευε την Αντάντ, ο άνθρωπός τους Βενιζέλος σχημάτισε άλλη κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και η χώρα κύλησε στον Εθνικό Διχασμό.

Όταν τον Νοέμβριο του 1940 ο Χίτλερ έστειλε μυστικό μεσολαβητήστην ελληνική κυβέρνηση για σύναψη ειρήνης με την Ιταλία, η ανησυχία για τυχόν αποδοχή της αλλά και η απαίτηση του Μεταξά τον Ιανουάριο του 1941 για παροχή ουσιαστικής και όχι τυπικής βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας, οδήγησε στη δολοφονία του από τους Βρετανούς.

Όταν ο πρεσβύτερος Καραμανλής φάνηκε να κλίνει περισσότερο προς την Ευρώπη, απομακρυνόμενος κατά κάποιο τρόπο από τον κυρίαρχο της Δύσης ΗΠΑ, δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης και σε λίγο διάστημα ο Καραμανλής απομακρύνθηκε από την εξουσία.

Όταν ο Παπαδόπουλος το 1973, ακούγοντας τον αγγλόφιλο και ρωσσόφιλο αλλά αντιαμερικανό Σπύρο Μαρκεζίνη, δεν παρείχε βάσεις μεταστάθμευσης στα αμερικανικά αεροπλάνα που θα συνέδραμαν το Ισραήλ, μια φοιτητική εξέγερση που την Τετάρτη ήταν στα πρόθυρα διάλυσης μετεξελίχθηκε ραγδαία μέχρι την Παρασκευή σε «πορτοκαλί επανάσταση» με νεκρούς από ελεύθερους σκοπευτές που, σαράντα δύο χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί από πού έπαιρναν εντολές.

Όταν ο νεώτερος Καραμανλής υπέγραψε και προώθησε την κατασκευή του ρωσσικού αγωγού, αγοράζοντας ταυτόχρονα ρωσσικούς εξοπλισμούς, κάηκε πρώτα το 2007 η μισή Ελλάδα με 80 νεκρούς, και κατόπιν η Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008 από ορδές ατόμων τους οποίους οι γνωστοί, ιστορικοί αναρχικοί κοιτούσαν με απορία -«ποιοι είναι αυτοί;;…»- και με δέος για το καταστροφικό τους μένος.

Αλλά και πρόσφατα, όταν ο Σαμαράς επεχείρησε αυτό που θεωρήθηκε «πρόωρη χρηματοδοτική ανεξαρτητοποίηση», του «τραβήχτηκε το χαλί» και μας προέκυψε ο Τσίπρας.

Μην ανησυχείτε λοιπόν για τα ορατά βράχια, τους σκοπέλους, η Ελλάδα δεν θα αφεθεί ποτέ να πέσει εκεί, και αν τα πράγματα φτάσουν από αδιαλλαξία του Τσίπρα στο απροχώρητο θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει. Οι κουκουλοφόροι, για παράδειγμα, της Μεταπολίτευσης, όπως και οι ελεύθεροι σκοπευτές στο Πολυτεχνείο, ποτέ δεν μαθεύτηκε ποιοι είναι.

Αυτό που προκαλεί κυριολεκτικά τρόμο είναι οι παράπλευρες για το Έθνος απώλειες σε μια τέτοια περίπτωση, όπως πάντα όταν χρειάστηκε να κρατηθεί πάση θυσία η Ελλάδα όχι μόνο στο Δυτικό στρατόπεδο αλλά και στη ρότα που χαράζει η Δύση. Ο ύφαλος της Ιστορίας, οι ιστορικές συνέπειες που δεν φαίνονται αμέσως παρά με την πάροδο του χρόνου, τα κόστη που πλήρωσε η χώρα όταν το εθνικό σκαρί έσκισε τα ύφαλα στην αθέατη ξέρα για να οδηγηθεί μισοβυθισμένο στο λιμάνι της Δύσης.

Γνωρίζουμε ότι οι ισχυρισμοί μας για ιστορικά γεγονότα θα συναντήσουν αντιρρήσεις σαν «ιστορική παραφιλολογία» αλλά θα επιμείνουμε. Η ιστορία γράφεται από τους νικητές κατά το δοκούν. Ο Μεταξάς για παράδειγμα πέθανε ξαφνικά, ενώ είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του τηρούσε ημερολόγιο και έκανε ομιλίες.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το έδαφος του «Αν…» στην Ιστορία είναι εξόχως γλιστερό. Αλλά αξίζει τον κόπο. Για φαντασθείτε… Και δέστε πόσο κόστος πληρώσαμε.

Αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Κυβερνήτης, τι κράτος θα είχε θεμελιώσει. Σίγουρα όχι το βαυαρικών προδιαγραφών. Και δεν θα είχαν ενσκήψει οι ξένες δυναστείες, τοποτηρητές των ξένων. Η Επανάσταση του 1821 θα είχε δικαιωθεί απόλυτα.

Αν δεν υπήρχαν οι δυναστείες, πιθανόν δεν θα είχε προκύψει Εθνικός Διχασμός, ιστορικό κι αυτός προσάναμμα για την Καταστροφή του 1922.

Αν δεν είχε συμβεί η Καταστροφή, είτε η Ελλάδα θα ήταν «των δύο ηπείρων» είτε θα υπήρχε ακόμα Ελληνισμός στη Μικρά Ασία.

Αν δεν είχε υπάρξει η προσφυγιά δεν θα είχε υπάρξει η κοινωνική πρώτη ύλη για την ανάπτυξη του ΚΚΕ, η οποία οδήγησε στον Εμφύλιο.

Αν δεν είχε συμβεί ο Εμφύλιος, πόση καταστροφή θα είχε γλυτώσει η χώρα και σε πόσο καλύτερο επίπεδο θα βρισκόταν.

Αν η Ελλάδα είχε γίνει μέλος της ΕΟΚ προδικτατορικά, θα ανήκε στον στενό πυρήνα, θα είχε γνωρίσει άλλη ανάπτυξη και δεν θα γινόταν μέλος όπως το 1980, με καταστροφή της παραγωγικής της βάσης.

Αν δεν είχε συμβεί το Πολυτεχνείο δεν θα είχε χαθεί η μισή Κύπρος και δεν θα είχε υπάρξει το κλεπτοκρατικό καθεστώς της Μεταπολίτευσης, το οποίο βύθισε τη χώρα στο Χρέος και την έστειλε στη σημερινή υποδούλωση.

Ο Τσίπρας, για να μείνει στην εξουσία και όχι μόνο τώρα αλλά σε βάθος χρόνου, θα κάνει τα πάντα. Ακόμα και θα αφήσει γένια δηλώνοντας …Πατριάρχης Αντιοχείας. Αλλά είτε κάνει εκλογές για να πάρει εντολή συμβιβασμού, να διώξει τις συνιστώσες και να έλθει προς το Κέντρο, είτε κάνει εκλογές με ΑΤΜ άδεια με σκοπό να τις χάσει και να πετάξει την «καυτή πατάτα» για να μην επιβαρυνθεί καταστροφικό πολιτικό κόστος όπως ο Σαμαράς, είτε συνεχίσει με τους ΑΝΕΛ επιχειρώντας να τηρήσει «κόκκινες γραμμές» που του επιβάλει το εκλογικό του ακροατήριο και το εσωκομματικό του δικαστήριο, η Ελλάδα θα παραμείνει στους Δυτικούς οργανισμούς και θεσμούς.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η χώρα θα αναγκαστεί να καταβάλει περαιτέρω οδυνηρό τίμημα, εδαφικό, γεωπολιτικό, κοινωνικό για να περάσει ο Τσίπρας από τις ιδέες του συρφετού στον οποίο προεδρεύει στη σύγκλιση με την διεθνή πραγματικότητα. Αγωνία για καταβολή οικονομικού τιμήματος είναι μάταιη, ήδη η πραγματική οικονομία θνήσκει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/04/2015 06:40:29

  H Γιάλτα τέλειωσε εδώ και 25 χρόνια.Όλες οι προσπάθειες του Πουτιν να ξαναφθάσει σε συμφωνία ζωνών επιρροής απορρίφθηκαν από τους Δυτικούς.Φυσικά θα ήθελε πάρα πολύ να ανταλλάξει (πάλι) την Ελλάδα με την Ουκρανία όπως οι προκάτοχοί του από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης αλλά προς το παρόν οι Δυτικοί λένε ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης σφαίρες επιρροής δεν υπάρχουν. Αυτό προκαλεί κάποιο πανικό σε ορισμένους που είχαν μάθει να τρώνε από τη Δύση δοξάζοντας τους αντιπάλους της και καλούνται τώρα να πληρώσουν ως χώρα και ως κόμμα βέβαια τα επίχειρα της καλλιέργειας αντιδυτικού κλίματος. Είναι τόσο μεγάλη σήμερα η δυτική υπεροχή ώστε μπορούν να αφήσουν τον καθένα να κρεμαστεί μόνος του.Η Λατινική Αμερική ή πίσω αυλή των ΗΠΑ έχει γεμίσει αριστερές κυβερνήσεις.Τις έχουν γραμμένες οι Αμερικάνοι.Εάν ο λαός της Βενεζουέλας - χώρας πρότυπο για τους τσιπρικούς - θέλει να έχει αριστερά και να περιμένει 5 ώρες στην ουρά για κρέας μπορεί να το κάνει μέχρι να βαρεθεί. Δεν θα σε σώσει πάλι κάποιος παρά τη θέλησή σου. Καιρός να εξομοιωθείς με τους άλλους Βαλκάνιους αφού κομμουνίζεις .Και θα είναι απόλυτα δίκαιο. Εδώ ισχύει το ρητό "Καλά να πάθουν".

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 21/04/2015 13:40:49

   Δεν αμφέβαλα ότι θα σχολιάσεις πρώτος. Αλλά άσε το παπατζιλίκι. Έχει γεμίσει αριστερές κυβερνήσεις από την αποικιοκρατία των ΗΠΑ. Κι εδώ, τον Τσίπρα τον έφερε η επιβολή μιας ατζέντα που εξαθλίωσε τους μικρομεσαίους.

   Δεν ενδιαφέρονται για τη Λατ. Αμερική; Αλλά δολοφόνησαν τον Τσάβεζ. Καρκίνος. Πολλώνιο; Η Βενεζουέλα διαθέτει το 26% των διαπιστωμένων κοιτασμάτων πετρελαίου του ΟΠΕΚ.

   Ούτε για τον Μοράλες. Αλλά με εντολή τους κρατήθηκε το αεροπλάνο του πάνω από την Βιέννη, σε μια πρωτοφανή πράξη διεθνούς ομηρίας.
   Και το θέρος του 2014 ο υπ. Οικονομικών της Αργεντινής κατήγγειλλε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ "μάς ωθεί σε νέα χρεωκοπία". Απλά τώρα γίνονται χρηματοπιστωτικές δικτατορίες, η λύση των ωμών αμερικανικών στρατιωτικών επεμβάσεων στην "πίσω αυλή" έχει αποκλειστεί λόγω της κακής φήμης από την "τρομερή" δεκαετία του '70. Και η Chiquita πάντα βγάζει λεφτά από τις μπανάνες της Κεντρικής Αμερικής. Ενώ το Μεξικό έχει διαλυθεί σαν χώρα από την τρομακτική ζήτηση ναρκωτικών από τις ΗΠΑ, ομολογία Χίλαρυ.

   • Geros avatar
    Geros @ Προφήτης 21/04/2015 16:07:27

    Είσαστε κινούμενη εγκυκλοπαίδεια συνωμοσιολογικών θεωριών και αστικών μύθων αγαπητέ! Έχει πλακα που οι συνωμοσιολογικές μπούρδες λέγονται με υφάκι εξυπνάδας. Ο Τσάβες καρκίνο? Ιστορία για αφελείς προφανώς, αν είσαι έξυπνος θα πιστέψεις ότι του ...... έβαλαν καρκίνο στο πρωινό του !!!
    Στοιχεία για αυτό δεν χρειάζονται για τους ξύπνιους σαν και του λόγου σου, αυτά είναι για εμάς, τους βλάκες. Ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού είναι αρκετό. Δεν είμαστε χαζοί εμείς να πιστεύουμε πως ο Τσάβες έπαθε καρκίνο όπως ακριβώς χιλιάδες χιλιάδων συνάνθρωποι μας, πρέπει να πιστέψουμε ότι του βάλαν στον καφέ πλουτώνιο!!

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Geros 21/04/2015 18:18:03

     @γερος
     Ο/η ψυχρ. είναι σε αποστολή.
     Εσύ, αφού λες δεν έχει πλέον νόημα να σχολιάζεις στο antinews, γιατί χαλιέσαι;
     Ούτε 500 απόπειρες κατά του Κάστρο υπήρξαν.
     Ούτε υποθεση Λιτβινενκο.

     Πως πάει το σουπερ μάρκετ, καλά, σου δώσαν καμιά αύξηση;

     • Geros avatar
      Geros @ Προφήτης 21/04/2015 19:33:56

      Αγαπητέ εξακολουθώ να πιστεύω ότι εδώ που φτάσαμε δεν έχουν πολύ νόημα τα σχόλια, αλλά όταν είναι σε δικά σας άρθρα αν και δεν έχουν νόημα, έχουν πλακα!
      Δεν σας είπα για τον Κάστρο και τον Λιτβινένκο αλλά για τον Τσάβες. Και επειδή ο Λιτβινένκο είναι επιχείρημα για πολλούς συνωμοσιολόγους ότι δήθεν μπορούν οι μυστικές υπηρεσίες να κάνουν κάποιον να πάθει καρκίνο, έχω να σας πω ότι όταν του δώσανε πολώνιο δεν έπαθε καρκίνο του προστάτη αλλα πέθανε σε είκοσι μέρες από την τοξικότητα της ουσίας αυτής.
      Το άλλο όμως που αναφέρατε σχετικά με την δολοφονία του Μεταξά παίρνει το βραβείο!
      Όπως έγραψα και παραπάνω μιλάμε για εγκυκλοπαίδεια συνωμοσιολογίας!
      Φυσικά για τα περί δολοφονίας Μεταξά δεν είναι βγαλμένο εντελώς από το κεφάλι σας υπάρχουν πηγές ...... αδιάσειστες.
      Το έχει αναφέρει ο παγκοσμίωςς άγνωστος ιστορικός κύριος Χονδροματιδης (άλλο ο Ανοιχτοματίδης και άλλο ο Χονδροματίδης για να παραφράσω τον μακαρίτη τον Ρασούλη). Ο κύριος Χονδροματίδης και εσείς φυσικά παραβλέπετε ότι το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Μεταξά το υπέγραψαν 12 από τους διαπρεπέστερους γιατρούς της εποχής και κανείς δεν παρατήρησε την δηλτηριώδη πορτοκαλάδα που σκότωσε τον Μεταξά κατά τον Χονδροματίδη. Για εσάς τους συνωμοσιολόγους φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα, ήταν όλοι στο κόλπο!

      Δεν δουλεύω στην λιανική πολλά χρόνια τώρα, πως σας ήρθε ???

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 22/04/2015 07:44:20

      Σε αποστολή διαφωνίας με τις μπουρδολογίες.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Geros 21/04/2015 22:07:53

     πέστα ρε Γέρο, μας έχουν σκοτίσει, ο άλλος είχε πάει για μπεκάτσες στο Ντάλλας του ξέφυγε μία στραβή και αμέσως βγαίνουν και φωνάζουν δολοφονία..

     • Geros avatar
      Geros @ rally monkey 22/04/2015 07:43:07

      Νομίζω ότι όλοι οι συνωμοσιολόγοι έχουν βγάλει το ίδιο σχολειό, για να σου αποδείξουν μια συνωμοσιολογική αστήρικτη από γεγονότα μπούρδα, χρησιμοποιούν ως παράδειγμα ένα υπαρκτό αλλά άσχετο με το θέμα γεγονός.
      Παράδειγμα: Τι? Δεν πιστεύεις ότι δολοφονήθηκε ο Τσάβες, ο Μεταξάς και ο Μπόμπ ο Μάστορας?
      Αφού δολοφονήθηκε ο Κένεντι , άρα και αυτοί δολοφονήθηκαν!
      Λογική, όχι αστεία!

   • akenaton avatar
    akenaton @ Προφήτης 22/04/2015 22:56:41

    Κρίμα ...

 2. George N avatar
  George N 21/04/2015 07:08:37

  Ότι η Ελλάδα θα ανήκει "εις την Δύσιν" είναι δεδομένο. Μετά το 1989 δεν υπάρχει και κάπου αλλού που θα μπορούσε να ανήκει. Αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον αλλά για τώρα δεν υπάρχει δίλημμα. Από την άλλη η φιλοδοξία να αποτελέσει τμήμα της Δύσης απέτυχε λόγω πολιτιστικών διαφορών και ιστορικών καταβολών. Η αγνόησή τους οδήγησε στην παραδοξότητα: Όσο πλησίαζε, τόσο απομακρυνόταν. Η πρόκληση είναι η σύνθεση που θα πατάει πάνω στο είναι της και θα της επιτρέπει μια λειτουργική συμμετοχή. Πως δηλαδή από την μια θα αποφύγει το copy/paste που οδηγεί στην γελοιότητα και σε μια επιφανειακή εναρμόνιση αλλά ταυτόχρονα το πως δεν θα ξανα-ανακαλύπτει τον τροχό που οδηγεί σε πορείες στην έρημο. Για την ώρα μοιάζει να κάνει και τα δύο.

 3. Εχετλαίος avatar
  Εχετλαίος 21/04/2015 08:20:40

  "Καθώς φαίνεται το δόγμα ανήκομεν εις την δύσιν θα κυριαρχεί ακόμη για πολλές δεκαετίες, δεν έχω αμφιβολία περί αυτού, διότι ο άνθρωπος, οι λαοί θέτουν εμπρός τους προβλήγματα που μπορούν να λύσουν. Οσον αφορά στις υποθέσεις, στα "Αν" της ιστορίας ό,τι πέρασε δεν ξαναγυρνά. Μπορουμε βέβαια να υποθέσουμε βάσιμα για το μέλλον, το οικονομικό κυρίως. Η Ελλάδα είναι χώρα όπου κυριαρχούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. βιοτεχνίες, καταστήματα ειδών ένδυσης, πανσιόν, καφετέριες, εστιατόρια, κ.λπ. Εχει επίσης έναν πληθυσμό που αρέσκεται να καταναλώνει , ενώ τελευταία έχει μειωθεί δραστικά το εισόδημα. Ανάπτυξη προσωπικά δεν προσμένω από τις ξένες επενδύσεις, λίγα πράγματα γίνονται. Αλλά από την εφαρμογή δύο μέτρων στην οικονομία: 1)Αμεση διοχέτευση στην αγορά μερικών δισ. ευρώ για αναζωογόνηση των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα, 2)άμεση αύξηση μερικών εκατοντάδων ευρώ μηνιαίως των εισοδημάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων που θα προβούν αμέσως σε κατανάλωση των ήδη υπαρχόντων προιόντων. Με λίγα λόγια αύξηση των ιδιωτικών και δημοσίων δαπανών=αύξηση του ΑΕΠ.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Εχετλαίος 21/04/2015 10:58:16

   Μετά από 5 χρόνια "διάσωσης", μας έχει περάσει από το μυαλό ότι ο στόχος είναι εντελώς αντίθετος από την αναζωογόνηση των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων; Ότι αυτές ακριβώς είναι που θέλουν να εξαφανίσουν;

   • Εχετλαίος avatar
    Εχετλαίος @ Βαγγέλης 22/04/2015 06:12:56

    Σωστή η επισήμανση.

   • pikeman avatar
    pikeman @ Βαγγέλης 22/04/2015 18:10:08

    Μα αυτό ακριβώς δείχνει το ¨πείραμα¨. Και καμία Θεωρία δεν μπορεί να τα βάλει με το πέιραμα,εάν έχουμε αντιθετα αποτελέσματα, η Θεωρία σφάλει.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Εχετλαίος 21/04/2015 10:58:18

   Εξαίρετος Προφήτη!!! Σκεπτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, η φράση σου "οι γνωστοί ιστορικοί αναρχικοί κοιτούσαν με απορια" απλά έγραψε....

  • Hunter avatar
   Hunter @ Εχετλαίος 21/04/2015 11:21:01

   Πολύ σωστά!!! ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορεί να φέρει μόνο ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος αφέθηκε στη μοίρα του, όλως περιέργως και από τον Σαμαρά (από το ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο)... Διαφυλάχθηκε σαν κόρη οφθαλμού το υπέρογκο Δημόσιο, τη στιγμή που ως γνωστόν οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε παράγουν, ούτε εξάγουν, ούτε πληρώνουν εισφορές (από τη τζέπη τους), ούτε δημιουργούν θέσεις εργασίας, ούτε προσλαμβάνουν ανέργους κι επιπλέον αυτά τα "σίγουρα" που παίρνουν είτε τα "θάβουν", απ' ότι αποδείχθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, είτε τα ξοδεύουν σε μεγάλες πολυεθνικές......

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ Hunter 21/04/2015 12:13:48

    Επειδή τα ξοδεύουν σε μεγάλες πολυεθνικές συνεχίζουν να τους δίνουν λεφτά. Κάτι τέτοιο διαφαίνεται ως σχεδιασμός για την Ελλάδα: Ένας κρατικός μηχανισμός με πολιτικούς και υπαλλήλους που εξυπηρετούν τις πολυεθνικές υπάκουα νομοθετώντας, διεκπεραιώνοντας και καταναλώνοντας και όλοι οι υπόλοιποι δουλοπάροικοι (του χρέους).

    • Naruto avatar
     Naruto @ Βαγγέλης 21/04/2015 12:22:29

     Ενδιαφέρουσα άποψη . Ίσως γι΄αυτό η τρόικα δεν έθεσε όρο για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο .

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Naruto 21/04/2015 13:18:48

      Το σημερινό πρόβλημα της Δύσης είναι ότι επιβλήθηκε η οικονομική κυριαρχία των πολυεθνικών, που κατόπιν έγινε παντοκρατορία των πολυεθνικών και οδεύει σε πολιτική δικτατορία των πολυεθνικών.

      Αυτή περιθωριοποιεί την ισχύ των εθνικών κρατών, εκτός από εκείνων τα οποία διαθέτουν τις μεγάλες πολυεθνικές, και εξαθλιώνει τον τρόπο ζωής του μέσου εθνικού πολίτη. Έτσι πολλοί συντηρητικοί και όχι μόνο ψηφοφόροι οδηγήθηκαν σε κόμματα που χαρακτηρίστηκαν "αντισυστημικά" ή "λαϊκιστικά" από τους συστημικούς πολιτικούς, αυτούς δηλαδή που αν δεν λειτουργούν ως υπάλληλοι των πολυεθνικών πάντως δεν εμποδίζουν την επέκταση της ισχύος τους.

      Κάθε μέτρο που πάρθηκε στην Ελλάδα είχε στόχο να εξοβελιστούν από την αγορά οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες (που δεν ήταν βέβαια όλοι άγιοι...) και το πεδίο δραστηριοποίησης τους να περάσει σε πολυεθνικές. Πριν λίγες μέρες η Λαγκάρντ, στο Θεό σας, φώναζε ότι στην Ελλάδα δεν πουλιέται παιδικό γάλα στα σούπερ μάρκετ αλλά μόνο στα φαρμακεία. Γεγονός για το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν είναι καλά πληροφορημένη, αλλά η σπουδή της απλά αποδεικνύει για ποιον δουλεύει. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται. Κοτζάμ πρόεδρος του ΔΝΤ φέρεται απροκάλυπτα σαν πλασιέ μεγάλων εταιρειών. Ε, δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί αντι-δυτικό ή αντι-ευρωπαϊκό, όπως θέλετε πέστε το, συναίσθημα στις μάζες.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Προφήτης 21/04/2015 17:16:00

      Τι άλλο είναι το ΔΝΤ από εισπρακτική εταιρία εργαλείο τραπεζών και εταιριών? Διότι εφόσον βρισκόμαστε όπως λες σε παντοκρατορία που τείνει σε πολιτική δικτατορία των πολυεθνικών, προφανώς και οι βαρουφάκιοι "θεσμοί" είναι εργαλεία των πολυεθνικών. Δηλαδή το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ. Λογικά κι αβίαστα πάει η σκέψη. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε γενικώς για "διάσωση" εκεί όπου κλήθηκε να παρέμβει η τρόικα και εφαρμόστηκαν τα "μέτρα". Μπορούμε να είμαστε ακριβέστεροι μιλώντας για "διάσωση επιχειρηματικών-τραπεζικών συμφερόντων". Γράφεις ότι "Κάθε μέτρο που πάρθηκε στην Ελλάδα είχε στόχο να εξοβελιστούν από την αγορά οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες"... Συμφωνώ και επαυξάνω. Οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες όμως είναι συνήθως οι παραγωγοί και ως γνωστόν η εθνική κυριαρχία περνάει μέσα από την παραγωγική επάρκεια. Να γιατί στοχεύουν στο να πλήξουν κυρίως αυτούς. Γονάτισμα παραγωγικού ιστού = ομηρία οικονομική και πολιτική. Σε αυτή την θεώρηση βέβαια, ερχόμαστε στην άποψη του κ. Λαπαβίτσα και του κ. Λαφαζάνη περί της ουσίας της ΕΕ και της ευρωζώνης. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση???

     • Geros avatar
      Geros @ Βαγγέλης 22/04/2015 07:34:36

      Στην περίπτωση αυτή αγαπητέ ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ όπως όλοι όσοι πιστεύουν ότι την Ελλάδα την έφαγαν οι πολυεθνικές και ο ..... Σόρoς.

      Θυμάμαι ότι από την δεκαετία του ογδόντα ακόμα οι πιο ψαγμένοι αριστεροί κορόιδευαν τους κολλημένους του ΚΚΕ που έλεγαν συνωμοσιολογικές μπούρδες ότι για όλα φταίνε οι πολυεθνικές. Δυστυχώς βλέπω ότι τόσα χρόνια μετά το παραμύθι καλά κρατάει, και αριστερά αλλά και δεξιά.
      Μπορείτε να μας πείτε ποίες είναι αυτές οι πολυεθνικές που μας επιβουλεύονται και με ποιό τρόπο το επιτυγχάνουν?
      Έχω προσέξει ότι όλες αυτές οι θεωρίες είναι πάντα αόριστες και στο φλου.
      Φταίνε οι πολυεθνικές, τα επιχειρηματικά συμεφέροντα, οι αγορές, ο καζινοκαπιταλισμός .... και πάει λέγοντας. Συγγνώμη, πέστε με χαζό αλλα δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε εσείς και οι σαν εσάς, σαν ιστορίες για μπαμπούλες μου ακούγονται που όλο κρύβονται κάτω από το κρεβάτι και στο τέλος δεν τους βλέπουμε.
      Δεν θα ήταν καλύτερα και για εσάς αλλα και για εμάς τους υπολοίπους που τα ακούμε να μας πείτε ότι μιλάτε για τις εταιρείες A,B,Γ, που επωφελήθηκαν από τον νόμο Δ και δημιούργησαν ένα κέρδος X ?
      Και σας παρακαλώ μην απαντήσετε με ερωτήσεις όπως συνήθως κάνουν αυτοί που πιστεύουν τις ιστορίες με οικονομικούς μπαμπούλες, του στιλ "εσύ δηλαδή δεν ξέρεις ποιος επωφελήθηκε από το PSI?" ή όπως γράψατε εσείς "Τι άλλο είναι το ΔΝΤ από εισπρακτική εταιρία εργαλείο τραπεζών και εταιριών?". Μπορώ να σκεφτώ ότι το ΔΝΤ είναι ότι άλλο θες εκτος από αυτό αγαπητέ. Αν κάνετε τέτοιους εξωφρενικούς ισχυρισμούς πρέπει να τους στηρίζεται και όχι να τους πετάτε σαν ερώτηση με εύλογη απάντηση!
      Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το όνειρο πολλών εραστών του απομονωτισμού για παραγωγική αυτάρκεια που δήθεν δημιουργεί εθνική κυριαρχία, βυθίστηκε αύτανδρο με την έλευση της παγκοσμιοποίησης. Το πλεόνασμα είναι αυτό που παίζει ρόλο και αν δεν έχουμε παραγωγή ζάχαρης π.χ., λίγο το κακό, πάμε στην Βραζιλία και αγοράζουμε αγαπητέ.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Geros 22/04/2015 10:23:23

      Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις μάθει από πού βγήκε ο όρος «μπανανίες». Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις ακούσει για τη Siemens. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις ενημερωθεί για τις χρηματοπιστωτικές φούσκες. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις ακούσει για τους φορολογικούς παραδείσους και την θεσμοθετημένη νόμιμη εταιρική φοροαποφυγή. Ας υποθέσουμε πως δεν γνωρίζεις πως οι τραπεζικές σχέσεις είναι τριμερείς με ισοκατανομή ευθύνης σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης: Δανειστής-δανειολήπτης-εγγυητής. (Πολλοί πιστεύουν ακόμα πως ο Σάυλοκ αδικήθηκε τελικά) Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις ενημερωθεί για την «αντικειμενικότητα» των ΜΜΕ. Φυσικά και δεν είναι ορατά όλα αυτά με την πρώτη ματιά. Άμεσα ορατά είναι αυτά που δείχνουν τα ΜΜΕ για κλέφτες περιπτεράδες και τεμπέληδες υπαλλήλους που αγόρασαν σπίτι με δάνειο και έφαγαν 500δις. Αν δεχτούμε τις παραπάνω υποθέσεις, σημαίνει απλά πως δεν είσαι κατάλληλος να κάνεις συζήτηση επί του θέματος επειδή το αγνοείς. Εμένα δε με πειράζει η άγνοια του άλλου, αλλά γελοιοποιείται ο αγνοών που παριστάνει τον γνώστη. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις αρκετά γελοίος είναι και ο προπαγανδιστής που δεν μπορεί να είναι τουλάχιστον αληθοφανής. Εν πάσει περιπτώσει, η συλλογιστική μου ήταν η επέκταση της σκέψης του @Προφήτης. Μπορείτε να κάνετε κουβέντα οι δυο σας αν το επιθυμείτε.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Βαγγέλης 22/04/2015 14:12:19

      Βαγγέλη, σε ευχαριστώ για την επέκταση της σκέψης μου. Ανεξαρτήτως του αν και κατά πόσο συμφωνούμε είναι μεγάλη ικανοποίηση το να προκαλείς γόνιμο διάλογο.

      Βέβαια είναι δύσκολο να συζητήσεις με τους πάντες, ακριβώς όπως και στη ζωή δεν είσαι με τους πάντες φίλος. Με το γέρο, τον αγαπητό κο Κλειστομυαλίδη, δυστυχώς είναι όχι ακατόρθωτο αλλά δύσκολο να συζητήσω. Ξέρεις, δηλώνει ότι δεν σχολιάζει, αλλά κάνει εξαίρεση για μένα. Οπότε, αντιλαμβάνεσαι, δεν αντέχω να στενοχωρώ τους πελάτες μου.

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Προφήτης 22/04/2015 14:32:40

      Αγαπητοί Βαγγέλη και Προφήτη βλέπω οτι τώρα καταλάβατε κι εσείς τον Γέρο. Υποθέτω έχετε καταλάβει και τον Βάιντμαν και τον Σόιμπλε. Καθότι και αυτοί πιστεύουν ακράδαντα όπως ο Γέρος, οτι οι πλούσιοι είναι οι άνθρωποι που ο Θεός ευλόγησε και εφοδίασε με περισσότερα προσόντα απο τους κοινούς θνητούς. Η εξίσωση γι αυτούς είναι απλή : 1 ώρα εργασίας ενός πλούσιου παραγωγού παπουτσιών ισοδυναμεί με 100 ή και 1000 ώρες εργασίας ενός κοινού παραγωγού παπουτσιών, επειδή ο πλούσιος είναι πιό προικισμένος και η εργασία του πιό αποδοτική, χωρίς να κλέβει και να εξαπατά εννοείται, ή όπως το είπε ο Γιούνκερ, μπορεί να είναι ανήθικος αλλά νομότυπος...

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Προφήτης 22/04/2015 18:17:50

      Χαίρομαι και εγώ να συζητάω ειλικρινά. Πες μου όμως πώς βλέπεις το γεγονός ότι φτάνουμε στις θέσεις των Λαπαβίτσα και Λαφαζάνη? Έχουν δίκιο ως προς την ουσία του πράγματος?

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Βαγγέλης 22/04/2015 21:28:20

      .Προφανώς έχουν δίκιο ως προς την ουσία του πράγματος , όπως είχε και ο Ιησούς. Αλλά στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία δεν αρκεί να έχεις δίκιο, διότι οι έχοντες δίκιο συνήθως πληρώνουν το μάρμαρο. Οι ανήθικοι έχουν άσυλο. Όπως ο Γιουνκέρ που αμέσως οι συνεργοί του έσπευσαν και τον κάλυψαν παρά την ομολογία του για το ανήθικο των πεπραγμένων του... Η ηθική με την πολιτική δεν συμβαδίζουν καθόλου αγαπητέ Βαγγέλη. Αλλοιώς θα ζούσαμε σε κοινωνία αγγέλων.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ οδυσσεύς Κ. 23/04/2015 00:29:37

      @οδυσσεύς... διακρίνω μια παθητικότητα. Ο Οδυσσέας αγωνιζόταν με πείσμα απέναντι σε θεούς και δαίμονες για το δίκιο του. Και μάλιστα νίκησε στο τέλος!

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Βαγγέλης 23/04/2015 20:47:46

      Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη, ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας όντως αγωνίζονται με πείσμα απέναντι σε θεούς και δαίμονες για το δίκιο τους διότι έχουν μέλλον μπροστά τους . Εγώ είμαι μόνο κατ΄ευφημισμόν Οδυσσεύς, καθότι ως συνταξιούχος το μέλλον μου πλέον είναι πίσω και οχι μπροστά μου...

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ οδυσσεύς Κ. 24/04/2015 07:42:58

      Αν δε σε ενδιέφερε, δε θα προβληματιζόσουν και δε θα συμμετείχες σε διαλόγους! Μπορείς να το δεις αλλιώς. Ως συνταξιούχος ίσως έχεις το χρόνο και τη σοφία να δεις τι πραγματικά συμφέρει στους απογόνους μας που είναι το μέλλον. Και να συμβάλεις με τον τρόπο σου. Πρόοδος υπάρχει όταν οι επόμενες γενιές ευγνωμονούν και δεν καταριούνται τις προηγούμενες!

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Βαγγέλης 24/04/2015 11:57:50

      Συμφωνώ απόλυτα. Το είπα ως απάντηση για την υπόνοια μομφής που μου έκανες λέγοντας οτι διακρίνεις μια παθητικότητα στα λεγόμενά μου...

     • Geros avatar
      Geros @ Βαγγέλης 22/04/2015 16:27:00

      Σας είπα να μην απαντήσετε με ερωτήσεις και εσείς αυτό κάνατε! Απλά "ξεχάσατε" το ερωτηματικό. Είναι για γέλια και για κλάματα τελικά η πεποίθηση του συνωμοσιολόγου. Να συνδέσει μεταξύ τους άπειρες ασύνδετες μεταξύ τους μπούρδες για να βγάλει το συμπέρασμα που ποθεί η ψυχή του.
      Ο Ουμπέρτο Έκο κάποτε είχε γράψει ότι η θεωρία ενός συνωμοσιολόγου πρέπει να συμπεριλαμβάνει δυο πράγματα για να την αναγνωρίσουμε ως τέτοια: τους ναϊτες ιππότες και τον Mickey Mouse. Εσείς νομίζω τα καταφέρατε!
      Μπανάνες, μήλα , βερίκοκα, φούσκες .... όλα μέσα!

      Αναφέρατε 6 σημεία που στο μυαλό σας αποδεικνύουν κάτι,(ένας Θεός ξέρει τι) θα σας παρακαλούσα να το κάνετε σαφές έτσι και εμείς να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής.
      Με τον ίδιο τρόπο και εγώ θα μπορούσα να σας αναφέρω άλλα χίλια στραβά και ανάποδα πράγματα στην ιστορία του πολιτισμού. Την καταπίεση των μαύρων, την βόμβα στην Χιροσίμα, τις ψείρες στα σχολεία ...... το θέμα είναι ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΕΝΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ OEO??!!??

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Geros 22/04/2015 21:10:39

      Να σου κάνω σαφές το πως λειτούργησε και πως λειτουργεί το εταιρικό σύστημα εντός του χώρου ενός σχολίου? Πάλι το ίδιο θα σου πω: Είτε είσαι άσχετος, που δεν το πολυπιστεύω, είτε για κάποιο λόγο σε συμφέρει να στηρίζεις μια άποψη. Μακάρι να έχεις κάποιο κέρδος από αυτό διότι αφού με παραπέμπεις σε συγγραφείς θα σου αναφέρω κάτι... "άσχετο". Τον Carlo Cipolla και τον 3ο νόμο περί ανθρώπινης βλακείας: «Ένα ηλίθιο άτομο είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο· πολλές φορές, μάλιστα, το ίδιο υφίσταται μίαν απώλεια» Τώρα για το ποιό είναι το κερατένιο θέμα σου... εσύ ξέρεις. Εγώ με τον @Προφήτης συνομιλούσα και καταλάβαιναμε το θέμα!

     • Geros avatar
      Geros @ Βαγγέλης 22/04/2015 22:54:34

      Όχι αγαπητέ, δεν συνομιλούσες με τον Προφήτη, σε εμένα απάντησες και σου ζήτησα αν μπορείς να απάντησης χωρίς τα ερωτήματα του εξυπνάκια.
      Προφανώς δεν μπορείς, μέχρι εκεί σου φτάνει, να κάνεις δήθεν ψαγμένες ερωτήσεις που κρύβουν άγνοια και να ψάχνεις στο Google quotes για την βλακεία και να τις κοτσάρεις στα σχόλια σου. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί και να μην το έψαξες στο διαδίκτυο για να το βρείς, είσαι προφανώς εξπέρ στο θέμα ......

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Geros 23/04/2015 08:19:16

      Πάντως, ως εξπέρ του θέματος, άμεσα μου δημιουργούνται υποψίες για ενήλικα άτομα που πρώτα γράφουν δημοσίως γνώμες και κρίσεις και αμέσως μετά τις (ξανα)σκέφτονται και τις αναιρούν.

     • Don kixotis avatar
      Don kixotis @ Geros 27/04/2015 12:51:19

      Παρακάτω ενδεικτικές πληροφορίες για τα "Σενάρια Συνωμοσιολογίας-Αρλουμπολογίας" https://www.youtube.com/watch?v=nqyEZ84JCjI https://www.youtube.com/watch?v=BCIfoau91jM
      https://www.youtube.com/watch?v=9jGjyoZvJ3I https://www.youtube.com/watch?v=ANqHnmT_icI

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Don kixotis 27/04/2015 13:41:42

      Αν δε πατησεις Σταυρό ουτε προϊσταμενος σε φουρνο δεν γινεσαι......

     • Don kixotis avatar
      Don kixotis @ Ρηνα 28/04/2015 11:31:00

      Πάντα αυτοί οι Περιούσιοι-Ελίτ...Πατάγανε επι πτωμάτων δημιουργώντας Τεχνητές Κρίσεις (Κραχ Νέας Υόρκης 1929),Παγκόσμιους Πολέμους,και γενικότερα κάθε είδους Ανωμαλία ουτώς ώστε να Υλοποιήσουν τα Σχεδιά τους για Παγκόσμια Κυριαρχία..Αυτοί κινούν τα νήματα...και οι Μαριονέτες Πολιτικοί-ΜΜΕ-Επιχειρηματίες όπως Ίδρυμα George Sorros....τα Εφαρμόζουν με τον ένα ή τον άλλο Τρόπο...βλέπε Μεταναστευτικό-Πολυπολιτισμικότητα-Πολυθρησκευτικότητα τα γνωστά...ο Sorros ως "Φιλάνθρωπος" δίνει Διαμερίσματα-Σπίτια στην Αθήνα σε Μετανάστες είτε "Δωρεάν ή σε εξευτελιστικές Τιμές"....ώραιο το κόλπο βάζεις μέσα τον Παράνομο δείχνοντας ευσπλαχνία...και παράλληλα ετοιμάζεις το έδαφος για τα επικείμενα...Αλήθεια ο Sorros για ποιό λόγο ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Κοινωνική-Οικονομική Κατάσταση της Ελλάδας;;; Πως "δωρίζει"(με ποιά ιδιότητα;;) Διαμερίσματα ρίχνοντας τις τιμές στα Υπόλοιπα Σπίτια που είναι κλειστά-προς πώληση-προς ενοικίαση κτλ. Γιατί;; πριν απο 2 χρόνια περίπου ήθελε να δώσει ΔΩΡΕΑΝ Πετρέλαιο σε Σχολεία της Νάουσας που προς ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ την Αρνηθήκανε!! και αν ακόμα υπάρχουν συνανθρωποί μας που τα θεωρούν Σενάρια Συνωμιοσιολογίας-Παρανοϊκά-Παράδοξα αρκεί να κάνουν μια έρευνα-αναζήτηση και θα διαπιστώσουν πολλά..αρκεί βέβαια να έχουν διάθεση να ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!
      Επίσης πριν απο ένα χρόνο περίπου έβγαλε επίσημη Ανακοίνωση το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με την Ανάγκη Δημιουργίας Νέων Καταφυγίων...Μα καλά εν μέσω Οικονομικής&Κοινωνικής Κρίσης Υπάρχουν λεφτά για κάτι τέτοιο;;; Μήπως γνωρίζουν κάτι Παραπάνω οι ιθύνοντες για τα χρήματα αλλά και για τις γενικότερες Κοινωνικές εξελίξεις...;;

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 21/04/2015 10:42:16

  Θα συμφωνήσουμε απόλυτα στην πιό πολυπρισματική προσωπικότητα του Νέου Ελληνισμού, τον Ιωάννη Καποδίστρια...Ρωσσία, Ελβετικό Σύνταγμα, Ιταλία, Βιέννη...και πάλι Ελλάδα... και το τέλος,δια χειρός του παλαιοελλαδίτικου κοτζαμπασισμού..ακόμα πληρώνουμε! Θα διαφωνούσαμε καίρια στο χαρακτηρισμό του Ελευθερίου Βενιζέλου, ώς"ανθρώπου της Αντάντ"...υπήρξε ισότιμος συνομιλητής των νικητών και δημιουργός της συνθήκης των Σεβρών...αγγίξαμε τη Μεγάλη Ιδέα...άλλοι τα θαλάσσωσαν! Κατα τα λοιπά: μέρα που είναι σήμερα,είναι κατανοητό να προσφερθεί διαχρονική στήριξη στις"προσωπικότητες" της "ντούρας" δεξιάς, κοινοβουλευτικής και μή...! Υπάρχει μία μικρή αντίφαση...δεν μπορείς να επικαλείσαι τη στήριξη των Δυτικών, να σε γλυτώσουν απο την επέλαση των Σταλινικών και μετά να τους καταριέσαι έν ονόματι των"Ανατολικορθόδοξων"ευαισθησιών σου...! Είναι, βέβαια, βαρύ το φορτίο...! κλασσική Ελλάδα, Αλέξανδρος και Ελληνιστική Περίοδος, Βυζάντιο, Νεώτερος Ελληνισμός....τη σύνθεση,που αναφέρει ο George N, λίγες φορές την αγγίξαμε....για την ώρα, παραμένουμε στην σύζευξη"ανατολικών" αισθημάτων και "δυτικής" περιεργείας, με περιστασιακή επίκκληση αυτού που βολεύει... κλασσικό δείγμα,οι σημερινοί κυβερνώντες....η Ελλάδα στη Χερσόνησο του Αίμου, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, των οποιών υπήρξε βασική πολιτισμική"συνιστώσα", έχει πολύ δρόμο ακόμη για να σταθεί στο ύψος της...είθε!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ βαγόνι 21/04/2015 11:36:25

   Η αντιφαση που βλέπεις βαγόνι έχει όνομα : λέγεται μπινλαντενισμός.Υπάρχει και σε άλλους πολιτισμούς πέρα από τον μωαμεθανικό. Ως γνωστόν ο Λάντεν δημιούργησε αντάρτικο στο Αφγανιστάν με αμερικανική βοηθεια για να πολεμησει τους Σοβιετικούς.Μόλις τελειωσε ο πόλεμος είχε την εντύπωση οτι η ΕΣΣΔ κατερρευσε εξ αιτίας του και κάπως του έκλεψαν τη νικη που αντι να εμφανισθεί το χαλιφάτο του 7ου αιώνα εμφανισθηκε ο συγχρονος κόσμος.Στράφηκε τοτε εναντιον των προηγούμενων συμμαχων του γιατι τον "αδικησαν" κατα την αποψη του. Στην Ελλάδα πολλοι αντιστοιχοι περιμεναν μετα το τελος του κομμουνισμου καποια ανασυσταση της Βυζαντινης Αυτοκρατορίας και επειδη δεν εγινε τα έβαλαν και αυτοί με τους τεως συμμαχους τους.Αυτοι την πατησαν με διαφορετικο τροπο απο τον Λαντεν.Στραφηκαν προς τη Ρωσία ως τη μεγαλη ορθοδοξη δυναμη ενω φυσικα δεν ήταν παρα η συνεχεια της καγκεμπιτικης σοβιετιας που απεκτησε και ενα ορθοδοξο περικαλυμμα.Αλλά η Σοβιετια ειχε εδω απο παλια πρακτορες αφοσιωμενους και τελικα ολος αυτος ο αντιδυτικος προσανατολισμος εφερε αυτους στην εξουσια και τους ιδιους σε ρολο κομπαρσου στην προεδρια της δημοκρατιας,η στο υπουργειο Εθνικης Αμυνας οπου η μεταβαση στην αριστερα αναγκαστικα πρεπει να γινει με ρεγουλο και εθνοδεξια γεφυρα. Ολοι αυτοι οι τυποι πρεπει να ξερουν ενα πραγμα ομως : ποτέ στην ιστορία ο δορυφορος δεν είχε μεγαλύτερο βιοτικο επιπεδο απο τη μητροπολη.Σημερα παρά την κρίση το κατα κεφαλήν εισοδημα στην Ελλαδα ειναι ακομη μεγαλύτερο απο τη Ρωσία.Εάν λοιπόν αλλάξουν στρατοπεδο έχουν ακόμη δρομο προς τα κατω. Εφ όσον αυτό γίνει τότε ο ελληνικός λαός κερδιζει το βραβείο του ηλιθιωδεστερου λαου του κοσμου και μετ επαινων.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ βαγόνι 21/04/2015 15:03:33

   @βαγονι
   Το ότι ο Βενιζέλος υπήρξε άνθρωπός τους είναι αδιαμφισβήτητο. Εδώ αναφέρεται όχι απαξιωτικά αλλά για να εντοπισθεί η δια εγχωρίων πολιτικών δυνάμεων διαμάχη των ξένων στο ελληνικό έδαφος, των ορνέων πάνω στο ελληνικό κουφάρι, οι μεν Κεντρικές Δυνάμεις τον Κωνσταντίνο οι δε Ανταντ τον Βεν., με κατάληξη τραγική για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα.

   Ο Ελ. Βεν. ταυτόχρονα προσωποποιούσε φλογερά το εθνικό πεπρωμένο. Δεν τα έκανε όλα τέλεια. Η παρορμητική, όχι και τόσο οργανωμένη απόβαση στη Μ. Ασία, ο αμφιλεγόμενος Στεργιάδης, οι αψυχολόγητες εκλογές. Κυρίως όμως η αποστολή ελληνικού σώματος στην Ουκρανία, κατ’ επιταγή των Αγγλογάλλων, που εξαγρίωσε τον Λένιν και στήριξε τον Κεμάλ εναντίον μας. Όταν ο Κεμάλ δυνάμωσε, στράφηκαν υπέρ του και οι Άγγλοι και μας πούλησαν. Ο Βενιζέλος έχει «πάνω του» και τη θριαμβευτική απόβαση στη Μ. Ασία και την ολέθρια αποχώρηση.

   Οι «άλλοι» δεν ήταν εκ προοιμίου προδότες. Ο Κεμάλ μας έκανε ανταρτοπόλεμο και προκαλούσε απώλειες. Αποφάσισαν να πάνε στην Άγκυρα για να συντρίψουν την έδρα του και να λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Δίχως, δυστυχώς εφεδρείες. Αλλά υπάρχει και κάτι εθνικά μεταφυσικό, προαιώνιο. Στην Άγκυρα, ουσιαστικά στην Πόλη, μας έσπρωχνε το ιστορικό παρελθόν, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και η Κόκκινη Μηλιά, η ρεβάνς για το 1453 – μην κρυβόμαστε, όχι οι βασιλείς. Βέβαια όλα αυτά, οι εθνικοί πόθοι, για να ευοδωθούν θέλουν «ψυχρό αίμα» και γι’ αυτό δεν διακρινόμαστε.

   Προδότες ήταν μόνο το ΚΚΕ με την υπόσκαψη του ηθικού που έκαναν οι κόκκινοι πυρήνες στο μέτωπο. Και συνέχισε σταθερά την προδοτική γραμμή με το «Μακεδονικό», το 46-49, 65-67 κ.α., κ.α.

   Καμμία αντίφαση λοιπόν αγαπητέ, δεν καλείται καμμία Δύση «να μας σώσει» από τους Σταλινικούς - μικροαστούς που θέλουν να γίνουν μεγαλοαστοί με το δημόσιο παγκάρι. Απλά υπενθυμίζουμε την ιστορία και απευχόμαστε την πιθανολογούμενη βάσει αυτής συνέχεια.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Προφήτης 21/04/2015 16:41:00

    ..το '20, οι εκλογές έγιναν υπο την πίεση του "οίκαδε" και του κλίματος που επικρατούσε..."μικρά και έντιμος Ελλάς.."...αντ'αυτού,συνέχισαν την εκστρατεία, χωρίς κανένα διεθνές στήριγμα...τί περίμεναν οι Κωσταντινικοί και το "Λαϊκό" Κόμμα;...συνέχιση της Αγγλικής βοήθειας, εν γνώσει και των θέσεων της προγηθείσης δεκαετίας;...δεν ήσαν,βέβαια,"προδότες"....ανύπαρκτοι ήσαν! Η αντίφαση που εντόπισα δεν αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση...οι παρόντες θα υποκύψουν στις εσωτερικές τους αντιφάσεις, με όση ζημιά προκαλέσουν...θά ήταν ανόητο να ζητηθεί επ'αυτού η έξωθεν βοήθεια..!αναφέρθηκα στην κυρίαρχη μετεμφυλιακή κουλτούρα...!

 5. parsifal avatar
  parsifal 21/04/2015 10:45:36

  Καλά τα λές Προφήτη, αλλά μια κουβέντα για το ποιά είναι η Δύση ; Και τι σχέση εχομε με αυτήν ; Γλώσσα, αλφάβητο, θρησκεία - κουλτούρα - παράδοση ; Ποιοί ετοίμασαν την πτώση της χιλιόχρονης Μεσαιωνικής Ελληνικής Αυτοκρατορίας (και την βάφτισαν "βυζάντιο"; Ποιανού ηταν η βούλα "Contra Grecos" ; Γιατί στην κανείς δεν μας ελεγε στο σχολείο ποιοί ηταν οι Σταυροφόροι, ποιός εδήωσε την Πόλη και την Αγια Σοφιά το 1204 αλλά μας αφηναν να παίζωμε τους Ιππότες και τους Σαρακηνούς αναπαράγοντας την κινηματογραφική προπαγάνδα της "Δύσης" ; (λόγω ηλικίας τα λέγω, εγώ το 60 πήγαινα σχολείο στην Ελλάδα) Τελικώς τι κερδίσαμε απο την "Δύση" ; Και κυρίως σε σχέση με το τι δώσαμε ! Που πάτησε η "Αναγέννηση" ; Γαιτί τους αφήσαμε να μπουρδολογούν περί Αράβων Αριστοτελικών και μεταφραστών και μόνον ο Guggelheim (πρός τιμήν του) μίλησε για τον Αριστοτέλη στο Μont Saint Michel ; Γιατί δεν μας είπαν ποτέ για την Ελληνική - Μεσαιωνική Αναγέννηση ; Δεν αντιδικώ, γνωστό οτι οσάκις απομακρυνθήκαμε απο το Δυτικό μαντρί την πληρώσαμε με αίμα και εδαφος. Αλλά εως πότε ; Και γιατί ; Γιατί να ευθυγραμμιζόμεθα με εκχριστιανισμένους βαρβάρους, απόγονους δουλοπάροικων που αντέγραψαν μηχανιστικά την Αθήνα και την Σπάρτη και μας παριστάνουν τους "πολίτες" ; Εως πότε οι μιξοβάρβαροι - μογγολοειδείς ... Εσθονοί, Λετονοί και λοιποί υπολοιπόμενοι Βέλγοι, Δανοί κλπ θα μας κουνούν το δάκτυλο ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ parsifal 21/04/2015 12:17:21

   Δεν θα σου κουναγαν το δαχτυλο εαν είχες τα οικονομικά σου σε τάξη και δεν προκαλούσες κρίση στην ευρωζώνη.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 22/04/2015 03:55:45

    Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι δεν έχετε αίσθηση της ιστορικής κλίμακας, αλλά το κούνημα του δαχτύλου στο οποίο αναφέρεται ο παραπάνω σχολιαστής, λαμβάνει χώρα, αδιάκοπα, τουλάχιστον 1200 χρόνια πριν το φτιάξιμο της Ευρωζώνης. Για ποιά οικονομικά και ποιό έλλειμμα του 2009 μας μιλάς λοιπόν; Οικονομική, στρατιωτική, διπλωματική, τεχνολογική και πολιτιστική υπερδύναμη ήμασταν, κι εκείνοι τριτοκοσμικοί, αλλά από τότε μας κούναγαν το δάχτυλο. Η τωρινή, σχετικά πρόσφατη (και οπωσδήποτε πρόσκαιρη) οικονομική ισχύς της Δύσης απλώς καμουφλάρει την πραγματική ρίζα του φαινομένου.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΚΜ 23/04/2015 07:59:43

     1200 χρόνια πριν ο κάθε αγράμματος βασιλιάς όχι δάχτυλα κουνούσε αλλά εισέβαλε στην επικράτεια του άλλου αγράμματου βασιλιά και τούκοβε το κεφάλι.Κάθε προσπάθεια να συσχετισθούν γεγονότα πρωτόγονων εποχών με τα σημερινά δεν έχει νόημα.

     • KM avatar
      KM @ ψυχραιμια 28/04/2015 06:49:14

      To σχόλιό σου προδίδει βαθειά άγνοια αναμεμιγμένη με αμερικανικού τύπου (συγκεκριμένα) αλαζονεία και περιφρόνηση της ιστορίας. («Τί σημασία έχει η ιστορία και η μελέτη της; Αυτά ήταν προ Αμερικής...») Δεν πάει καθόλου έτσι όμως - και ευτυχώς! ΥΓ: Τράβα, όχι 1200 άλλά 1200+1200=2400 χρόνια πίσω και πες στον Θουκυδίδη ότι ήταν «αγράμματος» (sic, και δή γραμμένο από Αμερικάνο) και όχι κάθε προσπάθεια να συσχετισθούν γεγονότα «πρωτόγονων εποχών» (sic, και δη γραμμένο από τον κατεξοχήν εκφραστή του Αμερικανικού πρωτογονισμού, στην σχολιογραφία του Antinews) με τα σημερινά «δεν έχει νόημα»...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ KM 28/04/2015 10:42:19

      Δεν είναι προ Αμερικής.Είναι προ Αναγεννήσεως και βιομηχανικής επαναστάσεως.Εάν δεν καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος άλλαξε ριζικά τους 4 τελευταίους αιώνες είσαι εκτός πραγματικότητος. Και βεβαίως αυτή η αλλαγή βασίσθηκε ΚΑΙ στην αρχαία ελληνική γραμματεια - εξ ου και ο όρος "Αναγέννηση" και ο θαυμασμός στην αρχαία Ελλάδα ΚΑΙ τον Θουκυδίδη.Τον Θουκυδίδη όμως και όχι τον κάθε Βυζαντινό αυτοκράτορα.Αυτοί όπως και οι ανάλογοί τους μεσαιωνικοί Δυτικοί βασιλιάδες και αυτοκράτορες θεωρούνται αγράμματοι από το νέο κόσμο.Δεν είναι "εθνική" η διάκριση αφού αναγνωρίζεται η αρχαία Ελλάδα αλλά πραγματική.Ο μεσαίωνας είναι μεσαίωνας για όλους.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ parsifal 21/04/2015 13:07:42

   ....εύλογα τα ερωτήματα σου, μόνο που η ιστορία εμφανίζει βιαιότατες απαντήσεις στα ηθικο-ιστορικά ερωτήματα...η Πόλις"εδηώθη" το 1204, γιατί είχε προηγηθεί 133 χρόνια νωρίτερα η μάχη του Ματζικέρτ, μικρύναμε και απαντήσαμε στην πίεση με διχασμούς και εκ των υστέρων εκκλήσεις βοηθείας....το 1439, στη σύνοδο της Φερράρας-14 χρόνια πριν την πτώση της Πόλης-απέτυχε η ένωση των εκκλησιών,διότι ο Γεώργιος Γεννάδιος Σχολάριος και ο Μάρκος Ευγενικός αντέδρασαν πεισματικά..."καλύτερα το τούρκικο φέσι, παρά η Παππική τιάρα...."!!!, στο μεταξύ είχαν γεμίσει τα μοναστήρια και ελάχιστοι εστρατεύοντο....τα ίδια διλήμματα, στις νεώτερες εκδοχές τους, εμφανίστηκαν όχι λίγες φορές...μοίρα!...μακάρι, να γίνονταν πράξη το όνειρο του Ρήγα για τη Βαλκανική ενότητα...θα διαπραγματευόμαστε με Δύση και Ανατολή απο άλλες θέσεις...εκ των υστέρων φάνηκε,πόσο δύσκολο ήταν...! Και για να μήν ιστοριογραφούμε συνεχώς, οι κατ'οίκον συνταξιούχοι, θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι η ιστορική χειραφέτηση δεν είναι ευθύγραμμη και αδιάλειπτη....αλλοιώς,θα βγαίνεις σαν το Τσίπρα να λές, ότι "η οικονομική μας δυναμική είναι μικρή, αλλά επενδύουμε στην γεωπολιτική μας θέση"....λές και δεν μπορούν να στην"τροποποιήσουν"....όρα Σερβία!...

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ βαγόνι 21/04/2015 14:02:02

    Τι αποδυνάμωσε την Πόλη ώστε να πέσει το 1204 είναι διαφορετικό ερώτημα από το γιατί την κατέλαβαν οι Δυτικοί, μοιράζοντας μετά τα βυζαντινά εδάφη και ολοκληρώνοντας πολιτικές επέκτασης προς την ελληνική Ανατολή που είχαν αρχίσει 100 χρόνια πριν με Βενετούς και Νορμανδούς και οδήγησαν στη δημιουργία των πρώτων ευρωπαϊκών αποικιών. Τη μη εξαφάνιση του ελληνικού τρόπου ζωής μέσω της αφομοίωσης της ορθόδοξης εκκλησίας από την καθολική τη ζητούσε όλος ο λαός κι όχι κάποιοι κληρικοί μόνο. Όσο για την ιδέα στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση δεν ανταποκρινόταν στα δεδομένα της εποχής (ο πάπας δεν ήταν πια πανίσχυρος όπως στις σταυροφορίες και οι Τούρκοι ήταν ασταμάτητοι) αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Για τους Έλληνες το να διατηρήσουν τη σχέση τους με την αλήθεια ήταν έτσι κι αλλιώς το πιο σημαντικό. Αν τους ένοιαζε να ζουν καλύτερα (όπως το εννοούμε σήμερα) θα είχαν γίνει όλοι μουσουλμάνοι στην τουρκοκρατία και δε θα είχαμε αυτή την κουβέντα. Τι ήταν το Βυζάντιο δε θα το καταλάβουμε αν στεκόμαστε μόνο στην περίοδο παρακμής του. Όσο για το "η Ελλάδα ανήκει στη Δύση" νομίζω ότι αγνοούμε τι είναι η Ελλάδα, τι είναι η Δύση και τι σημαίνει "ανήκω στη Δύση", ιδίως για την περίπτωση της Ελλάδας. Γιατί είναι καλό το "να ανήκεις στη Δύση;" Επειδή η Δύση προοδεύει; Επειδή αλλιώς αναγκαστικά ανήκεις στην Ανατολή; Διαφωνώ με τις συνηθισμένες απαντήσεις στα δύο τελευταία ερωτήματα.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Παράξενος 21/04/2015 15:19:40

     @Παραξενος
     Πολύ καλό. Έτσι ακριβώς. Το Γένος προτίμησε να βουτήξει στο φουρτουνιασμένο πέλαγος της Τουρκοκρατίας κρατώντας για αναπνευστήρα Γλώσσα και Πίστη, παρά την ήσυχη, ευνουχιστική, θάλασσα του Καθολικισμού, ο οποίος μας είχε ρημάξει πριν, κατά και μετά το 1204. Αλλά και το 1571 μας άφησαν, δεν βοήθησαν στην Κύπρο ούτε, μετά τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, προέλασαν μέχρι την Πόλη για να διώξουν τους Τούρκους. Άλλα 250 χρόνια σκλαβιάς. Η σημερινή μας πολιτισμική αντίφαση που εκδηλώνεται πολιτικά είναι η συμπόρευση με εκείνους τους Φράγκους.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Προφήτης 21/04/2015 18:58:51

      Προφήτη ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για το κείμενο και το διάλογο που προκαλεί. Νομίζω πάντως πως δεν έχει πολύ νόημα όντως να χωριζόμαστε σε Ανατολή - Δύση, αυτό είναι το πλεονέκτημά μας και το πρόβλημά μας, πώς να τα συγκεράσουμε, όπως πρέπει για τα δικά μας συμφέροντα. Η Ευρώπη, αυτό που παινεύεται και αυτό που την καθορίζει, είναι 3 πράγματα (την έχεις ακούσει την Αρβελέρ για τον Βαλερύ): ποιος είναι Ευρωπαίος, αυτός που έχει υποστεί την επίδραση της αρχαίας ορθολογιστικής σκέψης, που έχει ζήσει με την χριστιανική πνευματικότητα κι έχει υποστεί την επίδραση της ρωμαϊκής διοίκησης και θεσμών. Αθήνα, Ιερουσαλήμ και Ρώμη. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει Ευρώπη. (Κι όλα αυτά μαζί, ήταν το Βυζάντιο.) Τώρα αν Δύση σήμερα εννοούμε την υπεράσπιση πχ της Νεστλέ ή δεν ξέρω ποιον, από τη Λαγκάρντ, αν τόσο πολύ συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε και να αυτοκτονήσουμε τι να πω, μας ξεπερνά όλους... Όλοι τα συμφέροντά τους θα κοιτάξουν, πάντως το ευρωπαϊκό αφήγημα ακόμα και σήμερα δεν είναι η κάθε Νεστλέ, είναι δημοκρατία - ελευθερία - ισότητα - ισονομία - πρόοδος. Ακόμα και αυτή η αλληλεγγύη... Δύσκολο αυτά να τα εφαρμόσεις και μπορεί να μην πετυχαίνει η συνταγή συνέχεια. Γιαυτά όμως ανήκομεν (με τα προβλήματά μας ή με τα παράπονά μας όταν τα συμφέροντα απέκλιναν) εις την Ευρώπη, όχι για κανέναν άλλο λόγο. Όχι ανήκομεν, είμαστε κομμάτι της, που χωρίς εμάς δεν συμπληρώνεται. Για αυτά μας θέλει κι εκείνη. Αλλά κάθε καλή σχέση θέλει σεβασμό (για να έρθουμε και στα σημερινά). Επίσης οι αγωγοί περνάνε κι από Βουλγαρία - Αλβανία στην τελική. Καλή γεωγραφία έχουμε (αλλιώς θα είχαμε εκλείψει ως είδος), αλλά δεν είμαστε και οι μόνοι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 23/04/2015 08:02:43

      Μάλλον οι αντιμνημονιακοί έμποροι της εποχής προτίμησαν να έχουν τους άσχετους με εμπόριο Τούρκους πάνω από το κεφάλι τους παρά Βενετούς και Γενοβέζους που δεν μπορούσαν να ανταγωνισθούν.

     • KM avatar
      KM @ ψυχραιμια 28/04/2015 06:55:26

      Όχι (και τράβα στις πηγές να ξεστραβωθείς). Στη δικιά μας την αυτοκρατορία, δεν κάναν κουμάντο οι εμπόροι όπως κάνουν σήμερα στη δικιά σου. Γι'αυτό άντεξε χίλια χρόνια.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ KM 28/04/2015 10:47:14

      Άντεξε ελλείψει αντιπάλου.Στην αρχή του μεσαίωνα ένα κράτος υπήρχε σε Ευρώπη και Δ.Ασία,η Ρωμαική Αυτοκρατορία και κανένα άλλο.Μόνο ανοργάνωτες φυλές που πολλές φορές έφθαναν έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν είχαν τα τεχνικά μέσα να μπουν μέσα και ήσαν ανίκανες να οργανώσουν κράτος με διάρκεια απέξω.Η ίδια όμως η αυτοκρατορία έμεινε στάσιμη και όταν οι άλλοι έφυγαν από την πρωτόγονη κατάσταση κατέρρευσε φυσιολογικά.

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ Παράξενος 21/04/2015 16:59:12

     @ Παράξενος...Το τί μπορούσε να σημαίνει, την εσχάτη ώρα, η συνομιλία με τους Καθολικούς και τί έγινε τελικά, θα αποτελεί αντικείμενο ιστορικής έρευνας και τους προσεχείς αιώνες... όσο για την,υπαρξιακά αναπότρεπτη, θέση του"λαού"να επιλέξει τον Οθωμανό για να διατηρήσει την ουσία της ταυτότητας του,δεν συμφωνώ...ξέρω όμως ότι, η θέση αυτή είναι περίπου εσχατολογική, ενώ δεν θα έπρεπε...! 'Οσο για τα τελευταία ερωτήματα σου,για Δύση και Ανατολή, συμφωνώ....επικρατούν στερεότυπα άνευ αξίας, που σαρώνονται,έτσι κι'αλλοιώς, απο μια διαλυτική μαζική κουλτούρα!

 6. tt avatar
  tt 21/04/2015 10:56:44

  ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΤΤΙΛΑ.
  Δυστυχώς. Το καθεστώς δεν πεφτει έτσι εύκολα. Τωρα μπήκαμε στην τελευταία φάση του δράματος, εχουν αναλάβει οι σκληροί, οι Ιωαννιδικοί.

  Χωρις προσχήματα. Άγρια ιδεολογία τους οδηγεί σε πράξεις παράλογες, στα όρια της προδοσίας. Ψοφήστε όλοι, μας λενε, η ΓΕΝΟΠ θελει το φραπεδάκι της. Η ΓΕΝΟΠ ειναι σαν την ΕΑΤ/ΕΣΑ, φρικτοί βασανιστές που άφηναν τη χώρα στο σκοτάδι για ώρες, για μέρες, απροειδοποιητες διακοπές, ξαφνικα, για να εχουν οι κλητήρες μισθό αρεοπαγίτη. Και τον εχουν.

  Μετά, βεβαιως, οπως σε καθε τέτοιο καθεστώς, εχουμε την πλήρη διάλυση και κομματικοποίηση του στρατού, ο οποίος ασχολείται με παρελάσεις, ενώ δεν υπάρχουν συνορα πια.
  Η αστυνομία, εντελώς υποταγμένη στο καθεστώς επίσης, κοιτάει αυτόφωρα εγκλήματα, αλλα δεν κινείται γιατι δεν εχει "εντολή".

  Παράλειψη καθήκοντος καραμπινάτη για όλα τα ένστολα σώματα λοιπόν.

  Η κυβερνηση έκανε το μοιραίο λάθος βεβαιως, οπως τότε δεν άφησε τους Αμερικανούς να περάσουν να βοηθήσουν στον πολεμο του Γιομ Κιπουρ.
  Φιλίες με τον Κανταφι, οπως τωρα, που κινείται σαν πολιτική πτέρυγα τρομοκρατών.

  Νομοθετεί ο Κουφοντίνας και μας φαίνεται φυσιολογικό...
  Οι αμερικανοί προειδοποιούν, αλλα εμεις πουλάμε μαγκιά. Και για ποιον λογο;

  Για να βγουν οι δολοφόνοι έξω και να μην υπάρχουν φυλακές ασφαλείας (νόμος Κουφοντίνα).

  Αιώνιο ονειδος θα μεινει το οτι ο νόμος πήγε στον Κουφοντίνα για έγκριση, μια βουλευτής αυτοπροσώπως τον εξήγησε στον ηγέτη μας. Κι εκείνος είπε: γεννηθήτω.

  Και βεβαιως ακολουθεί ο Αττίλας.

  Λευκωσία, Αμμόχωστος, Καρπασία, Ομόνοια, Πάτρα.

  Δεν ξέρω που και ποτε και πως ακριβώς, μα οι 1.000 Σομαλοί που μας στέλνει καθε μέρα ο Σουλτάνος, μου δίνουν μια ιδέα.

  ΙΣΩΣ, αφου πέσει το καθεστώς, να γίνουμε μια φυσιολογική χώρα, ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", ούτε ομως "απάτριδες, Σομαλια, μολοτωφ".
  Κατι νορμαλ, με συνορα και νοσοκομεια.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ tt 21/04/2015 11:07:57

   "Από τακτικό στρατο λίγα θα πάθετε, αλλά από το ρεμπελο θα υποφερετε".... Απαντώ στις τελευταίες σου φράσεις tt με μια φράση του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού πριν 200 χρόνια περίπου.

  • Naruto avatar
   Naruto @ tt 21/04/2015 11:26:02

   Ωραίος ο παραλληλισμός σου .Εγώ θα προσθέσω μόνο την δική μου ερμηνεία των γεγονότων " μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι "

 7. in medias res avatar
  in medias res 21/04/2015 11:25:42

  Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορθοτομούσε τον λόγον της αληθείας, αφενός δεν είχαμε προσχωρήσει ακόμη στην ΕΟΚ, αφετέρου -και κυρίως- υπήρχε ακόμη η Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, μετά τις εν τω μεταξύ εξελίξεις, το δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν" χρήζει ίσως περαιτέρω εξειδίκευσης - στο μέτρο δηλ. που (και εφόσον) τα αγγλοσαξωνικά και τα (ηπειρωτικά) ευρωπαϊκά συμφέροντα συγκρούονται (δεν ταυτίζονται, έστω). Ανήκουμε, δηλαδή, στην "Δύση" ή (όπως, ευφυώς, έγραψε κάποιος) στην ... "Αγρια Δύση"? Μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ (ΕΕ) και την ΕΖ, θεσμικώς και δημοσιοοικονομικώς ανήκουμε στη Δύση, δηλαδή στην ηπειρωτική Ευρώπη. Από την άλλη, το πραγματικώς μεγάλο ελληνικό κεφάλαιο (δηλαδή ο εφοπλισμός) "ανήκει", ψυχή τε και σώματι, στην Άγρια Δύση, δηλ. στον Αγγλοσαξωνικό κόσμο. [Υπό μία τρίτη έννοια, "λειτουργικά" δεν "ανήκουμε" πουθενά, ως sui generis (ή ως "έθνος ανάδελφον", αν προτιμάτε). Όπως λίαν ευστόχως επισημαίνει ο George N παραπάνω, "Η πρόκληση είναι η σύνθεση που θα πατάει πάνω στο είναι της και θα της επιτρέπει μια λειτουργική συμμετοχή. Πώς δηλαδή από την μια θα αποφύγει το copy/paste που οδηγεί στην γελοιότητα και σε μια επιφανειακή εναρμόνιση, αλλά ταυτοχρόνως το πως δεν θα ξανα-ανακαλύπτει τον τροχό, που οδηγεί σε πορείες στην έρημο"]. Κατά τα λοιπά, η ανάρτηση επιχειρεί να μας προειδοποιήσει (και ορθώς) για τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται η αναγκαστική "ρυμούλκηση" της χώρας στην "σωστή" πορεία, εφόσον ο καπετάνιος συνεχίσει να κάνει στραβοτιμονιές και (πάει να) χάσει τη ρότα ... Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, πάντως, ότι το κάνει μέσω ενός διφορούμενου ύφους (κάτι σαν την ... Τζοκόντα) -ή είναι απλώς η εντύπωση μου?

 8. aris. aold avatar
  aris. aold 21/04/2015 13:36:20

  Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία ρεαλιστική προσέγγιση αν δεν θέλουμε να βγάλουμε λάθος συμπεράσματα. Η χώρα βιώνει μια πτώση του βιοτικού της επιπέδου από 40% έως 60% σε σχέση με το 2008. Να συμφωνήσω ότι δεν αξίζαμε το επίπεδο διαβίωσης του 2008 αλλά είναι φυσιολογικό λίγοι να αποδέχονται αυτήν την αλήθεια και κανένας ακόμα και αν είναι ο απόλυτα ρεαλιστής να αποδέχεται την μείωση αυτή, χωρίς αντίδραση. Πέρα από όσαν έγιναν μέχρι σήμερα με βάση όσα διαρρέονται από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται οι προτάσεις είναι για σύνταξεις στα 320 ευρώ, νέες μειώσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στον ιδιωτικό τομέα. Εάν δεχθούμε όσα λένε ο Σόιμπλε και λοιποί, μας δείχνουν ότι πρέπει να επιβιώσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, Σλοβενίας και Σλοβακίας. Με το κόστος διαβίωσης που έχουμε συν τους φόρους που πρέπει να πληρώσουμε η Βουλγαροποίηση σε μισθούς συνεπάγεται και πραγματική εξαθλίωση για πάνω από το 50% των Ελλήνων. Πιστεύει κανείς ότι για αυτούς που θα πληρώσουν την νύφη έχει κανένα νόημα αν θα είναι πάφτωχοι εντός ή εκτός ευρώ;; Μαθηματικά βέβαιο είναι ότι αν πάμε σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα με δίλημα αν πρέπει να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα είναι δεδομένη είτε ή νέα επικράτηση του Σύριζα είτε ή θριαμβευτική επιλογή του όχι σε νέα μέτρα. Εαν η Ευρώπη οδηγήσει τα πράγματα σε ακραίες οικονομικές συνθήκες όπως χρεοκοπία εντός ευρώ, ή έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες θα έχει προσφερθεί το καλύτερο δώρο στον Λαφαζάνη και στην παρέα του. Η χώρα αυτήν την στιγμή καλείται να πάρει αποφάσεις σε πολιτικό κενό. Το Πασόκ έχει εξαφανισθεί, και το ποτάμι δεν έχει την δυναμική για να το αντικαταστήσει. Ο Θεοδωράκης είναι δημιούργημα των ΜΜΕ και δεν έχει το πολιτικό τάλεντο και αντίληψη να πετύχει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Η ΝΔ έχει πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν πρόκειται να αποκατασταθούν σύντομα ώστε να μπορεί να χτυπήσει τον Σύριζα με πιθανότητες επιτυχίας. Ο Σύριζα είναι έρμαιο των εσωτερικών του αντιφάσεων ιδεοληψιών και ψευτοεπαναστατικών ιδεολογημάτων. Ενας αχταρμάς χωρίς αρχή μέση και τέλος. Από ότι φαίνεται στο εσωτερικό του γίνεται μια μάχη μεταξύ "ρεαλιστών" και "ακραίων" με τον Τσίπρα σε ρόλο διαιτητή. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει λίγο το Ιράν με τον Αχματιζεντάν στην προεδρία όπου οι Αμερικανοί πρώτα δημιούργησαν μια ποιο μετριοπαθή κυβέρνηση και μετά διαπραγματεύτηκαν την λύση στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Τότε η Αμερική είχε να αντιμετωπίσει τον Νετανιάχου που ζήταγε ακραίες λύσεις με βομαβαρδισμούς και λοιπά τώρα τον Σόιμπλε και την Γερμανία όπου προκρίνουν ακραίες λύσεις με έξοδο από το ευρώ. Η προεδρία Ομπάμπα δείχνει ότι ο ίδιος είναι οπαδός της δύναμης της διπλωματίας και της μετριοπάθειας. Παρά τις βλακώδεις κινήσεις του Σύριζα όπως αυτή με την αποφυλάκιση του Ξηρού οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ότι η δυναμική που έχει αποκτήσει ο Σϋριζα δεν ανακόπτεται σε 4 και 6 μήνες και θα προκρίνουν την υποβοήθηαη του ρόλου των "ρεαλιστών" μέσω μιας ενδιάμεσης συμφωνίας. Είμαστε τυχεροί που στην Τουρκία βρίσκεται ο Ερντογάν και δεν θα τους επιτρέψουν γεγονότα παρόμοια με της Κύπρου το 1974. Να ληφθεί υπόψη ότι ήδη η Τουρκία αρχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά θέματα. Η υπερμετρη ανάπτυξη και οι απίστευτες επενδύσεις που έγιναν έπεσαν πάνω στην αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 με αποτέλεσμα η Τουρκική Βιομηχανία να έχει σοβαρό πρόβλημα στην διάθεση των εμπορευμάτων της στην διεθνή αγορά σε συμφέρουσες τιμές.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ aris. aold 21/04/2015 14:55:21

   Σωστες οι διαπιστωσεις σου Aris να επισημανω κατι ακομα: περιεγραψες αναλυτικα αυτο που με δυο λογια λεμε "πολιτειακη ανωμαλια" η οποια δεν ειναι στατικη, εχει ξεκινησει και καποια στιγμη θα φθασει στο απροχωρητο. Εκει θα βρουμε μπροστα μας σα λαος πολλες προκλησεις και θα πρεπει να παρουμε θεση. Το πιο γενικο που μπορω να περιγραψω ειναι " το τομαρι μου η η Ελλαδα;"και μεχρι τοτε θα μας δοθει ο καιρος να αποφασισουμε συμφωνα με το DNA μας, οχι ολοι, ποτε στην ιστορια μας δεν εγινε αυτο, αλλα η πλειοψηφια που επιτελους μπορει να καταλαβει τι διακυβευεται.......Παντα βεβαια υπαρχει και ο ασταθμητος παραγοντας που μπορει να τα ανατρεψει ολα, αλλα αυτον ακομα και οι μυστικες εκθεσεις της CIA τον παραδεχονται.....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ aris. aold 23/04/2015 08:07:11

   Δεν σου δείχνουν καθόλου αυτό.Το επίπεδο διαβίωσής σου είναι αυτό που καθορίζεται από την μη ύπαρξη ελλείμματος στον προυπολογισμό και το ισοζύγιο και αυτό είναι το σημερινό που όντως αυτά τα ελλείμματα έχουν εξαφανισθεί.Δεν είναι του 2008 αλλά δεν είναι και της Βουλγαρίας και Ρουμανίας,είναι πολύ μεγαλύτερο προς το παρόν.Το πόσο θα είναι στο μέλλον εξαρτάται πάλι από την ανταγωνιστικότητα που θα έχεις.Δεν απονέμεται από κάποια αρχή.

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/04/2015 14:32:44

  Aγαπητέ Προφήτη,σε όλες τις υποθέσεις της ιστορίας που παραθέτεις,το κοινό συστατικό και η αιτία των τραγωδιών που βιώνουμε,είναι γνωστό: η διχόνοια μεταξύ μας. Μπορεί όπως λές-και δεν έχω λόγους να μην το πιστέψω-να μην αφεθεί η χώρα να πέσει στα βράχια,αλλά δεν είμαι και αισιόδοξος ότι κάποτε μπορεί να ανακάμψουμε,να ζήσουμε περήφανοι,όσο τουλάχιστον θα συνεχίσει να μας κατατρέχει αυτή η κατάρα. Δεν γνωρίζω άλλον λαό,να τον χαρακτηρίζει σε τόσο μεγάλη έκταση και ένταση αυτό το διαλυτικό για τις ρίζες μας καρκίνωμα...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/04/2015 15:01:50

   Υπάρχει διαφορά μεταξύ του "η Ελλάδα ανήκει στη Δύση" και του "ο Έλληνας ανήκει στη δύση" Δηλαδή προφήτη πιστεύεις ότι αν γινόταν η έκπληξη και έπερνε τις εκλογές ο σαμαράς θα του ξανάκεγαν την αθήνα ή θα έφταναν σε σημείο ξέρω γω να τον δολοφονήσουν; το πρόβλημα είμαστε εμείς. εκεί που ο λαός πρέπει να κληθεί να παίξει το ρόλο του πάντα τα κάνει μαντάρα. εκτός άμαν νιώσει ότι διακυβέυετε η ύπαρξη του. κατα κει πάμε..

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Παρατηρητής 21/04/2015 15:31:31

    Α, μπα, δεν υπήρχε επ' ουδενί τέτοιο ενδεχόμενο, έχοντας τις δημοσκοπήσεις έπαιζαν στα σίγουρα.

 10. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 21/04/2015 14:44:27

  Το 2009 η πλειοψηφία ψήφισε ΠΑΣΟΚ με σύνθημα "Λεφτά Υπάρχουν" εχοντας κατα νού το την επανάληψη της καταστροφικής πολτικής του ΠΑΣΟΚ των δεκαετιών 1980-1990 , το 2015 η πλειοψηφία ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα "Η ελπίδα έρχεται" έχοντας κατά νου την επιστορφή στην δεκαετία του 1980

 11. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/04/2015 15:18:10

  Aνήκουμε στη Δύση, με την ευλογημένη κουλτούρα της Ανατολής.Μα ναι, και ο Αλέξιος ο άνθρωπος της κυβέρνησης (όχι του Θεού) ανήκει πιο πολύ στην Δύση απ΄ότι ο Καραμανλής μικρός και μεγάλος. Αν κοιτάξει όμως κάποιος διαχρονικά την ιστορία της Ελλάδας ως κράτους από τον Καποδίστρια και μετά, δυστυχώς και χωρίς καμμιά συνωμοσιολογική επιρροή, θα δεί ότι όποτε η χώρα τείνει προς την ανάπτυξη ή πάει να λύσει σχεδόν όλα της τα προβλήματα, πολιτικοοικονομοκοινωνικά, τότε ακριβώς έρχεται αυτός που θα την πάει δέκα χρόνια πίσω. Η απαισιοδοξία μου-αν και είμαι εκ φύσεως αισιόδοξο άτομο- ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για τη χώρα αρχισε όταν ο Σαμαράς ανακοίνωσε πρωτογενή πλεονάσματα και τον στόχο να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο. Τότε άρχισε και η "αντίστροφη" μέτρηση για την υπέρβαση που έκαναν πριν 3 σχεδόν χρόνια οι μεγαλύτεροι και οι πιο ανταγωνιστικοί πολιτικοί σχηματισμοί ΝΔ και Πασοκ, για να σωθεί η πατρίδα. Ομως επειδή η "Ρωμιοσύνη εν να χαθεί όταν ο κόσμος λείψει" όπως έλεγε ο "εθνικός" ποιητής της Κύπρου, την εβδομάδα των παθών της χώρας μας θα διαδεχθεί η Ανάστασή της πέρα και πάνω από όποια σχήματα γεωπολιτικά κλπ. θέλουν να της βάλουν ένθεν κακείθεν. Το ελπίζουμε και το πιστεύουμε σφόδρα.

  • George N avatar
   George N @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/04/2015 16:30:10

   "...τότε ακριβώς έρχεται αυτός που θα την πάει δέκα χρόνια πίσω" Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό μια και το εκκρεμές της νεοελληνικής ιστορίας κινείτε σε μεγάλες γωνίες. Τα μικρά σταθερά βήματα προόδου σε πάνε κάπου όχι τα άλματα. Πολύ βαρετό όμως για την Ελληνική ψυχοσύνθεση :-)

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ George N 24/04/2015 22:29:27

    Αργοπορημένα: είναι κι αυτό μια απάντηση, που αναφέρεται στον Ελληνα της Ανατολής σε μια πατρίδα που ανήκει στη Δύση.

 12. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 21/04/2015 16:31:59

  "Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη είναι κάτι παρανοϊκό. Η Ελλάδα είναι ή ρωσική ή αγγλική. Και επειδή δεν μπορεί να είναι ρωσική πρέπει να είναι αγγλική". Lyons, Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Αθήνα, το 1841.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/04/2015 16:48:03

  @ Προφήτης Εσύ πάντως δεν ανήκεις μάλλον.Εάν ανήκες δεν θα έγραφες εντελώς αναπόδεικτα πράγματα περί δολοφονίας του Τσάβες.Ουσιαστικά προσπαθείς να καθησυχάσεις τον εαυτό σου για τις συνέπειες που είχε η αντιδυτική προπαγάνδα στην οποία συμμετείχες για χρόνια και που δεν σου αρέσουν (άνοδος συριζα). Ο λαός ξέρει πολύ καλά από την ιστορία του ποιά παράταξη στην Ελλάδα ήταν αφοσιωμένη στη Ρωσία (μέχρι και εμφύλιο έκανε για τα ρωσικά συμφέροντα) και ποιά όχι.Συνεπώς η ρωσοπροπαγάνδα οδηγούσε κατευθείαν στην ψήφο στην αριστερά για την οποία έβαλες τις φωνές και ζητούσες να "ξυπνήσει το αστικό σύστημα".Όταν ο Ραφηνάτος καταψήφιζε το ψήφισμα του συμβουλίου της Ευρώπης για τα εγκλήματα του κομμουνισμού εσύ μπορεί και να περηφανευόσουνα που πήγε κόντρα στους Δυτικούς,την αυτοκρατορία κλπ. Οπότε γιατί να μην τους ψηφίσει και ο κόσμος κανονικά; Α,όχι λες : πρέπει να αποδεχόμαστε όλη την κομμουνιστική προπαγάνδα,να υπερθεματίζουμε μάλιστα και σε πράγματα που αυτοί δεν είπαν (οι συριζαίοι που έχουν άριστες και προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς της Βενεζουέλας δεν είπαν ποτέ ότι δολοφόνησαν τον Τσάβες οι Αμερικανοί) αλλά όταν έρχεται η ώρα της ψήφου όχι να μην ψηφίζουμε τους ιστορικά με το όπλο στο χέρι ανθρώπους της Ρωσίας γιατί δεν είναι αυτοί "πραγματικά" αντιδυτικοί και ρώσοι αλλά κάποιοι άλλοι.Για ψυχίατρο είναι αυτά και όχι για πολιτική κουβέντα.Σα να κάνεις ποδοσφαιρική κουβέντα με άνθρωπο που πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός φοράει κόκκινα και ο Ολυμπιακός πράσινα.Μόνο για να τρελαθείς είναι.Δεν γίνεται όμως να τρελάνεις και τον υπόλοιπο κόσμο που πολύ σωστά εφ όσον πιστέψει ότι η Δύση είναι κακή και η Ρωσία καλή θα ψηφίσει προφανώς αριστερά.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 21/04/2015 19:10:37

   Αντί να κάνεις προπαγάνδα με αυθαίρετες για μένα απόψεις, τι πίστευα/πιστεύω, πού ανήκα/ανήκω, η οποία σε γελοιοποιεί διότι δεν γνωριζόμαστε ώστε να ξέρεις, καλύτερα να προσπαθήσεις να αποκτήσεις λίγη από την ελληνική συλλογιστική.

   Σ' αυτόν τον τόπο γεννήθηκαν οι έννοιες "αίτιο" και "αιτιατό". Όταν λοιπόν φέρνεις έναν λαό, μια κοινωνία σε εξαθλίωση, σε απόγνωση, όταν εκμεταλλεύεσαι τον πλούτο του, παίρνεις τα κέρδη και φεύγεις να τα γλεντήσεις αλλού ή σε κάθε περίπτωση να αναπτυχθείς εσύ, πράγμα που έχει γίνει σε βάρος του, βλέπε Λατ. Αμερική, θα σε μισήσουν. Και από το μίσος ή θα εξεγερθούν ή θα προσπαθήσουν να εξεγερθούν ή, αν μιλάμε για πολιτική επιλογή, θα ψηφίσουν αριστερά.

   Οι ιμπεριαλιστές και οι αποικιοκράτες το γνώριζαν πολύ καλά και απλά δεν τους ένοιαζε, μέλημά τους ήταν να καταστείλουν όποιες αντιδράσεις με τη βία. Τώρα, εσύ, μας λες ότι ο κόσμος οφείλει και να ψηφίζει αυτούς που δεν τον νοιάζονται. Είπαμε, στις ΗΠΑ έχουν καταφέρει να λοβοτομήσουν το καταναλωτικό πόπολο και να κυβερνούν οι πολυεθνικές, αλλού όχι.

   Το θέμα Τσάβεζ δεν μπορεί να υποστηριχτεί από κανέναν δημόσια, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει, προς το παρόν, στα παρασκήνια της ιστορίας – κι εκεί μπορεί να μείνει. Μπορεί να αποτελέσει μόνο σχόλιο. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Η CIA έκανε κάπου 600 απόπειρες δολοφονίας κατά του Κάστρο, πριν σταματήσει. Και οι Ρώσσοι δηλητηρίασαν τον Λιτβινένκο με πολώνιο. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει δημόσια τα παραπάνω.

   Όλο τα ίδια γράφεις. Για το ψήφισμα κατά του κομμουνισμού επί ΚΚ2 μπλα μπλα μπλα. Αλλά αρνιέσαι ότι ο ΚΚ1 νομιμοποίησε την αριστερά για να κυβερνήσει, επειδή είχε διασπάσει τη δεξιά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 22/04/2015 07:52:03

    Δημοκρατία και είσοδος στην ΕΟΚ δεν υπάρχει με παράνομα κόμματα.

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ ψυχραιμια 22/04/2015 20:09:28

     Η Δυτ. Γερμανία είχε και έχει απαγορεύσει κομουνιστικά και ναζιστικά κόμματα. Η Ενωμένη Γερμανία ομοίως.

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ ψυχραιμια 22/04/2015 20:10:31

     Η Δυτ. Γερμανία είχε και έχει απαγορεύσει κομουνιστικά και ναζιστικά κόμματα ως αντισυνταγματικά. Η Ενωμένη Γερμανία ομοίως.

 14. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 21/04/2015 17:07:31

  Προφήτη Μας έβγαλες, για λίγο, από την φτώχεια, κάθε μορφής, που ενέσκηψε στην Πατρίδα μας. Νάσαι καλά.

 15. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 21/04/2015 20:07:44

  Αγαπητέ Προφήτη, αντιπαρέρχομαι την παρατήρησή σου: "Αν δεν είχε συμβεί το Πολυτεχνείο δεν θα είχε χαθεί η μισή Κύπρος και δεν θα είχε υπάρξει το κλεπτοκρατικό καθεστώς της Μεταπολίτευσης, το οποίο βύθισε τη χώρα στο Χρέος και την έστειλε στη σημερινή υποδούλωση.", θεωρώντας οτι σου ξέφυγε, καθότι αν συνέβαινε, θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο ή τον Μπαλτάκο σήμερα, ως διάδοχο του Παπαδόπουλου... Όμως στοιχηματίζω οτι τίποτε απ' τα θλιβερά που μας περιγράφεις δεν θα συμβεί, απλά διότι μάλλον σε διαβάζει και ο Τσίπρας. Οταν το παιχνιδι για το ποιός θα πάρει τον μουτζούρη με τους εταίρους τελειώσει, το Μάιο ή τον Ιούνιο,(μάλλον θα τον μοιραστούν) ο Τσίπρας απλά θα υπογράψει μια "αμοιβαία επωφελή" συμφωνία με τους εταίρους και θα ζητήσει την στήριξη του Καραμανλή και του Θοδωράκη σε περίπτωση που η "αριστερή πλατφόρμα" που ίσως αντιπροσωπεύει ένα 2% των ψήφων του αποχωρήσει. Ετσι θα παραμείνει ζωντανός με την ωραία του οικογένεια και εμείς θα συνεχίσουμε να "ανήκωμεν εις την Δύσιν" Μην ανησυχείς άδικα. Είδες ή άκουσες τον Καραμανλή να ανησυχεί? Το θεωρείς τυχαίο? Και το γεγονός οτι έχουμε τον Παυλόπουλο ως ΠτΔ τυχαίο επίσης?

  • George N avatar
   George N @ οδυσσεύς Κ. 21/04/2015 21:48:38

   Λογικοφανές σενάριο, ίσως με μια συμφωνία που την ετοιμάζουν τώρα ερήμην του. Και επειδή η Αριστερή Πλατφόρμα έχει δυσανάλογο κοινοβουλευτικό και κομματικό βάρος σε σχέση με την απήχησή της στην κοινωνία ακόμα πιο λογικό να πάει σε εκλογές με υποψήφιους που την αποδέχονται.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ οδυσσεύς Κ. 21/04/2015 21:59:09

   Το Πολυτεχνείο φρέναρε τον εκδημοκρατισμό της χώρας και αντί του εκδημοκρατισμού έφερε την μεταπολίτευση.

  • Naruto avatar
   Naruto @ οδυσσεύς Κ. 21/04/2015 22:06:18

   Οδυσσέα τον Νοέμβριο του ´73 πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Σ. Μαρκεζίνης στον οποίο ο Παπαδόπουλος είχε δώσει εντολή να κάνει εκλογές τον Γενάρη του ´74 . Οπότε η μετάβαση απο την χούντα στην δημοκρατία θα γινόταν ομαλά σιγά - σιγά . Οι αμερικάνοι όμως είχαν άλλα σχέδια , βρήκαν ευκαιρία με το Πολυτεχνείο και έβαλαν στην εξουσία τον αφελή Ιωαννίδη . Τα υπόλοιπα είναι γνωστά . Πιστεύω οτι ο Μιχαλολιάκος και ο Μπαλτάκος δεν θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούν .

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Naruto 22/04/2015 09:18:52

    Φίλε Naruto ακριβώς όπως τα λές είναι. Ο Μαρκεζίνης ετοίμαζε το πολιτικό κοστούμι του Παπαδόπουλου που θα γινόταν Πρωθυπουργός . Έτσι θα είχαμε μετάβαση απο την Χουντική Δικτατορία στην Χουντική "Δημοκρατία". Ο Καραμανλής και ο Ανδρέας δεν θα επέστρεφαν βεβαίως ΠΟΤΕ απο το εξωτερικό για να βάλουν φυλακή τους Χουντικούς. Ο διάδοχος του Παπαδόπουλου σίγουρα θα ήταν κάποιος νεώτερος σε ηλικία Χουντικός, έμπιστος του Παπαδόπουλου τύπου Μπαλτάκου ή Μιχαλολιάκου, έστω κι αν δεν ήταν αυτοπροσώπως αυτοί οι δύο. Σαφώς στην "Δημοκρατία" του αυτή ο Παπαδόπουλος θα επέτρεπε την ύπαρξη και κάποιων μικρών κομμάτων τύπου Ε.Κ. ή Ν.Δ με αρχηγό τον Γεωργαλά, κλπ.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 21/04/2015 22:10:17

   ..."αν συνέβαινε"... Δεν θα είχαμε μεταλλαγμένα ΠΑΣΟΚόσκυλα, ΨεΚα(σ)μμένους νεοελληναράδες και τον Πρόεδρο του 15μελούς, να παίζουν την Κυβέρνηση.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/04/2015 23:05:47

  Από που προκύπτει ότι οι Αμερικανοί ήσαν πίσω από το πολυτεχνείο;Από πουθενά.Έτσι το πετάνε αυτοί που ποτέ δεν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις και αγνοούν τη διαδικασία εξέλιξης μιας εξέγερσης.Ψεκασμός,πολύς ψεκασμός.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 21/04/2015 23:58:52

   Εσύ, με τους κουκουλοφόρους κατεβαινεις;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 22/04/2015 07:56:52

    Εγώ ήμουν 13 ετών την εποχή του πολυτεχνείου.Παρά τη μικρή μου ηλικία μπορούσα να διακρίνω ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήσαν Έλληνες και όχι ξένοι ή εξωγήινοι. Άλλωστε κανείς από καμμιά πλευρά τότε ή αμέσως μετά δεν υπαινίχθηκε συμμετοχή ξένων.Εκείνο που κυριάρχησε τα πρώτα χρόνια ήταν η μπουρδολογία της αριστεράς για 500 ή 1000 ή 10.000 νεκρούς και ο Μπέης που τους έψαχνε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.Η μπουρδολογία της ακροδεξιάς ότι δήθεν οι Αμερικάνοι το προκάλεσαν είναι πολύ μεταγενέστερη.Οι ίδιοι οι χουντικοί πάντα αναφέρονταν σε αναρχικά και κομμουνιστικά στοιχεία και όχι φανταστικούς αστροναύτες.

    • Naruto avatar
     Naruto @ ψυχραιμια 22/04/2015 10:04:26

     Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πρωτοετής φοιτητής και έμενα στην Κοδρικτώνος δηλαδή πολύ κοντά στο πολυτεχνείο . Φυσικά δεν υπήρχαν ούτε ξένοι ούτε εξωγήινοι και η άποψη οτι υπήρξε αμερικανικός δάκτυλος εμφανίστηκε πολύ αργότερα . Αυτό όμως δεν αποκλείει τίποτα . Εξάλλου τα γεγονότα της Κύπρου και η συμπεριφορά των Αμερικάνων στο θέμα αποκαλύπτουν ποιός είχε συμφέρον να φύγει ο Παπαδόπουλος και να πάρει την θέση του ο αφελής Ιωαννίδης . Πολύ αργότερα λίγο πριν πεθάνει ο Ιωαννίδης ρωτήθηκε απο δημοσιογράφους γιατί δεν εκθέτει την άποψή του για τα γεγονότα . Η απάντηση ήταν , αν ανοίξω το στόμα μου η Ελλάδα θα φύγει δια παντός απο την δύση . Η πολιτική φίλε μου είναι σαν το παγόβουνο αυτά που βλέπουμε και μαθαίνουμε είναι μόνο το 10%τα υπόλοιπα τα γνωρίζουν ελάχιστοι . Μην αποκλείεις λοιπόν τίποτα .

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Naruto 22/04/2015 10:44:52

      Άλλος ένας που θέλει να απαλλαγεί από τις ευθύνες του ο Ιωαννιδης.Οι μισοί διπλωμάτες του ΥΠΕΞ είχαν παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα σχεδίαζε στην Κύπρο με υπομνήματα και εκθέσεις ότι θα γίνει αυτό που εγινε και αυτός δεν άλλαξε γνώμη.Από που προκύπτει ότι τον ανάγκασε κάποιος ξένος να κάνει πραξικόπημα;Από πουθενά πάλι.

 17. rally monkey avatar
  rally monkey 21/04/2015 23:18:46

  για το πού ακριβως ανήκουμε Προφήτη δεν νομίζω ο΄τι υπάρχει αμφιβολία, το αν όμως ‘Δύση’ σημαίνει και σήμερα ότι σήμαινε και επι Ψυχρού Πολέμου είναι άλλο ζήτημα Επίσης μία άλλη παράμετρος είναι οι τάσεις που δρουν μεσα στο πεδίο που αφαιρετικά ονομάζουμε Δυση, (δηλ. αν είναι κάτι ομοιγενές ή έχει και η ‘Δύση’ τις “συνιστώσες” της) Τώρα όσον αφορά την κυρίαρχη ιδεολογία..αν είσαι ‘εκτός πεδίου’ άμεσης επιρροής (βλ. Βενεζουέλα) η ιδεολογία έχει κάποιο νόημα όταν εμφανίζεται στον αντίποδα της κυρίαρχης ιδεολογίας του εξωτερικού εχθρού (ευκολότερη συσπείρωση) όταν όμως βρισκεσαι ξεκάθαρα ‘εντός πεδίου’ (βλ. Ελλάδα) τότε έχει ελάχιστη σημασία και απλά ‘ρυθμίζεται’ κατα περίσταση ώστε να εξυπηρετηθούν στρατηγικοί στόχοι.. Εδώ νομίζω πως βρισκόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εκαταστάθηκαν με mandate την χρονοτριβή και την προβοκάτσια ώστε να προχωρήσει το παιχνίδι στην επόμενη πίστα το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα πρεπει να μας ανησυχεί όχι το που τελικά ανήκουμε γεωστρατηγικά - όσο για τα φλέρτ με τη Ρωσσία, φαντάζομαι ο Πούτιν θα γελούσε απο μέσα του με το πρόσφατο κουκλοθέατρο το οποίο όμως τον βόλευε και το ίδιο επικοινωνιακά

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ rally monkey 22/04/2015 00:01:45

   @rm, μα ακριβώς αυτό επισημαίνω, τον κίνδυνο να πληρώσουμε τίμημα , για το πού ανήκουμε δεν τίθεται ζήτημα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 22/04/2015 08:01:53

    Εσύ δεν θέλεις να τεθεί ζήτημα για το που ανήκουμε γιατί δεν θέλεις να αναλάβεις το κόστος και την ευθύνη να υποστηρίξεις την μια ή την άλλη επιλογή. Σε βολεύει να το θεωρείς δεδομένο ώστε να μπορείς ταυτόχρονα να βρίζεις αυτό στο οποίο ανήκουμε και να καταφέρεσαι εναντίον αυτών που θέλουν να αλλάξουν συμμαχίες.Διότι η διανοητική εντιμότητα εάν όντως πιστεύεις όσα γράφεις κατά των κακών Δυτικών επιβάλλει να γίνεις αριστερός.Δεν το θέλεις όμως αυτό.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 22/04/2015 11:34:08

     Δεν είσαι δεξιός, τα συμφέροντα της Δυτικής κηδεμονίας προπαγανδίζεις εδώ. Δεν ταυτίζονται πάντα με τα ελληνικά συμφέροντα.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 22/04/2015 12:36:19

      Εάν μου αποδείξεις ότι τα ελληνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα από άλλες συμμαχίες θα το δεχθώ.Αλλά δεν γινεται αυτή η συζήτηση.Εκείνο που γινεται είναι μια μυθολογική συζήτηση όπου η Δύση επέχει θέση κακού θεού (Great Satan την ονόμαζε ο Χομεινί) στον οποίο αποδίδονται όλα όσα συμβαίνουν επί γης και μερικά από αυτά που δεν συμβαίνουν και βασικά χρησιμεύει ως άλλοθι για να καλύπτονται οι δικές μας ευθύνες.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 22/04/2015 18:33:29

      Στρεψοδικείς. Ο Προφήτης δεν ισχυρίζεται κάν ότι τα ελληνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται στην παρούσα συγκυρία καλύτερα από άλλες συμμαχίες, ούτως ώστε να χρειάζεται να το αποδείξει. Ούτε το αντίθετο .Αυτό που ισχυρίζεται (πρόσεξε την λεξούλα «πάντα» - βασικά την πρόσεξες, αλλά κάνεις ότι δεν την είδες) είναι ότι τα ελληνικά συμφέροντα ΔΕΝ εξυπηρετούνται απαραιτήτως πάντοτε και a priori από την «συμμαχία» με την Δύση. Το άν εξυπηρετούνται ή μή, χρήζει αναλύσεως, κάθε φορά - και βασικά υπάρχουν πάμπολλα ιστορικά αντιπαραδείγματα. Για μια ακόμα φορά, είσαι αποτυχημένος στον ρόλο σου.

 18. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 22/04/2015 00:09:42

  Κατσε ρε Προφητη, διαβαζω τακτικα αυτα που γραφεις αλλα σημερα ξεφυγες κατα την αποψη μου. Εδω θα συμφωνησω με τον Γερο. Δεν ειναι ολα συνομωσιες. Σε αυτο εχουν αποκλειστικοτητα οι ψεκασμενοι και τα αριστερα μπλογκ. Π.χ Φταιει η ΕΟΚ που χαθηκε η παραγωγικοτητα στην Ελλαδα η το κεφαλι μας? Τι εγιναν οι υπερηφανοι αγροτες? Θαμωνες στα καφενεια εισπραττοντας τις επιδοτησεις απο τους συνεταιρισμους και δηλωνοντας μαιμου παραγωγη. Καποιοι της ΠΑΣΕΓΕΣ πλουτισαν και πολλοι αγροτες μαζι. Γιατι δεν σταματησε η παραγωγη στην Γαλλια, στην Ισπανια η ακομα και στην Ιταλια? Γιατι μεγαλο μερος του πλυθησμου στην Γερμανια ασχολουνται με την γεωργια? Εμεις βρηκαμε την λυση του πρασινου καφενειου, του διορισμου των παιδιων μας στο δημοσιο, τους Αλβανους να δουλευουν και να κανουμε επενδυσεις στα μαγαζια με τις Ανατολικες !!!! Γιατι σταματησε η βιομηχανικη 'η η βιοτεχνικη παραγωγη? Γιατι ο Α.Π δηλωσε οτι νεα τζακια θα δημιουργηθουν. Γιατι τα συνδικατα εβαλαν λουκετο σε πολλες βιομηχανικες περιοχες στην Θεσσαλια στον Βολο στην Πατρα ακομα και στην Αθηνα. Η ΕΟΚ εφταιξε η το μυαλο μας ? ΜΟΠ, Πακετα Ντελορ, και τοσα αλλα φαγωθηκαν σε μερσεντε και μπεμπες. Γιατι το οραμα χαθηκε απο τον ευκολο πλουτισμο , η συνταξιοδοτηση στα 45 και 50 τα εφαπαξ και οι μιζες εγιναν καθεστως. Γιατι μαγκια εγινε η αντιγραφη στο Πανεπιστημιο και η κλαδικη για ενα διορισμο. Καποιοι τα εβλεπαν αυτα . Εβλεπαν τι ερχεται αλλα ηταν λιγοι και φυσικα μη αρεστοι. Ετυχε εκεινη την εποχη να ακουσω απο ξενους ανταποκριτες οτι η Ελλαδα εχασε την ευκαιρια να γινει Ευρωπαικη χωρα την στιγμη που ο Ραλλης εχασε τις εκλογες απο τον ΑΠ. Ο ενας ελεγε δεν θελω 'ου' και ο Αντρεας ελεγε ' και εσυ υπαλληλε της Ολυμπιακης θα γινεις μετοχος στην Εταιρια' . Αποτελεσμα? 19000 ακριβοι 40 ρηδες συνταξιουχοι με αποζημιωσεις πολυ υψηλες. Γιατι το βασανιζουμε? Μονοι μας τα φαγαμε, μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας. Εμεις ψηφισαμε και Α.Π και ΓΑΠ και Τσιπρα. Εμεις καπνιζαμε τα πουρα και πουλαγαμε και αγοραζαμε μετοχες την εποχη του Γιαννου και του Σιμιτη. Εμεις κοροιδευαμε οποιον αγωνιζοταν να δημιουργησει καριερα . Γιατι στο λογιστηριο ενος Δημου 'η στην Ερτ η μελος σε μια επιτροπη προμηθειων εισπρατταμε μαυρα πολυ περισσοτερα απο αυτον που αγωνιζοταν στην ελευθερη αγορα. Γιατι ο φουκαρας Ι.Υ πληρωνε την ανωτατη κλιμακα σε εισφορες και επαιρνε συνταξη στα 65 το 1/3 της συνταξης του ΟΤΕτζη των Στρατουληδων που συνηθως την επαιρναν στα 50. Τι εκαναν οι πολυεθνικες και τι κατεστρεψαν? Τιποτα . Μονο οι Κνιτες υποστηριζαν κατι τετοιο. Δηλαδη οι Πολυεθνικες κατεστρεψαν την Ελλαδα αλλα σεβαστηκαν την Γερμανια, την Ιταλια , την Τουρκια , την Ιαπωνια και πολλες αλλες χωρες? Η λυση ειναι απλη ακομα και σημερα. 1.Φορολογικη νομοθεσια με ισχυ 10 -15 ετη. 2. Καμια επαφη φορολογουμενου με την εφορια. Μονο διαδικτυακα και δειματολλειπτικοι ελεγχοι με βαριες ποινες στους φοροδιαφευγοντες. 3. Αντιγραφη μηχανοργανωσης απο ΗΠΑ, Γερμανια η Ολλανδια αντι για το ΤΑΧΙΣ 4. Θεσμοθετηση κατωτατου και ανωτατου μισθου στους ΔΥ που θα πρεπει να ειναι το 60% του μισθου του Ι.Υ 5. Ανταποδοτικες συνταξεις συμφωνα με τις εισφορες 6. Φορολογικα κινητρα για τους Ι.Υ και για τις start up εταιριες που εχουν παραγωγικο και εξαγωγικο οριζοντα. Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου ....

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ρεαλιστης 22/04/2015 00:23:15

   Εγώ συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εκτός από ένα, και δώσε προσοχή στις αποτιμήσεις σου : κάτι που δεν είναι εύκολα ιστορικά εξηγήσιμο και ερμηνεύεται έξω από παραδοχές μέχρι σήμερα αποδεκτές δεν είναι "συνωμοσιολογία" , εύκολη κατηγορία που εκτοξεύουν διάφοροι, στο προκείμενο και ο γέρος.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Προφήτης 22/04/2015 00:46:29

    :)

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Ρεαλιστης 22/04/2015 11:41:20

     Γιατί κάηκαν Μινιον, Κατραντζος κλπ; και αντικατασταθηκαν με Ικεα και άλλα τετοια; η πιο απλή σκέψη λέει ότι ήρθαν να καλύψουν τα κενά που δημιουργηθηκαν. Η πιο συνθετη ότι κάηκαν σκόπιμα για να σπρώξουν κάποιες πιο συνθέτες καταστάσεις σε μια χώρα με συμπαγή κοινωνικό πολιτικό ιστό, δυσπροσαρμοστη σε παγκοσμιοποιητικα φαινόμενα αλλά με σπουδαιοτατη γεωπολιτική θέση. Το ότι ο λαός της χώρας διακατειχετο από αφέλεια, έλλειψη πολιτικής οξυδερκειας και ήταν επιρρεπης στη καλοπέραση ήταν απλά τα ελαττώματα που θα εκμεταλλευονταν αυτοί που θα έστρωναν τραπέζι.... Μερικά αποφάγια που έπεφταν κράτησαν το λαό σε ηρεμια μέχρι να εθιστει στη νέα κατάσταση, κάποιες ενέσεις πολυπολιτισμικοτητας τον έπεισαν ότι τον υπολογίζουν κιόλας, το μίξερ τον έκανε πολτό και έχασε τα ατομικά χαρακτηριστικα του...... Τώρα που τιναχτηκε το τραπεζομαντηλο και φάνηκε γυμνό το χοντροκομμενο ξύλο, ο λαός ερίζει για το πώς θα ονοματισει το φαινόμενο, τυχαίο; συνομωσιολογικο; νομοτελειακο; Νομίζω ότι αυτό δεν έχει καθόλου σημασία. Είναι σαν να βλέπεις το λυσσασμενο σκύλο να σου ορμάει με τα δόντια γυμνά και συ να αναλύεις σε ποιον ανήκει, αν φοράει λουρί η πότε εμβολιαστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα των πράξεων και των αποτελεσματων. Όσο πιο γρήγορα ξυπνήσει ο λαός από τη νάρκη, τόσο μπορεί να υπάρξει μια πιθανότητα να κερδίσει αυτά που έχασε δεκαετίες και που δεν είναι καθόλου αυτά που φαντάζεται.....

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Ρηνα 22/04/2015 12:30:46

      Για τον ίδιο λόγο που δρούσαν οι Ξηροί και οι υπόλοιποι τρομοκρατες της αριστεράς.Σκότωναν ανθρώπους,εβαζαν βομβες και έκαιγαν μαγαζιά για να ανατρέψουν το σύστημα.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Ρεαλιστης 22/04/2015 07:08:36

   Εμ, γιαυτό λέγεσαι "ρεαλιστής"! Γιατί βλέπεις και παρουσιάζεις τα πράγματα, ρεαλιστικά! Έτσι όπως ακριβώς έχουν! (δούλεψα στο TAXIS και περιμέναμε τον Θείο INTRA να ξεζουμίσει και την τελευταία δεκάρα, για να το εγκαταστήσουμε στις Εφορίες)

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Ρεαλιστης 22/04/2015 14:03:39

   Τα "Ζάππεια" ήταν πιό ολοκληρωμένα απο τη δική σου πρόταση φίλε Ρεαλιστή, αλλά προυπέθεταν την άδεια απο τους Γερμανούς, που ποτέ δεν μας δόθηκε...

 19. Don kixotis avatar
  Don kixotis 22/04/2015 14:06:58

  ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΣ!!!!!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ..-ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.Εσωτερικός Δανεισμός κτλ..μπλα-μπλά-μπλα-μπλά... ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ είναι η Απάντηση σε αυτό το παραμύθι της "Κρίσης" και θα χρωστάνε αυτοί σε εμάς!! για Πολλές δεκαετίες που ούτως η άλλως χρωστάνε Πολιτισμικά λόγω της Υπαρξής τους ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ-ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΕΝΟΙ.... τα λένε Παρακάτω: https://www.youtube.com/watch?v=E19y5dPxwhY https://www.youtube.com/watch?v=d4dTUNE6Sa0 http://www.ellinovretaniko.gr/periodiko/periodiko-17/thisauros.html http://chinaandgreece.com/el/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF/ http://energypress.gr/news/konstantinos-papavasileioy-hreiazomaste-ypeythynes-alitheies-gia-ton-orykto-ployto http://www.triklopodia.gr/poso-prodotes-iste-lithike-to-mistirio-ine-okeanografiko-ke-kani-thalassies-erevnes-sti-thaso/

 20. Λέων avatar
  Λέων 23/04/2015 16:45:24

  Προφήτη, γειά σου. Θα συμφωνήσω με όσα γράφεις. Οι 'γέροι" εδώ μέσα είναι οργανικά τμήματα του συστήματος. Σιγά μην τους νοιάζει η εθνική ανεξαρτησία, η μάσα προέχει. Ναι, το ζήτημα είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας. ' πως γίνεται να λέει η (ξενοτρεφής πια) ελίτ ΄'οτι η ευρώπη μας εξασφαλίζει ενώ γίναμε προτεκτοράτο; Πως γίνεται να μας εξασφαλίζει όταν η προσεγγιση τουρκίας-εε είναι εις βάρος μας; πως εξασφαλίστηκε η κύπρος αφού καταστράφηκε; πως μας εξασφαλίζει ο αέναος δανεισμός όταν οδηγεί στην εθνική μας καταστροφή; τι είδους "έλληνες" υπέγραψαν το δουβλίνο ΙΙ για να γίνουμε ο σκουπιδοτενεκές των κολασμένων της γής; Δεν γίνονται διαπραγματέυσεις αλλά ΠΟΛΕΜΟΣ! όσοι δεν το κατανοούν ας το κατανοήσουν τώρα. η ευρώπη είναι τελειωμένη και δυστυχώς η ελλάδα είναι απλά ένα σύμπτωμα.
  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας σώσει όταν δεν πιστεύουμε στην (εθνικό) μας εαυτό και στις δυνάμεις μας. κυβερνιόμαστε από την χειρότερη φάρα κλεφτοκοτάδων που γνω΄ρισε ο τόπος. Κατάντησαν την ελλάδα μας χώρο.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Λέων 23/04/2015 20:42:57

   Προσυπογράφω ανεπιφύλακτα αγαπητέ Λέοντα! Είπες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.